Kako promovirati svoje podjetje v letu 2020 z Google Ads

Podjetništvo je težko, še posebej, če ne znate pravilno promovirati svojega podjetja. Ne glede na to, kako dober je vaš izdelek ali storitev, če ga ne znate prodati, bo vaše podjetje propadlo. Obdobje Po drugi strani so kupci dandanes preplavljeni z oglasi. Kako vam uspe, da v tem marketinškem džunglu privlačno oglašujete svoje podjetje kot nekoga, ki se v resnici ne ukvarja s trženjem?


Ena od možnosti je Google Ads. Z Googlovimi oglasi ne boste dosegli samo ljudi, ki jih iščete, lahko uporabite Googlov ogromen zbir podatkov za promocijo in rast vašega podjetja na pravi način.

V tem članku vam bomo pokazali, kaj je Google Ads in katere prednosti ponuja ta platforma. Nato vam bomo dali priročno vadnico in nekaj strokovnih nasvetov, tako da lahko danes nastavite in zaženete svoje prve oglaševalske akcije za Google Ads. Začnimo.

Kaj so Google Ads

Google Ads, ki ga morda še vedno poznate kot Google Adwords (preoblikovan je bil leta 2018), je marketinška platforma, ki deluje z različnimi Googlovimi izdelki. Cilj je podpirati spletnega tržnika pri njihovih marketinških akcijah.

Vendar Google Ads ne oglašuje samo iskalnikov. Platformo lahko uporabite za postavitev različnih vrst oglaševanja, na primer prikazno oglaševanje (Google AdSense), video oglaševanje (prek YouTuba) in Google Shopping.

Rezultati storitve Google Nakupovanje izgledajo tako:

Google SEA, po drugi strani pa takole:

Zlasti na teh dveh področjih Google uporablja tako imenovani sistem ponudb. Kako bo to podrobno razložilo, bomo pojasnili v naslednjem razdelku.

Kako deluje sistem ponudb za Google Ads

Dražbe Google Ads delujejo nekoliko drugače, kot si mnogi mislijo. Kot spletni prodajalec date ponudbo za določene ključne besede. Ko nekdo vnese ključno besedo v Google, algoritem Google Ads oceni ponudbe. Poleg zneska ponudbe je za sistem pomemben tudi tako imenovani „ocena kakovosti“.

Ocena kakovosti je meritev, ki jo je ustvaril Google in se uporablja za določanje kakovosti in ustreznosti oglasa za določeno ključno besedo. Poleg ustreznosti imajo pomembno vlogo tudi prednosti in osredotočenost na stranke.

Pomembno je upoštevati, da Google za določitev ocene kakovosti uporablja tri stvari: oglas, ključno besedo, za katero ponudite ponudbo, in ciljno stran, na katero želite povezati oglas. Zato ni dovolj samo optimizirati oglase. Prav tako je treba optimizirati ciljno stran.

Če z oglasi dosežete dobro oceno kakovosti, lahko na dražbi ponudite manj kot drugi uporabniki in še vedno zmagate.

Prednosti Google Ads

Preden se lotimo vadbe, vam bomo dali dobre razloge za uporabo Google Ads.

A / B testiranje

Google Ads ima številne vgrajene zmogljivosti za izvajanje A / B testov. A / B testi so poskusi, v katerih želite raziskati učinke svojih oglasov. Imate stanje A in stanje B, ki se razlikujeta le v eni podrobnosti.

Na primer, sprememba spola je običajen način izvajanja testov A / B: v skupini A oglašujete na izključno moški ciljni skupini, medtem ko je skupina B izključno ženska ciljna skupina. Tako je lažje določiti učinek ali bolje vpliv vašega oglasa na določeno ciljno skupino.

Ker ima platforma veliko možnosti merjenja in nastavitev, se je z njimi enostavno igrati. Za še en enostaven način testiranja A / B preverite v članku o namestitvi.

Donosnost naložb

Pri Google Ads plačujete samo za rezultate. Če veste, kako deluje model zaračunavanja s plačilom na klik, potem veste, da je vaša ponudba fiksni znesek, ki ga boste plačali za vsak klik vašega oglasa. Če je vaš cilj ustvariti klike, potem je donosnost naložbe vaše marketinške kampanje enostavno spremljati.

