Najboljša programska oprema za pisanje 2020: Quill & Ink for New Age

V svetu brezplačnih spletnih urejevalnikov besedil je enostavno pozabiti, da obstajajo namenske aplikacije za pisanje. Google Dokumenti lahko obdelujejo vaše pritiske tipk, toda pri skoraj vsem drugem je to manj natančno. Namenski urejevalnik besedil vam lahko še vedno pomaga oblikovati to, kar pišete, organizirati ideje in jih izvoziti v profesionalne namene.


Za novele, scenariste in novinarje smo izsledili najboljšo programsko opremo za pisanje, da bi vam predstavili izčrpen vodnik, kaj naj uporabljate. Poiskali smo najboljšo programsko opremo v vsaki kategoriji in tudi druge, če potrebujete več možnosti. Na koncu je tudi razdelek za orodja, ki bi jih morali poskusiti vsi pisci.

Najboljša programska oprema za vas se lahko razlikuje glede na vaš primer uporabe. Naš vodnik smo razdelili na štiri razdelke, tako da boste našli najboljša orodja za svoje delo. Med razdelki je tudi nekaj vmesnih besed, zato priporočamo, da preberete roman, tudi če ste na primer scenarist.

Obstajajo orodja, ki bi jih morali uporabljati vsi pisci, ki se jih nismo hoteli vnesti v noben odsek. Ne glede na to, kaj pišete, je pomembno, da ustvarite njegovo kopijo s spletno storitvijo varnostnih kopij, kot je Backblaze, ki je v našem najboljšem spletnem priročniku za varnostno kopiranje na drugem mestu. V našem pregledu Backblaze si lahko ogledate.

Če niste seznanjeni, je to načelo pravila varnostne kopije 3-2-1, ki pravi, da morate hraniti tri kopije podatkov – dve shranjeni lokalno v različnih vrstah shranjevanja in eno varnostno kopijo v oblaku. Obstajajo različice, na primer shranjevanje enega lokalno, enega v oblaku za shranjevanje in enega zunaj lokacije, vendar je načelo enako. Ne želite izgubiti trdega dela, ki ste ga vložili v svoje pisanje.

Izbira najboljše programske opreme za pisanje

najboljša programska oprema za pisanje

Naše izbire aplikacij so se omejile na tri ključne dejavnike: moč, uporabnost in funkcije. Moč je bila naša najpomembnejša skrb, saj razglasitev programske opreme za “najboljšo” pomeni, da lahko prenese večino tega, kar lahko nanjo vržete. Končni osnutek, na primer, se samodejno drži standardnega oblikovanja v industriji in vam nudi potrebna orodja, da karkoli vstavite v svoj scenarij.

Moč pa ne sme priti na račun uporabnosti. Končni osnutek je najboljše orodje za pisanje scenarijev, vendar je zaradi zapletenega vmesnika manj privlačen, če potrebujete pisanje brez motenj. Glede na to je bilo nekaj stališča glede tega. Dokler programska oprema ni bila po nepotrebnem zapletena, je to veljalo.

Lastnosti, ki so vsebovale vse od orodja “Vprašaj urejevalnik” v APT-u sloga do poročil o skladnosti ProWritingAid, so bile zadnje. Vse, kar je vzbudilo naše zanimanje ali bi bilo drugače koristno med pisanjem, je ustrezalo tem kriterijem.

Za vsak del imamo na izbiro vrhunski izbor, za katerega verjamemo, da nudi najboljše razmerje moči, uporabnosti in lastnosti. Vendar to dejansko ni “najboljša” možnost. Zaradi tega ima vsak odsek tudi častne omembe, ki lahko ponudijo svoje niše, vendar niso tako uravnotežene kot naša prva izbira.

Najboljša programska oprema za pisanje nopistov

Začnimo s časovno tradicijo leposlovcev. Po nekaj raziskavah smo se ustalili na naslednjih krajih.

Napiši zdaj

WriteItNow je namenjen romanopiscem. Namesto da bi predstavil urejevalnik besedil in vas prosil, da ga smislite, program samodejno organizira vaše zapiske, poglavja in osnovne informacije v eno datoteko. Kadar koli želite delati svoj roman, je vse na enem mestu.

