FreshBooks vs Xero – najboljši računovodski program z nizkimi stroški za leto 2020

V svetu računovodske programske opreme v oblaku je težko najti pravo storitev za vaše podjetje. Nimajo vse platforme enakih zmogljivosti in včasih obstajajo zmedene vrzeli v tem, kar bi bilo drugače popolna rešitev.


FreshBooks in Xero, dva glavna tekmeca v vesolju, imata več enakih funkcij, a v vsakem manjka pomembnih procesov, zaradi česar lahko pogledate druge programe. V tem članku bomo primerjali FreshBooks in Xero, da se bomo lažje odločili, kaj je najbolje za vaše podjetje.

Če želite izvedeti več o posameznih programih, priporočamo, da si ogledate naš pregled FreshBooks in Xero pregled. Oba sta izbrala tudi najboljšo izbiro računovodske programske opreme. Preberite nadaljevanje in odkrijte, kaj bi lahko ustrezalo vašim potrebam.

1

Računanje

To, kar potrebujete na računu, je odvisno od podjetja in stranke, vendar so nekatere stvari vedno iste. Računi potrebujejo polja, ki prikazujejo, komu zaračunavate, za kaj jih zaračunavate in kdaj je treba plačati. FreshBooks in Xero imata osnove, če pa iščete bolj napredne funkcije, si oglejte spodnji grafikon.

Storitve: FreshBooksXero
Pošlji ponavljajoče se račune
Samodejno dodajte zamudne pristojbine
Pošlji opomnike o plačilu
Združite z zalogom
Račun za urene ure
Prilagodite račune (ni veliko možnosti) (iz predloge)

Če primerjate njihove račune drug ob drugem, boste opazili ključne razlike.

Račun Xero ima dve resni pomanjkljivosti. Čeprav obstajajo polja za dodajanje opomb, se ne prikažejo, ko je račun natisnjen ali po e-pošti. Prav tako ni mogoče dodati izrazov, na primer 1 odstotek, neto 30.

Obrazec za račune FreshBooks vsebuje mesta za opombe in izraze. Če morate zbrati polog pred začetkom dela, lahko zahtevate odstotek ali pavšalni znesek pologa. Podjetja, ki temeljijo na projektih, bodo to ocenila kot neprecenljivo lastnost.

Čeprav obe službi trdita, da vam dajeta prilagojene račune, to ni povsem res.

FreshBooks vam omogoča, da izbirate med dodajanjem logotipa in spreminjanjem barve ali pisave, na voljo pa imate le dve predlogi..

Če želite prilagoditi račun v Xero, morate naložiti predlogo, vendar mora polja ustrezati standardnim poljem računov za storitev. Na računu Xero ne morete dodati ničesar, kar še ni. Za bolj prilagodljiv program preberite naš pregled v knjigi Zoho Books.

Če strankam zaračunavate iste stroške v rednih časovnih presledkih, boste želeli pošiljati samodejne, ponavljajoče se račune.

V Xero lahko nastavite račune, da se ponavljajo v meniju “prodaja”. Če ste že poslali račun, se morate vrniti na zaslon “prodaja”, da se bo ponavljalo, kar je moteče.

Ponavljajoči računi

Če želite prihraniti čas, FreshBooks na zaslonu postavi “naredi ponavljanje”, ko na računu pritisnete “shrani”. Ne potrebujete, da ste že prejeli plačilo od stranke, kot to počne QuickBooks Online. Preberite naš spletni pregled QuickBooks, da preverite, zakaj menimo, da je zahteva takšnih pomembna pomanjkljivost programa.

FreshBooks vključuje urno obračunavanje z vsemi načrti za določanje cen, in če plačujete za projekt, vam omogoča, da podatke o projektu potegnete na račun. Xero še ne more obračunati za urejene ure, a ker je ravnokar izvajal projekte, bo verjetno funkcijo kmalu dodal. Če ne morete čakati in ste v Veliki Britaniji, si oglejte naš pregled FreeAgent za storitev, ki dobro zaračunava uro.

Niso pa vsa podjetja plačala za čas dela. Podjetja, ki temeljijo na izdelkih, imajo pri roki zaloge in bodo želela račun, ki bo potegnil količine.

Xero je odličen pri upravljanju zalog. Ko nastavite nov račun, lahko naložite obstoječe preglednice zalog, vključno s številkami izdelkov in količinami. Ko je izdelek naprodaj, v spustnem meniju računa izberite iz zaloge. Količine se samodejno posodobijo.

FreshBooks ne vključuje robustnega upravljanja zalog v svojem paketu izdelkov. Namesto tega morate plačati ločeno aplikacijo.

