Najboljša računovodska programska oprema: Vodenje lastnih knjig v spletu do leta 2020

Računovodska programska oprema, ki temelji na oblaku, omogoča malim podjetjem in nevoditeljem, da brez težav upravljajo s svojimi knjigami. Prihranite lahko denar – če delate knjige sami, vam ni treba plačevati knjigovodje ali računovodje – in posodabljajo svoje podatke na tekočem in dostopnem. Razkrivamo tiste in druge razloge za to, da svoje knjige počnete v oblaku v povezanem članku.


Ko se odločite, da je to prava izbira za vaše podjetje, boste morali poiskati najboljšo računovodsko programsko opremo, ki bo ustrezala vašim potrebam. To bo odvisno od vaše panoge in tega, kako želite uporabljati program.

Storitev ali podjetje, ki temelji na projektih, mora uporabnikom prenesti stroške in zaračunati urne postavke za projekte. Če ima vaše podjetje veliko zalog, pa je velik plus integrirano sledenje in upravljanje. Funkcije, ki jo potrebuje eno podjetje, se morda nikoli ne dotakne drugo.

Razčlenili smo najpogostejše funkcije, ki jih uporabniki iščejo v računovodski programski opremi, in izbrali najboljši program za vsako funkcijo, ki vam bo pomagal sprejeti informirano odločitev.

Po odločitvi o svojih prioritetah lahko na našem seznamu izberete najboljšo možnost računovodske programske opreme. Želimo, da je postopek njegove izbire tako enostaven, kot je uporaba računovodske programske opreme, ki temelji na oblaku.

Lastnosti

Značilnosti: QuickBooks OnlineFreshBooksWaveXeroZoho BooksFree AgentSageOneUp
Ponavljajoči se računi
Ponavljajoči se računi
Integrirana obdelava plačil
Aplikacija za mobilne naprave
Projekti
Spremljanje časa
Plače (Samo v Veliki Britaniji)
Inventar
Osnovna sredstva

Najboljša programska oprema za izdajanje računov

Eden glavnih namenov računovodske programske opreme je izdajanje računov strankam. Pošiljanje računov po e-pošti s povezavo do plačila vam prihrani stroške pošiljanja. Program za sledenje računov vam pomaga, da ostanete nad zapadlimi zapadlimi terjatvami in izterjate dolgovane denarne zneske. Izbira pravega za vas bo pripomogla, da bo vaše podjetje dobičkonosno.

Dober račun ima polja, kot so plačilni pogoji, rok zapadlosti, količina obračunanega artikla ali ure, popusti ali davki in kraj, kjer lahko stranke zapišejo opombe. Nimajo vsi standardni računi v večjih računovodskih programih.

Računi Xero ne vključujejo izrazov, kot sta Net 30 ali možnosti popustov, izraze Sage je treba vnesti ročno in na računih družbe Wave ni treba dodajati opomb strankam. Nobeden od teh ni posrednik, vendar jih je treba upoštevati, še posebej, če kupcem pogosto ponudite pogoje.

Prilagajanje računov

Prilagajanje računov omogoča spreminjanje pisav, barv in polj ter dodajanje logotipov. Možnosti prilagoditve so različne. Nekateri programi, kot so FreshBooks in FreeAgent, omogočajo izbiro med predlogi in vas omejijo na estetske spremembe. Drugi, na primer Zoho Books, naložijo predlogo računa in jo preslikajo na njihova polja.

Možnosti računov po meri

QuickBooks Online zahteva, da naredite več korakov skozi meni z nastavitvami in “slogi obrazca po meri”, da naredite preproste spremembe, na primer spreminjanje barve ali pisave (preberite več v našem spletnem pregledu QuickBooks). Čeprav lahko spreminjate podatkovna polja, lahko široka paleta možnosti zmede za uporabnike računovodskih programov.

Izpolnjeno-račun

Na obrazcu za račune QuickBooks Online boste videli standardna polja in tudi možnost za pošiljanje e-pošte. Tako QuickBooks Online kot FreshBooks omogočata, da račun neposredno pošljete stranki. Naša spletna primerjava FreshBooks vs. QuickBooks ponuja podroben pregled podobnosti in razlik programov.

