Трелло вс Јира: Решавање ријалитија Рођендана 2020. године

Ако желите да организујете своје пројекте, постоји много софтвера који вам могу помоћи. Многе платформе имају предности и недостатке, због чега је тешко бирати између њих. У овом поређењу Трелло-а и Јира-е, размотрићемо два од њих.


Трелло и Јира су у власништву Атлассиана, тако да је ово такмичење између стабилних пријатеља. Прије смо појединачно прегледали те алате. Ако желите да видите шта смо мислили, погледајте нашу Трелло критику и Јира критику.

Они су такође представљени у нашим чланцима за упоређивање. Погледајте како је Трелло успео у нашим борбама против Врике-а против Трелло-а и Трелло-а-Асана. Јира је такође имао неколико мечева, као што су Асана вс. Јира и мондаи.цом вс. Јира.

Једноставност употребе и једноставност компаније Трелло разликују се од напредних функција и већег фокуса на програмере, а не на редовне кориснике услуга које Јира нуди. Ово је битка између јабука и наранџи и немамо појма ко ће изаћи на врх.

јира-куестионс

Јира и Трелло нису једини доступни избори, зато погледајте нашу листу најбољег софтвера за управљање пројектима да бисте видели више.

Постављање борбе: Трелло против Јира

Упоредићемо Трелло и Јира током четири рунде. Ко победи највише, победи на конкурсу. Ако је везан на крају, гледаћемо где су слетели тежи ударци и убедљиво победили у својим круговима..

У првом кругу ћемо прегледати карактеристике и упоредити оно што свака платформа чини за вас у погледу њене структуре и ствари које нуди. Затим ћемо погледати цену и упоредити не само оно што коштају, већ и колико вредности пружају.

У трећем кругу размотрићемо једноставност употребе, јер поред тога што нуди функције, софтвер мора бити доступан и без проблема. Коначно ћемо процијенити сигурност и приватност како бисмо били сигурни да платформе можете вјеровати својим критичним пословним подацима.

1

Карактеристике

Прво ћемо упоредити кандидате за функције. Желимо да видимо низ начина за преглед и контролу ваших података, као и складиштење датотека, комуникационих опција и интеграција са другим платформама. Оригиналне идеје ће такође имати бодове.

Једна платформа која има импресиван сет екстензија је Аиртабле. Погледајте његове необичне додатке у нашем прегледу Аиртабле-а.

Трелло

Трелло је плоча са канбаном која вам омогућава да креирате ступце и превлачите ставке између њих. Упркос једноставности, са тим можете пуно учинити. Поглед кроз примере „инспирације“ пружиће вам све врсте идеја.

трелло боард

Можете позвати остале чланове и с њима делити своје плоче. Одбори се могу јавно објавити, тако да је Трелло одличан начин за размјену информација са купцима.

Има многа проширења која назива “повер-упс”. Додају различите погледе, омогућавају повезивање са другим платформама и још много тога.

трелло-батлер

Појачање „батлера“ омогућава вам аутоматизацију задатака. Паметном употребом можете да уштедите пуно времена, посебно ако имате задатке које је потребно редовно креирати или додељивати. “Батлер” може учинити много тешког посла за вас.

На картице можете приложити датотеке. Прилози су ограничени на 10МБ на бесплатном плану, али то се повећава на 250МБ за плаћање корисницима. Ако вам треба више простора, прочитајте чланак о најбољем складишту у облаку за велике датотеке.

детаље са трелло-картицом

Картице могу садржавати контролне листе подскупа, али у верзији ванилије нема зависности. Ипак можете да их додате преко додатних напајања. ТеамГантт проширење омогућава вам додавање Ганттових погледа и односа. Ако вам је то ипак потребно, провјерите праву ствар у нашем прегледу ТеамГантта.

Поред верзије прегледача, Трелло има десктоп апликације за Виндовс и мацОС, као и мобилне апликације за Андроид и иОС.

Јира

Јира се заснива на „питањима“, а не на задацима, али као и други софтвер за управљање пројектима они су саставни део ваших пројеката.

јира-канбан

Као и Трелло, има поглед на плочу с канбаном. Постоји такође и „сцрум“ приказ који вам омогућава да циљате проблеме да испуните у „спринт“.

Ако требате да генеришете извештаје или графиконе, Јира вас је покривао. Можете да генеришете преко 20 типова, укључујући пите карте, бар графиконе и временске извештаје.

јира-извештаји

Можете да додате подзадаче, а то такође укључује зависности, али ми смо имали проблема са њиховим функционисањем.

