Gostovanje A2 proti SiteGround: Kateri je izbira legla 2020?

SiteGround in A2 gostovanje sta dve storitvi, ki sta močno predstavljeni v našem najboljšem vodniku za spletno gostovanje. Ker sta dva neodvisna titana industrije spletnega gostovanja – vsaka ustreza razumnim cenam in dolgim ​​seznamom funkcij -, se je težko odločiti med obema. Kakor smo videli v naši primerjavi SiteGround proti InMotion, še vedno obstajajo razlike, tudi če sta dve storitvi odlični. 


V tej tekmi A2 Hosting vs. SiteGround bomo raziskali te razlike. Čeprav se enakovredno ujema z večino štetja, vam stvari, kot je razširjena vrsta načrtov A2 Hosting ali afiniteta SiteGround za WordPress, lahko za vas spremenijo. 

Priporočamo vam, da poleg tega vodnika preberete tudi naš individualni pregled gostovanja A2 in pregled spletnega mesta. Kot smo videli v naši tekmi SiteGround vs. Dreamhost, lahko kontrastne storitve ena za drugo občasno razkrijejo razlike, ki jih ne opazimo takoj, če jih primerjamo z ostalim trgom.. 

Nastavitev boja: A2 gostovanje proti SiteGround

Naše primerjave sledijo izkušnjam, ki smo jih imeli pri pregledu vsake posamezne storitve. Zaradi tega lahko sistematično ugotovimo, kje ena storitev ni boljša. 

Storitve običajno pregledamo v osmih razdelkih, kar ni primerljivo za primerjave, ker nimajo vsi teh meril enake teže. Zaradi tega smo združili nekaj razdelkov, tako da nam je ostalo le pet: lastnosti, cene, enostavna uporaba, hitrost in varnost. Vsak krog je vreden točke, ponudnik, ki ima na koncu največ točk, pa bo naš zmagovalec.

Runda se bo začela z nami, ki postavljajo pričakovanja za vsako storitev. Na primer, v prvem krogu iščemo vgrajeno predpomnjenje in dnevno varnostno kopiranje, v tretjem krogu pa iščemo zaprt postopek odjave. Nato bomo govorili o tem, kako dobro je vsaka storitev izpolnila naša pričakovanja, nato pa podali nekaj misli o njihovi primerjavi. Na koncu bomo razglasili zmagovalca in podelili točko. 

Kot izjavo o odpovedi odgovornosti – takšno, ki smo jo uporabili v vseh naših primerjavah – priporočamo, da preberete vsak razdelek, ne pa samo skeniranje, katera storitev je zmagala. To je še posebej pomembno pri tesnem tekmovanju, kot je ta, saj bomo razglasili zmagovalca na podlagi tega, za kar menimo, da je za večino ljudi pomemben. Vendar je, kot je omenjeno v uvodu, težko odločiti med obema.

1

Lastnosti

Spletno gostovanje je vse o funkcijah. Namesto da bi se v tem krogu segmentirali, da bi preprosto govorili o oglasnih dobrostih iPage-a (preberite naš pregled iPage-a) ali okolju prijazen pristop GreenGeeksa (preberite naš pregled GreenGeeks), smo našli tri področja, na katerih so funkcije pomembne. 

Dober spletni gostitelj bo zagotovil funkcije, ki vam bodo pomagale pri gradnji, optimizaciji in varovanju spletnega mesta. Vse, kar sodi med te tri kategorije, je bistvenega pomena, in karkoli zunaj njih je samo češnja na vrhu. Če spletni gostitelj pokriva ta tri področja, smo zadovoljni.  

A2 gostovanje

Gostovanje A2 ima tako veliko funkcij, da je lahko prepričljivo. Kljub temu je bistveno še vedno prisotno. To vključuje program za obnovitev podatkov, urejanje spletnega mesta, več varnostnih funkcij in neomejeno trdi disk, kar lahko, kot lahko preberete v našem najboljšem priročniku za trde diske, zelo spremeni. 

