Ali ima vaše podjetje rezervni načrt?

Stvari se lahko in verjetno bodo kdaj zmotile, tudi če se potrudite, da preprečite katastrofo. Ta filozofija velja tudi za našo računalniško programsko in strojno opremo, čeprav se moramo v tem primeru pripraviti na nesreče in druge okvare, zaradi katerih lahko izgubimo podatke.


Ali ima vaše podjetje rezervni načrt, ko se zgodi nepričakovano?

Naravne katastrofe ne izbirajo svojih žrtev, ampak se zgodijo. Potresi, poplave in zemeljski plazovi vas lahko ločijo od vaših pomembnih poslovnih podatkov. Tatovi, vsiljivci in zlonamerni hekerji niso tako slepi kot narava, vendar se ne bodo obotavljali, da bi škodo vašemu podjetju naredili v svojo korist. Vaši zaposleni lahko tudi slučajno izbrišejo datoteke, kar nikomur ne koristi.

Ker vaše podjetje ne deluje v vakuumu, je težko popolnoma preprečiti vse to. Ko preprečevanje ne uspe, je najbolje, da imate dober načrt za varnostno kopiranje, da se spoprijete z novimi težavami.

Kaj je rezervni načrt?

Preprosto, varnostno kopiranje je strategija, ki določa, kako nameravate varnostno kopirati podatke. To lahko vključuje shranjevanje podatkov v računalniku, lahko pa tudi na zunanji napravi in ​​na oddaljeni lokaciji, na primer v oblaku. To je pravilo 3-2-1. 

Ustvarite lahko tudi drug bolj poseben načrt varnostnih kopij, ki se ukvarja samo z varnostnim kopiranjem podatkov v oblak. Če to storite, lahko preprosto uporabite implementacijo pravila 3-2-1 z uporabo storitev, ki zagotavljajo hibridno varnostno kopijo. 

Hibridno varnostno kopiranje vam omogoča, da hkrati varnostno kopirate podatke v zunanjo napravo in v oblak. Če želite izvedeti več o tem, preberite naš vodič o hibridnih varnostnih kopijah za mala in srednja podjetja ter se posvetujte z najboljšimi hibridnimi varnostnimi kopijami za poslovne storitve glede storitev, ki jih ponujajo.

Vrste varnostnih kopij

Oblak ni bil vedno način, na katerega so podjetja varnostno kopirala svoje podatke. Pred desetletji – starodavna zgodovina, v IT smislu – podjetja so za varnostno kopiranje svojih podatkov uporabila magnetne trakove, diskete in CD-je. Nekaj ​​časa je bila spodobna rešitev, vendar ne najučinkovitejša, saj so bile te naprave na istem fizičnem mestu, kar je katastrofam olajšalo njihovo škodo.

Ko so podjetja morala razširiti svoje zmogljivosti za shranjevanje, da bi zadovoljila svoje večje povpraševanje po podatkih, so se zato obrnila na trde diske. Nekateri od teh pogonov so bili odpremljeni in shranjeni na drugem mestu, da preprečijo izgubo zaradi prej omenjenih naravnih nesreč in drugih nesreč.

Vendar je bil to najmanj rečeno neprijeten postopek, saj so podjetja morala fizično odpremiti velike trde diske na drugo lokacijo. Poleg tega tudi ni bilo poceni.

Tehnologija nenehno napreduje, zato je potreba po takih arhaičnih metodah v veliki meri opuščena. Danes lahko iz udobja svoje pisarne varnostno kopirate podatke v oddaljeni podatkovni center.

Zaradi tega je spletno varnostno kopiranje eden najboljših in najučinkovitejših načinov za varnostno kopijo karkoli in vsega, kar želite. 

Vse, kar potrebujete, je, da izberete in se naročite na eno najboljših storitev varnostnega kopiranja. Če ste stara šola, preberite naš članek o najboljši varnostni opremi za varnostno kopiranje.

Prednosti spletnega varnostnega kopiranja za podjetja

Govorili bomo o razlogih, zakaj je spletna varnostna kopija odlična možnost za vaše podjetje in vaše osebne podatke. Če ste prepričani, da potrebujete varnostno kopijo, lahko skočite naravnost do naših varnostnih kopij podjetij in se seznanite s posebnimi storitvami..