Комуникацијом се управља преко Атлассиан-овог софтвера Цонфлуенце. Јира има навику да вас гура на друге атлантске службе и прелаз је често посрнут. Трелло то такође ради, као што је то случај са заједницом подршке, али не тако често, тако да се осећа мање наметнуто.

Јира има мобилне апликације за Андроид и иОС, тако да их можете користити било где.

Прве рунде мисли

Треллов основни скуп функција је базичан. Има пуно напајања и постоји пуно начина да се продужи, али је у свом стандардном облику прилично ограничен.

Јира има све врсте звона и звиждука и нуди мноштво функција. Не ради све савршено, али ствари можете да подесите и прилагодите садржају свог срца. Такође је користан његов генератор извештаја.

Прва крв одлази у Јиру, а победила је и њена шира функција. Трелло је једноставнији, али његови додаци нуде обиље додатака. Јира ипак ради више у својој заданој конфигурацији.

Ако тражите алат богат алатима, прочитајте наш Врике преглед. Врике је једна од наших омиљених платформи. Заузима више пословно фокусиран приступ од Трелло-а и виткији је производ од Јире.

Коло: Карактеристика Поен за Јира

Трелло Лого
Јира Лого

2

Цена

Следеће ћемо погледати цену. Јефтинији је бољи, али тражимо и флексибилност, вредност и различите могућности плаћања. Добро је имати дуга бесплатна испитивања, као што је то нека врста бесплатног плана.

Ако покушавате да контролишете свој буџет, прочитајте о платформи прилагођеној новчанику у нашој рецензији Фреедцамп.

Трелло

Трелло има бесплатан план који укључује већину његових главних карактеристика и омогућава вам да користите једно напајање по плочи. То је доста за оне који желе брз систем управљања задацима или им треба само нешто основно да поделе са својим тимом.

Пријавите се за плаћени план и добићете више појачања по плочи, а величина вашег прилога повећава се са 10МБ на 250МБ. Постоји и приоритетна подршка.

Појединци могу добити додатне функције тако што ће се пријавити за Трелло Голд који кошта 3,75 УСД месечно по кориснику са годишњим обрачуном. Омогућава вам побољшане могућности прилагођавања, попут налепница, као и више повер-упс и већих прилога.

трелло налепнице

Ако се пријавите за Ентерприсе план, са 20,83 УСД по кориснику месечно, добићете све врсте побољшаних безбедносних и административних функција.

Плаћање је кредитном картицом, а остале опције су доступне ако ваш тим плаћа преко 5000 УСД месечно.

Јира

Јира има сплит систем за цене: један за оне који га користе као обичну услугу засновану на претплати и други за људе који га сами угошћују.

Самопослуживање је сложеније и за то ће вам требати солидне техничке вештине. Уместо месечног плаћања, плаћате једнократну накнаду за коришћење софтвера. За мале тимове то је јефтино – само 10 УСД ако вас буде 10 или мање. Изнад тога, балони су на 2.500 долара. Звучи скупо, али једнократни је трошак и јефтиније је од плаћања 10 долара месечно за 25 корисника у само годину дана.

Ако ћете бити самостални хостинг, мораћете да платите сопствене трошкове сервера, као и да обезбедите сопствени простор за складиштење. Наш најбољи чланак за складиштење у облаку биће од помоћи.

Два круга мисли

Трелло је одличан избор ако тражите бесплатан алат. Остали алати имају бесплатне понуде, али Трелло је један од најфункционалнијих, а ако сте задовољни оним што ради, нема присиле за надоградњу.

Међутим, постоји много разлога за то, јер његова забавна прилагођавања и низ додатака чине га много моћнијим алатом него што то изгледа на први поглед.

Јира је такође добра вредност. Понуда заснована на претплати је јефтина, али нема бесплатан ниво. Ако самостално хостујете, потребно је уплатити унапред, али требате уштедети новац у средњем и дугом року.

Имајте на уму додатне трошкове самооснивања. Ваш властити сервер коштат ће вас новца, па погледајте наш јефтини чланак о веб хостингу. Складиштење ће такође бити на вама. Ако ваш сервер нема довољно простора, прочитајте чланак о најбољој мрежи складиштења за тимове.

Мораћете да бринете и о својој безбедности. Погледајте сигурносни део веб локације за савете о безбедности. Ако желите да пратите потрошњу, прочитајте и наш чланак о најбољем рачуноводственом софтверу.

Ово коло је тежак позив, јер је Трелло једно од најбољих бесплатних алата, али Јира је фантастична вредност за велике тимове. То називамо везом, јер обе платформе имају своје предности.

