СитеГроунд вс ИнМотион: Индепс ће се борити против 2020. године

СитеГроунд је високо оцењен у нашем најбољем водичу за хостинг, и лако је разумети зашто. Поред тога што доминира у нашој игри СитеГроунд вс Блуехост и приказује мастерцлас у нашем најбољем веб хостингу за ВордПресс водич, СитеГроунд доказује да не требате да потрошите много новца да бисте добили одличну услугу. 


ИнМотион хостинг је једнако импресиван. Као и СитеГроунд, то је независни домаћин који се фокусира на пружање најбоље услуге уз најмање новца. То је речено, иако њих двоје успевају у својим циљевима већим делом, то су различите услуге. У овом упоређивању СитеГроунд вс ИнМотион хостинга, помоћи ћемо вам да одаберете прави. 

Иако ћемо се потрудити да то учинимо, веб домаћин са којим бисте требали да кренете зависи од врсте веб локације коју градите и како веб домаћин може да то прилагоди. Ако желите да прочитате више о било којем добављачу, без обзира за који ми мислимо да је бољи, прочитајте нашу рецензију СитеГроунд и ИнМотион Хостинг рецензију.

Постављање борбе: СитеГроунд против ИнМотион хостинга

Упоређујемо пружатеље услуга веб хостинга током серије од пет рунди. Нису, међутим, сви овде представљени кругови. Уместо тога, комбиновали смо неколико критеријума, попут врста хостинга, у друге секције. На тај начин је поређење сажетије и коректније. 

Рунде које ћемо овде користити су функције, цене, једноставност употребе, брзина и сигурност. На почетку сваког круга изнећемо оно што тражимо. Након тога разговараћемо о сваком провајдеру и размишљати о томе како га упоређују. Напокон ћемо прогласити победника и доделити тој услузи бод. Ко год да сервис освоји три или више бодова биће наш шампион. 

Ипак, не препоручујемо да се бавите само бодовима. Неки кругови су можда јасни, али други могу имати више нијанси. Као што можете видети у нашој поређењу ХостГатор вс Блуехост, многи кругови су се смањили на врсту веб локације коју покушавате да изградите и личне преференције. Због тога препоручујемо читање сваког одељка како бисте пронашли најбољег даватеља услуга за вас.

1

Карактеристике

Значајке су важно, али често погрешно схваћено подручје за веб домаћине. Иако су услуге фокусиране на почетнике, као што је иПаге, фокусиране на огласне кредите и бесплатни домен, те функције дугорочно нису корисне (прочитајте наш иПаге преглед). Много корисније су функције које вам помажу да изградите, оптимизирате и осигурате своју веб локацију. 

У овом кругу тражимо функције које ће побољшати вашу веб локацију. То укључује алате за изградњу, као што су градитељ веб локација, методе оптимизације, као што су кеширање и безбедносне функције, у распону од резервних копија веб локација до бесплатног ССЛ / ТЛС сертификата.

СитеГроунд

СитеГроунд је учитан са функцијама. Иако може изгледати слично као и други сервиси када се карактеристике упоређују, чини нешто необично. Не морате да платите више за функције које је ваш веб локација потребан. 

Узмимо, на пример, ХостГатор. Као што можете видети у нашем прегледу ХостГатор-а, садржи функције, али мораћете да купите одговарајући ниво хостинга да бисте им приступили. Са СитеГроундом све је укључено у планове. Уместо да своју линију фокусира на доброте које добијате, СитеГроунд вам даје све и сегментира своје планове на основу перформанси. 

То почиње са градитељем веб страница. СитеГроунд вам омогућава приступ једном од најбољих произвођача веб локација, Вееблиу. Као што можете видети у нашем Веебли прегледу, то је једноставан за употребу, високо функционалан и прилагодљив. Добијате план „повезивања“, тако да можете да користите бесплатну верзију Веебли-а са вашим доменом. Ако су вам потребне додатне функције, посебно за е-трговину, можете надоградити у било којем тренутку. 

опције за блог

ВордПресс је такође добро подржан. СитеГроунд вам даје СуперЦацхер, који је интерни алат за кеширање који може побољшати време учитавања. Корисници ВордПресс-а такође могу да искористе једноставну Цлоудфларе интеграцију, аутоматизоване дневне копије и ВордПресс фазе. 

У поређењу са Кинстаом, ништа од тога није импресивно (прочитајте нашу рецензију Кинста), али с обзиром на то колико је јефтин СитеГроунд карактеристике сјаје. Као што ћемо истражити у другом кругу, те функције су доступне кроз планове, што значи без обзира коју цену плаћате, добијате премиум понуде. 