Ko pošljete račune, je pomembno, da nadzirate njihovo zbiranje. FreshBooks in Xero vam ponujata več načinov za spremljanje staranja terjatev.

Na vrhu glavne nadzorne plošče FreshBooks se prikaže »Neporavnani prihodki«. Skupni zapadli zneski so prikazani v vrstici, ki se razprostira po celotnem zaslonu. Čeprav ima storitev tudi poročilo o starih terjatvah, ga ni mogoče prilagoditi in kupca ne morete razvrščati ali filtrirati.

Armaturna plošča

Po rezervaciji računa FreshBooks vpraša, ali želite poslati opomnike za samodejno plačilo. To si vzame breme spominjanja, da nadaljujemo z rameni. Nastavite lahko čas spremljanja in jih prilagodite tudi stranki. Če nekdo reče, da ga ne želijo motiti, dokler ne preteče 30 dni, lahko spremeni njegove nastavitve, ne da bi to vplivalo na druge stranke.

Na nadzorni plošči Xero je znesek, ki vam ga dolgujete, v zgornjem desnem kotu postavljen v polje z imenom »računi, ki vam jih dolgujemo«. Ima tudi poročilo o starih terjatvah in poročilo z natančno razčlenjenimi zapadlimi računi. Previdno je, kaj vam dolgujete, in storitev bo strankam poslala opomnike za samodejno plačilo.

Xero-armaturna plošča

FreshBooks doda zamudne pristojbine na zapadle račune. Če želite dobiti isto funkcijo v Xero, potrebujete aplikacijo drugega proizvajalca.

Raje smo račune FreshBooks-a pred Xerovimi. Lažje je nastaviti funkcije, ki prihranijo čas, opomniki za zamude pri plačilu so individualizirani in vključujejo urno obračunavanje.

Okrog: točka za izdajanje računov za FreshBooks

Logotip FreshBooks
Xero računovodski logotip

2

Računi

Plačevanje računov, ki vodijo vaše podjetje, je prav tako pomembno, kot prinaša prihodke. Če ne plačate električnih provizij, prodajalcev, zalog ali najema, se bo vaše podjetje ustavilo. Povedano: računi niso profitni center, zato ne želite zapravljati veliko časa nanje.

Nastavitev samodejnega plačila na račune, ki se ponavljajo mesečno, prihrani čas in težave. FreshBooks in Xero to olajšata.

V FreshBooks-u se na vsakem računu, ki ga vnesete, pojavi možnost »naredi ponavljanje«.

Xero v meniju “nakupi” pod “računi” postavi “ponavljajoči račun”. To lahko storite tudi s spustnega menija “Možnosti računa” na računu.

Kje najdem Billa

Račune v Xero lahko plačate s čekom ali bill.com, pri čemer noben od njih ni tako priročen kot plačilo z bančnega računa ali kreditne kartice v programski opremi.

V storitvi FreshBooks lahko hranite kreditno kartico in z njo plačujete račune.

Nadzorne plošče vam pomagajo plačati nad plačljivimi računi, zlasti tistimi, ki jih ni mogoče avtomatizirati.

Na glavnem zaslonu “računi” v Xero je predstavljeno skupno število računov v obliki osnutka, ki čaka na odobritev ali plačilo in zapadle v okencih. Pod tem je graf stolpca, ki primerja zapadle račune z plačanimi računi. To je lepa predstavitev neporavnanih stroškov naenkrat.

Računi-glavni zaslon

FreshBooks ponuja posnetek računov, ki jih zapišete v svojem “poročilu o stroških” pod “poročila” in na glavnem zaslonu “stroški”. Kljub temu zapadli računi niso tako jasno predstavljeni na njegovi glavni nadzorni plošči kot v Xero. Vendar nas ne odganja, zato priporočamo, da si ogledate naš pregled Sage Business Accounting, če je poraba prednostna naloga.

Krog: Položnice za Xero računovodstvo

Logotip FreshBooks
Xero računovodski logotip

3

Poročila

V vsakem trenutku bo vsako podjetje moralo pregledati, kako deluje. Če boste analizirali zaloge, vam bo povedal, kaj se premika in kaj sedi na policah. Poročila strank lahko razkrijejo, da je čas, da prekinete vezi z zamudno stranko. Poročila združujejo in zgoščujejo podatke računov, računov in drugih transakcij, ki lastnikom podjetij omogočajo boljše vodenje poslovanja.

Xero ima poročila o prodaji in nakupih, zalogah in osnovnih sredstvih, plačah in projektih. Je ena redkih računovodskih platform, ki vključuje izkaz lastniškega kapitala s standardnimi izkazi poslovnega izida, bilanco stanja in denarnih tokov..

