Врике вс Трелло: Два велика имена се боре 2020. године

У овом чланку упоређујемо два алата за управљање пројектима: Врике и Трелло. Обоје су међу нашим фаворитима. Врике се увек добро сналази у нашим комадима, а Трелло користимо иза кулиса овде на Цлоудвардс.нет. Видећемо шта излази на врху у овом поређењу Врике-а и Трелло-а.


Трелло је велики играч, а Атлассиан га је пребацио пре неколико година за хладних 425 милиона долара. Седи на граници управљања задацима и пројектима, а његов једноставан скуп функција и једноставна употреба представљају главне плусеве (прочитајте нашу Трелло рецензију).

Врике је софистицирани алат који менаџерима нуди мноштво функција и дизајниран је за детаљније планирање. Тврди да је преко 18.000 задовољних купаца, укључујући брендове високог квалитета као што су Марс, Л’Ореал и Тиффани, као и претходно не-зли надмоћни Гоогле (прочитајте ступац Стате оф тхе Цлоуд да бисте видели како је зли Гоогле постао).

Врике и Трелло користе различите приступе, с тим што је Врике више фокусиран на пословање, а Трелло једноставан и јасан. 

Више о томе шта смо мислили о Врикеу можете прочитати у нашој рецензији Врике. Ако размишљате како да потакнете Трелло, погледајте водич за Трелло почетнике да бисте добили помоћ за почетак.

Постављање борбе: Врике вс. Трелло

Упоредићемо Врикеа и Треллоа током неколико рунди, а сваки ће гледати другачију област. Ко год освоји највише рунди, бит ће награђен борбом. Ако је чак и на крају, то ће бити одлука на основу које ће побиједити у својим круговима ширим маржама.

Прво ћемо упоредити функције гледајући шта алати раде јер је то врло важно. Одатле ћемо их упоредити по цени да бисмо видели шта је лакше у вашем новчанику. Ако не желите да потрошите много, прочитајте нашу рецензију Фреедцамп-а за још један добар избор.

Након тога ћемо размотрити једноставну употребу јер ће то имати велики утицај на то колико је алат у пракси користан за вас. И на крају, размотрићемо сигурност и приватност, која су главна питања при раду у облаку.

Трелло је једноставан алат за употребу, па очекујемо да ће имати јаку трећу рунду, али радујемо се што ћемо видети и другде. Врике је технички јак, али то не доноси карактеристике или сигурност и приватност заобилазе закључке.

Ипак, Врике мора бити благи фаворит. То је једно од наших најбољих алата и освојено је у нашој поређењу Врике против Асане. Идемо и кренемо у први круг.

Карактеристике

Карактеристике су места у којима разговарамо о томе шта софтвер ради и шта он може донети вашем пројекту. Већина софтвера за управљање пројектима заснива се на задацима, али осим тога, ствари могу бити врло различите, са свим врстама начина организовања и прегледавања предмета које морате учинити.

Поред структуре вашег пројекта и начина на који можете видети своје податке, размотрићемо опције комуникације, подржане платформе и додатке, као што су праћење времена или функције аутоматизације..

За добар пример алата са неуобичајеним функцијама, погледајте нашу рецензију Аиртабле. За сада, погледајмо Врикеа детаљније.

Врике

Врике вам омогућава да креирате задатке и подврсте. Можете их доделити људима и створити зависности како бисте били сигурни да је ваш пројекат завршен на време. Зависности су користан начин да свој пројекат пратите и омогуће вам лако решавање проблема повезаних са распоредом.

врике-зависности

Има прилагођени систем за генерисање извештаја и функцију провере која вам омогућава коментарисање датотека, укључујући у одређеним тачкама видео записа. Ако радите пуно видео радова, биће нам корисно најбоље складиште у облаку за видео водич.

Можете олакшати креирање задатака постављањем образаца, што је корисно ако желите да ваше особље креира задатке са постављеном структуром. Једном када се створи задатак, сви могу видети шта треба учинити и коме је додељено, као и релевантне информације које одлучите да укључите. Све је то урађено без потребе да неко позове састанак или ручно пошаље поруку.

Простор за складиштење почиње са 2 ГБ и достиже се до 100 ГБ на његовом горњем плану, уз огромну границу величине прилога од 4 ГБ. То би требало бити доста, али ако вам треба више, погледајте наш најбољи водич за похрану на мрежи за тимове.

