Najboljša spletna podpora za podjetja v letu 2020


Če imate podjetje, morate uporabiti eno najboljših spletnih rezervnih storitev za mala podjetja. Izgubite svoje podatke: trdi diski lahko nepravilno delujejo, SSD-ji pa imajo več podatkovnih napak, čeprav je stopnja napak manj kot en odstotek. 

Če ne pride do okvar strojne opreme, lahko naravne nesreče, kot so poplave, požari in potresi, poškodujejo vaše računalnike. Poleg tega lahko zaposleni slučajno izbriše vaše podatke ali pa vam tat lahko ukrade prenosni računalnik.

Tega očitno ne želite in se lahko zanesete na naš izbor najboljše programske opreme za obnovitev podatkov za obnavljanje datotek, vendar to ni zanesljiv način. 

Trajnejša rešitev je premik vaših podatkov v oblak. Tam bodo vaši podatki uživali posebne varnostne in druge ukrepe, s katerimi zagotovite, da jih nikoli ne izgubite. O teh ukrepih bomo podrobneje govorili v spodnjem razdelku „varnost“. Najprej bomo začeli z zgornjimi izbirami funkcij.

Contents

Najboljša spletna varnostna kopija za podjetja

Zdaj, ko smo razpravljali, zakaj bi morali varnostno kopirati datoteke, lahko začnemo z našimi najboljšimi izbirami za najboljšo spletno varnostno kopijo za podjetja.

Ne bomo dali seznama, ki vključuje vsa merila, ki jih uporabljamo za oceno najboljših celotnih storitev. To je zato, ker ni ene varnostne kopije, ki bi popolnoma ustrezala vsem potrebam. Namesto tega se bomo osredotočili na pet najpomembnejših meril in priporočili tri storitve, ki v vsakem od njih delujejo odlično.

Lastnosti

V tej kategoriji si ogledamo funkcije, ki jih ponuja storitev. Običajno to kategorijo delimo na dva segmenta: standardne varnostne kopije in posebne funkcije. IDrive for Business je najboljši v tej kategoriji, saj ima vse potrebne standardne funkcije in nekaj posebnih. Preden pridemo do seznama, pa spregovorimo o rezervnih funkcijah.

Standardne značilnosti so tiste funkcije, ki so prisotne pri večini storitev varnostnega kopiranja podjetij, ki jih pregledamo. Prvo in najpomembnejše od njih je neprekinjeno varnostno kopiranje.

Nenehno varnostno kopiranje je pomembna funkcija, saj vam omogoča ustvarjanje varnostnega načrta in ne skrbite, da boste pozabili označiti nove ali spremenjene datoteke za varnostno kopiranje. Seveda to velja le, če datoteke dodajate ali spreminjate na mestih, izbranih za varnostno kopiranje.

Postopno varnostno kopiranje je funkcija, ki dopolnjuje neprekinjeno varnostno kopiranje, ker omogoča procesno varnostno kopijo samo tiste dele datotek, ki so dodane ali spremenjene, s čimer prihrani čas in pasovno širino. Za dosego tega storitve uporabljajo algoritem kopiranja datotek na ravni blokov.

Poleg neprekinjenega varnostnega kopiranja lahko z načrtovalnikom varnostnih kopij nastavite urne, dnevne, tedenske ali celo mesečne varnostne kopije (odvisno od storitve).

Če ne želite izbrati, kaj želite varnostno kopirati, lahko ustvarite sliko diska, ki predstavlja natančno kopijo vašega trdega diska. To je znano kot varnostno kopiranje na podlagi slik, z njim pa lahko obnovite celoten računalnik v primeru okvare strojne opreme. Nekatere storitve vam omogočajo, da obnovite svoj sistem na strojih z različno strojno opremo. 

Če je to tisto, kar potrebujete, preberite naš najboljši priročnik za programsko opremo za slikanje diskov za več informacij o storitvah varnostnih kopij, ki jih lahko izvajajo.

Druga koristna funkcija je varnostno kopiranje zunanjega pogona. Z njim lahko varnostno kopirate podatke iz zunanjih pogonov v oblak. Tesno povezana je zmožnost varnostnega kopiranja naprav, povezanih z omrežjem, ali NAS. Če želite več informacij o NAS, preberite naš članek, ki razlaga, kaj je NAS.

Namesto da varnostno kopirate podatke samo v oblaku, zunanjem pogonu ali napravi NAS, lahko hkrati storite oboje s pomočjo hibridne varnostne kopije. Tako hibridna varnostna kopija doda še en sloj zaščite in pospeši postopek obnovitve (obnavlja se hitreje z lokalne naprave kot prek interneta). Naštejemo te storitve v naši najboljši hibridni varnostni kopiji za podjetja.