Vse, kar napišete, je organizirano v poglavje ali prizor, pri čemer je slednji manjši del, ki sestavljajo vaša poglavja. Ni vam treba uporabljati tega pristopa, vendar je učinkovit. WriteItNow prikazuje hierarhijo poglavij in prizorov, ki jih tvorijo, kar pomeni, da lahko napišete svojo zgodbo po delih in tako zagotovite, da ima vsak prizor pripovedni lok.

Za dodajanje prizorov v vašo zgodbo obstajajo tudi druge prednosti. Na začetku pisanja boste morali ustvariti povzetek scene, ki vključuje znake, dogodke, lokacije in rekvizite v prizoru. WriteItNow te podatke uporablja za urejanje prizorov v urejevalniku zgodb.

najboljša programska oprema za pisatelje

Urejevalnik zgodb je fantastično orodje za vizualizacijo, kako vaš roman napreduje. WriteItNow prikazuje vse rekvizite, like, lokacije in dogodke ter jih poveže s prizori, v katerih so prikazani. Poleg vizualizacije logičnega toka vašega romana vam lahko urejevalnik zgodb pomaga tudi pri odkrivanju napak v neprekinjenosti.

Čeprav je to glavno orodje za vizualizacijo pretoka vašega romana, WriteItNow lahko ustvari druge karte. Slike lahko na primer privežete v znakovne datoteke in jih uporabite v tabeli odnosov. Glede na razmerja lahko WriteItNow prikaže tudi konfliktno tabelo, tako da lahko vidite, kako konflikt upada in teče skozi vašo zgodbo.

Najboljše pisanje, programska oprema-konfliktna karta

Na tehničnem koncu lahko WriteItNow ustvari analizo berljivosti, grafikon dogodkov, zgodbo in povzetek dogodkov. Vsaka od teh je razčlenjena po poglavjih in prizorišču, kar ponuja več načinov, kako svojo zgodbo videti s ptičje perspektive.

Najboljši del teh lastnosti je, da živijo pod enim dežnikom. Ni vam treba shraniti datotek za znake, zgodbe itd. Namesto tega WriteItNow ravna z umazanim delom, zato morate odpreti samo eno datoteko.

Tudi poceni je. Lahko prenesete predstavitev programa WriteItNow in ga uporabljate, kolikor želite, vendar dokumentov ne boste mogli shraniti. Ko se odločite za nadgradnjo, morate kupiti kodo za odklepanje 59,95 USD, da začnete varčevati vse, na čemer ste delali.

Pisar

Scrivener je priljubljena aplikacija za romanopisce, pri čemer so njeni podporniki pisatelji, kot so Neil Cross, Karen Traviss in Marc Goodman. Tako kot WriteItNow ima tudi Scrivener veliko orodij za ogled vašega romana s širokega vidika, vendar jih postavlja v ozadje. Kot piše v trženjskem gradivu, vam Scrivener omogoča, da svoj roman napišete “po svoje”.

najboljše pisanje-programska oprema-skrivnik

To se začne v fazah načrtovanja. Scrivener vključuje orodja iz plute in obrise za vizualizacijo, kako vaša zgodba napreduje. Plošča je v osnovi stran z zgodbami, na katero lahko pritrdite beležke in si ogledate, kako se povezujejo. Kar je rečeno, kartice so vezane na odseke v vašem romanu. Če premaknete kartico, se bo to odrazilo v romanu.

Oris deluje na podoben način, vendar vam pokaže vse, namesto samo sinopsis prizora ali poglavja. Ploščo uporabljate za širši pogled na svoj roman in oris, če želite videti podrobnosti o tem, kdaj in kje se zgodbe zgodijo. Tako kot v iverni plošči se lahko povlečete po različnih odsekih.

Med pisanjem lahko izkoristite več načinov Scrivenerjevega zaslona. Če na primer prizor pišete na podlagi dejanske lokacije, lahko sliko povlečete v okno in si jo ogledate poleg svojega rokopisa. Če potrebujete manj motenj, lahko preklopite na celozaslonski način z eno od barvnih prednastavitev Scrivenerja ali sliko ozadja po vaši izbiri..

