Najboljša programska oprema za upravljanje projektov za Mac v letu 2020

Obstaja veliko orodij, s katerimi se boste lahko organizirali, vendar izbira pravega ni lahka naloga. Lastniki računalnikov Mac bodo želeli uporabljati programsko opremo, ki ustreza platformi, zato jim bomo pomagali najti najboljšo programsko opremo za upravljanje projektov za Mac.


Za platformo bomo priporočili nekaj naših najljubših izborov, najboljši izbor pa bo Asana.

Spodaj boste našli več ponudnikov, ki v operacijskem sistemu Apple opravijo odlično delo, toda preden se lotimo tega, si oglejmo naša merila.

Najboljša programska oprema za upravljanje projektov za Mac 2020

Kaj je programska oprema za upravljanje projektov najboljša za Mac

Maci so dobro zasnovani in robustni, s privlačno in enostavno programsko opremo. Dali bomo prednost platformam, ki to odražajo. Prednost bo tudi vmesnik, ki bo ključne funkcije preprost za dostop. 

Maci imajo tudi odlično podporo, zato bomo hitro iskali platforme, ki nudijo pomoč. Prav tako bomo želeli najti način, kako v programsko opremo olajšati vaje, ki jih je enostavno uporabljati in ne pustiti uporabnikov, da visijo v njihovi sredini..

Predloge, ki vam pomagajo, da začnete, so tudi plus. Osredotočili se bomo na to, kako dobro orodja delujejo v polju, in manj pozornosti bomo namenili funkcijam, ki jih potrebujejo za nastavitev, kot so razširitve.

Imeti namensko aplikacijo za macOS je plus, ni pa nujno, saj večina programske opreme za upravljanje projektov deluje dobro v brskalniku. Kljub temu bomo pregledali aplikacije macOS z našimi orodji in videli, ali nudijo prednosti pred njihovimi brskalniki.

Naš najboljši izbor za lastnike Maca je Asana, predvsem zaradi svoje zasnove, enostavne uporabe in dobre izbire funkcij. Poglejmo zdaj.

Najboljša programska oprema za upravljanje projektov za Mac: Asana

Z veselim, uporabnikom prijaznim dizajnom, ki stoji na vrhu zmogljive platforme, je Asana odlična izbira za lastnike Maca.

Asanin dizajn poleg vizualne privlačnosti omogoča enostavno dokončanje stvari. Vedno je jasno, kaj storiti naprej, gumbi in krmilniki pa so dobro postavljeni. Obstaja tudi dobra izbira vadnic in gradiva za pomoč. V vodniku za začetnike Asane je vredno preveriti, ali ste novi v programski opremi.

Če morate neposredno dobiti podporo, imate možnosti. Asana nam je odgovorila v sedmih urah, ko smo ji poslali vprašanje. To ni slabo, toda za platformo s hitrejšim devetnajstminutnim odzivnim časom preberite naš pregled Taskworld.

asana-praznovanje

Asana nagrajevalce nagrajuje z vznemirljivimi animacijami. Živali iz risanke letijo po zaslonu, ko dokončate naloge. Obstajajo narwhal, samorog in roza stvar, ki jih še nismo natančno identificirali. Morda boste to lahko ugotovili.

Storitev ima brezplačen načrt, ki vam omogoča ustvarjanje več projektov in uporabo njegovih osnovnih funkcij, kot so seznami in pogledi kanbanov. Če se odločite za nadgradnjo, stroški začnejo 9,99 USD na uporabnika na mesec. Plačani načrti vključujejo upravljanje odvisnosti in Ganttov podoben prikaz časovnice. Preberite si, kako uporabljati članek Ganttovega grafikona, če želite več o tem.

Asana Integrations

Asana se dobro integrira z drugimi platformami. Uvozite lahko iz .csv datotek, tako da lahko začnete uporabljati obstoječo preglednico. Uporablja storitev Zapier za izmenjavo podatkov z mnogimi aplikacijami, vključno s Trello, ki jih bomo omenili spodaj. Si lahko preberete, kako se Trello in Asana primerjata v naši funkciji Trello proti Asani.

Asana ima izbor predlog. Precej preprosti so, vendar so dobra pomoč pri začetku. Vsak vključuje nalogo za zagon z besedilom, ki razlaga, kako jih uporabljati.

Obstajajo mobilne aplikacije, če želite Asana uporabljati na poti. Nima namenjene aplikacije macOS, vendar deluje dobro v brskalniku. Če želite izbrati nadomestni brskalnik za macOS, si oglejte naš pregled v brskalniku Google Chrome za eno možnost.

Asana je zabavna, uporabna in uporabna. Brezplačno je tudi, če ne potrebujete njegovih naprednejših funkcij. Več o tem si preberite v našem pregledu Asana.