Glede na to ima Google še druge funkcije, ki olajšajo merjenje ROI za bolj zapletena ozvezdja.

Hitro

Z Google Ads lahko hitro nastavite in ocenite svoje tržne kampanje. Potrebno je veliko dela, kar pomeni, da ste lahko v nekaj urah pripravljeni in tečejo, namesto da si vzamete nekaj dni, da sami ugotovite.

Večnamenski in prilagodljivi

Google je s platformo oglasov na trg pripeljal orodje za sodobnega prodajalca, ki je vsestransko uporabno po obsegu funkcij in prilagodljivo pri plačilu. Minimalne naložbe praktično ni. Lahko začnete in preizkusite z le nekaj dolarji.

Veliko občinstvo

Google je ogromen in doseže več ljudi – na dan je 3,8 milijarde iskanj – kot Facebook ali Instagram. Druga prednost Google Ads je čas. Z njim lahko dosežete ljudi, ko raziskujejo (googling je intuitiven postopek), tako da boste v zgodnjih fazah iskanja informacij dobili dostop do potencialno zainteresiranih strani.

Ponovno trženje

Obstaja več kot 250 Googlovih izdelkov. Z lahkoto sledite potencialnim strankam in občinstvu na več kanalih in jih snemate z oglaševanjem. Če imate težave z drugimi Googlovimi izdelki, si oglejte druge članke o Googlovih izdelkih, na primer, kaj je Google Drive in kako deluje, ter naš pregled Google Keep.

Če se sprašujete, katera platforma je boljša, Google Ads ali Facebook oglasi, vas moramo razočarati. Na to vprašanje ni končnega odgovora.

Primerjajte Facebook z Googlom in ugotovili boste, da je vaša marketinška strategija ključna. Preprosto ni mogoče reči, da je Facebook na splošno boljši od Googla. Na scenarij ga morate pogledati.

Google Ads je v nekaterih situacijah boljši od oglasov na Facebooku in obratno. Ne glede na to, kateri kanal je v vsakem trenutku boljši za vas, morate opraviti veliko A / B testiranja na vsakem, da ugotovite vzrok in vpliv vaše tržne strategije.

Kako uporabljati Google Ads

Najprej prve stvari: Google ponuja kupon, ki bi ga morali uporabiti. Če porabite 50 USD na platformi Google Ads, boste prejeli 100 USD oglaševalskega proračuna. To bomo zagotovili v prvem koraku. Pojdite na naslednjo povezavo in vnesite Gmail naslov, ki ga želite uporabiti za namestitev oglasa.

Ko vnesete svoj e-poštni naslov, boste prejeli e-poštno sporočilo s kodo kupona, ki jo lahko unovčite v Google Ads. Zdaj vam bomo pokazali, kako uporabljati Google Ads za najboljše rezultate.

Najprej odprite meni Google Ads.

Kliknite “kampanje” in pritisnite modri gumb “+”, da ustvarite novo oglaševalsko akcijo.

Odprlo se bo okno, v katerem lahko določite cilje svoje marketinške kampanje. Tam lahko ločite med naslednjimi cilji:

 • Prodaja
 • Vodi
 • Promet spletnega mesta
 • Upoštevanje izdelka in blagovne znamke
 • Zavedanje blagovne znamke in doseg
 • Promocija aplikacije

Ustvarite lahko tudi kampanjo brez cilja, vendar začetnikom svetujemo, da tega ne storijo.

Glede na izbrani cilj vam bodo na voljo različne vrste oglaševalskih akcij. Na primer, vrsto oglaševalske akcije lahko uporabite samo, če izberete cilje “prodaja”, “potencialne stranke” ali “promet na spletnem mestu”.

Ko začnete, je lahko koristno za izgradnjo zaupanja. Še posebej, če prodajate izdelek ali storitev, je lahko strateško pametneje začeti eno ali dve kampanji za ozaveščenost blagovne znamke in upoštevanje izdelka, preden ustvarite potencialne ponudbe in prodajo.

