Врике вс. Асана: Шта је боље у 2020. години?

Одабир алата за управљање пројектима је пресудан избор који ће утицати на ефикасност вашег тима. Има пуно добрих алата вани, а иако је тешко изабрати између њих, конкуренција значи да постоји пуно јаких опција. У овом поређењу Врике-Асана гледамо два наша фаворита.


Одличне су платформе, па би требала бити блиска конкуренција. Хајде да разговарамо о томе како ћемо их раздвојити.

Постављање борбе: Врике вс Асана

Врике је један од најјачих алата који заузима друго место у нашем последњем кругу најбољег софтвера за управљање пројектима. Професионалног изгледа, са широким сетом функција и чврстом сигурношћу.

Асана је пријатељски алат који смо високо оценили због употребљивости, као што можете прочитати у нашој рецензији Асана. Асана има клијенте као што су НАСА и Нев Иорк Тимес у својим књигама, док Врике има Гоогле, Марс и Тиффани.

Они су врхунски алати који им се много свиђају, али када се све своди на то, пријављујете се само са једним. Данас ћемо их провести кроз њихове кораке да видимо који највише заслужује ваше доларе.

Усредсредили ћемо се на неколико кључних области које чине разлику при избору алата за ваше пословање, укључујући функције које дефинишу шта софтвер може да ради и цену, за коју бисмо волели да буде мања ако су све остале једнаке.

Једноставност употребе је такође важна јер функције нису добре ако не можете схватити како функционишу. Такође ћемо погледати и безбедност, јер не желите да се ваши конкуренти пробијају на вашу веб локацију и праве масне шапе по својим плановима..

Започнимо са функцијама да бисмо видели који сервис нуди најшири спектар функционалности.

1

Карактеристике

Функције су кључне у одабиру алата за управљање пројектима. Карактеристика која вам штеди време може да вреди много више од цене услуге, тако да обраћање пажње на оно што је тамо може донети велику разлику у вашој основној линији.

Један од разлога зашто су алати за управљање пројектима толико ефикасни је да људима омогућавају да прегледају кључне информације по потреби, а да не морају да пролазе кроз проблеме сазивања састанка. Свако може приступити ономе што је тамо, у границама које сте поставили, а менаџери могу добити преглед како се све одвија у пројекту.

Такође можете да правите планове и лако проверите да ли се уклапају у нечији распоред. Ако се ваш распоред промијени, добар алат може вам помоћи да ажурирате све без да се спуштате у пакао са папиром.

Када је реч о Врике-у против Асане, нема много тога што би их раздвојили. Обојица су, према нашим прегледу, постигли 90 посто у овој области, тако да ће први круг бити близу.

Врике

Врике има јак избор карактеристика, почевши од своје основне структуре засноване на задацима, која укључује подврсте и управљање зависностима. На тај начин можете видети шта треба завршити на сваком кораку.

врике-Цалендар

Различити погледи вам помажу да видите како ствари иду. Постоји ток блога, као и календар. Такође можете да креирате обрасце који члановима тима омогућују креирање задатака тако што их испуњавају.

Врике вам омогућава да учитате датотеке и коментаришете их. Можете чак и да остављате коментаре у одређеним тачкама видео записа, што је одличан избор ако радите са њима.

Има генератор извештаја са неколико унапред постављених подешавања, али и опсег да га прилагодите да бисте добили оно што вам треба. Такође има и функције праћења времена и управљања ресурсима. Можете да видите колико се времена троши и да ли се ствари раде ефикасно.

Ако сте заинтересовани за употребу платформе са функцијама праћења времена, погледајте наш преглед функције ФунцтионФок да бисте сазнали о још једној услузи која им нуди.

врике-интеграције

Врике омогућава доступност многих интеграција, укључујући Салесфорце, Слацк, Адобе Цреативе Цлоуд и неколико услуга складиштења. Простор за складиштење се креће од 2ГБ до 50ГБ, зависно од вашег плана, што је великодушно, али не толико колико Асана, што вам даје неограничен простор.

Ако желите да користите спољну услугу, прочитајте чланак о најбољој мрежи складишта за тимове за преглед онога што је вани.

Врике има апликације за радне површине за Виндовс и мацОС, тако да ако више волите да им је једноставност и поузданост интерфејс базиран на прегледачу, на то вам се свиде. Постоје и мобилне апликације, тако да можете планирати ствари у возу да раде.

