CrashPlan proti Mozy: Veliki boj v mali areni

Tukaj na Cloudwards.net radi poenostavimo navigacijo po trgu za shranjevanje v oblaku. Ker lahko številne spletne varnostne kopije varnostnih kopij vaših podatkov, je težko izbrati tistega, ki je najboljši za vas, še posebej, če se ne morete odločiti med dvema storitvama. V tem članku bomo primerjali CrashPlan in Mozy, da boste lažje izbirali.


Testirali bomo CrashPlan za mala podjetja, ker je podjetje ustavilo krilo potrošnikov. Za več o tem preberite naš najboljši del CrashPlan alternative. Da bodo stvari poštene, bomo preizkusili tudi MozyPro, podjetje, ki je poslovno usmerjena.

Če želite drugo rešitev, si oglejte naš najboljši spletni seznam varnostnih kopij, če želite izvedeti, katera storitev je na vrhu. Nobena od storitev v tej primerjavi ni na tej strani, torej je v zraku kdo bo prišel na vrh. Če želite tukaj vedeti več o tekmovalcih, preberite naš pregled CrashPlan in pregled MozyPro.

Če ste zmedeni glede razlike med shrambo v oblaku in varnostno kopijo v oblaku, preberite razlago.

Preudarno je uporabljati varnostno kopijo v oblaku, ker vam lahko pomaga shraniti podatke, ko se vaš trdi disk na koncu zruši. S programsko opremo za obnovitev podatkov lahko poskusite obnoviti svoje podatke, vendar to ni zanesljiv način. Tudi na SSD diskih se ne morete zanesti, ker imajo več podatkovnih napak, tudi če je stopnja napak manj kot 1 odstotek.

V naslednjih petih krogih bomo videli, kako se storitve med seboj primerjajo, da se boste lažje odločili. Na koncu vsakega bomo razglasili zmagovalca. Nato bomo po zvonu naredili rekapitula in poimenovali skupnega zmagovalca.

1

Vrednost

Dobra vrednost je odvisna od tega, koliko naročniških načrtov ponuja denar. Več načrtov storitev ima, boljše bodo vaše možnosti. Super je, če ponudnik ponudi tudi brezplačen načrt ali poskusno različico, tako da lahko preizkusite storitev. Če iščete brezplačne načrte, preberite naš najboljši brezplačni spletni rezervni del.

Tisti, ki potrebujejo neomejeno varnostno kopijo, vendar želijo drugačno rešitev kot CrashPlan za mala podjetja, se morajo sklicevati na naš najboljši neomejen spletni seznam varnostnih kopij.

CrashPlan za mala podjetja vam daje neomejeno varnostno kopijo za en računalnik za 10 USD na mesec. To ni najboljša vrednost, ni pa niti najslabša. Ker gre za mesečno naročnino, lahko kadar koli prekličete, kar je nenavadno za varnostno kopiranje v oblaku. Pred nakupom lahko uporabite 30-dnevno brezplačno preskusno različico in preverite, ali deluje za vas.

Načrti podjetja MozyPro zagotavljajo varnostno kopiranje prostora, ki ga lahko delite med neomejenimi računalniki in strežniki. Plačujete lahko mesečno, letno ali dveletno. Načrti se začnejo pri 10 GB in sežejo do 4TB, vendar Mozy na svojem spletnem mestu navaja le cene do 250 GB.

Če potrebujete več kot to, morate zahtevati določanje cen. Obstajajo tudi načrti brez strežnikov, ki so cenejši od njihovih kolegov.

Super je, da ima MozyPro toliko načrtov, težava pa je, da se začne pri 10 GB. To ni dovolj za varnostno kopiranje računalnika ali strežnika. Če imate več strežnikov, 4TB morda niti ne bo dovolj. Največje vprašanje pa je, kako drago je. MozyPro zaračuna smešnih 850 dolarjev na leto za 250 GB varnostne kopije. Druge storitve zagotavljajo veliko boljšo vrednost.

CrashPlan za mala podjetja ponuja neomejeno prostora za shranjevanje in ne zaračuna toliko kot MozyPro, tako da je očitno kdo tukaj zmaga.

Okrog: vrednost vrednosti za Crashplan Pro

Logotip Crashplan Pro
MozyPro Logotip

2

Varnost

Internet je poln nevarnosti, zato je dobro varovanje nujno. Hekerji se ne bodo obotavljali, da bodo vaše podatke ciljali z napadi z odkupno programsko opremo ali napadi človeka v sredini. Lahko bi tudi poskusili ukrasti vaše poverilnice.

