HostGator vs Bluehost: Boj v okviru stabilnosti EIG leta 2020

HostGator in Bluehost sta ponudnika spletnega gostovanja, ki imata veliko skupnega. Nobenega se ni uvrstil na naš seznam najboljših spletnih gostovanj, vendar sta oba v lasti Endurance International Group in imata podobne prednosti in slabosti. Kljub temu obstajajo majhne razlike med njimi, zaradi katerih imate lahko raje enega nad drugim. 


V tej primerjavi HostGator vs Bluehost bomo presegli te razlike. V petih krogih bomo videli, kako se dve vrsti povezujeta, pa tudi naše najboljše spletno gostovanje za mala podjetja in najboljše spletno gostovanje za WordPress. 

Čeprav bomo iz teh priročnikov potegnili za druge primerjalne točke, je naš cilj tega priročnika čim bolj neposredno primerjati. Če vas zanima, kako uspešni so na širšem trgu spletnega gostovanja, preberite naš pregled HostGator in pregled Bluehost.

Nastavitev boja: HostGator proti Bluehostu

V naših pregledih presojamo posamezne ponudnike v osmih kategorijah, kar omogoča dolgo in ne povsem pošteno primerjavo. Iz tega razloga del svojih pregledov združujemo v pet krogov, da se lahko odločimo za glavo. 

Ti krogi so funkcije, cene, enostavna uporaba, hitrost in čas delovanja ter varnost in zasebnost. Vsak krog je vreden ene točke in katerikoli servis ima na koncu več točk.

Na začetku vsakega kroga bomo povedali, kaj iščemo od vsakega ponudnika, nato pa bomo preučili, kako dobro oba izpolnjujeta naša merila. Na koncu bomo razmislili o tem, kako se dva primerjata in razglasila zmagovalca v tem krogu. 

Čeprav uporabljamo točkovni sistem, priporočamo, da preberete vsak odsek, saj pogosto obstajajo nianse, ki jih ni mogoče povzeti z dodelitvijo točke tu ali tam. V nekaterih krogih lahko storitev osvoji zemeljski plaz, v drugih pa se lahko pripelje do majhne funkcije, ki za vas ni pomembna.

1

Lastnosti

Kot pri vseh naših primerjavah je težko reči, katere lastnosti so pomembnejše od drugih. Zaradi tega v tem krogu nismo tako osredotočeni na posebne značilnosti, kot smo na način porazdelitve. Na primer v naši tekmi SiteGround proti HostGatorju je SiteGround v tem krogu zmagal ne zato, ker je imel več funkcij, ampak ker so bile vključene v načrte. 

HostGator

HostGator ni ničesar, ko gre za funkcije, vendar vsem ne omogoča dostopa. Kot ena izmed glavnih blagovnih znamk EIG-a izkazuje integracijo s CodeGuardom, Constant Contact in SiteLock. Niti osnovne načrte orodij niso vključene v načrte. 

hostgator-pregled-tržnica

Za razliko od SiteGound (preberite naš pregled SiteGround) HostGator razdeli svoje stopnje na podlagi funkcij namesto uspešnosti. Med tremi stopnjami v skupni rabi verjetno ne boste videli nobene razlike v uspešnosti. Namesto tega nadgradite, da pridobite določene funkcije, kot so SEO Tools na poslovni ravni.

To nam nima veliko smisla, še posebej zato, ker HostGator ponuja vsa ta orodja a la carte na svojem trgu. Izjeme so načrti WordPress, ki vključujejo varnostne kopije CodeGuarda, odstranjevanje zlonamerne programske opreme SiteLock in brezplačno potrdilo SSL / TLS v več ravneh.

Na srečo HostGator v tem krogu ni vse slabo. Vključuje ne enega, temveč dva graditelja spletnih mest z vašo naročnino. Prvi je Gator, ki je zaščiten graditelj spletnih strani, ki nas, čeprav v spodnjem pregledu Gatorja, ni ravno navdušil. Kljub temu je drugi eden najboljših ustvarjalcev spletnih strani, ki smo ga pregledali. 