Не постоји много тога што не чини, што је одличан избор за руковање вашим пројектима. Асана је исекла своје дело.

Асана

Асана изгледа шарено и пријатељски, али није кратка у карактеристикама. Као и код Врике-а, можете да креирате задатке и подврсте, као и зависности које показују како се међусобно уклапају. Асана такође има неограничено складиштење, са издашним ограничењем величине 100МБ.

асана зависности

Асана организује задатке у приказу листе или у Канбан приказу, што вам омогућава да задатке превлачите из колоне у колону. Постоје и прикази календара и временске линије, тако да све можете лако заказати.

Има обиље интеграција, укључујући Запиер, који дјелује као посредник у многим апликацијама. Такође можете да делите податке са Салесфорцеом, Јиром и Трелло-ом. Прочитајте наш водич за почетнике Трелло ако желите знати више о њему.

Можете обавестити свој тим како се пројекат одвија постављањем његовог статуса и генерисањем извештаја. То је добро јер држите све на истој страници.

асана-статус

Верзију прегледача допуњују мобилне апликације за Андроид и иОС, али за разлику од Врике-а, он нема десктоп апликацију.

С обзиром да је неограничена количина складиштења очигледна јака тачка, Асана шарени спољашњост не значи да нема кратких карактеристика. Нуди обиље, са потпуним зависностима и неколико корисних погледа за планирање ваших пројеката.

Прве рунде мисли

Кад се све своди на то, карактеристике су оно што плаћате софтвером за управљање пројектима. Овај круг је уски позив јер су Врике и Асана снажни у овом подручју.

Ипак, са својим праћењем времена и управљањем ресурсима, мислимо да Врике има предност. Изгледа да Врике иде даље и нуди већу дубину и у другим областима. Асана има неограничен простор за складиштење, што је велики плус.

Све у свему, Врике прелази у први круг, али Асана изгледа самоуверено креће у наредну рунду.

Рунда: Карактеристика точка за Врике

Врике Лого
Асана Лого

2

Лакоћа коришћења

Кориснички софтвер помоћи ће минимизирати трошкове обуке омогућавајући људима да брзо напредују. Једноставност употребе је увек драгоцена, али постаје важнија како се повећава величина вашег тима, посебно ако имате пуно корисника који нису сигурни у технологију.

Асана је љепше гледати него Врике и има забавне функције, али то не значи да је лакша за употребу. Иако се Врике чини сложенијим, добро ће постићи ако може да испуни ту сложеност а да при томе не ометају проблеме.

Врике

Велик, богат богат значајкама и застрашујуће за новонастале кориснике, Врике је своје дело пресекао у овом подручју. Лака употреба сложених функција знак је снажног дизајнерског тима, а Врике заслужује заслуге за богатство функција и завођење у корисни интерфејс.

Лако је створити зависности, што је добро јер то понекад може бити тешко за платформе које садрже ту функцију. Ако желите да видите како ће задаци утицати један на другог, Врике ће вам помоћи у томе.

врике-зависности

Ако је сортирање вашег распореда и уклањање уских грла разлог зашто тражите алат за управљање пројектима, погледајте наш преглед ТеамГантт-а да бисте сазнали о још једној платформи која то добро ради.

Навигација Врике-а може бити напорна и лако се изгубити када пронађете ноге. Питали смо се како да радимо ствари када почињемо. Никада нас нису заглавили дуго, али постоји кривуља учења.

Један начин да вам Врике помогне да уђете у њега је путем шаблона. Омогућују вам да га конфигуришете за ствари као што су покретање производа, управљање пројектима или систем служби помоћи. Гледање кроз предлошке може вам помоћи да добијете осећај како да поставите ствари, чак и ако касније планирате да идете својим путем..

врике-предлошке

Све у свему, Врике није тешко користити, али о томе ћете морати с времена на време да размислите и повремено ћете морати да прегледате странице помоћи. То су одлични, па то не би требало да вас одузме да користите.

Асана

Асана излази из свог пута како би постала пријатна за употребу. Његове прославе су велики хит код нас и сигурни смо да ће бити на многим радним местима широм света. Није сваки алат који обележава ваше успехе шаљући разнобојне животиње које лете преко екрана.