Poleg tega imate dostop do ustvarjalca spletnih strani, ki vas omejuje na zasnovo na eni strani. Presenetljivo ponuja podobno omejitev za brezplačne načrte (preberite naš osupljiv pregled). Poleg tega imate samo 100 MB prostora za shranjevanje. Če želite uporabljati ustvarjalca spletnega mesta, je najbolje, da se držite našega najboljšega ustvarjalca spletnega mesta, Wix (preberite naš Wix pregled).

wix urejevalnik

Čeprav so funkcije napolnjene do konca, so najbolj edinstvena ponudba A2 Hostinga “turbo” strežniki. Zahteva do 20-krat večjo hitrost, manj uporabnikov na strežniku in več virov na uporabnika. Čeprav je 20-kratno povečanje zmogljivosti morda nekoliko navidezno, turbo strežniki niso ničesar, kar bi vam stisnilo nos. 

Uporabljajo alternativno strežniško programsko opremo Apache, imenovano LiteSpeed, za katero smo videli, da je bila odlična pri Hostingerju in Hosting24 (preberite naš pregled Hostinger in pregled Hosting24). Strežniki LiteSpeed ​​imajo manj omrežnih režijskih stroškov kot običajni strežniki Apache, kar pomeni, da lahko uporabniki več izkoristijo razpoložljive vire. Poleg tega vam A2 gostovanje omogoča dostop do predpomnilnika LiteSpeed, kar bo drastično zmanjšalo čas nalaganja.

SiteGround

SiteGround ima enako veliko funkcij kot A2 gostovanje, zmanjšana je možnost uporabe strežnikov LiteSpeed. V vseh načrtih imate dostop do dnevnih varnostnih kopij, brezplačno SSL / TLS potrdilo, preprosto integracijo v oblaku in še več. Najbolj pa izstopa graditelj spletnih mest SiteGround. 

Za razliko od A2 gostovanja SiteGround ne ponuja svojega ustvarjalca. Namesto tega imate dostop do Weeblya, enega najboljših ustvarjalcev spletnih strani, ki smo ga pregledali. Weebly je milj nad katerim koli graditeljem spletnega mesta, ki ga je razvil gostitelj, vključno s ponudbami A2 in GoDaddy GoCentral (preberite naš pregled GoDaddy GoCentral). 

Kot lahko preberete v našem Weebly pregledu, je k oblikovanju spletnega mesta, ki je polno funkcij, pristop brez neumnosti..

možnosti za blog

Edinstvenost SiteGround se pojavlja v njegovih WordPress načrtih. Čeprav smo navajeni videti funkcije, kot je uprizarjanje, v dražjih upravljanih gostiteljih WordPress (primer si preberite v pregledu naše Kinsta), SiteGround za svoje WordPress načrte zaračuna enak znesek kot za običajne skupne.  

Poleg tega imate dostop do SuperCacherja, ki opravlja enako funkcijo kot predpomnilnik LiteSpeed ​​na A2 gostovanju, vendar na običajnih strežnikih Apache. Kot bomo videli v četrtem krogu, so storitve storjene zelo podobno, ko gre za hitrost, toda SiteGround lahko to stori po precej nižji ceni. 

Okrogla ena misel

Gostovanje A2 ima več funkcij kot SiteGround – vse so uporabne. Vendar te funkcije niso niti približno tako pomembne, kot je vključen graditelj spletnih mest v SiteGround. Oba sta v tem krogu odlična, toda za naš denar je zmagovalec SiteGround.

Okrog: Funkcija točka za SiteGround

Logotip gostovanja A2
Logotip SiteGround

2

Cena

Cene so ponavadi težava za storitve spletnega gostovanja (primer si preberite v reviji Arvixe). Na srečo tu ni preveč težav. Kljub temu bomo v tem krogu govorili o ceni A2 gostovanja in SiteGround, pa tudi o tem, kako jasno sporočajo to ceno v celotnem postopku odjave.

A2 gostovanje

Medtem ko A2 gostovanje še ni tako jasno kot DreamHost ali 1&1 IONOS, ko gre za cene (preberite naš pregled DreamHost in 1&1 pregled IONOS-a), je blizu. Vsaka stran izdelkov prikazuje razpoložljive nivoje gostovanja in ceno, če kupite najdaljši rok. 

Spodaj je tabela, ki prikazuje ne samo ceno, ki jo boste plačevali za vsako trajanje, temveč tudi ceno, ki jo boste plačali ob obnovi. Večletni popusti in večplastna struktura večine spletnih gostiteljev je lahko zmedeno (za izjemo preberite naš pregled v MDDHostingu), vendar A2 gostovanje olajša prebavo, kakšne so dejansko cene. 

