Najboljše shranjevanje v oblaku za neprofitne organizacije 2020

Delo za neprofitne organizacije je težka, a koristna naloga. Hramba v oblaku neprofitnim organizacijam omogoča shranjevanje in dostop do vseh svojih podatkov – od katerih so nekateri morda občutljivi – brez skrbi za nakup in vzdrževanje lastnih strežnikov. Prav tako prostovoljnim prostovoljcem omogoča enak dostop do datotek kot njihovi pisarniški kolegi.


Pogovorili se bomo o nekaterih najboljših shrambah v oblaku za neprofitne organizacije, če pa želite najti najboljše varnostne rešitve za take organizacije, ne pozabite najprej pogledati naše najboljše varnostne kopije v spletu za neprofitne skupine.

Kaj je najboljše skladišče v oblaku za neprofitne organizacije?

  1. Tresorit
  2. Google Cloud
  3. Škatla
  4. Dropbox Business
  5. OneDrive za podjetja

Obstaja nekaj odličnih možnosti, ki bi ustrezale vsem neprofitnim organizacijam, toda Tresorit je naš najljubši favorit. Ponuja visoko raven varnosti, vključno s šifriranjem ničelnega znanja, ki pomaga zaščititi vaše najbolj občutljive podatke. Ponuja tudi zdrave popuste za prave neprofitne organizacije, zaradi česar je zelo cenovno ugoden.

Google Cloud prihaja kmalu in ponuja brezplačno shranjevanje in povezovanje z Googlovimi aplikacijami. Box, Dropbox for Business in OneDrive for Business so zasnovani samo za podjetja, toda neprofitne organizacije lahko izkoristijo omejitve skladiščenja, znižane cene in dobro ponudbo..

Poglejmo po vrsti vsakega ponudnika.

1. Tresorit

Za neprofitne organizacije je varnost ključnega pomena in to je eden od razlogov, da se Tresorit uvrsti na prvo mesto našega seznama. Kot že ime pove in kot je razloženo v našem pregledu Tresorit v večji globini, je Tresorit (iz nemške besede za “trezor”) trdnjava podatkov za neprofitne organizacije, s šifriranjem ničelnega znanja pa je eden najboljših ponudnikov za shranjevanje v ničelnem znanju.

tresorit-varnost

Vi (in vaša organizacija) imate nadzor nad svojo varnostjo podatkov, vendar dodatno dvofaktorsko preverjanje pristnosti pomaga zaščititi geslo (in račun) pred morebitnimi kršitvami podatkov. Ta pristop pomeni, da bodo vaši podatki izgubljeni, če izgubite geslo in ga ne morete ponastaviti.

Glede na to boste morali skrbeti za varnost gesla in pomagal vam bo ugleden skrbnik za gesla. Oglejte si našega najboljšega upravitelja gesel za mala podjetja za ideje, z Dashblane in 1Password, ki ponujata dobre lastnosti za organizacije.

Tresorit je dobra podpora za mobilne prostovoljce tudi zaradi podpore za Android in iOS. Na voljo je tudi spletni odjemalec za dostop do vaših podatkov, vendar lahko za sinhronizacijo datotek uporabite tudi namizne aplikacije za Windows, macOS in Linux..

Cene Tresorita

Varnost podjetja Tresorit je odlična, vendar je cena še en razlog, da je naše najboljše priporočilo Tresorit. Podjetje verjame v podporo organizacijam, ki si prizadevajo za ustvarjanje družbenega dobrega in zato nudi 50-odstotni popust na vse svoje poslovne načrte, če vaša organizacija izpolnjuje merila.

Ta popust pomeni, da lahko neprofitne organizacije plačajo 10 USD na uporabnika na mesec za 1TB shranjevanja podatkov (do devet uporabnikov) ali 12 USD na uporabnika na mesec za organizacije z 10 ali več uporabniki.