Osredotočenost pisca je prilagodljivost in to je dvorezni meč. V njem lahko naredite skoraj vse, od raziskovanja akademskega prispevka do izdelave scenarija. Orodja so tam, le smisel jih je imeti.

Čeprav je vrhunsko orodje po moči in fleksibilnosti, Scrivener uvršča naš časni seznam na seznam romanopiscev, saj svojih jajc ne da v en koš. To ni manjvredno orodje za WriteItNow – pravzaprav ravno nasprotno – vendar nima tako močne pozornosti na romanopisce.

Vendar je ceneje. Scrivener lahko preizkusite 30 dni v macOS, Windows ali iOS, nato pa boste morali kupiti licenco za 45 dolarjev. Preizkus je zanimiv, ker šteje le dneve, ki jih uporabljate. Če bi na primer programsko opremo uporabljali tri dni na teden, bi preizkus trajal 10 tednov.

Microsoft Word

Microsoft Word je še vedno dober, vendar je še vedno odlična izbira za pisanje vašega romana. Čeprav nima opisanih značilnosti Scrivenerja in WriteItNow-a, je to najpogosteje uporabljani urejevalnik besedil na trgu in obstaja nekaj praktičnih, če ne očitnih razlogov za njegovo uporabo.

najboljša programska oprema za pisatelje

Word ima funkcije urejanja Google Dokumentov brez prekinitev oblikovanja. Lektorji ali uredniki lahko spremenijo datoteko Word, ne da bi jih naredili trajne. S funkcijo “sledenje spremembam” si lahko ogledate vse predlagane spremembe in se odločite, ali jih želite sprejeti ali zavrniti.

Čeprav se zdi, da gre za manjšo glavo, ima ogromno posledic v poklicnem okolju. Format datoteke Word .docx je sprejet v skoraj vsaki aplikaciji za obdelavo besedil. Ne glede na to, komu morate svoje delo poslati, ste lahko prepričani, da ga bodo lahko odprli in da bo oblikovanje ostalo nedotaknjeno.

Word je uporaben za pisanje, vendar pušča veliko želenega v primerjavi s Scrivenerjem in WriteItNowom. Najboljši scenarij bi bil, da uporabite eno od teh orodij za oris in pisanje svojega romana in ga nato prenesete v Word za oblikovanje, urejanje in distribucijo.

Najboljša programska oprema za pisanje scenaristov

Za tiste, ki želijo svoje delo spraviti na srebrni zaslon, obstaja nekaj zelo specifičnih kosov programske opreme.

Končni osnutek

Končni osnutek je industrijska standardna programska oprema za scenarije. Zapleteno oblikovanje scenarija z lahkoto obravnava in ponuja številne funkcije za načrtovanje scenarija, preden začnete pisati.

najboljše pisanje-programska oprema-končni osnutek

Končni osnutek 11 se je pojavil lani, z novimi funkcijami, kot so nočni način, podpora za slike in sodelovanje v realnem času. Še vedno so prisotne starejše funkcije, med katerimi je najbolj značilna Beat Board, kjer lahko svoje zgodbe organizirate tako, kot da so pripete na plute. To je klasičen način za načrtovanje skripta in njegovo uporabo v istem vmesniku, ki ga vtipkate, da pospešite potek dela.

Beats je mogoče nadalje organizirati s pomočjo Story Map. Z njim lahko začrtate dejanja, prizore in sekvence ter si ogledate, kako se vaša zgodba razvija pred enim pritiskom na tipko. Prav tako je koristno, da se med pisanjem sklicujete na vašo Zemljevid zgodb, da se prepričate, da razvijate prizore na organski način.

Končni osnutek ima druga orodja za pisanje. Sodelovanje v realnem času lahko uporabite, da povabite druge uporabnike končnega osnutka, da delajo na vašem scenariju, poseben okvir za klepet pa vam omogoča, da ideje oddaljite drug od drugega.