Tudi cena ni slaba, zlasti pri začetnem popustu. Kljub temu je jasno, da A2 Hosting za svoje LiteSpeed ​​strežnike zaračuna premijo. V primerjavi s Hostingerjem in Hosting24, ki za LiteSpeed ​​strežnike ne zaračunavata več kot standardni načrt v skupni rabi, je ta stopnja previsoka (preberite naš pregled Hostinger in pregled Hosting24).

A2 gostovanje to nadomešča s ponudbo odlične politike vračila. Če vam storitev ni všeč, lahko svoj denar vrnete kadar koli. Prvih 30 dni boste prejeli celotno plačilo. Po tem lahko dobite potrjeno nadomestilo glede na trajanje, ki ste ga kupili, in na preostali čas.

SiteGround

SiteGround, tako kot A2 gostovanje, je jasen glede svojih cen. Večina tega, kar vidimo pri recimo Bluehostu, je prisotno, kar pomeni, da ponuja večletne načrte, za svoj začetni termin pa prejmete popust (preberite naš pregled Bluehost). Vendar za razliko od Bluehosta ponuja tudi mesečni načrt, cena pa se ne spreminja glede na trajanje, ki ga kupite. 

Kupite lahko mesec ali med enim in tremi leti za isto stopnjo uvedbe in podaljšanja. Razlika je le v višini 14,95 USD za nastavitve mesečnih načrtov. Čeprav smo nadležni, bomo vsak dan vzeli pristojbino za nastavitev v znesku 15 USD, ker smo prisiljeni kupovati več let.

Tudi cena je impresivna. Medtem ko SiteGround ni tako poceni kot Namecheap (preberite naš pregled Namecheap), je v skladu s preostalim trgom. Poleg tega so načrti WordPress enaki ceni kot standardni načrti v skupni rabi, hkrati pa nudijo funkcije kot staging in SuperCacher. 

Kljub razponu pa cena začne izgubljati svoj sijaj. VPS in namenski načrti so dokaj dragi, verjetno kompenzirajo poceni skupne možnosti. Tudi garancija za vračilo denarja ni velika. SiteGround ponuja samo 30 dni v skupnih načrtih, 15 dni v oblaku in nič posebnega. Če želite večjo varnostno mrežo, si preberite pregled InMotion Hosting. 

Okrogla dva razmišljanja

Ta krog je zanimiv, saj ni jasnega zmagovalca. Gostovanje A2 je dražje od SiteGround, vendar ponuja jasno cenovno strukturo z večjo garancijo vračila denarja. Po drugi strani je SiteGround cenejši – vendar le na skupni stvari – in se založi z slabšim jamstvom za vračilo denarja.. 

Zmagovalec za vas je odvisen od tega, kakšno gostovanje potrebujete in kaj ste pripravljeni plačati. Glede na to, kako dragi so skupni načrti s SiteGroundom, mu bomo to zagotovili. 

Krog: Cena za SiteGround

Logotip gostovanja A2
Logotip SiteGround

3

Enostavnost uporabe

Veliko se ukvarja s spletnim gostovanjem, od izbire načrta do odjave do postavitve spletnega mesta. Da je ta postopek brezhiben, je umetnost – nekaj, kar sta strokovno pokazala Dreamhost in Small Orange (preberite naš pregled Mala Orange). V tem razdelku bomo ocenili, kako hitro vas A2 gostovanje in SiteGround skozi postopek.

A2 gostovanje

Če bi spletno mesto A2 Gostovanje lahko opisali z eno besedo, bi bilo “gosto”. Obstaja ogromna vrsta načrtov, vsak s podtipi, z informacijami o teh načrtih, ki segajo na vsak vogal. Vendar A2 Hosting za razliko od GoDaddyja vse naredi prebavljivo (preberite naš pregled GoDaddy). 

Naročilo je podobno zapleteno, vendar za razliko od HostGator A2 gostovanje nima vnaprej izbranih dodatkov (preberite naš pregled HostGator). Vse lahko pustite takšno, kot je, minus “samodejno namestite aplikacijo” in “strežniška lokacija”. Prva vam bo omogočila samodejno namestitev, recimo, WordPressa, medtem ko vam slednja omogoča izbiro strežnika, na katerem bo vaše spletno mesto gostovalo. 

