Najboljša programska oprema za urejanje videov 2020: Adobe, Final Cut in še več

Kdor ima kamkorder ali pametni telefon, ima orodja za snemanje filmov v teh dneh, naokoli pa je veliko programskega orodja, s katerim lahko svoje posnetke spremenite v nekaj posebnega. Če se sprašujete, koga izbrati, imate srečo, saj predstavljamo naš vodnik za najboljše video urednike.


Če se želite lotiti urejanja videov, nikoli ni bil boljši čas z zmogljivimi računalniki, ki bi lahko zagnali programsko opremo profesionalne kakovosti in vam omogočili številne iste funkcije, ki jih uporabljajo hollywoodski uredniki.

Obstajajo tudi enostavnejša orodja, s katerimi je sestavljanje hitrega filma čim enostavnejše. Urejanje videa je zahtevna naloga, vendar je s programsko opremo, ki je na voljo zdaj, presenetljivo dostopna.

Tukaj redno spremljamo programsko opremo za urejanje videov na Cloudwards.net in danes izbiramo svoje priljubljene. To so orodja, ki izstopajo iz množice in jih je najbolj vredno uporabiti.

Tukaj pokrivamo navadno namizno programsko opremo, čeprav lahko v spletu uporabljate urejevalnik videov, obstaja več možnosti, na primer Clipchamp ali Movie Maker Online. Kmalu si jih bomo podrobneje ogledali, vendar so v primerjavi s tukaj zajetimi aplikacijami omejeni.

Nekatera od teh orodij imajo na voljo tudi različice pametnih telefonov. Spet so te ponavadi omejene, če pa uporabljate urejevalnik videa za iOS ali Android, obstajajo možnosti. Na primer, PowerDirector ima različico Android.

Kljub temu je naš glavni izbor Adobe Premiere Pro CC, o čemer bomo razpravljali v nadaljevanju. Vendar pa obstaja veliko dobrih orodij in vsi imajo kaj za ponuditi. Večina ima brezplačno preizkusno različico, zato izberite tisto, ki vam je všeč, prenesite jo in poskusite.

→ Seznam najboljše programske opreme za urejanje videov

 1. Adobe Premiere Pro CC: najboljši urejevalnik videov
 2. Apple Final Cut Pro X: najboljši urejevalnik videa za mac
 3. HitFilm: najboljši urejevalnik videa za začetnike
 4. DaVinci Resolve: najboljši urejevalnik videov za korekcijo barv
 5. Blender: najboljši urejevalnik videa za 3D modeliranje
 6. MAGIX Movie Edit Pro: najboljši urejevalnik videov za YouTube
 7. Lightworks: najboljši brezplačni urejevalnik videov

1. Adobe Premiere Pro CC

Adobe Premiere Pro CC je naš najljubši urejevalnik videov. Ima vse, kar potrebujete za profesionalno urejanje videov in je veselje do uporabe.

Ima dober izbor vizualnih učinkov, še posebej dober pa je pri razvrščanju barv. Njegova orodja Lumetri Color vam omogočajo velik nadzor nad barvami, poleg tega pa obstaja veliko prednastavitev, s katerimi lahko stvari hitro izgledate tako, kot želite.

adobe-premiere-vodniki

Dobiš celovita zvočna orodja, ki omogočajo nadzor glasnosti, uveljavijo učinke in poskrbijo, da vaši filmi zvenijo tako dobro, kot so videti.

Premiere Pro CC ne manjka veliko funkcij, poleg tega, da je odličen pri osnovah, ponuja tudi različne dodatke, kot so 360 video urejevalnik, orodja za več kamer in gibanje.

Uporabo je zapleteno, vendar je uporabniški vmesnik odličen in ima močne vaje v aplikacijah, ki so najboljše, kar smo jih uporabili v kategoriji urejanja videov..

