Najboljša shramba v oblaku za ekipe 2020: Skupinsko delo na enostaven način

Delo z drugimi pri zapletenem projektu je lahko zahtevno, še posebej, če morate deliti datoteke in sodelovati v realnem času. Vendar pa lahko naredite manj zahteven, če uporabite eno najboljših možnosti za shranjevanje v oblaku za ekipe. 


Odličen primer tovrstnih storitev je Egnyte Connect, a kot boste videli v tem članku, so druge spletne storitve za shranjevanje v oblaku za ekipe prav za njim. Druga dobra možnost je Slack, in vidite, katere storitve ga uporabljajo v našem najboljšem oblaku za shranjevanje Slack. 

Več o tem, kako najboljši prostor za shranjevanje v oblaku deluje v majhnih skupinah, najdete v našem članku o oblaku za shranjevanje in sodelovanje. Če iščete najboljše shranjevanje v oblaku za slike, se posvetujte z našim člankom o najboljši spletni shrambi za fotografije. 

Za več poslovnih uporabnikov ste na pravem mestu. Upoštevajte pa, da se storitve na tem seznamu ne morejo uvrstiti med najboljše brezplačne shrambe v oblaku za ekipe, ker ne ponujajo takšnih načrtov.

Glede na to smo v seznamu najboljših storitev EFSS in iz najboljše primerjave v oblaku izbrali ponudnike v tem krogu. Preden pridemo do seznama – in zmagovalca, Egnyte Connect – bomo določili merila, po katerih smo razvrščali storitve.

Najboljša shramba v oblaku za ekipe 2020

Kaj je najboljše za shranjevanje v oblaku za ekipe

Skupina ljudi je draga, zato bomo poskrbeli, da ne boste dodali nepotrebnih stroškov. Zato bomo pogledali, kako dragi so naročniški načrti, koliko prostora ponujajo – v najboljšem primeru – za vsakega uporabnika zagotovljeno ločeno shrambo – in koliko načrtov. Več načrtov, večja je možnost, da najdete takšnega, ki ustreza vašim potrebam.

Skupna raba datotek in map je pomembna pri sodelovanju v timskem okolju. Storitve morajo imeti možnost izmenjave datotek in map hitro in enostavno. Poleg tega so potrebne možnosti nadzora vsebine – na primer zaščita z geslom, prenehanje veljavnosti povezav, onemogočanje prenosa in dovoljenja pri skupni rabi map..

Preden lahko datoteke daste v skupno rabo, jih morate najprej spraviti v oblak. Tukaj prihaja sinhronizacija. Prenos datotek bi moral biti enostaven; hitro, tako da vaše delo ne trpi; in lahko uporabljate napredne funkcije sinhronizacije, na primer selektivno sinhronizacijo in sinhronizacijo katere koli mape. Kako hitra je, je odvisno od ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste strežniku.

Nazadnje bi morala biti njegova zaščita v oblaku dovolj močna, da kakršne koli strahove glede ohranjanja podatkov v oblaku ne utemelji. Če želite to storiti, bi morale storitve uporabljati vsaj šifriranje, po možnosti nič znanje, zaščito med tranzitom in dvofaktorno avtentikacijo, ki ščiti vaše poverilnice. Poleg tega bi morali biti podatkovni centri, ki hranijo vaše datoteke, utrjeni.

Egnyte Connect

Ni veliko presenečenje, da je Egnyte Connect na tem seznamu na prvem mestu, saj je tudi zmagovalec našega najboljšega seznama EFSS in naša izbira kot najboljša oblačna shramba za ekipe. 

Če imate enega do tri uporabnike, se boste morali naročiti na Egnytejev timski načrt. Mesečno znaša 10 USD na uporabnika in zagotavlja 1TB prostora za shranjevanje, kar je odlična ponudba.

Egnyte-connect0homepage-2019

Na program Egnyte Office se lahko naročite, če imate od pet do 25 uporabnikov. Ponuja 5TB spletne shrambe za 8 USD na uporabnika na mesec. Če potrebujete več uporabnikov, bo poslovni načrt ustrezal vašim potrebam, saj podpira 25 do 100 uporabnikov. Zagotovi 10 TB prostora za shranjevanje 20 USD na uporabnika na mesec.