Poročila - glavni zaslon

Nasprotno pa se zdi, da je FreshBooks v svoja poročila vložil malo časa ali truda. Obstaja le devet standardnih poročil, edini računovodski izkaz, ki ga predstavlja, pa je dobiček in izguba. Medtem ko dobite dve najpomembnejši poročili za ohranjanje majhnega podjetja na vodi, poročila o staranju in odhodkih, jih ni mogoče prilagoditi.

Oddelek za napredna poročila

Brezplačna računovodska rešitev, ki temelji na oblaku, je Wave v svojih poročilih bolje, kot lahko preberete v našem pregledu Wave.

Pomanjkanje pozornosti, ki ga FreshBooks namenja poročilom, je zmedeno glede na njegove sicer močne možnosti. Xero je očitna izbira v tej kategoriji. FreshBooks so iz istega razloga izgubili krog v našem članku FreshBooks vs. Wave.

Kolo: Poročila o Xero računovodstvu

Logotip FreshBooks
Xero računovodski logotip

4

Cenitev

FreshBooks in Xero ponujata tri načrte cen, ki naj bi se razvijali z vašim podjetjem. Ideja je, da vam ni treba plačati za funkcije, ki jih ne potrebujete. V resnici je skoraj nemogoče voditi podjetje po nižjih načrtih.

Xerov najnižji nivo, Early, stane le 9 USD na mesec. Omejuje vas, če pošljete pet računov in ponudb, vnesete pet računov in uskladite 20 bančnih transakcij. Težko si je predstavljati, da bi se lahko podjetje dolgo nadaljevalo na tej ravni.

Najcenejši načrt, ki ga ponuja FreshBooks, Lite, stane 15 dolarjev na mesec, omogoča pa vam neomejene račune in ocene, plačila računov in obdelavo kreditnih kartic. Čeprav ne omejuje transakcij, vam omogoča le dodajanje petih strank. To lahko stane več kot prej, vendar je to še vedno boljša vrednost.

Xerov srednjeročni načrt se razvija in odstranjuje omejitve števila transakcij, ki jih lahko obdelujete, vendar ne dodaja novih funkcij. Ker več kot podvoji ceno, na 30 dolarjev, imamo raje FreshBooks.

Njegov načrt za srednjo pot, plus, stane 25 dolarjev na mesec in dodaja opomnike za samodejno plačilo, računovodska poročila, predloge in možnost, da se pozne pristojbine ločijo na račune in načrtujejo ponavljajoče se račune na možnosti v načrtu Lite. Omogoča vam tudi do 50 strank.

Xerov najdražji načrt, ustanovljen, poskoči na 60 dolarjev na mesec. Dodaja še več funkcij, kot so več valuta, stroški in projekti. Če ne vključite plačila računov do najvišjega cenovnega načrta, vas podjetje v bistvu prisili, da se takoj prijavite ali uporabite ločeno storitev plačevanja računov.

V tem primeru ne bi vedeli čistega dohodka vašega podjetja, ne da bi ročno izračunali brez povezave. O tem oviranju govorimo v našem članku o Xero vs Wave.

Edine spremembe med nivojem FreshBooks’s Plus in Premium so cena in število strank. Pri Premium lahko postrežete do 500 strank. Mesečna pristojbina v višini 50 dolarjev na mesec pokriva to, skupaj z vsemi funkcijami, ki so na voljo po nižjih cenah.

Sprejemanje plačil na spletu običajno pospeši postopek izterjave in zmanjša zapadle zapadle terjatve.

FreshBooks vključuje njegovo obdelavo plačil, vendar boste morali plačati transakcijske pristojbine v višini 2,9 odstotka skupnega zneska plus 30 centov na transakcijo. Kupci lahko kliknejo povezavo na računu, da plačajo svoj račun.

Xero ne ponuja integrirane obdelave plačil. Namesto tega se morate prijaviti v aplikacijo. Čeprav vam to omogoča več izbire, kar zadeva pristojbine, je za vas in vaše stranke manj priročno.

Xero vam omogoča obdelavo plač, vendar le na najvišji ravni cen. FreshBooks nima vgrajene obdelave plač.

Kar se tiče cen, imamo raje možnosti FreshBooksa. Majhno podjetje bi lahko načrt Plus uporabljalo več let, ne da bi ga preraslo.

Krog: cena za FreshBooks

Logotip FreshBooks
Xero računovodski logotip

5

Uporabniku prijaznost

Od vse računovodske programske opreme, ki smo jo preizkusili, imata FreshBooks in Xero dva najčistejša in najlažja sledljiva vmesnika. Nič nima čudnega ali zmedenega imena in možnosti menijev so jasno označene in intuitivne.