врике-интеграције

Врике нуди интеграције у разним категоријама. Они укључују опције комуникације, као што су Мицрософт Оутлоок, Гмаил и Слацк, као и многе друге.

Врике такође има апликације за радне површине и мобилне уређаје, тако да нисте ограничени на рад у прегледачу.

Трелло

Трелло је канбан плоча. Омогућује вам креирање задатака и њихово сортирање у ступце. Ступцима се могу додијелити различити наслови како би се дефинирао ваш тијек рада. На пример, једноставно подешавање може имати „урадити“, „радити“ и „завршити“.

детаље са трелло-картицом

Можете навести колумне да представљају чланове тима да бисте видели ко се бави одређеним задатком. На тај начин сви из вашег тима могу видети ко је задужен да ради шта, шта треба учинити и шта је завршено. То је сјајан начин да све информишете шта се дешава.

Осим што је корисно менаџерима, даје целокупном тиму велику слику о томе шта сви раде.

Задаци могу да садрже списак подскупа, али не постоји управљање зависностима. То ипак није свима потребно. Задаци се могу означити различитим категоријама боја и налепницама које можете прилагодити.

трелло налепнице

Иако му то добро иде, то је све о Треллу. Речено је, неколико звона и звиждука.

Можете учитати датотеке и додавати их задацима, али на слободном плану могу бити само величине 10 МБ. То је прилично ограничавајуће, али капа се повећава на 250МБ када плаћате услугу. Међутим, нема ограничења колико прилога можете да имате, тако да добијате неограничено укупно складиште.

Трелло се може интегрисати са другим платформама кроз своје „повер-упс“. Има их пуно и долазе у категоријама, као што су управљање датотекама и алат за развојне програмере. Програмери такође могу да искористе Трелло-ов АПИ за проширење платформе.

Поред верзије прегледача, Трелло је намењене апликације за главне радне површине и мобилне платформе. Извините, Линук фанови.

Прве рунде мисли

Врике је започео ово коло са трзајем, слетећи буком удара и оставивши Трелла да се мучи. Трелло је сјајан у ономе што ради, али не чини много друго, а Врикеов широки сет функција га ставља у другу лигу.

Трелло има неограничен простор за складиштење, али већа величина прилога за Врике је боља ако радите са великим датотекама и можете да надоградите складишни простор. Наш најбољи чланак за складиштење у облаку ће вам бити од помоћи ако то планирате.

У овом колу Врике удобно започиње и рано води.

Победник: Врике

Цена

Затим ћемо погледати цене. Желите да знате да предности вашег софтвера надмашују трошкове. Срећом, обе платформе имају бесплатну понуду, тако да их можете тестирати пре него што их почнете. Није ни превише скупо, али Врике кошта више на вишим нивоима.

Врике

Врике има бесплатан ниво за највише пет корисника. Плаћени планови му почињу од 9,80 УСД по кориснику месечно и од тада се повећавају. Такође има план за животни век, који би могао бити вредан употребе ако имате велику организацију и планирате да је интегришете у читав регион.

Многи од Врикеових погледа и напреднијих функција откључавају се како померате лествицу цена, тако да је вредно погледати пажљиво да бисте видели шта вам треба и одабрати план у складу са тим. На пример, требат ће вам барем Професионални план да бисте добили подтачке, а требат ће вам и Бусинесс левел или старији да бисте користили Врике-ове функције праћења времена.

Трелло

Трелло има употребљиви бесплатни слој који вам омогућава приступ основној функционалности. Његов пословни план додаје функције и повећава ограничење привржености, а Ентерприсе ниво додаје још више функција, укључујући шири избор безбедносних опција.

На бесплатном нивоу можете добити само једно напајање. Међутим, након што платите, нема ограничења, па ако планирате да проширите Трелло и интегришете га са другим мрежним сервисима, то је начин на који треба ићи.

Ниво: Цена по кориснику месечно:
бесплатнобесплатно
Бизнис класа$ 9,99
Ентерприсе20,83 УСД (али смањује се са бројем корисника)

Два круга мисли

Обе платформе нуде бесплатни ниво, али Врике је прилично ограничен, са главним карактеристикама које се појављују на сваком нивоу. Трелло вам даје основе бесплатно, а затим вам пружа више од свега са својим плаћеним опцијама, уз побољшану сигурност и подршку.

