CrashPlan proti Acronis Backup: dva poslovna ponudnika se upreta leta 2020

Izbira storitve iz naše najboljše varnostne kopije za mala podjetja morda ne bo enostavna. Zato bomo na tem seznamu uvrstili Acronis proti CrashPlanu – ki se na tem seznamu uvrščata med številke ena in štiri – in videli, katera je na vrhu. Tako se boste lažje odločili, katera storitev je boljša za vaše podjetje. 


CrashPlan je prej podpiral zasebne uporabnike, zdaj pa deluje samo s podjetji. Odlična izbira, saj zagotavlja neomejeno varnostno kopiranje, veliko vrednost, zasebno šifriranje in eno najboljših zmogljivosti različic, kar smo jih videli.

Po drugi strani je Acronis Backup vrhunska programska oprema, ki je ena izmed najbolj bogatih funkcij na trgu. Poleg tega omogoča funkcionalno konzolo v oblaku, močno varnost, hitro hitrost in stalno podporo.

Če ti ne ustrezajo kot skodelica čaja, preberite naše spletne varnostne varnostne ocene za nadomestne možnosti. Če želite izvedeti več o teh tekmecih, preberite naš pregled CrashPlan in Acronis Backup. Če berete to, vendar iščete varnostno kopijo za dom, preberite naš najboljši spletni pregled varnostnih kopij za domače storitve.

V nasprotnem primeru ste na pravem mestu. Pametno je vlagati v zaščito svojih poslovnih računalnikov, ker se trdi disk lahko zruši, nekdo bi vam lahko ukradel prenosni računalnik ali bo zaradi narave izgubil podatke. 

Za obnovo datotek lahko uporabite brezplačno programsko opremo za obnovitev podatkov, vendar ni zagotovila, da bo delovala. Pogoni SSD ne bodo rešili vaše kože, ker imajo več podatkovnih napak kot pogonov trdega diska, čeprav je stopnja napak manj kot en odstotek.

Nastavitev bitke: Acronis proti CrashPlan

Te storitve bomo primerjali v petih krogih, na koncu vsakega pa bomo imenovali zmagovalca. Nato bomo ob zaključku naredili povzetek in razglasili skupnega zmagovalca.

1

Varnostno kopiranje in druge funkcije

Funkcije, ki jih dobite z izbrano storitvijo varnostnih kopij, narekujejo, kako jo lahko uporabljate in kaj lahko z njo dosežete. Zaradi tega bomo videli, kakšne varnostne kopije in obnovitev funkcij ponuja vsaka storitev, poleg sistemov, ki jih podpirajo.

CrashPlan

Najpomembnejša lastnost CrashPlan-a je njegova resnična, neomejena varnostna kopija. Ni omejitev velikosti datoteke ali podatkov, tudi če pridete do 10 TB podatkov. Edine omejitve so nekaj datotek v določenih sistemskih mapah, ki jih CrashPlan ne bo zaščitil.

Poleg tega vam CrashPlan omogoča varnostno kopiranje toliko zunanjih pogonov, ki vključujejo varnostno kopijo NAS, vsaj če uporabljate macOS ali Linux. Če ste uporabnik sistema Windows, ne boste mogli varnostno kopirati naprav NAS. Več o NAS lahko izveste v našem članku o NAS.

CrashPlan lahko varnostno kopirate tudi vaše strežnike, vključno s strežniki Windows, Microsoft Exchange, Mac in Linux. Poleg strežnikov lahko CrashPlan varnostno kopira varnostne baze SQL, PostgreSQL, Act !, Access in MySQL. Upoštevajte, da jih morate najprej spraviti v datoteko, CrashPlan pa nima podpore, ki bi vedela za bazo podatkov.

CrashPlan vključuje vse osnovne spletne varnostne funkcije, ki bi jih pričakovali, ko bomo ocenili storitev. To vključuje načrtovano varnostno kopiranje, neprekinjeno varnostno kopiranje, inkrementalno varnostno kopiranje, varnostno kopiranje na lokalne pogone, deduplikacijo, stiskanje datotek, hitro prižiganje, obvestila po e-pošti in kopiranje datotek na ravni blokov. 

Varnostno kopiranje lokalnih pogonov pomeni, da CrashPlan podpira hibridno varnostno kopijo. Z drugimi besedami, lahko varnostno kopirate tako v oblak kot na lokalne pogone, kot so zunanji pogoni. To olajša izvajanje pravila za varnostno kopiranje 3-2-1.

