Najboljše platforme za e-trgovino v letu 2020: razširljive rešitve za uspeh

V tem članku o najboljših platformah za e-trgovino vas bomo vodili po svetu e-trgovine in korak za korakom opisali, kaj iskati in katero programsko opremo poiskati.


E-trgovina je kompleksen posel, še posebej, če ga želite povečati. To je več kot le imeti dober ali “zmagovalni” izdelek. Razmisliti morate o tem, kje so vaši izdelki izdelani ali kje jih izvirate. Upoštevati morate, kako so kupcem dostavljeni, kdo je vaša ciljna publika in kako želite te naloge avtomatizirati in narediti digitalne.

Poleg tega so kupci postali bolj zahtevni. Na srečo so se ponudniki platforme za e-trgovino prilagodili tem okoliščinam in nenehno izboljševali programsko opremo. Današnje platforme za e-trgovino so več kot preproste prodajalne, prerasle so v zapletene prodajne stroje.

V tem članku bomo najprej razložili, kaj je platforma za e-trgovino in kaj morate upoštevati pri izbiri. Preden se poglobimo v poglobljene teste, si bomo ogledali brezplačne alternative, pa tudi razložili, zakaj brezplačna platforma ni vedno najboljša rešitev.

Iskanje najboljšega ponudnika je vse prej kot enostavno. Precej pogosto je izbira prave platforme odvisna od mnogih stvari. Tisti, ki cenijo lastnosti in prilagodljivost, na primer, naj poskusijo z Magento, medtem ko bodo novinci raje Volusion. Če želite spustiti ladjo, pojdite po Shopify.

Kaj je platforma za e-trgovino?

Preden se lotimo glavnega dela našega članka, se pogovorimo o osnovah. Preprosto povedano, platforma za e-trgovino je programska oprema, bodisi lokalna ali SaaS (programska oprema kot storitev), ki vas podpira pri najpomembnejših procesih podjetja za e-trgovino.. 

To je veliko več kot samo trgovina, zaradi katere so vaši izdelki videti lepi, čeprav je to tudi pomembna naloga. Med drugim mora platforma za e-trgovino vključevati procese, kot so podpora strankam, upravljanje izdelkov, trženje, nabava, upravljanje naročil in zaloge ter poročanje. Tudi naša najboljša računovodska programska oprema vam lahko pomaga.

Glede na tehnologijo, ki jo uporabljate, se razlikujejo lastnosti, združljivost z drugimi tehnologijami in številnimi drugimi. Zato je tako pomembno, da dobro razmislite o izbiri prave platforme za e-trgovino, ki bo ustrezala vašim potrebam.

Brezplačne platforme za e-trgovino

Kot vse vrste programske opreme tudi platforme za e-trgovino ponujajo brezplačne rešitve. Najboljša brezplačna platforma za e-trgovino do zdaj je WooCommerce. 

WooCommerce je vtičnik za WordPress, ki vam omogoča, da spletno trgovino dodate na svoje WordPress spletno mesto. V obstoječo spletno prisotnost doda uporabne funkcije, omogoča vzdrževanje izdelkov in še več. 

Lahko se je uveljavil zaradi svoje briljantne prilagodljivosti, številnih funkcij in zato, ker je brezplačen. 28 odstotkov spletnih trgovin to ne uporablja nič.

Najboljše e-trgovine-platforme-woocommerce

Vendar ima slabosti. Zahteva obstoječo namestitev WordPress-a in vas zaradi tega na več načinov omejuje. Poleg tega ni vsaka WordPress tema združljiva z WooCommerce, zato morate svojo temo izbrati previdno.

Če ne zmorete WordPressa, WooCommerce ni za vas. Če želite vseeno začeti svoje podjetje z WooCommerce, boste morda želeli preveriti naše obsežne vodiče za WordPress.

 • Vodnik za uporabo za WordPress za začetnike.
 • Vmesni vodnik za uporabo WordPress-a.
 • Napreden vodnik za uporabo WordPress-a.

Če želite razširiti WooCommerce in ga profesionalno uporabiti, potrebujete več razširitev WooCommerce, ki stanejo veliko denarja. 

Spletna trgovina WooCommerce je lahko brezplačna, vendar če dodate skupne stroške, je morda boljša izbira drug ponudnik z našega seznama. Gostovanje je osnovni strošek, ki ga morate plačati. Poleg tega recimo, da morate kupiti tri končnice, od katerih vsaka stane 49 dolarjev. To vas bo na primer dvignilo nad stroški mesečne naročnine na Shopify.

Če še vedno želite preizkusiti WooCommerce, vendar ne veste, kateri ponudnik gostovanja ustreza vašim potrebam, si oglejte članek o najboljših ponudnikih spletnega gostovanja. Če ne želite uporabljati WordPress-a ali želite bolj zmogljivo rešitev, si oglejte OpenCart.