Če želite zbirati depozite na projektih, imajo računi FreshBooks to funkcijo.

OneUp vam omogoča standardne plačilne pogoje, kot sta Net 10 ali Net 30, in možnost delitve plačil na obroke.

FreshBooks, QuickBooks Online, Sage in Zoho Books vam omogočajo, da ure, ki ste jih delali pri projektu, povlečete na račun stranke. S storitvijo Zoho Books lahko stranki celo pošljete čas za odobritev, preden jo izdate.

Dodajanje računa za čas

Xero je pravkar uvedel projekte, vendar ne morete računati za urejene ure. To ne bo prekinjalo poslov pri zalogah, ki temeljijo na zalogah, vendar bi lahko veliko pomenilo vaše.

Ponavljajoči se računi

Z nastavitvijo ponavljajočih se računov lahko avtomatizirate stranke za obračunavanje, ki jih redno zaračunavate. Vaš računovodski program bo račun poslal v določenem intervalu. Številne storitve bodo celo poslale opomnike za samodejno plačilo. Samo za nekatera podjetja je to dovolj razlog, da svoje knjige delajo v oblaku.

FreshBooks ima eno najboljših ponavljajočih se funkcij obračunavanja, kot smo podrobno opisani v našem pregledu FreshBooks. Možnost “ponoviti ponavljanje” se prikaže na vsakem računu, ki ga vnesete, in kot zaslon po izpolnitvi računa. Lahko izberete frekvenco in jo začasno ustavite, če na primer stranka začasno ustavi storitev.

Ponavljajoče se

Čeprav ima Wave tudi funkcijo ponavljajočega se obračunavanja, ki jo je enostavno uporabljati, ne dodaja zamudnih pristojbin samodejno, kot to počne FreshBooks. Račun morate znova odpreti in ga dodati kot postavko. Za popolno primerjavo obeh programov preberite članek FreshBooks vs Wave.

QuickBooks Online vam omogoča, da nastavite ponavljajoče se račune, vendar je to naporen postopek. Namesto da bi vam po vnosu računa dali možnosti “naredi ponavljanje”, kot to počne FreshBooks, se boste pomerili do bančnega registra. Ko pridete tam, morate poiskati transakcijo, ki jo želite narediti ponavljajočo se in izberite “zapomni si”.

Ponavljajoči se računi v FreshBooks in QuickBooks Online vsebujejo povezave, ki jih lahko stranke kliknejo za plačilo računov. FreshBooks prav tako omogoča strankam, da se odločijo, da bodo kreditno kartico hranili in samodejno plačali svoj račun.

Xero, Wave in Brightbook uporabnikom omogočajo pošiljanje ponavljajočih se računov, vendar niso tako enostavni za uporabo kot FreshBooks in imajo manj možnosti. OneUp in Sage nimata možnosti nastavitve ponavljajočih se računov, tako da če je vaše podjetje strukturirano na mesečnih storitvah in enotnih provizijah, ne bo najboljša izbira.

Izterjava starostnih terjatev

Spremljanje zapadlih terjatev vpliva na vaš denarni tok. Nadzorne plošče, ki predstavljajo zneske, ki jih dolgujejo kupci, in koliko časa je zapadla, so odlično orodje za podjetja, ki se spopadajo z težavami z denarnim tokom. Poročila o staranju računov razčlenijo zneske, ki zapadejo v plačilo za čas, ko ste dolgovali denar.

Vsi glavni programi računovodskih programov predstavljajo različico zapadlih zapadlih terjatev vašega podjetja na glavnih nadzornih ploščah. Nekateri, na primer FreshBooks in QuickBooks Online, prikazujejo vrstico, ki poteka od leve proti desni po zaslonu in se premika naprej desno, ko vam dolguje več denarja. Wave se dobro poda tudi z lepo prozorno nadzorno ploščo.