Cene Adobe Premiere Pro CC

Premiere Pro CC je del Adobejevega oblaka Creative Cloud in je samo naročnina. Lahko ga kupite v obliki ene aplikacije za 20,99 USD na mesec ali dobite vsa orodja Adobe za mesečno plačilo 52,99 USD. 

Če želite poleg tega kupiti še kup dodatnih fotografij in slik, Adobe Stock stane 82,98 USD. Če želite to preveriti, je na voljo sedemdnevno preizkušanje, pa tudi popusti za učitelje in učence.

Creative Cloud vključuje 100 GB prostora za shranjevanje v oblaku in z Adobe se lahko pogovarjate o tem, kako boste dobili več, če ga potrebujete. Več o tem si oglejte v našem najboljšem članku za shranjevanje v oblaku za video.

Profesionalci lahko izkoristijo številna orodja, ki jih ponuja Adobe Creative Cloud. Za video urednike so še posebej zanimivi After Effects, Adobe Media Converter in Premiere Rush, ki je preprost, alternativni urejevalnik. Več o Adobe Media Convertorju si preberite v našem najboljšem vodniku za pretvornike videov.

Ker je Premiere Pro priljubljen pri strokovnjakih, lahko na YouTubu in po spletu najdete vse vrste napotkov. Poleg tega je Adobejeva podpora mešana torba z datumi rezultati iskanja na svojem spletnem mestu. Tudi iz njegovega klepeta ali telefonske podpore se nismo dobili veliko. Kot smo že omenili, je vodenje znotraj same programske opreme zelo dobro.

Poleg podpore je naš edini resnični oprijem z njim še vedno aktualni naročninski model. Če ga uporabljate profesionalno, pa to ne bi smelo biti velik problem in vrednost se izboljša, če pri delu uporabljate več Adobeovih orodij. 

Prav tako imate vedno na voljo najnovejšo različico in lahko nove funkcije izkoristite takoj, ko jih predstavite. Kako navdušeni smo bili nad tem, si lahko ogledate v našem pregledu Adobe Premiere Pro CC.

2. Apple Final Cut Pro X

Final Cut Pro X je visokokakovosten urejevalnik videov, namenjen profesionalcem. Čeprav je uporaba lahko zahtevna, je odlična izbira tudi za navdušene amaterje in ustvarjalce družabnih medijev. 

končni rez-3dtekst

Tako kot Premiere Pro CC ima tudi Final Cut Pro X širok nabor funkcij, ki presegajo tisto, kar dobite v povprečnem urejevalniku. Uporablja nenavaden pristop s svojo “magnetno časovnico”, ki deluje drugače kot običajne ločene skladbe, ki jih uporabljajo drugi urejevalci.

Ima širok izbor učinkov. Vizualni učinki vključujejo različne različne sloge in filtre. Obstaja tudi veliko zvočnih možnosti, z običajnimi odmevi in ​​popačenji, pa tudi z nenavadnimi, kot je podvodni filter ali radijski in telefonski učinki

Chroma keying je enostavno narediti, kar omogoča kombiniranje posnetkov in ustvarjanje posebnih učinkov. Ima pametno funkcijo »poišči ljudi«, ki omogoča lov s posnetki za ljudi.

Podpora za hitrost in oblikovanje končnega reza Pro X Render

Kljub temu, da smo se preizkusili pri profesionalcih, za uporabo Final Cut Pro X ne potrebujete najnovejše strojne opreme. Ugotovili smo, da je na našem testu za staranje Mac Mini nemoteno tekel z dostojnimi hitrostmi upodabljanja. Nadaljujte z urejanjem, medtem ko upodabljate video.

Deluje s široko paleto formatov, ustvarite pa lahko datoteke za disk in socialne medije. Če imate veliko medijev za delo in potrebujete več prostora, si oglejte naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku.

Razlike med Final Cut Pro X in Adobe Premiere Pro CC ni veliko, vendar imamo boljši občutek urejevalnika Adobe. Z njim dobite tudi celoten paket Creative Cloud. Final Cut Pro X je še vedno odlična izbira, in če niste “profesionalec”, se z njim počutite kot eno.