Могли бисте, међутим, то преокренути и указати на то да оно што плаћате Врикеом превазилази оно што нуди Трелло.

Радије бисмо понудили бесплатну понуду Трелло-а, али Врике је далеко софистицираније средство и нуди више док будете повећавали његове нивое. Иако Врике постаје скупљи, то чини истовремено нудећи више од Трелло-а. Нисмо уверени да је пословни ниво компаније Трелло побољшање у односу на Врикеов професионални план сличних цена.

Оглашавамо ову рунду неодлучено. Они од вас којима не требају напредне функције, требало би да се одлуче за Трелло. Ако желите платити врхунски долар, погледајте наш преглед Аха за још један квалитетан, али скуп алат.

Победник: Тие

Лакоћа коришћења

Следеће ћемо прегледати једноставност коришћења. Све функције на свету неће вам помоћи ако не можете да схватите како да их употребите, па ћемо видети који софтвер има бољи посао пружања себи приступачног и помагања вам да решите ствари.

Најбољи софтвер за управљање пројектима не нуди само снагу, већ вам пружа помоћ и помаже вам да научите његове напредније функције. Погледајте наш ЛеанКит преглед примјера алата који вам помаже да учите кроз одличан узорак пројекта.

Врике има велику репутацију, али једноставност употребе није његова јака тачка, па је Трелло, својим једноставним изгледом и драг-анд-дроп пријатношћу, омиљени.

Врике

Започните са Врике-ом је једноставно, уз једноставан поступак пријаве који следи позив колегама да се придруже вашем тиму. Након тога можете поставити свој радни простор. Ако желите, можете почети са празном шкриљевцем, али препоручујемо вам да користите један од Врике-ових предложака.

врике-цалл

Омогућују вам употребу Врике-а на све врсте начина. Они добро раде показујући вам шта се може учинити, па их вреди погледати како бисте добили неколико идеја када први пут почињете.

Ако желите да користите предлошке да бисте убрзали свој рад, прочитајте наш Подио преглед да бисте сазнали о платформи која вам омогућава да их прилагодите својим потребама.

Једном када почнете да користите Врике, видећете да је његов интерфејс јак и интуитиван, са мноштвом информација које су вам доступне. Међутим, могуће је да се изгубите током навигације. Има одличан систем помоћи када се заглавите, али наићи ћете на то да прво морате радити ствари.

Трелло

Трелло вам треба неколико минута да схвати и толико је једноставан да вам документација можда неће требати. Ако ствари можете да превучете и испустите, можете их користити.

Дизајн је интуитиван, а меније и тастере је лако наћи. Већина их је објаснила, а многи имају текст који описује шта раде. Оно што је најважније, то је брзо, без икаквог одлагања интерфејса који понекад видимо у алатима заснованим на претраживачу.

Ако упаднете у проблеме, наћи ћете Трелло много помоћи и подршке. У бази знања има стотине чланака, као и страницу у заједници која је препуна питања и одговора других корисника. Ако требате да затражите помоћ, то можете учинити тамо или се директно обратите Трелловој подршци преко достављеног обрасца.

Три округле мисли

Попут круга цена, и ово је тешко назвати, јер Врике и Трелло нуде тако различите ствари. Трелло је лакши за употребу, али упоређивање изгледа неправедно када Врике ради много више.

Морамо ипак предати ово коло Трелло-у. Врике је сложено средство које има кривуљу учења. Трелло не, а тешко је погледати овде. Поједностављује ствари и врста је алата којем можете вјеровати било коме да га користи без потребе за превише техничке подршке.

Због тога је сваки прошао у последњу рунду. Трелло држи своје и ствари не би могле бити ближе.

Ако цените једноставност коришћења, али не желите да правите компромисе, погледајте наш омиљени алат за управљање пројектима у нашој ревизији мондаи.цом.

Победник: Трелло

Сигурност & Приватност

Сада када смо прошли кроз једноставне ствари, дубље смо копали и гледали у сигурност и приватност. Желимо да видимо јак избор корисничких опција, као и сертификате и солидну технологију која се користи за пружање услуга. Врике је постигао добар резултат у нашој рецензији, али хајде да видимо да ли га Трелло може уклонити и победити на такмичењу.