Načrt podjetja lahko ima več kot 100 uporabnikov in ne omejuje vaše shrambe. Pravzaprav so lestvice za shranjevanje glede na vaše potrebe. Za to ponudbo pa se boste morali za ponudbo obrniti na Egnyte.

Če želite mapo deliti s programom Egnyte, lahko povabite druge in jim daste eno od več dovoljenj: “lastnik”, “polno”, “urejevalnik” in “pregledovalnik”.

Vsebino lahko delite tudi tako, da ustvarite povezave, ki jih lahko nato omejite na »vsakogar«, »kogarkoli z geslom«, svoje uporabnike ali kogarkoli, na katero povezavo pošljete po e-pošti. Poleg tega lahko določite, da povezava poteče na določen datum, jo ​​zaščitite z geslom, onemogočite prenos in ob kliku na povezavo dobite obvestilo.

Druga možnost je ustvarjanje povezave za nalaganje, tako da lahko drugi shranijo vsebino v vaš prostor v oblaku. Obstaja tudi stran, ki prikazuje vaše skupne povezave in povezave, ki so jih drugi dali v skupno rabo z vami.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Egnyte Connect

Storitve v oblaku ponavadi zagotavljajo sinhronizacijsko mapo, vendar Egnyte Connect uporablja mapo omrežnega pogona. To vam omogoča dostop do vsebine v oblaku, ne da bi zavzeli prostor na trdem disku, vendar to pomeni, da morate imeti dostop do datotek v spletu. 

Kljub temu lahko datoteke označite za uporabo brez povezave, če greste iz omrežja. Po drugi strani pa lahko s selektivno sinhronizacijo označite tudi samo določene datoteke v mapi za sinhronizacijo, ki jih želite shraniti v oblak.

Za testiranje hitrosti sinhronizacije Egnyte smo uporabili mapo z zadrgo 1 GB in prenos je trajal točno čas, kot smo pričakovali. Vendar Egnyte ne uporablja algoritma za sinhronizacijo na ravni bloka, ki bi pospešil prenose po prvotnem z nalaganjem samo spremenjenih delov datotek.

Egnyte uporablja protokol TLS za zaščito datotek med prevozom in AES 256-bitno šifriranje, da jih prebere, prav tako pa ga zaradi svoje funkcije upravljanja ključev Egnyte uvrsti med storitve z ničelnim znanjem. Prav tako lahko določite minimalno moč in dolžino gesla ter prilagodite pravilnik za prijavo. Za zaščito vaših poverilnic je na voljo tudi dvofaktorska overitev.

Podatkovni centri Egnyte uporabljajo 24-urni nadzor, nadzor dostopa in odvečne zmogljivosti in so utrjeni pred naravnimi nesrečami, kot so potresi in požari. Glede na to vam Egnyte omogoča tudi hranjenje podatkov na strežnikih, kar pomeni, da lahko uživate v prednostih hibridnega oblaka. In nenazadnje, Egnyte vam omogoča, da odklopite naprave iz sinhronizacije in z njih obrišete vse podatke v oblaku. 

Egnyte Connect smo postavili kot naš glavni izbor zahvaljujoč svoji dobri vrednosti, odlični varnosti, zmožnosti sinhronizacije in bogatih funkcijah skupne rabe. Če želite izvedeti več o ostalih funkcijah Egnyte-a, preberite naš pregled Egnyte Connect.

OneDrive za podjetja

OneDrive for Business prihaja iz Microsofta in je ena najbolj priljubljenih rešitev na trgu. To je v veliki meri zahvaljujoč veliki vrednosti.

Za razliko od mnogih drugih poslovnih storitev OneDrive for Business nudi ločen prostor za shranjevanje za vsakega uporabnika. Poleg tega ima sedem načrtov, ki jih lahko izbirate, kar zagotavlja boljše možnosti, da boste našli tekmo. Med pomembnimi načrti so načrt 1, načrt dva in poslovna premija.

OneDrive-za-podjetja-domača stran-2019

OneDrive za poslovni načrt One znaša 60 dolarjev na leto na uporabnika in za vsakega uporabnika dobite 1TB prostora. Drugi načrt je 120 dolarjev na leto na vsakega uporabnika in vsakemu uporabniku zagotavlja neomejen prostor za shranjevanje. Če morate uporabljati Office 365 in druge Microsoftove funkcije, se lahko naročite na Office 365 Business Premium, ki znaša 15 USD na mesec ali 150 USD, če plačujete za eno leto.