Nadomestni dialog lahko shranite tudi v Končni osnutek. To je še posebej koristno v zgodnjih fazah pisanja, ko liki morda niso v celoti razviti. Shranjevanje nekaj idej vzdržuje dosleden pogovor in omogoča preprost način, kako spremeniti način, kako nekdo nekaj pove.

najboljše pisanje-programska oprema-alt-dialog

Končni osnutek vključuje več kot 100 predlog, od scenarijev filmov do grafičnih romanov, asistenta za oblikovanje in SmartType, kar je hiter način za vnašanje imen znakov v ponavljajočem se dialogu.

Končni osnutek kraljuje po vrhunskih lastnostih. Kljub temu se bori za enostavnost uporabe, še posebej v primerjavi s Fade In, eno naših častnih omemb. Od indeksnih kartic do plošče Beat se dogaja veliko, tako da se je enostavno izgubiti v pripravah in nikoli ne začeti pisati.

Za 250 dolarjev je na voljo tudi zajetna cena. Kljub temu je standardna programska oprema za pisanje scenarijev in agencije navajena videti skripte, oblikovane z njo. Program je bil uporabljen za Scarface, izgubljeni, nazaj v prihodnost, Mad Men in več. Če resno razmišljate o pisanju scenarijev, je Končni osnutek orodje za vas.

Zbledi

Fade In se osredotoči na pisanje. Ima preprost vmesnik, zatemnjen zadaj, tako da lahko preprečite motnje in delate na svoji zgodbi. Kljub temu ima funkcije za načrtovanje in nadzor vašega scenarija.

najboljša pisanje-programska oprema-fade-in

Za razliko od končnega osnutka, Fade In podpira več datotek, in sicer Final Draft (.fdx) in .pdf. Prav tako podpira uvoz in izvoz v Scrivener, Adobe Story in Celtx. Če prihajate iz druge programske opreme ali želite, da se skript pošlje v pravilni obliki, je Fade In zajemal.

Kljub temu je programska oprema za izbiro scenaristov, kot je Rian Johnson (Vojne zvezd: Epizoda VIII – Zadnji Jedi) zaradi svoje odlične uporabnosti. Fade In vam omogoča, da se osredotočite na svoje pisanje, tako da odložite indeksne kartice, utripe in zapiske v korist racionaliziranega vmesnika.

Še vedno vam omogoča, da organizirate indeksne kartice in dodate opombe v svoj scenarij, vendar je to težje, kot je v Finalnem osnutku. Osredotočenost na pisanje brez motenj prihaja na ceno funkcij, ki bi sicer odvrnile vaše pisanje.

Zaradi tega je Fade In težko priporočiti vsem. Ali se boste zaljubili v vmesnik in se skušali ukvarjati s čim drugim ali pa boste ugotovili, da mu primanjkuje navigacije do globljih funkcij. Na srečo lahko prenesete neomejeno preskusno različico v oceno.

Celtx

Celtx je brezplačno spletno filmsko orodje. Filmsko ustvarjanje in ne scenaristično pravimo, ker vam Celtx nudi orodja za dokončanje filma skozi vsak korak postopka. Druga orodja so na voljo po ceni.

najboljša programska oprema za pisatelje

Jedro Celtxa je njegov brezplačni urejevalnik besedil, ki je narejen za oblikovanje scenarijev. Vmesnik je preprost za uporabo, vendar ni tako privlačen kot Fade In in plavajoča orodna vrstica na desni strani ponuja seznam funkcij za ogled vašega scenarija.

Na zavihkih si lahko ogledate svoje prizore, dodate opombe k določenim odsekom in si ogledate katalog znakov. Če plačujete, boste lahko dostopali tudi do drugih funkcij Celtxa, kot so seznam posnetkov in razčlenitev.

Zaradi plačanih lastnosti Celtx izstopa. Ko je osnutek končan, lahko z naborom orodij določite proračun, razpored, slikovno ploščo in razčlenite skript. Ima celo območje za upravljanje pomembnih stikov in strank, ki so lahko ključnega pomena za proizvodnjo.

Ker temelji na spletu, se Celtx zlahka uporablja tudi za sodelovanje. Za povezovanje z drugimi uporabniki lahko uporabite zavihek »izmenjava« na vrhu vmesnika. Tam lahko najdete pisatelje, igralce, producente, režiserje in še več, vsak pa ima ocene na podlagi zaključenih projektov.

