Slack je ena največjih oblačnih platform za takojšnje sporočanje v oblaku. Stewart Butterfield, Eric Costello, Cal Henderson in Serguei Mourachov, ustanovljen leta 2013 kot interno komunikacijsko orodje, je kmalu postal izdelek za zunanji trg in ga danes uporablja več kot 10 milijonov ljudi.


Z vsem, kar ponuja Slack, uporabnikom dejansko ni treba upoštevati spremembe, toda za tiste, ki radi eksperimentirajo ali se preprosto ne počutijo udobno, če ima Slack dostop do vseh podatkov vašega podjetja, obstaja nekaj res dobrih nadomestnih možnosti za Slack tam zunaj.

V tem pregledu bomo primerjali nekatere najbolj priljubljene alternative – vključno z Twist, Discord, Rocket.Chat in še veliko več – glede funkcij in cen. Ogledali si bomo tudi nekatere najbolj priljubljene odprtokodne alternative.

Kaj je ohlapno?

Poenostavljeno povedano, Slack je aplikacija za klepet, ki omogoča komunikacijo s svojo ekipo prek sporočil. Ne glede na to, ali želite sodelovati s svojo ekipo na pomembni prodajni predstavitvi ali če Slack uporabljate za svoj znanstveni projekt na fakulteti, njegova osnovna funkcija ostaja enaka.

Sama platforma je zasnovana tako, da prek sporočil nadomešča e-pošto in centralizira vso komunikacijo na najpomembnejših kanalih. Članom skupine lahko tudi neposredno pošljete sporočila ali odprete tako imenovane “zasebne” kanale samo za povabilo. Poleg tega lahko naložite datoteke, zaženete teme klepeta in še veliko več. Slack prihaja z namizno in mobilno aplikacijo.

najboljše-slack-alternative-slack

7 najboljših nadomestnih možnosti

 1. Zvijanje
 2. Neskladje
 3. Jata
 4. Glip
 5. Rocket.Chat
 6. Zulip
 7. Najpomembnejši

Zdaj, ko smo se malo pogovarjali o Slacku, govorimo o njegovih alternativah. V naslednjem poglavju bomo obravnavali več klepetalnih storitev in neposredno primerjali njihove funkcije in cene s Slackovimi.

1. Zvijanje

Prvi ponudnik v naši primerjavi se imenuje Twist. Predvsem pa želi Twist izstopati iz Slack-a v načinu, kako ga ljudje uporabljajo za komunikacijo. Slack lahko zlahka postane distrakcija, zlasti pri večjih ekipah. Poleg tega je iskanje določenih sporočil precej težko in informacije se hitro izgubijo. 

Twist se zato ne osredotoča na komunikacijo v realnem času. Namesto tega omogoča ekipam, da komunicirajo v svojem toku in hitrosti, sporočila pa strukturira bolj jasno. Na domači strani ima celo celotno stran, ki pojasnjuje razliko.

najboljše-slack-alternative-twist-vs-slack

Ključne značilnosti zasuka

Twist organizira pogovore v tako imenovanih “nitih”, ki so mešanica e-pošte in sporočil, kjer poudarek spet ni na voljo v realnem času. Niti so glavna značilnost Twist-a in omogočajo, da organizirate komunikacijo po temah. Njegov vmesnik pa nas spominja na Microsoft Outlook. 

Druga koristna funkcija, ki jo ponuja Twist, je onemogočanje obvestil. To lahko storite tudi z Slackom, vendar je v Twistu lažje nastaviti in člani vaše ekipe bodo videli, da je vaš račun “off shift”, tako rekoč.

najboljše-slack-alternative-twist

Spletne cene

Twist ima dva različna načrta, zaradi česar so njegove cene precej preproste.

