Egnyte Connect vs OneDrive za podjetja

Težko je, da svoje ležaje postavite v širni svet storitev za shranjevanje v oblaku. Zato vam bomo pomagali, da se odločite za to primerjavo Egnyte Connect proti OneDrive za podjetja. Egnyte Connect je naš najboljši ponudnik EFSS, OneDrive for Business pa je med našimi najboljšimi ponudniki EFSS nekoliko nižji..


Vendar pa je treba resnično opozoriti na oba.

Storitve shranjevanja v oblaku se lahko osredotočijo na različne dejavnike, na primer sinhronizacijo, varnost ali skupno rabo. Izbrali bomo najpomembnejše in jih uporabili za pet krogov za to glavo. Odvisno je od vas, da ugotovite, kaj je za vas najpomembnejše.

Če potrebujete preprosto rešitev za shranjevanje v oblaku namesto EFSS, preberite našo primerjavo najboljših storitev za shranjevanje v oblaku. Če to ne pomaga, preberite naš najboljši vodič za shranjevanje v oblaku, ki vam bo pomagal pri odločitvi.

Na koncu vsakega kroga bomo dobili zmagovalca in zaključili bomo s skupnim zmagovalcem, da boste lažje izbirali. Če imate priljubljenega že, se za več informacij obrnite na ločen pregled Egnyte Connect in pregled OneDrive for Business..

1

Sinhronizacija

Hitrost prenosa je odvisna od storitve shranjevanja v oblaku, pa tudi od ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste strežniku. Najbolje je, če storitev uporablja algoritem za sinhronizacijo na ravni bloka za pospešitev prenosa že prenesenih datotek. Če ne gre, bo sodelovanje veliko počasnejše.

Odlično je, če lahko tudi sami omejite količino pasovne širine ali računalniških virov.

Egnyte Connect je za prenos 250MB mape potreboval skoraj 9 minut. Druge storitve trajajo polovico. Začetni prenos je z rešitvami EFSS počasen, za sodelovanje pa je pomembnejša hitrost sinhronizacije. V tem primeru je hitrost prenosa Egnyte Connect hitra zaradi algoritma prenosa na ravni blokov.

Po namestitvi odjemalca doda mapo za sinhronizacijo na namizje. Vsebina, ki jo vanj vstavite, bo sinhronizirana v oblak. Prav tako bo ostal na trdem disku, razen če uporabljate funkcijo selektivne sinhronizacije, ki omogoča izklop pomnilnika trdega diska za mape in datoteke.

Egnyte ima še en namizni odjemalec z imenom Egnyte Drive, ki deluje kot omrežni pogon. Z njim lahko pridete do vsebine v oblaku, ne da bi jo shranili na trdi disk. Odpiranje datotek traja dlje, vendar je bolj varno in preprečuje dostop do njih, če nekdo ukrade vašo napravo.

Hitrosti OneDrive for Business za začetne nalaganja in prenose so v skladu z drugimi storitvami, vendar nima ustreznega algoritma za sinhronizacijo na ravni bloka, ker deluje samo z datotekami Microsoft Office.

Glede na to ima storitev zanimivo funkcijo, ki je večina drugih ni: možnost blokiranja sinhronizacije za določene vrste datotek. Če želite natančnejši nadzor, lahko s selektivno sinhronizacijo izklopite tudi sinhronizacijo za določene mape ali datoteke..

OneDrive for Business je hitrejši od Egnyte Connect in lahko prepreči sinhronizacijo določene vsebine, vendar nima algoritma za prenos na ravni bloka, ki deluje na vseh datotekah. Egnyte Connect zaradi tega opravi krog.

Okroglo: Točka sinhronizacije za Egnyte Connect

2

Skupna raba

Ko jih naložite, boste želeli deliti svoje datoteke, zato mora biti skupna raba enostavna, hitra in sposobna neposredno na velika družbena omrežja, posameznike in skupine posameznikov. Na voljo bi morali biti tudi ustrezni nadzori vsebine, da zaščitite svoje delnice z roki veljavnosti, dovoljenji in zaščito gesla.

Z Egnyte Connect lahko ustvarite povezave za mape in datoteke, ki jih lahko drugi uporabijo za prenos in ogled. Povezavo je mogoče kopirati in prilepiti na družbena omrežja ali poslati po e-pošti. Ko ga ustvarite, ga lahko zaščitite z geslom, določite datum poteka, omejite prenose in dobite obvestilo, ko je uporabljeno. Obstaja tudi stran, ki prikazuje, kaj ste dali v skupno rabo.

Če želite deliti mape, lahko to storite s klikom na gumb »daj v skupno rabo«, ki je z njimi povezan. Po tem lahko povabite posameznike ali skupine in vsakemu daste več dovoljenj: “lastnik”, “polno”, “urejevalnik” in “gledalec”.

