Najboljša shramba v oblaku za ohlapnost v letu 2020: Začnite s hlapanjem

Kadar gre za storitve poslovnega sporočanja, je Slack med najboljšimi. Ne le da nudi odlično uporabniško izkušnjo, ampak ima tudi ogromen ekosistem aplikacij drugih proizvajalcev. Poleg tega, da ima več kot 1500 aplikacij, ima Slack tudi odlično integracijo z vsemi našimi najljubšimi aplikacijami za shranjevanje v oblaku. Ustvarili smo ta priročnik o najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku za Slack, ki vam bo pomagal izbrati najboljšo možnost za vaše potrebe in prišli do pravega dela.


Običajno morate za skupno rabo dokumentov v klepetih z Slackom povezavo kopirati iz katere koli storitve shranjevanja, ki jo uporabljate, in jo prilepiti v svoj kanal ali neposreden klepet. Z integracijami je deljenje dokumentov na Slack iz združljive storitve za shranjevanje v oblaku tako enostavno, kot da kliknete gumb ali vtipkate ukaz.

Naša najljubša možnost je Egnyte Connect iz več razlogov, ki jih bomo opisali spodaj. Najprej pa si oglejmo naših popolnih pet najboljših.

Najboljša shramba v oblaku za ohlapnost

 1. Egnyte Connect
 2. Google Drive
 3. Dropbox
 4. Škatla
 5. OneDrive

1. Egnyte Connect

Egnyte Connect je storitev za shranjevanje v oblaku, za katero smo v svojem celotnem pregledu Egnyte Connect ocenili, da je “popolna za skoraj vsako majhno podjetje” in se lepo prilega Slacku. Kot samostojna storitev je Egnyte najboljša storitev EFSS (sinhronizacija in deljenje datotek podjetja) in naša storitev z najvišjo oceno.

Egnyte Connect ponuja štiri načrte, od 1TB do 10TB, ter razširljiv načrt, ki zahteva, da se za ponudbo obrnete neposredno na Egnyte. Načrti se začnejo pri 8 USD na mesec, in čeprav je brezplačna preizkusna različica, Egnyte ne ponuja nobenih brezplačnih možnosti shranjevanja, kot nekatere druge storitve. Ker se Egnyte osredotoča na podjetja, vsak načrt podpira več uporabnikov.

dodatkov

Povezava Egnyteja z Slackom je preprost postopek, ki ga lahko dokončate v manj kot minuti, če že imate račun Egnyte. Preprosto ga dodajte prek možnosti »dodaj aplikacije« pod neposrednimi sporočili.

Po tem lahko datoteke delite na nekaj različnih načinov. Prvi način je, da v poljubni klepet vstavite “/ Egnyte” in pritisnete enter. Meni Egnyte se bo pojavil kot sporočilo, ki ga lahko vidite samo vi. Od tam lahko delite, nalagate in delite, obiščete spletno stran Egnyte ali odprete stran za pomoč.

Datoteke lahko Slack delite tudi neposredno z Egnyte-a, če Slack namestite prek aplikacij & integracije “.

egnyte

Egnyte se integrira tudi z Google Docs in Microsoft Office 365, znotraj Egnyteja pa lahko ustvarite in urejate datoteke Docs in Office. Te datoteke lahko delite tudi v Slack neposredno iz Egnyteja, kar je super za sodelovanje.

Egnyte jemlje varnost resno s 256-bitnim AES šifriranjem, večfaktorsko avtentikacijo in šifriranjem ničelnega znanja, čeprav je za nič znanje potreben načrt podjetja. Dobra novica je, da bo Boxcryptor zaščitil vaše datoteke, če se odločite za manjši načrt Egnyte.

Druge stvari, ki jih imamo radi o Egnyte Connect

Egnyte Connect dobro dopolnjuje Slack z deljenjem datotek znotraj kanalov in na splošno je korak naprej, saj je na splošno izjemen ponudnik za shranjevanje v oblaku. Njegova sposobnost ustvarjanja in urejanja datotek Microsoft in Google pomeni, da lahko samo z dvema aplikacijama komunicirate s sodelavci in shranjujete, ustvarjate, delite in sodelujete pri večini vrst dokumentov.