Brezplačno: Neomejeno:
0,00 USD5 USD na uporabnika na mesec

Brezplačni načrt vam omogoča dostop do zgodovine klepeta in komentarjev za en mesec. Omogoča tudi do pet različnih integracij drugih proizvajalcev, celotni delovni prostor pa ima 5 GB prostora za shranjevanje datotek. Brezplačni načrt lahko uporabljate neomejeno časa, vaša prejšnja sporočila pa ne bodo izbrisana. Če želite dostopati do teh sporočil, lahko preprosto nadgradite svoj načrt.

Paket Unlimited prihaja z mesečnimi stroški v višini 5 USD na uporabnika in omogoča dostop do celotne zgodovine klepeta, integriranje toliko programov drugih proizvajalcev, kot želite, in neomejeno shranjevanje datotek.

Najboljše cene - nadomestne alternative - cene

2. Neskladje

Drugi ponudnik v našem najboljšem članku o alternativah Slack je Discord. Prvenstveno narejen za igralce iger, danes uživa povečano priljubljenost med inženirji in drugimi digitalnimi strokovnjaki. Njegove vgrajene funkcije za govor in klepet so še posebej koristne za ekipe, ki delajo na bolj zapletenih projektih.

najboljše ohlapne alternative-neskladje

Ključne lastnosti neskladja

Ker je TeamSpeak njen največji tekmec, je Discordova naloga revolucija načina komuniciranja igralcev med enournimi napadi in tekmami. Kljub temu pa jo lahko uporabljate za vse vrste stvari. 

Obstajajo zasebni in javni strežniki, odvisno od tega, kako želite uporabljati Discord. Z javnimi strežniki se lahko, kot že ime pove, kdor koli pridruži ali zapusti strežnik. Z zasebnimi strežniki to ne drži.

Na primer, Vue.js – zelo priljubljen okvir JavaScript in odprtokodni projekt – ima svoj strežnik Discord. Vue Land je kraj, kjer ljudje razpravljajo o vsem, kar je povezano z Vue.js.

Če je rečeno, Discord ni samo čisto orodje za klepetanje in igranje, temveč vam pomaga tudi pri oblikovanju forumov in skupnosti ter povezovanju večjih skupin. Kot pri vseh drugih ponudnikih v tem članku je komunikacija ločena na kanale in neposredna sporočila. 

Cene neskladnosti

Neskladje ima naslednje načrte:

Obračunsko obdobje: FreeDiscord Nitro ClassicDiscord Nitro
Ob letnem zaračunavanju0,00 USD4,16 USD (na uporabnika na mesec)8,33 USD (na uporabnika na mesec)
Ko mesečno zaračunamo0,00 USD4,99 USD (na uporabnika na mesec)9,99 USD (na uporabnika na mesec)

Najprej Discord ima neverjeten brezplačen načrt, vendar je na voljo tudi nekaj nadgradenj za vaš strežnik in razširjene funkcije klepeta, ki jih lahko kupite. Nadgradnje večinoma ločimo med nadgraditvami na strani strežnika in dodatnimi funkcijami. Glede na lastnosti, ki jih iščete, morate izbrati pravi načrt.

Najboljše ohlapne alternative-nesklad-nitro-klasične cene

Cene neskladnosti

Medtem ko načrt Discord Nitro vključuje tako boljše funkcije strežnika in klepeta, načrt Discord Nitro Classic pokriva le slednje. 

Najboljše ohlapne alternative-neskladje-nitro-cene

3. jata

Flock se imenuje glasnik ekipe številka ena. To je odločna izjava za podjetje, ki je v bistvu pocenilo Slack. Nismo mogli izvedeti, koliko ljudi dejansko uporablja Flock.

najboljše-slack-alternative-jata

Ključne lastnosti Flock

Flock ponuja najpomembnejše funkcije klepeta, ki jih Slack počne. Ponuja nekaj stvari, ki jih Slack ne počne, vendar so nekatere po našem mnenju neuporabne. Flock vam na primer omogoča, da določenim članom preprečite, da bi zapustile kanal. 

