Najboljše spletno gostovanje za WordPress v letu 2020

WordPress je ena izmed najbolj priljubljenih spletnih mest na svetu. Sistem za upravljanje z vsebinami pooblasti ogromno spletnih mest, vključno s tistimi za podjetja Walt Disney, Vogue, BBC America in Microsoftov News Center. Presenetljivo je, da velike blagovne znamke, kot je to, zahteva najboljše spletno gostovanje, in mi smo tu, da vas vodimo po tej poti. 


Pogled na razstavljena spletna mesta WordPress kaže, da ste v dobri družbi, če pa ne uporabljate najboljšega spletnega gostovanja za WordPress, bo vaše spletno mesto verjetno propadlo. Čeprav platforma ponuja veliko prilagodljivosti, bi moral biti prvi korak pri gradnji vašega spletnega mesta zagotovitev hitro in varno dostavo vsebine.. 

Dali bomo pet priporočil in eno častno omembo za spletno gostovanje WordPress-a. Preizkusili smo skoraj 30 ponudnikov glede hitrosti, varnosti, enostavnosti uporabe, funkcij in še več, izbira spodaj pa je krema pridelka za WordPress. Preden pa se lotimo tega, si poglejmo, kako smo se odločili. 

Če ste še novi v WordPressu in želite izvedeti več o platformi, si oglejte našo serijo vodnikov za WordPress:

 • Vodnik za uporabo za WordPress za začetnike
 • Vmesni vodnik za uporabo WordPress-a
 • Napreden vodnik za uporabo WordPress-a

Najboljše spletno gostovanje za WordPress 2020

Izbira najboljšega spletnega gostovanja za WordPress

Ko rečemo spletno gostovanje WordPress, govorimo o upravljanem gostovanju. Medtem ko boste nakupovali naokoli, boste verjetno videli storitve, ki trdijo, da ponujajo »WordPress gostovanje«, ko so v resnici samo preklicali skupne načrte (primer si preberite v pregledu GoDaddy). Ti načrti ne ponujajo funkcije, ki so značilne za WordPress, vendar so označene tako, da omogočajo navigacijo in rezultate iskanja. 

Če niste seznanjeni s skupnim gostovanjem, preberite naš pregled vrst gostovanja. Številni WordPress načrti še vedno uporabljajo gostovanje v skupni rabi, vendar jim to popolnoma uspe. To pomeni, da se bodo posodobitve jedra in vtičnikov WordPress samodejno preusmerile na vaše spletno mesto, s čimer boste zaščiteni pred najnovejšimi kibernetskimi kriminalitetami in lahko uporabite najnovejše funkcije. 

To pravilo obstajata dve izjemi, in to predvsem zaradi hitrosti, ki se jo bomo dotaknili čez minuto. Poleg upravljanega gostovanja so pomembne funkcije, ki so značilne za WordPress. Bluehost, na primer, ima nadzorno ploščo, ki se dobro integrira z WordPressom, vendar tega vodiča iz drugih razlogov ne bo (preberite naš Bluehost pregled).

WordPress Hitrost

Predvsem pa je hitrost najpomembnejši dejavnik pri iskanju spletnega gostovanja WordPress. WordPress je odprtokodni CMS, ki temelji na PHP in MySQL, in glede na to fleksibilnost vam omogoča, da zgradite svoje spletno mesto na skoraj poljuben način. Čeprav je priporočljivo minimalno znanje o kodiranju, ni potrebno. 

Spletno mesto lahko oblikujete s temami po meri, vtičniki in še več, vendar kljub temu zagotavljate lepo in funkcionalno spletno mesto, lahko hitrost vašega spletnega mesta traja veliko. Kot lahko vidite v našem vodiču za izboljšanje vodnika za čas nalaganja spletnega mesta, lahko veliko storite, nekaj hitrosti pa je v rokah spletnega gostitelja. 

Zaradi tega je hitrost velikanski dejavnik za WordPress, saj pogosto potrebujete, da vaše spletno mesto kopa po gostih bazah podatkov, da bi našli podatke, hkrati pa nalagali slike in dinamično vsebino. WordPress je odličen za svojo fleksibilnost, vendar to pogosto vodi do večjega utripa, kar pomeni počasnejši čas nalaganja.

Kar zadeva hitrost presoje, lahko spletni strežnik naredi veliko, vendar se na splošno začne z arhitekturo, v kateri gostuje vaše spletno mesto. Kinsta na primer prikazuje moč gostovanja v oblaku za WordPress, medtem ko Hostinger dokazuje, da Apache ni najboljša izbira za strežniško programsko opremo. 

