Врике вс Јира: Које су карактеристике блистале најсјајније у 2020. години?

Постоји свет избора када се бира алатка за управљање пројектима. Погледаћемо две одличне опције у овом поређењу Врике-а и Јира-е.


У нашем прегледу Врике-а, похвалили смо похвале Врике-у због његовог широког скупа функција и изврсности у заштити ваших података и квалитета услуге. У нашем прегледу Јира сматрали смо да су његове карактеристике далеко најјача, али његова заједница је такође била предност.

Оба алата нагињу се озбиљнијој страни управљања пројектима. Ако тражите пријатељску алтернативу, погледајте нашу рецензију Асана. Водич за почетнике у Асани помоћи ће вам да почнете са тим.

У овом ћемо чланку ипак видјети како Врике и Јира упоређују и схватити која је боља платформа у цјелини.

Постављање борбе: Врике вс Јира

Врике је уско пропустио прво место у нашем најновијем списку најбољег софтвера за управљање пројектима. Добила је неке кудос победом у нашем чланку Врике вс. Асана.

Јира је новопридошлица ове врсте такмичења, тако да ће за њу бити прекинут посао ако ће Врике ишта постићи. Поређења између њих могу резултирати изненађењима, па се може догодити било шта.

У овој борби ћемо упоређивати платформе током четири рунде. Усредсредићемо се на различито подручје у сваком кругу и одбројити их на крају да бисмо пронашли победника. У случају изједначења, биће одлука о бодовима, на основу које платформе ће изборити своје рунде с највећом маржом.

Упоредићемо их по карактеристикама, цени, једноставности употребе, сигурности и приватности. За функције желимо да видимо који алат вам даје највише и најбоље начине да организујете свој пројекат. По цени, тражимо не само најјефтинију опцију, већ и разне начине плаћања и вредности коју нуде различити планови.

Ради једноставније употребе, гледамо на употребљивост и на то колико брзо ће се ваш тим моћи уклопити са платформом. Коначно, ради сигурности и приватности, испитаћемо шта сваки алат чини да ваше податке сачува од свих, осим вас и вашег тима.

1

Карактеристике

Оно што софтвер може учинити за вас је важно, па што је више функција овде је боље. Ово је снажно подручје за обе платформе, али то је Јира највећа снага, тако да ће бити кључно за Јирине наде у победу на овом такмичењу.

Врикеа смо оценили вишим у нашем прегледу, али не и много, и овде их директно упоређујемо.

Врике

Врике има скуп основних функција управљања задацима које тражимо, са подтаксима и управљањем зависности, који вам омогућавају да будете сигурни да је ваш план остварив и да пазите на уска грла која прете да вас успоравају.

врике-зависности

Има теме специфичне за корисника, тако да можете да прилагодите свој радни простор и осјећате се као код куће приликом пријаве.

Његов систем за испитивање омогућава коментарисање датотека, укључујући у одређеним тачкама видео записа, слично најбољем софтверу за обраду видео записа.

Има систем генерисања извештаја који вам омогућава да произведете све врсте корисних информација. Постоји неколико подешавања и изгледа који вам омогућавају да их прилагодите.

Такође можете да употребите Врике да пратите који од ваших пројектних задатака никоме није додељен и шта касни. На тај начин можете проверити да ли ствари напредују и извршити промене потребне да би се сви држали на мети.

врике-интеграције

Има широк избор интеграција у различитим категоријама. Можете да користите Гоогле Дриве, Мицрософт ОнеДриве, Дропбок или Еверноте. Можете да се интегришете са другим платформама, попут Гитхуб-а, па чак и његовог ривала Јира. Опције тимске комуникације укључују Слацк и ХипЦхат. Запиер-ова интеграција је такође доступна, што вам омогућава приступ подацима у хиљадама апликација.

На његовом бесплатном плану добијате 2 ГБ простора за складиштење, који балони прелазе 100 ГБ на највишем нивоу. Ако сматрате да вам треба више од тога, погледајте чланак о најбољој мрежи складишта за тимове да бисте сазнали више корисних опција.

Постоје и десктоп и мобилне апликације за то, тако да их можете користити на већини уређаја, као и у прегледачу.

Јира

Јира нуди неколико начина за преглед вашег пројекта, као што су Сцрум плоче и Канбан прикази. Као саставни блок користи „питања“, а не „задатке“, и они се могу категорисати према типу.

