Orodja za upravljanje projektov so na voljo v vseh oblikah in velikostih, dobrih in slabih. V tej oddaji monday.com in Jira primerjamo eno najboljših z bolj ciljno platformo.


Monday.com se je predstavil leta 2014, vendar ima že več kot 50.000 odjemalcev, med njimi Philips, DHL in kanal Discovery. V našem pregledu monday.com smo ga pohvalili zaradi izjemnega vmesnika in vsestranskega nabora funkcij, vendar smo ugotovili, da je močan na vseh področjih. Tukaj je vroči kandidat, ki je najbolje ocenjeno orodje na našem seznamu najboljše programske opreme za upravljanje projektov.

Tudi v naših primerjavah je premagala zmage v naših ponedeljkih proti Asani in monday.com proti Wrike-u..

Jira je že precej daljša, začela se je leta 2002 in ima več kot 75.000 strank. Vključujejo Skype, Twitter in NASA. Zadnjič, ko smo preverili, nam je bil všeč nabor funkcij in smo mislili, da je to dobra izbira za razvijalce in tiste, ki se želijo nastaviti na svojem strežniku. Več o tem, kaj smo mislili, si preberite v našem pregledu Jira.

Trdi v naših primerjavah, čeprav s porazi v naših bojih Wrike vs. Jira in Asana vs. Jira.

Nastavitev boja: monday.com proti Jira

Ta orodja si bomo ogledali v štirih krogih in v vsakem od njih razglasili zmagovalca, pri čemer bo tekmovanje najbolj zmagalo. Če je neodločen rezultat, bo zmagovalec tisti, ki zmaga v svojih krogih bolj prepričljivo.

Najprej bomo preučili funkcije, da bomo videli, katero orodje ima največ. Nato si bomo ogledali ceno in jih primerjali po vrednosti. V krogu “enostavne uporabe” si bomo ogledali, katera programska oprema je najbolj uporabniku prijazna in brez težav. Na koncu bomo videli, katera ima boljšo varnost in zasebnost za varovanje vaših podatkov.

1

Lastnosti

Najprej si bomo ogledali funkcije in primerjali zmogljivosti obeh platform. Bomo videli, kako deluje upravljanje osnovnih nalog, pa tudi shranjevanje datotek, komunikacija in integracije z drugimi platformami.

Tu bodo dosegle tudi nenavadne funkcije, zaradi katerih platforma izstopa. Oglejte si naš pregled Airtable za dober primer orodja, ki ga ima.

monday.com

monday.com temelji na “impulzih”, ki bi jih klicali naloge, vendar nima podvrste ali odvisnosti. Trdi, da je to namerna izbira, in strinjamo se, da se lahko v nekaterih orodjih podvrsti izgubijo, ker nihče ne pogleda v matične naloge, da jih opazi..

Čeprav je osnovna struktura nalog preprosta, vam monday.com ponuja vse vrste načinov za ogled projektov. Obstaja pogled kanbanov, dnevnik dejavnosti, časovnica, časovno sledenje in drugo.

ponedeljek-pogledi

Omogoča vam prilagoditev, kaj vsebuje vsak element, kar se lahko zaplete, če ne izvajate zadrževanja. Obstaja več vrst polja in dodate jih lahko veliko, kar vam omogoča prilagodljivost pri nastavitvi stvari.

Lahko dodate tudi barvne nalepke, ki jih lahko prilagodite in uporabite kot hiter način za vizualno razvrščanje stvari. Omogoča tudi dodajanje glave po meri v menije.

ponedeljek

Prostor za shranjevanje se razlikuje glede na načrt, s 5 GB na osnovni ravni in toliko, kot želite na ravni podjetja. Omejitev velikosti datoteke je 500 MB, kar bo večini ljudi dobro, vendar bo na primer premalo, če želite delati s slikami video ali diska. Članek o našem najboljšem oblaku za shranjevanje velikih datotek ponuja rešitve, če to počnete.

Aplikacije Android in iOS so na voljo, tako da jih lahko uporabljate zunaj pisarne.