Обе платформе чине много да би заштитиле вашу безбедност на мрежи. Ипак, шта је најбоље остаје да се види. Хајде да почнемо.

Врике

Врике има јак скуп функција и корисничких опција које ће вам помоћи да се заштитите од цибер криминала. Поред тога, многи од њих постају доступни само на његовом Ентерприсе плану.

На том нивоу се нуди двофакторска аутентификација. Такође добијате САМЛ 2.0 једнократну пријаву, корисничке контроле и дозволе приступа, прилагођене смернице за лозинке и ревизорске извештаје.

извештаји о активностима

Под хаубом, Врике је подједнако јак са ТЛС в1.2 који се користи за шифровање података у транзиту и АЕС 256-битним за чување података. Ако нисте сигурни шта су то, прочитајте наш чланак чланка за шифровање.

У складу је с ЕУ-ом. Штит приватности, као и Општу уредбу о заштити података. Такође поседује ИСО и СОЦ сертификате.

Као и у већини крајева, Врике има много тога за понудити, али то варира између планова. То значи да можете платити за напредније функције ако су вам потребне, али морате пажљиво сагледати шта је доступно на сваком нивоу.

Трелло

Трелло вам омогућава двофакторну аутентификацију као стандард, чак и на свом бесплатном плану. Додатне функције су у његовим плаћеним плановима, као што су Гоогле појединачно пријављивање, позиви ограничени на домену и подешавања у вези с дозволама.

трелло-позив

Ако сте забринути да је неко украо ваше податке за пријаву, можете прегледати списак сесија са странице подешавања компаније Трелло. Такође можете преузети датотеку која садржи податке које Трелло чува о вама. Наш начин заштите вашег чланка о приватности има начине како да будете сигурни да не остављате више информација него што намеравате.

Трелло је сертификован СОЦ 2 и удовољава ЕУ-УС. и Свисс-У.С штитници приватности. Користи Амазон Веб Сервицес као окосницу, са ТЛС и АЕС 128-битном енкрипцијом за податке у промету. Прилози су шифровани АЕС 256-битним.

Има систем сигурносних копија и обећава да ће у случају квара брзо успоставити приступ подацима. Ако желите сами да обрађујете сигурносне копије, наш најбољи чланак о услугама израде резервних копија података садржи пуно корисних информација.

Четврте четврте мисли

Мислили смо да ће ово коло бити лако за Врикеа, али након детаљнијег прегледа Трелло нуди више него што смо очекивали. Двофакторну аутентификацију је лијепо, на примјер, имати на бесплатној понуди, иако Врике нуди функцију ако је платите. Прочитајте наш чланак о аутентификацији са два фактора да бисте сазнали више о њему.

Јачи избор опција за кориснике да контролишу начин на који користе услугу чини Врике опћенито бољим избором. Такође има јачу енкрипцију и корисне функције ревизије за праћење онога што ваш тим спрема.

Врике креће у завршни круг зато што је тако добар избор за безбедне. Трелло се ипак није изневерио.

Ако тражите алтернативе које су такође јаке у безбедности и приватности, погледајте наш преглед Смартсхеет-а.

Победник: Врике

Пресуда

Са два кола Врике-у и једним до Трелло-а, Врике доноси победу, одмах на крају такмичења. Било је близу, међутим, Трелло се добро борио. Врике има боље карактеристике и јачу сигурност која добија победу над Трелло-овим прилагођенијим приступом.

Оба алата имају своју употребу, при чему је Врикеов широки сет функција погодан за напредно управљање пројектима и тимове који желе уложити у дугорочно улагање у алат. Може вам помоћи у стварима попут праћења времена и побољшања радног тока.

Трелло је бољи за оне којима је потребан једноставан начин планирања и додељивања задатака, као и пружање свима преглед онога што тим ради. Омогућује вам да видите када су ствари спремне, као и да пратите шта преостаје да урадите.

трелло-цреате-боард

Врике и Трелло имају бесплатне планове, као и суђења о њиховим плаћеним могућностима, тако да ако их желите испробати, ништа вас не спречава да их узмете за спин да бисте видели шта нуде.

Ако сте користили било који од алата, радо ћемо чути шта сте мислили. Јавите нам ако имате нешто да додате нашој процени како се упоређују. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map