Коло: Цена Без јасног победника, бодови за оба

Трелло Лого
Јира Лого

3

Лакоћа коришћења

Ево, погледаћемо једноставност коришћења и размотрити која је платформа приступачнија, омогућавајући вам да без проблема завршите ствари. Ако је нешто тешко за коришћење, поштовају се и смернице и подршка. Трелло је у нашој рецензији добро освојио ову категорију, али погледајмо како се директно упоређује са Јиром. Прочитајте о алату који добро користи у употребљивости у нашој ЦлицкУп рецензији.

Трелло

Трелло је једноставан и интуитиван за употребу, а није потребно много времена да то схватите. Његов интерфејс је чист и већина његових контрола је саморазумљива. Његове напредније функције и додаци обично имају јасне смернице о томе како их користити.

Већину времена једноставно ћете превлачити картице између ступаца да бисте променили њихов статус. Можете да кликнете картице да прилагодите податке на њима, оставите коментаре, доделите их корисницима, давате им ознаке и радите друге ствари.

Трелло је тако једноставан, може вас довести до подцјењивања колико напредних функција има. Прегледајте појачане снаге и можете експериментирати са свим врстама проширења која свој основни скуп приближавају оним што напредније платформе нуде. Његово „батлер“ напајање посебно је добро за аутоматизацију ствари и лако га је подесити.

Једно сјајно место за почетак када га користите је водич за почетнике Трелло-а. Помоћи ће вам да научите основе Такође има неколико корисних пречица за тастатуру, како би вам помогло да брже радите након што вежете ствари.

Још један алат који се добро користи у употребљивости, али нуди шири скуп погледа и функција, је мондаи.цом. Прочитајте о томе у нашој ревији мондаи.цом.

Јира

Јира је сложено средство са пуно опција, екрана и приказа. Постоји много начина да то конфигуришете и поставите ствари онако како желите. Нису сви, међутим, интуитивни и пронашли смо консултантску подршку за питања где то није било потребно на другим платформама.

Навигација му је била збуњујућа, са сличним називима страница, а ми смо имали дуго одлагање приликом клика около, понекад чекајући и више од 10 секунди да се учита. Због тога је тешко истражити и видети шта је ту.

Пронашли смо неколико мањих проблема, попут грешака у распореду и ствари које се не појављују први пут када смо их испробали.

јира-подврсте

Подтакси и зависности такође су нам стварали проблеме, за разлику од већине платформи које их укључују.

Ово коло није снага за Јира. Током прегледа смо пронашли неколико проблема, али да будемо фер, они можда имају проблема са зубима код недавно додатих функција. Биће нам интересантно да видимо како се то побољшало следећи пут када то погледамо.

Три округле мисли

У овом колу је постојао само један победник. Трелло је једноставан за употребу, а Јира није. Трелло има приступачност приковану. Његов интерфејс је јасан, а контроле интуитивне. Ми га сами користимо овде на Цлоудвардс.нет и ретко имамо проблема са њим.

Јира има прилично проблема са употребом, али као што смо поменули, они могу да се исправе пошто се њене последње промене изгладе. Програмерима који представљају велики део његове публике такође ће се мање сметати због једноставности употребе од осталих.

Ипак, ово је Трелло-ов круг и штиклира му прављење платформе која је једноставна за употребу и високо функционална.

Коло: Лакоћа употребе за Трелло

Трелло Лого
Јира Лого

4

Сигурност & Приватност

Овде ћемо упоредити Трелло и Јира о сигурности и приватности. Имају исту матичну компанију, па нас занима да ли деле техничку ДНК. Обје платформе, посебно Јира, вас одбијају до Атлассиан сервиса, па се питамо шта још дијеле под хаубом.

Трелло

Иако је Трелло доступан корисницима, он није толико прилагођен потенцијалним криминалцима и садржи бројне функције које вас могу заштитити од опасности.

Чак и у свом бесплатном плану, можете користити двофакторну аутентификацију да бисте сачували свој рачун ако је лозинка угрожена. Прочитајте наш начин постављања снажног чланка о запоркама да би вам било теже погодити.

Трелло користи Амазон Веб Сервицес за своју инфраструктуру и има снажну енкрипцију како би чувао ваше податке из погрешних руку. ТЛС 128-битни се користи за податке у транзиту, а АЕС 256-битни се користи за податке похрањене на његовим серверима.

Најнапредније функције резервисане су за кориснике са плаћањем и предузећима. Постоје позиви ограничени на домен ако не желите да чланови тима позову оног момка кога су упознали на одмору да прегледа ваше плоче.

