Vsi smo že bili tam. Sedite za pisalno mizo in prisegate, da boste postali produktivni, vendar preden veste, dan mineva in ste vsaj polovico zapravili, da bi preverili spletne novice in svoj vir socialnih medijev. Kljub temu obstajajo odlični načini, kako preprečiti to počutje, in skozi njih bomo preučili svoj izbor najboljših aplikacij za produktivnost. Večina jih je tudi brezplačnih.


Kofein, telefonska obvestila, internetne zajecne luknje, nered in zamujanje na sestanke so del neomejenega števila majhnih, hudomušnih motenj, da ne omenjam časa, ki si ga vzamete, da se osredotočite. Vsi ti lahko pripeljejo v časovni potop, vendar ko enkrat ugotoviš preusmeritve, jih lahko obkrožiš, nadzoruješ in se jim izogneš za vedno.

Z aplikacijami za produktivnost lahko uničite tiste nadležne sile, ki se ujamejo v vaše najbolj produktivne ure in z vsako delovno uro dosežete majhne zmage.

Od programov za zapisovanje zapisnikov do časovnikov in seznamov opravil smo zaokrožili svoje najljubše aplikacije, da bi bili produktivni.

Kaj so produktivnost aplikacije?

Večina delovnih mest ima nekaj skupnih nalog, kot so načrtovanje, načrtovanje in vodenje zapiskov. Učinkovitost je gotovo več, zato obstajajo aplikacije za produktivnost. Organizirajo vaše naloge in vam pomagajo, da stvari opravite v krajšem času.

Aplikacije za produktivnost so dodatki, ki jih uporabljate skupaj z vašimi jedrnimi orodji, specifičnimi za naloge, tako da lahko načrtujete svoje naloge, shranjujete zapiske za enostaven dostop, bolje upravljate svoj čas in delate brezpapirno. Najboljše aplikacije za produktivnost delujejo na platformah, na primer namiznih, spletnih in mobilnih napravah, tako da lahko izboljšate svojo uspešnost, ne glede na to, ali delate na mestu ali na daljavo.

Zaokrožili smo najboljše aplikacije za produktivnost, ki vam lahko pomagajo pri načrtovanju in sodelovanju pri projektu, upravljanju časa, zapisovanju in ustvarjanju seznamov opravkov.

Upravljanje projektov in sodelovanje

Aplikacije za produktivnost preoblikujejo, kako ekipe na delovnem mestu usklajujejo stvari.

Aplikacije za upravljanje projektov in sodelovanje pomagajo skupinam spremljati njihovo delo, hkrati pa jim omogočajo vidnost v gibljivih delih projekta. Tako je manj potreb po sestankih in zaposleni vedo, kdo je odgovoren za katero nalogo, časovni razpored in ali je delo končano.

Trello

Če poznate sistem, ki temelji na kartici kanban, boste Trello našli enostavno za vsakodnevne naloge in upravljanje projektov. Če želite izvedeti več o tem pristopu, si oglejte naš vodič o uporabi kanbanove plošče.

Njen preprost vmesnik, sestavljen iz stolpcev in kartic, je idealno orodje za začetek osnovnega upravljanja projektov za posameznike in majhne ekipe.

Produktivnost Trello

V primerjavi s tradicionalnimi orodji za upravljanje virov in spremljanje napredka do določenih končnih datumov je Trello bolj prilagodljiv in brezplačen. Z njim lahko upravljate tekoče delovne procese in posamezne projekte s svojimi enostavnimi razumljivimi deskami in karticami.

Vsaka kartica, ki ponavadi predstavlja opravilo na seznamu opravil, ima možnosti, da dodate priloge datotek, slike, hiperpovezave, datume roka in še veliko več. Ko končate s kartico ali ploščo, jo lahko skrijete pred vsakodnevnim prikazom, medtem ko lahko še vedno dostopate do nje, kadar koli jo potrebujete.