V povezavi s tem so pomembni večplastni predpomnilniki, ker jih imate, da boste lahko stregli vsebino, shranjeno v pomnilniku, in ne da bi spet šli skozi bazo podatkov. Tudi omrežje za pošiljanje vsebine, kot je Cloudflare, pomaga, in kot lahko preberete v našem priročniku o Cloudflare, obstaja brezplačen načrt, ki ga lahko uporabi katero koli spletno mesto. 

Zdaj, ko razumete, kako smo se odločili in kaj je pomembno za WordPress, je čas, da se potopite na naš seznam. Obstaja veliko možnosti, tako da je bila težka bitka, vendar smo pet, ki smo jih pripravili, zagotovili odlične zmogljivosti za WordPress po spodobni ceni in veliko funkcij za zagon. 

1. Najboljše spletno gostovanje za WordPress: Kinsta

Hiter pogled na naš pregled v Kinsti bo pokazal, da gre za eno od dražjih možnosti, ki smo si jo ogledali. Čeprav je otroška igra v primerjavi s Pagely, Kinsta še vedno stane približno dvakrat več od konkurenčnih WordPress načrtov. To pomeni, da boste plačevali več, vendar so prednosti in hitrosti prevelike, da bi jih lahko prezrli.

kinsta-drsnik1

Za razliko od nekaterih možnosti je Kinsta izključno ponudnik gostovanja v oblaku in izkorišča moč Google Cloud za pošiljanje vaše vsebine po vsem svetu. Kot že omenjeno, je za WordPress pomembna hitrost, zato, ker so namenjena sredstva, je del zagotavljanja hitrosti vašega spletnega mesta. S Kinsta to ne skrbi.

Poleg tega je to ena redkih storitev, ki je namenjena WordPressu. Čeprav smo med pregledom pokazali prilagodljivost, je predanost WordPressu vse naokoli. Vaš načrt je v celoti upravljan, kar pomeni, da posodobitve jedra in vtičnikov niso vprašanje. 

Vključene so tudi nekatere lastnosti kakovosti življenja, na primer WordPress uprizarjanje in lastni predpomnilni vtičnik za WordPress. Poleg tega dobite CDN, ki je vgrajen za HTTP / 2 in IPv6, ter popolno shranjevanje pogona SSD in podporo za omrežja na več spletnih straneh. Vse, kar je združeno, vodi do izjemnih zmogljivosti, zlasti v primerjavi z GreenGeeksom (preberite naš pregled GreenGeeks).

Drugi razlogi, ki jih imamo radi Kinsta

Čeprav so funkcije WordPressa najbolj impresivne, Kinsta ni bistvena, ko gre za bistvene stvari. Vaš načrt vsebuje brezplačen SSL / TLS certifikat, samodejne varnostne kopije, porazdeljeno zaščito pred zavrnitvijo storitve in stalno spremljanje časa. Prav tako politika zasebnosti ni slaba, kar je vse bolj redko (za več o tem preberite naš pregled HostGator). 

Najbolj pa izstopa uporabniška izkušnja. Kinsta z veseljem uporablja od blagajne do upravljanja gostovanja. Uporablja lastniško nadzorno ploščo, ki ne ovira tistega, kar iščete. Za razliko od LunarPages je Kinsta zgradil svojo nadzorno ploščo z mislijo na uporabnike WordPress-a (preberite naš pregled LunarPages).

Sistem je tako tekoč, da smo potrebovali manj kot pet minut, da smo izbrali načrt in sprožili delovanje svojega spletnega mesta. Čeprav se veliko gostov WordPressa, ko se nastavite, povlečete po nogah – za primer preberite naš pregled JustHost – Kinsta vaše spletno mesto zažene v živo skoraj takoj. Cena je višja, vendar obstaja vsaj 30-dnevno jamstvo vračila denarja.

2. SiteGround

Za bolj proračunsko osveščeno spletno stran je odlična izbira. V primerjavi z drugimi upravljanimi gostitelji WordPress-a so načrti standardni: dobite predpomnjenje WordPress-a, upravljanje posodobitev, vsakodnevno varnostno kopiranje in urejanje. Kar sili SiteGround, pa je, da vse to ponuja po nizki ceni. 

SiteGround-Slider3

Odpuščeni bi vam bili, ker je SiteGround preprosto razveljavil svoje skupne načrte za WordPress, ker so cene in celo imena enaka. Kljub temu je dovolj WordPress specifičnih funkcij, da se postava postavi sama. To vključuje do tri plasti SuperCacherja, vnaprej nameščeno WP-CLI in uprizoritev WordPressa z enim klikom.