Druga funkcija je možnost »branje do«, kar pomeni, da lahko vidite, kdo je vaše sporočilo prebral ali kaj ni prebral. Obvestila lahko omogočite tudi, ko zaposleni pridejo po spletu. Vgrajena GitHub integracija je prav tako uporabna, vendar je ne morete nastaviti ali integrirati v Slack..

Vendar pa je funkcija “branje od” zlom zaupanja in ni ravno koristna, če želite graditi družbo v skupini, če nas vprašate.

Cene jate

Ustanovitelj Flocka, Bhavin Turakhia, indijski milijarder, oglašuje Flock kot cenejšo različico Slacka. Ponovno postane jasno, da je Flock zelo agresiven glede cen. Med drugim ima stran, na kateri neposredno primerja Slack in Flock.

najboljše-slack-alternative-flock-vs-slack

Po njegovem spletnem mestu je Flock do 64 odstotkov cenejši od Slacka. Potem ko smo izvedli nekaj kopanja, smo ugotovili, da primerja najmanjši načrt Flock z največjim načrtom Slack. Flock ima tri ravni cen: Starter načrt, Pro načrt in Enterprise načrt.

Obračunsko obdobje: Začetni načrtPro načrtPredpostavite načrt
Ob letnem zaračunavanju0,00 USD4,50 USD na uporabnika na mesec8 USD na uporabnika na mesec
Ko mesečno zaračunamo0,00 USD6 USD na uporabnika na mesec10 USD na uporabnika na mesec

Najboljše možnosti za ohlajanje in določanje cen

4. Glip

Glip danes je storitev RingCentral, ponudnika komunikacij v oblaku iz Kalifornije. Glip je RingCentral kupil leta 2015 in je od takrat sestavni del njegovega portfelja storitev. 

najboljše-slack-alternative-glip

Značilnosti Glip Key

Kot skoraj vsaka druga možnost Slack ima tudi Glip svojo spletno stran, na kateri jo lahko primerjate s svojimi konkurenti. Za razliko od drugih ponudnikov Glip prinaša primerjavo, ki je dejansko smiselna.

najboljše-slack-alternative-glip-vs-slack

Če primerjate brezplačne načrte Glip in Slack, boste videli, da brezplačna različica Glip premaga brezplačno različico Slack. Uporaba številnih neomejenih funkcij je lahko koristna uporaba Glipa, zlasti za manjše ekipe. 

Pri tem je še posebej dobro, da tako brezplačne kot plačljive različice Glip prihajajo z upraviteljem opravil in koledarjem, s katerim lahko delate kot ekipa. 

V Glipu lahko ustvarite nalogo, določite rok in imate nadzorne plošče, na katerih so vse naloge vidne na prvi pogled. Te funkcije olajšajo sodelovanje v skupini. Za ponovitev take nastavitve s Slackom boste morda potrebovali tudi ploščo Trello.

Glip Cene

Načrt cen Glipa je precej preprost. Na voljo je z brezplačno in plačljivo različico.

Obračunsko obdobje: FreeStandard
Ob letnem zaračunavanju0,00 USD60 USD na uporabnika
Ko mesečno zaračunamo0,00 USD5 USD na uporabnika

Brezplačna različica je zelo blizu plačljivi različici. Edina resnična ovira, s katero se boste soočili pri brezplačnem načrtu, je dejstvo, da Glip funkcijo video klepeta omeji na 500 minut. Če želite še naprej uporabljati to funkcijo po 500 minutah, boste morali nadgraditi na standardni (plačani) načrt.

Vendar pa boste Glip-ovo politiko hrambe podatkov in izvozne skladnosti dobili tudi le s prehodom na plačljivi načrt. 

najboljše možnosti za ohlapno porabo cen

Glip je na prvi pogled videti kot ena izmed cenejših alternativ Slack. Vendar pa tukaj prihaja boleča resnica: če želite preiti na njegov plačljivi načrt, morate najprej ustvariti račun RingCentral. 

Ko smo se pogovarjali z njegovo podporo, se izkaže, da račun RingCentral ni brezplačen. Koliko natančno morate porabiti na mesec za tak račun, ni jasno. Za namestitev Glip-a na napravo Mac ali Windows boste potrebovali tudi račun RingCentral.

