Трелло вс Асана: Управљање задацима и пројектима у 2020. години

Ако желите да радите у облаку, никада није било ширег софтвера који би вам помогао у томе. Тимови свих величина цвјетају путем интернета. Како расту, заједно са њима расте и задатак организације ствари. Ако се питате с којим софтвером можете управљати својим пројектима, у овом чланку разматрамо два наша фаворита: Асана и Трелло.


Услуге су дивови у софтверу за управљање задацима. Упоредићемо Трелло са Асаном да видимо шта они могу да понуде и који ће изаћи на врху.

Трелло је дигитална канбан плоча која вам омогућава лако праћење задатака (прочитајте нашу Трелло рецензију). Асана такође нуди управљање задацима, али иде даље са карактеристикама управљања пројектима. Да ли ће Асанин приступ потпуно функционисати боље од Трелловог модерног дизајна питање је на које ћемо одговорити.

Критеријуми

Погледаћемо неколико области за упоређивање платформи. Прво ће бити функције, где ћемо видети колико добро управљају задацима и шта још пружају. Такође ћемо размотрити колико добро олакшавају дељење и тимски рад.

Без обзира да ли волите да користите софтвер је важно. Ако је пријатна за употребу, тим ће тада бити срећнији у раду с тим. Срећом, обе апликације су једноставне за дружење. Имају добро дизајниране корисничке интерфејсе који јасно приказују информације.

Трелло има једноставнији распоред, али Асана такође има лепе додир са УИ.

Будући да вероватно радите са неколико мрежних апликација, погледаћемо како се они интегришу са подацима са других платформи. Проверићемо и цену, иако није посебно скупа.

Како се Асана и Трелло упоређују

Трелло и Асана имају много тога заједничког. Омогућују вам креирање задатака и њихово слагање у листе. Такође можете категорисати задатке и олакшати им управљање. Омогућују вам да пратите ко је коме додељен и креирате подврсте. Можете позвати кориснике у свој тим и аутоматски их ажурирати са изменама које се односе на њих.

Трелло је систем управљања задацима који вам омогућава да пратите ток рада док се креће са леве на десно. Једноставно је и лако је ући у њега, а већина интерфејса је саморазумљива.

Асана је међу најбољим софтвером за управљање пројектима и омогућава вам да проверите зависности. Боље функционише са већим пројектима у којима су односи између задатака сложенији.

Трелло је једноставнији и са њим је лакше започети, али Асана има више функција. Ако Трелло учини све што вам треба, његова приступачност чини га добрим избором, али ако почнете погађати његова ограничења, Асана постаје привлачнија.

Чак и ако не пронађете Трелло рестриктивне мере, можда би било вредно проверити Асану да бисте видели да ли њене функције могу олакшати радни дан.

Карактеристике

Треллоов основни ток рада превлачи и пребацује задатке из колоне у колону како би показао у којој се фази налази. То је у основи канбан плоча и добро је у ономе што ради. Можете га прилагодити властитим ступцима и налепницама и добијати обавештења када вам се догађају релевантне ствари.

Обе платформе омогућавају вам да коментаришете одређене задатке, тако да разговори могу бити одржани на једном месту. Ово вам омогућава да лако пратите и значи да можете укључити или искључити различите дискусије док се укључите у сваки задатак. Такође можете видети шта су сви рекли о томе ако се придружите делу пута.

Асана вам омогућава да сређујете задатке и груписујете их на начин на који Трелло ради. Једна разлика је у томе што начин груписања секција олакшава праћење места где се налазите у великим пројектима. Са Трелло-ом, ако имате много ступаца на табли, може бити теже филтрирати оно што вам није битно.

Асана вам такође омогућава да видите све у форматима календара и временских трака. Свака је корисна на свој начин да добијете преглед онога што се догађа. Календар вам омогућава да планирате своје време и видите шта треба учинити када. Временска трака вам даје бољи увид у редослед задатка који преостају у вашем пројекту и како се све уклапа заједно.

Победник: Асана

Менаџмент зависности

Једна област у којој Асана делује боље од Трелло-а је управљање зависностима. То значи да можете одредити које задатке треба обавити прије него што и други могу започети. То вам омогућава да уочите потенцијална уска грла и избегнете ситуације у којима људи чекају да други заврше пре него што нешто ураде.

