Врике вс Басецамп: Два велика трговачка удара 2020. године

Историја је доживела неколико епских обрачуна: Али против Фразиер, МцЕнрое вс. Цоннорс, Царди Б против Ницки Минај. На списак Врике вс Басецамп додаћемо још један сукоб на листу, чији ће победник бити највише заинтересован за менаџере пројеката.


Врике је покренут 2006. године и на својим књигама има преко 18.000 компанија, укључујући клијенте високог профила као што су Гоогле, Л’Ореал и Марс. То је платформа богата функцијама која је међу најбољим софтвером за управљање пројектима.

Басецамп је велико име које се може похвалити вртоглавих 3 милиона пријава. Направио га је 2004. године тим иза оквира Руби он Раилс апликације.

Оба алата су већ била представљена у нашим почетним чланцима. Врике је победио у нашем мечу Врике вс. Асана, али изгубио је у мондаи.цом против Врике. То ипак није срамота, јер најбоље је мондаи.цом. Басецамп је изгубио нашу борбу против Асане против Басецампа, па ће бити гледати да узвратимо.

Такође смо детаљно прегледали обе услуге, па ако желите да сазнате више о њима, прочитајте нашу критику Врике и Басецамп преглед.

Постављање борбе: Врике вс. Басецамп

Врике и Басецамп неће се борити песницама или оружјем, већ са карактеристикама, опцијама и квалитетом дизајна. Упоредићемо их током четири рунде, а у сваком ће бити проглашен победник. Укупни победник ће бити алат који преузме највише рунди.

Отворићемо их упоређујући их о функцијама да бисмо видели који алат највише ради. Карактеристике су у средишту онога што софтвер може донети вашем тиму. Затим ћемо погледати цену да видимо која је најбоља вредност. Многе платформе нуде неколико опција, тако да је важно схватити шта је најбоље.

У кругу једноставности употребе, проценићемо шта ради са најмање гужве и највише може да вам помогне да започнете. У кругу безбедности и приватности погледаћемо у кога највише можете да верујете својим подацима, као и који нуди највише опција за контролу приступа вашим пројектима.

1

Карактеристике

У овом кругу ћемо упоредити алате о функционалности да бисмо видели шта највише може учинити за ваш тим. Поред начина на који су задаци представљени, волимо да видимо и доста простора за складиштење података, интеграције са другим платформама и комуникационе функције. Такође ће бити занимљиви и занимљиви додаци.

Ако желите алат који има неке необичне екстензије, погледајте наш преглед Аиртабле-а. То укључује истраживач 3Д модела, аутоматско превођење и чак дизајнер страница.

Врике

Врике вам омогућава да креирате задатке и додељујете их члановима тима. Задаци се могу рашчланити на подтачке и можете додати зависности, тако да можете бити сигурни да је ваш план пројекта изведив. Са зависностима можете уочити уска грла и видети какав ће бити ефекат ако се један задатак одложи.

Погледајте наш преглед Еаси Пројецтс да бисте сазнали више о још једној опцији која олакшава рад са зависностима.

Врике је добра платформа за дељење датотека, са 2 ГБ простора на располагању за свој бесплатни план. То иде и до 100 ГБ за Ентерприсе кориснике. Ако вам треба више од тога, прочитајте чланак о најбољем складишту за тимове на мрежи.

Можете остављати коментаре на датотеке, укључујући и средину видео записа. То је корисно ако желите да организујете сопствене видео пројекте. Видео снимци заузимају много простора, тако да ће вам можда требати и најбољи водич у облаку за велике датотеке.

врике-интеграције

Врике се интегрише са много услуга. Можете га користити са Адобе Цреативе Цлоуд, Слацк, Салесфорце, Дропбок и многим другима. Његова нова функција “Врике Интеграте”, коју још нисмо испробали, омогућава вам да креирате прилагођене интеграције.

Врике такође има АПИ, тако да они од вас који кодирају могу да га додају у своје апликације или веб локацију. Ако желите да направите сопствену веб локацију, такође ће вам моћи да помогне наша успоређивач веб локација са Вик вс Веебли.

врике-Цалендар

Врике има неколико приказа, као што су његов ток, Ганттова карта и календар. Још једна корисна карактеристика је креирање извештаја. Постоје разни типови извештаја, попут оних који вам показују који су задаци закасњени или нису додељени. Врике олакшава њихово креирање.

Међународни корисници ће ценити њен избор језика. Доступно је преко десетине, што укључује девет званичних превода и неколико доприноса корисника.

