monday.com vs Asana: Upravljanje delovnega toka v letu 2020

Če izbirate orodje za upravljanje projektov, ste razvajeni pri izbiri, saj se številne platforme zavzemajo za vašo pozornost, ko ljudje prihajajo v oblak. V tem članku bomo primerjali dva najboljša orodja, kot smo si ogledali monday.com in Asana.


Obe sta priljubljeni, pri čemer ima Asana svojo izjavo, polno odmevnih kupcev, vključno z NASA in The New York Times. monday.com deluje tudi dobro, saj ga uporablja več kot 50.000 ekip, vključno s strankami, kot so Carlsberg, Philips in Discovery Channel.

Po našem izboru najboljše programske opreme za upravljanje projektov se je monday.com znašel na vrhu, zato je postal najljubši favorit. O številnih dobrih točkah bomo govorili v našem pregledu monday.com. Asana je tudi močna konkurenca, ki jo pri Cloudwards.net zelo cenimo. Več o tem si preberite v našem pregledu Asana.

Nastavitev boja: monday.com proti Asani

monday.com in Asana sta uporabniku prijazna orodja. So dobro zasnovani, z odličnimi vmesniki, ki omogočajo navigacijo po cinchu in ne ovirajo uresničitve stvari..

Nad njimi bomo postavili glavnik z drobnimi zobmi, da bi videli, kako se primerjajo na več ključnih področjih. Najprej si bomo ogledali funkcije, da vidimo, kaj ponuja največ v smislu funkcionalnosti. Potem si bomo ogledali ceno, da bomo videli, kaj vas bo stalo več.

Primerjali jih bomo glede enostavnosti uporabe, kar bi moralo biti zanimivo, saj je uporabnost ključno prodajno mesto za obe platformi. Nazadnje bomo dobili bolj tehnično in videli bomo, kako se primerjajo, ko gre za zaščito vaše zasebnosti in varovanje podatkov vašega podjetja.

Ne glede na to, kateri tekmovalec je osvojil največ krogov, prevzame krono, razen če je neodločen rezultat, v tem primeru pa mora biti odločitev o točkah.

Če želite videti, kako se Asana primerja z bolj poslovno usmerjenim orodjem, preberite našo primerjavo Wrike vs. Asana.

1

Lastnosti

Prva stvar, ki si jo boste ogledali, ko razmišljate o novem orodju, so njegove lastnosti, saj bodo tiste, ki bodo pomembne, ko se dotaknete tega. Želite si olajšati organizacijo nalog v resničnem svetu in pripomoči k učinkovitejši komunikaciji.

Morda boste imeli srečo in ugotovili, da je mogoče nekaj zamudnega in dragega avtomatizirati. V tem primeru so na mizi veliki prihranki. monday.com in Asana imata veliko za ponuditi, zato bomo morali skrbno pogledati, da bi izbrali.

monday.com

Na spletnem mestu monday.com je več načinov za ogled nalog, pri čemer je na vseh načrtih na voljo kanbanski pogled in dnevnik dejavnosti. Na načrtih višjih stopenj dobite njegove časovnice, koledar in poglede na zemljevidu. Če potrebujete samo kanbanski pogled, si oglejte vodnik za začetnike Trello, če želite izvedeti več o platformi, osredotočeni na to.

monday.com vaše naloge organizira na deskah, ki vsebujejo združene predmete. Lahko določite skupine, kar vam omogoča, da izberete, kako je vaš projekt strukturiran.

ponedeljek

monday.com je prilagodljiva platforma, ki vam omogoča, da prilagodite vsa njena polja in jih uporabite za različne stvari. Lahko imate tudi več polj iste vrste. Omogoča vam gradnike, nato pa lahko z njimi počnete, kar želite. Obstaja veliko možnosti za kreativnost in gradnjo sistema, ki ustreza vašim potrebam.

Dobite 5 GB prostora za shranjevanje v osnovnem načrtu, 50 GB za standardno ponudbo in neomejeno shranjevanje na višjih nivojih. Oglejte si članek o najboljši spletni shrambi za ekipe, če imate na spletu veliko datotek za skupno rabo.

ponedeljek-integracije

Dobite veliko integracij z monday.com, vključno z Slack, Trello, Dropbox in Zapier. Slednje je mogoče uporabiti za dostop do podatkov iz številnih drugih aplikacij in je odličen način za izmenjavo podatkov med spletnimi storitvami.

monday.com ponuja pomoč pri nastavljanju integracij po meri, če neposredno stopite v stik z njim. Razvijalci lahko uporabijo njegov API, da ga po potrebi razširijo. Na voljo je tudi v mobilnih okusih, kar vam omogoča uporabo na poti.