Можете да креирате подскупе, али морате да омогућите ову функцију у подешавањима и није тако лако као што би могло да буде. Такође смо се борили да радимо зависности, упркос документацији која каже да се ова могућност нуди.

јира-подврсте

Корисници Јира-е су добро послужени када је у питању ширење платформе. За њега је доступно преко 3.000 апликација. Такође се интегрише са ХипЦхатом, који је у власништву матичне компаније Атлассиан.

Били смо мање заинтересовани за његове уграђене могућности комуникације. Јира користи Атлассиан-ову Соточност и осећали смо да би интеграција с тим могла бити глатнија. Ако вас занима платформа која је фокусирана на комуникацију у тиму, прочитајте наш Басецамп преглед.

Јира нуди 250 ГБ простора за складиштење података, што је много више од чак Врике-овог Ентерприсе плана и требало би да буде адекватно за готово све. Ако то није довољно, погледајте наш ЛеанКит преглед да бисте видели платформу са неограниченим простором за складиштење.

Попут Врике-а, Јира има снажне могућности генерисања извештаја, а ми сматрамо да су њене могућности боље, бар када је реч о визуализацији, јер има преко 20 врста графикона и графикона.

јира-извештаји

Његова способност праћења времена је користан начин праћења трошкова и осигуравање да не трошите предуго на ништа. За алат који је специјализован за такве ствари погледајте наш преглед функције ФунцтионФок.

На располагању су и мобилне апликације, тако да их можете користити у покрету.

Прве рунде мисли

Обе платформе нуде управљање зависностима, али Врике је радио много боље за нас. Својим већим капацитетом складиштења и добрим генерисањем извештаја, у искушењу смо да дамо Јира кимање, али иако нуди неколико добрих карактеристика, углавном волимо оно што нам даје Врике. Врике такође има апликације за десктоп.

То је тако близу, не можемо их раздвојити, па ово правимо кравату. Обоје су снажни у овој области, али далеко од идентичног, па ако размишљате о њиховој употреби, погледајте шта они нуде и видећете шта вам највише одговара ономе што вам је потребно.

Коло: Карактеристике Нема јасног победника, бодови за све

2

Цена

Обе платформе нуде уобичајене цене засноване на облаку, али Јира се разликује по томе што вам омогућава да га самостално угостите и платите паушалну накнаду за коришћење његовог софтвера. Ако вас занима приступ „уради сам“, погледајте и наш Редмине преглед.

С обзиром на то да су Врике и Јира понуда богата функцијама усмерена на пословну употребу, оне имају изненађујуће добру вредност.

Врике

Врике има бесплатан план који вам омогућава да га испробате са највише пет корисника. Плаћени планови му почињу од 9,80 УСД по кориснику месечно и повећавају се одатле, с више могућности на сваком нивоу. Бесплатна пробна верзија од 14 дана омогућава вам да тестирате његове напредније функције без регистрације кредитне картице.

Слободни слој укључује основно управљање временом и дијељење датотека, користећи приказе своје плоче и прорачунске таблице. На нивоу Професионалног нивоа, добијате управљање подмакама и приступ Ганттовим листама. Пословни корисници добијају праћење времена и извештаје. Доказивање долази на нивоу маркетара, док Ентерприсе клијенти добијају ревизију и низ додатних безбедносних функција.

Јира

Јира нуди неколико опција за цене које одражавају начине на које је можете користити. Његове опције засноване на облаку су директније упоредиве са Врикеом. Месечна накнада по кориснику почиње од 10 УСД за првих неколико корисника, али то пада на $ 1 када ваш тим добије преко 250 корисника. Јасно за велике тимове, Јира има велику вредност. Није лоше ни за мале тимове.

Њени планови нису сложени, тако да добијате све функције за те цене. Иако не постоји бесплатни план, постоји бесплатна, седмодневна проба коју можете користити без кредитне картице.

Ако планирате самостално хостинг, тада плаћате једнократну накнаду. За тимове од 10 или мање, то је мало 10 долара, али балони на 2.500 за 25 корисника. То је пуно унапред платити, али испада да је јефтиније од месечних планова већине платформи ако упоредите трошкове за годину дана, а пошто је то једнократна накнада, то постаје само боља вредност што дуже користите.