Trello

Trello je orodje, ki temelji na kanbanu in je enostaven za uporabo. Številne platforme za upravljanje projektov vključujejo kanban tablo, toda Trello temelji na njej. Njegov osredotočen pristop je odličen, če želite nekaj preprostega, ki ga lahko uporabljajo vsi.

Njegov osnovni potek dela je ustvarjanje kartic, ki predstavljajo naloge. Te kartice povlečete med stolpce, da označite njihov status. Stolpci so lahko samo “opraviti”, “delati” in “narediti” ali pa bi lahko nadaljevali in predstavljali vse drugo, na primer ljudi ali faze proizvodnje.

Trellova namenska aplikacija macOS je dobro narejena in deluje kot različica brskalnika. Če se sprašujete, ali lahko zaupate aplikaciji, ki temelji na brskalniku, s svojimi podatki, poglejte v naš anonimni vodič po brskanju za pomoč.

Brezplačna ponudba Trello je ena najboljših, saj je zasedla svoje mesto na seznamu najboljših brezplačnih programov za upravljanje projektov. Njegove osnovne lastnosti ne stanejo nič, vendar obstajajo plačani načrti, ki vam nudijo dodatne kozmetične lastnosti, na primer več emojijev in nalepk po meri.

Trello vam ponuja veliko možnosti, da spremenite svoj videz. Poleg nalepk, ki smo jih pravkar omenili, lahko iz širokega izbora izberete ozadje ali naložite svoje na svoje plačane načrte.

Stroški Trello

Če se prijavite na njegovo plačljivo različico, to stane 9,99 USD na uporabnika na mesec za ekipe ali 5 USD na mesec za posameznike, ki želijo samo kozmetične nadgradnje.

Mnoga podjetja uporabljajo Trello za predstavitev informacij javnosti ali svojim strankam. Ozadja po meri so odlična, če želite videti dobro. Ljudje ga uporabljajo za vse vrste stvari, vključno z jedilnimi restavracijami in načrti sedežev za prireditve. Na strani z navdihom Trello najdete še veliko drugih primerov.

trello-butler

Če želite iti dlje od tistega, kar privzeto počne, ima veliko razširitev. Vtičnik “butler” vam omogoča ustvarjanje gumbov, ki samodejno opravljajo običajna opravila. To vam lahko prihrani tono časa, če ga pravilno nastavite.

Trello je enostavno začeti in ne stane nič, zato je odlična izbira za prvo orodje za upravljanje projektov. Edina slaba stran je, da je osnovna, vendar lahko z njo še vedno veliko naredite. Več si preberite v našem pregledu Trello. Tudi našega vodnika za začetnike Trello je vredno preveriti.

ClickUp

ClickUp ima drzen, značilen dizajn s temno sivo barvno shemo, ki je dopolnjena z drugo barvo, ki jo lahko prilagodite v nastavitvah.

Njeni trije osnovni pogledi so seznam, tabla in čas. Ima škatlo, ki omogoča razdelitev zaslona glede na to, kaj počnejo različni ljudje. Obstaja tudi Ganttova tabela, ki vam pokaže, kako se vse ujema.

Ustvarjanje projektov in dodajanje nalog njim je enostavno. Vsaka naloga ima lahko svoj seznam podvrstov, prav tako lahko ustvarite odvisnosti. Obstaja veliko predlog, razdeljenih v več kot 20 kategorij, zato začetek ne bi bil preprostejši.

Podatke lahko delite z drugimi platformami prek svojih integracij. Tako kot pri mnogih orodjih lahko tudi z Zapierjevo povezavo uporabite več kot 1000 drugih aplikacij.

ClickUp vključuje mini aplikacijo za zapisovanje beležk, ki je uporabna za pisanje majhnih opomnikov in opravkov. Če vam je ta funkcija všeč, preberite članek o najboljših aplikacijah za beleženje za več možnosti.

Aplikacijo ClickUp je treba prenesti s svojega spletnega mesta. Ni v trgovini z aplikacijami. V bistvu je enaka različici brskalnika, z morda še nekaj animacijami. To je eleganten videz aplikacije, ki se dobro prilega macOS-u.

ClickUp Varnost

ClickUp ima močno varnost in omogoča uporabo dvofaktorskih preverjanj pristnosti, o katerih lahko izveste v našem članku o preverjanju pristnosti z dvema faktorjema. Prav tako je v skladu z EU-ZDA. okvir zasebnosti in Splošna uredba o varstvu podatkov.

ClickUp ima odličen brezplačen načrt, njegovi plačani načrti pa se začnejo pri 5 USD na uporabnika na mesec. To je poceni in vključuje neomejeno skladiščenje.

podpora za klikanje

Ima veliko bazo znanja, ki vam pomaga, če se zataknete. Tam je več kot 200 člankov in približno 100 videov na YouTubeU kanalu ClickUp. Če želite vzpostaviti stik neposredno, je na voljo telefonska podpora, obrazec za stike in klepet v živo. 