Asana

Asana razvrsti naloge v seznamu ali v kanbanu, oba pa sta preprosta za uporabo in vam omogočata, da naloge organizirate tako, da jih povlečete in po potrebi spremenite..

Naloge lahko razširite v podnaloge in določite odnose med njimi z odvisnostmi, kar je značilnost monday.com.

asana-praznovanje

Ko odkljukate naloge, občasno dobite priboljšek, z animiranim bitjem, ki leti po zaslonu. Vsi imajo radi ta praznovanja in vidimo, da sprožijo malo prijazno pisarniško konkurenco. Če želite, da se vaša ekipa, ki se bori, prvič vidi samoroga, je Asana orodje za vas.

Z neomejenim prostorom za shranjevanje vam ni treba skrbeti, da vam bo zmanjkalo, vendar je omejitev velikosti datoteke 100 MB. Tako kot monday.com ima tudi Asana mobilne aplikacije, tako da lahko naloge označite kjer koli že ste. Ponuja tudi API, če ga želite razširiti.

Okrogla ena misel

monday.com uporablja pristop samo za naloge, brez podzdaj ali odvisnosti. Trdi, da je odsotnost podnaslovov značilnost, ker so slabe zasnove, in če mora biti nekaj podvrsti, bo morda prav tako ustvarjeno kot naloga. To je zanimiva filozofija in verjetno je monday.com bolj osredotočeno orodje.

Asana ima podvrste in upravljanje odvisnosti, pa tudi neomejen prostor za shranjevanje, kar je super, še posebej na prostem nivoju.

asane odvisnosti

Čeprav se nekateri morda počutijo manj, je več, mislimo, da se bo Asana lotila tega kroga. Z upravljanjem odvisnosti in neomejenim skladiščenjem ne glede na načrt, ki ga uporabljate, vzame prvo kri in pusti, da se šampion igra do konca.

Krog: Značilnosti točka za Asana

monday.com Logotip
Logotip Asana

2

Cena

Vsi imamo proračun, s katerim lahko sodelujemo, poceni pa so dragi vse dni v tednu. Na srečo nobeno od teh orodij ne bo zlomilo banke. Oba imata brezplačna preizkušanja, Asana pa ponuja brezplačen nivo.

Malo lastnikov podjetij bo stroške opustilo katero koli od teh orodij, če pa odločitve ne bo mogoče sprejeti na podlagi drugih stvari, je odločilni dejavnik cena. Poglejmo, katera ponuja najboljšo vrednost za denar.

Če iščete platformo, ki je bolj osredotočena na spodnjo vrstico kot uporabnost, preberite naš pregled Mavenlink. To je odlično orodje za vodenje zavihkov na finančni strani vaših projektov.

monday.com

monday.com je mešana vrečka po ceni. Nima brezplačne ponudbe, vendar je njen Osnovni načrt poceni kot žetone. Pet članov ekipe se lahko prijavi za samo 25 dolarjev na mesec. Če ste samo eden ali dva od vas, to ni tako dobra vrednost.

Njegova dvotedenska brezplačna preskusna različica vam omogoča, da preizkusite večino funkcij, vključno z večino tistega, kar je na voljo v Pro nivoju. Za prijavo ne potrebujete niti kartice.

Čeprav je pocenitev cen v petih uporabnikih zelo draga za zelo majhne ekipe, je monday.com poleg tega odlična vrednost..

Asana

Asana ima prosti nivo in tri stopnje nad tem, ki postajajo postopno dražji. Do 15 uporabnikov lahko uporablja njegovo brezplačno plast, ki ponuja številne funkcije in dobro deluje kot preprost seznam opravil. Odličen je tudi za načrtovanje osebnih projektov.

asana-prijava

Poceni razred Premium uvrsti večino svojih glavnih lastnosti in odstrani omejitev glede velikosti ekipe. Poleg tega njene dražje stopnje zagotavljajo napredne skrbniške in varnostne funkcije. To ni drago orodje, še posebej, če upoštevate denar, ki ga prihranite v smislu srečanj in papirja.

Okrogla dva razmišljanja

Lahko poskusite katerega koli od njih brezplačno, vendar ima Asana brezplačno stopnjo in monday.com vas naredi, da se prijavite na brezplačno preizkusno različico. Asana ponuja tudi preizkus svojih premium funkcij. Za nobeno od njih ne potrebujete kreditne kartice, zato vam ne bo treba skrbeti za preklic, čeprav boste morda morali loviti okrog obrazcev za prijavo Asane, da najdete možnost, da ne vnesete kartice.

monday.com je lahko velika vrednost, če je vaša ekipa prave velikosti, vendar bo Asana cenejša za manjše ekipe. Asanin brezplačni nivo je tudi tukaj jasen plus.

monday.com postane cenejši, ko naraščate na lestvici cen, vendar je njegova stopnja podjetja videti še posebej dobra vrednost v primerjavi s številnimi drugimi platformami, vključno z Asana, ki ne razkriva natančnih cen, vendar je poslovna raven skoraj tako draga kot Načrt podjetja monday.com.