Trello ponuja obsežno brezplačno stopnjo, ki vključuje neomejene plošče, uporabnike in kartice, vendar vas omejuje na velikost datoteke 10 MB, 10 skupinskih plošč in en “power-up” ali integracijo na krovu. Ima namizne aplikacije za Windows in macOS, vendar jih lahko uporabljate na poti z aplikacijama Android in iOS.

Trello nam je zelo všeč, kot si lahko preberete v našem celotnem pregledu Trello. Dobro je v tem, kar počne, čeprav je osnovno.

Trello si lahko brezplačno ogledate. Prijavite se nanjo ali preberite vodnik za začetnike Trello za nasvete, kako začeti.

Za ekipe se cene Trello hitro povečajo. Načrt poslovnega razreda je 9,99 USD na uporabnika na mesec, z omejitvijo velikosti datoteke 250 MB in neomejenimi skupinami. Enterprise načrt začne z 20,83 USD na uporabnika na mesec za vsaj 20 uporabnikov. Ponuja 250MB omejitev velikosti datoteke, neomejeno število plošč in napredna varnostna orodja in prilagoditve.

Trello je vaša najboljša možnost, če potrebujete preprosto, brezplačno tablo kanbanov za svojo ekipo.

Asana

Asana je uporabniku prijazna aplikacija, ki na eni platformi združuje elemente za shranjevanje datotek, sodelovanje in upravljanje projektov, tako da lahko svoje naloge upravljate v skupini. Med prvimi orodji na delovnem mestu, ki je naredil pljusk, je pomagalo skupinam spremljati naloge in tekoče delo, hkrati pa pospeševati sodelovanje in komunikacijo.

To je trdno in enostavno za uporabo orodje s preprostim vmesnikom, ki deluje s premajhnimi zapletenimi projekti, kar je množično prodajno mesto za ljudi, ki šele začnejo s programsko opremo za upravljanje projektov.

Glavni pogled je seznam nalog, katerim lahko dodate podvrste, da jih še naprej razdelite. Spremljate lahko, kaj počne vsak član ekipe, ustvarjate sezname opravil za tekoče delo, pošiljate zahteve sodelavcem in nastavljate opomnike za prihajajoče roke. Omogoča tudi komentiranje objav v aplikaciji.

Asana

Kot boste prebrali v našem pregledu Asana, lahko svoje projekte organizirate v obliki plošče ali seznama, in če boste morali hitro najti pretekle naloge, lahko funkcija iskanja pri tem pomaga.

Za razliko od Trello, ki ima omejitve glede velikosti datotek, vam Asana nudi neomejen prostor za shranjevanje datotek, zato je tudi učinkovit način, da ostanete nadvse organizirani in upravljate projekte. Si lahko preberete, kako se primerjata oba v naši primerjavi Trello proti Asani.

Vrhunska značilnost so praznovanja, ki so lahko samorožnik, barvit poskočen obraz ali narwhal, ki vas prekrivajo po zaslonu kot nagrado, kadar koli opravite nalogo. To vam bo pomagalo ostati produktivno pri delu. Če želite izvedeti, kako uporabljati programsko opremo, preberite naš vodič za začetnike Asana.

Asana praznovanje

Če razmišljate o Asani, lahko začnete z njegovo uporabno brezplačno stopnjo, ki je idealen kot seznam hitrih opravil ali upravljanje osebnih projektov, vendar ima omejitev skupine 15 uporabnikov.

Če pa potrebujete več funkcij, lahko nadgradite na Asanine plačljive načrte. Za premijski načrt se začnejo pri 9,99 USD na uporabnika na mesec, do poslovnega načrta presežejo do 19,99 USD na uporabnika na mesec in preidejo na ceno po meri za paket Enterprise, ki nudi prednostno podporo in dodatno varnost.

Trello in Asana sta solidni orodji za upravljanje projektov, vendar obstaja več drugih odličnih možnosti, ki jih lahko preverite v članku o najboljši programski opremi za upravljanje projektov. Če je pristop Trello za vas preveč omejen, preberite naš pregled Wrike ali revijo monday.com. Njihovi nepotešeni vmesniki in standardne funkcije za upravljanje projektov omogočajo delo preprosto in lažje.