Resnično je edina slaba stran Egnyte-a ta, da, čeprav obstaja poskusno obdobje, ni možnosti za brezplačno shranjevanje. Dobra novica je, da je nizka ovira za vstop, z 1TB prostora za shranjevanje za 10 USD na mesec.

2. Google Drive

Če gledate YouTube, poslušate glasbo Google Play, imate pametni telefon Android, hodite v šolo ali imate službo, obstaja velika verjetnost, da ste nekje ob poti pridobili Googlov račun. To pomeni, da lahko dostopate do Google Drive, kjer koli najdete in mobilne aplikacije.

pogon

Google Drive je izjemno priljubljena storitev za shranjevanje v oblaku, ki povezuje z drugimi Googlovimi storitvami – vključno z Google Dokumenti – za varnostno kopiranje datotek in shranjevanje fotografij, videoposnetkov in dokumentov. Google Drive se integrira tudi s tono storitev, vključno z Slackom.

Povezava Google Drive s Slackom je enak postopek kot Egnyte. Po namestitvi boste pozvani, da preverite pristnost svojega Google Računa, nato pa začnete delovati. 

Ko imate nastavljen Google Drive, ne morete samo deliti, temveč tudi ustvarjati nove dokumente v svojih kanalih, kjer lahko drugi dostopajo do vaših novo ustvarjenih datotek. Vse te funkcije so dostopne z ikone za papir v katerem koli poljubnem klepetu Slack.

pogonski zagon

Google Drive zaradi varnosti uporablja 128-bitno šifriranje AES in dvofaktorsko preverjanje pristnosti, čeprav nima zaščite z ničelnim znanjem. Boxcryptor lahko to enostavno odpravi, vendar nič znanja ni vprašanje. 

Čeprav je Googlova varnost dobra, je v preteklosti imela nekaj težav z zasebnostjo, vključno s sodelovanjem v PRISM, o katerih lahko več preberete v našem pregledu Google Drive.

Google Drive je opremljen s storitvijo Google One in ima štiri standardne možnosti shranjevanja, od 15 GB brezplačno, vse do 2TB za 9,99 USD na mesec. Čeprav to morda ni toliko, kot ponuja Egnyte, cenimo brezplačno shranjevanje, načrt 2TB pa je poceni.

Druge stvari, ki so nam všeč pri Googlu Drive

Google Drive je neverjetna storitev za shranjevanje v oblaku z odlično integracijo drugih proizvajalcev. Povezava s Slackom je enostavna, uporaba Google Drive pa je preprosta. Želimo, da bi imelo iskanje datotek, ki jih želite deliti v Slacku, več možnosti organizacije, čeprav je deljenje še vedno obvladljivo.

Google Drive ima tudi edinstveno sposobnost ustvarjanja dokumentov neposredno v Slacku, kar dodaja element praktičnosti, čeprav nima dovolj dostopnega prostora za shranjevanje več kot 2TB. Google Drive postavlja tudi nekaj možnih varnostnih pomislekov, kar je glavni razlog, da je Drive zasedel drugo mesto Egnyte.

3. Dropbox

Dropbox že dolgo obstaja. Podobno kot Google ima tudi Dropbox svoje varnostne pomisleke, vključno z PRISM in velikimi kršitvami varnosti. Kot rečeno, Dropbox uporablja 256-bitno šifriranje AES, dvofaktorsko preverjanje pristnosti in je združljiv s Boxcryptorjem, kar še lajša težave glede varnosti. Preberite več o Dropboxu in njegovi varnosti v našem pregledu Dropbox.

dropboxshare

Povezovanje Dropbox-a z Slack deluje enako kot smo opisali zgoraj. Preprosto namestite Dropbox iz menija »dodaj aplikacije« in ko ste enkrat povezani, lahko dokumente delite z ikono papirja.