асана прослава

Асана вас дочекује добром турнејом која вам показује шта је ту и како да је користите. Након тога, као и Врике, има много образаца који ће вам помоћи да започнете.

асана-предложак-пројекат

Користи меке боје, а интерфејс је јасан и у великој мери сам по себи разумљив. Пошто не постоји крива учења, осећа се као да је дизајнирана свима који имају на уму.

Међутим, не ради се само о наступима. Асанин одличан дизајн открива шта да радим након тога. Већина је саморазумљива, па ће вам ретко требати странице за помоћ када желите испробати нешто ново.

Два круга мисли

Врике је фантастичан алат за употребу, али не може да победи Асану због употребљивости. Асанов интерфејс је једноставан и ефикасан, са навигацијом која вас води тамо где желите да идете и контролама које раде оно што очекујете и лако вам могу пронаћи оно што вам треба. Асана је прошла у овом кругу, остављајући ствари на једном месту.

Ако је употребљивост за вас најважније продајно место, погледајте наш омиљени алат за управљање пројектима у нашој ревизији мондаи.цом.

Коло: Тачка лаког коришћења за Асану

Врике Лого
Асана Лого

3

Цена

Цијене су увијек фактор, посебно ако имате пуно људи у свом тиму. Алат који побољшава ваш радни ток може бити много вреднији од онога за шта га плаћате. Ако вам уштедите време, штедите новац, али на вама је да искористите његове могућности и извучете из њега што већу вредност.

Ако нисте забринути због цене и желите да видите шта врхунски алат може да понуди, прочитајте нашу Аха рецензију.

Асана и Врике имају слободне и јефтине ниже слојеве, па оно што ће их раздвојити је оно што се нуди на сваком нивоу. Врикеови главни планови су скупљи, али то неће представљати проблем ако понуде више. Ако не, Асана ће овде кимнути главом.

Врике

Врикеов бесплатни ниво је добар, али има ограничење величине тима од пет корисника. Међутим, можете га користити као листу задатака, што је пристојан начин да се осећате због тога. Услуга нуди и пробно раздобље од 14 дана ако желите да испробате функције на својим плаћеним плановима.

Ако се желите пријавити за једну од њих, то кошта 9,80 долара мјесечно за 15 корисника, с тим да се цијена повећава на сваком вишем нивоу.

Асана

Асана такође има бесплатан план, али можете га користити за веће тимове од Врикеа, са ограничењем од 15 корисника. Поред тога, он има Премиум план за 9,99 УСД месечно и Пословни план за 19,99 УСД. Његов бесплатни план је употребљив, омогућава онолико пројеката колико желите, и одличан је начин да уроните прстима у воду. Такође можете да испробате његове премиум карактеристике неколико дана ако затражите бесплатно пробно суђење.

Плаћања се обично обављају кредитном картицом, али нуди куповину фактура тимовима од 20 и више година, омогућава им плаћање банковним преносом или чеком.

Већина ставова је на бесплатном суђењу, а временски оквир, прекретнице и зависности од задатака постају доступни на нивоу Премиум. Доказивање, побољшане интеграције и сигурносне карактеристике су на вишим разинама.

3. коло мисли

Иако је Врикеов највиши ниво најскупљи са две платформе, услуга има бесплатну понуду и два нивоа који по цени одговарају Асани. Асанани слојеви омогућавају веће величине тима, али даје предност.

Иако Врике углавном има шири избор функција, Асана нуди ствари на нижим нивоима. На пример, доказивање се нуди на нивоу Асана’с Бусинесс, али Врике га не укључује све до нивоа маркетара.

Најјефтинија опција Врике-а је 19 центи мање месечно у односу на Асана-у, али следећа разина је 5 долара јефтинија код Асане. То управо има Асанин нос испред.

Ипак је близу. Пошто је Асана маргинално јефтинија и има једну или две ствари на нижим нивоима које Врике нема, она осваја три круга. Упркос томе, Врике још увек чврсто гледа у наш финални круг.

Ако имате буџет, погледајте наш преглед Фреедцамп-а да бисте видели услугу која нуди много по ниској цени.

Рунда: Цена за Асану

Врике Лого
Асана Лого

4

Сигурност & Приватност

Сигурност и приватност су важни приликом коришћења алата за управљање пројектима. Ако своје кључне податке о пословању стављате на мрежу, морате бити сигурни да можете да верујете услузи која њима управља.