Tako kot pri Kinsti je tudi vaš načrt pripravljen takoj, kar pomeni, da vam ni treba hiteti z nameščenim programom Softaculous. Če prihajate iz drugega spletnega gostitelja, SiteGround ponuja tudi brezplačen prenos WordPressa. 

Glede na to je zgornja meja za SiteGround nižja. Ne more vsebovati vrst spletnih mest, ki jih lahko Kinsta dopolnjuje z načrtom, ki podpira približno 100.000 obiskov na mesec. Če svoje spletno mesto šele odstranjujete, lahko SiteGround po razumni ceni zagotovi vse bistvene funkcije programa WordPress.

Drugi razlogi, ki so nam všeč SiteGround

SiteGround ni samo za novorojenčke. Linija načrtov je gosta, začenši s skupnim gostovanjem, ki sprejme približno 10.000 uporabnikov, in prehaja na gostovanje v oblaku, ki ima svoj nabor namenskih virov. Lahko uporabite tudi načrte v oblaku za WordPress, tako da je na voljo pot nadgradnje, če jo želite. 

Vendar se v resnici prodaja SiteGround njegove lastnosti. Vse se upošteva, vključno z dnevnimi varnostnimi kopijami, več predpomnilnimi sloji, brezplačnim SSL / TLS potrdilom in neomejenimi e-poštnimi naslovi v vaši domeni. Če ne uporabljate WordPressa, lahko izkoristite tudi graditelja spletnih strani Weebly, ki je eden najboljših ustvarjalcev spletnih strani (preberite naš Weebly pregled). 

Hitrost je odlična, saj se SiteGround približuje uspešnosti Kinsta na načrtu, ki stane pol manj. Čeprav uporabniška izkušnja trpi zaradi zastarele različice cPanel, je vse ostalo o SiteGround vrhunsko. Preizkusite ga lahko v 30-dnevnem oknu vračila ali si preberite naš pregled SiteGround, če želite izvedeti več.

3. DreamHost

Glede hitrosti, lastnosti in vrednosti DreamHost sedi poleg SiteGround. Glede na to ima DreamHost zmogljivejše gostovanje WordPress-a s svojimi načrti DreamPress, ki se začnejo z mesečno omejitvijo prometa, kjer se končajo načrti SiteGround.

dreamhost-pregled-dreampress-nadzorna plošča

Obstajajo tudi osnovni upravljani WordPress načrti in so približno enaki ceni kot SiteGround, vendar smo pri DreamPressu bolj navdušeni. Tako kot Kinsta tudi DreamHost za svoje načrte DreamPress uporablja gostovanje v oblaku, ki ponuja boljšo odvečnost v primeru izpada in hitrejšo hitrost. 

Najosnovnejši načrt lahko sprejme 100.000 obiskov, najdražji Pro načrt pa lahko sprejme 1 milijon. DreamHost pa ne nadzira in ne omejuje prometa. Viri, ki se strežejo iz predpomnilnika, ki ga vključuje DreamHost, se ne štejejo za omejitev prometa, in če upoštevamo, da je privzeto omogočena, je dobro, če nimate omejitve prometa.

Vse bistve WordPressa so tudi tam, vključno z upravljanimi posodobitvami, samodejnimi varnostnimi kopijami, postopkom z enim klikom in neomejenim CDN. DreamHost s svojim načrtom vključuje tudi plačljivo različico Jetpacka, ki vam omogoča uporabo dolgega seznama vrhunskih WordPress tem in skeniranje vašega spletnega mesta glede zlonamerne programske opreme.

Drugi razlogi, ki so nam všeč DreamHost

S pristopom DreamHosta do neumnosti do spletnega gostovanja je to privlačno. Na vsaki strani izdelkov lahko preklopite mesečno in letno ceno, tako da pri nakupu ni presenečenj – preberite si naš pregled Arvixe, če želite izvedeti o storitvi, ki vas preseneti – in za začetek ni nobenih prividov ali dodatkov.. 

Še pomembneje je, da se DreamHost posveča varnosti in zasebnosti, ki jo redko opazimo pri storitvah spletnih gostovanj. Vse domene vključujejo brezplačno zasebnost domen, ki smo jo videli le pri peščici ponudnikov (za ogled si jih preglejte WestHost pregled in pregled Midphase). Poleg tega je DreamHost na sodišču zagovarjal enega od svojih strank pred ameriškim ministrstvom za pravosodje. 