Vsaka stopnja ima dostop do brezplačne različice Weeblyja na vaši domeni. Ta načrt – imenovan „connect“ v Weebly liniji – običajno traja 5 dolarjev na mesec. Kot lahko vidite v našem Weebly pregledu, je eden redkih ustvarjalcev spletnih strani, ki uravnoteži moč in uporabnost, kar vam omogoča enostavno izdelavo spletnega mesta.

Bluehost

Bluehost je v skoraj vseh pogledih podoben HostGatorju. Na voljo je enak seznam funkcij, vključno s SiteLock, CodeGuard in še več, vse pa so rezervirane za višje stopnje gostovanja. Kljub temu obstaja edinstven skupni načrt, ki vam omogoča, da pridobite vse te funkcije in več, in ni predrag. 

Na celotnem spletnem mestu Bluehosta bodo objavljeni oglasi, ki bi radi “pro pro”, podobno kot HostMonster (preberite naš pregled HostMonster). Skupni načrt z najvišjo stopnjo je na voljo z vsemi običajnimi funkcijami, vključno z brezplačnim SSL / TLS potrdilom in dnevnimi varnostnimi kopijami, pa tudi CodeGuard Basic, 200 USD za oglasne dobropise, brezplačno zasebnost domene, namenski IP naslov in dve licenci SpamExperts. 

Kar zadeva graditelja spletnih strani, Bluehost vključuje tudi integracijo z Weeblyom. Enako velja za HostGator. S svojo domeno lahko uporabljate brezplačno različico, kolikor želite, in če se odločite, da potrebujete več pomnilniških ali razširjenih funkcij za e-trgovino, lahko nadgradite na višji nivo. 

glasno urednik

Izstopajo še načrti WordPress. Načrti za WordPress Bluehosta so dražji, vendar imajo veliko funkcij. Vključujejo WordPress uprizarjanje, upravljane posodobitve WordPressa in odlično nadzorno ploščo, ki se integrira s platformo. 

Okrogla ena misel

HostGator in Bluehost sta dokaj značilni tudi za lastnosti. HostGator vključuje drugega, povprečnega ustvarjalca spletnih strani, medtem ko Bluehost vključuje razširjene funkcije WordPressa, vendar po višji ceni. Raje imamo vse vključujoče lastnosti Hostingerja (preberite naš pregled Hostingerja), a med tema dvema ima Bluehost prednost.

Okrogla: Značilnosti Point za Bluehost

Logotip HostGator
Logotip Bluehost

2

Cena

Podjetja, ki gostijo spletno gostovanje, so razvpita zaradi zavajajočih cen (preberite si naš pregled Arvixe, če želite izvedeti o enem najhujših kršiteljev). Ker sta blagovni znamki v lasti EIG, Bluehost in HostGator dobro poznata umetnost, se bo ta krog osredotočil na velikodušno obdobje vračila in na dejansko ceno, ki jo boste plačali, ko pride čas za preverjanje. 

HostGator

Kostnik je HostGator eden najcenejših ponudnikov. Medtem ko najcenejši deljeni načrt ne gre tako nizko kot Hosting24 (preberite naš pregled Hosting24), je cenejši od 1&1 IONOS (preberite naš 1&1 IONOS pregled). Manjša cena od 3 USD je uporabna le, če kupite triletno gostovanje. 

Ta cena poskoči na skoraj 11 dolarjev na mesec, če greste z manj kot enim letom, kar HostGator trdno postavi v drag kamp. Začetni termin ima popust, kot je pričakovati, vendar skok ob obnovi ne dosegajo drugi spletni gostitelji. Na primer, A2 gostovanje je enaka cena, ko se prijavite, vendar za polovico manj, ko pride čas za obnovitev (preberite naš pregled A2 gostovanja). 

Izven skupnih načrtov cene niso impresivne. Načrtovani načrti za WordPress so poceni, vendar jim manjka udarec Kinsta (preberite naš Kinsta pregled). Možnosti VPS so na voljo, toda načrt vstopne ravni glede na ceno ne navduši. Vse druge vrste gostovanja trpijo enako usodo kot skupne. Na primer, uvodni načrt VPS za 30 USD skoči na 90 dolarjev ob obnovi. 