Odprte možnosti ohlapnosti

Zdaj, ko smo podrobno govorili o plačljivih različicah, bi radi razpravljali o najboljših alternativnih možnostih Slack.

Odprta programska oprema je odlična. Če poznate tehnologijo, lahko obstoječe platforme za klepete prilagodite in razširite glede na vaše želje. Še ena dobra stvar programske opreme z odprtokodno kodo je, da lahko platformo namestite na svoj strežnik, če ne želite, da ima tretja oseba dostop do svojih podatkov. 

5. Raketa.Chat

Rocket.Chat je ena od številnih odprtokodnih alternativ Slack. Lahko uporabite Rocket.Chat z njegovim oblakom in plačate zanj ali pa ga sami prenesete in namestite na strežnik. Za slednje bi morali imeti pripravljeno kakšno rešitev za gostovanje (oglejte si naš pregled spletnega gostovanja).

najboljše-slack-alternative-racket-chat

Ključne značilnosti Rocket.Chat

Aplikacija Rochet.Chat večinoma izgleda kot Slack in se v značilnostih ne razlikuje veliko. Rocket.Chat ponuja dve funkciji, ki ju želimo še posebej izpostaviti. 

Prvi je uvoznik Slack, ki vam omogoča, da podatke iz Slacka preselite neposredno na Rocket.Chat. Drugi je pripomoček za klepet: preprosto vstavite delček kode na svoje spletno mesto in prek Rocket.Chat boste lahko klepetali z obiskovalci vaše spletne strani..

Svojo platformo lahko tudi prilagodite in prilagodite njen natančen videz z dodajanjem ali odstranjevanjem funkcij in izbiro lastnih integracij, vtičnikov in tem – v bistvu vse prednosti, ki jih prinaša odprtokodna platforma.

Rocket.Chat Cene

Kot smo že omenili, lahko uporabite Rocket.Chat skozi njegov oblak ali pa ga gostite sami. Če ga gostite na svojem strežniku, vam Rocket.Chat ponuja naslednje načrte:

Obračunsko obdobje: CommunityPro
Ob letnem zaračunavanju0,00 USD2,5 USD na uporabnika na mesec
Ko mesečno zaračunamo0,00 USD3 USD na uporabnika na mesec

Brezplačni načrt Skupnosti vam omogoča, da imate do 1.000 uporabnikov, in vas ne omejuje glede sporočanja ali dostopa do zgodovine sporočil. Prav tako vas ne omejuje v številu tretjih integracij. 

Rocket.Chat lahko celo uporabite za konferenčne klice, vendar na skupnem strežniku. Če želite, da se vaše konference odvijajo na namenskem strežniku, boste morali nadgraditi na načrt Pro.

Pro-načrt stane 3 USD na uporabnika na mesec, če vam zaračunate mesečno in 30 USD na uporabnika na leto, če vam letno zaračunamo. Odklene dostojno število funkcij, kot je večjezični vmesnik, in ponuja podporo. Oba načrta delujeta v vsakem skupnem operacijskem sistemu.

Najboljše ohlapne alternative-raketa-klepet-samo-upravljanje cen

Če želite uporabiti Rocket.Chat skozi njegov oblak, lahko izbirate med naslednjimi paketi:

Obračunsko obdobje: BronzeSilver
Ob letnem zaračunavanju1,66 USD na uporabnika na mesec3,33 USD na uporabnika na mesec
Ko mesečno zaračunamo2 USD na uporabnika na mesec4 USD na uporabnika na mesec

Najmanjši načrt, ki temelji na oblaku, Bronze načrt, vam daje 1TB prostora za shranjevanje, pet integracij drugih proizvajalcev in zajema najpomembnejše osnove klepeta za vas in vašo ekipo. Na voljo je z osnovno podporo, vsakodnevno analitiko in varnostnimi kopijami. 