Асана вам омогућава да манипулишете тим односима на временској линији и видите како се међусобно уклапају.

асана зависности

Трелло-ова верзија управљања зависностима долази путем успостављања односа „Хелло Епицс“ картица. Омогућава вам да додајете односе родитељ-дете задатцима и видите колико је дечијих задатака завршено када гледате родитеља.

трелло-зависности

Асанов приступ је снажнији и доступан је према заданим поставкама, тако да је наш победник у овој категорији.

Победник: Асана

Дељење и тимски рад

Бесплатна верзија Трелло-а омогућава вам да у свом тиму буде онолико људи колико желите. Асана вас ограничава на 15 чланова тима у својој бесплатној верзији, мада купци који плаћају немају таква ограничења.

Трелло вам омогућава да делите прилоге са другим људима, са ограничењима од 10МБ или 250МБ у зависности од плана који имате. Асанов лимит је 100МБ, па Трелло овде добија бодове.

Оба сервиса вам омогућавају да приложите онолико датотека колико желите, што их чини одличним начинима за дељење датотека на мрежи.

Победник: Трелло

Лакоћа коришћења

Обе апликације су дизајниране добро, помоћу корисничког сучеља који јасно дају до знања како се већина ствари. Налазимо да је Асанин рафинирани приступ привлачнији од Трелло-ових великих блокова боје, али можда ћете се осећати другачије. Погледајте слике екрана и одлучите сами.

Асана-ове прославе увек изазивају осмех у лице и, ко зна, могу дати члановима тима додатну мотивацију да ствари заврше. Никада не боли да шаљиви посао организације учини забавнијим.

асана прослава

Треллоов дизајн је интуитиван. Много тога што је у интерфејсу је саморазјашњено, са јасно означеним дугмићима како раде и очекујете. Превлачење и повлачење задатака добро функционише. Као што је споменуто у водичу за почетнике Трелло-а, користимо га овде на Цлоудвардс.нет и већина нас није имала потребу да се консултује са упутством.

трелолонски стубови

Како величина пројекта расте, са Трелловим једноставним изгледом може постати теже радити. Можда ћете се морати кретати около да бисте пронашли ступац који вам је потребан и да бисте морали да превучете задатке преко неколико неповезаних колона на место које желите.

Асанин приступ заснован на секцијама је бољи у том погледу, омогућавајући вам да лако пронађете област која вас занима, чак и ако је пројекат подељен у више фаза.

асана-дневни образац

Дајемо Трелло климу ради једноставније употребе, мада није тешко утврдити ниједну платформу. Асана нам је омиљена у дизајну. Осим што изгледа глаткије, представља мноштво јасно означених тастера и контрола, које вам пружају пуно могућности без тешкоћа у навигацији.

Обе платформе су једноставне за употребу, али ако вам треба подршка, добро вам је обезбедити. Трелло има стотине чланака у свом систему помоћи и форум препун других корисника који вам могу помоћи. Постоји и контакт образац, ако вам је потребна додатна помоћ.

Асана вам омогућава одличан обилазак функција када га први пут користите, што вас брзо убрзава. Мени помоћи нуди много добрих водича у тексту и видеу. Постоји и приручан водич за пречице на тастатури такође. Попут Трелло-а, Асана има активни форум на којем се брзо одговоре.

асана-помоћ

Иако је подршка у оба случаја добра, дајемо глас Асани, јер је дугме за помоћ лакше пронаћи, а напредни савети су лакше доступни. Пронашли смо и његове странице помоћи брже и брже прегледавање.

Победник: Асана

Цена

Свака платформа омогућава вам да започнете бесплатно и има доста тога да понуди корисницима који не плаћају. Асана вас тражи да наведете детаље о кредитној картици приликом пријаве, али постоји опција да тај корак прескочите ако пажљиво погледате.

Ако се пријавите за плаћени пакет, обе нуде бројне додатне функције.