Kljub temu je HostGator velikodušnejši od večine, ko gre za jamstvo za vračilo denarja. 45 dni si premislite, ne glede na trajanje, kar je 15 dni dlje, kot dovoljuje večina spletnih gostiteljev. Obstaja nekaj izjem – na primer preberite naš pregled InMotion Hosting – vendar HostGator zagotavlja boljšo varnostno mrežo kot večina.

Bluehost

Bluehost ima podobno varljive cene, vendar je še bolj moteč kot HostGator. Tako kot njegova sorodna sestra EIG tudi cena oglašuje tri leta in ta cena narašča krajše, kolikor traja. Kljub temu Bluehost za svoje skupne načrte ne ponuja enega, tri ali šest mesecev, kot to počne HostGator. 

Bluehost v tej praksi ni sam – preberite naš pregled JustHost za drug primer -, vendar povzroča več težav, kot se sprva zdi. Mesečne možnosti so na dražjih vrstah gostovanja, ne pa tudi v skupnih načrtih, kar kaznuje tiste, ki poskušajo denar prihraniti največ. 

Glede na to so cene bolj smiselne kot HostGator. Na primer, upravljani načrti WordPress, imenovani WP Pro, so cenejši od HostGator-jev, vendar imajo tudi funkcije, kot je uprizoritev. Prav tako so skupni načrti dražji, vendar višje stopnje vključujejo ključne lastnosti, kot sta zasebnost domene in namenski naslov IP. 

Kar zadeva pridobitev povračila, vam Bluehost ponuja 30 dni. Čeprav to običajno ne bi bil problem, je to z Bluehostom. Glede na to, da morate več let gostovati v skupni rabi, je daljše okno vračila samo logično.

Okrogla dva razmišljanja

Ta krog je zanimiv. HostGator in Bluehost trpita zaradi zavajajočih cen, ki smo jih videli pri vseh blagovnih znamkah EIG, zunaj tega pa imata različne prednosti in slabosti. Cene Bluehosta so bolj v skladu s pričakovanji, a okno vračila ni tako dolgo in HostGator ponuja mesečne možnosti gostovanja, cena pa je precej višja od pričakovanih. 

Čeprav je težko izbrati zmagovalca, ga bomo morali dati HostGatorju. Težave so na splošno manj resne, zato si premislite. Rečeno je, da gre to lahko v katero koli smer.

Krog: Cena za HostGator

Logotip HostGator
Logotip Bluehost

3

Enostavnost uporabe

Upajmo, da vam ne bo treba porabiti veliko časa na nadzorni plošči spletnega gostovanja. Po nastavitvi spletnega mesta je nadzorna plošča res samo tam, da spremeni podrobnosti o svojem načrtu, še posebej, če uporabljate WordPress. Poudarek tega kroga daje postavljanju. Šli bomo skozi postopek nakupa in nastavitve pri HostGatorju in Bluehostu, da bomo videli, katera je bolj tekoča. 

HostGator

HostGator ni sam po sebi težko uporabljati – preberite si pregled FatCow, če želite izvedeti o njegovem primeru, – vendar obstajajo vztrajne težave, ki lahko otežijo nakup. Izbira načrta je okorna, saj ima HostGator gosto ponudbo vrst in storitev gostovanja (za ogled drugega primera si preberite naš pregled GoDaddy), kar še poslabša zavajajoče cene. 

Ostala vprašanja vključujejo ločeno prijavno območje za graditelja spletnega mesta Gator in vnaprejšnjo izbiro dodatkov ob odjavi. Vsaka od teh vprašanj v osami ni povratna, vendar kombinacija teh otežuje izbiro in nakup načrta težji, kot bi moral biti, še posebej, če ste novi v spletnem gostovanju. 