Več o prednostih hibridne varnostne kopije in o nastavitvi si lahko preberete v našem priročniku o hibridnih varnostnih kopijah za SMB. Hibridno varnostno kopiranje olajša tudi izvajanje varnostnega pravila 3-2-1 in svetujemo vam, da to storite.

Če ste podjetje, verjetno imate strežnik. Pravzaprav obstaja več možnosti, da je najbolje, če lahko storitev varnostno kopira različne strežnike. To lahko vključuje fizične in virtualne strežnike, kot so Windows Server, Mac strežniki, Linux strežniki, VMware ESXi, Hyper-V, SQL, MySQL, Citrix XenServer in še več.

Pomembna je tudi zaščita mobilnega telefona, na katerem so verjetno poslovni podatki. Lahko ga izgubite ali ga lahko kdo ukrade, zato je najbolje, če vam storitev omogoči varnostno kopiranje vaših mobilnih podatkov poleg varnostnih kopij fotografij in videoposnetkov (kar varnostne kopije večine storitev). V našem članku navajamo storitve, ki lahko opravijo oboje, o najboljši varnostni kopiji za mobilne naprave na spletu.

Storitve se razlikujejo tudi po tem, ali zagotavljajo neomejeno varnostno kopiranje ali neomejeno število naprav. Ne počneta obojega. Neomejeno varnostno kopiranje omogoča enostavno varnostno kopiranje številnih datotek, kar pomeni, da vam ni treba porabiti dragocenega časa s storitvijo varnostnih kopij. Te storitve najdete na naši najboljši neomejeni spletni varnostni kopiji 2019.

Več o prednostih neomejene varnostne kopije lahko izveste v našem članku o prednostih neomejene varnostne kopije v oblaku za mala in srednja podjetja. Kljub temu se vaši stroški lahko hitro seštejejo, če za zaščito številnih računalnikov uporabite neomejeno varnostno kopiranje. Če morate zaščititi le nekaj datotek, razširjenih na več napravah, je bolje, da uporabite storitve, ki omogočajo varnostno kopiranje neomejenih naprav.

Če naredite napako ali izbrišete datoteko po naključju, vam bo različica pomagala, da se vrnete na prejšnjo različico varnostne kopije. Pomagal vam bo tudi pri pridobivanju datotek, če vas bo prizadela ransomware. 

Če izbrišete datoteke iz varnostne kopije, to ne pomeni, da so tudi datoteke izbrisane iz oblaka. Večina varnostnih kopij hrani vaše datoteke, dokler ne dosežete omejitve hrambe, določene v pravilniku o shranjevanju izbrisanih datotek. Nekateri celo dovolijo, da izbrisane datoteke hranite v nedogled.

Nazadnje, koristno je, če ima storitev možnost omogočiti varnostno kopijo z več nitmi, ki izvede več varnostnih kopij hkrati.

“Posebnosti” so vse tiste, ki se ne ujemajo s “standardnimi” funkcijami. En primer je Acronis Active Protection pred Acronisom, ki aktivno pregleduje vaše varnostne kopije glede znakov ransomware.

Drug primer je skupna raba datotek in map, kar je bolj stvar shranjevanja v oblaku. Če vam razlika ni jasna, preberite članek o primerjanju spletnega prostora za shranjevanje in varnostno kopijo. Nekatere storitve omogočajo tudi povezovanje in varnostno kopiranje datotek pri ponudnikih za shranjevanje v oblaku. Obstajajo tudi takšne, ki vam omogočajo predogled varnostnih kopij fotografij na različne načine.

IDrive za podjetja

Če potrebujete storitev, ki ima vse standardne funkcije – in nekatere ne tako standardne – je IDrive for Business pot. Varnostno kopira lahko neomejeno število naprav, ki vključuje različne strežnike, zunanje pogone, NAS naprave, računalnike in pametne telefone. IDrive lahko tudi varnostno kopira vaše Facebook in Instagram račune.

idrive-bussines-desktop-odjemalec

IDrive poleg prostora za varnostno kopiranje v oblaku ponuja prostor za sinhronizacijo v oblaku, ki ga lahko uporabite za shranjevanje datotek. Druga funkcija, ki je vzeta iz priročnika za shranjevanje v oblaku, je deljenje. Svoje datoteke in mape lahko z drugimi delite po e-pošti in uporabnikom omogočite eno od več dovoljenj.