Po tem boste pristali na območju stranke. Gostovanje A2 omogoča, da je ogromna količina informacij na odjemalcu enostavna za razumevanje. Hitro si lahko ogledate svoje storitve, račune, podporne vozovnice in drugo, in sicer prek poenostavljenega vmesnika. Obstaja tudi zavihek, ki vas bo preusmeril neposredno v cPanel, kar smo radi videli.

a2-hosting-review-cpanel

cPanel je dober, čeprav ni izdelan iz stvari, vrednih našega najboljšega spletnega gostovanja z vodnikom cPanel. Večinoma gre za nakup zalog, kar ni slabo, vendar ni tako impresivno kot cPanel na JustHost-u (preberite naš pregled JustHost). A2 Hosting vam omogoča, da v cPanelu storite vse, kar lahko naredite v odjemalskem območju, kar je priročno. 

SiteGround

SiteGround ima veliko manj načrtov kot A2 gostovanje, zaradi česar je navigacija po spletnem mestu lažja. V vsaki vrsti gostovanja je minimalnih stopenj, pa tudi kratka primerjava ravni. Namesto da za primerjavo uporablja tehnične vidike, SiteGround preprosto navede razlike v prostoru za shranjevanje in približno število obiskovalcev, s katerimi lahko spletno mesto obravnava.

Če razumete ali si želite ogledati tehnične razlike, ima SiteGround podrobno primerjalno tabelo, da si lahko privoščite levo stran možganov. Preverjanje je podobno enostavno, saj vas SiteGround preprosto prosi, da vnesete svoje podatke za obračun in nastavite svoje podatke za prijavo. 

Po tem se stvari obrnejo navzdol. SiteGround ni pokvarjen, vendar je zastarel. Območje odjemalca se pripenja do središča zaslona in ima splošno arhaično estetiko. Medtem ko glavna navigacija deluje v redu, se pri iskanju nekaterih funkcij v odjemalskem območju izkaže, da je več težav, kot je vredno. Na primer, če dostopate do cPanela, morate najti povezavo, ki je zakopana v več drugih možnostih.

siteground-review-cpanel

cPanel je prav tako kot datum. Čeprav uporablja ikonsko postavitev sodobnih izvedb, so te ikone in besedilo, ki jih obdaja, videti kot iz prejšnjega desetletja. To ne otežuje uporabe, zagotovo pa je manj privlačno. 

Okrogle tri misli

SiteGround je uporaben kot kateri koli drug gostitelj, vendar – kot smo že povedali v drugih primerjavah in v našem pregledu – je dvig obraza daleč v tem, da nadzorna plošča postane bolj razburljiva. Čeprav je gostovanje A2 manj rahlo, ko gre za izbiro načrta, postopek ni preveč boleč – in z odlično nadzorno ploščo je iskanje načrta vredno. To je dovolj, da A2 gostovanje stopi na krovu v tem krogu.

Krog: Točka enostavnosti uporabe za A2 gostovanje

Logotip gostovanja A2
Logotip SiteGround

4

Hitrost in čas delovanja

Četrti krog je najlažje oceniti, saj temelji izključno na številkah, ki smo jih zbrali. Naš postopek testiranja hitrosti obsega nakup naročnine z najnižjo stopnjo deljenega gostovanja, namestitev WordPress-a s privzeto predlogo in brez vsebine ter njegovo izvajanje prek dveh meril: Pingdom Speed ​​Test in Load Impact. 

V tem krogu bomo primerjali rezultate, ki smo jih zbrali za A2 gostovanje in SiteGround, ter primerjali njihove garancije za uptime. 

A2 gostovanje

Gostovanje A2 je ena izmed najhitrejših storitev, ki smo jo preizkusili, z izjemo strani Pagely, ki bo s pravo ceno naredila vašo spletno stran med najhitrejšimi na spletu (preberite naš Pagely pregled). Pingdom je A2 gostoval 96 od 100, kar je izjemno. Skupno mesto je naložilo manj kot 300 milisekund, od tega je bilo 82 namenjenih ločljivosti DNS. 

a2-gostovanje-pregled-hitrostni test

Kot lahko vidite na zgornjem grafikonu, smo porabili zelo malo časa za meritev »čakaj« (rumene barve), ki prikazuje »turbo« funkcijo A2 Hosting v akciji. Med manjšimi režijskimi strežniki LiteSpeed ​​in predpomnilnikom, ki je zraven, A2 gostovanje naloži vaše spletno mesto čim hitreje. 