Tudi njegova hitrost ni slaba, vendar naše testiranje kaže, da je počasnejši kot Kinsta in SiteGround. Kljub temu ponuja DreamHost veliko denarja za malo denarja, in glede na to, da obstaja 97-dnevno jamstvo za vračilo denarja, obstaja malo tveganj, da bi ga dobili. Več lahko izveste v našem pregledu DreamHost. 

4. Hostinger

Hostinger je najboljša storitev spletnega gostovanja, ki smo jo pregledali. Kljub temu je na tem seznamu četrto mesto, ker ne ponuja upravljanega gostovanja WordPressa. Kljub temu pa so cena, hitrost in funkcije popolne za WordPress, čeprav to pomeni, da boste morali svoje jedro in vtičnike posodabljati sami. 

hostinger-review-cpanel

To je zato, ker Hostinger uporablja strežnike LiteSpeed. Večina spletnih gostiteljev uporablja strežniško programsko opremo Apache, ker je odprtokodna in prilagodljiva. LiteSpeed ​​je alternativna programska oprema, ki se integrira tudi z orodji, kot je ModSecurity, vendar to počne z manj stroški. 

Manj režijski stroški pomenijo večjo hitrost pri skupnih načrtih in glede na nizko ceno Hostingerja, to je kombinacija, ki jo lahko zaostanemo. Ne glede na to, ali si ogledujete najcenejši paket v skupni rabi, ki ga lahko dobite za manj kot dolar na mesec, ali kaj podobnega, kot je načrt v oblaku, Hostinger zagotavlja odlično hitrost.

Poleg tega vključuje več plasti predpomnjenja, kar je, kot rečeno, pomembno za WordPress. Če bi Hostinger ponudil upravljan načrt WordPressa, bi Kinsta zlahka premagal. Čeprav je žal, da ga ni mogoče ponuditi, so zmogljivosti, lastnosti in cena Hostingerja nesporni, zato je odlična izbira za WordPress. 

Drugi razlogi, ki so nam všeč gostovanje

Hostinger izstopa iz množice, ker nima grobih robov. Čeprav A2 gostovanje prinaša izjemne zmogljivosti, je nastavitev lahko težavna, čeprav 1&1 IONOS ponuja kakovostno gostovanje po predračunu, številne njegove funkcije se zdijo napol pečene (preberite naš pregled A2 gostovanja in 1&1 pregled IONOS-a). 

To pri Hostingerju ni tako. Hitrost, cena in lastnosti so odlične, prav tako pa tudi uporabniška izkušnja. Za razliko od večine naših najboljših spletnih gostovanj z izbirami cPanel, Hostinger prevzame že znani vmesnik za spletno gostovanje in nadgradi. Upravljanje datotek in baz podatkov je prav tako enostavno, vendar z dodajanjem vgrajenega trga in upravljanja računa. 

Hostinger dobiva prav, in čeprav ni najboljša izbira za WordPress, je prekleto dober. Z namestitvijo posodobitev programa WordPress se boste morali spopasti sami, vendar glede na to, koliko Hostinger ponuja in po kakšni ceni, se to splača. Več lahko izveste v našem pregledu Hostinger ali pa ga preizkusite s 30-dnevno garancijo vračila denarja.

5. MDDHosting

Tako kot Hostinger tudi MDDHosting ne ponuja upravljanih načrtov WordPress. Na tem seznamu so lahko tudi drugi upravljani ponudniki, na primer gostovanje InMotion, vendar, kot lahko preberete v našem pregledu gostovanja InMotion, je s to storitvijo veliko težav s hitrostjo. Tukaj dajemo prednost hitrosti, funkcijam, vrednosti in varnosti pred samodejnimi posodobitvami. 

mddhosting-drsnik1

To ne pomeni, da vas bodo na spletnem mestu WordPress pustili na hladnem, če bo kaj narobe. MDDHosting ponuja 24-urno podporo na osnovi vstopnic, in čeprav bi radi videli klepet v živo, nam je predstavnik, s katerim smo govorili, koristen v celotnem obdobju testiranja. 

Medtem ko je MDDHosting odličen za WordPress, je, da ponuja izključno gostovanje v oblaku. Kot smo že omenili, je to odlično za WordPress, saj je pogosto napihnjena in občasno nestabilna jedra spletnih mest WordPress lahko brez povezave brez povezave, ko jih gostite na skupnem strežniku. 

Poleg tega MDDHosting ponuja poceni gostovanje v oblaku. Načrti se začnejo z nekaj dolarji na mesec, hkrati pa še vedno zagotavljajo funkcije, kot so dnevne varnostne kopije, strežniška programska oprema LiteSpeed ​​in Cloudflare Railgun. Glede na to, da je gostovanje v oblaku, je tudi vaša storitev razširljiva, kar pomeni, da lahko vaš paket gostovanja raste kot vaše spletno mesto. 