CrashPlan ponuja tudi različico datotek, s katero lahko obnovite prejšnje različice datotek, da se izognete neželenim spremembam ali poškodbam datotek.

crashplan-vs-acronis-crashplan-različica

Različica različice CrashPlana ni neomejena, a ker jo lahko nastavite tako, da nenehno ohranja različice datotek na podlagi 15-minutnih korakov, lahko tudi. CrashPlan vam daje tudi možnost, da lahko izbrisane datoteke v nedogled hranite. Poleg tega CrashPlan omogoča skrbniški dostop za spremljanje varnostnih kopij zaposlenih in celo dostop do njihovih datotek.

Kljub temu pa CrashPlan, kljub slabi podpori za NAS, ne dovoljuje izvajanja varnostnih kopij z več niti in tako pospešite stvari. Ni načina za ustvarjanje varnostnih kopij računalnikov, ki temeljijo na slikah, in ne obstaja storitev za obnovitev kurirjev..

Acronis

Z uporabo Acronis Backup se ta storitev ponaša z možnostjo varnostnega kopiranja več kot 20 platform, vključno z namizjem Windows, Mac in Linux. To je odličen dodatek, saj mnoge storitve nimajo podpore za Linux. Če želite več možnosti, preberite našo najboljšo spletno varnostno kopijo za Linux. 

Acronis Backup podpira tudi fizične in virtualne strežnike. Sem spadajo Windows Server, Microsoft Exchange Server, VMware ESXi, Hyper-V in Citrix XenServer. Poleg tega lahko Acronis varnostno kopira baze podatkov Microsoft SQL in SharePoint.

crashplan-vs-acronis-acronis-backup-mobile

Poleg tega Acronis Backup ponuja orodja za varnostno kopiranje pametnih telefonov Android in iOS. Če želite drugačno rešitev, preberite naše najboljše varnostne kopije za mobilne naprave.

Acronis Backup deluje z NAS napravami in zunanjimi pogoni. Za računalnik potrebujete eno licenco, vendar Acronis omogoča varnostno kopiranje več zunanjih pogonov, če so pritrjeni med postopkom varnostne kopije. Varnostno kopirate lahko tudi iz omrežja pomnilniškega prostora.

Poleg varnostne kopije lokalnih naprav lahko za shranjevanje varnostne kopije uporabite NAS-jeve naprave in zunanje pogone. To lahko storite poleg oblaka, kar pomeni, da Acronis podpira hibridno varnostno kopijo. Tako kot pri CrashPlanu, tudi ni nobenega obnovitve.

Acronis lahko tudi varnostno kopira vaše podatke, shranjene v oblačnih storitvah, kot so Amazon EC2, Azure, OneDrive Personal, OneDrive for Business in še več. Če pa je to edina funkcija, ki jo potrebujete, se za ideje obrnite na seznam najboljših storitev upravljanja oblaka v oblak.

Poleg tega vam Acronis omogoča obnovitev v stroje z različno strojno opremo, kar osnovne spletne varnostne storitve ne nudijo. To je znano kot varnostno kopiranje na podlagi slik. Preberite naš najboljši priročnik za programsko opremo za slikanje diskov za nekatere druge varnostne storitve, ki ga ponujajo.

Acronis vam omogoča daljinsko sprožanje obnovitve golih kovin in uporabo z VMware ESXi in Hyper-V gostitelji. Poleg tega Acronis Instant Restore omogoča zagon varnostnih kopij sistema Windows ali Linux neposredno iz pomnilnika kot virtualni računalnik VMware, ne da bi podatke premaknil kamor koli.

Če želite upravljati uporabnike, skrbnike ali skupine uporabnikov, lahko to storite s skrbniško spletno stranko Acronis. Druge posebne funkcije vključujejo Acronis Active Protection, ki pomaga zaščititi pred odkupovalno programsko opremo, in Acronis Notary, ki vam pomaga preveriti celovitost varnostnih kopij.. 

Standardne funkcije programa Acronis Backup vključujejo postopno varnostno kopiranje, različico različic, načrtovalnik varnostnih kopij, neomejeno zadrževanje izbrisanih datotek, upravljanje na podlagi vlog in poročila. Vendar neprekinjeno varnostno kopiranje ni na voljo.

Če želite izvedeti več o funkcijah za varnostno kopiranje, se za dodatno branje obrnite na spletno rezervno knjižnico.