Jira

Jirini projekti temeljijo na “vprašanjih”, ki jih lahko razvrstimo med “naloge” ali “hrošče”. Obstajajo tudi “zgodbe” in “epi”, ki jih lahko uporabite kot strukturne gradnike pri načrtovanju svojih projektov. Ta lahko ureja sledenje času, skupaj z upravljanjem težav, in je dobra izbira, če delate na programskem projektu.

Za razliko od monday.com vključuje podvrste in odvisnosti, vendar je njihovo nastavljanje nerodno. Oglejte si naš pregled TeamGantta, če želite izvedeti več o orodju, s katerim je upravljanje odvisnosti enostavno in intuitivno.

Na voljo je več kot 3000 aplikacij za povečanje njegove funkcionalnosti, čeprav stanejo še dodatno. Jira dobro sodeluje tudi s svojimi atlaškimi brati in sestrami – HipChat in Bitbucket. Lahko ga povežete tudi s svojim Github računom, kar je še en plus za razvijalce.

Za komunikacijo uporablja Atlassian’s Sotočje. To je ločena programska oprema z lastnim sistemom cen.

Ima prilagojene emojije, kar je lep personalizacijski dotik. Prav tako lahko spremenite svoj logotip, ikono spletnega mesta in barvno shemo.

Na voljo je dobrih 250 GB prostora za shranjevanje, kar bo večini več kot dovolj. Če imate samostojno gostovanje, vam bo odvisno shranjevanje, zato si za nasvete oglejte naš najboljši pregled v oblaku za shranjevanje v oblaku.

poročila o poročilih

Ima odličen generator poročil, s pomočjo katerega lahko ustvarjate grafikone vrstic in pite ter izdaja poročila o sledenju. Če so poklicani, da ustvarijo predstavitev diapozitivov, imajo uporabniki Jira veliko možnosti.

Ima tudi aplikacije za obe glavni mobilni platformi, zato jo lahko, tako kot monday.com, uporabljate kjer koli.

Okrogla ena misel

monday.com ima veliko ogledov in vam omogoča, da prilagodite vsebino svojih osnovnih elementov. Zaradi tega je to močno orodje za menedžerje.

Jira ponuja tudi veliko, vendar številne njene lastnosti niso delovale tako dobro, kot bi jih lahko. Nekaj ​​stvari, kot je upravljanje odvisnosti, manjka v ponedeljek.com, ne pa tudi najboljšega izvajanja le-teh, kar smo jih videli.

Tudi Jira se počuti nepovezanega in nima kohezije. Dodatkov je veliko, vendar se med njimi premikajoče se ne počutijo tekoče. Pri monday.com se elementi vmesnika popolnoma ujemajo.

Vse, kar ima monday.com, naredi dobro, zato je v tem krogu zelo ozko zmagal.

Krog: Značilnosti točka za monday.com

monday.com Logotip
Jira Logotip

2

Cena

Nato si bomo ogledali ceno, da bi videli, katero orodje je najboljša vrednost. Poleg tega, da jih primerjamo s tem, kaj zaračunajo, radi vidimo tudi brezplačna preskušanja, pa tudi različne možnosti načrta in možnosti plačila ter načine plačila. Obe orodji imata dobro vrednost, tako da bi bilo to potrebno tesno.

Če želite prihraniti denar, si oglejte naš pregled Freedcamp, če želite izvedeti o orodju, ki komaj kaj stane.

monday.com

Čeprav vam večina platform plačuje za vsakega uporabnika, vam monday.com zaračuna pet skupin. To ni idealno, če imate samo enega ali dva od vas, vendar se osnovni načrt začne pri 25 dolarjih ali 5 dolarjih na uporabnika, zato ne bo zlomil banke. Prav tako je velika vrednost za srednje do velike ekipe.

Če presežejo osnovni načrt, cene neprestano rastejo, ko se uvaja več funkcij. Kljub temu pa je v primerjavi s številnimi podobnimi orodji in 118 USD na mesec za pet Enterprise uporabnikov poceni v primerjavi s stroški nekaterih platform.