Kot programska oprema za shranjevanje v oblaku vam Dropbox omogoča ustvarjanje dokumentov z Microsoft Office in Google Docs neposredno iz vmesnika Dropbox in poenostavi postopek ustvarjanja za skupno rabo. Z Dropboxom lahko s HelloSignom ustvarite tudi opombe s papirjem in podpisujete dokumente.

dropbox

Dropbox poleg svojega 2 GB brezplačnega načrta ima še dva plačana posamična načrta: 2TB in 3TB za 9,99 USD na mesec in 16,58 USD na mesec. Na voljo so tudi trije poslovni načrti, vključno s standardnim načrtom, ki zagotavlja 5 TB za 12,50 USD na uporabnika na mesec, in naprednim načrtom, ki vam bo prinesel toliko prostora, ki ga vaša ekipa potrebuje za 20 USD na uporabnika na mesec. 

Obstaja tudi načrt podjetja, ki ponuja prilagodljive rešitve, vendar se boste za ponudbo morali obrniti na Dropbox. Možnosti poslovanja si lahko ogledate tudi v našem pregledu Dropbox Business.

Druge stvari, ki so nam všeč pri Dropboxu

Dropbox je zelo učinkovita storitev z veliko možnostmi za shranjevanje v oblaku in uporabnimi funkcijami. Dropbox bi bil ocenjen višje, če ne zaradi številnih pomislekov glede varnosti, čeprav je to še vedno storitev, ki si jo je vredno ogledati.

4. Škatla

Box je še ena storitev, ki je v naši najboljši oceni EFSS ocenjena visoko. Sama storitev je enostavna za uporabo in navigacijo. Deluje kot običajen upravitelj datotek, glavna stran pa ima priročen dostop do datotek in skoraj vse druge uporabne funkcije, ki jih ponuja Box. Seveda obstajajo nastavitve, vendar v meniju ni nobene funkcije, ki je zakopana.

škatla

Če povežete polje s Slackom, je potrebna namestitev aplikacije in overjanje polja. Ko to ne bo več, lahko datoteke delite na dva načina. Prvi način je z ikono za papir, drugi način pa je, da v polje Slack klepet vtipkate »/ Box«, ki vam bo omogočil tudi možnosti skupne rabe..

boxshare

Tako kot Egnyte in Dropbox tudi Box omogoča, da domače dokumente ustvarite z Microsoft in Google Docs, lahko tudi ustvarite opombe z aplikacijo Box note. Lahko ustvarite prazno opombo in začnete iz nič, ali pa uporabite katero od njegovih poslovno naravnanih predlog.

Box ponuja brezplačen 10 GB individualni načrt in 10 $ na mesec Personal Pro načrt s 100 GB prostora za shranjevanje. Box ponuja tudi poslovne načrte, vključno z vrsto neomejenih načrtov, ki zagotavljajo različne ugodnosti, na primer skladnost s HIPAA in prenos skrbnika, odvisno od načrta, ki ga izberete. Več o načrtih in cenah Boxa si lahko preberete v našem celotnem pregledu Boxa.

Druge stvari, ki so nam všeč v polju

Zaradi varnosti Box uporablja 256-bitno šifriranje AES in 2FA. Boxcryptor lahko dodatno zaščiti Box s šifriranjem od konca do konca in tako zaščiti vaše podatke pred skoraj neželenimi očmi.

Box je storitev, ki jo je enostavno naučiti, in ponuja neomejeno shranjevanje za neomejene uporabnike v mnogih svojih poslovnih načrtih. Ponuja tudi podporo za Office in Google Dokumente ter več načinov za skupno rabo datotek znotraj Slacka. 

Box pa izgublja točke v eni večji kategoriji. Box ima neverjetno majhno omejitev velikosti datoteke za nalaganje, ki se poveča na 5 GB. Za primerjavo Google Drive omogoča nalaganje do 5TB.