Protokol TLS preprečuje, da bi napadi človeka v sredini uspeli, šifriranje pa varuje vaše podatke med prehodom in v mirovanju. Zasebno šifriranje od konca do konca preprečuje branje datotek vsem, ki niste vi.

Pomembna je tudi dvofaktorska overitev, saj pomaga preprečiti dostop do vašega računa, če nekdo ukrade vaše geslo. Kljub temu pa se prepričajte, da imate za začetek močno geslo.

crashplan-vs-mozy-crashplan-varnost

CrashPlan for Small Business šifrira datoteke v računalniku s pomočjo AES 256-bitne enkripcije. 128-bitni AES jih med prevozom ščiti. Storitev bo hranila vaš šifrirni ključ, vendar lahko omogočite zasebno šifriranje, če želite. Če to omogočite, CrashPlan ne bo mogel pridobiti gesla, zato ga ne izgubite.

Kakor koli že, preverite, ali imate močno geslo, ker CrashPlan for Small Business ne ponuja dvofaktorne overitve. Vendar je varnost podatkovnega centra na ravni. Služba vzdržuje 24/7 nadzor in druge ukrepe za preprečevanje vdora. Centri se lahko upirajo izpadom električne energije, naravnim katastrofam in požarom.

zrušitev-vs-mozy-mozy-varnost

MozyPro ima močne varnostne lastnosti. Poziva revizije tretjih oseb, da zagotovijo, da bodo njegovi podatkovni centri izpolnili nalogo varovanja vaših podatkov. Objekti lahko prenesejo naravne nesreče, virusne napade in druge dogodke, ki lahko ogrozijo vaše podatke. Varnostno osebje je na mestu 24/7, podatkovni centri pa so zaščiteni s TV kamerami zaprtega kroga, vhodi in elektronskim dostopom do ključev.

Vaše datoteke so šifrirane na strežnikih MozyPro. Pravzaprav so šifrirane, preden zapustijo vaš računalnik, in zaščitene med prevozom s povezavo TLS. MozyPro privzeto ohranja vaš ključ in uporablja 448-bitno šifriranje Blowfish. Lahko pa se odločite za zasebno šifriranje, ki algoritem šifriranja preklopi na 256-bitni AES.

Tako kot CrashPlan za mala podjetja tudi MozyPro ne ponuja zasebnega šifriranja.

Obe storitvi zagotavljata zadostno varnost, vendar CrashPlan za mala podjetja zmaga, ker privzeto uporablja 256-bitni AES.

Okrog: Varnostna točka za Crashplan Pro

Logotip Crashplan Pro
MozyPro Logotip

3

Hitrost

Začetno varnostno kopiranje lahko traja veliko časa. Kako dolgo traja, je odvisno od ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste strežniku. Vaša povezava bo boljša, ko boste bližje.

Storitve so boljše, če vam omogočajo prilagoditev nastavitev prenosa, hitrosti dušitve plinov in uporabo algoritma za prenos na ravni bloka za pomoč po začetni varnostni kopiji.

CrashPlan za mala podjetja ni med najhitrejšimi storitvami, ki smo jih preizkusili. Nalaganje datoteke v velikosti 1 GB je trajalo več kot tri ure. Teoretično bi morali biti rezultati glede na našo pasovno širino bližji sedem minut. Res je, da bi morali postopki stiskanja, dedukcije in šifriranja zadevo zakomplicirati, vendar ne toliko, da traja tri ure.

Nekaj ​​njegovih procesov lahko onemogočite med varnostno kopijo datotek, vendar tega ne priporočamo. Če so sistemski viri nizki, lahko omogočite ujemanje in nastavite odjemalca, da odstrani omejitev, ko je odsoten. Kopiranje na ravni bloka pa bo pospešilo nadaljnje varnostno kopiranje.

MozyPro je bil pri prvih prenosih veliko hitrejši. Naši testi so pokazali, da potrebuje približno eno uro, da v oblak varnostno kopijo stisnjeno mapo 1 GB. Preizkusili smo se iz Bangkoka prek WiFi povezave s 55 megabitov na sekundo prenosa in hitrostjo prenosa 22 Mbps. Mogoče je, da MozyPro ne stisne podatkov.

