Najboljša brezplačna programska oprema za upravljanje projektov do leta 2020: Izdat po ceni

Programska oprema v oblaku vam lahko pomaga organizirati svojo ekipo, projekt in življenje. To lahko naredi učinkovitejšo komunikacijo in vas motivira, da se dokončate. Kljub temu lahko postane drago, zato smo za vas pripravili nekaj brezplačnih možnosti. Kdo ve, morda boste celo zaslužili z najboljšo brezplačno programsko opremo za upravljanje projektov.


Pomagali vam bomo, da se organizirate, ne da bi porabili. Orodja, o katerih bomo razpravljali, imajo koristne in učinkovite brezplačne načrte. Če še nikoli niste uporabljali programske opreme za upravljanje projektov, ni težko začeti; zahvaljujoč našemu vodiču vam sploh ne bo treba odpreti denarnice..

Najboljša brezplačna programska oprema za upravljanje projektov 2020

Kaj je najboljša brezplačna programska oprema za upravljanje projektov

Za izdelavo našega seznama morajo orodja ponujati veliko vrednosti v svojih brezplačnih načrtih. Ne zanimajo nas brezplačne ponudbe, ki vam ne dovolijo, da bi naredili ničesar, ali pa vas nadgrajujejo za nadgradnjo. Iščemo funkcionalna orodja, vendar nimamo nič proti, če imajo tudi kakovostno plačane funkcije.

Razen tega, da so brezplačni, iščemo enake lastnosti, ki jih iščemo v vsej programski opremi za upravljanje projektov. To pomeni, da želimo videti koristne funkcije in jih veliko. Orodja morajo biti uporabniku prijazna, kar pomeni, da je vmesnik, ki ga je enostavno razbrati in se odzvati na uporabnikov vnos. Pomagajo tudi pomoč in vodenje.

Všeč so nam tudi storitve, ki so močne glede varnosti. Mnoge platforme rezervirajo najboljše varnostne funkcije za svoje podjetniške načrte, zato jim omogoči dostop do brezplačnih načrtov.

Naš najljubši favorit je Wrike, ki ima odličen nabor funkcij in je kakovostno orodje, čeprav ima večjo krivuljo učenja kot nekateri njegovi tekmeci.

Najboljša brezplačna programska oprema za upravljanje projektov: Wrike

Wrike je eno izmed naših najljubših orodij, na lestvici najboljših programskih programov za upravljanje projektov pa ga je neprijeten uzurper monday.com tesno premagal. Oglejte si, kako jih primerjata neposredno v naši ponedeljek v primerjavi z Wrikeom.

wrike-novi-projekt

V brezplačnem načrtu Wrike lahko dostopate do njegovih pogledov in seznamov. Njeni drugi pogledi so pred vami kot obarvani sadeži, ki se obarvajo s tekstom, tako da si omislite, kaj lahko naredite, če nadgradite.

Svoje deske lahko brezplačno delite z do petimi soigralci. Naloge lahko dodelite sebi ali kateremu koli članu vaše ekipe.

Wrike teme

Izgled Wrikea je enostavno prilagoditi, saj ima na voljo 13 tem. Vendar so te nastavljene na uporabnika, tako da jih ne morete deliti tako, kot jih lahko v Trello. To je bolje, če želite videti, kot želite, vendar ne tako dobro, če želite skupno temo za vse v vaši ekipi.

Wrike ima v svojih menijih veliko dobrih možnosti. Naloge lahko podvojite ali jih samodejno ponovite. Obe funkciji vam lahko prihranita delo, zato jih je vredno preveriti.

Če vam je všeč Wrike in se odločite za nadgradnjo, ima na svojih plačljivih načrtih še veliko več funkcij. Vključujejo dodatne poglede, podvrste, upravljanje odvisnosti, preverjanje in sledenje času.

Wrike ima tudi varnost vrhunske kakovosti in lahko uporabite dvofaktorsko preverjanje pristnosti, ne da bi vam bilo treba nadgraditi. Za shranjevanje uporablja AES 256-bitno šifriranje, o katerem lahko izveste v našem opisu šifriranja.

Shranjevanje Wrike

Na brezplačnem načrtu Wrike dobite spodnjih 2 GB prostora za shranjevanje. Če to ni dovolj, poglejte možnosti v našem najboljšem članku za shranjevanje v oblaku. Wrike se lahko samodejno poveže s storitvijo Google Drive, Box, Dropbox, Microsoft OneDrive in YouTube, tako da imate na voljo veliko izbire, ko gre za skupno rabo datotek.