Okrogla ena misel

Nenehno varnostno kopiranje je ena najpomembnejših lastnosti v tej kategoriji, vendar Acronis ne zagotavlja. Kljub temu ima CrashPlan več pomanjkljivosti, ker mu primanjkuje varnostne kopije za mobilne naprave, ne more varnostnih kopij naprav NAS v operacijskem sistemu Windows in ne more izvajati varnostne kopije na podlagi slik. Poleg tega Acronis zagotavlja več nastavitev za varnostno kopiranje in obnovitev. Glede na to Acronis Backup zmaga v prvem krogu.

Okrog: Varnostno kopiranje in druge funkcije Točka za varnostno kopijo Acronis

Logotip Acronis Backup
Logotip CrashPlan za mala podjetja

2

Vrednost

V tej kategoriji je vseeno o tem, katera storitev zagotavlja več rezervnega prostora za manj denarja. Najbolje je, če obstaja širok izbor načrtov, da lahko najdete takšnega, ki ustreza vašim potrebam. Tudi brezplačni načrt ali preizkus je odličen, tako da lahko preizkusite storitev. Neomejeno varnostno kopiranje dobi bonus točke.

CrashPlan

Kot smo rekli, CrashPlan zagotavlja neomejeno varnostno kopijo. V računalniku je le 10 USD na mesec, in če potrebujete več računalnikov, jih je enostavno dodati. Zaradi tega modela cen CrashPlan zaračuna mesečno, tako da ni možnosti letne naročnine. Navzdol je, da lahko kadar koli prekličete. Preden se naročite, preizkusite storitev za 30-dnevno brezplačno preskusno različico.

Upoštevajte, da s to neomejeno naročnino podatkov plačujete za število računalnikov, za katere CrashPlan vidi, da so aktivni na vaši administracijski konzoli, ne glede na to, ali so varnostno kopirali kakršne koli podatke ali ne.

Varnostno kopiranje Acronis

Acronis na drugi strani nima neomejenega varnostnega kopiranja in zahteva, da plačate vsaj eno leto vnaprej. Zato je verjetno pametno, da najprej uporabite 30-dnevno brezplačno preskusno različico in se prepričate, da je Acronis Backup rešitev, ki jo potrebujete. Če je, se lahko prijavite za dve ali tri leta vnaprej, kar vam daje popust.

Vsi načrti Acronis omogočajo varnostno kopiranje neomejenega števila naprav. Glede na to mora Acronis poleg nakupa licence plačati tudi za prostor, ki ga uporabljate v njegovi shrambi v oblaku. Acronis Backup lahko kupite “standardno” ali “napredno” licenco, s to razliko, da ima “napredna” licenca več funkcij.

Na izbiro je veliko možnosti, za ponazoritev pa bomo izbrali najcenejšo. Enoletna naročnina 250 GB s “standardno” licenco delovne postaje Acronis znaša 368 USD na leto.

Okrogla dva razmišljanja

Storitev, ki je za vas boljša, je odvisna od tega, ali morate v nekaj računalnikih zaščititi veliko podatkov ali nekaj podatkov. Če je prejšnji, je CrashPlan daleč boljša možnost. Slednji je seveda najbolj primeren za Acronis Backup. Kljub temu je CrashPlan najboljša izbira na splošno in za potrebe malih podjetij, zato je zmagal v tem krogu.

Okrog: vrednost točke za CrashPlan za mala podjetja

Logotip Acronis Backup
Logotip CrashPlan za mala podjetja

3

Varnost

V tem krogu si bomo ogledali, kakšno šifriranje, zaščito med tranzitom, izsiljevalno programsko opremo in druge varnostne funkcije storitve ponujajo.

CrashPlan

CrashPlan uporablja 256-bitno šifriranje AES za zaščito vaših podatkov v mirovanju na svojih strežnikih. Ta šifriranje je od konca do konca, vendar bo CrashPlan privzeto upravljal vaš šifrirni ključ. Če želite to storiti sami, lahko v podoknu z varnostnimi nastavitvami namiznega odjemalca nastavite zasebni šifrirni ključ. To pomeni, da boste samo datoteke lahko brali.

crashplan-vs-acronis-crashplan-varnost

AES je najpogosteje uporabljena metoda šifriranja in zanj ni bilo znanih hekerjev. Dejansko je po ocenah potrebovalo superračunalnik, ki bi potreboval milijarde let, da bi naglo prekinil ključ AES.

Vendar vam ne bo pomagalo, če vam bo kdo ukradel geslo. Zato morate poskrbeti, da nastavite močno geslo in omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti, kar pomaga zaščititi poverilnice.

Če vas napadi ransomware, lahko s funkcijo različice vrnete datoteke na svoje prejšnje različice in se izognete plačilu odkupnine za njihovo dešifriranje.