Nadzorna plošča valov

Wave prikazuje zapadle račune kot skupni znesek v dolarju v polju na levi strani zaslona, ​​medtem ko Sage prikaže številko naprej po zaslonu (preberite naš pregled o Sage). Raje imamo nadzorno ploščo, ki prikazuje skupne zapadle zapadle zneske v obliki grafike in kot številčna številka za ljudi, ki informacije prejemajo na različne načine. QuickBooks Online to doseže.

FreshBooks, QuickBooks Online in Wave bodo poslali opomnike za samodejno plačilo na zapadle račune. Obstajajo različne možnosti datumov, od pošiljanja opomnika v enem tednu do enega meseca, vendar samo FreshBooks prilagodi opomnike po strankah. Če v QuickBooks Online izberete »sedem dni« za opomnik, bodo vse stranke opomnjene, da plačajo v sedmih dneh.

Do te točke so FreshBooks morda bili zmagovalci v tej kategoriji. Čeprav so njeni oblikovalci namenili veliko pozornosti racionalizaciji in poenostavitvi postopka izdajanja računov, pa poročila primanjkuje. Ponuja eno poročilo, povezano z izdajo računov: staranje računov. Tega ni mogoče prilagoditi in podatkov ne morete nadgraditi. Poročila družbe Wave so prav tako preprosta.

Profit in izguba

Poročila spletnih knjig QuickBooks imajo najbolj prilagodljive možnosti. Poleg tega, da lahko spremenite časovno obdobje, lahko spremenite razvrstitev računov, prikaze in podrobne podatke. Uporabnikom nudi sedem poročil, povezanih s računi: staranje računov, izterjave, zapadle obveznosti kupcev, seznam računov in seznam izjav, odprti računi in računi ter prejeta plačila.

4sync-sync-mapa

Če imate stranke, ki opravljajo delna plačila, bodo koristni računi in prejeta poročila o plačilih. Sledenje zneskov, ki jih dolguje stranka, pomaga prepoznati težave s strankami. Poročilo o zbirkah povzema uspeh vaših prizadevanj za zbiranje zapadlih zapadlih zneskov.

Xero izračuna tudi veliko računov in poročil o kupcih za uporabnike ter jim ponuja veliko možnosti prilagajanja. Več si preberite v našem pregledu Xero. QuickBooks Online ima skoraj preveč možnosti, kar bi lahko bilo presenetljivo za manjša podjetja, ki so nova, če delajo svoje knjige. Xero je lahko dobra možnost, če želite pozorno spremljati terjatve.

Obrazec za nov račun

Za funkcije izdajanja računov in računov je zmagal FreshBooks. Če so v analizo vključena poročila, QuickBooks Online zmaga.

Najboljše za plačevanje računov

Po preverjanju izdajanja računov in zneskov, ki jih dolgujejo, mnogi lastniki majhnih podjetij preučijo računovodsko programsko opremo, ki temelji na oblaku, da bi jim pomagali upravljati svoje račune. Ohranjanje dobrih odnosov s prodajalci in upniki je pomembno za dolgoročni uspeh podjetja. Čeprav je možnosti plačevanja računov manj, obstajajo razlike med programi.

Težko je najti, kje vstaviti nov račun v QuickBooks Online. Ko se pomaknete na zaslon “stroški”, ga boste našli pod “nove transakcije”. Programske opreme primanjkuje prijaznosti do uporabnika, zlasti za novince.

Plačevanje računov prek računovodske programske opreme

Ko v QuickBooks Online vnesete račune, jih lahko natisnete kot paket ali jih plačate prek spleta v paketu. Plačevanje več računov naenkrat je lepa funkcija za prihranek časa. Odhodki so prikazani v grafikonu pita na glavni nadzorni plošči poleg prihodkov. Vsakič, ko se prijavite, boste videli zapis preteklih plačil.

Plačilo z računi FreshBooks vam omogoča, da stroške označite kot plačljive in dodate pribitek, kar je koristno za podjetja, ki pogosto prenašajo stroške na stranke. Po potrebi lahko kot dokaz priložite tudi potrdilo. Računi se prikažejo v obliki skorje na glavni nadzorni plošči in povedo, kje porabite svoj denar.