Треллов златни пакет износи 45 долара годишње, што је разумно. За то добијате повећан лимит привитка на 250МБ. Такође ћете користити целокупни опсег напајања компаније Трелло, који су неопходни ако желите да користите своје податке са другим платформама.

Постоје и козметички бонуси за ваше плоче, попут додатних налепница и прилагођених позадина. Омогућују вам да прилагодите Трелло властитим брендирањем, што вам може помоћи да се ваш тим осећа као код куће и пружи осећај идентитета.

трелло налепнице

Асанина премијска понуда је скупља за 9,99 УСД месечно, али неће сломити банку. Даје вам додатне функције, укључујући временску траку и зависност од задатака.

Такође уклања и ограничење величине тима од 15 корисника, омогућавајући вам да на своје пројекте позовете што више људи. Они који управљају великим тимовима ће такође ценити приоритетну корисничку подршку која је дата у плану.

Асанина премијска понуда је скупља за 9,99 УСД месечно, али неће сломити банку. Даје вам додатне функције, укључујући временску траку и зависност од задатака.

Такође уклања и ограничење величине тима од 15 корисника, омогућавајући вам да на своје пројекте позовете што више људи. Они који управљају великим тимовима ће такође ценити приоритетну корисничку подршку која је дата у плану.

Победник: Асана

Интеграције апликација трећих страна

Асана и Трелло нуде обиље могућности ако желите да радите са другим сервисима и апликацијама. Омогућавају вам да делите податке, као и да радите различите ствари са софтвером. Могућност рада са постојећим подацима попут ових може вам уштедјети пуно времена када започнете са било којом услугом.

Такође вам омогућава да искористите могућности многих облачних сервиса и уживате у предностима сваког од њих.

Треллоов приступ интеграцији су његова снага. Доступно је више од 30 и омогућавају вам да директно радите са подацима које сте сачували на услугама у распону од Твиттера до Јире. Ако их желите у потпуности искористити, мораћете да се претплатите. Доступне су за кориснике који не плаћају рачуне, али истовремено се могу користити само један, што је прилично рестриктивно.

Асана такође нуди обиље могућности. Његове интеграције омогућавају повезивање са многим апликацијама. Неки од њих укључују коришћење услуга као што су Запиер и Доссиер као посредници. Остале су уграђене у Асану, као што су подршка за Дропбок и Гоогле Дриве. Постоји и Цхроме проширење које вам омогућава да додајете УРЛ адресе као задатке.

Ако вам је тешко да изаберете између Асане и Трелло-а, бивша Запиер-ова интеграција омогућава вам да радите с њима и добијете најбоље из оба света. Ако први пут постављате Асану, прочитајте водич за Асана почетнике за савете како да започнете.

Овде нема јасног победника. Оба алата подржавају бројне апликације других произвођача, тако да вам је драже да ће зависити од услуга које желите да користите са њима. У већини случајева наћи ћете да су доступни.

Победник: Тие

Пресуда

Трелло и Асана су сјајно оруђе. Ако тражите неки од њих, није ни лош избор. Можете их користити и ако желите (иако можда желите да користите Запиер или ИФТТТ када то учините). Ради једноставне употребе, Трелло је наша омиљена опција. Препоручујемо вам ако су вам потребне само основе.

Ако вам треба више функција, Асана је пут према томе. Постоји неколико ствари које Трелло то не чини. Ако вам треба један од њих, Асана је јасан избор. Сматрамо да је боље и за веће пројекте.

Асана је наш укупни победник јер више волимо његову естетику и више волимо радити са њом. Његове додатне карактеристике такође га чине свестранијим.

Поред тога, оба алата вриједи испробати ако организујете пројекат на мрежи. Ако постављате виртуелни тим, или га већ имате и желите да га побољшате, погледајте наше најбоље софтверске алате за виртуелни тим. Апликације о којима причамо могу вам помоћи.

Надамо се да смо вам добро представили која платформа најбоље одговара вашим потребама. Ако сте их користили, радо бисмо чули о вашим искуствима. Ако сте испробали оба, јавите нам кога више волите и зашто. Ако су позитивно утицали на ваш радни ток или мислите да постоје ствари које би им могле бити боље, реците нам у коментарима у наставку. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map