Mozy je ena ura za gigabajt podatkov v primerjavi s tremi CrashPlan for Small Business odlična, vendar ne toliko v primerjavi s preostalim spletnim rezervnim trgom. Če potrebujete storitev, ki je hitra pri začetnih naložitvah, si oglejte tabelo hitrosti v našem pregledu Acronis True Image.

Ker je MozyPro veliko hitrejši, v tem krogu zmaga.

Okrog: Točka hitrosti za MozyPro

Logotip Crashplan Pro
MozyPro Logotip

4

Enostavnost uporabe

Nastaviti je treba naravnost varnostnih kopij, izvesti poznejše in obnoviti podatke. Tako se lahko osredotočite na svoje dejansko delo, namesto da bi varnostno kopirali podatke. Da bi zagotovili, bi moral namizni odjemalec delovati v številnih operacijskih sistemih, njegov vmesnik pa bi moral biti privlačen in intuitiven za uporabo vmesnika, kot je njegov spletni odjemalec in mobilna aplikacija..

crashplan vs vs mozy-crashplan-desktop

Namestitev namiznega odjemalca CrashPlan za mala podjetja je enostavno namestiti in traja le nekaj minut. Uporabe ni težko, vendar je lahko varnostno kopiranje preprostejše. Ne ustvarja varnostne kopije na podlagi vrste datoteke, zato morate datoteke in mape ročno označiti za varnostno kopiranje. Stranka je privlačna, intuitivna in enostavna za navigacijo.

crashplan-vs-mozy-crashplan-web

Dobro ga dopolnjuje spletni vmesnik, ki omogoča preverjanje statistike uporabnikov in spremljanje obnove datotek na nadzorni plošči. Pogledi prikazujejo uporabnike, naprave in vam omogočajo ustvarjanje poročil.

Mobilna aplikacija je včasih omogočala dostop do datotek od koder koli, vendar jo je CrashPlan ukinil.

MozyPro zahteva več dela, preden lahko začnete varnostno kopirati podatke. Potem, ko ga nastavite, ima funkcije, ki olajšajo postopek naprej.

Prenos namiznega odjemalca je preprost in namestitev ne traja dolgo. Za nastavitev varnostne kopije vam ni treba veliko storiti, ker MozyPro pregleda vaš datotečni sistem in izbere najpogostejše vrste datotek za varnostno kopijo. Nima najučinkovitejšega vmesnika, ki smo ga videli, vendar čarovnik pomaga opraviti delo. Deluje v operacijskem sistemu Windows, macOS in Linuxu.

Spletni vmesnik ima skrbniško konzolo s priročnimi funkcijami, ki olajšajo upravljanje računa. Poiščete lahko povezave do vašega računa po uporabniku ali napravi in ​​si ogledate, koliko varnostnih kopij podatkov in kdaj je bilo izvedeno zadnjo varnostno kopijo. Razdelek »Grafi in poročila« prikazuje zgodovino varnostnih kopij in zdravje ter omogoča nastavitev opozoril po e-pošti.

Aplikacija za pametne telefone MozyPro ne more varnostno kopirati vaših podatkov, vendar vam omogoča dostop do njih. Na voljo je za Android in iOS.

MozyPro ima aplikacijo za pametne telefone, ki vam pomaga do varnostne kopije, vendar je na splošno bolj nastavljiva kot CrashPlan za mala podjetja, ki ima bolj privlačen in intuitiven namizni odjemalec.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za Crashplan Pro

Logotip Crashplan Pro
MozyPro Logotip

5

Razsodba

MozyPro prinaša zmago v oddelku za hitrost, vendar ne veliko drugega, zato je CrashPlan for Small Business naš splošni zmagovalec. Kljub temu ni zmagal zlahka, saj je bila marža v kategoriji varnosti tanka. Njegova enostavna uporaba je boljša in nudi večjo vrednost, saj je veliko cenejša od MozyPro in ponuja neomejeno prostora za varnostno kopiranje za 10 USD.

Zmagovalec: Crashplan

MozyPro je kljub temu veliko hitrejši. Za nalaganje mape 1 GB potrebujete le eno uro. Uporabniki, ki potrebujejo velike hitrosti, bi morali razmišljati o tem, da bi ga poskusili.

Kaj menite o tej primerjavi? Ali je CrashPlan za mala podjetja boljša izbira za vas ali v MozyPro najdete unovčevalne lastnosti? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me