OneDrive for Business omogoča skupno rabo vsebine z drugimi, tako da ustvari povezavo ali e-pošto. Če delite povezavo, jo lahko nastavite, da preneha veljati po več dneh, omejite dostop do nekaterih uporabnikov in jo zaščitite z geslom. Prav tako lahko onemogočite urejanje in omejite povezavo, tako da deluje samo z določenimi ljudmi, ljudmi v vaši organizaciji ali tistimi z obstoječim dostopom.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi OneDrive za podjetja

Mi smo preizkusili sinhronizacijo OneDrive z uporabo naše 1 GB zadrgane mape in uspeli smo jo naložiti v približno minuti več, kot smo pričakovali. OneDrive for Business uporablja celo sinhronizacijo na ravni blokov, čeprav le za datoteke Office. Vendar to še vedno premaga storitve, ki jih sploh ne uporabljajo.

Druga možnost, s katero se ponaša OneDrive, druge pa ne, je možnost blokiranja sinhronizacije nekaterih vrst datotek. Microsoftova ekipa je vključila tudi selektivno sinhronizacijo, kar pomeni, da lahko z obema funkcijama ustvarite lepo nastavitev sinhronizacije.

OneDrive uporablja šifriranje tudi za brskanje po svojih podatkih: BitLocker na diskovni ravni in AES 256-bitno šifriranje na ravni datoteke. Za zaščito datotek med tranzitom OneDrive uporablja protokol TLS in preusmeri nepooblaščene povezave na HTTPS. 

Zaposlenim lahko nastavite pravilnik o geslu, vendar je edina možna konfiguracija potek uporabe gesla. Kljub temu morajo biti gesla dolga najmanj osem znakov in izpolnjevati pogoje glede trdnosti, kot so številka, simbol ter velike in male črke. Za zaščito vaših poverilnic je na voljo tudi dvofaktorska overitev.

OneDrive for Business je odlična storitev za ekipe zaradi svoje odlične vrednosti, varnosti, edinstvene funkcije sinhronizacije in sinhronizacije na ravni blokov. Za skupno rabo ni tako dobro kot Egnyte Connect, zato je na drugem mestu. Če želite izvedeti več o tej storitvi, preberite naš pregled OneDrive for Business.

Škatla

Box je storitev, ki je priljubljena tako v malih in velikih podjetjih, zaradi česar je primeren kandidat za ekipe.

Naročite se lahko na enega od štirih Box načrtov, odvisno od velikosti vaše ekipe: Box Starter, Box Business, Box Business Plus in Enterprise. Načrt zaganjalnika zahteva najmanj tri uporabnike, največ maksimalnih pa pri 10. Vsi drugi načrti se začnejo pri petih uporabnikih in nimajo zgornje meje. Poleg tega vsi zagotavljajo popust, če plačate za eno leto vnaprej.

box-business-homepage

Starterjev načrt vam da le 100 GB za 5,80 dolarja na mesec na uporabnika, vendar bo morda dovolj za nekatere manjše ekipe. Poslovni načrt sicer zagotavlja neomejeno shranjevanje za 17,30 USD na mesec na uporabnika.

Načrt Business Plus omogoča tudi neomejeno shranjevanje, ponuja pa dodatne funkcije za 28,70 USD na mesec na uporabnika. Podobno načrt podjetja dodaja skladnost in druge funkcije, vendar se boste za ceno morali obrniti na Box.

Vsebino lahko delite tako, da povabite druge in jim daste dovoljenja ali ustvarite povezavo in jo pošljete. Ne glede na način, če povabite ljudi, jim lahko daste dovoljenja za urejanje ali pregledovanje. 

Poleg tega lahko med deljenjem map izberete eno od petih dodatnih dovoljenj: “solastnik”, “nalagalec gledalcev”, “nalagalec predogleda”, “predoglednik” ali “nalagalec”.