Čeprav nismo novi v spletnem gostovanju, smo imeli težave. Ko smo kupili načrt, nam je HostGator po e-pošti poslal naše poverilnice, kar ni najboljši pristop, kot lahko preberete v našem pregledu LunarPages. Rečeno je, da niso delovali. Poskusili smo se in se prijavili, celo se vrnili na prvotni e-poštni naslov, da bi zagotovili, da je geslo pravilno. Kljub našim prizadevanjem smo bili primorani k ponastavitvi. 

hostgator-review-cpanel

Tudi škoda je, ker je HostGator vesel uporabe zunaj tega. Na nadzorni plošči računa je enostavno krmariti, kritične nastavitve spletnega gostovanja so postavljene vnaprej. cPanel je še bolj impresiven, s kohezivno barvno shemo in videzom, ki se zlije v armaturno ploščo. 

Morda nimate istih vprašanj kot mi, vendar moramo nadaljevati z našimi izkušnjami. Postopiti skozi postopek je vredno tega, vendar reševanje glavobola samo za prijavo ne bi bilo potrebno.

Bluehost

Začuda smo imeli podobne težave pri prijavi pri Bluehostu. Postavitev načrtov ni tako gosta, zato je iskanje tega, kar potrebujete, preprosto. Naročilo je podobno enostavno, za razliko od večstopenjske nočne more, ki vam jo ponuja Namecheap (preberite naš pregled Namecheap). Vse je tekoče, dokler ne pride čas za nastavitev gesla. 

Bluehost ne pošilja vaših podatkov za prijavo po e-pošti, kar je dobro. Namesto tega vas prosi, da takoj po potrditvi plačila nastavite geslo. Dobro seznanjeni z nevarnostmi kibernetske kriminalitete smo ustvarili edinstveno geslo s pomočjo enega od naših najboljših upravljavcev gesel, LastPass (preberite naš LastPass pregled). 

Vendar geslo ni bilo spoštovano. Zdi se, da zaslon za ustvarjanje gesla Bluehost ne prenese, ko kopirate in prilepite vnos, ker smo se po ročnem vpisu gesla lahko prijavili. Glede na to, da so skrbniki geslov osnova v brskalnikih, je to nesprejemljivo. 

bluehost-review-cpanel

Na srečo se stvari poiščejo po pristanku na nadzorni plošči računa. Postavljen je kot HostGator, vendar je močnejši poudarek na WordPressu. Prisotni so isti zavihki, poleg tega pa še jeziček »Moja spletna mesta« s simbolom WordPress. Tam lahko upravljate teme, vtičnike in še več, ne da bi se prijavili v zaledje programa WordPress. 

Napredne nastavitve so pod zavihkom »Napredno«, ki prikazuje znano različico cPanela. Med njim in stranjo za upravljanje spletnega mesta na nadzorni plošči ni utripa. Bluehost ima vitko nadzorno ploščo, kot je HostGator, vendar jo še bolj potisne z globoko integracijo z WordPressom. 

Okrogle tri misli

Bluehost in HostGator imata težave, ko gre za odjava, a oba nadomestita s poenostavljeno nadzorno ploščo. Kljub temu nam je Bluehost med registracijo predstavil manj težav in ponudil nadzorno ploščo, ki uporabnikom WordPressa zagotavlja več prilagodljivosti. Čeprav ni najboljša rešitev za vse, ima Bluehost prednost v tem krogu.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za Bluehost

Logotip HostGator
Logotip Bluehost

4

Hitrost in Uptime

Naše hitrostno testiranje obsega zagon spletnega mesta z najcenejšim skupnim načrtom in nanj namestimo prazno kopijo WordPress-a. Po tem se spletno mesto vodi preko dveh meril: Pingdom Speed ​​Test in Load Impact. Med tem krogom bomo primerjali rezultate, ki smo jih zbrali za HostGator in Bluehost. 

HostGator

Odzivni čas HostGator-ja je pretirano porabljen. Naši rezultati hitrostnega testiranja Pingdom so vrnili 83 od 100, kar se morda ne zdi slabo, vendar je. Pomembno si je zapomniti, da naš test uporablja spletno mesto brez vsebine, tako da kakršne koli točke s popolno oceno niso dobre. Za HostGator je preveč točk, ki jih lahko prezremo. 

hostgator-pregled-hitrostni test

Iz grafa je razvidno, da je bilo veliko blokiranih zahtevkov, kar pomeni, da je omrežje nadpovprečno tam, kjer ne bi smelo biti. Škoda, če upoštevamo metriko »čakanja« HostGatorja, ki je ključna pri spletnih gostiteljih, je nizka. Lahko izboljšate hitrost HostGatorja – preberite si, kako izboljšati priročnik za čas nalaganja spletnega mesta, če želite izvedeti, kako je – vendar je prepočasen.. 