Поред покретања у претраживачу, Врике има клијенте за десктоп и мобилне уређаје за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС, тако да се може користити на већини уређаја.

Стационар

Басецамп има добре функције за дељење датотека и комуникацију, заједно са једноставним креирањем задатака. То је снажан избор за општу употребу у канцеларији.

Омогућује вам креирање листа обавеза испуњених задацима. Можете додељивати задатке људима, остављати белешке и давати им рокове доспећа. За разлику од Врике-а, он нема подврсте или зависности. Ако вам оне нису потребне, прочитајте наш Подио преглед да бисте сазнали више о другом алату који ствари поједностављује.

Постоји календар који вам помаже да испланирате свој распоред и интегрише се с календарским услугама Аппле-а, Мицрософта и Гоогле-а.

басецамп-логорска ватра

Његови “Цампфире” цхатови одличан су начин да сви комуницирају. Можете да делите звукове и видео записе, иако смо имали проблема са видеом током тестирања. Поред Цампфиреа, можете разговарати са саиграчима преко Басецампове табле за поруке.

Басецамп упозорава људе када промене уносе други, па је добро зато што су сви свесни шта тим ради.

Има пристојан избор интеграција, укључујући Запиер, који омогућава дељење података са стотинама апликација. Постоје и интеграције за креирање извештаја, развој софтвера, праћење времена и рачуноводство. Ако тражите алат за управљање пројектима који је фокусиран на финансијску страну, прочитајте нашу Мавенлинк рецензију.

Добијате доста простора с њом. Његово складиштење у облаку од 500 ГБ много је више него што нуди Врике, чак и на Ентерприсе плану. Ако вам треба још, наш најбољи преглед облака за складиштење има могућности.

Као и Врике, Басецамп има апликације за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС да надопуњују његову верзију прегледача.

Прве рунде мисли

Басецамп има пуно простора за складиштење и Цампфире је добар за тимске разговоре. Врике је озбиљније средство, с тим да је његово управљање зависности корисно за напредно планирање пројеката.

Иако нам је Басецамп пријатељски настројен и нема недостатка функција, Врике се осећа детаљније и пружа вам више могућности у већини области. Такође има напреднију структуру са подтаксама и зависностима. Његове језичке могућности чине га корисним и за међународне кориснике.

Рунда: Карактеристика точка за Врике

Врике Лого
Басецамп Лого

2

Цена

Затим ћемо погледати цијену да видимо који алат нуди најбољу вредност. Поред ниских цена, волимо да видимо дуго бесплатно тестирање, пуно начина плаћања, попусте и различите планове. Басецамп је примио неколико тешких удараца у прошлом колу, тако да ће бити жељан да се вратимо у такмичење. Погледајмо прво шта Врике нуди.

Врике

Врике има бесплатан план за до пет корисника, а постоји и 14-дневно пробно раздобље без карата ако желите испробати његове друге функције без урањања у ваш буџет. Ако желите да користите његове додатне планове, плаћаћете месечну накнаду по кориснику, која се повећава како се крећете на више нивоа.

Цене се договарају на нивоу предузећа, али можда ћете моћи добити уговор о доживотном коришћењу за једнократну уплату ако лепо питате.

Врике није прескуп, али није ни најјефтинији алат на тржишту, а с корисничким ограничењима на јефтиније планове, коштат ће вас више јер се величина вашег тима повећава.

Стационар

Тимови Басецампа плаћају фиксну накнаду од 99 УСД месечно, без обзира на величину тима. То је велика вредност ако је ваш тим велик, али мање ако је мали.

Басецамп је бесплатан за васпитаче, тако да ако желите да организујете вашу класу или друго особље, то је тачно. Непрофитне организације такође добијају 10% попуста. Студенти ће можда желети да прочитају и нашу рецензију ФунцтионФок, јер јој могу приступити бесплатно.

Басецамп има дугачко суђење од 30 дана, што вам даје време да уђете зубима да видите да ли је добро за ваш тим. Басецамп то чини једноставно, с пуно тога да понуди свима, осим тимова са прегршт особља које ће сматрати скупљим од осталих опција.

Два круга мисли

Врике је јефтинији од Басецампа, али само ако имате мали тим. Његов бесплатни ниво фантастичан је за мале екипе које га испробавају и његов професионални план је јефтин. Ако у свом тиму имате више од 10 људи или желите да користите напредније планове, Басецамп је јефтинији. Његов систем плаћања је такође много лакше схватити и управљати.

Потенцијалне уштеде помоћу Басецампа су веће. Такође има издашно бесплатно пробно и бесплатно је за наставнике, тако да у овом кругу побеђује.