Gledalci si lahko ogledajo in naložijo; uredniki lahko urejajo, nalagajo in nalagajo; ljudje s polnimi dovoljenji lahko nalagajo, nalagajo, urejajo in brišejo; in lastniki lahko vse to naredijo ter upravljajo dovoljenja.

OneDrive for Business omogoča skupno rabo vsebine po e-pošti ali ustvarjanje povezave do datoteke ali mape. Če greste s povezavo, lahko omejite dostop do določenih oseb, določite datume poteka in omejite zunanjo skupno rabo. Storitev ponuja dovolj možnosti za nadzor vsebine, vendar ne more ustvariti gesla za povezavo.

V stolpcu za skupno rabo je razvidno, kaj ste dali v skupno rabo, vendar je neprijetno, če je veliko vnosov. Koristneje bi bilo kot ločen pogled v skupni rabi, v katerem si lahko ogledate vso vsebino.

Egnyte Connect ima več možnosti za nadzor vsebine, uporabnikom prijaznejše poglede, ki prikazujejo vaše skupne rabe in uporabljajo dovoljenja, zato zmaga v tem krogu.

Okrog: Skupna točka za Egnyte Connect

3

Aplikacije za produktivnost

Ta kategorija obravnava aplikacije, s katerimi lahko povečate svojo produktivnost. Nekatere storitve imajo domače aplikacije, druge pa se integrirajo z orodji drugih proizvajalcev ali ponujajo kombinacijo obeh pristopov. Številni se za dokumente vključujejo v Google Dokumente ali Office Online in se za upravljanje nalog, načrtovanje in podobno zanašajo na aplikacije drugih proizvajalcev..

Nenavadno ima Egnyte Connect svoja orodja za upravljanje nalog, ki pomagajo nadzorovati sodelovanje, integrira pa se tudi z orodji drugih proizvajalcev, kot je Trello. Poleg tega lahko deluje s Office Online, Office 365 in Googlovim pisarniškim paketom.

Na izbiro je veliko aplikacij, vključno s sotočjem, Okta in Raken, večina pa je brezplačnih. Oglejte si celoten seznam v knjižnici aplikacij.

Presenetljivo je, da se produktivnost OneDrive for Business vrti okrog Microsoft Officea. Če izberete načrt, ki vključuje Office 365, bodo vaši zaposleni lahko v paketu uporabljali Outlook, Word, Excel, PowerPoint in druge aplikacije.

Tudi če nimate načrta z Office 365, lahko Office Online uporabljate brezplačno. Vključuje Word, Excel, PowerPoint in OneNote, ki je ena najboljših aplikacij za zapisovanje.

OneDrive for Business ima knjižnico aplikacij drugih proizvajalcev, vendar je težko najti tisto, kar iščete, saj ga ni mogoče iskati. Obstaja tudi možnost onemogočanja integracije s tretjimi aplikacijami.

Egnyte Connect ponuja knjižnico drugih aplikacij, ki jih lahko iščete, in se integrira z Microsoft Office in Googlovim pisarniškim paketom. Zaradi tega je zmagovalec tega kroga.

Krog: Produktivnostne točke za produktivnost za Egnyte Connect

4

Varnost

Na spletu je veliko groženj, zato je pomembna dobra varnost. Hekerji se ne bodo obotavljali, da bi vaše podatke napadli z odkupno programsko opremo ali napadi človek-v-sredini, in lahko ciljajo tudi na vaše poverilnice.

Storitve shranjevanja v oblaku se zanašajo na različne pristope za zaščito vaših podatkov pred grožnjami. Dvofaktorska overitev prepreči hekerjem, ki so vam ukradli geslo, dostop do vašega računa. Kljub temu, da jo ima ponudnik, morate narediti močno geslo.

Protokol TLS varuje vaše podatke med prevozom, šifriranje pa vaše datoteke med iskanjem in mirovanjem pregleduje, tako da jih nihče, razen vi, ne morete brati. Zaposleni v shrambi v oblaku, ki imajo dostop do vašega šifrirnega ključa, jih lahko preberejo, če pa ne uporabljate zasebnega, končnega šifriranja.

Egnyte Connect uporablja 256-bitno šifriranje AES za zaščito datotek na lokalni napravi, med prevozom s protokolom TLS in v mirovanju na svojih strežnikih. Kot številne rešitve EFSS, tudi on ne uporablja zasebnega šifriranja, ker mora prebrati vaše metapodatke za indeksiranje in pospešitev uporabniške izkušnje.

Temu se lahko izognete, če uporabljate Boxcryptor, zasebni dodatek za šifriranje.