IDrive lahko celo uporabite za arhiviranje datotek v oblaku in prihranite prostor za shranjevanje, ker IDrive zagotavlja resnično arhiviranje. Zahvaljujoč temu IDrive vaših datotek ne bo izbrisal v oblaku, tudi če jih izbrišete iz svoje naprave.

Če ugotovite, da traja nekaj časa za varnostno kopiranje ali obnovitev datotek, lahko uporabite IDrive Express, da jo pospešite. IDrive Express je kurirska storitev za varnostno kopiranje in obnovitev. Pogon lahko s svojimi podatki pošljete ali prejmete po pošti. Hitra varnostna kopija je brezplačna trikrat na leto. Več o Express-u in drugih funkcijah lahko izveste v našem pregledu IDrive for Business.

Varnostno kopiranje Acronis

Acronis Backup vam lahko pomaga narediti varnostno kopijo in obnoviti podatke z več kot 20 platform. Mednje sodijo fizični strežniki, virtualni strežniki (VMware, Hyper-V, Citrix XenServer), aplikacije, mobilne naprave in različni strežniki SQL, pa tudi računalniki Windows, Mac in Linux.

pregled uporabnikov acronis-backup

Acronis Backup podpira tudi zunanje naprave, kar pomeni NAS naprave in zunanje pogone. Na voljo je tudi varnostno kopiranje iz omrežja za shranjevanje. Acronis Backup lahko uporabite tudi za zaščito datotek, ki jih hranite v oblačnih storitvah, kot so Amazon EC2, Azure, OneDrive for Business in še več.

Če želite obnoviti stroje z drugo strojno opremo, lahko to stori tudi Acronis. Acronis vam omogoča tudi obnovitev v napravo brez programske opreme ali programske opreme operacijskega sistema. To se imenuje restavracija iz golih kovin. Zanimivo je, da vam Acronis omogoča tudi oddaljeno obnavljanje gole kovine in uporabo z ESXi in Hyper-V gostitelji.

Velja omeniti tudi Acronis Instant Restore, ki omogoča zagon varnostnih kopij sistema Windows ali Linux iz pomnilnika kot virtualni stroj VMware, ne da bi podatke premaknil kamor koli. Acronis vključuje tudi notar Acronis, ki vam pomaga zagotoviti celovitost varnostnih kopij. Če želite več informacij o Acronisu, preberite naš pregled Acronis Backup.

CrashPlan

CrashPlan zagotavlja resnično, neomejeno varnostno kopijo brez omejitev ali omejitev velikosti datoteke. Edina omejitev je več datotek v določenih sistemskih mapah, ki jih CrashPlan ne bo zaščitil. Neomejeno varnostno kopiranje pomeni, da boste morali kupiti licenco za vsak računalnik, ki ga želite varnostno kopirati.

Glede na to naročnina CrashPlan omogoča varnostno kopiranje toliko zunanjih pogonov, ki vključujejo varnostno kopijo NAS, vsaj če uporabljate macOS ali Linux. CrashPlan lahko varnostno kopira vaše strežnike, vendar ne more narediti varnostnih kopij računalnikov na podlagi slik.

Ni varnostne kopije za mobilne naprave, ker CrashPlan nima aplikacij za pametne telefone, vendar so prisotne druge osnovne spletne varnostne funkcije. Vključujejo neprekinjeno varnostno kopiranje, postopno varnostno kopiranje, načrtovano varnostno kopiranje, varnostno kopiranje na lokalne pogone, hitro zaustavitev, e-poštna obvestila in kopiranje datotek na ravni blokov. 

različica zrušitvenega načrta

CrashPlan ponuja tudi različico datotek, ki jo lahko nastavite tako, da obdrži različice datotek na podlagi 15-minutnih korakov. Poleg tega vam CrashPlan ponuja tudi možnost, da za izbris datotek nenehno hranite. Če se vam zdi CrashPlan pravi primer za vaše podjetje, si o tem preberite več v našem pregledu CrashPlan.

Vrednost

Pogosto prevajamo „vrednost“ kot pridobivanje več za manj in prav to iščemo, ko analiziramo naročninske načrte, ki jih ponujajo storitve. Pomembno je tudi izbiranje več načrtov, saj imate boljše možnosti, da najdete načrt, ki najbolj ustreza vašemu primeru uporabe. Poleg tega lahko brezplačen načrt ali poskusno preizkusite storitev pred naročnino.

Nekatere storitve zahtevajo plačilo na leto, druge pa vam omogočajo tudi plačilo na mesec. Ni redkost, da storitev ponuja oba modela cen. Storitve pogosto dajejo popust, če se odločite za naročilo za eno leto ali več vnaprej. 