Najboljše platforme za e-trgovino

Zdaj pa pojdimo na primerjavo najboljših platform za e-trgovino. Mi na Cloudwards.net smo neodvisni preizkuševalci, ki bi vam radi svetovali glede vaše odločitve, zato smo vsakega ponudnika v vsaki kategoriji obširno preizkusili.

V tem obsežnem pregledu smo zaključili WooCommerce, Shopify, BigCommerce, Magento in Volusion. 

Graditelji spletnih strani (preberite članek o najboljših graditeljih spletnih mest), kot sta Squarespace in Wix (preberite naš Wix Review), so v svoje portfelje dodali številne funkcionalnosti trgovin, vendar v povprečju niso prave platforme za e-trgovino, zato jih nismo vključili tukaj.

Lastnosti

Prvo, o čemer se bomo pogovarjali, so posamezne funkcije e-trgovine in njihov obseg. Kot smo pojasnili, mora platforma za e-trgovino zajemati najpomembnejše naloge e-trgovine.

V tem razdelku smo preizkusili funkcije platform, kot so trženje, upravljanje izdelkov, naročila, naročila, zaloge in analitika, vendar smo si ogledali tudi optimalen poslovni model za vsako platformo, kar pomeni, s katerimi poslovnimi modeli se lahko najbolje izvajajo katero programsko opremo.

Shopify

Shopify je elektrarna, ki se prevaža. Na tem mestu bi celo rekli, da je najboljša platforma za e-trgovino za pošiljanje pošiljk. S preprostimi aplikacijami, kot je Oberlo, lahko v svojo trgovino dodate izdelke z doplačilom z enim klikom. Ko je naročilo oddano, Oberlo dobavitelju posreduje vse informacije, zato vam ni treba več kot en klik, da izdelek pošljete stranki.

Shopify zasluži tudi točke, ko gre za trženje. Z odličnimi integracijami s svojim Facebook in Instagram profilom lahko svoje izdelke povežete s svojimi socialnimi omrežji in jih tam ponudite. Ker je postopek integriran, na nadzorni plošči Shopify analytics dobite vse podatke, kar vam daje pomembne nasvete za poznejše oglase in tržne strategije. 

Poleg tega Shopify zajema vse pomembne procese za uspešno prodajo e-trgovine. Če vam to ni dovolj, lahko namestite dodatne aplikacije za razširitev funkcionalnosti. V našem naprednem priročniku za Shopify si lahko preberete, katere aplikacije priporočamo.

Najboljše e-trgovine-platforme-shopify-nadzorna plošča

Volzija

Volusion je tudi dobra platforma za e-trgovino za pošiljanje blaga. Kljub temu omejuje svoje dobavitelje izdelkov v ZDA, da se izognejo dolgim ​​dobavnim rokom iz Kitajske. To je smiselno, vendar omejuje tudi izbiro izdelkov, ki jih lahko ponudite.

najboljše-e-trgovina-platforme-volusion-dropshipping

Druga pomanjkljivost Volusion je, da ne morete prodajati digitalnih izdelkov. Če prodajate spletne tečaje, .pdfs ali druge digitalne izdelke, se morate odločiti za njihovo prodajo. 

Še vedno pa Volusion pokriva ključne funkcije platforme za e-trgovino. 

Na voljo je s skupnimi integracijami družbenih medijev in omogoča distribucijo izdelkov na najpomembnejših prodajnih kanalih. Tako kot Shopify, tudi Volusion omogoča enostavno vdelavo in distribucijo izdelkov v svoji Facebook trgovini. Na voljo so tudi integracije z Amazonom in eBayom. 

Volusion je dobro postavljen, ko gre za aplikacije. Na trgu je manj aplikacij kot Shopify’s ali BigCommerce, vendar izbira in kakovost nista slabi. Tržišče Volusion lahko uporabite za nastavitev najpomembnejših nalog trgovine z e-trgovino, vendar je prilagodljivost, zlasti na tehnični ravni, bolj omejena kot na drugih platformah za e-trgovino.. 

best-ecommerce-platforme-volusion-market

Če imate zapleten poslovni model ali želite sestaviti nekaj ekstravagantnega, ki je prilagojen vašim željam, poskusite Magento.

WooCommerce

WooCommerce pokriva osnove. Omogoča vam, da svoje izdelke ponujate na Facebooku, Amazonu, eBayu in Google Shoppingu. Slednje je še posebej zanimivo, ker če še nimate organskega prometa, lahko Google Ads uporabite z ustreznimi oglasi izdelkov. Če želite prebrati več o Googlovih oglasih, si oglejte članek o Googlovih oglasih.