Na splošno moramo to rundo predati Asani. monday.com je lahko velika vrednost, vendar je Asana dobra vrednost ali brezplačna, zato dobiva pred seboj.

Asana je zmagala v tem krogu, pri čemer je monday.com v oči vzel rog samoroga. To je za Asano dva, a monday.com se zdi bolj jezen kot pretepen. Naslednji krog bo pas.

Krog: Censka točka za Asano

monday.com Logotip
Logotip Asana

3

Enostavnost uporabe

Tu imamo resnično boj. monday.com in Asana sta dve najbolj prijazni platformi naokoli, vendar stvari niso videti tako srčne, saj se v tem krogu postavljajo drug proti drugemu..

Obe orodji bosta to področje gledali kot ključno in ga nobeno ne bo želelo izgubiti. Vsak je v naših ocenah dosegel najvišje ocene v tej kategoriji. Ločevanje jih ne bo enostavno, zato si oglejmo, kateri od njih je najlažji za uporabo.

monday.com

monday.com ima odličen vmesnik s prozornim in kakovostnim dizajnom. Kot smo že povedali v prejšnjem pregledu, gre za mojstrski razred uporabnosti, pri čemer vse deluje po načrtih. Ima tablični računalnik prijazen videz. Čeprav se mnogi podobni dizajni počutijo preveč poenostavljeni, monday.com doseže ravnotežje, saj ponuja veliko funkcionalnosti, medtem ko se ne počuti odvržene..

Njegov nabor funkcij ni preprost, vendar monday.com olajša razumevanje in vam pomaga pri vsakem koraku s postavitvijo, ki ima smisel in kontrole, ki vas vabijo, da se igrate s funkcijami in vas za to nikoli ne kaznujejo..

ponedeljek-predloga

Obstaja več predlog, ki vam pomagajo začeti. Prav tako vam daje veliko napotkov, katero izbrati, za razliko od številnih platform, zaradi katerih ugibate, katera je dobra.

Ponuja veliko pomoči tudi pri stvareh, kot so spletni seminarji, ki vam omogočajo nasvete podporne skupine.

Asana

Asana je lepo videti, z mehkimi barvami in dobro uporabo belega prostora. Poleg tega, da je privlačen, dobro deluje tako, da usmerjate pogled k stvarem, ki jih morate videti, zaradi česar je intuitiven za uporabo. Njegov vmesnik se le redko sprašuje, kaj storiti naprej. Zasnova bo marsikomu všeč, uporaba le-te pa prijetna.

predloge asana-projekt

Tako kot monday.com ima tudi Asana več predlog, s pomočjo katerih lahko hitro vstanete in tečete. Če jih pogledate, vam lahko pomaga ugotoviti vse, tudi če načrtujete, da začnete svoj projekt iz nič.

Asana vas olajša z dobro zasnovano turo, ki vam pokaže številne njegove lastnosti in vas nauči osnov platforme. Še eno dobro mesto, ki ga je treba pogledati, ko začnete z njim, je naš vodič za začetnike Asana.

V Asani se boste le redko zataknili, toda če to storite, lahko s pomočjo velikega izbora vadnic in strani za pomoč ugotovite, kaj narediti naprej..

Okrogle tri misli

monday.com je težko premagati, če gre za uporabnost, vendar je tudi Asana. Ker smo tu, da ločimo dlake, je nekaj treba dati.

Uporabo obeh orodij sta med najboljšimi možnostmi, če vas skrbi manj tehničnih članov vaše ekipe. Lahko bi nataknil šimpanzo pred Asano in verjetno bi lahko kaj naredil.

monday.com je bolj vitko in bolj prefinjeno, vendar mislimo, da bi Simian raje Asana.

Medtem ko je Asana enostavna za uporabo, je monday.com delo v veselje. Tanki dotiki v njegovem vmesniku vam odlično pomagajo pri pravilni uporabi. Mi dajemo kimanje monday.com, saj s svojo uporabnostjo ne morete iti narobe, saj je videti, da je bolje voditi vas, ne da bi bili vsiljivi.

To pusti Asano v vodstvu, ko gremo v zadnji krog. Oba kandidata sta videti utrujena, vendar je lahko samo en zmagovalec.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za monday.com

monday.com Logotip
Logotip Asana

4

Varnost & Zasebnost

Ko gremo na področje varnosti in zasebnosti, gremo na bolj tehnično podlago. Poleg tega, da je uporabna in uporabna, mora programska oprema za upravljanje projektov ohranjati zasebne in varne poslovne podatke.