2. Google Cloud z G Suite

Ogromna tehnološka podjetja, kot je Google, uživajo v podpori dobrodelnim organizacijam in ta podpora vključuje prost dostop do Googlove zbirke produktivnosti in shranjevanje neprofitnih organizacij.

Spletni vmesnik Google Drive

Zahvaljujoč programu G Suite za neprofitne organizacije, neprofitne organizacije dobijo brezplačno uporabo Google Dokumentov, neomejeno število računov, pa tudi dostop do 30 GB prostora za shranjevanje v Googlu Drive, o čemer boste lahko več izvedeli v našem pregledu Google Drive. Če je potrebno, je na voljo neomejeno shranjevanje z nadgradnjo na G Suite Business.

Paket G Suite ima podporo za Google Dokumente, ki prostovoljcem omogoča skupno sodelovanje v projektih v realnem času. Svoje datoteke lahko delite tudi z drugimi, zahvaljujoč javni skupni rabi datotek. Te funkcije pomagajo, da Google Drive postane najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za več uporabnikov.

[Google-Cloud-homepage.png]

S pomočjo Google Cloud in Storage Made Easy lahko sestavite tudi svojo lastno rešitev za shranjevanje v oblaku (glejte pregled Storage Made Easy). Tako boste imeli popoln nadzor nad svojimi podatki, kar vam omogoča, da za upravljanje datotek uporabljate svoj zasebni in šifrirani strežnik za shranjevanje Google Cloud, medtem ko uporabljate namizne aplikacije in spletni vmesnik Storage Made Easy..

Google Drive v primerjavi z Google Cloud

Brezplačno shranjevanje v oblaku od Googla je super, vendar je nekaj slabosti. Če se odločite, da boste uporabljali svoj brezplačni prostor za Google Drive s programom G Suite za neprofitne organizacije, ne boste imeli enake stopnje varnosti kot drugi ponudniki, kot je Tresorit. 

Z vključenim pomnilnikom Google Drive ni šifriranja z ničelnim znanjem, kar pomeni, da Google nadzira usodo vaših podatkov, saj ima pravilnik o zasebnosti, ki omogoča skeniranje datotek.

Če se odločite za pristop k infrastrukturi kot storitev, boste imeli več sreče. Če ustvarite svoj strežnik za shranjevanje v oblaku Google, imate nadzor, kar vam omogoča ročno šifriranje datotek. Prav tako boste imeli nadzor nad šifrirnimi ključi vašega strežnika.

Odločitev za Google Cloud v primerjavi s storitvijo Google Drive je odločitev za vašo organizacijo, čeprav bi moral Storage Made Easy poenostaviti postopek, če se odločite za izdelavo lastnega strežnika za shranjevanje.

3. Škatla

Box je narejen za podjetja, zato ga ocenjujemo kot enega najboljših v oblaku za poslovne rešitve in zakaj 70 odstotkov podjetij Fortune 500 uporablja njegove storitve. 

Sodelovanje je preprosto, z vključenimi Googlovimi dokumenti in Office Online, ki omogočajo soavtorstvo dokumentov in samodejno shranjevanje neposredno v Box. Več o teh funkcijah si lahko preberete v našem pregledu Box.

box-web-odjemalec

Box uporablja 256-bitno AES šifriranje za podatke v mirovanju, z visoko trdnim TLS šifriranjem pa se uporablja za podatke v prometu. Na žalost, kot Google Drive, Box ne ponuja šifriranja ničelnega znanja. 

Če imate radi funkcije Box, vendar iščete večjo varnost, potem razmislite o uporabi izdelka, kot je Boxcryptor, za šifriranje datotek. Oglejte si naš pregled Boxcryptor, če želite izvedeti več.

Cene škatle

Tako kot Tresorit tudi Box ponuja dober niz popustov za neprofitne organizacije, ki izpolnjujejo njegove kriterije. “Podarjena naročnina” za neprofitne organizacije ima 10 licenc za življenjsko dobo načrta Box Starter s 100 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Edini strošek je administrativna provizija v višini 84 dolarjev, kar je bistveno ceneje kot skladišče za uporabnika drugje za večje organizacije.