V našem vadnici poskušamo pridobiti promet na svojem spletnem mestu, zato smo izbrali ciljni »promet na spletnem mestu« z vrsto oglaševalske akcije »iskanje«.

Nato se pojavi novo polje, v katerega morate vnesti URL svojega spletnega mesta. Ko to storite, pritisnite »nadaljuj«.

Naslednji korak je, da vnesete več informacij o svoji kampanji. Poimenujte oglaševalsko akcijo in izberite med omrežji, na katera želite ciljati z oglasi. V našem scenariju bomo imeli na voljo iskalno in prikazno omrežje.

V razdelku »prikaži več nastavitev« lahko nastavite obdobje, možnosti URL oglaševalskih akcij in dinamične oglase v iskalnem omrežju. Če se pomaknete naprej, pridete do razdelka »ciljanje in ciljne skupine«.

Tu se zgodi čarovnija. Tam morate vnesti zemljepisno lokacijo in jezike. Območje »publike« je še posebej pomembno. Tam lahko ciljno skupino določite v razdelku »brskaj«. Vzemite si več časa in ga preizkusite, še posebej, če še ne poznate ciljne skupine.

Ko ste zožili ciljno skupino, Google ustvari predloge za vas, ki jih najdete na zavihku »ideje«.

Pomaknite se, dokler ne pridete do razdelka »Proračun in ponudbe«. To pomeni, kako visoko želite, da je vaša ponudba na virtualnih dražbah. Ponovno se poigrajte z različnimi vsotami in ugotovite, kateri vam najbolj ustreza.

Priporočamo, da način dostave pustite pri “standardni”, zlasti za začetnike.

Ko določite svoj dnevni proračun, je naslednji korak določitev cilja dražbe. To je meritev, ki jo Google uporablja za optimizacijo vaše ponudbe. Stavite lahko na konverzije, vrednost konverzije (napredno) in klike. Strategijo ponudb lahko nastavite tudi ročno, vendar, če niste novi Google Ads, ne.

Zdaj kliknite »shrani in nadaljuj«, če želite nadaljevati.

Naslednji korak je določitev skupin oglasov. Ponovno vas Google podpira s predlogi za ključne besede, ki izhajajo iz URL-ja, ki ste ga vnesli na začetku. Vredno je, da vzamete URL od konkurenta, ki je v podobnem tržnem segmentu kot vam.

Lahko pa raziskujete ključne besede z orodji, kot sta Ahrefs ali SEMrush.

Zdaj dodajte izbrane ključne besede v skupino oglasov s klikom na »+« poleg ključne besede na desni.

Nenazadnje morate nastaviti sprožilec oglasa. Sprožilec oglasa določa, kdaj je ključna beseda ustrezna za dražbo in kdaj ni. Google razlikuje med temi sprožilci oglasov:

 • Široka tekma: tukaj preprosto zapišete ključno besedo, na katero želite ciljati, brez posebnih simbolov. Široko ujemanje je ključna beseda in njene različice, vključno s pravopisnimi napakami, sinonimi in sorodnimi ključnimi besedami.
 • Modifikator širokega ujemanja: z modifikatorjem širokega ujemanja pred ključno besedo napišete »+«. Imeti morate vsaj dve taki ključni besedi, ker ju Google uporablja za ustvarjanje kombiniranih ključnih besed. Smiselno je, če želite uporabiti Googlov generator ključnih besed, vendar ga kljub temu želite usmeriti v določeno smer.
 • Ujemanje fraze: Frazno ujemanje sproži vse dražbe iskalnih izrazov, ki vsebujejo natančno besedno zvezo, vendar imajo druge iskalne izraze pred ali za njimi. Če želite v skupino oglasov dodati frazno ujemanje, morate ključne besede postaviti v narekovaje.
 • Natančno ujemanje: tukaj napišete ključno besedo v oklepaje. Natančno ujemanje pomeni, da bodo vaši oglasi upoštevani za natančne ali zelo podobne ključne besede.

Za več informacij si oglejte Googlovo uradno dokumentacijo.

Ne pozabite: Pomembno je tudi A / B testiranje. Igrajte se z različnimi velikostmi ključnih besed, različnimi sprožilci oglasov in še veliko več. Ker ima ključna beseda veliko prometa, ne pomeni, da imate priložnost, še posebej, če je niša konkurenčna.