Njegov osnovni načrt vam omogoča dnevnik dejavnosti in tablo kanbanov, večina pogledov pa se izvaja na standardnem načrtu. Dodatni pogledi in grafikoni so na voljo v Pro načrtu. Najbolj napredne varnostne funkcije so rezervirane za Enterprise uporabnike. Zgornji načrt vključuje tudi usposabljanje ena na ena in vodja uspeha strank, s pomočjo katerega lahko kar najbolje izkoristite platformo.

Ima brezplačno 14-dnevno preizkusno različico, kar je odličen način za preizkus. Manjka mu brezplačen načrt, vendar je v vsakem primeru poceni.

Jira

Jira ima dva sistema cen: enega za uporabnike, ki ga namestijo na lastne strežnike in enega za tiste, ki ga uporabljajo v oblaku. 

Cene za uporabo v oblaku se začnejo pri 10 USD na uporabnika na mesec in stalno naraščajo na 1 USD, ko se velikost vaše ekipe povečuje. Zaradi tega je velika vrednost za velike ekipe. Po drugi strani pa številne njegove aplikacije običajno zaračunavajo na uporabnika, nekatere njegove lastnosti pa prihajajo prek drugih platform Atlassian, ki imajo svoje cene.

Če se odločite za samooskrbo, plačate enkratno pristojbino. Za ekipe, stare 10 ali manj, je le 10 dolarjev, vendar ko enkrat zadete 25 uporabnikov, morate plačati 2500 dolarjev. To se morda sliši veliko, vendar se po enem letu izkaže ceneje od načrtov, ki temeljijo na oblaku, če imate 20 uporabnikov ali več.

Če gostujete sami, boste morali skrbeti za svoje stroške strežnika. Naš najboljši članek o spletnem gostovanju raziskuje nekaj možnosti za pridobivanje lastnega spletnega mesta.

Ponuja tudi dober izbor možnosti plačila. Poleg kreditne kartice in PayPala lahko tisti na letnem načrtu plačujejo s čekom ali bančnim nakazilom.

Obstaja tudi brezplačna sedemdnevna preizkusna različica. To ni tako dolgo kot monday.com, vendar bi vam moralo dati čas, da to preverite.

Okrogla dva razmišljanja

Všeč nam je način, kako Jira postane cenejši, ko dodate več uporabnikov, pa tudi njegova možnost samostojnega gostovanja, ki vam kljub velikim vnaprejšnjim stroškom dolgoročno prihrani veliko denarja. Načrti za oblak so prav tako preprosti. Ni vam treba skrbeti za izbiro stopnje.

monday.com je tudi dobra vrednost, zato nobeno orodje verjetno ne bo preveč raztegnilo proračuna. Če jih uporabljate učinkovito, bi vam prihranili čas, prihranjeni denar pa lahko preseže ceno.

monday.com ima daljšo brezplačno preizkusno različico, vendar ima Jira boljši izbor možnosti plačila. Na splošno pa vsestranskost in večji prihranki Jira, ko vaša ekipa raste, odtehtajo prednosti sistema monday.com, čeprav je slednja tudi odlična vrednost..

Nobeno orodje ne ponuja brezplačnega načrta, vendar sta kljub temu dobra vrednost. Če želite poskusiti nekaj z brezplačnim nivojem, si oglejte naš pregled Wrike in preberite alternativo, ki je ena najboljših platform.

Krog: Cenovna točka za Jira

monday.com Logotip
Jira Logotip

3

Enostavnost uporabe

Nato si bomo ogledali enostavnost uporabe, da bomo videli, katera platforma najbolje prispeva k sebi. Pomaga vam, da začnete z vajami, pomagate pri pojavnih oknih in predlog, je dobro, najpomembneje pa je intuitiven, berljiv vmesnik, ki naredi, kar pričakujete, in ne gre narobe.

Močne možnosti pomoči, na primer baza znanja in podporna skupnost, so tudi velike prednosti, zlasti če je programska oprema zapletena.

Platforma, ki je enostavna za uporabo, bo izboljšala življenje vaše ekipe, še posebej na začetku. Pridobitev ljudi na krovu hitro pomeni prihranke, zato je pomembno, da se na tem področju popravijo stvari.

monday.com

Skoraj vse na portalu monday.com deluje tako, kot bi pričakovali, vmesnik pa odlično naredi, da so vaše možnosti jasne.