Genialna stvar WooCommerce je, da lahko uporabite ekosistem WordPress, ki ima vtičnik za vsako težavo. Če na trgu WooCommerce ne najdete rešitve za svojo težavo, še ne pomeni, da ni v igri. Presenečeni boste nad tem, kako enostavno je v WordPressu ustvariti poosebljanje.

Ker je WooCommerce tako vsestranski, lahko platformo uporabimo tudi za pošiljanje blaga in digitalne izdelke. Priporočamo namestitev razširitve WooCommerce Dropshipping, ki avtomatizira najpomembnejše postopke dostave in izpolnjevanja naročil.

BigCommerce

Pošiljanje po pošti z BigCommerceom je možno, vendar ni tako enostavno, kot je pri Shopifyju. Čeprav vam Shopify omogoča, da preprosto namestite Oberlo ali katero koli drugo aplikacijo za pošiljanje pošiljk, je BigCommerce zapletenejši za nastavitev. 

Če si ogledate tržnico BigCommerce, boste videli, da obstaja le osem aplikacij, ki spadajo pod kategorijo “dropshipping”.

Najboljše-e-trgovina-platforme-bigcommerce-dropshipping

V spodnji vrstici je, čeprav je pri BigCommerceu možna dostava pošiljk, Shopify pa je morda boljša in bolj zrela rešitev za vas. 

Pomembna značilnost BigCommercea je funkcionalnost “brezglave trgovine”. S takšno arhitekturo lahko izkoristite zadnji del BigCommercea z vsemi njegovimi lastnostmi, a svoj prednji del zgradite z drugačno tehnologijo.

To vam daje svobodo, da svojo trgovino oblikujete po želji in vas ne omejuje na mehanizem za izdelavo predlogov podjetja BigCommerce. Na primer, lahko uporabite blog WordPress, če vam ni všeč, da bi uporabljali WooCommerce in integrirali BigCommerce back-end prek API-jev. To pa zahteva globlje tehnično znanje.

najboljše platforme za e-trgovino-velike trgovine brez glave

Poleg BigCommercea, Magento in Shopify ponujata to funkcionalnost, a ker je Magento veliko prevelik strošek in ga Shopify ponuja le s naročnino ShopifyPlus, je BigCommerce najboljša platforma za trgovanje brez glave.

Magento

Če je Magento znan po eni stvari, je to področje njegovih funkcij. Z njim lahko zgradite vse, kar želite. Tehnična je, toda če veste o bitih in bajtih, lahko z odprtokodno rešitvijo zgradite zmogljive prodajalne. 

Magento je mogoče nastaviti kot zadnji del in ga povezati z drugim sprednjim delom za brezglavo trgovino. Če niste zadovoljni z obliko Matemovih tem ali s slabim vmesnikom Magento, vendar želite uporabiti njegove funkcije, lahko za to nastavitev vprašate razvijalca. Upoštevajte pa, da lahko hitro postane drago.

Nima smisla naštevati vseh funkcij Magento, ker jih je preprosto preveč. Kljub temu je dejstvo, da odprtokodna rešitev ponuja največ funkcij in je neverjetno prilagodljiva. Ne glede na to, kaj želite zgraditi, lahko to storite z Magento.

Cenitev

Vsak peni se šteje, še posebej na začetku vašega posla. Zato smo platforme pregledali glede na ceno. Nismo pozorni le na nabavne stroške, temveč tudi na tekoče stroške, ceno na transakcijo in skrite dodatne stroške.

WooCommerce

WooCommerce je brezplačna. Edina stvar, ki jo potrebujete, je storitev gostovanja, v kateri se izvaja WordPress. Strežnik lahko najamete za samo 3,95 USD na, recimo, SiteGround (preberite naš SiteGround Review) in tam namestite WordPress. 

Druga prednost je, da WooCommerce za naročila, kot sta Shopify in BigCommerce, ne zaračuna pristojbin za obdelavo. Če želite v trgovino WooCommerce dodati napredne stvari, boste morali kupiti razširitve, ki običajno niso zelo dostopne. V obeh primerih je WooCommerce najboljša izbira, če ste začetnik ali lastnik majhnega podjetja.

Shopify

Shopify nima brezplačnega načrta, ima pa 14-dnevno preskusno različico, s katero lahko preizkusite platformo. Če se odločite za to, lahko izbirate med ShopifyPlus, Shopify-jevo podjetniško storitvijo ali pa dobite »Basic Shopify« za 29 USD na mesec, »Shopify« za $ 79 na mesec ali »Advanced Shopify« za 299 USD na mesec. 

Načrti se med seboj razlikujejo, vendar so v osnovi enaki. Pri cenah dobite podrobnejša poročila, oblikovalec poročil za prilagojeno analitiko in boljše popuste pri dobaviteljih.