Pri pošiljanju poizvedb smo našli nekaj manjših napak. V odgovoru na eno od naših poizvedb je trajalo 15 ur, na drugo pa dan in pol, kar sicer ni slabo, vendar ni najhitrejše, kar smo ga videli. Wrike in Basecamp sta najhitrejša. Če cenite hitro podporo, jih primerjajte v našem članku Wrike vs. Basecamp.

ClickUp je dober, funkcionalen in enostaven za uporabo. Je tudi poceni in ima brezplačen načrt, zato je odlična izbira za lastnike Maca in vse druge. Več o tem si preberite v našem pregledu ClickUp.

Wrike

Wrike je bolj poslovno usmerjen kot večina orodij na seznamu. To je gladka in kakovostna programska oprema, ki lahko vaši skupini prinese veliko. Oglejte si, kako se primerja z bolj sproščenim orodjem v našem članku Wrike vs. Asana.

poročila o dejavnostih

Tako kot pri večini orodij lahko tudi tukaj ustvarite naloge, jih razdelite na podvrste in ustvarite odnose med njimi. Upravljanje odvisnosti vam omogoča, da opazite morebitne zamude v projektu in ukrepate, da odpravite težave, preden se pojavijo.

Wrike ima veliko pogledov, v katerih je treba delati. Poleg seznama, plošče in tabele ima Ganttova tabela, analitika, tok in časovni dnevnik. Pogled kanbana uporablja fiksne stolpce, ki jih ne morete preimenovati, sicer pa deluje dobro.

Z brezplačnim računom dobite 2 GB prostora za shranjevanje, ki se po načrtu podjetja Wrike’s Enterprise poveča na 100 GB. Če potrebujete več, preberite naš najboljši članek za shranjevanje v oblaku.

Wrike ima močan izbor predlog, ki jih je vredno pogledati. Razvrščeni so v kategorije in četudi jih ne nameravate uporabljati, vam lahko dajo nekaj idej, kako uporabljati Wrike. Storitev se dobro integrira tudi z več drugimi platformami, vključno z Adobe Creative Cloud.

Wrike Free načrt

Wrike ima brezplačen načrt, ki ga lahko uporabljajo ekipe do petih ljudi. Poleg tega se začne pri 9,80 dolarja na uporabnika na mesec, kar je dobra vrednost za to, kar ponuja.

Ima odlično varnost, z dvofaktorsko avtentikacijo in številnimi naprednimi funkcijami, kot so geslo in nadzor dostopa do omrežja. To bo vaši ekipi pomagalo, da se izogne ​​kibernetski kriminaliteti.

Podpora Wrikea je odlična, saj nam omogoča najhitrejši odgovor na naša vprašanja, ki smo jih videli v kategoriji vodenja projektov. To je dobro, ker ima Wrike več krivulje učenja kot mnoga orodja na tem seznamu.

Njegova aplikacija za macOS je potrebovala nekaj lova. Morali smo se prijaviti v različico brskalnika in poiskati njegov imenik aplikacij. Po nastavitvi smo ugotovili, da je skoraj enak različici brskalnika. Wrike ima tudi mobilne aplikacije, če jih želite uporabljati na poti. 

Wrike je vrhunsko orodje, in kljub temu, da je zahtevnejši od nekaterih konkurentov, ga priporočamo vsem, ki se resno ukvarjajo s projektnim upravljanjem. Več o tem si preberite v našem pregledu Wrike.

monday.com

monday.com je naše splošno priljubljeno orodje za upravljanje projektov tukaj na Cloudwards.net. Najprej se je uvrstila v naš pregled najboljše programske opreme za upravljanje projektov.

ponedeljek

Njegov vmesnik je eden najboljših, saj daje malo namigov in predogledov, kaj vse počne. Če se radi učite z delom in eksperimentiranjem, to olajša.

Prijava je enostavna. Preprosto vnesete e-poštni naslov in nato kopirate šestmestno kodo v aplikacijo. Nato vas čaka čarovnik za hitro nastavitev.

monday.com nima podvrste ali odvisnosti, vendar vam daje velik nivo nadzora nad svojo nalogo. Večina orodij za upravljanje projektov vam omogoča ustvarjanje nalog, ki vključujejo določen nabor podatkov, lahko pa dodate polja v vsebino svojega srca z monday.com. 

To ni edino orodje, ki vam to omogoča, vendar ponuja najboljšo kombinacijo uporabnosti in moči, ki smo jo videli med tem.

predloge monday.com

Obstaja tudi veliko predlog, s katerimi lahko začnete, in monday.com vam ponuja veliko napotkov, ko ga izberete. To je koristno, ker obstaja element ugibanja, ki to počne v nekaterih orodjih. monday.com vam pokaže več podrobnosti o tem, kaj dobivate.

