Управљање задацима вс Управљање пројектима: остати организован 2020

Постоје све врсте софтвера који вам помажу да се организирате више. Можете га користити за планирање било чега, од куповине до великих пројеката. Погледаћемо две врсте софтвера упоређујући управљање задацима и управљање пројектима.


Категорије имају заједничке особине, али софтвер за управљање пројектима иде даље од алата за управљање задацима у обављању ствари за вас. Хајде да разговарамо о томе шта свака врста софтвера може да уради, а затим погледајте примере. Надамо се да ће вам то помоћи да схватите шта је најприкладније за ваше потребе.

Шта ради софтвер за управљање задацима?

Софтвер за управљање задацима, изненађујуће довољно, омогућава вам стварање задатака. Те задатке често можете групирати на листе. Када су задаци готови, можете их означити као такве, можда добити задовољавајући звук „динг“, као што је случај са Вундерлистом (прочитајте нашу рецензију Вундер листе).

вундерлист-интро

Поред тога, задатке можете често делити са пријатељима или колегама. Можете да поставите рокове и добијате обавештења када су близу.

Обично можете да делите податке са другим апликацијама, мада софтвер за управљање пројектима често иде даље с тим, што вам омогућава дељење података са многим другим платформама.

ствари-преглед-контролна листа

Предности софтвера за управљање задацима су у томе што вам омогућава да видите шта треба да радите и планирате ствари у складу са тим. Софтвер за управљање задацима често је толико једноставан да га је лако одбацити као тривијални, али у пракси само чин постављања онога што морате учинити може знатно олакшати посао. 

За неке ће то бити довољно, а пошто је управљање задацима једноставније, то је вероватно најбољи начин за започињање. Ако желите да се дубље позабавите стварима, требаће вам софтвер за управљање пројектима.

Шта ради софтвер за управљање пројектима?

Софтвер за управљање пројектима обично ради све што софтвер софтвер за управљање задацима може и више. То, међутим, не мора то да буде боље. Ако вам је потребно само управљање задацима, наменске апликације са брзим и јасним интерфејсима ће радити оно што желите без налета.

Поред тога што вам омогућава да правите спискове задатака, софтвер за управљање пројектима вам омогућава да створите однос између њих. То може само значити њихово премештање из колоне у колону у канбан плочи, али то може значити и стварање зависности између њих на Ганттовој табели. 

Ако то учините, моћи ћете да видите како одлагање једног задатка може утицати на цео пројекат. Ако вам то звучи корисно, прочитајте како се користи водич Ганттове карте.

понедељак

Такође добијате више начина да прегледате задатке у софтверу за управљање пројектима. Обично постоји приказ листе који је најсличнији ономе што показују алати за управљање задацима. Често постоји и табла канбана, заједно са календаром и временском линијом.

Интеграције су уобичајене, при чему готово сви алати за управљање пројектима омогућавају дељење података са другим платформама. Они могу да укључују комуникацијске платформе, као што су Слацк или платформе за складиштење, тако да можете да отпремате датотеке.

Иако вам већина алата омогућава да датотеке учитавате као прилоге, посебно решење за складиштење може вам помоћи. Прочитајте чланак о најбољем складишту у облаку за водич о томе шта је на располагању.

врике-интеграције

Алате можете често делити са другим платформама за управљање пројектима како бисте искористили њихове различите функције. Интеграција са услугом Запиер, која омогућава дељење података са потенцијално хиљадама платформи, је популарна.

Софтвер за управљање пројектима често изгледа замршеније и више се визуелно догађа. Напреднији алати имају криву учења, али оне најједноставније је лако одабрати.

Ту је и цроссовер. Неки алати означавају неколико оквира за управљање задацима и неколико оквира за управљање пројектима. Постоји пуно опција.

Најбољи софтвер за управљање задацима

Вундерлист

Вундерлист је алат за управљање задацима који вам омогућава да креирате задатке и означите их док радите кроз њих. Сортирате их на листе и можете их делити са другима ако радите на групном пројекту.

вундерлист-маин

Доступна је скоро свуда. Можете да је покренете у прегледачу или преузмете апликације за Виндовс, мацОС, Андроид, иОС и Цхроме ОС. Такође има и проширења за прегледач.

Његове основне карактеристике су одличне, што вам омогућава да креирате задатке и додајете их на именоване листе. Када их означите, чује се звук „динг“ који ће вас наградити за добро обављен посао. Као и већина апликација за управљање задацима, она је фокусирана на ту основну функционалност и чини планирање лако и пријатно.

Такође можете да креирате подврсте, поставите рокове и добијате обавештења када ствари морају да се ураде. Можете изабрати из веселог избора позадинских фотографија и пренијети датотеке, као и снимити гласовне снимке када се уморите од куцања..