CrashPlan uporablja TLS protokol za zaščito datotek med prenosom v svoje podatkovne centre. Več o tem lahko izveste v naši primerjavi s SSL in TLS.

Podatkovni centri CrashPlana imajo nadzor 24/7 in so opremljeni za odpor do okvar, ne glede na delovanje naprave, požar, izpad električne energije, potres ali drugo katastrofo. Več o teh ukrepih si lahko preberete v našem članku o varnosti podatkovnih centrov. 

Poleg tega je Code42, matično podjetje CrashPlan-a, certificirano po ISO 27001, njegovi podatkovni centri pa letno preverjajo pristnost SOC 2 Type 2.

Varnostno kopiranje Acronis

Šifriranje Acronis se ne izvaja privzeto, vendar ga lahko omogočite in izbirate med AES 128-, 192- in 256-bitnimi. Poleg izbire stopnje šifriranja boste morali tudi nastaviti geslo. To pomeni, da šifriranje programa Acronis Backup deluje od konca do konca in je zasebno. 

Med prenosom teh podatkov Acronis Backup uporablja HTTPS, ki vgradi protokol SSL za zaščito datotek pred tretjimi osebami, ki bi jih radi varovale..

Ko vaše datoteke dosežejo Acronisove podatkovne centre, se v primeru okvare strežnika kopirajo na več strežnikov za odvečnost. Sami podatkovni centri so zasnovani tako, da vzdržijo nesreče, z varnostno varnostjo, ukrepi za zatiranje požara in spremljanjem temperature.

Podatkovni centri so zaščiteni tudi pred infiltracijo s 24/7 patruljami, video nadzorom, visokimi ograjami, biometričnimi skenerji in dostopnimi karticami.

Kot smo že omenili, vas Acronis Backup varuje pred odkupovalno programsko opremo z Acronis Active Protection, ki vaše datoteke nenehno preverja, ali obstajajo znaki okužbe z odkupno programsko opremo.

Acronis ima močno varnost, da zaščiti varnostno kopijo, vendar ni dovolj močan pristop s svojimi poverilnicami, saj ni dvofaktorske overitve.

Okrogle tri misli

Obe storitvi sta dobri pri zaščiti datotek, vendar Acronis Backup ne zagotavlja dvofaktorne avtentikacije, zato razliko razdelimo. CrashPlan je zmagal v tem krogu.

Krog: Varnostna točka za CrashPlan za mala podjetja

Logotip Acronis Backup
Logotip CrashPlan za mala podjetja

4

Hitrost

Varnostno kopiranje računalnika lahko traja dolgo, toda manj kot traja, toliko bolje. Hitrost varnostne kopije računalnikov bo odvisna od več dejavnikov, vključno z vašim ponudnikom internetnih storitev, oddaljenosti od podatkovnih centrov storitve in od tega, kako dobro storitev upravlja s prenosi datotek.

Najbolje je, če storitev za varnostno kopiranje omogoča, da nastavite želene nastavitve prenosa, povečate število niti, da povečate hitrost in jih po potrebi izpustite. Algoritem prenosa na ravni blokov je uporaben, ker pospeši prenose po začetni varnostni kopiji.

CrashPlan

CrashPlan hrani svoje strežnike v Avstraliji, ameriški CrashPlan pa je bil hiter pri obnavljanju varnostnih kopij, vendar je imel pri varnostni kopiji povprečne rezultate. 

Kljub temu je algoritem nivoja blokov na voljo za pospešitev nadaljnjih prenosov in hitrost CrashPlana lahko zmanjšate, če storitev zavzame preveč sredstev vašega sistema. Lahko ga nastavite tudi za povečanje hitrosti, ko niste v računalniku.

Varnostno kopiranje Acronis

crashplan-vs-acronis-acronis-data-centri

Acronis je zaradi svoje globalne mreže strežnikov med najhitrejšimi spletnimi storitvami za varnostno kopiranje. Naše datoteke nam je uspelo hitro naložiti in obnoviti in ni trajalo veliko več časa, kot bi pričakovali,. 

Algoritem kopiranja datotek na ravni bloka bo povečal hitrost prihodnjih prenosov, poleg tega pa lahko tudi znižate stiskanje datotek, če želite narediti varnostne kopije še hitrejše. 

Okrogle štiri misli

Glede na to, da je Acronis Backup pri nalaganju in nalaganju veliko hitrejši od CrashPlana-a, je v tem krogu jasno zmagal.