Armaturna plošča

Na nadzorni plošči Xero je prikazanih več informacij, prihajajoči računi, računi, ki čakajo na odobritev, plačila in zapadli računi, vsi prikazani, ko se prijavite. Všeč nam je celovit pregled dejavnosti plačevanja računov. Poleg tega bodo računi dodali davke in na različne račune lahko na različne račune kodirate več postavk.

Xero-armaturna plošča

Žal ima Xero plačilo računov pomembno pomanjkljivost. Vsa plačila, bodisi z ACH, čekom ali s kreditno kartico, je treba ročno zabeležiti. Za razliko od QuickBooks Online, se ne bodo ujemale samodejno.

Zoho Books je eden redkih programov, ki omogoča beleženje kilometrine stroškov. Ko boste povedali, ali naj snemate v kilometrih ali kilometrih, in določite število prevoženih kilometrov, bo izračunal dolgovane vsote. Prav tako lahko poveča stroške, kar prihrani čas, če plačate več računov hkrati.

Rekordna kilometrina

OneUp ima standardne možnosti plačevanja računov in eno edinstveno funkcijo. Če vaše podjetje načrtuje velik projekt, lahko za primerjavo vnesete več ponudb ponudnikov. Prikazali se bodo drug ob drugem, vendar jih ni mogoče filtrirati ali razvrstiti.

Žajbrov obrazec za račun ne omogoča, da davke plačate na ločeno postavko, da bi ga spremljali za natančno poročanje o odhodkih. Računov ni mogoče plačati prek njega, niti ne bo poslal opomina, ko zapade račun. Zaradi tega ga ne moremo priporočiti za plačilo računov.

prodajni računi-nadzorna plošča

Za brezplačen program Wave dobro deluje v skladu s funkcijami, ki jih ponujajo tekmovalci. Čeprav ne morete dodati davkov na račune, je filtriranje in razvrščanje preteklih transakcij za analizo denarnih odlivov bolje, kot je s QuickBooks Online. Prav tako bo potegnil stroške s sinhroniziranih bančnih računov. Preberite naš pregled Wave za več informacij.

Ponavljajoči se računi

Vsak spletni računovodski program vam bo omogočil plačilo računov, vendar vsi ne vključujejo ponavljajočih se računov. Ponavljajoči se račun je tisti, ki prihaja v določenem časovnem okviru, običajno mesečno in je vedno isti znesek. Pogosti primeri so najemnina in komunalne storitve.

Prihrani čas za vzpostavitev tekočih plačil na teh računih. Ponavljajoči se računi zagotavljajo tudi plačilo pomembnih računov, tudi če vaš knjigovodja pokliče bolne ali če kdo pozabi vložiti ček na pošto.

OneUp, Sage in Wave ne ponujajo ponavljajočih se računov.

V FreeAgentu je postopek nastavitve ponavljajočega se računa, vendar je možen le na koncu vnosa računa. Ne morete navesti, da želite, da se račun ponovi v začetku, prav tako se ne morete vrniti nazaj in narediti prej vnesenega računa, ko se shrani. To podrobneje obravnavamo v našem pregledu FreeAgent.

Računi-glavni zaslon

Nastavitev ponavljajočih se računov v QuickBooks Online sledi podobnim korakom kot pri nastavitvi ponavljajočih se računov. Pojdite v glavni register, kliknite predhodno plačilo prodajalcu in izberite »zapomni si«. Postopek je manj kot idealen, predvsem zato, ker je edini način nastavitve ponavljajočega se računa, če ste že plačali nekomu.

Proces Zoho Knjige je tudi naporen. Po vnosu stroškov lahko izberete možnost »naredi ponavljanje«, če pa temu prodajalcu še niste plačali, boste morali odpreti »nastavitve« in nastaviti samodejni potek dela. Iz teh razlogov niti QuickBooks Online niti Zoho Books v tej kategoriji nista na prvem mestu.

V Xero je enostavno najti in nastaviti ponavljajoči se račun. V razdelku »Novo« na nadzorni plošči boste videli »ponavljajoči se račun«. To je tudi možnost, ko vnesete nov račun. Cenimo naravnost po neintutivnem postopku QuickBooks Online.