Meni FreshBooks je na zaslonu na levi strani, medtem ko se Xerova menijska vrstica vije po vrhu zaslona. Obe imata hitre povezave do pogosto uporabljenih funkcij, razpršenih po vsem, pa naj bo to gumb “nov račun” na glavnem zaslonu “računi” v FreshBooksu ali znak plus v polju “računi, dolžni vam” na nadzorni plošči Xero..

Nismo mogli izbirati med obema programoma zaradi prijaznosti do uporabnika, dokler nismo pogledali podpore za uporabnike.

FreshBooks objavlja namige in nasvete za nove uporabnike po svoji platformi, skupaj s povezavami do člankov o pomoči, pomembnih za zaslon, na katerem ste. Ponuja tudi podporo za e-pošto in telefon.

Modri ​​namigi in kratki napotki

Xero ima razdelek za pomoč in navodila po korakih z videoposnetki in vadnicami, vendar v programski opremi ni veliko pomoči, zaradi česar morate zapustiti in za pomoč pojdite na drug zaslon. Tudi telefonske podpore ni.

FreshBooks je zaradi svojega vrhunskega postopka vkrcanja zmagovalec za prijaznost do uporabnika.

Krog: točka prijaznosti do uporabnikov za FreshBooks

Logotip FreshBooks
Xero računovodski logotip

6

Napredne funkcije

Mnoga podjetja imajo od zgradb do kopirnih strojev osnovna sredstva v svoji bilanci stanja, vendar je redko najti možnost upravljanja z njimi v računovodski programski opremi, ki temelji na oblaku.

Če je v bilanci stanja veliko osnovnih sredstev, boste morda želeli pogledati podrobneje Xero. Njegov vgrajeni modul osnovnih sredstev izračuna amortizacijo in knjiži vnose v revijo za odtujitev. Ko začnete, lahko naložite osnovna sredstva iz preglednice.

Nadzorna plošča s fiksnimi sredstvi

FreshBooks ne dovoljuje uvoza urnika osnovnih sredstev, niti ne vključuje modula osnovnih sredstev. Lahko se prijavite in plačate ločeno aplikacijo, vendar ne morete v QuickBooks Online vknjižiti vnosa v dnevnik, ker FreshBooks ni računovodski sistem z dvojnim vnosom. Več o tem, kako se primerjata dva, si lahko preberete v spletnem delu FreshBooks vs. QuickBooks.

Xero premaga tudi FreshBooks pri upravljanju zalog. Vključuje zaloge v vsak načrt cen, vzdržuje ravni zalog in vodi poročila. FreshBooks zahteva, da se prijavite in plačate ločeno aplikacijo, če želite upravljanje zalog, ki se sinhronizira z vašim računovodstvom.

Edina napredna funkcija, pri kateri imajo FreshBooksi prednost, so projekti. Dobite centralizirano mesto za svoje datoteke in boste lahko nadzirali dostop članov ekipe. Projekte je mogoče podrobno razčleniti, z dodeljenimi končnimi rezultati in roki.

Urejanje-projekt

Če gre za projekt, za katerega obračunavate čas, ima FreshBooks čas v svoji programski opremi in aplikaciji. Za različne zaposlene lahko celo določite različne urne postavke.

Xero je pred kratkim uvajal projekte, zato je težko povedati, kako se primerja. Čeprav lahko tudi z njim spremljate čas, denar in donosnost, ta nima funkcije rokov. Tudi ljudi ne morete povabiti, da prispevajo k temu. Ima manj pristojbine za upravljanje projektov in več naklona stroškovnega računovodstva.

Xero ima bolj napredne funkcije kot FreshBooks. Če vašemu podjetju ni treba slediti zalog ali osnovnih sredstev, vendar želi upravljati projekte, predlagamo, da začnete s FreshBooks.

Krog: Točka naprednih funkcij za Xero računovodstvo

Logotip FreshBooks
Xero računovodski logotip

7

Razsodba

Težko je izbirati med FreshBooksom in Xero, saj je eden slab, drugi je močan. Na primer, FreshBooks je na zalogah šibek, Xero pa močan, vendar FreshBooks premaga Xero v svojih enostavnih postopkih za rezervacijo računov in stroškov.

Glede na to moramo zaključiti, da je FreshBooks na splošno boljša izbira kot Xero. Preprostejše in intuitivnejše je izvajanje osnovnih funkcij, na primer nastavitev ponavljajočega se računa. Njegova cena je bolj smiselna kot Xero in ponuja več možnosti za podporo strankam.

Izjema od našega priporočila je, če vaše podjetje temelji na zalogah, ima veliko osnovnih sredstev in se opira na poročila. V tem primeru je očitna izbira Xero.

Katere imate najraje, FreshBooks ali Xero? Vam je ta članek pomagal, da se odločite med obema? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map