Okrog: Točka hitrosti za varnostno kopiranje Acronis

Logotip Acronis Backup
Logotip CrashPlan za mala podjetja

5

Enostavnost uporabe

Storitve varnostnega kopiranja morajo biti enostavne in prijetne za uporabo, tako da se lahko osredotočite na svoje delo in ne skrbite, ali je vaš rezervni načrt pravilen. Da bi to uresničili, bi namizni odjemalec moral delovati v večini operacijskih sistemov. Vmesnik, skupaj s spletnim odjemalcem in mobilnimi aplikacijami, mora biti intuitiven in privlačen. 

CrashPlan

Namizni odjemalec CrashPlan deluje v sistemih Windows, Mac in Linux. Namestitev traja le nekaj minut, po kateri se boste morali prijaviti.

crashplan-vs-acronis-crashplan-desktop-odjemalec

Uporabe ni težko, toda operacije varnostnega kopiranja s CrashPlanom so lahko preprostejše. Zato je varnostno kopiranje CrashPlan glede na lokacijo datoteke, kar pomeni, da morate ročno označiti mape in datoteke za varnostno kopiranje. Če bi bilo varnostno kopirano po vrsti datoteke, vam ne bi bilo treba skrbeti, ali ste v varnostno kopijo dodali vse svoje dokumente, slike, videoposnetke in druge datoteke.

Poleg tega CrashPlan zahteva, da brskate po mapah, kar ni priročno. Raje imamo strukturo drevesnih datotek, ki bi hitreje označevala datoteke in mape.

crashplan-vs-acronis-crashplan-web-odjemalec

Spletni odjemalec CrashPlan vam omogoča, da preverite uporabniške statistike in spremljate obnovo datotek iz prikaza nadzorne plošče. Omogoča vam tudi spremljanje in deaktivacijo varnostnih kopij naprav, dodajanje in deaktivacijo uporabnikov, nalaganje odjemalskih aplikacij in ustvarjanje poročil, s katerimi boste seznanjeni z napakami varnostnih kopij. Edina prepir, ki jo imamo, je, da se dizajn ne počuti privlačno in moderno.

Za dostop do varnostnih kopij se boste morali zanašati izključno na spletno stranko, ko je zunaj računalnika, ker je CrashPlan ukinil svoje aplikacije za pametne telefone.

Varnostno kopiranje Acronis

Acronis Backup nima pomanjkljivosti mobilnosti CrashPlana, ker ima aplikacije za Android in iOS, ki jih lahko uporabljate za dostop do varnostnih kopij, ko ste na poti.

Medtem ko ste za računalnikom, lahko za ustvarjanje rezervnega načrta uporabite spletni odjemalec Acronis. Obstaja namizni agent, ki ga morate namestiti, vendar vse ostalo upravljate s spletnimi odjemalci.

crashplan-vs-acronis-acronis-web-odjemalec

Pravimo “stranke”, ker obstaja ena za eno delovno postajo in ena za skrbnika. Vendar so v bistvu isti odjemalec z nekoliko drugačnimi možnostmi. Na splošno je ta spletni odjemalec privlačen in enostaven za uporabo.

Glede na to, tako kot CrashPlan tudi Acronis zahteva, da izberete datoteke in mape za varnostno kopiranje. Acronis olajša varnostno kopiranje celotnega stroja, ker lahko to storite z enim klikom. Izberete lahko tudi varnostno kopijo celotnega stanja sistema.

Okrogle pet misli

CrashPlan ne podpira mobilnih aplikacij, možnosti, ki jih imate za izbiro varnostnih kopij, pa so nekoliko bolj okorne kot pri Acronisu. Zato je v tem krogu zmagal Acronis Backup.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za varnostno kopiranje Acronis

Logotip Acronis Backup
Logotip CrashPlan za mala podjetja

6

Razsodba

Acronis Backup je zmagal v treh krogih, CrashPlan pa v dveh, kar pomeni, da je Acronis Backup naš skupni zmagovalec. Poleg tega, o čemer smo govorili v teh kategorijah, ima Acronis tudi trdno politiko zasebnosti in podporo 24/7, vključno s telefonom in klepetom.

Zmagovalec: Acronis Backup

Ta izid pa še ne pomeni, da je CrashPlan slaba storitev. Zaradi velike vrednosti je veliko boljša izbira kot Acronis, če morate varnostno kopirati le nekaj računalnikov.

Kaj menite o tej primerjavi? Se strinjate z Acronis Backup, ki je dobil več krogov, ali imate raje CrashPlan? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map