Ko začnete vnašati nove stroške v FreshBooks, se na desni prikaže »Ponovi ponavljanje«. Naš pregled FreshBooks vs. Xero se poglobi v primerjavo obeh programov.

Na splošno imamo raje, kako enostavno je v Xero najti in vnašati ponavljajoče se račune, kot tudi njegovo sposobnost sledenja prevoženih kilometrov in podrobnejše nadzorne plošče.

Čeprav ponavljajoči se obračuni verjetno ne bodo odločujoči dejavnik pri izbiri računovodske storitve za vaše podjetje, ki temelji na oblaku, če težko izbirate med programi, bi vam lahko pomagal v prid enega.

Če vztrajate, da boste lahko plačevali račune prek računovodske programske opreme, se najprej najprej naložijo FreshBooks in QuickBooks Online..

Najboljša celostna obdelava plačil

Čim lažje bodo kupci plačali vaš račun, manj težav boste imeli z zbiranjem. Več ponudnikov računovodskih programov v oblaku ima integrirano obdelavo plačil. To pomeni, da lahko stranke kliknejo na povezavo na vašem računu in plačajo ali hranijo kreditno kartico in vzpostavijo samodejna plačila.

Podjetja, ki se prav tako borijo z zbiranjem računov, bi morala razmisliti o čim lažjem plačilu kupcev. Preden izberete računovodski program, boste želeli oceniti stroške pristojbin za obdelavo plačil in oceniti, kako bodo vplivale na vaše podjetje.

QuickBooks Online in FreshBooks imajo integrirano obdelavo plačil. Čeprav stranke prevzamejo odstotek vsake transakcije in pristojbino na transakcijo, stranke navadno cenijo udobje plačila preko vdelane povezave na vašem računu. FreshBooks zaračuna 2,9 odstotka plus 30 centov, QuickBooks Online pa 2,4 ali 2,9 odstotka plus 25 centov.

FreshBooks je edini program, ki ponuja možnost shranjevanja kreditnih kartic strank. Strankam daje možnost, da se prijavijo tudi za samodejno obračunavanje. Če vaše podjetje za svoje storitve zaračunava redne pristojbine, bi to bilo odlično.

Za obdelavo plačil v Xero, OneUp, Sage in Zoho Books se morate prijaviti za aplikacijo drugega proizvajalca. Wave sodeluje s billpay.com, ki od strank zahteva, da ustanovijo drug račun ali poiščejo drugo spletno mesto, da plačajo. Če imate veliko strank, ki radi plačujejo svoje račune s kreditno kartico, se boste morda želeli držati programa, ki vključuje plačilo.

FreshBooks v tej kategoriji zmaga, če morate redno plačevati in želite obdržati kreditne kartice. Glede na to zaračunava precej višji odstotek plačil American Express, kot QuickBooks Online. Če strankam ni treba samodejno zaračunavati, priporočamo QuickBooks Online.

Najboljše celostno upravljanje projektov

Lastniki podjetij, ki iščejo računovodsko programsko opremo, morda ne vedo, da nekateri programi vključujejo zmogljivosti projektov. Čeprav ponavadi nimajo vseh funkcij najboljše programske opreme za upravljanje projektov, lahko pomaga računovodstvo kot del paketa. Če iščete program za upravljanje nalog, ki ima računovodske funkcije, si oglejte naš pregled Mavenlink.

FreshBooks in OneUp imata dve najboljši možnosti za projekte. FreshBooks ustvarja sodelovalno okolje, v katerem lahko povabite zaposlene, zunanje stike in stranke, da prispevajo in delijo mape. V okviru projekta lahko upravljate naloge, določite datume roka in zaračunavate različne urne postavke za različne naloge.