Če niste navdušeni nad Adobeovim naročninskim modelom, obstaja tudi prednost, če ga kupite takoj. Final Cut Pro X stane 299,99 USD, na voljo pa je 30-dnevna brezplačna preskusna različica, če jo želite preizkusiti. Ni poceni, a če si lahko privoščite stroške, je odlično orodje, ki ga imate na voljo. Več o tem si preberite v našem pregledu Final Cut Pro X.

3. HitFilm

HitFilm je odličen urejevalnik videov, ki je odlična izbira za vse, ki si želijo začeti s filmsko produkcijo. Če želite biti naslednja YouTubova zvezda, je odličen način, da si odrežete zobe in se naučite svoje obrti.

hitfilm-učinki

Na voljo je v dveh različicah. Brezplačna različica HitFilm Express je naš najljubši brezplačni urejevalnik videov in odličen način za preizkušanje programske opreme, preden se odločite, ali želite nadgraditi na HitFilm Pro za 299 dolarjev. Brezplačna različica vsebuje veliko plačljivih nadgradenj, vendar je paket “pro” na splošno veliko boljši.

Osnovno rezanje in urejanje je hitro in enostavno. Orodja za drsenje in drsenje so enostavna za uporabo, v filme pa lahko dodate učinke. Dodate lahko praske plamena, utripe strele in dežne kaplje. V plačljivi različici jih je veliko, a tudi brezplačna izdaja vsebuje nekaj impresivnih možnosti. 

Način zvoka filmov lahko spremenite z zvočnimi nastavitvami, ki omogočajo posnemanje različnih okolij. Vključenih je tudi nekaj zvočnih učinkov. HitFilm ima nekaj zanimivih gibalnih grafičnih funkcij, kot sta pospešek in gravitacija, podpira pa tudi 3D kompozicijo.

Zmogljivost je dobra, z dostojnimi hitrostmi upodabljanja in hitrim, hitrim vmesnikom. Če lahko hitro krmarite po posnetkih, boste porabili manj časa in čakali, da vas urednik dohiti.

HitFilm podpira spodoben obseg uvoznih in izvoznih formatov, vendar ne podpira ustvarjanja DVD-jev ali Blu-ray-jev.

Na YouTubu je veliko videov z vadbami, ki vam bodo pomagali začeti z njim, poleg tega pa ima zasedeno skupnost, ki je pripravljena odgovoriti na vaša vprašanja.

HitFilm je prijeten za uporabo in je najboljša možnost, če želite nogo potopiti v vodo, ne da bi porabili nič. Več o tem, kaj smo si mislili, preberite v našem pregledu HitFilm.

4. DaVinci reši

DaVinci Resolve je visokokakovostno orodje z gladkim uporabniškim vmesnikom, ki vam daje veliko koristnih napotkov in vam pomaga, da se ga naučite uporabljati. Ob namestitvi vam ponuja možnost posnemanja postavitve drugega orodja za urejanje in vam omogoča tudi prilagajanje različnih možnosti, kar vam omogoča sprejemanje odločitev, ki jih druga orodja sprejmejo za vas.

Uporabljen je bil v več znanih filmih, med katerimi so Avatar, Spectre in Star Wars: The Last Jedi. Ima tudi več TV kreditov. Pokrili smo več oddaj, ki jih je uporabljal v naših vodičih “kako gledati”. Za dva primera si oglejte, kako gledati Westworld in kako gledati članke Flash.

najboljše-brezplačno-urejevalnik video-rešitev

DaVinci Resolve ima močan izbor vizualnih učinkov in ponuja tudi kompozicijo. Lahko uporabite delce in dodate vse vrste dodatkov. Na voljo so tudi napredna orodja za popravljanje in razvrščanje barv. 