Такође можете деактивирати тимске налоге задржавајући њихове податке, што је корисно ако неко оде и желите да свој посао предате неком другом.

Можете ограничити врсте прилога које корисници могу да отпремају, ограничити појачања која могу да додају и контролисати шта ваш тим има дозволу да ради. То је сјајан начин да се спрече појаве проблема и да се безбедно доведу нови корисници.

Трелло такође поседује екстерне сертификате, укључујући СОЦ 2 Типе 1 и ПЦИ ДСС. Такође, вашу приватност схвата озбиљно и у складу је с ЕУ-ом. и Свисс-У.С штитници приватности. Такође нуди мноштво грешака, омогућавајући заједници да пронађе и реши проблеме.

Јира

Јира има детаљну веб страницу која је отворена у вези са њеним безбедносним и приватним праксама. Као и Трелло, он је у складу са ЕУ-ом. и Свисс-У.С штитници приватности. За шифрирање података у транзиту користи ТЛС в1.2. Ипак нисмо могли да нађемо информације о томе како су сачувани подаци шифровани.

Двофакторна аутентификација је доступна, али захтева плаћено проширење које кошта 10 УСД по кориснику. Прочитајте наш чланак о аутентификацији са два фактора за више детаља.

Опет, попут Трелло-а, поседује СОЦ 2 Типе 2 и ПЦИ ДСС сертификате, као и ИСО 27001 и ИСО 27018.

Поново се подудара са Треллоом у подршци програмима награда за буг. Такође се извештава о прошлим кршењима безбедности, мада је последње било 2010. године, што није превише забрињавајуће.

Ухватили смо његово особље за подршку гледајући податке нашег пројекта када смо им поставили рутинско питање, што није прихватљиво за услугу која управља вашим приватним подацима. То је несрећа јер, поред тога, били смо срећни са Јиром на овом подручју.

Ако желите знати више о заштити података, прочитајте наше упуте за заштиту вашег приватности за савјет.

Неке Јирине безбедносне праксе неће се нужно пренијети ако се сами организујете, па ће на вама бити да управљате тим стварима.

Четврте четврте мисли

Иако нисмо били задовољни са Жириним инцидентом подршке, нисмо сигурни колико је то релевантно за упоређивање два алата у власништву исте компаније. Могуће је да и они дијеле помоћно особље.

Обе платформе имају снажну енкрипцију, сертификате и обиље могућности у вези са начином на који корисници могу приступити вашим подацима.

Трелло има двофакторну аутентификацију за све и своје напредне функције чини једноставним за коришћење. Када узмемо у обзир проблем подршке са Јиром, Трелло иде даље испред и осваја последњи круг.

Рунда: Безбедност & Тачка приватности за Трелло

Трелло Лого
Јира Лого

5

Пресуда

Током четири рунде, Јира је победио у значајкама, и то је у пакету са њима. Трелло је једноставнији, али има пуно начина да се то продужи кроз помоћ. Обоје су јефтини, али нуде различите начине плаћања.

Сигурност и приватност су још једна блиска област, али двострука факторски идентитет Трелло-а је велики плус и Јира-ово питање приватности поново добија главу, па Трелло тамо побеђује. Међутим, што се једноставније употребе, Трелло је улице испред. Ипак, програмерима који размишљају о Јири неће сметати његова сложеност и можда ће чак уживати у њему.

Због тога је ово два кола до једног, са једним ремијем, и чини Трелла победником. Као алат који је једноставан за употребу, не можете га победити, а он има изненађујућу количину испод квалитета хаубе. Постоји много начина да се то и прошири, ако желите уложити напор. Након што се упознате са основама, добро је погледати њене напредне додатке да бисте видели шта они могу понудити вашем тиму.

Победник: Трелло

Иако смо учинили Трелло победником, оба алата су добра у ономе што раде, а онај који одаберете одређиват ће више ваше потребе него било шта друго. Ако желите нешто једноставно, Трелло је најбољи избор. Ако вам треба нешто напредније, то је Јира.

Јира је теже употребити ван оквира, али она укључује много функција које ће програмери волети. Омогућује вам рашчлањивање пројеката на секције и управљање информацијама о проблемима пројеката. Његова опција за самостално хостинг такође ће одговарати технички способним тимовима. Ако желите самостално угостити, прочитајте нашу Редмине рецензију о још једној опцији коју вриједи размотрити.

Ако сте испробали Трелло или Јира или имате мишљење о томе како се упоређују, молимо вас да нам то кажете у коментарима. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map