FreshBooks vs. QuickBooks Online – Posodobljeno 2020

Ko iščete računovodsko programsko opremo, ki temelji na oblaku, ki bi pomagala vašemu podjetju, se veliko pojavita dve imeni: QuickBooks Online in FreshBooks. Kot vodilni na trgu se pogosto potegujejo za iste kupce. Zaradi tega je značilnosti in možnosti, ki jih ponujajo, zelo malo.


Namesto tega se razlikujejo po enostavnosti delovnega toka in majhnih podrobnostih, ki bodo nekaterim podjetjem v veliki meri. Medtem ko sta oba naredila naš najboljši seznam računovodske programske opreme, se bosta poglobila v FreshBooks vs. QuickBooks Online, kar bo jasno povedalo, kaj je najbolje za vaše potrebe.

Če želite prebrati bolj poglobljene preglede, si oglejte naš podroben pregled FreshBooks in QuickBooks Online pregled.

1

Računanje

Kot dva vrhunska programa za računovodstvo, ki temeljijo na oblaku na trgu, imajo FreshBooks in QuickBooks Online veliko področij, na katerih lahko tekmujejo.

StoritveQuickBooks Online: FreshBooks;
Pošlji ponavljajoče se računeDaDa
Samodejno dodajte zamudne pristojbineNeDa
Pošlji opomnike o plačiluDaDa
Združite z zalogomDa (stroški dodatno)Da (vključeno)
Račun za urene ureDa (na najvišjem načrtu)Da (na vseh načrtih)
Prilagodite računeDa (v programski opremi)Da (vendar ni veliko možnosti)

Čeprav vam FreshBooks omogoča prilagajanje računov, je to omejeno. Izbirate lahko med dvema predlogoma, dodate logotip in izberete barvo in pisavo. V nasprotju s tem ima QuickBooks Online pet prilagodljivih predlog, ali lahko naložite eno svojo.

Podjetja, ki zaračunavajo ponavljajoče se mesečne pristojbine za svoje storitve, bodo želela avtomatizirati te račune, da prihranijo čas in zagotovijo, da se vsak pošlje vsak mesec. FreshBooks postavi možnost »naredi ponavljanje« na vrh vsakega računa, ki ga vnesete. Nastavite račun, da se lahko ponovijo in strankam omogočijo, da hranijo kreditno kartico, tako da lahko vsak mesec samodejno plačujejo.

Ponavljajoče se

QuickBooks Online vas prisili, da odprete bančni register in kliknete preteklo plačilo, kar je bolj zapleten postopek, ki je odvisen od že prejetih plačil. Na splošno boste za izvajanje osnovnih funkcij morali porabiti več časa za brskanje po QuickBooks Online.

Če prodajate izdelek iz svojega zaloga, QuickBooks Online sinhronizira stvari v roki in posodablja količine iz računa. To je neprecenljiva funkcija za podjetje, ki temelji na zalogah. Na voljo je samo v načrtu z najvišjimi cenami in ni tako dober kot sledenje zalogom OneUp (preberite naš pregled OneUp).

FreshBooks nima funkcije zalog. Če potrebujete upravljanje zalog, ki se sinhronizira z vašo računovodsko programsko opremo, se boste morali prijaviti in plačati ločeno aplikacijo.

Podjetja, ki izvajajo projektno delo, pogosto zaračunavajo uro. V obeh storitvah boste našli vgrajeno sledenje časa in obračunavanje po računih v obeh storitvah, vendar FreshBooks ponuja to od najcenejše stopnje, medtem ko QuickBooks Online ne odklene, dokler ne plačate za načrt Plus. FreshBooks vam omogoča tudi, da pošljete predloge in jih pretvorite v račune, ko bodo enkrat odobreni. Preberite naš pregled FreeAgent, če želite izvedeti več o drugi storitvi, z enostavno uro obračuna.

Če ostanete na vrhu zapadlih terjatev, je pomemben vaš splošni položaj denarnega toka, zato boste želeli program, ki vam bo olajšal sledenje prihodkov. FreshBooks in QuickBooks Online strankam pošljejo opomnike za samodejno plačilo in račune dodajo zamudne pristojbine. Na svojih poročilih in nadzornih ploščah so prikazane zapadle terjatve, da dobite posnetek, kdo vam dolguje.