Avdiofili bodo vzljubili ploščo Fairlight, ki je polna načinov za upravljanje zvoka. Prav tako dobite knjižnico foleyja, s katero svojim filmom omogočite naravni hrup v ozadju.

Ima vse vrste dodatkov, kot so prepoznavanje obraza in ocena hitrosti osnove gibanja. Ima tudi uporabne funkcije za sodelovanje, s katerimi lahko delite zapiske ali kolege odpirajo projekte v načinu samo za branje. Če delate z drugimi, si oglejte naš najboljši vodič po spletu za shranjevanje.

DaVinci reši: Brezplačno proti plačilu

DaVinci Resolve je na voljo v brezplačni različici, ki zahteva registracijo, in v studijski različici, ki stane 299 dolarjev. Obrazec za prijavo zahteva različne podrobnosti, vključno s vašo telefonsko številko, vendar vas ne ustavi, če bi ga morali, slučajno, napačno vnesti. 

Kot bi pričakovali, plačljiva različica vključuje vse vrste dodatkov, vendar so glavne značilnosti v brezplačni izdaji, zato je odličen način, da to preverite.

Podpira impresivno paleto izvoznih formatov, najnovejša različica pa lahko neposredno izvozi v različne storitve pretakanja, tako da, če želite YouTube urejevalnik videov, je odlična izbira. DaVinci Resolve je na voljo za Windows, Linux in Mac.

5. Mešalnik

Blender je bolj specializirano orodje, osredotočeno na 3D grafiko in animacijo. Vključuje tudi presenetljivo sposobne funkcije urejanja videov. Uporabnikom ni zelo prijazno, je pa močno orodje in vas ne bo stalo.

najboljši brezplačni mešalnik video-urejevalcev

Kot orodje za 3D grafiko vam Blender omogoča, da ustvarite predmete iz preprostih 3D oblik in jih oblikujete tako, da izgledajo, kar želite. S časom in spretnostjo lahko ustvarite prizore, ki so videti bolj ali manj resnično. Tudi te grafike lahko animirate in animacije lahko urejate z Blenderjevim orodjem za urejanje videov.

Dodate lahko tudi bolj zapletene učinke, na primer simuliranje tekočin in plinov, pa tudi delo z različnimi materiali, na primer tkanino.

Če ste že kdaj videli film o Pixarju in se spraševali, kako ustvariti kaj takega, je Blender odličen kraj za začetek. Lahko je zapleteno, vendar obstaja močna skupnost z veliko vadnic, ki vam pomagajo.

Blender se pogosto uporablja v industriji iger, čeprav se občasno pojavlja tudi v kreditnih filmih. To ni najbolj priljubljeno orodje v filmski industriji, vendar je bilo uporabljeno po vzoru Spider-Man 2, Red Dwarf in Wonder Woman.

Učinki urejanja videa Blender

Ni tako bogat s funkcijami kot številna druga orodja, ima pa nekaj osnovnih učinkov. V filme lahko dodate zameglitve, sijaje in različne barvne učinke. Nima podrobnih lastnosti razvrščanja barv Adobe Premiere Pro, vendar obstajajo možnosti za nastavitev stvari. Dodate lahko besedilne prekrivke, na voljo pa so tudi preproste nastavitve zvoka. Obstaja tudi nekaj prehodov.

Čeprav Blender ni namenjen urejanju videov, deluje dobro, če vas zanima 3D in želite hkrati spoznati več ustvarjalnih področij. Izdelate lahko 3D modele, jih animirate in na koncu uredite rezultate. Več o Blenderju si lahko preberete v naših vodičih do najboljše programske opreme za 3D grafiko in najboljše programske opreme za 3D modeliranje.

6. MAGIX Movie Edit Pro

Za tiste, ki iščete urejevalnik, ki dobro dela osnove, je MAGIX dobra izbira. Ima dobro razporejen vmesnik in je večinoma intuitiven. Ni tako gladek kot nekatera orodja, vendar svoje delo opravlja učinkovito in po ugodnih cenah.