Animacija in barva se uporabljajo za usmerjanje okrog gumbov in gumbov. monday.com dobi veliko na zaslonu, a stvari ohranja udobno in intuitivno zahvaljujoč svoji pametni zasnovi. Tudi pogosto pojavno besedilo pomaga.

ponedeljek-predloga

Obstaja več kot 70 predlog, ki vam pomagajo začeti, in monday.com vam ponuja veliko napotkov pri izbiri prave. To je v drugih orodjih mogoče zadeti in zamuditi.

Oblikovalci so razmišljali o uporabnikovih potrebah v vsaki situaciji in poskrbeli, da se nikoli ne boste spraševali, kaj storiti.

Če vam je uporabnost pomembna, si preberite o drugem orodju, ki ga lahko najdete v našem pregledu Asana. Vodnik za začetnike Asane vam bo pomagal, da začnete z njim.

Jira

Prijava na Jira je bila dražljiva, ker njen CAPTCHA ni deloval pri našem prvem poskusu. Potem ko boste to opravili mimo, je na začetku kratek ogled, ki vam bo pomagal, da se boste naselili in vam pokazali, kako stvari delujejo.

jira-ogled

Tako kot monday.com tudi Jira ponuja več predlog, vključno z nekaterimi, ki bodo zanimale razvijalce programske opreme, na primer »sledenje hroščev« in »Scrum«. Obstaja tudi predloga kanbana, če želite poenostaviti stvari. Če potrebujete tablo kanban, si oglejte vodnik za začetnike Trello za dober primer tega.

jira-kanban

Pri uporabi Jira smo imeli dolgo čakanje, pri kliku nekaterih povezav pa 10 sekund. Naleteli smo tudi na napake v vmesniku in sporočila, ki nam sporočajo, da stvari niso bile na voljo, ki so se pozneje pojavile. Tudi njegova navigacija nas je nekajkrat izgubila.

Večina področij deluje dobro, toda za premikanje in ugotavljanje, kako se stvari ujemajo, je potreben čas. Pogosto smo se morali posvetovati s pomočjo.

Poleg tega je v njegovi zbirki znanja veliko pomoči in skupnost Jira je aktivna, podpora pa vam hitro pride, če se obrnete nanjo.

Okrogle tri misli

Zira ima svoje zasluge, vendar z nekaj manjšimi napakami uporabnost ni njeno najmočnejše področje. Navaditi se je treba, vendar vključuje veliko naprednih funkcij. Je zapleteno, razvijajoče se orodje, ki ima dobre možnosti pomoči.

monday.com upa, da bi bil dostopen, hkrati pa ponuja veliko moči in načinov, kako spremeniti način strukturiranja svojih projektov. V tem krogu je jasen zmagovalec in tudi najmočnejše orodje za upravljanje projektov na tem področju na splošno.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za monday.com

monday.com Logotip
Jira Logotip

4

Varnost & Zasebnost

V zadnjem krogu si bomo ogledali varnost in zasebnost, da bomo videli, kakšne korake izvajajo te platforme za zaščito podatkov vašega podjetja. V spletu je veliko nevarnosti, kot je razloženo v naših petih stvareh, ki jih morate vedeti o članku o kibernetskem kriminalu. Na srečo lahko veliko storite, da se izognete nevarnosti.

Obe platformi ponujata številne varnostne funkcije, vključno s šifriranjem, certifikati in prilagodljivimi varnostnimi nastavitvami. Poglejmo bližje, da vidimo, kaj je bolje.

monday.com

monday.com uporablja Amazon Web Services in Google Cloud za zagotavljanje svojih storitev, ki so visoko razvite platforme z najsodobnejšo varnostjo.

monday.com ima impresiven nabor certifikatov, vključno s SOC2 Type II in dvema ISO certifikatoma. Prav tako je v skladu z EU-ZDA. Ščit zasebnosti in splošna uredba o varstvu podatkov.

Uporablja TLS v1.2 za šifriranje podatkov med prevozom in AES 256-bitno za shranjevanje, zaradi česar hekerji praktično ne morejo brati datotek. Prav tako naredi redno varnostno kopiranje, zato prejmete tudi zaščito pred izgubo podatkov.