Ако требате да похраните аудио датотеке изван Вундерлиста, погледајте наш најбољи чланак у облаку за велике датотеке.

Постоји још неколико карактеристика. Задаве можете делити са другим платформама, као што су Трелло и Слацк. Запиер је такође доступан за повезивање са многим другим платформама. Ако имате техничке одељке, можете га упутити на сопствену веб локацију или апликацију помоћу његовог АПИ-ја. 

Вундер листа је брза и прилагодљива, што вам помаже да се с њом позабавите јер је не чекате након што унесете промене. То укључује лепе употребне функције, као што су пречице на тастатури, што вам омогућава да је користите још брже. 

Иако једноставан, има базу знања и тим за подршку који може одговорити на питања ако се заглавите, што би се могло догодити ако се упустите у коришћење његових напреднијих функција.

Његова безбедност је такође врхунског квалитета, а 256-битна ССЛ енкрипција штити ваше податке. Прочитајте наш чланак о цибер-криминалу за више информација о опасностима на мрежи.

Бесплатна је употреба, али на њу морате да се пријавите помоћу Мицрософт налога. Очекује се да ће га Мицрософт укинути у корист своје друге апликације, Тодоист, али за сада је Вундерлист изванредна апликација за листу задатака коју можете бесплатно да користите.

Уживали смо у кориштењу Вундерлиста и препоручили бисмо га свима који желе да започну са софтвером за управљање задацима. Прочитајте нашу рецензију Вундер листе за више детаља.

Ствари

Ствари је још један једноставан алат који има неколико основних карактеристика које добро ради. Доступан је само за мацОС и иОС. Аппле фанови ће можда желети да погледају и наше најбоље управљање пројектима за Мац водич. Прочитајте наш преглед ствари за више информација о софтверу.

Ствари вам омогућавају да креирате задатке, сортирате их на листе и поделите листе међу пројектима, које можете груписати. Такође вам омогућава да креирате понављајуће задатке. Добар је избор ако желите систематизовати ствари јер се задаци које редовно обављате могу креирати аутоматски. 

То може бити велика уштеда времена ако имате дугу листу послова који се понављају сваке недеље или месеца. То значи да можете поставити пун распоред без потребе за додатним послом. Такође вам може послати подсетнике да задржите резолуцију или постигнете личне циљеве.

Можда желите да трчите сваке недеље, на пример, или да скухате нову врсту оброка. Ствари могу да те подсете на оно што требаш да урадиш.

ствари-преглед-узорак

Ствари је старомодна апликација коју купите одмах, а затим набавите све, укључујући облачне функције, бесплатно. Верзија за десктоп није јефтина од 49,99 УСД, али је иПхоне верзија од 9,99 долара много боља вредност. Те цене се такође упоређују са софтвером са месечним накнадама.

Ако вам је потребна помоћ у њеним напреднијим функцијама, има темељну базу знања, а њен тим за подршку дао је детаљан, користан одговор на наш упит.

Има неколико грешака и видели смо мање грешке у његовом интерфејсу, што нам мало скида сјај. Добар је избор ако желите једноставну апликацију за коју не морате да плаћате претплату.

Тодоист

Тодоист иде даље од свог ривала за управљање задацима и укључује много образаца како би вам помогло да кренете први пут када га користите.

Осим што вам омогућава да делите задатке са Гоогле календаром, омогућава вам да користите Запиер за приступ многим другим апликацијама и има преко 50 директних интеграција.

Карма систем вам омогућава да сакупљате бодове за отклањање задатака. Добијате бонусе за разне ствари и можете изгубити карму ако задаци буду закасњени. Ако желите да укуцате свој посао или живот, Тодоист је одличан избор и мотивисаће оне који воле да се такмиче против себе или других.

тодоист-предлошке

Омогућује вам да одаберете своју тему из неколико добро именованих боја, укључујући мандарину и детелину. Постоје и датотеке за отпремање датотека, коментари и аналитичке функције.

Њени планови укључују бесплатну понуду која омогућава коришћење његових основних карактеристика и два плаћена плана која вам дају напреднију функционалност за неколико долара месечно. Можете испробати и његове врхунске карактеристике са двомјесечним пробама, ако наведете детаље о кредитној картици. Васпитачи и непрофитне организације остварују попусте. Приоритетну подршку добијате на њеним премиум плановима, као и наплате за тим.

Тодоист је један од најважнијих система управљања задацима. Искористите све што нуди и наићи ћете на то да испловљавате из мирних вода управљања задацима у оцеани оцеана софтвера за управљање пројектима.. 

Међутим, могућност да се повећава такав ниво није нужно лоше, а Тодоист можда одговара онима који желе да почну једноставно и имају простора да касније порасту..