Deluje tudi z drugo programsko opremo, kot sta Microsoft Office 365 in Slack, tako da lahko svoje delovne procese enostavno integrirate. Wrike ima poleg namiznih aplikacij za Windows in macOS še mobilne aplikacije za Android in iOS, zato jih je mogoče uporabljati skoraj kjer koli.

Tukaj je veliko všečkov in majhne ekipe lahko Wrikeu veliko uspejo, ne da bi se prijavile na svoje plačane načrte. Več o tem si preberite v našem pregledu Wrike.

Trello

Trello je orodje, ki temelji na kanbanu in ga je najlažje uporabiti na našem seznamu. To loči mejo med nalogami in upravljanjem projektov. V resnici je tako preprosto, da ga zagotovo ne prečkate. Če želite nadgraditi, obstaja vrsta “porabnikov”.

V svoji osnovni obliki je eno najboljših brezplačnih orodij in večina njegovih glavnih funkcij je na voljo. Dobiš samo kanbanski pogled, vendar lahko s tem veliko narediš. Tu jih uporabljamo sami na Cloudwards.net.

Kanban pristop je sestavljen iz ustvarjanja stolpcev, ki jih lahko pokličete karkoli, in dodajanja kartic, ki ponavadi predstavljajo naloge. Naloge povlečete z leve proti desni, da spremenite njihov status. Pogost primer je “opraviti”, “narediti” in “narediti”, vendar lahko naredite stolpce za člane skupine ali faze proizvodnje. Preberite si naše informacije o uporabi kanbanskega vodnika za več.

Plošče se lahko uporabljajo na vse vrste kreativnih načinov. Lahko jih objavite in prikažete menije restavracij ali načrte sedežev. Poglejte primere na strani »Navdihi« Trella in preverite, kaj je mogoče.

Z »power-ups« vam lahko dodate različne poglede in Trello približate ostalim programom. Obstajajo presenetljivo močni, zato si oglejte, kaj je na voljo.

Trello Butler

Vtičnik “butler” velja omeniti, ker vam omogoča avtomatizacijo nalog, ki jih redno opravljate. Čeprav je močan, ima preprost vmesnik, ki omogoča kombiniranje pravil z dejanji. Tako lahko naredite stvari, na primer premikanje kartic iz enega stolpca v drugega, ko so označene kot popolne, ali dodate kontrolni seznam novim nalogam.

trello-butler

»Power-ups« omogočajo tudi skupno rabo podatkov z drugimi platformami, kot je Google Drive, za dodatno shranjevanje ali Slack, za razpravo o stvareh s soigralci.

Pri prilagajanju svojih plošč dobite veliko izbire. Na voljo so nalepke in velik izbor slik za ozadje. Obstaja tudi veliko emojijev, ki jih lahko uporabite za komunikacijo. Pri plačanih načrtih dobite še več možnosti in lahko naložite svoja ozadja in nalepke.

Trello ima dvofaktorno avtentikacijo za vse, z naprednejšimi varnostnimi funkcijami za plačevanje strank. Njeni plačani načrti se začnejo pri 5 USD na mesec za posameznike ali 9,99 USD na uporabnika za ekipe. To ni predrago, vendar je brezplačen načrt odličen in ni nobene prisile, če ga želite nadgraditi, če ne želite.

Trello je odlična in preprosta možnost za tiste, ki nimajo ničesar. Če želite izvedeti več o tem, preberite našo revijo Trello. Vodič za začetnike našega Trello vas bo vodil tudi skozi osnove.

Asana

Asana je dostopno orodje, ki vam omogoča brezplačno uporabo njegovih kanbanov in seznam ogledov. Uporabite lahko tudi njegov koledar, ki je koristen za organizacijo. Brezplačni načrt vam omogoča delo z do 15 člani ekipe, kar je velikodušno za brezplačno orodje.

Tako kot Trello, tudi ta deluje dobro kot seznam osebnih opravil in vam pomaga pri organizaciji projektov. To je tudi odličen način, da vse v svoji pisarni obdržite na isti strani, Asanina brezplačna ponudba pa je odlična izbira za majhne ekipe.

Naloge lahko vključujejo različne informacije. Poleg naslova in opisa jih je mogoče dodeliti uporabnikom glede na datum zapadlosti ali razdeliti na podvrste. Lahko tudi komentirate in priložite datoteke. Omejitev velikosti datoteke je 100 MB, če potrebujete več kot to, si oglejte naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku za velike datoteke.