Ima dvofaktorno avtentikacijo, o kateri lahko izveste v našem članku o preverjanju pristnosti z dvema faktorjema. V bistvu vam nudi dodaten ukrep, če zaščita, če kdo ugotovi vaše geslo.

ponedeljek-admin

V nastavitvah je več dodatkov, ki jih lahko uporabite za nadaljnje izboljšanje varnosti, vključno z vpisi z omejeno domeno, nastavitvami SAML in pravilniki gesla, ki jih lahko prilagodijo skrbniki. Naš najboljši članek o upravitelju gesla vam bo pomagal, če se boste borili za upravljanje vseh teh poverilnic.

Jira

Jira vam ponuja vse vrste funkcij in informacij o varnosti. Na njenem spletnem mestu je podrobneje kot večina razloži, kaj Jira stori za zaščito vaših podatkov.

Z uporabniki veliko deli, vključno s preteklimi varnostnimi težavami in podrobnostmi o revizijah in testiranju programov, ki jih uporablja.

Podatki v tranzitu so zaščiteni s TLS v1.2. Naš opis članka o šifriranju pojasnjuje več o temi za tiste, ki vas zanimajo.

Jira ima na voljo veliko neodvisnega preverjanja svojih storitev, na svojem spletnem mestu pa so prikazani certifikati SOC Type II, PCI DSS, ISO 27001 in ISO 27018. Zajema tudi EU-ZDA. in Swiss-U.S. zasebnost ščiti in je v skladu z GDPR.

Na voljo je dvofaktorska avtentikacija, vendar boste morali izkoristiti zaščito pred prijavo, ki jo ponuja, za dodatno uporabo ali uporabo aplikacije tretje osebe..

jira-dostop

Kljub temu pa je Jirina podpora težava z grdo glavo. Medtem ko smo ga uporabljali, smo ujeli osebje, ki je dostopalo do podatkov našega projekta, ko so odgovarjali na podporno vprašanje. Poslali so nam posnetek zaslona, ​​na katerem so pokazali, da delujejo znotraj našega projekta, pri čemer so naši podatki jasno vidni.

To je velika težava za storitev, ki ji morate zaupati, in Jira spet izgubi ta krog zaradi tega, kljub močni varnosti in zasebnosti.

Okrogle štiri misli

monday.com deluje dobro pri varnosti in zasebnosti, saj odkljuka večino polj z močno šifriranjem in uporabnimi funkcijami. Lahko ga uporabljate, ne da bi se preveč bavili varnosti podatkov.

Kaj bi moralo biti Jira moč, je bil v naših primerjavah šibka točka v primerjavi s težavami s podpornim osebjem. Čeprav na tem področju deluje večina stvari in je na tem mestu impresiven, ne boste osvojili krogov zasebnosti z ogledom zaupnih poslovnih informacij o strankah..

Nato je zadnji krog še ena nedvomna zmaga za monday.com. Vse naredi pravilno in Jira ne, zato zmaga.

Krog: Varnost & Točka zasebnosti za monday.com

monday.com Logotip
Jira Logotip

5

Razsodba

Z odločilnimi zmagami v zadnjih dveh krogih monday.com poskrbi za hitro zmago v tri. Ozko je zmagal po lastnostih, udobno je prednjačil po enostavni uporabi in bil trden glede varnosti. Vsestranska struktura cen Jira je videla, da je zmagala v enem krogu, vendar monday.com ni drag.

Zmagovalec – monday.com

Naš zmagovalec je odlična vsestranska storitev, ki je odlična v uporabnosti. To je naše najljubše orodje za upravljanje projektov in vreden zmagovalec. Jira sicer lahko ponudi veliko, zlasti razvijalcem, ki želijo izkoristiti svoje Agile funkcije ali jih želijo sami nastaviti.

Obe platformi imata brezplačna preskušanja, tako da še vedno niste prepričani, za kaj bi šli, si oglejte sami, da vidite, katera vam je ljubša.

Če ste preizkusili katero koli orodje, delite svoje misli z nami v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me