Koliko morate plačati, je pogosto odločilen dejavnik, zato ni čudno, da je seznam storitev z najboljšo vrednostjo drugačen kot seznam za funkcije. Zahvaljujoč poceni neomejenemu načrtu je Backblaze for Business naša najboljša izbira. Najboljša izbira za vas pa je v veliki meri odvisna od potreb po shranjevanju in funkcijah.

Backblaze za podjetja

Backblaze za podjetja znaša le 6 USD na mesec za neomejeno varnostno kopijo za en računalnik. To je veliko za en sam računalnik in spodbija CrashPlan. Če vnaprej plačate za eno leto rezervne cene, cena pade na 60 dolarjev na leto. Če greš dve leti, je cena 110 dolarjev, kar pomeni, da boš plačal manj kot 60 USD na računalnik na leto.

Če imate na voljo veliko računalnikov, ki jih želite zaščititi, vam bo verjetno prihranil denar. V nasprotnem primeru bo Backblaze boljši posel. Preden se naročite nanjo, pa lahko preizkusite storitev s 15-dnevnim brezplačnim preskusom. Če vas je cena Backblaze zaintrigirala, preberite naš pregled Backblaze for Business za več informacij o storitvi.

CrashPlan

CrashPlan za mala podjetja ima en sam neomejen cenovni načrt, ki znaša 10 USD na mesec na računalniku. Dražja je od Backblaze-ja in ne daje popusta, če plačate eno leto vnaprej.

Poleg tega ne pozabite, da plačujete za število računalnikov, za katere CrashPlan vidi, da so aktivni na vaši administracijski konzoli, ne glede na to, ali so varnostno kopirali kakršne koli podatke ali ne. Če ne želite več plačevati naprave, jo lahko deaktivirate v skrbniški konzoli CrashPlan. Tako bodo izbrisani tudi vsi obstoječi varnostni podatki za to napravo.

Zaradi tega CrashPlan zaračuna mesečno, tako da ni možnosti letne naročnine. Prednost je, da lahko kadar koli prekličete. Preden se naročite, lahko za preizkus storitve izkoristite 30-dnevno brezplačno preskusno različico.

IDrive za podjetja

IDrive Business ima veliko stroškovno fleksibilnost in velikost zaradi številnih načrtov, ki so trenutno s 25-odstotnim popustom. Dva najcenejša načrta zahtevata, da plačate eno leto ali več vnaprej, ostali pa dajejo možnost plačila na mesec.

Prvi načrt vam prinese 250 GB rezervnega prostora za 74,62 USD na leto. Drugi zagotavlja 500 GB za 149,62 dolarja na leto. Če potrebujete več, lahko dobite 1,25TB za 374,62 USD na leto ali 49,95 USD na mesec. Največ, kar lahko dobite z eno naročnino IDrive for Business, je 12,5TB.

Upoštevajte, da IDrive poleg vašega prostora za varnostno kopiranje zagotavlja enako količino prostora za sinhronizacijo. To pomeni, da ko se na primer prijavite v 250GB načrt, dejansko dobite 500 GB skupnega prostora v oblaku.

Enostavnost uporabe

Uporaba spletnih varnostnih kopij ne bi smela biti omejena na strokovnjake za IT – in ni – ampak poglejmo, kako priročno je storitev uporabljati. 

Storitev bi morala biti enostavna tako za mainstream kot za uporabnike energije. V pomoč pri tem morajo biti vmesniki odjemalcev jasni in intuitivni za uporabo. Konkretnih operacij varnostnega kopiranja in obnovitve ne bi smelo biti težko dokončati. 

Poleg tega bi morale storitve delovati na različnih napravah v številnih operacijskih sistemih. To vključuje odjemalce za splet, Windows, macOS, Linux in pametne telefone. Med storitvami je Backblaze tisti, ki temu opisu ustreza.

Backblaze za podjetja

Backblaze analizira vaš trdi disk med namestitvijo za datoteke, ki jih je treba varnostno kopirati. Ko dokončate namestitev, se bo začel postopek varnostne kopije. Nove datoteke bodo samodejno dodane v vaš rezervni načrt.