Upravljanje časa

Lahko je oblikovati slabe navade in jih je težko odstraniti, ko so že vkoreninjene. Nekaj ​​zunanje pomoči vas lahko včasih spravi na pot in bolje preživite čas. Aplikacije za upravljanje s časom vam pomagajo organizirati in kar najbolje izkoristiti svoj čas.

Timewarp

Timewarp vas samodejno teleportira na produktivno spletno mesto vsakič, ko obiščete spletna mesta, ki vas motijo, na primer družbena omrežja ali spletna mesta s spletnimi novicami.

To je preprosta, a učinkovita aplikacija, ki vas nenehno opozarja, da nehate odlašati z nastavitvijo “črvičk”, ki vaše zahteve preusmerijo na moteča spletna mesta na produktivne.

pelin vdolbine

Če se na Instagramu zataknete in si ogledujete družinske fotografije ali komentarje svojih najnovejših prenosov selfieja, vas bo Timewarp spomnil, kje ste bili, preden ste se motili, in vas vrnil na bolj produktivno spletno mesto, kot sta koledar ali spletni seznam opravkov.

Za neproduktivna spletna mesta lahko nastavite polžnico, zato vas vsakič, ko vnesete povezavo do enega, pripelje do produktivnega spletnega mesta. Tako ne boste izgubljali časa.

Razširitev za Google Chrome lahko prikazuje tudi čas, ki ga vsak dan preživite na vsakem spletnem mestu, in vam lahko dovoli, da vam prikaže motivacijske ponudbe, s katerimi boste lahko več delali in manj odlagali.

Ko namestite Timewarp, razmislite, na katerih spletnih mestih izgubljate čas in kaj bi lahko namesto tega počeli. Nato postavite ustrezna pravila, kam naj se te povezave preusmerijo.

Timewarp prihrani čas

Čeprav je orodje brezplačno, ima nekaj pomanjkljivosti, kot so omejene funkcije. Poleg tega ni časovnika, ki bi za določena časovna obdobja blokiral določene domene spletnega mesta. Prav tako ne dovoljuje vnosa URL-jev spletnih strani in deluje samo s spletnim brskalnikom Chrome.

Produktivnost Sova

Produktivnost Owl je razširitev, ki deluje kot Timewarp, le da vas ne more preusmeriti nazaj na produktivna spletna mesta. Namesto tega blokira dostop do spletnih mest, ki jih dodate na svoj črni seznam, in preprečuje, da bi si jih v delovnem času ogledovali.

Produktivnost Sova

Sova vas spremlja na vsaki strani, ki jo obiščete, samo zato, da ne bi poskusili pustiti svojih nalog razveljavljenih. Kadarkoli vnesete spletno mesto na “poredni” seznam, sova prehaja po strani in zapre zavihke, da se reši pred potopi.

Tako lahko dovolite spletna mesta, povezana z delom, in blokirate znana spletna mesta, ki zapravljajo čas. Če želite odložiti ure rekreacije, jih lahko načrtujete in sova vas v tem času ne bo motila.

Gnev razsodne sove se vam bo pomagal osredotočiti na to, kar morate storiti, in sčasoma se boste začeli izogibati motenim spletnim mestom.

Med pomembnimi orodji za upravljanje s časom, ki jih je vredno omeniti, sta še StayFocusd in Toggl, ki sta tudi Chrome razširitvi. StayFocusd je idealen za osebno uporabo, medtem ko je Toggl dobra izbira za ekipe. Morda ne boste potrebovali vseh funkcij Toggl, vendar vam bo pokazal, kako dobro dosežete cilje časovnice.

Delanje zapiskov

Navdih in ideje lahko napadejo kjer koli, zato potrebujete aplikacijo za zapisovanje, da vse povežete skupaj. Ne glede na to, ali gre za dolgotrajen esej, hiter opomnik ali seznam opravkov, aplikacije za zapisovanje vam dajo delovni prostor, da dodate vse, kar vam lahko pomaga pri vaših projektih.