Učinkov je veliko, kot so distoracije, barvne korekcije, počasni gibi in možnosti visoke hitrosti. Zvok lahko tudi nastavite z mešalnikom z več prednastavitvami in učinki, kot so odmevi in ​​kompresor. Ima tudi različne prehode, ki vključujejo velike ikone, ki prikazujejo, kaj počnejo. 

Movie Edit Pro ima barvno tipkanje, če želite dodati posebne učinke tipa “zeleni zaslon”, pa tudi sledenje gibanju, ki lahko sledi predmetom in samodejno uveljavi učinek ali jim doda nekaj besedila.

Cene in različice programa MAGIX Movie Edit Pro

Obstajajo tri različice MAGIX Movie Edit, pri čemer je različica “pro” stala 69,99 USD, različica “plus” v višini 99,99 USD in “premium” različica na voljo za 129 USD. 

Na voljo je 30-dnevna preizkusna različica s kartami, včasih pa so na voljo tudi popusti, tudi v času pisanja. MAGIX ima tudi trgovino v aplikacijah, ki prodaja dodatne predloge, prehode in medije, ki lahko stanejo od 5 do 80 USD.

V uporabniškem vmesniku je nekaj prepirov, ki se vedno ne obnašajo tako, kot bi pričakovali, vendar to nikoli ne ustavi. Podporno gradivo je zakrpano, vendar so na voljo brezplačni priročnik, odziven forum in koristni videoposnetki.

Izvoziš lahko na DVD in Blu-ray, pa tudi na YouTube in Vimeo. Njegova podpora za format pa ni tako obsežna kot nekatera orodja.

Ugotovili smo, da lahko ustvari visokokakovosten izhod, vendar smo se morali igrati z nastavitvami. Dobili smo kakovostne AVI filme, vendar nismo imeli toliko sreče z MJPEG-ji. Predlagamo vam, da eksperimentirate, če zgodnji rezultati niso dobri.

Čeprav MAGIX Movie Edit primanjkuje poljščine, večina stvari ustreza prav in je koristno orodje, ki ne stane zemlje. Če želite izvedeti več o tem, preberite naš pregled MAGIX Movie Edit Pro.

7. Svetlobna dela

V dobri družbi ste, če se odločite za delo z Lightworks, kot je bil uporabljen v nekaterih izjemno uspešnih filmih, vključno s Pulp Fiction in The Wolf of Wall Street.

Je enostaven za uporabo in vsebuje veliko odličnega podpornega gradiva, vključno s koristnim prenosnim priročnikom, forumom in nekaj koristnimi YouTubovi vadnicami.

Njegova medijska knjižnica vam ponuja veliko možnosti za razvrščanje in filtriranje posnetkov, zato je to odlična izbira orodja, če delate na velikih projektih. Tam je morda najbolj primeren prostor za shranjevanje v oblaku za velike datoteke. 

Lightworks je dober tudi za delo na timskih projektih. Če sodelujete v številni skupini in potrebujete pomoč pri upravljanju vsega, si oglejte najboljšo programsko opremo za upravljanje projektov.

Če potrebujete posnetke in glasbo, je na voljo tudi dober izbor brezplačnih medijev.

najboljša brezplačna video-urejevalna svetlobna dela

V osnove Lightworks se lahko navadiš na navade, vendar ima uporabna orodja za drsenje in drsenje. Obstaja običajna izbira vizualnih učinkov, še posebej močna je pri barvnih prilagoditvah.

Možnosti izvoza in upodabljanja lahkih del

Lightworks Pro, njegova plačljiva izdaja, je na voljo s 24,99 USD na mesec, naročnino 174,99 USD letno ali enkratno polnjenje 437,99 USD. To ga zelo postavlja v zgornji del cenovnega razreda, zaradi česar je dražje od naših dveh najljubših orodij. Vendar nobena od njih nima brezplačne različice, kar Lightworks počne. Na voljo je za Windows, Linux in Mac.