Рунда: Цена за Басецамп

Врике Лого
Басецамп Лого

3

Лакоћа коришћења

У овом кругу погледаћемо који је алат најлакши за употребу, а који највише за приступ. Јаки интерфејс, недостатак грешака и добре опције помоћи и подршке ће вам помоћи.

Ако желите једноставан алат, погледајте наш преглед Трелло да бисте сазнали о опцији на бази канбана.

Врике

Врике је један од најнапреднијих алата у категорији управљања пројектима, али лако се пријавити и започети с њим. Поступак покретања омогућава вам да позовете саиграче и води вас кроз постављање вашег радног простора.

врике-предлошке

Изградња вашег радног простора је брза и лака. Врике укључује много категорисаних предложака који ће вам помоћи да кренете даље. То могу бити једноставне канбанове табле, системи за продају карата, управљање догађајима или мноштво других ствари. Предлошци укључују своје видео записе како би вам показали како да их користите, што је леп додир.

Тада можете лако додавати задатке. Главни приказ Врике-а приказује ваше задатке са леве стране и детаље задатка са десне стране.

врике-зависности

Управљање зависношћу је понекад тешко, али Врике то добро подноси. Има наменско дугме за стварање односа између задатака. Врикеов интерфејс укључује пуно опција и контрола. Можете пуно учинити с тим, али треба времена да се то схвати. Навигација није увек једноставна и могуће је испрва се изгубити.

Када се заглавите, Врике вам пружа обилну помоћ, с детаљном базом знања и брзом, брзих корисничких подршка.

Стационар

Басецамп је алат који се може применити, са меком палетом боја и веселим сликама који се користе током читавог периода. Дизајн му је јасан и можете га користити без заглављивања.

басецамп-упис

Видели смо како повремени проблеми са скочним елементима не нестају и контроле ипак не реагују. То је рекло да бисмо их генерално могли решити тако што ћемо се пријавити или кликнути, а они нису били пречесто.

Басецамп вам пружа много помоћи, чаробњаци вас воде корак по корак и аутоматски креирају поруке за вас. То би вам могло уштедети време ако поруке кажу шта желите. Такође постоји пуно обавештења и е-маилова. Можете их искључити ако вам постане превише, али ако требате стално бити обавештени, Басецамп сигурно помаже.

басецамп-тим

Открили смо да су његове појединачне апликације добро дизајниране, атрактивне и једноставне за употребу, али нисмо били одушевљени његовим горњим екраном који је изгледао као датум у поређењу са остатком платформе. Ако више пута креирате сличне пројекте, можете поставити сопствене шаблоне да укључују све што заједнички имају ваши пројекти и користити их као почетну тачку.

басецамп-боост

Басецамп има лепе додире, попут „појачања“. Можете да кликнете ракетом да покажете поштовање саиграчима. То је добар начин за изградњу морала. Прочитајте нашу рецензију Асана за пример још једног алата који покушава да вам улепша дан својим симпатичним „прославама“. Наш водич за почетнике Асана ће вам такође помоћи да започнете с тим.

Ако се заглавите, Басецамп на својој страници помоћи има обиље упутства и водича. Његов троминутни одговор подршке заједнички је најбољи у класи са, ер, Врикеом.

Три округле мисли

Басецамп је љубазан и гостољубив, али га грешке задржавају у овом кругу. Врике има стрмију кривуљу учења, али постоји добар избор шаблона. Обоје имају одличну подршку и странице за помоћ када се заглавите. Све у свему, Басецамп је приступачнији, па добија победу у овом колу.

Оба ова алата су добра за употребљивост, али ако је то кључно подручје за вас, погледајте алат који га уврштавате у нашем прегледу мондаи.цом.

Рунда: Лакоћа употребе за Басецамп

Врике Лого
Басецамп Лого

4

Сигурност & Приватност

Затим ћемо погледати сигурност и приватност. Како владе и технолошки суперјунаци раде све што могу како би шпијунирали ваше податке, важно је користити алат који ваше податке чува. Шифрирање, цертифицирање и опције су кључни у овом кругу.

Погледајмо који алат највише штити од цибер криминала.

Врике

Врике је једно од најбољих оруђа када је у питању безбедност. Има јак избор функција, користи шифровање врхунског квалитета и пружа вам много корисних опција за контролу приступа вашим пројектима.

Има двофакторну аутентификацију путем апликације Гоогле Аутхентицатор, која вам омогућава сигурнију пријаву. Наш чланак о најбољим двофакторним апликацијама за аутентификацију говори више о томе.