Evernote

Evernote je priročna aplikacija za beleženje, ki vam olajša ustvarjanje beležk in njihovo urejanje v zvezke.

Evernote

Njegove funkcije vključujejo večino orodij za oblikovanje besedila v urejevalniku besedila in običajne pisave, pa tudi zmožnost vstavljanja medijev, pripenjanja datotek in celo snemanja govornih zapisov. Opombe lahko tudi označite in uporabite oznake po meri, da jih razvrstite za kasnejšo uporabo. Opombe je mogoče povezati tudi s križnimi vezmi, tako kot bi to storili z osebnim spletnim mestom.

Evernote upravlja šifriranje, vendar ga podpira Saferoom, dodatek tretjih oseb, ki omogoča zasebno šifriranje prenosnih računalnikov z geslom, ki je znano samo vam. Več o tem si lahko preberete v našem podrobnem pregledu Evernote.

Čeprav ima odlično namizno aplikacijo, je Evernote bolj uporaben za uporabnike tabličnih računalnikov in fabletov. Večina uporabnikov ima raje njegovo brezplačno različico, vendar lahko nadgradite na katerega koli od dveh plačljivih načrtov. Evernote Premium ponuja 10 GB na mesec za 7,99 USD, Evernote Business pa stane 14,99 USD na uporabnika na mesec in zagotavlja 200 GB plus 2 GB na uporabnika.

OneNote

Microsoft OneNote nima nekaterih uporabnih funkcij Evernote, vendar se še vedno uvršča med najboljše aplikacije za zapisovanje na trgu. Preberite naš pregled OneNote in ugotovite, zakaj.

OneNote omogoča ustvarjanje beležk prožno in natančno, ker posnema dejanski list papirja v zvezku. Lahko ustvarite besede in diagrame, snemate video zapiske, posnamete predavanja v učilnicah, če ste študent, ki raje poslušate kot vtipkate in umestite besedilo kamor koli v beležko..

Spletni strižnik, ki omogoča shranjevanje strani v OneNote in dodajanje klicev ali pripomb, da vas opomni, zakaj ste izrezane strani za raziskave na voljo kot razširitev brskalnika. Študentom in učiteljem ponuja tudi brezplačno naročnino na Office 365 z veljavnim šolskim e-poštnim naslovom in 1 TB prostora za shranjevanje v oblaku.

Za razliko od Evernoteja, ki v svojih načrtih ponuja neomejen prostor za shranjevanje, OneNote s svojo brezplačno različico ponuja samo 5 GB prostora za shranjevanje, zato vaše medijske datoteke in dokumenti delijo ta prostor. Ob tem lahko zaslužite 1TB za samo 6,99 USD na mesec in Office 365 brezplačno. Preberite naš pregled OneDrive, če želite podrobneje pregledati najboljše funkcije za shranjevanje v oblaku.

Druga orodja, ki jih lahko uporabite za zapisovanje, vključujejo Google Keep, ki ni tako močan kot Evernote ali OneNote. Nima priročnih orodij, kot so zvezki, funkcije oblikovanja besedila, namizni odjemalec ali možnost dodajanja prilog datotek.

Kljub temu je kot nalašč za ohranjanje opomnikov, govornih beležk in snemanje nepričakovanih utrinkov navdiha. Če želite več možnosti, preberite naš pregled najboljših aplikacij za beleženje.

Seznam opravil

Veliko ljudi uporablja pisalo in papir za risanje seznamov opravkov, vendar obstaja več aplikacij s seznami opravkov, ki lahko pomagajo pri sledenju nalogam. Izbrali smo najboljše aplikacije s seznama opravil, zato se vam ni treba boriti z iskanjem pravega za to delo.

Todoist

Todoist je aplikacija v seznamu opravil, zasnovana v oblaku, ki uravnoteži moč s preprostostjo.