Tudi težave z obremenitvijo so imele težave. Z njim smo v petih minutah na strežnik poslali 50 virtualnih uporabnikov, pri čemer smo merili odzivni čas za vsako in opazili napake, ki so se pojavile. Na srečo ni bilo napak, vendar je HostGator pokazal spodobno stopnjo nedoslednosti. Pričakujemo bolj dosledne odzivne čase, čeprav niso tako slabi kot GreenGeeks (preberite naš pregled GreenGeeks). 

hostgator-obremenitev-vpliv

Kljub temu je jamstvo za nadgradnjo solidno. HostGator obljublja, da boste imeli na voljo 99,9 odstotka časa za deljenje in prodajne načrte. Če vaše gostovanje kdaj pade pod to mejo, vam bo HostGator z mesecem gostovanja nadomestil brezplačno. 

Bluehost

Bluehost je imel veliko bolj impresivne rezultate. Pingdom Speed ​​Test je naše spletno mesto podelil kar 94 od 100. Čeprav je bil Pagely hitrejši (preberite našo stranlyjsko mnenje), je Bluehost ena najbolj hitrih storitev, kar smo jih videli, zlasti glede na ceno. Na tem območju so edini gostitelji, ki so ga premagali, gostovanje A2 in gostovanje24. 

bluehost-pregled-hitrostni test

Graf govori o precej drugačni zgodbi kot HostGator. Bilo je malo krvavitve, brez blokiranih prošenj ali dolgih časov povezovanja. Meritev »čaka« je bila daljša, toda s tem, kako malo je bilo zunaj tega, se je spletno mesto hitreje nalagalo. To številko lahko izboljšate tudi s predpomnjenjem. 

Na žalost Bluehost ni bil tako impresiven, ko je šlo za naš test obremenitve. Še vedno smo poslali 50 uporabnikov v petih minutah, vendar je Bluehost pod pritiskom zlomil. Med testom smo videli več 0-milisekundnih odzivnih časov, kar kaže, da se spletno mesto ni naložilo. V večini primerov se to zgodi, če je na strežniku preveč uporabnikov in nima dovolj virov za skupno rabo. 

bluehost-pregled-vpliv na obremenitev

Še huje je, da Bluehost nima garancije za produkcijo. Pravi, da “zaradi zapletenosti in narave skupnega spletnega gostovanja prihaja do izpadov”, zato vam tega ne bo nadomestil. Iskreno povedano, Bluehost sam trdi to trditev. Skupno gostovanje je zapleteno, vendar je naloga Bluehosta, da to reši. Tako bi vam rekli, da se spopadate s tipkanjem, ker je urejanje pretežko. 

Okrogle štiri misli

Še enkrat imamo v tem krogu prednosti in slabosti obeh strani. Za razliko od naše tekme SiteGround proti Bluehostu, v kateri je bil jasen zmagovalec, sta oba tekmeca predstavila prepričljiv argument. Čeprav HostGator ponuja obsežno politiko nadgradnje, njegovega časa nalaganja ni mogoče prezreti. To je dovolj, da v tem krogu Bluehost prevzame vodstvo.

Okrog: Hitrost in Uptime Point za Bluehost

Logotip HostGator
Logotip Bluehost

5

Varnost in zasebnost

Naš zadnji krog se osredotoča na varnost in zasebnost, s katerimi se borijo blagovne znamke EIG. Jasno, niti Bluehost ali HostGator nista odlična možnost za varnost. Če to opisujete, vam je boljše pri ponudniku, kot je DreamHost (preberite naš pregled DreamHost).