Доступан је на многим уређајима, са апликацијама за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Доступне су и екстензије прегледача и додаци за е-пошту. Постоје и носиви програми и Линук апликације других произвођача. То му омогућава широк домет колико бисте могли да пожелите.

Негде између

Морате негдје повући црту, и иако се можете расправљати о томе куда то треба ићи, мислимо да је Трелло алат који јој је најближи. Има фокусиран приступ заснован на канбану, као и неколико функција које вам омогућавају да превазиђете пут ако то одлучите.

Трелло

Трелло је добар пример платформе која седи на граници управљања пројектима и управљања задацима. Његове основне карактеристике су више попут софтвера за управљање задацима, али има неколико екстензија које га могу претворити у напреднију платформу за управљање пројектима.

Трелло је алат на бази канбана. Ако га нисте раније користили, погледајте наш водич за употребу канбанове табле. Задаци које креирате додају се у именоване ступце и премештате их из колоне у колону да одражавају њихов статус. Ако се правилно изврше, требали би тећи лево-десно. Ступци се могу именовати како би представили људе или различите фазе у вашем производном процесу.

Трелло се, као и већина софтвера за управљање задацима, заснива на једном прегледу. Његова плоча канбан даје вам више простора за контролу ствари него једноставна листа. Такође можете да додате различите приказе помоћу додатака Трелло.

Има их много, а ако их користите неколико, можете га претворити у алат еквивалентан софистициранијем софтверу за управљање пројектима. Такође има јединствене карактеристике, попут “батлер”, које вам омогућавају аутоматизацију радних токова. 

трелло-батлер

Можете да креирате дугмад која аутоматски манипулишу задацима, тако да ако имате задатке који треба редовно обављати, можете подесити Трелло да их одмах извршава.

Са подесивим позадинама, налепницама и емојијима имате довољно простора за прилагођавање, а многа предузећа користе Трелло за јавно видљиве листе, попут менија или распореда. Можете га користити и за аранжмане за седење на догађајима. То је флексибилан систем.

Већина његових функција је бесплатна, уз додатна прилагођавања, веће величине датотека и већу сигурност на плаћеним плановима.

Више о томе прочитајте у нашој Трелло рецензији. Након тога ће вам водич за почетнике Трелло помоћи да научите шта можете да учините са тим.

Најбољи софтвер за управљање пројектима

Постоје разне врсте апликација за управљање пројектима, у распону од озбиљнијих, пословно оријентисаних апликација, попут Врикеа и Мавенлинк-а, до опуштенијих алата, попут Асане и Подио. 

мондаи.цом

мондаи.цом је наш омиљени алат за управљање пројектима и нашао се на врху листе најбољих софтвера за управљање пројектима. Комбинује професионални сет функција са изванредним интерфејсом који омогућава једноставно сналажење у напреднијим функцијама.

мондаи.цом нема подврсте или зависности, али то је избор дизајна. Сматра их злим. Уместо тога, пружа вам огроман простор да прилагодите податке својих задатака. 

Софтвер за управљање задацима омогућава вам да креирате задатке који се често састоје од нешто више од реда текста. Софтвер за управљање пројектима вам нуди неколико поља, али са мондаи.цом можете одабрати који податак желите да укључите са сваком ставком. То значи да можете да га користите за све врсте ствари ако га правилно поставите.

понедељак

мондаи.цом нуди шаблоне који ће вам помоћи да започнете и води вас ка правом који ћете користити.

Има много прегледа, укључујући канбан таблу и дневник активности. Постоји временска линија попут Гантта, као и календар. Такође су укључени приказ карте, праћење времена и приказ графикона.

мондаи.цом се интегрише са пуно платформи, као што су Слацк и Трелло, а услугу Запиер можете користити за размјену података са другим апликацијама.

Његов интерфејс је изванредан, са свим врстама малих анимација које ће вам помоћи да радите с њим и разумете шта ће се променити када кликнете на ствари.

Његове безбедносне карактеристике су одличне, са коришћеном АЕС 256-битном енкрипцијом и двофакторном провером идентитета. Такође можете побољшати своју безбедност помоћу регистрација ограничених домена, Гоогле аутентификације и подешавања прилагођене лозинке.

Добијате фантастичну подршку. Питања смо послали преко његовог контакт обрасца и одговор смо добили за само четири минута. Има велику базу знања и ефикасну функцију тренутне помоћи која вам помаже да брзо пронађете чланке.

Највећи недостатак је недостатак бесплатног плана, али одлична вредност је улазна тачка од 25 долара месечно за тимове од пет особа.

