Najboljša spletna varnostna kopija za arhiviranje v letu 2020: Dolgoročno shranjevanje

Običajno se osredotočimo na varnostno kopiranje podatkov, vendar arhiviranje datotek varnostno kopira z zasukom: arhivirate datoteke, ki jih redko morate uporabiti ali spremeniti. Druga razlika je v tem, da z arhiviranjem datoteke premaknete v oblak, namesto da jih kopirate. To vam pomaga prihraniti prostor, zato smo se odločili, da bomo ustvarili najboljšo spletno varnostno kopijo za arhiviranje okroglih pregledov.


Druga težava je, da storitve v oblaku, ki ponujajo arhitekturo za varnostno kopiranje in arhiviranje, lahko zmanjšajo stroške shranjevanja vašega arhiva, saj do njega ni treba pogosto dostopati. Vendar obnovitev potrebuje več časa. 

Ta vrsta shranjevanja se običajno imenuje “hladilnica”, nekatere storitve na našem seznamu pa imajo načrte, ki jih ponujajo. Drugi zagotavljajo redno “vročo” shrambo, ki je dražja.

Storitve na tem seznamu smo izbrali iz najboljšega spletnega varnostnega kopiranja za mala podjetja, pa tudi iz najboljšega spletnega seznama varnostnih kopij. Če ste tukaj pomotoma in potrebujete pomoč pri izbiri storitve, se za alternativa obrnite na naše spletne varnostne ocene.

Če arhivirate datoteke v oblak, boste zmanjšali tveganje izgube datotek zaradi okvare trdega diska. Če želite več informacij o storitvah varnostnih kopij, obiščite spletno knjižnico varnostnih kopij.

Najboljša spletna varnostna kopija za arhiviranje 2020

Kaj je spletno varnostno kopiranje najboljše za hladilno shranjevanje

Naša glavna merila v tem okrožju so dragocena, saj je najbolje, če lahko veliko datotek arhivirate poceni. V idealnem primeru bi morala služba imeti tudi veliko načrtov, ker vam pomaga izbrati tistega, ki je najbolj primeren vašim potrebam. Poleg tega je odlično, če ponudnik ponudi brezplačen načrt ali poskusno različico, tako da lahko preizkusite storitev, preden se odločite za naročnino.

Storitev mora biti enostavna za uporabo. To pomeni, da boste lahko arhivirali svoje datoteke in pozabili nanje, dokler ne boste potrebovali dostopa do njih. Ko se to zgodi, bi morali biti sposobni to storiti na preprost način. Poleg tega bi morala storitev delovati v večini operacijskih sistemov in zagotoviti dostop prek spleta in mobilnih naprav.

Prenos datotek lahko traja dolgo, odvisno od pasovne širine, kako blizu ste strežniku in varnostne kopije. Storitev z globalno mrežo strežnikov je ponavadi najhitrejša. Všeč nam je tudi možnost, da omogočimo nalaganje z več niti.

Varnost varnostne kopije v oblaku mora biti močna. To je odvisno od stopnje šifriranja datotek, pa tudi od tega, kateri protokol in šifriranje varujeta vaše datoteke med prevozom in še več.

Najboljša spletna varnostna kopija za arhiviranje: Acronis True Image

Acronis True Image je storitev za domače varnostno kopiranje, ki je blizu vrha naših najboljših spletnih varnostnih kopij. Ponuja številne funkcije, vključno z orodjem za arhiviranje podatkov, s katerim lahko datoteke premaknete v oblak in izbrišete lokalno kopijo.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1

Acronis-True-Image-Destination-Slider2

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3

Acronis-True-Image-Settings-Slider4

Acronis-True-Image-Tools-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Preden pa ga boste lahko uporabljali, se boste morali naročiti na njegove “napredne” ali “premium” načrte. “Napredni” načrt zagotavlja 250 GB prostora za varnostno kopiranje za en računalnik za 49,99 USD na leto. Za dodatnih 20 dolarjev lahko dodate 250 GB prostora ali dodate dva računalnika, do največ pet.

“Premijski” načrt vam prejme 1TB za 99,99 USD na leto. Z “naprednim” načrtom ne morete varnostno kopirati več računalnikov, kot jih lahko, vendar vsak dodani računalnik poviša ceno za 50 dolarjev. Prostor lahko povečate tudi za 1TB za 40 USD na leto, do največ 5TB. 