Два круга мисли

Врике има много тога за понудити и стартује бесплатно. Ипак, већина његових најбољих карактеристика налази се на његовим плаћеним плановима и мораћете да платите за његове слојеве цена како бисте искористили све што може да уради..

Јира нема слободан ниво, али њени плаћени планови имају велику вредност у поређењу с Врикеом. Поред тога, како се величина вашег тима повећава, тако повећајте и уштеду.

Способност да се самостално угостите такође је корисна и нешто што мало услуга нуди, тако да ако то желите, Јира је једна од најбољих опција. Плаћање накнада за велике тимове може изгледати скупо, али с обзиром да је то једнократна накнада, дугорочно бисте могли да уштедите.

Будући да обојица имају бесплатна испитивања, можете их сами тестирати ако желите да видите шта могу да ураде.

Ово коло иде за Јира, скрећући резултат 1-0 након ранијег ремија. Са само два круга преостало је да Врике ускоро крене.

Ако тражите софтвер за управљање пројектима који вам може помоћи да буџет контролише, погледајте наш преглед Мавенлинк-а да бисте сазнали о производу са јаким финансијским карактеристикама.

Рунда: Цена за Јира

3

Лакоћа коришћења

Употребљивост је најважније питање при избору алата за управљање пројектима. Желите да вам технологија олакша ствари, а не да одузимате своје драгоцено време вежбањем. У нашој рецензији Врике је постигао добар резултат због корисности, али Јира није.

Најбољи алати у овој категорији раде сјајан посао чинећи их једноставним за употребу. Погледајте наш омиљени алат за управљање пројектима у нашем прегледу мондаи.цом да бисте видели пример.

Јира има предност од једног круга која иде у треће коло, тако да Врике мора да ради на послу како би остао у игри. Погледајмо како се ове две платформе спајају.

Врике

Лако је започети са Врикеом. Процес пријаве је једноставан и можете позвати колеге да се придруже.

врике-цалл

Управљање задацима је једноставно, а додавање зависности је једноставно, што није случај са сваком платформом која нуди функцију. Укључује много образаца помоћу којих можете брзо да се поставите и које је вредно прегледавања да бисте увидели шта можете да урадите са платформом.

врике-предлошке

Интерфејс се пуно пакује и понекад се можете изгубити, али постоји пуно упутстава када се заглавите. Треба времена да се схвати како све функционира, али с обзиром на оно што је ту, није превише фрустрирајуће.

Врике је сложен алат, али све функционира како се очекује и чини добар посао чинећи оно што нуди корисним.

Јира

Дизајн Јире је јак и има уџбеник који ће вас научити основама. Појединачне компоненте су читљиве, а изглед је јасан.

јира-тоур

Има обилазак који вам показује основе управљања задацима и пружа савете и смернице након тога, али убрзо ћете отићи да наставите са стварима.

Има добар избор шаблона који вам омогућавају да га поставите за различите сврхе. Можете брзо започети са његовим Сцрум плочама и приказима канбана, као и подесити их за праћење грешака или управљање пројектима.

јира-канбан

Међутим, нашли смо неколико проблема с тим. Дуга кашњења су била када се кликало око алата. Видели смо да се карактеристике појављују и нестају. Слично именоване странице довеле су до тога да смо се изгубили неколико пута.

Искуство ће без сумње олакшати употребу, али толико платформи у овој категорији излазе ван себе како би вас научили како их користити и многе успевају да тај процес учине једноставним и угоднијим. Овдје смо затекли Јира иза кривуље.

Јира је добро дизајнирана, са појединим компонентама добро функционише. Ипак, кашњења и сучеља интерфејса су одбитци бодова. Као што је већ поменуто, имали смо проблема и са тим да ствари функционишу.

Три округле мисли

Упркос Врикеовој сложености, ретко је непријатно или фрустрирајуће за употребу. Јира је добро дизајнирана и има добре предлошке, али кашњења и проблеми са интерфејсом ометају њену употребљивост. Врике је побиједио у овом колу удобно, а Јира никад не гледа у неслагање.

Још једно средство које у овом подручју исправља ствари је Таскворлд, о којем можете прочитати у нашем прегледу Таскворлд.

Због тога ствари у једном комаду иду у одлучујући завршни круг. Следеће је техничко стање док погледамо сигурност и приватност.