Shranjevanje na oddaljeni lokaciji

Kot smo že omenili, je ena ključnih prednosti spletnega varnostnega kopiranja dejstvo, da lahko datoteke shranjujete na drugem, oddaljenem mestu. Tudi če je v vašem mestu požar ali orkan, ste lahko prepričani, da vas bodo podatki počakali, ko se boste lotili bolj neposrednih težav.

Ko datoteke prenesete v podatkovni center, ki spada v spletno varnostno kopiranje, bodo vaši podatki kopirani na več strežnikov, podobno kot pri nastavitvi RAID. Strežniki so pogosto nameščeni v različnih podatkovnih centrih, zaradi česar so vaši podatki nepotrebni in omogočajo dostop do njih, ne glede na morebitni izpadi v katerem koli podatkovnem centru.

Poleg tega podatkovni centri uporabljajo različne varnostne funkcije za zagotovitev varnosti vaših podatkov. Sem spadajo ograje, patrulje, nadzor 24/7, dostop do kartice s ključi, hladilna območja, sistemi za gašenje požara, rezervni generatorji, dvignjena tla in drugo. Če želite izvedeti več o uporabljenih metodah, preberite naš članek o varnosti podatkovnega centra.

Podatkovni centri so tudi energetsko učinkovitejši, kar pomeni, da porabijo manj energije, nekateri pa jih pridobivajo iz trajnostnih virov. Če želite več informacij o tem, preberite naš članek o shranjevanju zelenega oblaka.

Dostop do datotek kjer koli in kadar koli

Čeprav so vaši podatki na oddaljeni lokaciji, to še ne pomeni, da niso dostopni. S spletno varnostno kopijo lahko do svojih podatkov dostopate iz računalnika ali s spletnim odjemalcem storitve. Poleg tega večina rezervnih storitev prihaja z lastnimi aplikacijami za pametne telefone, kar pomeni, da lahko upravljate varnostno kopijo na poti.

Nekatere storitve celo omogočajo varnostno kopiranje podatkov pametnega telefona, zato priporočamo, da to storite, še posebej, če napravo uporabljate za poslovne potrebe. Te storitve najdete v naši najboljši spletni varnostni kopiji za mobilne naprave. 

Vse to omogoča, da dobite svoje podatke, ne da bi tekali v pisarno, saj lahko zdaj dobite karkoli želite takoj, od kod ste. Ta stalen dostop je tisto, kar krepi priljubljenost spletnih rezervnih storitev.

Varnostno kopiranje in stroški na spletu

Gospodarstvo s kibernetsko kriminaliteto

Zmanjšanje stroškov pomaga vsem podjetjem, zato je najbolje, če vam ni treba veliko vlagati v najem prostora in plačevanje zajetnih računov za porabo energije, zahvaljujoč zahtevi po vodenju in hlajenju lastnih strežnikov.

Storitve spletnega varnostnega kopiranja to storijo za vas in tako pomagajo prihraniti denar. Nekatere od teh storitev, na primer Backblaze for Business, za neomejeno varnostno kopijo za en računalnik zaračunajo le 6 USD na mesec. Če želite izvedeti več o tem, preberite naš pregled Backblaze for Business. Na našem najcenejšem spletnem seznamu varnostnih kopij najdete druge cenovno ugodne alternative.

Takoj in samodejno

Ko ustvarite svoj začetni načrt varnostnih kopij s storitvijo, vam ne bo treba nenehno upravljati z varnostno kopijo. Namesto tega se to zgodi takoj in samodejno, ker storitve varnostnega kopiranja omogočajo vklop neprekinjene varnostne kopije ali nastavite urnik za varnostno kopiranje. 

Tako se lahko osredotočite na svoje delo, medtem ko se datoteke v ozadju samodejno kopirajo v oblak.

Ko se zgodi katastrofa, lahko tudi hitro poiščete svoje podatke, kar pomeni, da ne boste zapravili časa in denarja, kupci pa morda sploh ne opazijo, da je nekaj narobe.