Celtx je dobra brezplačna možnost, vendar ne bi smeli nadgraditi na plačljivi načrt, razen če ne boste uporabili dodatnih orodij. Paket celotne proizvodnje vam bo privoščil 29,99 USD na mesec. Fade In lahko kupite takoj za ceno treh mesecev pri Celtxu.

Najboljša programska oprema za pisanje novinarjev

Zadnja skupina besednih mojstrov so ljudje, ki si pišejo novice za preživetje. Ker so njihove potrebe zelo osredotočene, so tudi njihovi prilagojeni programi.

AP Stylebook Online

AP Stylebook je že dolgo sprejet slog angleških medijev. V preteklosti so uredniki kopij, pisci in drugi, ki so bili vključeni v postopek objave, potrebovali za nakup tiskane kopije stilske knjige letno za ogled novih vnosov in popravkov.

najboljše pisanje-programska oprema-stilska knjiga

Trdi izvod lahko še vedno kupite, vendar je spletna različica veliko bolj dragocen vir. To je enaka cena z enakim popustom, če nastavite samodejno obnovo, vendar vam omogoča dostop do celotnega učilnika stilov na namizju, prenosniku, pametnem telefonu ali tabličnem računalniku.

Kot spletni, živi vir ima prednosti pred različico tiska. Naročniki lahko uporabljajo funkcijo »Vprašaj urejevalnik«, ki omogoča iskanje po arhivu vprašanj, poslanih urednikom AP Stylebook. Če vaše vprašanje ni na seznamu, ga lahko pošljete neposredno urednikom.

Druge prednosti se pojavijo med uporabo. Na primer, lahko poiščete vnose, ne da bi trkali po straneh ali pa v stotine besed uporabili vgrajene zvočne datoteke, da bi slišali, kako so izgovorjene.

Za velike medije, ki želijo opremiti svoje zaposlene s primerki AP Stylebook, je spletni vir najboljša možnost. Poleg količinskih popustov in samodejne obnove dobite tudi možnost, da ustvarite vnose po meri in jih dodate kopijam v vašem računu.

Nazadnje se spletna različica AP Stylebook posodablja skozi vse leto. Ni vam treba čakati na novo različico, da vidite, kaj uredniki dodajajo ali spreminjajo. Če boste želeli, je to živ dokument, ki zagotavlja, da se vaša publikacija drži naslednjih smernic AP pred naslednjim tiskanjem.

App Hemingway

Ernest Hemingway je eden najvplivnejših piscev, ki je pisalo na papir. Aplikacija Hemingway, brskalniško orodje, poskuša popraviti cvetno pisanje in preveriti, ali je v kopiji uporabljena prislov, pasivni glas, zapleteno fraziranje in po nepotrebnem dolgi stavki. Prikaže vam tudi raven branja in predviden čas branja.

najboljše pisanje-programska oprema-hemingway-app

Lahko bi se uvrstil v naslednji odsek, vendar se zdi novinarjem bolj naravno, zlasti tistim, ki delajo za spletne publikacije. Ne gre za mehaniko pisanja. Namesto tega poskuša zgostiti tisto, kar govorite za bolj jasne in jasnejše kopije.

Kljub temu to ni prvo orodje za opravljanje te naloge. Hemingway App je sicer edinstven, saj omogoča oblikovanje pred urejanjem. Medtem ko boste morali preoblikovati v katerem koli urejevalniku besedil, ki ga uporabljate, oblikovanje v aplikaciji nalaga, da ignorira stavčne fragmente v točkah z oznakami, na primer ali ne upošteva zapletenih besednih stavkov..

Najboljši del tega je, da je brezplačen. Aplikacijo Hemingway lahko uporabljate v katerem koli brskalniku, ne da bi potrebovali lokalno programsko opremo ali razširitev brskalnika. To je hiter način, da preverite svoje pisanje, preden ga pošljete množicam, ki jih priporočamo, da preverite.