Ob tem Shopify za prispela naročila uporablja pristojbine za obdelavo. Če uporabljate ponudnika alternativnega plačila, ki je v bistvu vse razen Shopify Pay, Shopify zaračuna 2 odstotka za celotno naročilo. Če naročilo plačate s kreditno kartico, bo potrebno dodatno plačilo, odvisno od načrta. To se giblje med 2,4 in 2,9 odstotka.

Če dobite večji načrt, boste plačali višjo mesečno pristojbino za Shopify, vendar boste uživali manjše pristojbine na transakcijo. Ta možnost je smiselna, zlasti za večja podjetja z veliko naročili. Najboljši način za izogibanje pristojbin je uporaba Shopifyjevega plačilnega prehoda Shopify Pay.

najboljše cene za e-trgovino, platforme in cene

BigCommerce

BigCommerce je na voljo s 15-dnevno preskusno različico in tremi načrti. Cene so enake kot pri Shopify. Najcenejši načrt, “BigCommerce Standard”, stane 29 dolarjev na mesec, “BigCommerce Plus” pa 79 USD na mesec.

BigCommerce je cenejši, če vzamete največji načrt, “BigCommerce Pro.” 249,95 USD na mesec, kar je 50 USD ceneje od Shopifyjevega enakovrednega načrta “Napredno Shopify”.

BigCommerce v svojih cenovnih tabelah oglašuje, da ne zaračuna transakcijskih provizij, kar pa ni povsem res. Po kopanju globlje smo ugotovili, da je resnično le, če uporabljate prehod za plačila, ki ga ponuja BigCommerce. Spodnja vrstica je enaka kot pri Shopify. 

Če ponujate plačilo s kreditno kartico, znaša transakcijska provizija 2,9 odstotka za najmanjši načrt in 2,2 odstotka za največji načrt. Kljub temu ni povsem res, da ni pristojbin za obdelavo. 

Druga posebnost pri BigCommerce je, da načrti temeljijo na skupnem prometu vaše trgovine. Takoj, ko vaša trgovina ustvari več kot 50.000 USD na leto, morate preiti na vsaj BigCommerce Plus.

najboljše platforme za e-trgovino - cene za velike trgovine

Volzija

Volusion se v ceni komajda razlikuje od prejšnjih platform za e-trgovino. Z njim lahko izbirate med naslednjimi načrti:

 • Osebno – do 50.000 dolarjev prodaje na leto – stane 29 dolarjev na mesec.
 • Poklicno – do 100.000 dolarjev prodaje na leto – stane 79 dolarjev na mesec.
 • Posel – Do 500.000 dolarjev prodaje na leto – stane 299 dolarjev na mesec.

Če s trgovino za e-trgovino zaslužite več kot 500.000 USD na leto, vam bo Volusion ponudil načrt po meri. 

Verjetno je največ pri Volusionu to, da se načrti zelo razlikujejo po svoji funkcionalnosti in številu izdelkov, ki jih lahko prodajo na spletu. Na primer z najcenejšim načrtom lahko na spletu postavite samo 100 izdelkov, funkcije ocenjevanja in pregledovanja pa niso na voljo.

Največja pomanjkljivost je, da lahko ponudite PayPal in druge načine plačila samo, če se lotite poslovnega načrta, ki znaša 299 dolarjev na mesec.

Najboljše cene e-trgovine-platforme-volusion-cene

Magento

Magento Community Edition je odprtokoden in brezplačen, a tako kot pri WooCommerce, morate tudi sami imeti možnost, da gostitelja nastavite. Magento je tudi zapleten in ni uporabniku prijazen. 

Zahteva veliko tehničnega znanja, kar lahko povzroči dodatne stroške za netehnološke ljudi, ker boste morali za večino sprememb v trgovini najeti razvijalce.. 

Poleg brezplačne obstajata dve različici. Če vaše podjetje še naprej raste, lahko nadgradite na Magento Enterprise Edition, ki ima 18.000 USD letne pristojbine.

Obstaja tudi različica Magento EE Cloud, kjer lahko najamete primerek Magento z že nastavljenim gostovanjem. Pri 2000 dolarjih na leto je veliko ceneje in prihranite lahko vsa namestitvena dela. 

Enostavnost uporabe

V tem razdelku si bomo ogledali, kako enostavno je nastaviti trgovino z ustrezno platformo za e-trgovino. Osredotočili se bomo na prilagajanje predlog in spletnih mest, postopek vkrcanja in upravljanje izdelkov. 

WooCommerce

Če že imate spletno mesto WordPress, je mogoče WooCommerce nastaviti takoj. Če ne, morate namestiti WordPress, preden lahko nadaljujete z WooCommerce. 