ИнМотион хостинг

ИнМотион хостинг има одличан спектар функција, од којих је већина усмерена на дизајн веб странице. Речено је да не постоји градитељ веб локација. Уместо тога, ИнМотион Хостинг интегрише се са БолдГрид-ом како би вам омогућио лако дизајнирање прелепих ВордПресс веб локација. 

БолдГрид је бесплатни едитор за превлачење и повлачење за ВордПресс, пружа вам флексибилност система за управљање садржајем и приступачност градитеља веб страница. Иако БолдГрид можете користити на било којем ВордПресс веб месту, ИнМотион Хостинг је већ постављен да бисте га искористили. Уз то, добијате бесплатан алат за оптимизацију претраживача и преко 200 прилагодљивих тема. 

инмотион-хостинг-ревиев-болдгрид
© Цлоудвардс.нет

Ако не желите да дизајнирате веб страницу, ИнМотион хостинг може то учинити и за вас. Иако смо видели сличне услуге од ГоДадди-а (прочитајте нашу рецензију ГоДадди), ИнМотион Хостинг један је од ретких који ће вашу веб локацију дизајнирати за јефтине. Након 99 долара и два радна дана, испоручиће јединствени веб сајт који ради на десктопу, таблету и мобилном уређају и долази са прилагођеном адресом е-поште. 

Даље, ИнМотион Хостинг нуди услугу дизајнирања белих рукавица. Опет за 99 долара, удружићете вас са стручњаком за ВордПресс који ће копати дубоко у вашој веб локацији да би пронашао грешке. Након тога, они ће вам помоћи да направе план за решавање проблема на вашој веб локацији. 

Карактеристике дизајна су толико импресивне да је неке техничке аспекте ИнМотион хостинга лако занемарити. Сви корисници добијају пуну ССД / ТЛС сертификат, складиште података у чврстом стању. 

Прве рунде мисли

Као што је већ поменуто, неке рунде се могу свидети личним жељама и ово је једно од њих. СитеГроунд и ИнМотион хостинг нуде одличне карактеристике за изградњу, оптимизацију и осигурање веб локације. Ово коло би могло ићи у било којем смеру, али ми ћемо дати победу СитеГроунд-у. 

Иако су дизајнерске карактеристике ИнМотион Хостинг одличне, оне су плаћене и фокусиране на ВордПресс. Ако нисте заинтересовани за употребу популарног ЦМС-а, ИнМотион Хостинг не нуди много тога. СитеГроунд, с друге стране, пружа функције за обе стране ограде.

Рунда: Карактеристична тачка за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ИнМотион Хостинг Логотип

2

Цена

Иако би цена требала бити јасна, није. Као што можете прочитати у нашој рецензији Арвике, веб домаћини имају смисао за обмањујуће цене, што отежава сазнање на шта ћете плаћати док не дође време за одјаву. Иако смо забринути за стопу сваког веб домаћина у овом кругу, такође гледамо колико је то јасно у току процеса одјаве. 

СитеГроунд

Као што вам је наговештено у првом кругу, СитеГроунд није импресиван јер садржи толико функција, већ зато што садржи толико функција за толико јефтине. Поред тога, цена објављена на веб локацији је цена коју ћете плаћати, заобилазећи вишегодишња ограничења услуге попут Блуехоста (прочитајте нашу рецензију Блуехост). 

Сви планови се нуде месечно, годишње, двогодишње и три године. Међутим, на месечне планове се примењује накнада за подешавање од 14,99 УСД, што је неугодно. То је речено, с обзиром на то да већина веб домаћина не нуди месечне дељене планове – прочитајте наш ЈустХост преглед само за један пример – чињеница да СитеГроунд нуди један је добра вест. 

Као и већина веб домаћина, СитеГроунд има уводну стопу која скаче по обнови. Стопа се не мења на основу трајања које сте добили, па ћете плаћати исту месечну стопу, без обзира да ли желите месец или три године. За разлику од Хостингера, СитеГроунд не нуди вишегодишње попусте (прочитајте нашу рецензију Хостингер-а), али ћете и даље добити лепу ситницу кад се пријавите. 

Подељени и ВордПресс планови најимпресивнији су за њихове цене. Цлоуд и посвећено хостинг, са друге стране, су прецијењени. Ако је хостинг у облаку оно што тражите, прочитајте нашу рецензију МДДХостинг. Намјенски хостинг обично је скуп, али прорачунско рјешење можете пронаћи у нашој рецензији ВебХостингБузз. 