Коло: Лакоћа употребе за Врике

4

Сигурност & Приватност

Не можете бити превише опрезни када је у питању заштита података. Срећом, свест о безбедносним проблемима је у порасту и већина платформи нуди функције које ће вам помоћи у томе.

Ово је подручје изузетно важно ако похрањујете кључне податке о пословању у облак. Ако га користите за планирање нечег лежернијег, због сигурности се можда нећете толико бринути, али сигурно се исплати. Прочитајте наш чланак о кибернетичком криминалу за више информација о томе како лоши момци могу злоупотребити информације које добијају своје грубе руке.

Ако сте забринути за сигурност и приватност, прочитајте наш Аха преглед да бисте сазнали о алату који изврсно штити ваше податке.

Врике

Врике је једно од највише оцењених алата за управљање пројектима за сигурност и приватност због великог избора функција.

Има напредну енкрипцију, са ТЛС в1.2 који се користи за транзитне податке и АЕС 256-битним за складиштење података, што онемогућује било коме да приступи вашим подацима. Ако желите знати више о њима, прочитајте наш опис шифрирања.

Такође нуди двофакторну аутентификацију путем Гоогле Аутхентицатор-а. Више о тој функцији можете прочитати у нашем чланку о аутентификацији са два фактора.

Постоји неколико безбедносних опција, које укључују поставке лозинке, контролу правила приступа мрежи и контроле приступа датотекама. Његове најбоље безбедносне карактеристике откључавају се на нивоу предузећа, тако да размислите о својим безбедносним потребама када бирате план.

Јира

Јира има јак распон функција заштите и приватности. Има неколико сертификата, укључујући СОЦ 2, ИСО 27001, ИСО 27018 и ПЦИ ДСС. Такође учествује у тестирању пенетрације и програмима ревизије сигурности.

Његова веб страница је ризница података о безбедности и приватности, са свим врстама детаља. То је корисно ако имате посебне захтеве за усаглашавање.

Такође је у складу са системима који се односе на приватност, као што је ЕУ-У.С. и Свисс-У.С оквири заштите приватности и Општа уредба о заштити података о којима можете сазнати више у нашем ГДПР водичу.

Као и код Врике-а, доступна је двофакторска аутентификација, али ћете морати да платите додатних 10 УСД по кориснику за верзију засновану на прегледачу помоћу Јира.

Можете добити добар избор безбедносних опција у Јира преко Атлассиан Аццесс. Међутим, за то је потребна претплата и укључено је постављање. У том случају, ако прођете кроз проблеме, добијате САМЛ јединствену пријаву и управљање лозинком, као и друге ствари.

Ако вам управљање лозинком задаје главобољу, могао би вам помоћи наш најбољи чланак о управљању лозинкама.

Нажалост, и поред чињења свих исправних ствари на техничком нивоу, Јира се изневерио када смо ухватили његов тим за подршку како снима снимке података нашег пројекта, а да нас није питао. Иако законски споразуми дају право да ради шта год жели, сагласност за преглед података о пројекту требало би да буде изричита у сваком тренутку, по нашем мишљењу.

То је велики минус и тешко даје Јира кредит у овој категорији.

Четврте четврте мисли

Ово би било уско, а оба производа нуде одличне карактеристике, али питање подршке за Јира значи да га морамо дати Врикеу. Надамо се да је наше искуство било једнократно, јер је Јира, осим тога, јака и у овом подручју. Врике је такође јак и није био ухваћен да чини ништа према напријед.

Због тога је резултат два кола Врикеу, један Јира и један тие.

Рунда: Безбедност & Тачка приватности за Врике

5

Последње мисли

Врике завршава наше лице као заслужени победник. Успио је с Јира-ом својим снажним сетом карактеристика и повукао је испред себе својом употребљивошћу и одличном пажњом према детаљима о сигурности и приватности. То је један од наших омиљених алата на Цлоудвардс.нет и препоручујемо га свима који желе да планирају своје пословање на мрежи.

Јира ипак има користи, тако да не би требало да је отписује. Данас је био против снажног противника. Неколико његових проблема чини нам се решивим, па ко зна, можда ће бити боље опремљено да се надмеће са тешким утезима за управљање пројектима следећи пут када га прегледамо.

Такође има предност у цени, посебно за веће тимове и оне који то желе да плате унапред.

Победник: Врике

Ако сте испробали Врикеа или Јиру, јавите нам ваше искуство у коментарима испод. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map