Častitljiva omemba: VPN

Čeprav virtualno zasebno omrežje ne piše programske opreme, je virtualno zasebno omrežje tehnično še vedno programska oprema – vsaj aplikacija. To je ohlapna definicija, zagotovo, toda VPN je eno najpomembnejših orodij, ki jih novinar lahko uporablja.

najboljša programska oprema za pisatelje

Če ne veste, VPN šifrira vaš internetni promet in vas skriva pred vladnimi agencijami, ponudniki internetnih storitev in drugimi skrivnimi očmi, ki bodo morda želele prebrskati vaše podatke. Vaš prvotni naslov IP je zamenjan z novim in povezava, ki prihaja iz računalnika, je zavarovana z visokokakovostnim šifriranjem. V bistvu lahko v spletu najdete resnično brez beleženja zgodovine.

Medtem ko je več načinov, ki bi jih novinarji morali uporabiti, da bi se zaščitili na spletu, smo v spletnem priročniku o zasebnosti za novinarje uvrstili na prvo mesto. Dejstvo je, da so novinarji večje tveganje za ponore in kibernetsko kriminaliteto, zato je izginotje med raziskovanjem pomembno, zlasti v tveganih okoliščinah.

Novinarji se kljub temu ne bi smeli skleniti za noben VPN. Najboljši brezplačni ponudniki VPN-ja, čeprav imajo veliko vrednost, ne nudijo dovolj zaščite in ponudniki srednjih cest, kot je PIA, uporabljajo šifrirano šifriranje, čeprav lahko povečate varnost PIA, kot lahko preberete v našem pregledu zasebnega dostopa do interneta.

Večina najboljših ponudnikov VPN bo dobro delovala, vendar priporočamo, da gremo dlje in izberemo ponudnika iz naših najboljših VPN storitev za vodnik po Kitajski. Če kitajski kremplji proti zasebnosti ne morejo treskati teh predorov, jih nihče ne more.

Na srečo je v obeh primerih en ponudnik na prvem mestu: ExpressVPN. Je najhitrejši ponudnik VPN, ki smo ga preizkusili, poleg tega pa je tudi najbolj varen. Ne glede na to, ali se povezujete s temnim spletom za zajemalko ali samo poskušate pretakati UK Netflix – tudi naš najboljši vodnik VPN za Netflix je bil najboljši – ExpressVPN je najboljša možnost.

Več o tem, kako storitev deluje in kako se lahko prijavite v našem pregledu ExpressVPN.

Lektoriranje, urejanje in druga pisna orodja

Navada za pisanje in pregledovanje je najboljše orodje za urejanje, vendar obstajajo programi, ki vam olajšajo življenje. Tu je nekaj pripomočkov za pisanje, ki se vam bodo morda zdeli koristni pred in po vnosu tipke.

ProWritingAid

ProWritingAid je najboljše orodje za lektoriranje in urejanje na trgu. Združuje se z glavnimi urejevalniki besedil, vključno z Word, Google Docs, Scrivener in OpenOffice. Plačljiva različica je dober peni, vendar lahko hkrati brezplačno uredite do 500 besed s pomočjo spletnega preveritelja ProWritingAid.

Po preverjanju dokumenta ProWritingAid ustvari 20 poročil. Obstaja splošna analiza, kot sta slog in slovnica, vendar ima tudi edinstvena poročila. Naša najljubša poročila sta lepljiv stavek, ki odstranjuje lepilne besede (200 ali tako najpogostejših angleških besed) in doslednost, kar zagotavlja, da ste dosledni pri črkovanju, uporabi velikih začetnic in ločil..

O različnih poročilih, ki jih ustvarja ProWritingAid, si lahko preberete tukaj.

Kljub temu pride po zajetni ceni. Naročnina na Premium deluje 50 USD na leto in to je edini način za dostop do integracij ProWritingAid z drugimi aplikacijami. Niso vključeni tudi pregledi plagiatorstva. Tisti vam bodo prinesli 1 dolar na denar.

Kljub temu ProWritingAid stoji poleg možnosti, kot je Grammarly – o kateri bomo razpravljali v nadaljevanju – zaradi svojih integracij drugih proizvajalcev. Prav tako prosto poda svoj spletni API, tako da ga lahko uporabljajo tudi druge aplikacije.