Poročila o starostnih terjatvah QuickBooks Online predstavljajo veliko več podatkov kot FreshBooks. Vključuje poročilo o zbirki, povzetek stanja kupcev, odprte račune in poročilo, ki prikazuje plačila proti neporavnanim računom. To bi lahko bilo koristno, če bi zbiranje pomenilo vaše podjetje.

Poročila - Kdo vam je dolžan

FreshBooks ima eno poročilo, “poročilo o staranju računov”, ki razvršča zapadle terjatve v vedre glede na njihovo zapadlost.

Računi-Staranje-Poročilo

Splošna izkušnja z vnašanjem računov in enostavnost nastavitve ponavljajočih se naredi FreshBooks zmagovalca v kategoriji izdajanja računov. Če sta vam zaloga in zadrževanje nad zapadlimi terjatvami bolj pomembna, je QuickBooks Online boljša izbira.

Okrog: točka za izdajanje računov za FreshBooks

Logotip FreshBooks
QuickBooks spletni logotip

2

Računi

Plačevanje računov je preprostejše od izdajanja računov, zato ne boste potrebovali toliko možnosti.

FreshBooks in QuickBooks Online imajo ponavljajoče se funkcije računov za mesečne račune, kot je najemnina. Glede na to je QuickBooks Online pripravljen v več korakih, da ga nastavite.

Glavna nadzorna plošča QuickBooks Online prikazuje vaše stroške, vendar jih ne razreši zaradi zapadlosti. To je v njegovih poročilih pod “kar ste dolžni.”

Nadzorna plošča-zajem

Prejemke v ustreznih aplikacijah storitev je enostavno fotografirati, naložiti in povezati z bančno transakcijo ali stroškom. Medtem ko lahko stroške označite kot plačljive, vam QuickBooks Online daje to funkcijo le na ravni Plus, omogočiti pa jo morate v meniju »nastavitve«. FreshBooks vam omogoča polje, s katerim lahko preverite kakršne koli stroške.

Edini prepričljiv razlog, da pri obračunavanju izberemo enega od teh računovodskih programov nad drugim, sta enostavnejša navigacija in jasnejši vmesnik.

Krog: računi Brez jasnega zmagovalca, točke za oba

Logotip FreshBooks
QuickBooks spletni logotip

3

Poročila

Če želite zgraditi uspešno podjetje, morate storiti več kot vnašati in uskladiti transakcije. Analiza podatkov, ki jih vnesete, pomaga podjetju postati bolj učinkovito in prepoznati priložnosti za rast.

Ni dvoma o tem, katero podjetje ima najboljša poročila. To je QuickBooks na spletu. V njegovih poročilih lahko povlečete in spustite stolpce, dodajate račune, spreminjate skupine in dodajate formule. Devet poročil FreshBooks nima možnosti prilagajanja.

QuickBooks Online povzema podatke o strankah v poročilih, ki prikazujejo, kje lahko zapravljate čas, in količinsko ovrednotijo ​​vrednost stranke za vaše podjetje. Če primerjate “prodajo kupca” z “ocenami kupca”, lahko nekdo, ki vam vzame veliko časa, zahteva, da pripravi ocene in ne rezervira podjetja.

Poročila - Stranke

Poročila o zalogah v QuickBooks Sledite prodaji, davkom in najbolje prodajanim izdelkom. Poročila o zapadlih računih in prodajalci prepoznajo račune, ki ste jih morda pogrešali, vaše najpomembnejše prodajalce in neporavnane čeke.

Devet preprostih poročil v FreshBooksu ne more konkurirati številnim ponudbam QuickBooks Online. Ne izračunava tudi bilance stanja ali izkaza denarnega toka, temveč vam daje samo izkaz poslovnega izida.

Oddelek za napredna poročila

Glede na to, da sta FreshBooks in QuickBooks Online na vseh drugih področjih blizu, je pomanjkanje poročil v FreshBooksu nerodno in zmedeno. Na tem področju ni primerjave. QuickBooks Online zmaga.