Če potrebujete več prostora za shranjevanje, lahko neprofitne organizacije izkoristijo 50-odstotni popust pri poslovnih načrtih. Če želite neomejeno skladiščenje, vas bo to stalo približno 7,50 USD na uporabnika na mesec po znižani stopnji – dober razlog, da je Box močno ustvaril vtis v našem najboljšem neomejenem spletnem ožjem ponudnikov shranjevanja.

4. Podjetje Dropbox

Naš ožji izbor ne bi bil popoln brez omembe enega od največjih imen v oblaku za shranjevanje: Dropbox Business. Kot je razloženo v prejšnjem pregledu Dropbox Business, ponuja uporabniku prijazno izkušnjo in dobre možnosti za skupno rabo datotek, zlasti za večje organizacije. 

Prav tako je eden izmed naših najljubših ponudnikov sinhronizacijskih datotek in delitev datotek, saj visoko izkorišča hitrosti sinhronizacije datotek zahvaljujoč uporabi datotek na ravni blokov.

dropbox-business-web-odjemalec

Dropbox ponuja popuste za neprofitne organizacije, čeprav te niso objavljene. Za ponudbo se boste morali za ponudbo obrniti neposredno na Dropbox Business, vendar lahko kot osnovno številko uporabite standardno ceno. Pri 12,50 USD mesečno za vsakega uporabnika ni najcenejša rešitev, neomejeno skladiščenje pa stane do 20 USD na uporabnika na mesec.

Dropbox Varnost

Minilo je več let od kršitve velikih podatkov Dropbox, ki je prizadela več kot 68 milijonov računov. Trenutno Dropbox Business uporablja 256-bitno šifriranje AES za podatke, ki jih ima, in uporablja protokol TLS za zaščito morebitnih podatkov med tranzitom pred napadi človeka v sredini.  

Na žalost nobeno šifriranje z ničelnim znanjem pomeni, da Dropbox še vedno drži ključe do vaših podatkov, zato jih boste morda želeli šifrirati pred nalaganjem.

Dropbox Business je dobra izbira za ekipe, saj omogoča preprosto povezovanje Microsoft Office 365 in Dropbox skupaj za sodelovanje v projektu v realnem času. Dokumente lahko soavtorja, skupaj spreminjate, pa tudi po različici vrnete na prejšnje različice dokumentov.

5. OneDrive za podjetja

Kar se tiče poslovnih tehnologij, je malo podjetjem zaupanja več kot Microsoftu. Poleg tega, kot kaže tudi pregled našega programa OneDrive for Business, njegova rešitev za shranjevanje v oblaku ostaja priljubljena izbira za podjetja in neprofitne organizacije. Na voljo je s podporo za Windows in macOS, čeprav manjka podpora za Linux.

Hitrejše nalaganje datotek je na voljo tudi zaradi sinhronizacije na nivoju blokov (ki jo Microsoft imenuje “diferencialna sinhronizacija”) za vse prenose datotek, kar je bilo prej na voljo samo za datoteke Microsoft Office.

mapa onedrive-for-business-sync

Kot druge storitve, kot je Box, tudi Microsoft ponuja OneDrive for Business kot donacijo za uvrstitev neprofitnih organizacij. Za njegovo uporabo ni pristojbine, vključena je 1TB pomnilnika OneDrive in dostop do Office Online. Dostop do namiznih Officeovih programov bo stal nekaj več, približno 3 USD na uporabnika na mesec, ali 4,50 USD za neomejeno shranjevanje.

Funkcije OneDrive za podjetja

Ime ga daje – to je predvsem poslovni izdelek. Zato je Office popolnoma vključen v izkušnjo programa OneDrive, kar omogoča enostavno odpiranje in urejanje datotek iz spletnega vmesnika OneDrive. Do tega prostora lahko neposredno dostopate tudi iz namiznih aplikacij Office, pa tudi z drugimi v spletnih dokumentih Office.