Drugi razlogi so nam všeč MDDHosting

Medtem ko MDDHosting nima gosto postavo, to dokazuje, da je bolje biti gospodar ene trgovine, kot jack vseh. Načrti v oblaku se ponašajo s funkcijami, ki se izvajajo za hitro in varno spletno mesto. 

Strežniki LiteSpeed ​​so začetek predstave, vendar MDDHosting presega to in vključuje vtičnik LiteSpeed ​​Cache za WordPress. Ta vtičnik komunicira s strežnikom LiteSpeed, da zmanjša čas nalaganja. Ker so orodja izdelana drug za drugega, je v vtičniku tudi veliko drugih možnosti za optimizacijo.

MDDHosting je tudi uradni partner Cloudflare Railgun. Railgun pospeši hitrost vašega spletnega mesta s prikazovanjem podatkov iz predpomnilnikov, shranjenih po vsem svetu. S tem se zmanjšajo podatki o razdalji, ki jih morajo prevoziti, in kot tak izboljša čas nalaganja. 

Več o Railgun in drugih funkcijah MDDHosting lahko izveste v našem pregledu MDDHosting ali poskusite spletnega gostitelja s 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Častna omemba: Pagely

Če cena ne bi bila predmet, bi bil na prvem mestu Pagely. Ko gre za gostovanje v celotni storitvi WordPress, ki privlači stranke, kot sta Disney in Visa, noben spletni gostitelj ni tako podoben Pagely. Glede na to je astronomska cena večini ljudi neizvedljiva, saj lahko Pagely stane več kot 30.000 USD na mesec. 

stranski-drsnik1

stranski-drsnik2

stranski-drsnik3

stranski-drsnik4

stranski-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

To lahko stane tudi 200 dolarjev na mesec, vendar so grobi robovi storitve na tej stopnji preveliki, da bi jih lahko prezrli. Kljub temu dobite neverjetno paleto značilnosti, ki so značilne za WordPress, in najboljše zmogljivosti, ki smo jih videli pri ponudniku gostovanja, tako da je cena zelo visoka, vendar vam jih Pagely plača..

To je že reklo čas zmanjševanja donosov. Tisti, ki lahko plačajo napihnjeno ceno, verjetno potrebujejo nišne funkcije, ki jih ponuja Pagely, vendar bo večina uporabnikov v redu z možnostjo, kot sta Kinsta ali SiteGround. Ti ponudniki dobijo 90 odstotkov poti tja, vendar to storijo po precej nižji ceni. 

Če se vam Pagely sliši, kot da morda ponuja možnost, preberite naš pregled Pagely. Pri storitvi je veliko všeč, še posebej glede na to, kako hitra je, vendar je treba vse uravnotežiti glede na ceno.

Končne misli 

Obstaja veliko možnosti, ko gre za spletno gostovanje, vendar mnogi razočarajo več, kot navdušijo. Tekma do vrha je še težja, ko gre za WordPress, saj mora spletni strežnik zagotoviti funkcije, ki lahko prenesejo povečan obseg dela, hkrati pa ohranjajo ceno nizko. 

K sreči obstajajo storitve, ki se soočajo s tem izzivom. S katero koli od zgornjih možnosti se bo vaše spletno mesto začelo na pravi nogi, vendar je za večino ljudi Kinsta najboljša izbira. Če šele začnete ali ne potrebujete funkcij, ki jih ponuja Kinsta, je tudi SiteGround dobra možnost. 

Katerega ponudnika spletnega gostovanja uporabljate za svoje spletno mesto WordPress? Zakaj si šel s tem? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Najboljše spletno gostovanje za pogosta vprašanja o WordPressu

Kaj je spletno gostovanje WordPress-a?

WordPress ne potrebuje posebne vrste gostovanja. Izraz »gostovanje v WordPressu« se na splošno nanaša na upravljano gostovanje, kar pomeni, da spletna storitev za gostovanje upravlja posodobitve za vaše spletno mesto WordPress. 

Kakšna je razlika med spletnim gostovanjem in gostovanjem WordPressa?

Tehnično gledano ni nobene razlike med spletnim gostovanjem in gostovanjem WordPress-a. Kljub temu je gostovanje v WordPressu na splošno upravljano in ima funkcije, kot sta upodabljanje in predpomnjenje. 

Kaj je najboljše spletno gostovanje za WordPress?

To je v veliki meri odvisno od prometa na vašem spletnem mestu, toda za večino spletnih mest srednje velikosti je Kinsta najboljša izbira za WordPress. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map