Če menite, da se Acronis True Image morda dobro prilega, lahko z brezplačnim 30-dnevnim preskusom preverite, ali boste dobili tisto, kar potrebujete.

Datoteke boste arhivirali z namiznim odjemalcem, ki ima sodoben in intuitiven dizajn. Omogoča vam tudi hiter dostop do arhiviranih datotek iz orodja za raziskovanje datotek operacijskega sistema. Namizni odjemalec je na voljo za Windows in macOS, vendar ne v Linuxu. Če potrebujete podporo za Linux, preberite našo najboljšo spletno varnostno kopijo za okroglo Linux.

Drug način dostopa do vašega arhivskega prostora je prek spletnega odjemalca, ki je privlačen in preprost. Poleg tega so aplikacije za pametne telefone za Android in iOS preproste za uporabo in vam omogočajo dostop do datotek in varnostnih kopij, ko ste na poti..

Drugi razlogi, ki so nam všeč Acronis True Image

Acronis True Image uporablja 256-bitno šifriranje AES za zaščito datotek v mirovanju, protokol TLS / SSL pa varuje vaše podatke pri prenosu (več o tem v naši primerjavi SSL proti TLS). Poleg tega vas Acronis Active Protection 2.0 ščiti pred napadi odkupa. Na voljo je tudi zasebno šifriranje. 

Vendar ni nobenega dvofaktorskega preverjanja pristnosti, kar je velika napaka. Zaradi tega ne pozabite ustvariti močnega gesla.

Acronis ima lastno globalno omrežje strežnikov, s pomočjo katerega je na našem testu dosegel velike hitrosti prenosa. Rezultate si lahko ogledate v našem pregledu Acronis True Image. 

Acronis smo postavili na vrh zahvaljujoč fleksibilnim načrtom, hitrem dostopu do vašega arhiva, trdni varnosti in velikim hitrostim prenosa.

Varnostno kopiranje v oblaku Zoolz za podjetja

Za razliko od prejšnjega vnosa je Zoolz Cloud Backup for Business usmerjen k podjetjem. Kljub temu omogoča arhiviranje brez strmih cen, ki jih običajno imajo rezervne poslovne storitve.

Odjemalec Zoolz Home Desktop

Zoolz Home Auto Select

Zoolz Home Backup Schedule

Zoolzova optimizacija domačih virov

Domači spletni vmesnik Zoolz

Prejšnja

Naslednji

To je zato, ker vsi njegovi načrti zagotavljajo hladilno skladiščenje. Najcenejši načrt je načrt 2TB, ki gre za 79,90 dolarja na leto. Če potrebujete več, se lahko naročite na načrt 5TB za 199,90 USD na leto. Dražji načrti vam omogočajo plačilo na mesec. Če boste potrebovali shranjevanje vroče, ga lahko kupite v korakih po 1 TB za 400 dolarjev, do 4 TB na leto.

Če niste prepričani o Zoolzu, se prepričajte, da uporabite 14-dnevno brezplačno preskusno različico, ki vam bo pomagala pri odločitvi. Na voljo je s 50 GB shranjevanja vroče in hladno.

Zoolzov namizni odjemalec je na voljo za Windows in macOS. Njegovo glavno okno prikazuje vse potrebne podatke o varnostni kopiji, gumbi na dnu pa omogočajo izbiro podatkov za varnostno kopijo, nastavitev nastavitev in začetek postopka obnovitve. Na splošno je namizni odjemalec preprost in privlačen.

Ni mobilnih aplikacij, vendar lahko s spletnim odjemalcem dostopate do varnostne kopije. Prikaže veliko informacij, hkrati pa je jasno in ni pretirano. Več o vsem tem si preberite v našem pregledu Zoolz Cloud Backup for Business.

Drugi razlogi smo všeč Zoolz Cloud Backup za podjetja

Zoolz Cloud Backup for Business zaščiti vaše podatke, preden računalnik zapusti z 256-bitnim šifriranjem AES, šifrirni ključ pa lahko upravljate sami. Poleg tega Zoolz zaščiti vaše datoteke med prevozom s protokolom SSL. Vendar Zoolz ne zagotavlja dvofaktorne avtentikacije. 