Načrt za srebro je druga največja možnost in stane nekoliko več kot načrt za bron. Pri mesečnem zaračunavanju stane 4 USD na mesec na uporabnika ali 40 USD na uporabnika na leto. 

Za svojo ekipo dobite do 5TB prostora za shranjevanje, poleg tega pa lahko v svoj delovni prostor Rocket.Chat integrirate 100 aplikacij drugih proizvajalcev in ga lahko nastavite z domeno po meri.

Obstaja tudi načrt Gold, ki zahteva, da se obrnete na prodajno ekipo Rocket.Chats, da dobite prilagojene cene. Dobite 20TB prostora za shranjevanje in do 1.000 integracij, plus vaša analitična poročila in varnostne kopije se izvajajo na uro.

Dobiš najboljšo podporo, ki jo lahko kupiš denar, kar pomeni, da lahko govoriš z ekipo izdelkov Rocket.Chat, imaš posebne klice na krovu in še veliko več.

Najboljše ohlapne alternative-cene raket-klepet-oblak

6. Zulip

Zulip se je začel kot majhen odprtokodni projekt, Dropbox pa ga je kupil leta 2014. Dropbox se je odločil, da bo še naprej ponujal storitev kot programsko opremo z odprto kodo. Z zelo aktivno skupnostjo je Zulip pomembna odprtokodna alternativa Slack.

najboljše-slack-alternative-zulip

Ključne značilnosti Zulip

Za razliko od Slacka, Zulip omogoča komunikacijo v tako imenovanih “temah”. Vsak kanal (v Zulipu se imenuje “tokovi”) ima več podtem, ki omogočajo poenostavitev komunikacije. To je uporabna funkcija, zlasti za večje ekipe. 

Druga prednost Zulipa je, da je odprtokodni in če želite dodati novo funkcijo, jo lahko razvijete sami ali preprosto predlagate skupnosti z dobrimi možnostmi, da se bo izvajala.

Cene Zulip

Podobno kot pri Rocket.Chat ima tudi Zulip dva modela cen: enega, ko ga uporabljate z oblakom, in drugega, ko ga namestite lokalno na svoj strežnik. Storitev v oblaku Zulip je na voljo z brezplačnim načrtom in plačljivim načrtom.

Obračunsko obdobje: FreeStandard
Ob letnem zaračunavanju0,00 USD6,67 USD na uporabnika na mesec
Ko mesečno zaračunamo0,00 USD8 USD na uporabnika na mesec

Načrta se razlikujeta glede na funkcije. Brezplačni načrt vam omeji na 5 GB prostora za shranjevanje za celotno delovno mesto in do njega lahko dostopate samo do zadnjih 10.000 sporočil, tako kot Slackov brezplačni načrt. Če nadgradite na standardni načrt Zulipa, bo omejitev odstranjena in shramba se bo povečala na 10 GB na uporabnika.

najboljše možnosti za ohlajanje - cene zullip-oblakov

Če želite Zulip namestiti sami, lahko izbirate med različico Community in Enterprise Edition. Medtem ko izdaja Skupnosti obstaja in bo ostala brezplačna, ima Enterprise Edition plačilo.

Izdaje Skupnosti in Enterprise se glede funkcionalnosti ne razlikujejo, vendar se razlikujejo po podpori. Z Enterprise Edition bodo vaše vozovnice prednostne naloge in dobili boste boljšo in hitrejšo pomoč.

najboljše cene-nadomestne alternative-zulip-on-premise-cene

Skupno, Zulip je povprečna storitev, ki prinaša nekoliko več strukture v načinu komunikacije ljudi, vendar je to v tem.

7. Najbolj pomembno

Nenazadnje pa govorimo o zadevi Mattermost. Mattermost je bil ustanovljen leta 2011 kot interna aplikacija za klepete, saj takrat (še preden se je razvil Slack) razvijalci s SpinPunch, podjetjem za video igre, v tistem času niso bili ravno zadovoljni z razpoložljivimi klepetalnimi programi..