Deluje za osebno uporabo za upravljanje preprostih vsakodnevnih opravil ali za nenehno delo ekipe. Všeč so nam barvno označeni prostori, ki vam jih omogoča upravljanje osebnih ali delovnih opravkov.

todoist

Čeprav ni najbolj preprosta uporaba ali najzmogljivejša aplikacija tam, jo ​​lahko zaženete na kateri koli platformi, ki je njeno najmočnejše prodajno mesto in verjetno zato ima več kot 10 milijonov uporabnikov.

Naloge lahko hitro dodate v mapo »Prejeto« in jih premaknete v povezane projekte, določite datume roka in prejmete opozorila, ko se opravilo opravi. Vse te funkcije so na voljo brezplačno, če pa želite dodati filtre po meri in oznake ali priloge, se morate naročiti na njen plačljivi načrt.

Todoist Premium stane 3 USD na mesec in ponuja oznake, opomnike, filtre, možnost nalaganja datotek in komentiranje opravil, samodejno varnostno kopiranje, sinhronizacijo koledarja, poročila o trendu produktivnosti in še več. Todoist Business stane 6 USD na osebo na mesec, vendar je na voljo brezplačna 30-dnevna preizkusna različica in doda funkcij prejetih sporočil ter vloge administratorja in članov v funkcije Premium.

Any.do

Če pozabite uporabljati opravila, vam bo pri tem pomagal Any.do.

Omogoča enostavno in hitro dodajanje nalog in njihovo razvrščanje na sezname z roki. Njegova funkcija “Načrtuj moj dan” vas bo prisilila, da načrtujete, kdaj boste končali vsako nalogo, da se boste spomnili, da boste vse opravili. Zapišete lahko naloge, sestanke dnevnega reda, opomnike in celo beležke, ne glede na to, ali ste brez povezave ali v spletu.

poljubno.do

Any.do se integrira z koledarjema Google in Outlook, tako da si lahko naloge in sestanke ogledate na enem mestu in hitro dostopate do svojega seznama s katere koli mobilne naprave ali spleta.

Razširitev brskalnika vam bo pomagala povečati vaš dnevni vhod in izhod. Za premijsko različico lahko uporabite brezplačno ali plačujete 2,99 dolarja mesečno, če želite dobiti več funkcij, kot so barvno kodiranje, ponavljajoča se opravila in opomniki na podlagi lokacije.

Todoist in Any.do niso edina orodja s seznami opravil, ki jih lahko uporabite. Obstaja neskončen seznam programov s seznami, ki so sposobni opraviti, na primer Wunderlist, ki je uporabniku prijazen in medvrstni. Njegova brezplačna različica vam omogoča dostop do vseh funkcij. Prav tako vam pomaga, da ste organizirani in sodelujete z drugimi, če delate z ekipo.

Končne misli

Produktivnost je široko področje z veliko izbiro aplikacij, s katerimi se lahko osredotočite na naloge in spremenite svoje osebno življenje ali svojo ekipo. Naš seznam aplikacij za produktivnost se osredotoča na namenska orodja, ki jih lahko uporabite za začetek, vendar veliko druge programske opreme lahko obravnava zgornje naloge.

Upravitelji gesel, ki šifrirajo in shranjujejo vaša gesla, tako da se lahko hitro sklicujete na vsako spletno mesto, na katerega ste se prijavili, so tudi odlične aplikacije za prihranek časa in izboljšanje produktivnosti. Če ga potrebujete, si oglejte naš seznam najboljših upravljavcev gesel.

V tem prostoru ni nobenega resnično slabega orodja in tako kot Trello, Todoist in Evernote večina ponuja mobilne aplikacije, ki dobro delujejo na Android in iOS. Ne glede na to, s katero aplikacijo boste šli na podlagi področij, ki jih želite izboljšati, boste našli nekaj, kar vam ustreza. Poleg tega vsa orodja so na voljo z brezplačno različico ali brezplačno preskusno različico, tako da se lahko preprosto prijavite in preizkusite katero koli od njih.

Pustite nam komentar v spodnjem razdelku in nam sporočite, ali ste preizkusili katerega od naših izbir ali katere aplikacije so najbolj produktivne. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me