Asana praznovanja

Njena „praznovanja“ vas nagrajujejo, če želite narediti stvari z ljubkimi živalskimi animacijami. Ko boste med uporabo uporabljali zaslon, bodo po vašem zaslonu preletele različne vrste. Pojavijo se, ko naloge označite kot dovršene, vendar ne vsakič, kar dodaja zabavo.

asana-praznovanje

Asanin sproščen pristop je odlična izbira za pisarne, kjer življenja ne jemljemo preveč resno. Čeprav je svetel in lahek, je to močno orodje in njegovi oblikovalci razumejo, da je angažiranje plus, ko ljudje vlagajo v programsko opremo za upravljanje projektov..

Če se odločite za nadgradnjo na plačljive načrte, znašajo 9,99 USD na uporabnika na mesec in ponujajo druge funkcije, kot so odvisnosti, napredna varnost in časovnica Asana. Poleg svoje različice brskalnika ima Asana še aplikacije za Android in iOS.

Asana ima veliko za to in je preprosta za uporabo. Trello je najlažja brezplačna platforma, vendar je Asana blizu drugega in nudi več funkcij. To je odličen način za začetek uporabe programske opreme za upravljanje projektov.

Za več o Asani preberite naš pregled Asana. Če se odločite za potop, preberite vodnik za začetnike Asane za nasvete, kaj lahko dosežete z njim.

Freedcamp

Freedcamp ima celovit brezplačni načrt, ki vam omogoča, da naredite veliko, ne da bi morali izluščiti peni.

freedcamp-naloge

Njegov glavni pogled “nalog” je Ganttova karta s popolnim upravljanjem odvisnosti. Predmete lahko povlečete okoli, ustvarite odvisnosti tako, da povlečete iz predmeta v element in prilagodite vsebino opravila tako, da dvokliknete tako, da odprete okno. 

Premaknite se naloge in videli boste, da se bodo preostali elementi projekta premaknili, da bodo ustrezali vašim spremembam. Je ena izmed najhitrejših, najintimitivnejših Ganttovih implementacij, ki smo jih videli.

freedcamp-gantt

Obstajata tudi koledar in razprava, tako da lahko vidite, kdaj je treba narediti stvari, in razpravljati o podrobnostih svojih projektov v spletu.

Sledenje času Freedcamp

Lahko postavite mejnike, da zastavite cilje svojih projektov in jim dodate strukturo. Vključene so funkcije sledenja časa, kar je velikodušna funkcija, ki jo lahko vključite v brezplačni načrt. To vam omogoča, da spremljate, koliko časa ste porabili za stvari. 

Vendar se zdi, da je ta stran nekaj več kot dnevnik. Nalogam, ki smo jih ustvarili v preostalih pogledih, nismo mogli enostavno dodeliti časa, raje smo morali vsakemu kosu časa dati ročno ime. Časovno sledenje ni najboljše, vendar je vseeno lepo dobiti brezplačno.

Če želite preveriti platformo, ki dobro spremlja čas in ocene, preberite naš Mavenlink pregled. Pričakujte, da boste plačali za to, ko končate brezplačno preizkusno različico.

Opozoriti moramo, da nekatere funkcije, ki smo jih lahko uporabili, na videz niso navedene v brezplačnem načrtu na strani s cenami. Nismo prepričani, ali je to zato, ker je stran s cenami zastarela ali te funkcije niso samodejno izključene šele po brezplačnem preskusu. 

Kakor koli že, ne delamo muke in smo zelo zadovoljni z brezplačno ponudbo Freedcampa. Tudi v svojem brezplačnem načrtu dobite neomejene projekte in datoteke, kar se nam dobro sliši. 

Freedcamp ima mobilne aplikacije za Android in iOS. Na njegovem spletnem mestu so tudi namizne aplikacije za Windows in macOS. Več o tem si preberite v našem pregledu Freedcamp.

ClickUp

Če ga želite zamenjati, vam ni treba plačati ničesar, če želite začeti s ClickUpom. Daje vam večino svojih glavnih značilnosti za nič. Na voljo so podvpraševanja in upravljanje odvisnosti, kakor tudi pogledi na koledar, naloge in plošče.

Kot smo povedali v svojem pregledu, so njegove glavne funkcije upravljanja nalog odlične. Nalogam lahko določite prednost in jih združite, če menite, da ste preveč upravljali z mikrofoni in na koncu preveč. Omogoča vam ustvarjanje ocen časa, ki jih lahko kasneje primerjate z dejanskimi rezultati, kar vam pomaga izboljšati napoved stroškov projekta.

seznam klikov

Upravitelji bodo cenili tudi pogled polja ClickUp, ki vam omogoča, da zaslon razdelite na polja, ki prikazujejo naloge, dodeljene vsakemu članu. Dobro je vedeti, kaj namerava ekipa, zato bo ClickUp še posebej zanimiv za šefe, ki želijo pozorno spremljati stvari.