Družba Mattermost je bila pozneje na voljo javnosti leta 2015 kot odprtokodna možnost klepeta.

najboljše-slack-alternative-najbolj pomembno

Ključne lastnosti

Najpomembnejši kredo je predvsem odmik od aplikacij za klepetanje SaaS. Na podlagi osebnih izkušenj so imeli razvijalci težave z obstoječimi aplikacijami SaaS (med drugim so morali plačati denar za dostop do svojih podatkov). Zato so se odločili za gradnjo Mattermosta, po lastnem manifestu Mattermost.

Vsak, ki bere manifest, razume, da bi se Mattermost želel razlikovati od Slack-a in drugih prodajalcev, predvsem glede varstva podatkov in ne glede funkcionalnosti. Prva točka, zlasti „nikoli zaprta“, se jasno odraža v korporativni strategiji podjetja Mattermost.

Mattermost je na voljo v sistemih Linux, Windows, macOS, Android in iOS.

Najpomembnejše cene

Če je Mattermost ponujen kot open-source, lahko namestite tri različne različice: Team Edition, Enterprise Enterprise E10 načrt in Enterprise E20. Čeprav je izdaja Team popolnoma brezplačna, za ostala dva načrta veljajo naslednje cene.

Obračunsko obdobje: Team EditionEnterprise E10Enterprise E20
Ob letnem zaračunavanju0,00 USD3,25 USD na uporabnika na mesec8,50 USD na uporabnika na mesec

Za razliko od prejšnjih odprtokodnih alternativ ni različice oblaka Mattermost, ki je samoumevna, če ste prebrali njeno zgodovino in manifest.

Z brezplačno različico dobite najpomembnejše funkcije klepeta. Če nadgradite na Enterprise E10, boste v naslednjem delovnem dnevu dobili tudi podporo, možnost povabiti gostujoče račune na svoje delovno mesto in druge tehnične lastnosti. 

Če želite ustvariti skupinska dovoljenja, imeti podporo podatkovnega centra ali prejeti pomoč pri pravilniku o skladnosti, boste morali nadgraditi na Enterprise E20.

najboljše možnosti za ohlajanje - najpomembnejše cene

Ključne lastnosti ohlapnosti

Tu je pregled najpomembnejših ključnih lastnosti Slack, ki smo jih uporabili kot osnovo za primerjavo z drugimi možnostmi.

 • Komunikacija v kanalih: kot smo že omenili, se vsa komunikacija v Slacku lahko zgodi v kanalih ali v zasebnih sporočilih. Kanali so še posebej uporabni za večje ekipe.
 • Skupni kanali v delovnih prostorih: če delate na projektu z drugim podjetjem, lahko preprosto ustvarite kanale v skupni rabi v delovnih prostorih. To vam omogoča, da na enem mestu preusmerite komunikacijo z ljudmi zunaj vaše organizacije. Ta funkcija pa je le del plačljivih načrtov.
 • Skupna raba datotek: lahko nalagate, sledite, upravljate in komentirate datoteke, ki jih lahko daste v skupno rabo s svojo ekipo.
 • Pripenjanje sporočil: To je ključna lastnost za večja podjetja, kjer se sporočila zlahka izgubijo. Ko sporočilo pripnete, ga v bistvu označite v kanalu in poskrbite, da ga bodo vsi videli.
 • Advanajstno iskanje in modifikatorji: z vso komunikacijo, ki se dogaja na enem mestu, se stvari lahko hitro zmešajo. Tu so uporabni napredni modifikatorji iskanja, ker omogočajo iskanje natančnejših informacij (npr. Določene datume, kanale in veliko več).
 • Nastavitev opomnikov: opomniki so dober način, da spremljate, kaj je pomembno, in se opomnite na dogodke ali roke. 
 • Vključite aplikacije drugih proizvajalcev: Slack vam omogoča tudi integracijo aplikacij drugih proizvajalcev – kot so Google Drive, Trello, Zapier in številne druge koristne stvari – za avtomatizacijo določenih procesov.
 • Glasovni in video klici: Z brezplačnim načrtom Slack lahko kličete med seboj (glasovni in video). Če nadgradite na plačljivi načrt, lahko med klici delite zaslon in začnete avdio ali video konference z več ljudmi.