Če vas zanima več o varnosti v spletu, si preberite članek o kibernetskem kriminalu in si oglejte nevarnosti..

monday.com in Asana uporabljata storitve Amazon Web Services, vendar med gledanjem podrobnosti med njimi obstaja več razlik. Poglejmo najprej monday.com in si oglejmo, kako uspešen je pri varovanju vaših podatkov.

monday.com

monday.com ponuja veliko, kar zadeva varnost in zasebnost. Ima certifikate SOC 2 in ISO in je skladen z EU-ZDA. Ščit zasebnosti in Splošna uredba o varstvu podatkov.

ponedeljek-admin

Uporabnikom ponuja več uporabnih možnosti, kot so registracije z omejeno domeno, SAML in Googlove pristnosti in nastavitve pravilnika o geslu. Na svoji ravni podjetja ima tudi možnosti revizije, kar je priročno, še posebej, če ste v podjetju, kjer je treba spremljati vse.

Ima tudi dvofaktorno overjanje, o čemer si lahko več preberete v članku o pristnosti z dvema faktorjema.

Uporablja močno šifriranje s TLS v1.2, ki ščiti podatke med tranzitom in 256-bitno AES zaščito podatkov v mirovanju. Podatki se hranijo na uro, zato je varno in varno z monday.com.

Asana

Asana ne dela veliko narobe. Podatki v tranzitu so zavarovani s šifriranjem TLS v1.1. Asana ponuja napake napak, zato lahko skupnost pomaga iskati ranljivosti, kar pomeni, da je njena varnost vedno preizkušena.

Če želite izboljšati svojo zavest o varnosti, preberite nekaj naših spletnih člankov o varnosti.

Asano pokriva EU-ZDA. Okvir za varovanje zasebnosti in GDPR. Ponuja tudi popolno brisanje podatkov, čeprav boste zunaj EU morali biti odjemalec na ravni podjetja, če želite uporabljati to funkcijo. Ima tudi SOC 2 certifikat.

Asana vam daje informacije o produktivnosti in vas obvešča o težavah na njegovi statusni strani. Prav tako vam omogoča, da kadar koli izvozite svoje podatke s platforme.

Za uporabnike je na voljo nekaj uporabnih nastavitev, na primer možnosti za zaščito gesla, pa tudi prijava prek Googla in SAML, da vaš račun dodatno zaščiti. Če želite izboljšati varnost gesla, si za nasvete oglejte članek o najboljšem upravljavcu gesel.

Tu je dobra izbira funkcij, vendar nismo prepričani, da se lahko ujema z monday.com na tem področju.

Okrogle štiri misli

monday.com se dobro konča in začne kazati kakovost pod pokrovom. Obe platformi imata videz, karizmo in slog, vendar ima monday.com jasno prednost, ko stvari postanejo bolj tehnične.

Z monday.com, ki uporablja 256-bitno šifriranje AES za shranjevanje podatkov in njegov TLS v1.2 za zmago nad Asanovim TLS v1.1 za prenos podatkov, ima močnejše šifriranje. Na vseh načrtih ima tudi dvofaktorno avtentikacijo. Raje imamo tudi varnostne možnosti.

Če želite sami nastaviti dvofaktorsko preverjanje pristnosti, si oglejte naš najboljši članek o aplikacijah 2FA za najnovejšo programsko opremo, ki vam lahko pomaga..

Monday.com s svojim močnejšim izborom varnostnih funkcij zaključuje boj z naletom udarcev.

Krog: Varnost & Točka zasebnosti za monday.com

monday.com Logotip
Logotip Asana

5

Končne misli

Pri dveh krogih na dan se ta tekma spusti do razsodbe o točkah. Naša končna odločitev pa je enostavna. Asana je napredovala po lastnostih in ceni, vendar monday.com ni drag in nabor funkcij je kot nalašč za to, kar je. Ponuja več varnosti in ima občutek kakovosti.

Mislimo, da kakovost kaže bolj, ko prehajate iz priložnostne na poslovno rabo. Zmaga v natečaju tako, da se v svojih zmagovalnih krogih še bolj razlikuje.

Zmagovalec: monday.com

Obe orodji sta enostavni za uporabo in s polnimi funkcijami, zato priporočamo vsakomur, ki želi načrtovati projekte. Asana je bolj ležerna, medtem ko ima monday.com večjo globino.

Imajo brezplačne preizkuse, če jih želite preveriti in jih sami primerjati. Asana ima tudi brezplačen nivo, zato je dobro orodje za študente ali posameznike, ki ga želijo uporabiti kot osnovno orodje za načrtovanje.

Če ste vzeli katero koli orodje za vrtenje, vas želimo poslušati. V komentarjih nam sporočite o njih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map