Platforma za e-trgovino je strukturirana in deluje kot WordPress, ker jo uporablja kot bazo. Če lahko urejate WordPress, ne boste imeli težav z WooCommerce. 

Izdelke lahko enostavno dodate, ponudnike plačil lahko nastavite z le nekaj kliki in z ustreznimi vtičniki WordPress, kot je Elementor, še manj tehnično usposobljeni ljudje lahko ustvarijo čudovita spletna mesta, ki potencialne stranke pretvorijo v kupce.

Magento

Naj povemo tako: če Magento uporabljate po volji, se vam ni preveč težko spoprijeti z njegovim nenavadnim načinom delovanja. V celoti je vmesnik videti natrpan in ga je treba navaditi. 

Poleg tega je za nastavitev Magento potreben čas, ker morate najprej namestiti odprtokodno platformo na strežnik, vsaj če ne uporabljate oblaka Magento.

Shopify

Postopek Shopifyja na krovu je preprost. Ker je gostujoča platforma za e-trgovino, vam ni treba ničesar nameščati. 

Lahko se prijavite na brezplačno preskusno različico in začnete takoj. Najpomembnejše funkcije so pojasnjene v neposrednih vajah in prednja stran prodajalne, tj. Dizajn, je postavljena v trenutku. Domene je mogoče integrirati z nekaj kliki in urejati lahko na stotine izdelkov.

Z jasnim urejevalnikom predlogov lahko strani in videz vaše trgovine enostavno prilagodite in spremenite.

Najboljše-e-trgovina-platforme-shopify-enostavnost uporabe

BigCommerce

Ker je BigCommerce tudi SaaS rešitev, namestitev in tehnična konfiguracija nista potrebna. Po prijavi lahko uporabite BigCommerce. Vedno boste pristali v meniju »Domov«, ki je nadzorna plošča vaše trgovine, kjer lahko dostopate do najpomembnejših statističnih podatkov vaše trgovine in nekaterih funkcij.

najboljše platforme za e-trgovino-velike analitike

Če pogledate navigacijo BigCommerce-a, boste opazili, da je BigCommerce tudi enostaven za uporabo, vendar je funkcionalno bolj močan kot Shopify.

Najboljše-e-trgovina-platforme-bigcommerce-nadzorna plošča

Volzija

Tako kot BigCommerce in Shopify, ima Volusion preprost postopek vkrcanja. Po prijavi boste poslani na nadzorno ploščo, ki deluje kot vaš ukazni center. Od tam lahko krmarite skozi vsa dela v trgovini in dostopate do najpomembnejših funkcij.

najboljša e-trgovina-platforme-volusion-nadzorna plošča

Prilagodljivost

Kot podjetnik ne želite ostati majhen. Želite spremeniti svoje spletno podjetje, zato je skalabilnost pomembno merilo pri izbiri prave platforme za e-trgovino.

V tem razdelku bomo preučili, kako skalabilna je vsaka programska rešitev. To vključuje cene in pristojbine za transakcije, možnosti za avtomatizacijo najpomembnejših nalog e-trgovine in kako dobro platforme lahko upravljajo z velikimi portfelji izdelkov.

Shopify

Shopify naredi zelo dobro delo, ko gre za razširljivost. Glede na velikost vašega portfelja izdelkov lahko v trgovini Shopify Theme izberete ustrezno temo. Ponuja celo štiri ali pet brezplačnih tem za velike portfelje izdelkov. 

Glede na to, kako daleč želite iti, lahko načrt nadgradite na ShopifyPlus. To je smiselno, ker ne samo, da boste prihranili veliko na transakcijskih stroških, ampak boste dobili tudi številne dodatne funkcije, kot je Shopify Flow. 

Shopify Flow je motor delovnega toka, ki vam omogoča avtomatizacijo procesov v trgovini za e-trgovino. Z njo lahko avtomatizirate monotona opravila, kot so segmentiranje strank, dodeljevanje strank pravi marketinški kampanji in prilagajanje samodejnih odzivov. To vam daje čas za širitev podjetja in delo na bolj strateških nalogah. 

Tudi brez nadgradnje na ShopifyPlus ponuja Shopify dostojne možnosti za avtomatizacijo. Na primer, obdelava naročil je v veliki meri avtomatizirana. S pravimi aplikacijami, kot je Oberlo, lahko naročila končate z le dvema klikoma. 

Poleg tega Shopify ponuja številne integracije. Lahko ga sinhronizirate z Xero (preberite naš Xero Pregled), da naročila, ki jih prejmete v trgovini Shopify, prenesete neposredno v vašo računovodsko programsko opremo.