Varnost

Spletne varnostne kopije zagotavljajo tudi, da je varnost datotek v oblaku ustrezna, da ne postanete žrtev kibernetskega kriminala. ZDNet je verjetno, da če nimate zaščite, ker se je v zadnjem letu napadov z odkupno programsko opremo več kot podvojil. Poleg tega bodo hekerji lahko ukradli vaše poverilnice ali prebrali vaše občutljive podatke.

Kljub temu imajo storitve v oblaku hrbet, ker uporabljajo metode za preprečevanje teh zlonamernih dejanj proti vam. Zasebno šifriranje bo poskrbelo le, da boste lahko brali svoje podatke, dvofaktorska avtentikacija bo zaščitila vaše poverilnice, medtem ko vam bo različica pomagala pri pridobivanju podatkov, če vas bo prizadela ransomware.

Ena najbolj varnih storitev je CrashPlan, podrobnosti o njeni varnosti pa lahko dobite v našem pregledu CrashPlan..

Druge ugodnosti

Obstaja nekaj storitev, ki imajo posebne funkcije. Te lahko vključujejo analizo fotografij, skupno rabo datotek in sinhronizacijo v več napravah, kar v bistvu kopira datoteke in vse njihove spremembe na več naprav. 

Skupna raba datotek in sinhronizacija sta funkciji, izposojeni iz shranjevanja v oblaku. Če vam ni jasno, kakšna je razlika med shranjevanjem v oblaku in varnostno kopijo, preberite razlago.

Če potrebujete skupno rabo datotek in sinhronizacijo, si oglejte naš pregled IDrive for Business. Za funkcije fotografij z AI in zmožnost iskanja po varnostnih kopijah fotografij po različnih merilih je BigMIND Business odlična izbira. Več o tem si preberite v našem pregledu BigMIND Business.

Varnostno kopiranje, ki temelji na sliki in datoteki

Na splošno lahko naredite dve vrsti varnostnih kopij: raven datoteke in raven slike. Varnostno kopiranje na ravni datoteke vam omogoča izbiranje datotek in map. Varnostne kopije na ravni slike po drugi strani kopirajo celoten sistem, kar pomeni, da lahko obnovite vse svoje podatke in aplikacije, če pride do katastrofe.

Obe metodi varnostnih kopij imata svoje stranske in slabe strani, zato izberite tistega, ki je ustrezen, glede na vaše potrebe in tiste, ki jih želite varnostno kopirati. Če gre za varnostno kopiranje slik in potrebujete ideje o storitvah, ki jih nudijo, si oglejte članek o najboljši varnostni kopiji na podlagi slik.

Kdaj narediti varnostno kopijo?

Ne obstaja pravilo ene velikosti, ki ustreza vsem, ker je vse samo zdrav razum. Predvideti morate verjeten scenarij, zaradi katerega lahko izgubite svoje podatke, tako da jih lahko pravočasno zaščitite.

Glede na to se lahko zanesete na stalno varnostno kopiranje, ki zagotavlja, da so varnostne kopije datotek, ki jih dodate ali spremenite. Nenehno varnostno kopiranje postopno naloži vaše podatke, tako da prihranite na času in pasovni širini.

Kljub temu ne pozabite, da lahko neprekinjeno varnostno kopiranje včasih porabi veliko računalniških virov. Če se želite temu izogniti, namesto tega uporabite načrtovalnik varnostnih kopij. Najprej se prepričajte, da poznate kritične čase, ki jih potrebujete za varnostno kopiranje podatkov.

Končne misli

Spletna varnostna kopija ima številne prednosti pred tradicionalnimi strategijami in funkcijami za varnostno kopiranje, ki bi lahko pomagale vašemu podjetju na druge načine. Najpomembnejši učinki so obnova po nesrečah, zmanjšanje stroškov in enostaven dostop do datotek. Dobiš tudi varnostne metode programske opreme za zaščito podatkov, avtomatizacijo varnostnih kopij in več časa za dejansko delo.

Kaj menite o varnostnem kopiranju datotek v oblak? Še vedno oklevate ali ste pripravljeni preiti na spletno varnostno kopijo in izkoristiti prednosti? Povejte nam svoje misli v spodnjem razdelku za komentarje. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map