ClickUp Notes

ClickUp ima še druge uporabne funkcije, na primer beležnico v spodnjem desnem kotu, ki omogoča pisanje opomnikov samemu sebi ali karkoli drugega, kar se vam zdi koristno. Preberite si članek o najboljših aplikacijah za beleženje, če vam je funkcija všeč. ClickUp vam omogoča tudi uporabo lastnega logotipa ali nastavitev lastne barvne sheme.

Njen brezplačni načrt vam daje neomejene uporabnike, projekte in prostore. Tako kot številne brezplačne ponudbe ima tudi prostor za shranjevanje le 100 MB. Članek o najboljši spletni shrambi za ekipe vam bo pomagal, če boste potrebovali več.

ClickUp vam omogoča uvoz podatkov z več platform, kot so Asana, Trello in Jira. Njegove integracije vključujejo Zapier, ki omogoča skupno rabo podatkov z več kot 1000 aplikacijami. Kljub temu smo imeli težave z njegovo funkcijo izvoza, ki je nismo mogli uporabiti.

Če se prijavite, ClickUp s 5 USD na uporabnika na mesec za najcenejši plačani načrt ne bo bankrotiral. Dobite napredna poročila, več integracij, neomejeno shranjevanje in odstranjevanje omejitev uporabe za stvari, kot so polja po meri. Na dražjih načrtih so na voljo izboljšane funkcije varnosti in upravljanja.

Poleg namiznih in mobilnih aplikacij lahko ClickUp uporabljate prek razširitve za Google Chrome ali na Amazon Fire TV. Več o tem si preberite v našem pregledu ClickUp.

Častitljive omembe

Obstaja še nekaj drugih platform z brezplačnimi načrti, ki so nam všeč.

TeamGantt

TeamGantt ima brezplačno ponudbo, ki omogoča delo s skupinami treh ljudi. To je omejeno, a dober način, da to preverite. To je močno orodje, kot bi pričakovali, na njegovem Ganttovem pogledu.

Njegove glavne značilnosti vključujejo upravljanje odvisnosti in dobro deluje tako, da je to intuitivno. Ganttovi grafikoni so lahko pridni, toda TeamGantt je naredil dobro, kot bi pričakovali od njegove ključne funkcije.

Čeprav je brezplačna ponudba TeamGantta spodobna, so številne naprednejše poslovne in varnostne funkcije omejene na plačljive načrte. Preberite naš pregled TeamGantt za več. Če vas zanima orodje na osnovi Gantta, je vredno preveriti naš članek o uporabi Ganttovega grafikona.

Podio

Brezplačna možnost Podio vključuje njegove glavne funkcije upravljanja aplikacij, aplikacije in delovne prostore. Žal s tem dobite le 500 predmetov. 

Kako omejujoče je to, je odvisno od tega, za kaj ga uporabljate. Če ga uporabljate za sledenje nekaj deset nalog, boste v redu, če pa v sistem in sistem izstopa veliko elementov in jih želite arhivirati, boste hitro dosegli njegove omejitve.

Podio ostaja dobra možnost in deluje dobro kot seznam opravil, ki je preprost za uporabo, ki ima nekaj dodatnih funkcij. Dobite tudi neomejeno prostora za shranjevanje, ki ga je težko premagati, Podio pa se integrira z mnogimi storitvami, kot so Google Drive, Dropbox in Evernote. O tem si preberite v našem pregledu Podio.

Zračni

Brezplačna ponudba Airtable-a vam omogoča uporabo njegovih glavnih funkcij. V bistvu je enostavno orodje za ustvarjanje baz podatkov. Zaradi tega je slišati zapleteno, vendar ima vrhunski izbor predlog, ki vam omogoča hitro nastavitev za vse vrste projektov.

Žal naša najljubša funkcija, bloki Airtablea, ni na voljo s svojim brezplačnim načrtom. Bloki vam ponujajo vse vrste zanimivih funkcij in za uporabo Airtable se je vredno prijaviti. Več o tem v našem pregledu Airtable.

Na splošno pa je Airtable dobra možnost za ljudi, ki želijo neobsojen pristop k deljenju informacij o projektu.

Končne misli

Poleg tega, da vam ni treba zlomiti banke, da bi vstopili v programsko opremo za upravljanje projektov, se vam ni treba niti dotikati. Kot smo videli, obstaja veliko brezplačnih možnosti, ki vam lahko pomagajo pri organizaciji.

Nekatera najboljša orodja imajo brezplačne stopnje, ki ponujajo večino svoje osnovne funkcionalnosti. Če ste preizkusili katero koli od teh orodij ali poznate druga dobra brezplačna, nam to sporočite v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map