V OneUpu je funkcija »projekti« skrita v meniju »prodaja«, toda ko jo najdete, dobite veliko enakih funkcij kot v FreshBooksu. Po ustvarjanju projekta lahko določite naloge z določenimi roki, kateri račun za račun in račun kupca. Računi in stroški se lahko povežejo s projektom za boljše sledenje.

projektne naloge

OneUp ima tudi projekt, ki ga imenujejo priložnostne naloge za projekt, in dnevnik telefonskih klicev, ki so samodejno razvrščeni kot neplačljivi. To je koristna funkcija, če se ne želite truditi, če želite razvrstiti naloge, ki jih je mogoče plačati ali jih ni mogoče plačati, potem ko so bili vneseni. Preberite naš celoten pregled OneUp za podrobnosti.

FreeAgent se v ponudbi svojih projektov ne razlikuje od FreshBooks ali OneUp. Računovodske dejavnosti in naloge lahko vključimo v projekt. Projekte je mogoče nastaviti kot fiksno ceno ali urno obračunavanje. Dodate lahko tudi splošne opombe.

Kot običajno pri QuickBooks Online, omogočanje funkcije “projekti” zahteva nepotrebne korake skozi meni z nastavitvami, ne pa samo vklopa, ko se prijavite. Storitev je manj prijazna uporabnikom kot drugi, zlasti za uporabnike, ki so novi v spletnem računovodstvu.

Za razliko od projektov FreshBooks in OneUp, projekti QuickBooks Online omogočajo samo sledenje in dodeljevanje predmetov, povezanih z računovodstvom. Ne more deliti datotek, povabiti drugih uporabnikov, da prispevajo ali nastavljajo projektne naloge, roke in mejnike. Zaradi tega ne štejemo, da je izvajanje QuickBooks Online resnično funkcija “projekti”.

FreshBooks in FreeAgent nimata poročil o projektih, na primer donosnosti ali plačljivih ur. OneUp v poročilu spremlja „trenutne naloge“ in vodi omejen seznam trenutnih projektov. V QuickBooks Online poročila, povezana s projekti, izračunajo dobičkonosnost projekta in prikažejo neplačljiv čas ter neporabljen čas in stroške.

Čeprav QuickBooks Online daje boljša poročila za projekte, nima toliko funkcij kot druge možnosti. FreshBooks in OneUp sta si podobna, vendar ima OneUp rahlo prednost v svoji zmožnosti razlikovanja med nalogami pri nastavitvi in ​​nekaj nalog, povezanih s projekti. V tej kategoriji je zmagovalec.

Best Time Tracking App

Podjetja, ki izvajajo projektno delo, bodisi za oglaševalsko kampanjo ali za novo pisarniško zasnovo, pogosto potrebujejo svoje zaposlene, da spremljajo ure, v katerih so delali na projektih. Ure se lahko prenesejo na stranko. Tudi če podjetje zaračuna pavšalno pristojbino, sledenje ur pomaga pri izračunu dobičkonosnosti.

Sage in OneUp imata v svoji programski opremi odlične funkcije projektov, vendar nenavadno ne vključujejo sledenja časa niti nimajo vgrajenih štoparic. »Ure« so na računih Sage možne, vendar bi morali vaši zaposleni ali izvajalci svoje ure slediti drugam. Wave tudi nima možnosti sledenja časa.

Čeprav lahko v nastavitvah programa QuickBooks Online vklopite sledenje časa, je vnos časa dolg postopek. Zaposleni morajo tedensko izpolniti tedenski urnik brez povezave, ki ga morate nato ročno vnesti kot prodajalec in ga posredovati stranki. Časovno sledenje v spletu ni podprto, razen če ne prenesete in plačate za dodatek.

Zoho Books ima čas za sledenje, ki ga je mogoče beležiti vsak dan ali tedensko in povezan s projektom in nalogo v projektu. Gradnik časovnika spremlja čas, če ga želite izvajati v ozadju. Če želite, da izvajalec vidi samo njihov časovni list, je dostop do modula časovnika enostavno omejiti. Njegova mobilna aplikacija podpira tudi sledenje času.

FreshBooks ponuja največ možnosti za sledenje času. V glavnem meniju lahko izberete “sledenje času”, izberete stranko ali projekt in začnete štoparico. Ima tudi razširitev za Chrome, ki jo lahko namestite. Kot pri Zoho Booksu je tudi v aplikaciji mogoče slediti času in ure so povezane s storitvami, tako da stranka ve, za kaj jim zaračunavate.