Срећом, већина софтвера за управљање пројектима које гледамо укључује функције које вас увјеравају у овом подручју. Они могу да укључују шифровање, поштовање прописа о приватности и функције које ће вам помоћи да контролишете приступ свом налогу.

Врике је фаворит у овој области, пошто је у нашој рецензији Врике забележио 94 процента сигурности и приватности, али погледајмо како се то може постићи у директној поређењу са Асаном.

Врике

Врике има неке од најбољих сигурносних карактеристика. Као и двофакторска аутентификација о којој можете прочитати у нашем водичу за провјеру аутентичности с два фактора, има мноштво опција за оне који су у њеним главним плановима.

Његова прилагођена подешавања лозинке омогућавају вам да чланови вашег тима одаберу снажне лозинке. Погледајте чланак о најбољим менаџерима лозинки ако се праћење свих њих покаже као досадан посао.

Постоји политика приступа мрежи и опсег контрола приступа за складиштење датотека и позивница. Такође је потребно потпуно дневно прављење сигурносних копија и користи сервере на различитим локацијама како би се спречио губитак података.

Поседује СОЦ и ИСО сертификате и посебан дата центар за купце из ЕУ. Користи ТЛС 1.2 са АЕС 256-битном енкрипцијом за транспорт података и АЕС 256-битну за складиштење података, тако да ваши подаци требају бити додатно сигурни од цибер криминала.

Усаглашен је са ЕУ-САД. Приваци Схиелд и његови ЕУ сервери у складу су са Опћом уредбом о заштити података. То нам звучи свеобухватно.

Асана

Асана нуди обиље сигурне приватности и у складу је с ГДПР-ом и ЕУ-ом. Приваци Схиелд.

Ни безбедност није превише уздрмана, са шифровањем ТЛС 1.1 која се користи за пренос података. Има СОЦ сертификат и такође учествује у програмима за прављење грешака, што омогућава стручњацима да помогну у потрази за проблемима и побољшају његову сигурност. Погледајте чланак о сигурности веб локација како бисте сазнали како најбоље да осигурате своју веб локацију.

Као и Врике, имате контролу над подешавањима корисничких лозинки. Можете одабрати критеријуме за јачину лозинке и од корисника захтевати да се пријављују помоћу Гоогле-а или САМЛ-а. Можете и да извозите своје податке ако желите да их скините са платформе, тако да нисте закључани.

Корисници Асане не морају бити превише забринути за безбедност, али Врике у целини изгледа јаче.

Четврте четврте мисли

Са Асана ивицом испред, Врике је прошао у последњи круг морајући да му пружи све. Испоручено. Асана није претицај у овом крају, али иако откуцава сваки оквир, Врике иде даље.

Асана је сигурна у безбедности и приватности, али Врикеов шири спектар карактеристика види је како слеће теже ударе у овом кругу. Врике добија јасну победу, када звоно зазвони тек кад Асана-ова колена почну да изгледају дрхтаво.

Обе ове платформе су добре за безбедност на мрежи. За још један алат који у овом подручју постиже добре резултате, погледајте наш преглед Смартсхеет-а.

Рунда: Безбедност & Тачка приватности за Врике

Врике Лого
Асана Лого

5

Пресуда

У два круга по комаду, одлука иде на жицу. Са ширим бројем победе у својим победничким рундама, судија диже Врикеову руку у ваздух, а гомила одлази банане (слободно то учините у одељку за коментаре испод).

Врике има одличан сет функција и неке од најбољих безбедносних опција. Асанин приступ без премца ће се свидети многима и о томе вреди размислити (то је омиљено средство вашег писца за личне пројекте). За пословну употребу, Врике побеђује.

Иако је Асана преокренула цену круга, нема много тога да бирате између њих, а није ни довољно скупо да бисте је платили. Асана има предност у томе што је с њом лакше започети, а они који желе да користе платформу лежерније, без да улажу време за учење њених напредних функција, могу је више волети.

Пошто обоје имају бесплатне нивое и бесплатна суђења својих скупљих планова, ништа вас не може спречити да их тестирате. Можете да поставите било који од њих и експериментишете са њиховим предлошцима унутар пола сата, али савладавање сваке функције ће трајати дуже.

Ако сте испробали један или оба ова алата, волели бисмо да чујемо ваше мишљење о њима у коментарима испод. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map