Ko generirate povezavo, jo lahko zavarujete tudi z geslom, onemogočite prenose, določite URL po meri in nastavite, da povezava poteče na določen datum. Vendar ni nobene strani, ki bi pokazala vaše delitve.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi box

Okvir uporablja mapo za sinhronizacijo za pošiljanje datotek v oblak in obratno. Če menite, da bi shranjevanje datotek iz oblaka lahko zavzelo preveč vašega prostora na trdem disku, lahko s selektivno sinhronizacijo to omilite. Datoteke lahko odstranite tudi s trdega diska in jih naredite »samo v oblaku« – tako, da jih sinhronizirate iz mape za sinhronizacijo.

Hitrosti sinhronizacije Box-a so bile blizu pričakovane in se primerjajo z drugimi storitvami. Kot mnoge druge storitve EFSS tudi on ne uporablja sinhronizacije na ravni blokov.

Okvir ščiti vaše datoteke v tranzitu s protokolom TLS in z 256-bitnim šifriranjem AES omogoča, da bodo vaše datoteke nečitljive, ko so v podatkovnem centru v mirovanju. Poleg tega Box omogoča uporabo Box KeySafe za upravljanje šifrirnega ključa, kar pomeni, da lahko uživate v zasebnem šifriranju.

Za preprečevanje vdorov v račun Box ponuja dvofaktorsko preverjanje pristnosti in zahteve po geslu po meri.

S pripenjanjem naprave Box lahko izrezujete ukradene ali izgubljene naprave iz sinhronizacije in preprečite prihodnje sinhronizacije. Za brisanje že sinhronizirane vsebine boste morali uporabiti funkcijo oddaljenega brisanja. Za to pa se boste morali obrniti na Box.

Načrti Boxa so, vsaj povedano, dragi in ni strani, ki bi revidirala delnice. Glede na to ima Box veliko prednosti, vključno z močno varnostjo, hitro sinhronizacijo in še več. Več podrobnosti dobite v našem pregledu Box.

Dropbox Business

Dropbox je ime gospodinjstva v oblaku za shranjevanje in njegova poslovna različica se ne razlikuje. Podobno kot Egnyte Connect, ponuja le tri načrte: Standard, Advanced in Enterprise. Vsi potrebujejo najmanj tri uporabnike. Standardni načrt določa 3TB za 15 USD na mesec na uporabnika ali 12,50 USD na uporabnika, če plačujete za leto. 

Dropbox-Business-homepage-2019

Za več prostora za shranjevanje se lahko naročite na napredni načrt, ki vam daje neomejeno shranjevanje za 25 dolarjev na mesec na uporabnika. Če plačate leto dni vnaprej, cena pade na 20 dolarjev na uporabnika. Podjetje ponuja tudi neomejeno shranjevanje in dodatne funkcije. Za ceno se boste morali obrniti na Dropbox.

Dropbox vam že od začetka omogoča skupno rabo »timske mape«. Do nje imajo dostop vsi vaši uporabniki, vendar lahko ustvarite druge mape in povabite ljudi, da dostopajo do njih. Ko to storite, jim lahko daste dovoljenja za »urejanje« ali »ogledovanje«.

Poleg tega lahko ustvarite povezave za skupno rabo datotek in map. Lahko jih omejite na člane skupine, uporabnike z geslom ali kogar koli s povezavo. Poleg tega lahko povezavo onemogočite za prenos ali nastavite, da poteče na določen datum. Če želite druge deliti z vami, Dropbox omogoča ustvarjanje povezave za nalaganje. Za spremljanje delnic obstaja stran, ki prikazuje vse.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi Dropbox Business

Dropbox je izumil skupni model sinhronizacije, zato je glede na to, da v tej kategoriji deluje odlično. Vendar Dropbox izboljšuje standardni pristop z uporabo »pametne sinhronizacije«. Omogoča vam, da izberete datoteke, ki jih želite shraniti samo v oblaku, vendar še vedno ponuja možnost dostopa do njih iz namizne aplikacije.

Sinhronizacija Dropbox-a je trajala več časa, kot smo pričakovali, da smo naložili preskusno mapo z zmogljivostjo 1 GB, vendar ni šlo počasi. Kljub temu Dropbox zagotavlja resnično sinhronizacijo na nivoju blokov, zato bodo nalaganje po prvotni veliko hitrejše.