Krog: Poročilo o hitrih spletnih knjigah

Logotip FreshBooks
QuickBooks spletni logotip

4

Cenitev

Narejeni naročniški načrti, ki se zvišajo na podlagi uporabnikovega dostopa in razpoložljivih funkcij, omogočajo izbiro možnosti, ki jo potrebuje vaše podjetje. Čeprav bi vam to lahko prihranilo denar, lahko pomeni tudi, da plačujete več, ker potrebujete dostop do le ene od funkcij po višji ceni.

Načrt programa FreshBooks Lite stane 15 dolarjev na mesec in petim uporabnikom omogoča dostop do programa. Po spletu lahko pošiljate neomejene račune in ocene ter sprejemate plačila s kreditnimi karticami. Za preprost posel, ki se šele začne, bi to lahko zadostovalo.

Primerljiv načrt QuickBooks Online s preprostim startom vam omogoča obdelavo računov in plačila, ocene, zajem prejemkov prek svoje aplikacije in osnovna poročila. Stane 20 USD na mesec, vendar je omejen na enega zaposlenega in ne morete plačevati računov. Vključitev osnovnih poročil pomeni boljšo vrednost kot načrt knjig FreshBooks, vendar le, če vaše podjetje ne plača veliko stroškov.

Na srednji stopnji FreshBooks boste dobili vse funkcije Lite za 50 uporabnikov in pomembne dodatke. Ko plačate Plus, lahko pošljete opomnike za plačilo in dodate zamudne pristojbine na račune. Prav tako boste lahko načrtovali tekoča plačila stroškov in poročila o dostopu. Vsaka od teh funkcij bo pomagala vašemu rastočemu podjetju ostati na poti.

V nasprotju s tem, srednji cenovni načrt QuickBooks Online, Essentials, stane 35 dolarjev na mesec za tri uporabnike. Upravljanje računov in sledenje času sta na voljo na tej ravni, čeprav FreshBooks uporabnikom daje te funkcije že od samega začetka. Nenavadno je, da v načrtu nižjih cen QuickBooks Online ne morete plačevati računov, saj tudi najpreprostejši posel ima stroške.

Vrhunski načrt cen FreshBooks, Premium, stane 50 dolarjev na mesec in odklene dostop za 500 uporabnikov, vendar ne doda nobenih drugih funkcij. Načrt Plus QuickBooks Online zraste na pet uporabnikov za 60 dolarjev na mesec. Na tej ravni so zagotovljeni projekti, sledenje zalog in plačilo 1099 izvajalcev.

Če že uporabljate zunanji plačni procesor, na primer ADP, obdelava plačil v računovodski programski opremi morda ne bo prodajna točka. Prednost je sinhronizacija plačil in posodabljanje v vaši glavni knjigi, kar bi vam lahko prihranilo denar, če ga želite vgraditi v svojo hišo.

QuickBooks Online zaračuna 19 ali 49 USD mesečno za obdelavo plač, odvisno od tega, ali ga potrebujete za pobiranje in prenos davkov na plače v vašo državo. Poleg tega zaračuna 2 dolarja na zaposlenega. FreshBooks nima obdelave plač, zato boste morali uporabljati aplikacijo drugega proizvajalca.

Čim lažje boste kupcem plačali, hitreje boste prejeli plačilo. Računi v FreshBooks in QuickBooks Online imajo povezave, prek katerih lahko stranke plačujejo prek spleta, vendar za storitev zaračunavajo pristojbino. Pristojbine za obdelavo trgovca so odstotek vsake transakcije in pristojbina na transakcijo.

Pristojbine za obdelavo kreditnih kartic QuickBooks Online znaša 2,9 odstotka vsake transakcije, ki se plača preko računa, ali 3,4 odstotka, če kreditno kartico vnesete ročno, plus 25 odstotkov provizije. S storitvijo FreshBooks boste plačali enak odstotek za vsako transakcijo, toda provizija na transakcijo znaša 30 centov. Odkrivanje ne traja.

Glede na vrsto možnosti, ki jih ponujajo njegovi cenovni načrti, menimo, da ima QuickBooks Online rahlo prednost pred FreshBooks na višjih ravneh. Če pa je strošek vaša glavna prednostna naloga, si oglejte dve brezplačni storitvi v našem pregledu Wave in pregledu Brightbook.