Zoolz uporablja Amazonovo AWS infrastrukturo, vendar to ni pomagalo pri doseganju hitrih hitrosti prenosa v naših hitrostnih testih. Vendar obstaja način, ki namenja vso razpoložljivo pasovno širino Acronis True Image in tudi možnost vklopa varnostnih kopij z več niti. Obe metodi vam bosta pospešila prenos.

Bila sta tesna klica med Acronis True Image in Zoolz Cloud Backup for Business, vendar smo se na koncu odločili, da Zoolz Cloud Backup postavimo na drugo mesto, ker nima mobilnih aplikacij in ne more dostopati do vašega arhiva s namizja, kot Acronis lahko.

Jottacloud

Jottacloud je storitev za shranjevanje in varnostno kopiranje v oblaku iz Norveške, ki ponuja spletni arhiv, ki ga lahko uporabite za nalaganje datotek.

Jottacloudov osebni načrt zagotavlja neomejen prostor za varnostne kopije. To je 7,56 USD na mesec, vendar letna znižana cena znaša 75,58 USD, kar znaša 6,30 USD na mesec. 

Jottacloud-domača stran-2019

Če potrebujete načrt za več uporabnikov, lahko uporabite “družinske” ali “poslovne” načrte. Najcenejši družinski načrt vam prejme 1TB za 6,46 USD na mesec ali 64,60 USD na leto. Enaka količina prostora za neomejene poslovne uporabnike znaša 10,84 USD na mesec ali 130,13 USD na leto.

Za arhiviranje datotek morate uporabiti spletni odjemalec. To je zato, ker namizni odjemalec ne more arhivirati datotek in je neroden. S spletnim odjemalcem je za dostop do arhiva potreben le en klik, nato pa lahko vanj naložite datoteke in mape.

Mobilne aplikacije Jottacloud so prijetne za uporabo in omogočajo dostop do arhiva in varnostno kopiranje fotografij. Poleg tega lahko v telefonu počistite vse varnostne kopije fotografij. To pomeni, da dobite tudi arhiviranje fotografij.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Jottacloud

Jottacloud uporablja TLS / SSL protokol za zaščito datotek pri prehodu iz računalnika na strežnik. Ko bo strežnik 256-bitno šifriranje AES-a na strežniku, bo počival vaše datoteke v mirovanju. Vendar ni zasebno. Kljub temu ima Jottacloud dvofaktorno avtentikacijo, ki bo zaščitila vaše poverilnice.

Podatkovni centri Jottacloud so na Norveškem, zato se bo vaša oddaljenost od njega odražala na hitrosti prenosa. Bili smo razmeroma blizu, v Beogradu, Srbija, ko smo testirali Jottacloud, vendar če niste, lahko pospešite svoje prenose, če omogočite varnostno kopijo z več niti..

Jottacloud ima cenovne načrte, ki ponujajo veliko vrednost, vendar nima zasebnega šifriranja in od vas zahteva, da za arhiviranje datotek uporabite spletni odjemalec. Glede na to je o Jottacloudu še več, kot lahko preberete v našem pregledu Jottacloud.

IDrive za podjetja

IDrive je sposobna storitev za osebne in poslovne uporabnike. Ponuja resnično arhiviranje, kar pomeni, da datotek ne bo nikoli izbrisalo, razen če jih izrecno izbrišete iz oblaka. Zahvaljujoč temu je sestavila ta seznam.

IDrive lahko varnostno kopira neomejene naprave, vsi načrti pa zagotavljajo enako količino prostora za sinhronizacijo, kot je prostora za varnostno kopiranje.

IDrive-Client-Backup-Slider1

IDrive-Client-Restore-Slider2

IDrive-Client-Scheduler-Slider3

IDrive-Client-Sync-Slider4

IDrive-odjemalec-disk-slika-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Najcenejši poslovni načrt vam prinese 250 GB za 74,62 dolarja na leto. Za 500 GB boste morali pomiti 149,62 dolarja na leto. Naslednji načrti znašajo do 12,5TB in omogočajo tudi plačilo na mesec.

Obstajajo tudi osebni načrti, ki zagotavljajo 2TB za 52,12 USD na leto in 5TB za 74,62 USD na leto. Če niste prepričani, da je IDrive prava izbira, lahko pred naročnino preizkusite 5GB brezplačni načrt.

Namizni odjemalec IDrive deluje v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. Ni med najprivlačnejšimi strankami, ampak je preprost. S spletno aplikacijo lahko datoteke naložite tudi v prostor za sinhronizacijo in shranjevanje v oblaku, kar je super za arhiviranje datotek. 