Врике има неколико безбедносних сертификата, укључујући ИСО 27001, СОЦ 1 и СОЦ 2. Има посебан податковни центар за кориснике из ЕУ који је у складу са ИСАЕ 3402.

Користи најновију технологију шифровања. Подаци у транзиту добијају ТЛС в1.2 са АЕС 256-битном и 2048-битном дужином кључа сервера. Подаци у мировању, попут прилога, заштићени су АЕС 256-битном енкрипцијом. Ако желите да знате шта је то, прочитајте наш опис енкрипције.

Врике вам омогућава да подесите политику приступа мрежи, тако да можете спречити људе да непрепозната ИП адреса приступају вашим пројектима. То отежава провалију било коме изван ваше организације. Такође, вашом особљу може онемогућити приступ подацима од куће ако то желите спречити.

Подузетнички корисници добијају више сигурносних функција. Можете да прилагодите дозволе да бисте одлучили ко може шта да ради са датотекама, као и да контролишете како су чланови тима позвани на ваше пројекте.

Такође ћете добити контролу над правилима вашег лозинке за тим. Можете тражити јаке лозинке и натерати их људе да их редовно мењају, тако да је потребан баланс између практичности и сигурности.

Ако се чланови тима муче са лозинкама, покажите им како да поставимо снажан чланак о лозинци за неколико показивача.

Стационар

Поред тога што има своје сервере, Басецамп користи Амазон Веб Сервицес и Гоогле Цлоуд Стораге за чување датотека. Можда ћете хтјети прочитати један од наших чланака о држави Цлоуду који ће вам помоћи да пресудите да ли се великим играчима може вјеровати да управљају вашим пројектима.

Подаци у транзиту шаљу се путем ХТТПС-а са АЕС-128-ЦБЦ. Верзија ТЛС-а није наведена на њеној веб локацији, али другде смо видели ТЛС 1.2. Користи снажну АЕС-256 / СХА-256 енкрипцију за датотеке. Нико то неће прећи у журби.

Басецамп се такође придржава ЕУ-а. Приваци Схиелд и каже да неће делити ваше податке ако их правно не примора. Обавестит ћемо вас о томе ако законски може. Ако сте забринути због прескакања, можда бисте желели да погледате и нашу најбољу ВПН функцију.

Басецамп је компатибилан са ПЦИ системом, али иако су његови центри података подвргнути ревизији СОЦ-а, није.

Њени сервери су физички заштићени биометријским бравама, а особље је присутно 24 сата дневно. Правите резервне копије по сату, тако да ако се незгода догоди у неком од његових податковних центара, нећете изгубити датотеке. Ваши подаци се бришу 30 дана након затварања рачуна.

Басецамп учествује у програмима за прављење грешака, омогућавајући хакерима на белом шеширу да побољшају његову сигурност и убаце рупе пре него што их неко пронађе.

Двофакторна аутентификација је доступна путем Гоогле-а, као и код Врике-а, тако да се и ви сигурније можете пријавити помоћу Басецампа.

Четврте четврте мисли

Оба алата много раде на сигурности, са јаком енкрипцијом, поштивањем оквира приватности и система како би се подаци заштитили. Врике ипак иде даље и нуди клијентима мноштво опција за контролу начина на који корисници утичу на веб локацију. У овом кругу побеђује лагодно.

Рунда: Безбедност & Тачка приватности за Врике

Врике Лого
Басецамп Лого

5

Пресуда

У два круга по комаду, морамо донети одлуку. Једноставност коришћења и цене кругова прешли су на Басецамп, али није било пуно у њему. Врике је удобно искористио округле карактеристике, а сигурност и приватност још више. Врике води целокупно такмичење.

Победник: Врике

Врике и Басецамп су различити алати са различитим приступима. Врике је детаљнији и пословнији те ће одговарати менаџерима који желе анализирати рад тима и поједноставити токове рада.

Басецамп је одличан као заједничко место за састанке и комуникацијско средство. Добар је посао јер ваше податке чува на једном месту и олакшава свима да их деле и приступају њима. Има опуштенији осећај, а то ће одговарати неким тимовима.

Све у свему, Врике је наш омиљени алат, због својих додатних функција које га издвајају из гомиле управљача пројектима.

Обе платформе нуде бесплатну пробну верзију, па наставите и тестирајте их да ли се слажете са нама. Ако сте искористили било шта и имате ли шта да нам кажете о њима, молимо вас да то учините у коментарима. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map