Slovnična

Po preklicu podpore za Google Dokumente je slovnica zavrnila kot de facto orodje za lektoriranje. Kljub temu je hiter način, da preverite slovnico, slog in črkovanje v brskalniku ali na namizju.

V vašem brskalniku je vseeno nekoliko nezanimivo. Ko deluje, je lepo imeti, včasih pa je luskavo. Najboljši primer je, da namestite lokalno aplikacijo za Microsoft Word in tam preverite ali kopirate besedilo v aplikacijo.

Vendar to ni čarobni serum za vašo kopijo. Slovnična oblika, kot že ime pove, je najboljša pri popravljanju slovnice in ne pri urejanju dela. Brezplačna različica je v bistvu pregledno črkovanje, ki popravlja stvari, kot so pasivni glas, nepravilna ločila in stavki na tekočem mestu.

Različica Premium lahko naredi veliko več, vključno z izboljšanimi preverjanjem besedišča, podrobnejšimi preverjanjem slovnice in konteksta ter žanrsko specifičnimi slognimi priporočili. Premium celo prihaja z detektorjem plagiatorstva, ki preverja vašo kopijo na več kot 16 milijard spletnih straneh, kar je še posebej koristno za študente.

To se zdi najbolj naraven dom za slovnico. Študenti, ki še vedno pridobivajo svoje pisne ležaje, se bodo zvrnili za nenadomestljivo orodje za zaključni pregled, preden bodo vložili papirje. Po drugi strani pa bodo strokovnjaki morda našli nekaj koristi, vendar premalo, da bi upravičili ceno.

Mindnode

Navdušujoče je Mindnode na voljo samo za macOS in iOS. To je spletno orodje, ki vam omogoča, da organizirate misli na visoki ravni za oblikovanje zgodbe ali pisanje papirja. Obstajajo druge možnosti za Windows, vendar nobena ne obravnava sporadične narave ustvarjanja spleta zgodb z enako milostjo.

Medtem ko razmišljate o možganih, lahko v splet hitro dodate vnose. Z desno miškino tipko dodate glavna vozlišča. Od tam boste s klikom blizu glavnega vozlišča ustvarili vrstico in vnos, ki je vezan nanjo. Nobene orodne vrstice ali menijev ne bi smeli skrbeti. Takoj, ko lahko vtipkate, lahko svoje ideje dobite na virtualni strani.

Tudi vozlišča niso samo za vnos besedila. V Mindnode lahko povlečete in spustite datoteke, slike ali povezave z namizja ali brskalnika in jih boste pritrdili na glavno vozlišče, na katerem delate. V vmesnik lahko celo povlečete zapiske dolge oblike in jih pritrdite vnose. Ta funkcionalnost dobro deluje z Evernoteom, našim prvim izborom najboljših aplikacij za beleženje (preberite naš pregled Evernote).

V vašem spletu bo osrednja tema in lahko povlečete vozlišča na to temo, da vidite, kako se vse poveže. Mindnode omogoča tudi nadaljevanje razvejanih poti, tako da lahko na določen odsek vedno dodate več podrobnosti.

Ko končate z načrtom, lahko določene razdelke nastavite kot “naloge”. S tem boste lahko izvozili predmete, ki ste jih izbrali v aplikacije, kot so Stvari, OmniFocus ali Opomniki. Celoten oris lahko tudi sinhronizirate ali izvozite v številne formate, vključno s FreeMind in OPML.

Končne misli

Pisci imajo na voljo veliko orodij in na našem seznamu smo zajeli le del možnosti. Čeprav menimo, da so naše izbire najboljše za posamezne kategorije, boste morda bolje izkoristili drugo orodje, če se funkcije ujemajo s tistimi, ki jih želite doseči..

Kljub temu, če vam ni jasno, kje naj začnete, je najboljša stava na naših vrstah. WriteItNow je prilagojeno orodje za romanopisce, Fade In je industrijska standardna scenaristična programska oprema in AP Stylebook je novinarjem nujno potreben.

Ali obstajajo aplikacije za pisanje, ki smo jih pogrešali? Sporočite nam, kaj uporabljate v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map