Namizni odjemalec deluje v operacijskem sistemu Windows in MacOS, ne pa tudi v Linuxu. Kljub temu je preprost in enostaven za uporabo, saj glavno okno ni zasuto z nastavitvami. Namesto tega so skriti za gumbom »nastavitve«.

backblaze-business-desktop-odjemalec

Iz nastavitev lahko izključite vrste datotek in map, ki jih ne potrebujete za varnostno kopiranje. To je morda edini vložek, ki ga potrebuje namizni odjemalec. Poleg izključevanja datotek pa lahko izboljšate učinkovitost varnostnih kopij, prilagodite urnik varnostnih kopij in si ogledate datoteke, predvidene za varnostno kopiranje, ter pregledate poročila in težave.

Spletni odjemalec vam omogoča upravljanje varnostnih kopij in poslovnih skupin. To pomeni, da lahko dostopate do računov zaposlenih, da ponastavite gesla in celo dostopate do njihovih datotek. Vendar se morajo vaši zaposleni strinjati s tem dostopom, ko se pridružijo skupini.

Uporabnike lahko po e-pošti povabite, da se pridružijo vaši skupini ali pa kopirate in prilepite vabilo. Če imate privilegije za upravljanje in spremljanje na daljavo, lahko naredite množično tiho namestitev za svoje člane. Na splošno je sistem skupine enostaven za uporabo in skladen z jasnim dizajnom Backblaze. 

Tudi aplikacija za mobilne naprave je preprosta. Omogoča brskanje po varnostnih kopijah datotek, ogled tistih, ki ste jih prenesli in dostop do nastavitev. Funkcije so osnovne in ne morete deliti datotek ali začeti obnovitve iz aplikacije.

Varnostno kopiranje Acronis

Acronis Backup nima pravega namiznega odjemalca, vendar vas Acronisov agent poveže s spletno stranko, ki jo uporabljate za upravljanje varnostne kopije. Za delovne postaje in skrbnika obstajajo ločeni spletni odjemalci, ki pa so podobni. Ta nastavitev deluje v sistemu Windows, macOS in Linux.

acronis-backup-new-backup

Na splošno imajo stranke sodoben dizajn in so enostavni za uporabo. Odjemalec delovne postaje vam omogoča uporabo menija na levi za krmarjenje med pregledom, povezanimi napravami, varnostnimi načrti, lokacijami varnostnih kopij in nastavitvami. V desnem podoknu bo prikazana vsebina vsakega razdelka. 

Privzeti pogled spletnega odjemalca Acronis je skrbnik uporabnikov. Omogoča vam ustvarjanje uporabnikov, skrbnikov ali enot, kar je nabor uporabnikov s skrbnikom in povezanimi napravami.

Če niste v računalniku, lahko za dostop do varnostnih kopij računalnika uporabite mobilno aplikacijo Acronis. Omogoča tudi neprekinjeno varnostno kopiranje za zaščito vaših mobilnih podatkov, vključno s stiki, fotografijami, videoposnetki, koledarji in sporočili.

”BigMIND

Na dnu ima tudi velike gumbe, s katerimi lahko izberete podatke za varnostno kopiranje, nastavite nastavitve in začnete postopek obnovitve. Naročnik je na splošno zelo lahko.

Glavni pogled spletnega odjemalca je nadzorna plošča, ki podobno kot namizni odjemalec prikazuje vse potrebne podatke, ki jih potrebujete za pregled varnostne kopije vašega podjetja.

Spletna stranka omogoča tudi, da povabite uporabnike po e-pošti, jih sami registrirate ali povabite večino uporabnikov z datoteko CSV. Dodate lahko tudi strežnike in ustvarite pravilnike, s katerimi lahko na daljavo izberete podatke za varnostno kopiranje, upravljate nastavitve in nastavite privilegije za svoje uporabnike.. 

Poleg tega lahko izberete, katere vrste datotek želite varnostno kopirati, omogočite hibridno varnostno kopijo, določite privilegije, nastavite urnik in drugo. Na splošno je spletni odjemalec privlačen in preprost. 

Aplikacija za mobilne naprave ni tako preprosta kot prejšnje stranke, vendar vam omogoča varnostno kopiranje dnevnikov klicev, stikov, fotografij, sporočil, videoposnetkov in drugih vrst datotek. Poleg tega lahko mobilna aplikacija poveže in varnostno kopira vaše podatke iz Facebooka in Instagrama. Lahko se poveže tudi s storitvami za shranjevanje v oblaku.

BigMIND Business ponuja še več, in če želite vedeti, kaj je to, preberite naš pregled BigMIND Business.