Sledenje času

Funkcije sledenja časa FreeAgent so podobne zmogljivostim FreshBooks in Zoho Books. Tudi ta ima ročni ali štoparski čas. Ure se lahko vlečejo tudi v račune. Ena od značilnosti je, da lahko strankam po e-pošti pošljejo poročila o napredku in opravljene ure. Tudi njegova aplikacija sledi času.

FreshBooks uporabnikom ne omogoča poročil, povezanih s sledenjem časa. Kot je navedeno, poročila močno primanjkuje. Tudi FreeAgent ne. Zoho Books nima poročil o projektih, če ga ne vključite v Zoho projekte, vendar je ta program brezplačen za do pet uporabnikov in dva projekta.

Ko omogočite integracijo, se načrtujejo glede na dejanska poročila o urah, poročila o nalogah in izdaje ter poročila o časovnem listu. Z malo drugega, kar lahko razlikujemo med storitvami, to je dovolj, da smo v kategoriji časovnega sledenja za zmagovalca izbrali Zoho Books. Če želite več informacij, preberite naš poglobljen pregled Zoho Books.

Najboljše upravljanje zalog

Zaloga, ki se združuje z računovodsko programsko opremo, daje lastnikom malih podjetij več možnosti za racionalizacijo njihovega poslovanja. Omogoča jim, da pri ustvarjanju računov izvlečejo iz količin, vzdržujejo natančno štetje v svojih sistemih in postavljajo minimalne vrstne reda in opozorila.

QuickBooks Online ponuja samo upravljanje zalog in sledenje po najvišji ravni cen Plus. Slike lahko dodate inventarjem v roki in samodejno izračunate stroške z uporabo metode FIFO. Mogoče je tudi nastaviti minimalne vrstice za naročilo, vendar jih ne bo naročil namesto vas.

QuickBooks Online ponuja samo upravljanje zalog in sledenje po najvišji ravni cen Plus. Slike lahko dodate inventarjem v roki in samodejno izračunate stroške z uporabo metode FIFO. Mogoče je tudi nastaviti minimalne vrstice za naročilo, vendar jih ne bo naročil namesto vas.

V aplikaciji OneUp lahko preuredite nizke elemente zalog. Ko je naročilo oddano in ste ustvarili seznam za pakiranje, se zalog samodejno posodobi. V Xero-ju lahko dodelite kodo enot za sledenje zalogom, vendar lahko v OneUp-u in vrsti sledilne enote ter fizični lokaciji zaloge še dlje. Prav tako lahko nastavite minimalne vrstne ure in natisnete delovne liste za štetje zalog.

Sistem zalog FreshBooks vam omogoča, da dodate predmete in jih potegnete v račune, vendar morate vsak element dodati ročno. Z Xero in QuickBooks Online lahko naložite preglednice zalog. Količine v roki se samodejno posodobijo, ko se prodajo prek računa, in enostavno določite najnižje vrstne red.

Čeprav sta Sage in Zoho Books druge možnosti za popis, se nam zdijo njihove lastnosti manjše od tiste, ki jih ponuja OneUp. Če vas zanima prvo, si lahko več preberete v našem obsežnem pregledu o žajblju.

Nenavadno, glede na vse možnosti zalog, OneUp ne vključuje poročil o inventarju. V nasprotnem primeru bi morda zmagal v tej kategoriji. Tudi FreshBooks jih nima. Xero je odličen pri poročilih na splošno, njegova poročila o zalogah pa se ne razlikujejo. Ugotovijo, kateri zalog se najbolj prodaja, povzamejo dejavnost in naštejejo vse predmete v zalogi. Tu je zmagovalec Xero.

Najboljša aplikacija za obdelavo plač

Obdelava plač je eden najpogostejših dodatkov za računovodsko programsko opremo, ki temelji na oblaku. Podjetja običajno zaračunavajo mesečno pristojbino poleg rednih naročnin. Mnogi zaračunavajo tudi honorar na zaposlenega. Mesečna pristojbina za obdelavo plač se razlikuje glede na to, ali potrebujete davek na plače za celotno storitev in predložitev državnega davka.