Okrog: cena za QuickBooks na spletu

Logotip FreshBooks
QuickBooks spletni logotip

5

Uporabniku prijaznost

Mnoga podjetja se delno obrnejo na računalniško programsko opremo, ki temelji na oblaku, in tako prihranijo čas. da prihranimo čas. Če želite preživeti nekaj ur, če ne celo dni, se naučite novega programa, je njegov namen.

Ko na FreshBooksu nastavite nov račun, vam to ne bo uspelo predstaviti njegovih funkcij. Naokoli so raztresene puščice in namigi, ki se pojavijo ob prvem obisku strani. V članke za pomoč so vdelani videoposnetki in posnetki zaslona z navodili po korakih, poleg tega pa e-poštni naslov in telefonsko številko spredaj in v sredino, če potrebujete več pomoči.

Modri ​​namigi in nasveti

Ker toliko pozornosti namenjamo seznanjanju novih uporabnikov s svojo programsko opremo, ni čudno, da je FreshBooks enostaven za uporabo, z jasnim vmesnikom in enostavno navigacijo.

QuickBooks Online se je z leti izboljševal, vendar še nikoli ni bil znan po prijaznosti do uporabnika. Uporabnike občasno sili skozi več korakov in zaslonov, da opravljajo redna opravila, in ne ponuja nasvetov in člankov za pomoč za uporabnike, ki prvič uporabljajo..

S strmo krivuljo učenja in manj intuitivnim delovnim tokom QuickBooks Online ne dosega svežih knjig v prijaznosti do uporabnika.

Krog: točka prijaznosti do uporabnikov za FreshBooks

Logotip FreshBooks
QuickBooks spletni logotip

6

Napredne funkcije

Vsa podjetja ne prodajajo fizičnih izdelkov za prihodke. Podjetja, ki temeljijo na storitvah ali na dizajnu, zlasti v kreativnih industrijah, pogosto izvajajo projekte za svoje stranke in plačujejo na uro.

FreshBooks omogoča, da povabite zaposlene in stranke, da prispevajo k projektom, vendar lahko po potrebi omejite njihov dostop. Omogoča vam tudi sledenje času, ki ga je mogoče potegniti v račune na vsakem cenovnem načrtu. Lahko določite urne postavke in roke zapadlosti, pregled projekta pa vam pove, če imate neporavnane ure za obračun, zaposleni izpolnjujejo njihove roke in še več.

Nastavitev-novih-projektov-sledenje času

QuickBooks Online spremlja tudi stroške, donosnost in zaračunan čas projekta, vendar je njegov poudarek na računovodskih in stroškovnih delih. Ne upošteva datumov zapadlosti ali mejnikov projekta in ne omogoča, da povabite druge, da prispevajo k projektu. V tem pogledu menimo, da vam FreshBooks daje več.

Obe storitvi zahtevata, da se prijavite za aplikacijo ali ročno vnesete vnose v dnevnike za beleženje osnovnih sredstev, mesečno amortizacijo in upokojitve. Če iščete programsko opremo, ki vključuje to, predlagamo, da preberete naš Xero pregled.

Okrog: točka naprednih funkcij za spletne knjige QuickBooks

Logotip FreshBooks
QuickBooks spletni logotip

7

Razsodba

Medtem ko obstajajo močni prednosti in slabosti tako FreshBooks kot QuickBooks Online, je smiselno izbrati slednje, če je vaše podjetje na poti rasti. Ko se lotite bolj strme krivulje učenja, ima več možnosti.

V nekem trenutku lahko dodate obdelavo plač, tudi če je zdaj ne potrebujete. Poročila bodo vašemu podjetju dobro služila, ko boste morali zaprositi za posojila ali sprejeti več odločitev, ki temeljijo na podatkih. Cene so primerljive, dobite več možnosti prilagajanja, zaloge, ki temeljijo na izdelkih, so nujne funkcije zalog, kar bo trajalo dolgo, da preraste svojo platformo.

Zmagovalec: QuickBooks Online

Če ne nameravate preveč povečati obsega svojega podjetja in ne potrebujete možnosti zalog, morda raje prijaznost uporabnikov FreshBooks in enostavnejši potek dela.

Katere imate najraje, QuickBooks na spletu ali FreshBooks? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me