Varnostno kopiranje datotek in obnova

Varnostno kopiranje datotek in obnova datotek so te storitve. Kako je najmanj, je pomembno, kako dosegajo svoj osnovni namen. Največja razlika je v tem, ali storitve zagotavljajo neprekinjeno varnostno kopiranje, pa tudi, katere možnosti varnostnega kopiranja in obnovitve ponujajo. Ti vključujejo, kaj lahko izberete za varnostno kopiranje in katere vrste nastavitev lahko nastavite.

Najbolje je, če lahko izberete ves računalnik ali strežnik, določene particije, zunanje naprave, datoteke in mape ali druge storitve v oblaku. Pomembno je tudi, kdaj bo stranka začela postopek varnostne kopije. Izberete jo lahko sami, vendar se varnostno kopiranje običajno začne po urniku. Več možnosti za načrtovanje, boljše.

Ni storitve, ki bi odkljukala vsa polja za varnostno kopiranje in obnovitev, ampak najbolj zadene je IDrive for Business.

IDrive za podjetja

IDrive for Business ni rešitev za varnostno kopiranje z enim klikom, ker namizni odjemalec zahteva ročno izbiranje datotek in map za varnostno kopiranje. Kljub temu vam IDrive pomaga pri samodejnem izbiranju fotografij, dokumentov, glasbe, namiznih in video datotek za varnostno kopijo. Iz menija nastavitev lahko izključite tudi nekatere datoteke in mape.

IDrive zagotavlja neprekinjeno varnostno kopiranje, vendar velja le za spremenjene ali dodane datoteke, ki so manjše od 500 MB. Glede na to, da številne druge poslovne rešitve ne zagotavljajo neprekinjenega varnostnega kopiranja, to ni veliko pomanjkanje.

nastavitve nadzorne plošče idrive-business-business

Varnostno kopijo lahko zaženete tudi ročno ali ga načrtujete. Planer omogoča zagon varnostnih kopij v določenih dneh ob določenem času ali prehod na urni urnik. Če to storite, se bo postopek varnostne kopije izvajal vsako uro in določite čas zaustavitve varnostne kopije. Poleg tega obstaja možnost, da omogočite obvestila po e-pošti in namizju.

Planer ima dovolj možnosti, vendar bi radi nastavili posebne ure za varnostno kopiranje, pa tudi tedenske in mesečne možnosti.

Podobno kot pri izdelavi varnostnih kopij, tudi obnavljanje datotek zahteva, da izberete datoteke in mape iz strukture imenika. Po tem lahko izberete, da jih obnovite na prvotno ali novo lokacijo.

Če imate na voljo veliko datotek za varnostno kopiranje in obnovitev, lahko uporabite kurirsko službo IDrive, ki vam omogoča varnostno kopiranje ali obnavljanje datotek prek pogonov, poslanih po pošti.

Varnostno kopiranje Acronis

Če ne potrebujete neprekinjenega varnostnega kopiranja in niste navdušeni nad drugimi možnostmi, ki jih ponuja IDrive, bo Acronis Backup verjetno primeren za vaše potrebe.

Potrebno je nekaj dela, da nastavite vse, kar je potrebno za varnostno kopiranje in obnovitev, vendar Acronis to nadomešča z veliko možnostmi za varnostno kopiranje in obnovitev.

acronis-backup-obnoviti-začeti

Izberete lahko varnostno kopijo celotnega stroja, določenih pogonov ali datotek in map. Če izberete datoteke in mape, boste morali prebrskati strukturo svojega imenika in izbrati, kaj želite zaščititi. Cilj vaše varnostne kopije je lahko oblak Acronis ali lokalna mapa. 

Ni neprekinjenega varnostnega kopiranja, kar pomeni, da morate določiti razpored ali ročno zagnati varnostno kopijo. Planer vam omogoča, da varnostne kopije izvajate urno, dnevno, tedensko ali mesečno. Najpogosteje lahko varnostno kopirate vsakih 10 minut čez dan.

Planer omogoča tudi nastavitev začetnih in izklopnih časov za zagon varnostne kopije. Druge možnosti vključujejo zagon varnostne kopije, ko se sistem zažene ali izklopi, ko se uporabnik prijavi v sistem in še več.

Poleg nastavitve urnika lahko določite tudi, kako dolgo naj Acronis zadrži varnostne kopije datotek. Ko določite pravilo, lahko izberete, da hranite varnostne kopije za nedoločen čas, glede na število varnostnih kopij ali glede na starost. Poleg tega lahko kopirate datoteke na drugo mesto.

Ko je načrt varnostne kopije končan, lahko spremenite dodatne nastavitve, ki vključujejo možnost nastavitve izključitev vrste datotek, opozoril, ukazov pred in po varnostnem kopiranju, ravnanja z napakami in še več.