Pingdom preizkuša eno samo točko. Da bi videli, kako bo spletno mesto delovalo pod obremenitvijo, smo se obrnili na Load Impact, ki je v petih minutah na strežnik poslal 50 virtualnih uporabnikov. A2 gostovanje je eden najboljših izvajalcev, ki smo ga imeli na tem testu. Vsak uporabnik se naloži v 10 milisekundah drug od drugega, kar omogoča hiter in dosleden odzivni čas. 

a2-gostovanje-pregled-vpliv na obremenitev

A2 gostovanje pa ostaja poravnano, ko gre za njegovo garancijo za uptime. Njihova 99,9-odstotna garancija pravi, da boste za vsako uro, ko je vaše spletno mesto manjši od 99,9-odstotnega časa delovanja ves mesec, prejeli dobropis v višini pet odstotkov mesečne pristojbine. Vendar pa lahko ta kredit doseže samo enomesečno nadomestilo.

SiteGround

SiteGround je v našem testu Pingdom opravil tako dobro kot A2 gostovanje, kljub temu da je trajalo skoraj tri sekunde, da se je naše spletno mesto naložilo – več o tem v minuti. Kljub temu je Pingdom mesto ocenil 96 od 100, verjetno zaradi SuperCacherja. To je eden od razlogov, da je SiteGround za spletno gostovanje za WordPress vodnik naredil najboljše spletno gostovanje.

siteground-pregled-hitrost-test

Čas nalaganja je bil dolg, večina pa je bila namenjena ločljivosti DNS, za katero ni kriv SiteGround. Zaradi tega se je naša stran še vedno dobro odrezala. Vidite, da je bil čas čakanja približno 200 milisekund, kar je tri do štirikrat manjše od tistega, kar bi pričakovali za poceni skupno gostovanje. 

Naš test obremenitve obremenitve je bil enak: 50 uporabnikov v petih minutah. SiteGround je bil uspešen, čeprav ne tako dobro kot A2 gostovanje. Na začetku je bila velika konica in večja nedoslednost celotnega testa. V primerjavi z drugimi gostitelji je uspešnost SiteGround Load Impact odlična. 

siteground-pregled-loadimpact

Garancija za vzdrževanje kakovosti SiteGround nadomešča morebitne neskladnosti. Tako kot A2 gostovanje, SiteGround zagotavlja 99,9-odstotno podaljšanje, vendar je odškodnina bolj velikodušna. Če bo vaše spletno mesto pod 99,9-odstotnim podaljškom, boste prejeli brezplačen mesec gostovanja. Poleg tega za vsako polno odstotno točko pod 99 odstotkov prejmete dodaten mesec. 

Okrogle štiri misli

Na začetku tega kroga smo rekli, da ga je najlažje oceniti, vendar na žalost tukaj ni tako. A2 gostovanje in SiteGround sta enako hitro usklajena, ko gre za hitrost. Zaradi tega bomo uvedli nekaj dodatnih dejavnikov, da bomo razglasili zmagovalca. 

SiteGround ponuja podobne zmogljivosti kot A2 gostovanje, vendar to stori za manj denarja. Poleg tega ima še obsežnejše jamstvo za čas, ki je dovolj, da ji omogočite zmago v tem krogu.

Okrog: Hitrost in čas izvedbe za SiteGround

Logotip gostovanja A2
Logotip SiteGround

5

Varnost in zasebnost

Nazadnje bomo primerjali A2 gostovanje in SiteGround glede varnosti in zasebnosti. Čeprav zasebnost običajno ni tema za naše preglede spletnih gostovanj, je zelo pomembna, saj gostovanje monolitov, kot je Endurance International Group, rudnik podatkov za dobiček. V tem razdelku si bomo ogledali, kako dobro A2 gostovanje in SiteGround varujeta vaše spletno mesto in vaše podatke. 

A2 gostovanje

A2 gostovanje varuje vaše spletno mesto s svojo pobudo za trajno varnost. V vsakem načrtu gostovanja A2 gostovanje vključuje paket varnostnih funkcij spletnega mesta, ki so namenjene zaščiti pred sedanjimi in prihodnjimi grožnjami. Začne se s KernelCare, ki jedro vsak dan posodablja brez izpadov. 