Volzija

Tako kot Shopify tudi Volusion ponuja brezplačne teme. Kljub temu večina ni primerna za velike portfelje izdelkov.

best-e-trgovina-platforme-volusion-topic-trgovina

Poleg tega, če pogledate načrte Volusion, boste opazili, da omejujejo vašo velikost. Z najmanjšo ceno vozovnice lahko z Volusionom naložite 100 izdelkov. Funkcija samodejnega uvoza / izvoza izdelkov za večino izdelkov ni na voljo s tem načrtom.

Če želite spremeniti prodajalno, je ena od zanimivosti Volususa funkcija obdelave paketnih naročil. Če prejmete veliko naročil, kar je cilj uspešnega poslovanja z e-trgovino, funkcija naredi veliko ročnega dela za vas. 

Omogoča vam avtomatizacijo izpolnjevanja naročil in obdelavo več naročil v paketu. Hkrati lahko sprejemate plačila za več naročil, tiskate račune in še veliko več. Je zelo koristno orodje, če ne želite zapravljati veliko časa za ročna dela. 

Kljub temu je funkcija za paketno obdelavo naročil na voljo samo v poslovnem načrtu, ki vam bo privoščil 299 dolarjev mesečno.

Magento

Če je Magento zasnovan za karkoli, je verjetno velikost in obsežni katalogi izdelkov. Z njim lahko ponudite tisoč in sto tisoč izdelkov brez transakcijskih stroškov, večina modelov pa je narejena za velike kataloge izdelkov. 

Dejstvo, da je odprtokodni vir, je privedlo do številnih razvijalcev, specializiranih za to. To pomeni, da obstaja veliko dobrih razvijalcev Magento, ki jih lahko najamete za dobro ceno, če morate kaj spremeniti, kar je idealno, ko želite obseg poslovanja in se nenadoma soočite z izzivom. 

Poleg tega Magento ponuja dobro dokumentiran vodnik, s pomočjo katerega lahko optimizirate svojo Magento trgovino na tehnični ravni. Tehnične optimizacije so pomembne, saj morate spletno mesto pripraviti na velik spletni promet in tisoče naročil. 

Če želite spremeniti svoje poslovanje, saj trgovina, ki ni tehnično brezhibna, ne prodaja ničesar, morate upoštevati splošno uspešnost trgovine in številne druge vidike vaše trgovine..

Magento vam omogoča tudi avtomatizacijo številnih procesov, a tako kot pri mnogih stvareh na platformi za e-trgovino, je brez tehničnega znanja izvajati tudi enostavno. Številne naloge je mogoče rešiti z razširitvami, vendar lahko hitro stanejo nekaj sto dolarjev.

Najboljše-e-trgovina-platforme-magento-razširitev

Zaradi svoje neverjetne raznolikosti funkcij, fleksibilnosti in razširljivosti je Magento daleč najboljša platforma za elektronsko poslovanje za podjetja.

BigCommerce

Ne glede na to, ali se ukvarjate s partnerskim trženjem, programi zvestobe ali drugimi marketinškimi dejavnostmi, vas je BigCommerce pokril. Ponudnik SaaS ponuja veliko načinov za hitro izboljšanje avtomatizacije trženja. 

Glede tehnične razširljivosti so vaše roke vezane, ko gre za SaaS. Kljub temu tega ne vidimo nujno kot slabost, ker so ljudje v BigCommerceu profesionalci. Znajo sestaviti razširljive rešitve. Verjetnost, da bo šlo kaj narobe, je večja, če to storite sami. 

Poleg tega BigCommerce ponuja neomejeno pasovno širino, izdelke za ustvarjanje in shranjevanje datotek, ne glede na načrt, ki ga uporabljate. To so popolni pogoji za dvig vašega podjetja na naslednjo raven.

najboljše-e-trgovina-platforme-bigcommerce-razširitev

WooCommerce

WooCommerce trdi, da nima omejitev glede obsega izdelkov in transakcij. Ker to ni SaaS, bo prilagodljivost vaše trgovine odvisna od vaše tehnične nastavitve. Prilagodljivost se razlikuje glede na to, kako ste nastavili svoj primerek WordPress, katere vtičnike ste namestili in koliko. Zato ne moremo reči, kako razširljiva je WooCommerce. 

Vendar lahko opazimo, da je WooCommerce prilagodljiv, ker programska oprema temelji na WordPressu. To pomaga tudi pri avtomatizaciji vseh procesov.

Zlasti ko gre za avtomatizacijo trženja, je WooCommerce prepričljiv. Preprosto namestite razširitev AutomateWoo in ostalo bo formalnost.

Najboljše e-trgovine-platforme-woocommerce-avtomatizacija

SEO

Optimizacija iskalnikov je najpogostejši način za usmerjanje organskega prometa v vašo spletno trgovino. Na začetku morda ne bo smiselno podjetje za e-trgovino, a na dolgi rok morate biti pozorni na svojo Googlovo uvrstitev. 