Postopek obnove je preprost. Zahteva, da izberete napravo, povezano z varnostnimi kopijami, in izberete datoteke in mape, ki jih želite obnoviti. Lahko jih obnovite na prvotno lokacijo ali na novo. 

Tako kot postopek varnostnega kopiranja ima postopek obnovitve še nekaj naprednih možnosti, kot so preverjanje varnostne kopije, spreminjanje zmogljivosti, izključitve datotek in varnost datotek.

Varnostno kopiranje v oblaku Zoolz

Če se vam zdi pristop Acronis Backupa preobsežen, boste morda naredili Zoolz Cloud Backup bolj prijeten, ko gre za varnostno kopiranje in obnavljanje datotek.

Odjemalec namizja vam omogoča, da izberete določene mape v vašem datotečnem sistemu za varnostno kopiranje ali vam omogoča varnostno kopiranje datotek na podlagi kategorij, kot so pošta, dokumenti, glasba, videoposnetki, pisarniške datoteke, finančne datoteke in drugo.

bigmind-business-web-odjemalec

Če želite določene mape in datoteke, vam drevesna struktura hitro pomaga, da jih izberete za varnostno kopiranje. Nastavitve varnostnih kopij, ki jih lahko prilagodite, vključujejo načrtovanje varnostnega kopiranja, prestavljanje pasovne širine in omogočanje hibridne varnostne kopije.

Planer vam omogoča zagon varnostnih kopij tako pogosto kot vsakih pet minut ali redko kot 24 ur. Prav tako nastavite varnostno kopijo, da se v določenih dneh izvaja in konča ob določenih časih. 

Postopek obnavljanja vam omogoča, da datoteke naložite na prvotno ali novo lokacijo, obnovite datoteke samo iz določenega podatkovnega obsega in izberete, kaj se zgodi z obstoječimi datotekami, ko jih obnovite na prvotno lokacijo.

Za odstranjevanje obnovitve vam ni treba zanašati na namizni odjemalec, ker spletni odjemalec omogoča začetek oddaljene obnovitve za želeni stroj. Na splošno so postopki za varnostno kopiranje in obnovitev enostavni za nastavitev.

Zoolz ponuja tudi storitev kurirske varnostne kopije in obnovitve. Na voljo je samo v severnoameriških in evropskih regijah in ni tako poceni kot tista iz podjetja IDrive. Oglejte si naš pregled Zoolz Cloud Backup for Business glede podrobnosti o cenah.

Varnost

Ena največjih skrbi pri selitvi podatkov vašega podjetja v oblak je, ali bodo varni. To je odvisno od tega, kako dobra je storitev v oblaku. Če ne bo močan, boste verjetno postali žrtev kibernetske kriminalitete. 

To pomeni, da bi vam lahko kdo ukradel poverilnice ali prebral vaš skrivni poslovni načrt ali pa bi vlada brskala po vaših finančnih poročilih. Glede na to je enostavno razumeti, da je dobro varovanje nujno.

Obstaja veliko načinov za zaščito vaših podatkov pred spletnimi grožnjami. Šifriranje je ključna metoda, ker je zadnja obrambna linija. Tudi če nekomu uspe ukrasti vaše datoteke, jih ne bo mogel brati. To ne pomeni, da vaša spletna storitev za varnostno kopiranje ne zmore. Običajno upravlja vaš ključ za dešifriranje, ki lahko dobro dešifrira vaše datoteke.

Vendar to ne velja za storitve, ki ponujajo zasebno šifriranje, kar preprečuje, da bi kdo drug kot vi prebral vaše datoteke. To je zato, ker samo vi upravljate s ključem za dešifriranje.

Tesni zaveznik šifriranja sta protokola SSL in TLS, ki preprečujeta posege v datoteke med prenosom na strežnike v podatkovnem centru. Varnost podatkovnega centra je pomembna tudi zato, ker je vse na nič, če nesreča ali kršitev podatkovnega centra ogrozi vaše datoteke.

Zaradi tega podatkovni centri hranijo vaše datoteke na več lokacijah in so utrjeni pred naravnimi nesrečami, požari in poplavami. Druge varnostne metode vključujejo nadzor, ograje, dostop do ključnih kartic, patrulje in drugo. Če vas varnostni ukrepi podatkovnega centra zanimajo, preberite članek o varnosti podatkovnega centra.

Vsi prejšnji varnostni načini vam ne bodo pomagali, če vam bo kdo ukradel vaše poverilnice, vendar bo dvofaktorska overitev.