Svetujemo vam, da konkurirate vsaj trem skupinam oglasov. Ugotovite lahko, ali je tržna niša konkurenčna, če ključne besede razdelite na majhne, ​​srednje velike in velike.

Ko končate s ključnimi besedami in sprožilci, za nadaljevanje kliknite »shrani in nadaljuj«.

Tretji in zadnji korak je ustvarjanje oglasov.

Najprej izpolnite polje “končni URL” z URL-jem, na katerega naj bodo usmerjeni ljudje, ki kliknejo vaš oglas. Nato vtipkajte naslove in opis. Desno od polj za vnos lahko vidite, kako izgleda vaš oglas v načinu predogleda.

Tukaj je potrebno veliko spretnosti, saj sta pomembna naslov in opis pomembna za odločitev, ki jo bodoči kupec klikne na oglas ali ne.

Zaradi tega je Google za vas ustvaril primerne oglase, ki si jih lahko ogledate s klikom na črno “+”, kot prikazujemo na tem zaslonu.

Kliknite »Shrani in nadaljuj«, da končate oglaševalsko akcijo.

V pregledu ponovno preglejte svojo oglaševalsko akcijo in kliknite »Nadaljuj s kampanjo«, da preidete na naslednji korak. Kamp, ki smo jo pravkar ustvarili, bi morali videti na nadzorni plošči.

Ponudbe, (ponovno) ciljanje, ključne besede, raziskave, ciljne skupine, optimizacija ciljnih strani, testiranje A / B, sprožilci oglasov – stvari lahko hitro gredo narobe. Vedeti morate, kaj počnete in veliko poskusiti. Lahko zažgete veliko denarja, če ne veste, kaj počnete. Zato si želimo, da bi si ogledali Adzooma.

Ime Adzooma opravlja delo za vas

Adzooma je podjetje, ki je namenjeno pomoči drugim podjetnikom, ki se nikoli niso ukvarjali s spletnim trženjem, vstopiti v svet spletnega trženja. Podjetje se osredotoča na Google Ads.

Adzooma ponuja tri različne pakete za Googlove oglase. Najprej je pregled zdravja plačilo na klik, kjer Adzooma v nekaj minutah analizira vaše tržne kampanje za Google Ads in vam pošlje poročilo s koristnimi izboljšavami.

Nekoliko bolj pripravljena je platforma za upravljanje oglasov Google. Adzooma ponuja programsko opremo, ki vam bo pomagala izboljšati svoje oglaševalske akcije za Google Ads. Programska oprema vam bo pokazala nasvete, ocenila korake in izboljšala uspešnost oglasa.

Nazadnje, obstaja možnost polne storitve. S tem dobite Google Ads kot upravljano storitev. Pravkar se prijavite in Adzooma začne delovati. Storitev je še posebej dobra za podjetja, ki še niso začela uporabljati Google Ads ali imajo malo izkušenj na tem področju.

Adzooma smo preizkusili zelo hitro, saj smo v celoti uživali. To je samo 19,00 USD na mesec in tako je veliko cenejši kot katera koli marketinška agencija ali prodajalec, še posebej zato, ker se podjetje osredotoča na vaše rezultate in ne samo na svoje. Hitro je tudi, ni sestankov ali česa drugega, takoj dobiš tisto, kar potrebuješ.

Končne misli

Spletno trženje je vse prej kot enostavno, še posebej, če še nikoli niste delali na tem območju. Na srečo obstajajo sodobne rešitve, kot so Google Ads in Facebook oglasi, ki vam olajšajo vstop v svet trženja. Ob tem morate vedeti, kaj počnete ali poskusiti veliko stvari. V nasprotnem primeru lahko zažgete veliko denarja.

Po natančnem ogledu Adzooma smo opazili, da za malo denarja dobite precej storitev. Če ne želite iti v Fiverr, je Adzooma osvežilna alternativa za podjetja, ki se nikoli niso ukvarjala s spletnim trženjem in Google Ads.

Kaj menite o Adzoomi? Ste uporabili storitev? Sporočite nam v komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map