Poleg tega imate dostop do HackScan, ki vaše spletno mesto pregleduje in ščiti pred zlonamerno programsko opremo. Kljub temu vas HackScan samo obvesti o grožnji na vašem spletnem mestu. Če se okužite z zlonamerno programsko opremo, A2 gostovanje ponuja obsežen vodnik o iskanju in odstranjevanju z vašega spletnega mesta. 

Kar zadeva zasebnost, je A2 gostovanje dokaj nejasno. Pravilnik o zasebnosti je kratek in prijeten, saj lahko A2 gostovanje vaše osebne podatke deli z organi pregona in partnerskimi službami. Čeprav besedilo kaže, da vaših osebnih podatkov ne prodaja oglaševalskim partnerjem, to ni izrecno navedeno. 

Gostovanje A2 ne vključuje tudi zasebnosti domene. Za manj kot 10 USD na leto A2 gostovanje ne zaračuna toliko, kot recimo HostGator, za zasebnost domen, vendar bi bilo lepo, če bi ga vključili brezplačno. Če želite nadaljevati, preberite naš Midphase pregled in WestHost pregled. 

SiteGround

SiteGround je veliko bolj neposreden glede zasebnosti. Tako kot A2 gostovanje lahko tudi vaši osebni podatki delijo z organi pregona in tretjimi prodajalci, vendar ne zaradi dobička. Ta izmenjava informacij bo verjetno zagotovila dodatne storitve, kot je uporaba Google Maps, na vašem spletnem mestu. 

Iz politike zasebnosti je jasno razvidno, da SiteGround “na noben način ne bo … prodajal, izposojal, delil ali kako drugače razkrival osebnih podatkov za komercialne namene.” Dokaj redko je najti spletnega gostitelja, ki jasno navaja, da ne bo prodal vaših podatkov. Na srečo je SiteGround eden izmed teh gostiteljev. 

Kar zadeva varnost, SiteGround ni tako impresiven kot A2 gostovanje, vendar je še vedno zelo dober. Na strežnikih v skupni rabi so računi izolirani v ločenih imenikih, kar pomeni, da če je eno spletno mesto okuženo, ostalo ostane nespremenjeno. Poleg tega je vaš račun zaščiten s požarnim zidom spletne aplikacije, vsakodnevnimi varnostnimi kopijami, sistemom proti zagonom, ki ga poganja AI, in DDoS zaščito. 

Kaj manjka SitGround v primerjavi z A2 Hosting je orodje za pregledovanje zlonamerne programske opreme. SiteGround ponuja SG Scanner, vendar vam bo na voljo 20 USD na leto. Glede na to HackScan bo SG Site Scanner vašo domeno vsak dan preverjal na črnih seznamih.

Okrogle pet misli

Stvari so dokaj primerne tudi za ta zadnji krog. A2 gostovanje ima nekoliko boljši varnostni paket z vključitvijo orodja za pregledovanje zlonamerne programske opreme, vendar je SG Site Scanner dovolj poceni. Pri nas je največja razlika v tem, kako jasen je SiteGround glede vaše zasebnosti. Ne vemo, ali A2 gostovanje prodaja podatke ob strani ali ne, in čeprav politika zasebnosti pomeni, da niso, jih nikoli izrecno ne navede.

Krog: Varnost in točka zasebnosti za SiteGround

Logotip gostovanja A2
Logotip SiteGround

6

Končne misli

SiteGround je izšel s štirimi zmagami, s čimer je postal prvak v tej primerjavi. Za funkcije, cene, hitrost in varnost je SiteGround eden najboljših spletnih gostiteljev. Ima tudi nekaj najboljših storitev za stranke, česar se nismo dotaknili.

Zmagovalec: SiteGround

Kljub temu je SiteGround komajda zmagal v štirih rundah, ki jih je zahteval. Gostovanje z A2 je prav tako impresivno in zanj bi lahko dali trden argument v katerem koli krogu, ki ga je izgubil. Če preverite naš arhiv spletnega gostovanja, boste videli, da je na voljo tako pogosto kot SiteGround in z dobrim razlogom.

Ali se strinjate, da je SiteGround pravi dobitnik? Ali namesto tega nameravate A2 gostovanje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map