Podatkovni centri Egnyte Connect so zaščiteni pred fizičnimi vsiljivci z biometričnimi kontrolami, stražarskimi patruljami in 24-urnim nadzorom. Če bi raje vzeli stvari v svoje roke, lahko to storite tako, da izberete hibridno rešitev in shranite podatke na osebni strežnik.

Obstaja dvofaktorna avtentikacija, ki vas ščiti, če nekdo ukrade vaše geslo, vendar lahko to zmanjšate tako, da določite minimalne zahteve za geslo. Nastavite lahko tudi vrtenje gesla in zaklepanje računa, dostop do centraliziranega upravljanja naprav in upravljanja ključev Egnyte. Če nekdo ukrade vašo napravo, ji lahko preprečite sinhronizacijo.

Microsoft je glede svojih varnostnih ukrepov nejasen, vendar vemo, da v mirovanju uporablja AES 256-bitno šifriranje. Protokol TLS ščiti vaše podatke med prenosom in algoritem RSA 2048-bit zaščiti vaš šifrirni ključ.

Žal vam storitev ne dovoljuje nastavitve zahtev za geslo in ima privzeto na osem znakov. Če ste skrbnik, lahko zahtevate dvofaktorno preverjanje pristnosti.

OneDrive for Business ima dostojne varnostne funkcije, vendar jih ima Egnyte Connect več in omogoča šifriranje v vseh fazah prenosa. Zmaga v tem krogu.

Okrog: Varnostna točka za Egnyte Connect

5

Stroški skladiščenja

Koliko prostora za svoj denar dobite, se odraža v naročniških načrtih. Če jih ima ponudnik več, bodo vaše možnosti boljše. Koliko prostora ponujajo za ceno, določa njihovo vrednost. Če se barantate, preberite naše najboljše ponudbe za shranjevanje v oblaku. Odlično je, če lahko pred naročnino na storitev uporabite tudi brezplačen načrt ali poskusno različico.

Skupinski načrt programa Egnyte Connect lahko sprejme enega do tri uporabnike. Stane 10 USD na uporabnika na mesec in zagotavlja 1TB prostora za shranjevanje. Podjetje načrtuje poslovanje z načrtom, vendar je dobro tudi za posameznike.

Če imate več uporabnikov, lahko izbirate med tremi načrti: Office, Business in Enterprise. Office ponuja 5TB spletne shrambe za 8 USD na uporabnika na mesec in zahteva najmanj pet uporabnikov. Za več kot 25 uporabnikov Business ponuja 10 TB prostora za shranjevanje za 15 USD na uporabnika na mesec.

Če imate več kot 100 uporabnikov, vam Enterprise ponuja »do neomejenega« prostora za shranjevanje, administrativni nadzor in vrhunsko podporo. Za oceno cene boste morali poklicati Egnyte. Celoten seznam funkcij si oglejte tukaj.

OneDrive for Business ima poceni načrte in ne potrebuje, da si uporabniki delijo prostora. To je velik plus za storitev.

OneDrive for Business 1 stane 60 USD na uporabnika na leto in vsakemu uporabniku dodeli 1 TB prostora za shranjevanje. OneDrive for Business 2 ponuja neomejeno skladiščenje, vendar stane dvakrat več. Kljub temu začnete z 1TB in morate zahtevati več, če ga potrebujete.

Office 365 Business Premium stane 150 dolarjev na leto in nudi 1 TB prostora za vsakega uporabnika, paket Office 365 in druge aplikacije. Poglejte tukaj za celoten seznam funkcij za vse načrte.

Čeprav imajo Egnyte Connect dobre načrte, ima OneDrive for Business poceni načrte, ki ne delijo prostora med uporabniki. Takšna storitev mu omogoča zmago v tem krogu.

Krog: Strošek shranjevanja za OneDrive za podjetja

6

Razsodba

Glede na to, da sta oba ponudnika med najboljšimi storitvami za shranjevanje v oblaku, bi pričakovali, da bosta zmogla iti od nog do pete. To pa ne drži, saj je Egnyte Connect zmagal v vsaki kategoriji, razen stroški skladiščenja. Če je to vaša glavna skrb, pojdite z OneDrive for Business. Če ne, se držite našega skupnega zmagovalca, Egnyte Connect.

Ima močne varnostne funkcije, številne aplikacije za produktivnost, enostavno in varno skupno rabo in sinhronizacijo na ravni blokov, da bi pomagali pri sodelovanju. Omogoča vam tudi uporabo kot omrežni pogon in premikanje pomnilnika iz enega oblaka v drugega.

Zmagovalec: Egnyte Connect

Kakšen je tvoj pogled na to primerjavo? Kaj je za vas boljše? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map