V tem razdelku smo pristopili k najpomembnejšim točkam z vidika SEO, kot so prilagodljivost meta opisov, naslovov, strukture URL-jev in mnogih drugih stvari.

Ker ima SEO brez vsebinskega marketinga približno toliko smisla kot peskovnik v puščavi, smo preverili tudi funkcijo spletnega dnevnika vsakega ponudnika.

WooCommerce

Glede na to, da WooCommerce kot svoj temelj uporablja WordPress, so daleč najboljše platforme za e-trgovino za SEO. Skladno s tem so prilagodljive strukture, naslovi in ​​meta opisi prilagojeni. Zaradi WordPressa je funkcionalnost bloga na voljo v izraziti meri.

BigCommerce

Večina tem v BigCommerceu sledi tako imenovanemu okviru tematskega okvira. To pomeni, da morajo biti vse teme, ponujene za prenos na BigCommerce, v skladu z določenim standardom. Tako lahko BigCommerce med drugim zagotovi, da so teme med drugim SEO-optimizirane.

Strukturo stalne povezave, pa tudi naslove, meta opise, oznake in meta ključne besede je mogoče spremeniti in optimizirati na vseh straneh BigCommerce. BigCommerce dosega tudi z vgrajenim blogom, ki ga lahko nastavite v nekaj sekundah.

Magento

Magento je privzeto opremljen s SEO prijavo. Če ga želite nadaljevati, je Magento prava platforma za vas. Open-source platforma za e-trgovino prepriča predvsem v svoji prilagodljivosti. Edina slabost je, da morate pogosto vnesti kodo, da optimizirate svojo Magento trgovino za SEO.

Poleg tega Magento privzeto ne deluje s spletnimi dnevniki. To je mogoče namestiti in nastaviti kot pripomoček.

Shopify

Shopify je v marsičem odličen, SEO pa je eden izmed njih. Naslove lahko prilagodite, integracija domen deluje brezhibno in meta opisi se lahko spremenijo. Platforma SaaS ima dobro nastavitev SEO in integrirano funkcionalnost spletnega dnevnika. 

Glede na to ima tudi svoje težave. Na primer, strukture URL-jev ne morete spremeniti. Obstajajo okoliščine dela, ki pa jih ni enostavno izvajati, in v trgovini s stotine strani izdelkov stvari hitro postanejo dolgočasne. 

Če poznate SEO, veste, da je struktura URL vaše trgovine pomembna za vašo uvrstitev. Težava pri Shopify je, da so naslednje komponente URL-ja popravljene in jih ni mogoče spremeniti brez delovnih okolij: 

 • / izdelki / za izdelke.
 • / kategorije / za kategorije.
 • / strani / za strani.

Podpora

Težko je voditi podjetje za e-trgovino. Pogosto se srečujete s težavami in težavami, tehničnimi ali ne. Zato smo tudi preizkusili podporo ustreznih ponudnikov. 

Ogledali smo si, kako prijazna, ustrežljiva in hitra je bila podpora vsakega ponudnika. Preverili smo tudi možnosti stikov, saj lahko klepet v živo rešuje življenje, še posebej, če imate težave, ki jih morate hitro odpraviti. V naše vrednotenje so bile vključene tudi možnosti samopostrežnih storitev, na primer dobro dokumentirana baza znanja.

Magento

Ker je Magento odprtokodna platforma, je koda prosto dostopna na internetu. V skladu s tem je skupnost okoli tehnologije močna in aktivna, dokumentacija pa je podrobna. Še posebej so v pomoč razvijalski dokumenti.

Najboljše-e-trgovina-platforme-magento-podpora

Če se morate še vedno obrniti na podporo, ker imate napredne težave, se lahko obrnete neposredno na Magento. Nismo našli e-poštne podpore, vendar ko ustvarite račun Magento in se prijavite na spletno mesto, lahko ustvarite vozovnico za podporo in jo predložite.

Shopify

Shopify ponuja dobro dokumentirano bazo znanja. Nekateri bi celo rekli, da je njegova dokumentna pokrajina preveč dokumentirana. Našli boste veliko informacij o težavah za začetnike, toda za nekoga, ki išče hiter odgovor na naprednejšo težavo, je lahko zelo težavno prebrati pot skozi dokumente.

Obstaja tudi aktivna skupnost. Če v dokumentaciji Shopify ne najdete ničesar, lahko odgovore poiščete na forumih. 

najboljše-e-trgovina-platforme-shopify-podpora

Če se še vedno morate obrniti na Shopify, lahko pošljete e-pošto. Podpora je na voljo 24/7 po e-pošti, ne glede na načrt, ki ste ga kupili. Žal ni klepeta v živo.