Na varnostni strani Dropbox uporablja 256-bitno šifriranje AES za iskanje datotek v mirovanju in protokol TLS za zaščito datotek med prevozom v njihove podatkovne centre. Račun lahko zaščitite z dvofaktorno avtentikacijo in s prilagoditvijo pravilnika za prijavo, ki vam omogoča, da določite pogoje za geslo, zahtevate ponastavitev gesla in več.

Vendar je ena od pomanjkljivosti dejstvo, da Dropbox ohranja vaše metapodatke v navadnem besedilu. Upoštevajte, da je to običajna praksa, ki se uporablja za indeksiranje in izboljšanje uporabniške izkušnje. Poleg tega Dropbox omogoča daljinsko brisanje naprave, tudi samo z uporabo mobilne aplikacije. Če želite več informacij o podjetju Dropbox, preberite naš pregled o Dropbox Business.

Tresorit

Tresorit je storitev, ki se osredotoča na napredno varnost, kar v tem primeru pomeni, da ni poceni. Kljub temu je odlična izbira za ekipe, ki potrebujejo najboljše varnostne funkcije.

Tresorit ima samo dva načrta, ki podpirata več uporabnikov: Business in Enterprise. Poslovni načrt zahteva najmanj dva uporabnika in najvišji limit omeji na samo devet uporabnikov. Dobite 1TB prostora za shranjevanje za 25 dolarjev na mesec ali 20 USD na mesec, če plačate za eno leto vnaprej. 

Tresorit-domača stran-2019

Za več uporabnikov se lahko naročite na načrt podjetja, ki obsega do 100 uporabnikov, vendar zahteva najmanj 10. Zagotavlja neomejen prostor za shranjevanje za 30 dolarjev na mesec na uporabnika ali 24 dolarjev na mesec, če plačate leto spredaj spredaj.

Tresorit vam omogoča skupno rabo map z ustvarjanjem povezave ali povabilom uporabnikov po e-pošti. V primeru e-pošte se bodo uporabniki morali registrirati za račun Tresorit. To zahtevo lahko zaobidete tako, da mapo delite kot povezavo. Datoteke lahko delite le kot povezave. 

V obeh primerih lahko povezave zaščitite z geslom, določite datum poteka ali postavite omejitev dostopa. Pri skupni rabi map lahko daste tri stopnje dovoljenj: »urejanje«, »branje« in »branje in spreminjanje«.

Tresorit ponuja stran, ki vam omogoča, da spremljate vse skupne rabe, in drug pogled, ki prikazuje vse ljudi, s katerimi ste dali v skupno rabo.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Tresorit

Tresorit ne uporablja ene mape za sinhronizacijo, za razliko od drugih storitev za shranjevanje v oblaku. Namesto tega vas prosi, da ustvarite posamezne mape, imenovane “tresors”, za sinhronizacijo datotek. Tresorit vam omogoča selektivno sinhronizacijo določenih datotek s tresorji. Poleg tega nam je naložil datoteko z zadrgo v 1 GB potreben čas, kot smo pričakovali.

Glavni med Tresoritovimi varnostnimi ukrepi je zasebno 256-bitno AES šifriranje, ki ga Tresorit privzeto zagotavlja. Poleg tega protokol TLS varuje vaše datoteke med prevozom.

Za zaščito računa pred vdori je na voljo dvofaktorska overitev. Poleg tega Tresorit svoje podatkovne centre zavaruje s 24/7 nadzorom in biometričnim skeniranjem, poleg tega pa spoštuje najnovejše standarde ISO. Če želite izvedeti več o obsežnih varnostnih funkcijah podjetja Tresorit, preberite naš pregled o Tresoritu.

Končne misli

Vsi ti načrti so primerni za ekipe, vendar se nam zdi Egnyte Connect najboljši zahvaljujoč varnostnim funkcijam, sposobni skupne rabe, dobri vrednosti in bogatih sinhronizacijskih zmožnostih. Povedano je, da je OneDrive for Business blizu in bi lahko bila boljša ponudba, odvisno od primera uporabe. 

Enako lahko rečemo za Box, le da je dražja, kot sta Dropbox Business in Tresorit. Če menite, da so te storitve morda bolj primerne, vas vabimo, da si preberete ločena mnenja in uporabite njihovo brezplačno preskušanje, da jih preizkusite pred izvedbo storitve.

Katera storitev je za vas najboljša? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map