Mobilna aplikacija je enostavna za uporabo, zahvaljujoč minimalnemu in intuitivnemu dizajnu. Z njim lahko dostopate do časovne premice varnostnih kopij in fotografij, pa tudi za varnostno kopiranje podatkov v telefonu. Zaradi tega je IDrive naredil najboljšo spletno varnostno kopijo za mobilne preglede.

Drugi razlogi, ki so nam všeč, da si prizadevamo za poslovanje

IDrive uporablja protokol TLS / SSL za zaščito datotek v tranzitu in 256-bitno AES šifriranje, da jih počiva v mirovanju. Tudi zasebno šifriranje lahko omogočite, ko prvič nastavite IDrive.

Na voljo je tudi dvofaktorska avtentikacija in lahko na daljavo onemogočite sinhronizacijo za naprave v vašem računu. To pomaga, če nekdo ukrade vašo napravo.

IDrive pri začetnih naložitvah ni hiter, vendar lahko za varnostno kopiranje in obnovitev datotek uporabite kurirsko storitev, imenovano IDrive Express. Če želite izvedeti več o IDrive, preberite naš pregled IDrive.

BigMIND Business

BigMIND Business je še en izdelek Zoolza (prav tako BIGMind Home). Ima veliko funkcij in omogoča arhiviranje datotek s posebnim naročninskim načrtom, imenovanim “pametni arhiv”, ki zagotavlja 1 TB hladilnika za 40 USD na mesec. Poleg tega lahko podpira do 50 strežnikov in 500 uporabnikov. 

Če potrebujete več prostora, lahko dodate 1TB za 40 USD na mesec, do 10TB. Načrt ponuja tudi AI zaznavanje fotografij, kar je koristno, če delate s fotografijami.

Nadzorna plošča namizja BigMIND

Možnosti povezave BigMIND

Pametna izbira BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Raziskovanje datotek BigMIND

Prejšnja

Naslednji

Namizni odjemalec BigMIND, kot je tisti iz Zoolz Cloud, deluje v operacijskem sistemu Windows in Mac in prikazuje vse, kar morate vedeti o varnostni kopiji na prvi pogled. Na splošno je enostaven in enostaven za uporabo.

Glavni pogled spletnega odjemalca je nadzorna plošča, na njem pa so prikazane tudi vse ustrezne informacije o celotni varnostni kopiji vašega podjetja. Uporabo je jasno, privlačno in preprosto. 

Mobilni odjemalec lahko uporabite tudi za nalaganje podatkov, vključno z dnevniki klicev, stiki, fotografijami, sporočili, videoposnetki in drugimi vrstami datotek. Poleg tega lahko aplikaciji naročite, da v telefonu očisti videoposnetke in slike, ki ste jih ustvarili varnostno kopijo.

Drugi razlogi, ki so nam všeč BigMIND poslovanje

BigMIND Business privzeto upravlja vaš šifrirni ključ in zasebnega šifriranja ni mogoče omogočiti. Glede na to je raven šifriranja AES 256-bitna, BigMIND pa uporablja SSL protokol za zaščito datotek med prevozom. Za zaščito vaših poverilnic je na voljo tudi dvofaktorska overitev.

Zadovoljni smo s uspešnostjo BigMIND-a v naših preizkusih nalaganja, vendar hitrost prenosa pušča veliko želenega. Vendar lahko vklopite “večnamenski prenos”, da ga pospešite, in preklopite na “turbo način”, da dodelite več pasovne širine BigMIND. Če želite videti rezultate hitrostnih testov, preberite naš pregled BigMIND Business.

Končne misli

Vse te storitve lahko arhivirajo vaše datoteke, največja razlika pa je v ceni, enostavnosti dostopa do vašega arhiva in hitrosti prenosa. Zahvaljujoč hitrim hitrostim in dobri enostavni uporabi smo postavili Acronis True Image na vrh, čeprav njegovi načrti ponujajo manj vrednosti kot druge storitve (razen BigMIND Business).

Če je vaš glavni cilj plačilo manj za več, so druge storitve na tem seznamu odlična izbira, če lahko živite s svojimi posebnimi pomanjkljivostmi. Vam je bolj kot Acronis True Image naklonjen kateri od drugih? Povejte nam vse o tem v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me