QuickBooks Online ponuja obdelavo plač na vseh ravneh po pavšalnem mesečnem znesku plus nadomestilo na zaposlenega. Wave uporabnikom zaračunava storitve plače in trdi, da ustvarjeni prihodek omogoča, da svoje druge storitve ponuja brezplačno. Xero uporabnikom v svojem srednjeročnem cenovnem načrtu omogoča obdelavo plač za do pet zaposlenih.

Če uporabljate FreshBooks, se boste morali prijaviti in plačati ločeno aplikacijo, da boste dobili funkcije za obdelavo plač. Zoho Books in OneUp ne ponujata obdelave plač in ni dodatkov ali aplikacij, ki bi jih lahko uporabljali.

FreeAgent vključuje plačilne liste, vendar le za podjetja s sedežem v Združenem kraljestvu, čeprav Sage ponuja ločeno storitev, podrobnosti in cene niso jasne.

Težko je izbrati zmagovalca v tej kategoriji, ker nobena od storitev ne ponuja brezplačnega preskušanja njihove obdelave plač. Lahko vam povemo, da se pristojbine hitro seštevajo, zlasti pri QuickBooks Online, in pametno bi bilo natančno izračunati mesečne pristojbine, ki jih boste plačali, preden izberete storitev.

Najboljše za sledenje osnovnih sredstev

Osnovna sredstva so velike fizične postavke, kot so vozila, oprema ali zgradbe, ki jih je mogoče prenesti v bilanco stanja. Podjetja, ki jih imajo, bodo morala izračunati amortizacijo in obračunati odtujitve.

Seznam programov brez vgrajenih funkcij osnovnih sredstev je daljši od obeh z njimi. QuickBooks Online, FreshBooks, Zoho Books, Wave in Sage nimajo funkcionalnosti osnovnih sredstev. Vendar obstajajo rešitve, kot so ročni vpisi v časopise QuickBooks Online ali dodatki, za katere boste morali plačati več denarja.

Glede na to, da se Xero močno osredotoča na zaloge, ne preseneča, da je močan tudi v osnovnih sredstvih. Njegov ciljni trg se zdi, da so podjetja, ki temeljijo na izdelkih, ne pa storitve. Osnovna sredstva v Xero lahko dodate ročno ali jih naložite v velikem obsegu iz preglednice. Programska oprema izračuna amortizacijo samodejno.

Nastavitve s fiksnim premoženjem in rekonstrukcijo

Ponuja tudi poročila o osnovnih sredstvih. Razporeditev amortizacije, načrt odtujitve in uskladitev osnovnih sredstev najdete v oddelku o poročilih.

OneUp je drugi program, ki ponuja zmogljivosti osnovnih sredstev. Osnovna sredstva se lahko dodajo, posamezno, z „novimi osnovnimi sredstvi“. V vaših knjigah bo prikazan seznam osnovnih sredstev in izračunan amortizacijo, vendar z njimi ni poročil.

Xero je zmagovalec v kategoriji, ki ne ponuja veliko konkurence.

Končne misli

Zmagovalec in podjetje, ki dobiva vaše podjetje, bosta najbolje ustrezala vašim individualnim potrebam. Podjetja niso enake velikosti vsem in tudi računovodske programske opreme ni. Priporočamo, da sestavite seznam svojih največjih zahtev in izberete program, ki v teh kategorijah najbolj osvoji. Če ste še vedno obtičali, preberite naše poglobljene preglede za vsak program.

Novejši uporabniki bi morali pri odločitvi natančno pregledati prijaznost do uporabnika. Najobsežnejši program na spletu, QuickBooks Online, je znan tudi po težavnih procesih in preveč zapletenih korakih za izvajanje nalog. Novejši uporabniki in mala podjetja bi bili veliko bolj srečni s programom, ki ima manj funkcij, a je enostavnejši za uporabo, kot sta Xero ali FreshBooks.

Kateri od teh programov ste uporabili? Ste poskusili več kot enega in če je tako, ali imate prednost? Sporočite nam v komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map