5. OneDrive

OneDrive je Microsoftova storitev shranjevanja v oblaku in deluje zelo dobro. Naročnina na OneDrive je tudi naročnina na Office 365, kar pomeni dostop do Microsoftovega močnega in časovno preizkušenega Officeovega paketa..

onedrive

Čeprav lahko tehnično kupite 100 GB prostora za shranjevanje – brez dostopa do Office 365 – za 1,99 USD na mesec, je vredno plačati 6,99 USD na mesec za 1 TB pomnilnika, Office 365 in vse druge funkcije, ki so priložene računu Office 365, ki ga si lahko preberete v našem pregledu OneDrive.

Povezava OneDrive z Slackom je enak postopek kot preostali del seznama. Po preverjanju pristnosti lahko datoteke preprosto delite z ikono za papir. Lahko tudi vnesete »/ OneDrive«, da prekinete povezavo z računom ali ponastavite svoje nastavitve.

onedriveshare

OneDrive za zaščito vašega računa uporablja 256-bitno šifriranje AES in 2FA. Čeprav OneDrive ne omogoča šifriranja ničelnega znanja, vas je Boxcryptor pokril, če želite. 

Čeprav ima OneDrive precej dobro varnost, naj bi bil Microsoft vključen tudi v PRISM. Več o OneDrive, PRISM in Microsoftovi varnosti lahko preberete v našem celotnem pregledu OneDrive.

Druge stvari, ki so nam všeč pri OneDriveu

OneDrive dobro sodeluje s Slackom, večina načrtov pa prihaja s programom Office 365, zaradi česar je OneDrive močan pogon za podjetja. Na žalost Microsoftovo sodelovanje v PRISM dvomi o njihovi resnosti, ko gre za vašo zasebnost. Kljub temu, če že imate Microsoftov račun ali raje OneDrive, lahko sprejmete ukrepe za dodatno zaščito računa, OneDrive pa je še vedno dobra možnost.

Preberite si naš Dropbox vs Google Drive vs OneDrive in si oglejte, kako se vsi primerjajo. 

Kaj je najboljše skladišče v oblaku za ohlapnost?

Ko smo izbirali najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Slack, smo želeli zagotoviti, da se vsaka storitev dobro poveže s Slackom in da ima kot dejanski ponudnik shranjevanja v oblaku vsaka možnost dostojen izbor načinov shranjevanja. Vse storitve za shranjevanje v oblaku, ki so integrirane s sistemom Slack, so na splošno priljubljene storitve, tako da so ta polja v večini označena..

Preverili smo tudi dodatne funkcije, na primer ustvarjanje dokumentov v klepetu ali kanalu ali deljenje datotek z ukazom. Nazadnje smo razvrstili varnost vsake storitve za shranjevanje v oblaku in tako zagotovili, da so vaše datoteke varne pred neželenimi očmi.

Končne misli

Čeprav vsi Slack-ovi združljivi ponudniki za shranjevanje v oblaku dosegajo isti osnovni cilj, imajo vsi različne funkcije v ozadju, pa tudi različne stopnje varnosti in zasebnosti. Potem, ko smo jih uporabili vsi, smo Egnyte Connect uvrstili med oblake za shranjevanje številka ena za Slack, saj vam omogoča pravilno delo z njim. 

Podpora za aplikacije drugih proizvajalcev Egnyte dopolnjuje program Slack, datoteke pa lahko preprosto delite z vašimi kanali tako iz strani Slack kot iz Egnyte. Prav tako lahko ustvarite in urejate dokumente Office in Google neposredno v storitvi Egnyte, kar pomeni, da lahko veliko upravljate iz samo dveh aplikacij.

Kot vedno bi nas radi slišali. Ali se strinjate z našo izbiro ali bi izbrali drugo možnost kot svojo najljubšo? Ali obstaja storitev za shranjevanje v oblaku, za katero želite, da je združljiva z Slackom? Sporočite nam v komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map