WooCommerce

No, baza znanja WooCommerce obstaja. Ni tako dobro kot Shopify’s ali Magento, vendar je še vedno dobro. Ker je WooCommerce brezplačna platforma, ni razlik v ravni podpore od načrta do načrta. 

Skupnost je tesno povezana s skupnostjo WordPress, zato lahko pričakujete aktivne in koristne forume. 

Na podporo za WooCommerce se lahko obrnete po e-pošti, vendar ima določene delovne ure in ni na voljo 24/7. Podpora za WooCommerce odgovori v 24 urah po prejemu vaše zahteve. Žal, kot Shopify, ne ponuja klepeta v živo.

najboljše-e-trgovina-platforme-woocommerce-podpora

BigCommerce

BigCommerce nas je v podporo lahko prepričal. Še posebej nam je bila všeč baza znanja, ki je lepo strukturirana in dokumentirana. Vsak bi moral najti svojo pot. 

najboljše platforme za e-trgovino-velika podpora za velike trgovine

Ta platforma za e-trgovino dobi več točk, saj ne razlikuje med načrti. Ne glede na načrt, ki ste ga kupili, zanje boste ravnali enako. Edino razliko v podpori najdemo v načrtih po meri. Ljudje s tistimi imajo prednostno obravnavo in njihove zahteve za podporo se hitreje obravnavajo. 

Za vse druge je privzeto podpora za 24 -7 agentov v živo. Podporo lahko najdete enostavno. Pojdiš v “center za pomoč” in tam boš ob prijavi videl gumb “kontakt”. Takoj, ko ga kliknete, se prikažejo možnosti stika, ki so videti kot naslednje:

najboljše možnosti-e-trgovina-platforme-velike-podpora-možnosti

Poleg tega se nam zdi izjemno, da ima BigCommerce funkcijo klepetanja v živo. Edina pomanjkljivost je, da potrebujete oporni zatič, ki ga morate vnesti, preden se lahko obrnete na podporo.

Volzija

Podpora, ki jo prejmete od Volusion-a, se razlikuje glede na načrt, ki ste ga kupili. Spodaj so stopnje podpore za vsak načrt: 

 • Osebno – samo spletna podpora.
 • Profesionalno – spletna in telefonska podpora.
 • Podjetje – prednostna podpora.
 • Po meri – VIP podpora.

najboljša e-trgovina-platforme-volusion-support

Področje samopostrežne storitve Volusion je dobro strukturirano in hitro boste našli pot. Vsi bodo našli pomoč, ki jo potrebujejo. Članki Volusion so podrobni in jih je vredno prebrati. Tudi razdelek za razvijalce je dovolj opisan. 

Če to ni dovolj, lahko uporabite podporo Volusion-a, vendar to ni tako enostavno, kot si morda mislite.

Na prvi pogled je videti, da ima Volusion klepet v živo, toda če kliknete gumb za klepet v spodnjem desnem kotu, boste videli naslednje:

Najboljše-e-trgovina-platforme-volusion-pseudo-live-klepet

Psevdo klepet v živo ni nič drugega kot priročen način za pisanje e-pošte. Poleg tega je edini način, da se obrnete na podporo. Nismo našli e-poštnega naslova za podporo. 

Razsodba

Zaključek je v tem, da ne obstaja “najboljša platforma za e-trgovino.” Vsak ima svoje prednosti in slabosti in je zasnovan za različne primere uporabe. Čeprav je pošiljanje pošiljk bolj za Shopify, lahko tehnično usposobljeni razvijalci raje Magento ali WooCommerce. 

Odvisno od vašega poslovnega modela, strategije in proračuna se boste morali odločiti, katero od petih platform boste izbrali za svoje spletno podjetje. 

Imate izkušnje s katero od zgornjih platform? Smo pozabili vašega najljubšega? Sporočite nam v komentarjih in hvala za branje.

Pogosta vprašanja o najboljših platformah za e-trgovino

Katera je najboljša platforma za e-trgovino?

Kot je pogosto pri programski opremi, ni nobene srebrne krogle, ki bi rešila vse vaše težave. Vsaka platforma ima svoje prednosti in slabosti. Najboljša platforma za e-trgovino za vas je odvisna od mnogih stvari, kot so proračun, poslovni model vaše trgovine in tehnična sposobnost.

Katera je najboljša platforma za e-trgovino za mala podjetja?

Če ste tesni pri gotovini, je smiselno staviti na WooCommerce, vendar brez podaljškov.

Katero platformo za e-trgovino naj uporabim?

Dobro pravilo je, da uporabite platformo za e-trgovino, ki najbolje ustreza vašemu poslovnemu modelu. Konec koncev ne želite, da se vaša poslovna strategija spreminja samo zaradi tehnologije, ki jo uporabljate. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map