Izvozi lahko na pretočna spletna mesta, vključno z YouTube in Vimeo, različica “pro” pa lahko ustvari 4K izhod. Lightworks ima impresivno izbiro uvoznih formatov, čeprav so možnosti izvoza podobno odlične v različici “pro”, v prosti različici programske opreme pa zelo omejene. Plačljiva različica ima na voljo tudi 360-stopinjsko urejanje videov.

Kaj je urejevalnik videov najboljše?

Pri presoji, ali je urejevalnik videov vreden vašega časa in denarja, moramo iskati nekaj stvari.

Funkcije so izjemno pomembne in določajo, kaj lahko programska oprema naredi za vas. Osnovne funkcije urejanja so tisto, za kar boste porabili največ časa, hkrati pa si želimo ogledati tudi širok izbor učinkov in prehodov, orodja za razvrščanje barv, močne nastavitve zvočnega uglaševanja in dodatke, kot sta podpora za več kamer in 360 videov.

Čeprav je podpora 4K zdaj dokaj standardna, tega ne počnejo vsa orodja, nekateri pa zmorejo 8K video. Tudi tisti, ki imate akcijske kamere, bodo cenili korekcijo objektiva in samodejno stabilizacijo slike. Če želite svojim filmom dodati kul učinke, je bistvenost Chroma keying.

Razmislimo tudi o stroških, čeprav se boste po svojih najboljših močeh odločili za nekaj dodatnih. Če se pogajate, si oglejte najboljši brezplačni urejevalnik videov. 

Vsestranskost in podpora formatu sta dodatna dejavnika. Orodja za profesionalno uporabo bodo morala podpirati široko paleto formatov. Poleg tega, da lahko neposredno objavljate na družbenih medijih, je velik plus tudi možnost zapisovanja neposredno na disk.

Enostavna uporaba je pomembna, saj večina orodij ponuja zapletene funkcije, ne pa tudi vsa, ki kažejo, kako jih lahko učinkovito uporabljate. Z malo smernic in podpore se lahko učite, ko ustvarjate, in spretnosti, ki se jih boste naučili, lahko tudi zaslužijo. Tukaj so pomembni spodobni priročnik, uporabne vadnice in dobra storitev za stranke.

Pomembna je tudi uspešnost in gledamo, kako odziven je urejevalnik, ter kako hitro ustvari izpis. Upoštevajo se tudi napake in trki. Če vas skrbi to, si oglejte našo avtomatsko varnostno kopijo video vodnika.

Ogledamo si tudi vsa dodatna orodja, ki jih dobite s programsko opremo, na primer ustvarjalce diaprojekcij ali programsko opremo za zajem zaslona. Sposobnost avtomatizacije preprostih nalog lahko močno vpliva na vaš potek dela in programsko opremo še bolj uporabno.

Ko začnete, imate odlično knjižnico medijev ali posnetkov. Mnoga orodja ponujajo medije kot dodatne dodatke, nekatera pa vključujejo nekaj posnetkov in zvokov za začetek.

Končne misli

Kar zadeva programsko opremo za urejanje video posnetkov, nas čaka izbira s toliko kakovostnimi orodji. Zahvaljujoč moči sodobnih osebnih računalnikov so vrhunska orodja za urejanje na voljo vsem. Vsa orodja na tem seznamu so videla profesionalno uporabo v takšni ali drugačni obliki.

Če se vam zdi, da je naslednji Martin Scorsese ali celo naslednji PewDiePie, obstaja programska oprema za vas. 

Adobe Premiere Pro CC je naša najljubša izbira, saj s kakovostnimi funkcijami ponuja vsa orodja, ki jih potrebujete za snemanje filmov. Vse na našem seznamu ima kaj za ponuditi, zato izberite enega in skočite noter.

Če ste preizkusili katero koli orodje na tem seznamu ali vam priporoči katero koli drugo, nam to sporočite v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map