Funkcije, ki smo jih omenili na našem seznamu, so impresivne, Slack pa ponuja še več, želeli pa smo se osredotočiti na najpomembnejše.

Slabe cene

Cene slack je precej preprost, kot lahko vidite v spodnji tabeli.

Obračunsko obdobje: FreeStandardPlus
Ob letnem zaračunavanju0,00 USD6,67 USD na uporabnika na mesec12,50 USD na uporabnika na mesec
Ko mesečno zaračunamo0,00 USD8 USD na uporabnika na mesec15 USD na uporabnika na mesec

Prosti načrt je za manjše ekipe, ki želijo preizkusiti Slack. Storitev je za neomejeno časovno obdobje brezplačna, vendar omejuje vaš dostop do zgodovine klepeta. S tem načrtom imate dostop samo do zadnjih 10.000 sporočil.

Prav tako omejuje število aplikacij drugih proizvajalcev na delovnem prostoru. Ko v prostem načrtu odprete delovni prostor Slack, morate zaupati članom svoje ekipe. To je zato, ker lahko določena dovoljenja nastavite samo za # generalni kanal, to je standardni kanal, ki je priložen vsakemu novemu delovnemu prostoru.

najboljše-slack-alternative-cene slabe cene

Standardni načrt se zaračuna 6,67 USD na mesec za vsakega aktivnega uporabnika, če se ga odločite letno. Mesečno za vsak mesec velja 8 USD na mesec za vsakega aktivnega uporabnika. Na leto boste plačali 80,04 USD ali 96 USD na uporabnika.

V tem načrtu boste lahko iskali po celotni zgodovini klepeta in integrirali neomejeno število aplikacij drugih proizvajalcev. Vaša shramba datotek za Slack dobi tudi nadgradnjo. Medtem ko ste na brezplačnem načrtu, ste omejeni na 5 GB, vendar s standardnim načrtom vsak član ekipe dobi 10 GB. Namesto standardne podpore dobite tudi podporo 24/7.

najboljše-slack-alternative-slack-2

Paket Plus stane 12,50 USD na mesec na aktivnega uporabnika, če ga letno zaračunamo, medtem ko možnost mesečno stane 15 dolarjev. Glede na to bi v tem načrtu plačevali od 150 do 180 dolarjev na uporabnika na leto.

Ta paket vam omogoča 20 GB shranjevanja datotek na uporabnika, prednostno podporo – vključno z jezikovno podporo v regionalnih delovnih urah – in še veliko več.

Nenazadnje je na voljo Enterprise Grid načrt, ki vam omogoča zagon več delovnih prostorov in prikrojeno podporo z določeno ekipo za uspeh strank, prihaja pa tudi s prilagojeno cenovno ceno.

Končne misli

To je bila naša podrobna primerjava najboljših alternativnih rešitev. Ironično je, da se nekateri, ki ponujajo programsko opremo za poenostavitev komunikacije v skupinah, precej trudijo komunicirati z zunanjim svetom.. 

Vsi vemo, da je Slack super uporaben in ima veliko funkcij, a njegovi konkurenti imajo na voljo tudi nekaj dobrih in uporabnih funkcij. Če iščete odlično, brezplačno alternativo Slack, si oglejte Discord. 

Tisti, ki želijo imeti popoln nadzor nad svojo komunikacijo in podatki, se morajo zanesti na programsko opremo z odprto kodo. Med ponudniki odprtokodnih virov še posebej priporočamo Rocket.Chat in Mattermost. 

Ali uporabljate katero od omenjenih alternativnih možnosti za Slack ali menite, da je Slack pravi posel? Ali smo tekmovalca pozabili? Sporočite nam v komentarjih in hvala za branje. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me