Све у свему, мондаи.цом је наш најбољи избор алата за управљање пројектима, а комбинација употребљивости и снаге чини га хитом.

Више о томе прочитајте у нашем прегледу за понедељак, а савете за почетак потражите у водичу за почетнике мондаи.цом.

Асана

Асана је одличан избор ако желите да се ублажите у свету управљања пројектима. Њено сучеље је ведро и весело, и зна како да вас мотивише. Означите задатак и постоји шанса да покренете једно од његових прослава, које ће послати слатку, живописну животињу која лети преко екрана.

асана прослава

Поред тога што је забавна за употребу, Асана све праве озбиљне ствари. Омогућава вам да креирате онолико пројеката колико желите на свом бесплатном плану. Такође можете бесплатно да користите плочу, листе листа и календар. Такође можете пратити напредак пројекта, водити разговоре са саиграчима и учитавати датотеке.

Иако је његов бесплатан план добар, плаћени планови који почињу са 9,99 долара месечно такође нуде лепе карактеристике. На њима можете користити његов Гантт приказ временске траке и креирати обрасце за снимање информација. Ако више волите наменски алат на бази Ганта, погледајте наш тим ТеамГантт преглед.

Временска линија омогућава вам да креирате зависности између задатака, где менаџмент пројеката почиње да се повлачи испред управљања задацима у смислу корисности, али додаје слој сложености који би вам могао доћи на пут ако не желите.

Асанине интеграције омогућавају вам да је користите са другим сервисима, укључујући Трелло и Јира, о којима можете прочитати у нашем прегледу Јира. Можете да отпремите датотеке величине до 100 МБ. Наш најбољи складишни простор на мрежи за тимове ће вам помоћи ако то није довољно.

Наш преглед Асана детаљно покрива алат, а водич за почетнике Асане помоћи ће новопридошлима у софтверу. Одличан је избор за почетнике, али нуди и моћ са управљањем зависности.

Прочитајте како се упоређује са неким од наших најдражих алата у нашем поређењу са мондаи.цом вс Асана и Врике вс. Асана.

Врике

Врике је још један велики хит који се добро сналази на нашим листама и упоређивањима. На пример, нашао се на нашој листи најбољег софтвера за управљање пројектима за мала предузећа. Такође можете видети како се директно упоређује са ривалима у нашим мечевима Врике вс Трелло и Врике вс. Басецамп.

Има управљање зависностима и подтачке који вам омогућавају да постављате односе између својих задатака. То значи да можете осигурати да је ваш распоред изведив, као и да пратите утицај кашњења.

врике-зависности

Можете да прилагодите свој радни простор својим избором тема, као и да прикажете календаре из различитих пројеката да бисте видели како се распореди међусобно уклапају..

Има функцију провјере која вам омогућава коментарисање датотека, укључујући и током видео записа. Ако складишти много датотека, његова интеграција са Дропбок-ом и Гоогле диском показаће се корисном. Такође се интегрише са осталим сервисима, попут Салесфорце, Слацк и Адобе Цреативе Цлоуд.

Ако желите да померате свој распоред около, зависности вам то омогућавају, а да случајно не учините ствари немогућим. Ако задаци зависе један од другог, Врике ће вас обавестити да ли је планирано да започне било шта пре него што заврше претходни задаци.

Генерација извештаја компаније Врике омогућава вам да произведете информације о деловима вашег предузећа. Можете проверити закашњеле и ненаменске задатке како бисте били сигурни да сви у тиму имају шта да раде.

Врике има употребљив бесплатни ниво, али његове најбоље карактеристике су на његовим плаћеним плановима, који почињу од 9,80 долара по кориснику месечно. Поред прегледача, доступан је за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС.

Врике је једно од најјачих оруђа када је у питању безбедност на мрежи. Има двофакторну аутентификацију о којој можете више сазнати у нашем чланку о двофакторној аутентификацији.

Ако идете све да набавите потпуно представљену апликацију за управљање пројектима која вам може помоћи у великим пројектима, Врике је одличан избор. Више о томе прочитајте у нашој рецензији Врике.

Последње мисли

Алат за управљање задацима и пројектима озбиљан је посао, а одабиром правог можете помоћи вашој продуктивности. Постоји пуно опција и то може бити збуњујуће. Различите категорије софтвера раде различите ствари, премда постоји пуно укрштења између њих.

Поред читања наших рецензија, најбољи начин да сазнате о софтверу је да га употребите. Скоро сви алати које смо покрили имају бесплатну пробну верзију, а многи имају и бесплатан план. Прочитајте нашу листу најбољих бесплатних софтвера за управљање пројектима за примере.

Ако сте испробали неки од овде наведених софтвера или имате било шта друго за препоручити, јавите нам се у коментарима. Хвала за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me