Njen namizni odjemalec nas je presenetil z oceno 12 zaradi nepristojnosti in surovega humorja. Nismo našli ničesar, vendar smo bili presenečeni, ko smo videli nekaj napak v vmesniku. Uvodni čarovnik je imel težave z navpičnim drsenjem, kar pomeni, da besedila z navodili nismo videli na vrhu zaslona. Nato se je zataknilo, ko smo vnesli svoje podatke.

Videti je, da ima monday.com v zadnjem času nekaj infrastrukturnih težav, kar povzroča motnje v storitvah, zato upajmo, da bodo kmalu odpravljene. Vsekakor priporočamo, da se lastniki Maca držijo različice brskalnika.

monday.com se začne za 25 dolarjev na mesec za skupino petih uporabnikov in ima 14-dnevno preskusno različico, če želite to preveriti.

Več o tem preberite v našem pregledu monday.com. Če želite videti, kako se oblikuje glede na druge platforme, si preberite primerjave monday.com proti Asani in monday.com v primerjavi z Wrike..

Druge možnosti

Obstaja veliko izbire programske opreme za upravljanje projektov za Mac. Tu je nekaj drugih platform, ki jih je vredno preveriti.

Zračni

Aplikacija macOS Airtable je pametna in hitra s kakovostnim občutkom. Pravzaprav je bolje uporabiti kot različico brskalnika.

Poleg tega ponuja enako funkcijo, ki vključuje številne predloge za začetek. Ustvarite lahko tudi svoje predloge, s katerimi prihranite delo v več projektih.

bloki zrakoplovov

Odlični “bloki” Airtable-a vam omogočajo, da svojim projektom dodate napredno funkcionalnost. Lahko avtomatizirajo stvari, kot sta prepoznavanje slike in prevod, in imajo ogromen potencial, da lahko opravijo delo za vas.

Airtable ima brezplačen načrt, njegovi plačani načrti pa se začnejo pri 10 USD na uporabnika na mesec. Več si preberite v našem pregledu Airtable.

Bazni tabor

Basecamp ima prijazen in privlačen dizajn, ki bo všeč lastnikom Maca. V našem pregledu Basecampa smo našli nekaj pomanjkljivosti njegovega vmesnika, vendar se je izboljšalo, odkar smo ga nazadnje pogledali.

basecamp-boost

Basecamp se odlično pokaže z vami, s pojavnimi čarovniki predstavi svoje lastnosti, njegov človeški dotik pa bo všeč lastnikom Maca.

Njegova aplikacija macOS, ki jo lahko naložite s svojega spletnega mesta, je še posebej dobra, z lepimi animacijami, ki dopolnjujejo njene glavne značilnosti. Je eno redkih orodij, kjer se aplikacija macOS izboljša v različici brskalnika.

S svojimi močnimi možnostmi komunikacije v moštvu in ravnim načrtom oblikovanja cen je Basecamp odlična izbira za ekipe, ki želijo ohraniti vse na enem mestu. Kot bonus je za učitelje brezplačen.

LeanKit

Lastniki Macov, ki so izbrali svojo platformo, da bi pokazali njen elegantni videz, bi morali zdaj odvrniti pogled. LeanKit je grdo palico udaril naravnost v obraz. Tisti, ki manj skrbijo za površno, pa bi morali pogledati bližje.

leankit-kanban

LeanKit je, kot že ime pove, osredotočen na načela vitkega upravljanja. Temelji na krovu kanbana, vendar je razdeljen na območja za različne ljudi ali skupine. To omogoča pregled nad celotnim projektom, hkrati pa omogoča, da se menedžerji osredotočijo na svoj oddelek, posamezniki pa se osredotočijo na svoje naloge.

Kljub temu, da ni privlačen, je LeanKit odlična izbira za tiste, ki so osredotočeni na stvari. Več o tem si preberite v našem pregledu LeanKit.

Končne misli

Upravljanje projektov se sliši muhasto in dolgočasno, vendar je na voljo veliko enostavne programske opreme, ki vam pomaga, da se organizirate. Tudi to ni samo za posel. Orodja za upravljanje projektov vam lahko pomagajo organizirati domačo nalogo, športno ekipo ali kateri koli ustvarjalni projekt, ki ste ga na poti.

Vse, kar smo si ogledali tukaj, ima brezplačno preizkusno različico, zato vam za začetek ni treba plačati ničesar. Vsa ta orodja lahko ponudijo in jih je vredno raziskati, če želite videti, kaj vam ustreza.

Če ste poskusili z uporabo katere koli od teh platform v operacijskem sistemu Mac, nam sporočite, kako vam je uspelo, in delite katero koli programsko opremo za upravljanje projektov, ki jo priporočate v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me