Storitve, za katere veljamo, da so na tem seznamu, imajo močno varnost, vendar smo IDrive for Business postavili na prvo mesto, zahvaljujoč njegovi zmožnosti za oddaljeno prekinitev povezave z varnostno kopirane naprave in bogatejšemu naboru varnostnih funkcij podatkovnega centra.

IDrive za podjetja

IDrive skenira datoteke s pomočjo 256-bitne AES enkripcije, da zaščiti vaše datoteke v mirovanju na strežnikih. Preden pridejo do strežnika, se podatki med prevozom šifrirajo tudi s protokolima TLS in SSL.

IDrive bo privzeto zadrževal geslo za šifriranje, vendar se temu lahko izognete, če omogočite zasebno šifriranje, ko ste prvič nastavili IDrive.

S spletnega odjemalca lahko nastavite tudi dvofaktorsko overjanje. Poleg tega podatkovni centri IDrive uporabljajo sisteme za preprečevanje požara, sisteme za uravnavanje temperature z ločenimi hladilnimi conami, dvignjenimi tlemi in regali, ki so zgrajeni tako, da vzdržijo potrese.

Imajo tudi zagotovljen dostop, nadzor 24/7, senzorje gibanja in alarme za kršenje.

Druga koristna funkcija je možnost oddaljene prekinitve sinhronizacije za naprave v vašem računu. Tako lahko tudi, če prenosnik izgubite ali ukradete, zagotovite, da nihče ne more uporabljati naprave za dostop do sinhronizirane vsebine.

CrashPlan

CrashPlan uporablja 256-bitno šifriranje AES za pomikanje podatkov in vam omogoča, da upravljate svoj zasebni ključ. Poleg tega CrashPlan za prenos datotek med prenosom v svoje podatkovne centre uporablja protokol TLS.

Podatkovni centri poleg drugih zaščitnih ukrepov pred vdorom uporabljajo stalen nadzor nad svojimi napravami. Objekti so opremljeni tudi za odpor do okvar zaradi motenj v delovanju, izpadov električne energije, požarov, potresov in še več.

Poleg tega vam CrashPlan omogoča, da vklopite dvofaktorsko preverjanje pristnosti, da zaščitite svoje podatke za prijavo. Vedeti morate tudi, da je Code42, matično podjetje CrashPlan-a, certificirano po ISO 27001 in podatkovni centri CrashPlan-a letno preverjajo overjanje SOC 2 Type 2. Code42 je skladen tudi s HIPAA.

BackupVault

BackupVault tudi zaščiti vaše podatke z uporabo 256-bitne AES enkripcije, preden zapusti vaše naprave, vendar jih privzeto naredi zasebne. Poleg tega s protokolom SSL zagotavlja povezavo med napravami in strežniki BackupVault. Ne obstaja dvofaktorna avtentikacija, vendar je funkcija v delu. 

Podatkovni centri BackupVaulta imajo različne varnostne in varnostne funkcije. Ti vključujejo nadzor, biometrični dostop, alarme in varen dostop, pa tudi odvečne baterije, varnostno kopiranje in klimatsko napravo.

Podatkovni centri so skladni s standardom ISO 9001, kar pomeni, da BackupVault izpolnjuje zahteve strank in regulativne zahteve. Poleg tega imajo tudi certifikat ISO 27001.

Končne misli

Pregledali smo naše najpomembnejše kategorije in razglasili zmagovalce za vsako od njih. Čas je, da razglasite, kdo je zmagovalec. To je IDrive for Business, zahvaljujoč bogatemu naboru funkcij, ki vključuje neprekinjeno varnostno kopiranje, velike načrte, ki omogočajo varnostno kopiranje neomejenega števila naprav, resnično arhiviranje, ekspresna storitev kurirja in še več.

Čeprav v tem članku nimamo hitrosti kot najpomembnejšega merila, ker začetne varnostne kopije pogosto trajajo dolgo, IDrive for Business ni med hitrejšimi storitvami. Če potrebujete hitre prenose in ne računate plačevati najvišjega dolarja za vrhunske funkcije, razmislite o Acronis Backup.

Glede na to bi storitve, razen teh dveh, morda bolje ustrezale vašemu posebnemu primeru uporabe, zato se za alternativne ideje posvetujte z zgornjimi kategorijami in našimi varnostnimi pregledi za podjetja. Če želite izvedeti več o varnostnem kopiranju na splošno, se posvetujte z našo knjižnico varnostnih kopij za podjetja.

Kakšne misli imate o najboljši spletni varnostni kopiji za mala podjetja? Katera storitev vam je najljubša? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map