OneDrive uporablja 256-bitno šifriranje AES za podatke v mirovanju in protokol TLS med prevozom, kar ustreza Dropboxu za podjetja. Dvofaktorna avtentikacija je na voljo kot standardna, vendar tako kot ostali predvajalniki ni nobenega šifriranja znanja za vaše datoteke.

Kako smo izbirali ponudnike

Če ste prebrali druge ocene in primerjave prostora za shranjevanje v oblaku, boste vedeli, da natančno razmislimo o vsakem ponudniku in preučimo prednosti in slabosti vsakega ponudnika. V tem primeru smo se osredotočili na najpomembnejše lastnosti neprofitnih organizacij, vključno z varnostjo, orodji za sodelovanje in stroški. 

Zato Tresorit izstopa kot naša izbira številka ena, vendar je brezplačna ponudba, kot je Google Drive, visoko ocenjena. Storitve shranjevanja v oblaku, ki ne ponujajo prave kombinacije funkcij – tudi nekateri naši veliki favoriti, kot je Sync.com – niso bili upoštevani za vključitev.

Ohranjanje občutljivih neprofitnih podatkov varno

Nepridobitne organizacije sodelujejo s široko paleto različnih podjetij in posameznikov. Treba je shraniti veliko občutljivih informacij, naj gre za osebne podatke ali finančne podatke. Zato neprofitne organizacije potrebujejo shranjevanje v oblaku z najboljšimi varnostnimi politikami, ki so na voljo.

Hramba v oblaku, ki ponuja šifriranje ničelnega znanja, je zelo zaželena. To pomeni, da vaš ponudnik storitev ne shrani kopije vašega šifrirnega ključa, zaradi česar ne more dostopati do vaših podatkov, tudi po izbiri (ali pod prisilo). Gesla so še vedno najšibkejša povezava, zato je priporočljivo tudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

Če neprofitne organizacije uporabljajo poslovno shranjevanje v oblaku?

Manj denarja, ki ga neprofitna organizacija porabi za poslovne stroške, več lahko vloži v svoj resnični namen. Poslovno shranjevanje v oblaku ponuja preprost način, da se neprofitne organizacije odpravijo potrebe po dragih napravah za shranjevanje podatkov, pa tudi osebje, potrebno za vzdrževanje teh naprav.

Nekateri ponudniki za shranjevanje v oblaku ponujajo tudi zdrave popuste za neprofitne organizacije, ki lahko preverijo njihov status, s čimer je finančno varna izbira. Pomembno je upoštevati, da boste morali, če ima vaša neprofitna organizacija stroge varnostne zahteve, biti prepričani, da jih lahko izpolnjuje ponudnik pomnilnika v oblaku.. 

Končne misli

Vsak ponudnik na našem seznamu bi neprofitni organizaciji zagotovil odlične funkcije in shranjevanje občutljivih podatkov, tudi ob tesnem proračunu. Tresorit je naša najboljša izbira, zahvaljujoč svoji velikodušni ceni in edini možnosti, da ponudimo šifriranje ničelnega znanja izven škatle.

Google ni zaostajal in je ponudil brezplačno shranjevanje in dostop do drugih Googlovih izdelkov, kot je Google Dokumenti s svojim programom G Suite za neprofitne organizacije. Zahvaljujoč Googlovemu oblaku in storitvi Storage Made Easy lahko celo predstavite svoj varni strežnik za shranjevanje.

Če želite ponudnika z dobrimi podjetniškimi lastnostmi, so Box, Dropbox Business in OneDrive for Business vse dobre alternative, vsak pa ima dobre popuste pri cenah za neprofitne organizacije.

Če ste v svoji neprofitni organizaciji uporabili katerega koli od teh ponudnikov za shranjevanje v oblaku in imate svoje mnenje, ki ga želite deliti, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me