HostGator

Na srečo HostGator ponuja številne bistvene varnostne funkcije spletnih strani, ki jih iščemo, in to počne brezplačno. Vključujejo SSL / TLS certifikat in avtomatizirane vsakodnevne varnostne kopije po načrtih. Glede na seznam blagovnih znamk EIG pa smo razočarani, ker jih ni več. 

Na primer, SiteLock, ki je orodje za pregledovanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ni vključen, niti v odstranjeni obliki. Osnovni paket za optično branje, ki naj bi bil priložen brezplačno, znaša 3 dolarje na mesec. Celoten paket, ki omogoča požarni zid in odstranitev zlonamerne programske opreme, vam bo priboril 40 dolarjev na mesec. 

Tudi zasebnost je šala, kot je to pri vseh blagovnih znamkah EIG. Za razliko od Midphase in WestHost, HostGator v načrt ne vključuje zasebnosti domene (preberite pregled Midphase in pregled WestHost). Poleg tega je dražja od večine spletnih gostiteljev. Kljub temu da zasebnost domene običajno dobite za 8 do 10 dolarjev na mesec, HostGator zaračuna 15 dolarjev na mesec. 

Ne gre omeniti politike zasebnosti, ki si jo delijo vse blagovne znamke EIG. Holding podjetju nad HostGatorjem omogoča osebno prepoznavanje informacij z zaskrbljujočim seznamom partnerjev, vključno z Google Ads, WPBeginner, Yahoo, Bing in Verizon. Čeprav imajo nekateri partnerji smisel, na primer Google Maps, večina ne. 

Bluehost

Kadar gre za varnostne funkcije, je Bluehost kopijo HostGatorja v kopiji. Z načrtom prejmete vsakodnevne varnostne kopije in brezplačno potrdilo SSL / TLS, vendar druge varnostne funkcije, na primer SiteLock, niso vključene. Poleg tega nismo mogli razjasniti, katere varnostne funkcije so bile na strani strežnika. 

Spletne gostitelje vedno vprašamo o funkcijah, kot sta ModSecurtiy in BitNinja, saj nam ni mogoče vedeti, ali se te varnostne funkcije uporabljajo na koncu strežnika. Odgovore smo podprli, vendar nismo našli nobenega. Namesto tega nas je predstavnik preusmeril k nakupu Cloudflare in SiteLock. 

Tudi zasebnost je slaba, vendar Bluehost sprejme več korakov kot HostGator. Prva dva načrta v skupni rabi in načrti WP Pro vključujejo zasebnost domen brezplačno, čeprav z visokimi stroški, in obstaja zasebni center, ki omogoča preprosto razumevanje, kaj se zbira in kako se uporablja. 

Cenimo korak pri razjasnitvi, vendar zbirka ne bo manj škodovala. Bluehost se s svojim centrom za zasebnosti trudi pritožiti na zasebnost, vendar je kriv za iste zlobne taktike kot drugi EIG spletni gostitelji. 

Okrogle pet misli

Kot rečeno, niti Bluehost niti HostGator nista odlična, ko gre za varnost in zasebnost. Glede na to je jasno, da je Bluehost naredil več korakov, kot jih ima HostGator. Medtem ko brezplačno vključuje zasebnost domen in nekaj načrtov, da bi poskušal pojasniti politiko zasebnosti, Bluehost prevzame zmago v tem zadnjem krogu. 

Krog: Varnost in točka zasebnosti za Bluehost

Logotip HostGator
Logotip Bluehost

6

Končne misli

Bluehost si je prislužil štiri točke, s čimer je postal zmagovalec te primerjave. Čeprav se je morda zdelo blizu, ni bilo. Bluehost je najboljši spletni strežnik EIG, čeprav trpi podobne težave kot blagovne znamke, s katerimi značko deli. 

Zmagovalec: Bluehost

HostGator ima svoje prednosti, zlasti v gostoti gostovanja, ki jih ponuja, vendar pa ga skoraj v primerjavi s Bluehostom skorajda ne upoštevamo. Povedano pa niti celoten paket ne ponuja. Če želite slediti temu, si preberite druge ocene spletnega gostovanja. 

Se strinjate, da je Bluehost boljša možnost? Vam je bolj všeč HostGator? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map