Облак и посвећен хостинг хостинга СитеГроунд-а долазе са минусима изнад њихових високих цена. 30-дневна гаранција поврата новца која се односи на дељене планове није применљива на остале врсте хостинга. Уз хостинг у облаку, ограничени сте на 15 дана да бисте добили повраћај новца, а за наменски хостинг не постоји период поврата новца. 

ИнМотион хостинг

На први поглед ИнМотион хостинг изгледа скупо, посебно у поређењу са Хостинг24 (прочитајте нашу рецензију Хостинг24). Ђаво је у детаљима, ипак, и на срећу, то делује у корист ИнМотион Хостинг-а. Иако је стопа оглашавања већа од већине водећих веб хостинга, стопа обнављања усклађена је с остатком тржишта.

Међутим, ако желите јефтино веб хостинг, ИнМотион Хостинг није најбоља опција за почетни термин. На крају ћете потрошити још неколико долара на дељене планове и ВордПресс планове. ВПС планови ипак нису лоши, а наменско гостовање је око онога што очекујемо, али не добијате цјенкање.. 

Постоје и други проблеми са линијом, на пример трајања. ИнМотион хостинг понекад нуди месечне планове, али нема тог обрасца. Као што је наведено у нашем прегледу, најјефтинији дељени планови нуде се у трајању од једне и две године, као и ВордПресс план за 15 долара месечно. Уз то, дељени план који такође кошта 15 долара месечно, може се купити месечно. 

То је састављено на два начина. ИнМотион хостинг приказује трајање и њихове одговарајуће цене на страници производа, тако да не морате ићи на наплату да бисте видели шта ћете платити. Плус, имате 90 дана да се предомислите. Јамство за повраћај новца од ИнМотион Хостинг-а само туку ДреамХост и А2 хостинг (прочитајте наш ДреамХост преглед и А2 Хостинг рецензију). 

Два круга мисли

Ова рунда је, као и последња, тешка. СитеГроунд има јефтиније цијене, али накнада за подешавање од 14,95 УСД ставља заклопку на иначе великодушни опсег. ИнМотион хостинг је скупљи за почетни термин и има чудну дистрибуцију трајања, али прозор поврата је одличан. 

Међутим, по свему судећи, СитеГроунд је супериорнији. Иако гаранција за поврат новца није велика, једноставне цене и обилне опције трајања гурају услугу изнад ИнМотион хостинга. 

Рунда: Цена за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ИнМотион Хостинг Логотип

3

Лакоћа коришћења

Веб домаћини воле да отежавају наплату него што би требало да буде. Постоје изузеци, али вишеступањски поступак за куповину и отварање рачуна не може се занемарити (прочитајте пример прегледа Намецхеап-а). У овом кругу гледаћемо како једноставни ИнМотион хостинг и СитеГроунд омогућавају да се изврши путем карата, као и колико су им контролни панели доступни. 

СитеГроунд

СитеГроунд има једноставан и привлачан веб сајт. Избор плана је лак, са минималним опцијама на свакој страници производа. Након што одаберете врсту хостинга, бићете послате на страницу производа која има различите слојеве. Уместо да технолошки расправља о разликама између слојева, СитеГроунд вам показује колико простора ће ваша веб локација имати и колико посетилаца може да обради. 

ситегроунд-преглед-план-избор

Проверавање је такође једноставно. СитеГроунд држи број корака на минимуму и омогућава вам да подесите вјеродајнице за пријаву одмах, за разлику од несигурне руте е-поште на ЛунарПагес (прочитајте наш преглед ЛунарПагес). 

Ипак ствари нису тако добре. СитеГроунд има застарелу контролну таблу. Иако је и даље функционалан као и сваки водећи веб домаћин, лице оставља много тога за пожељети. Све је нагурано према средини странице са мало размишљања која је стављена у навигацију. Проналажење цПанела, на пример, захтева од вас да одете на другу картицу и пронађете везу у дугачкој листи опција. 

ситегроунд-ревиев-цпанел

цПанел је слично дат. Иако није тако увредљиво као ХостПапа (прочитајте наш преглед ХостПапа), имплементација цПанела од стране СитеГроунд изгледа застарела деценију. Као и контролна табла налога, употребљива је, али њен изглед може бити побољшан. Као што смо видели у нашем најбољем веб хостингу са водичем цПанел, лепо лице не само да чини цПанел атрактивнијим већ и функционалнијим.  

ИнМотион хостинг

ИнМотион хостинг није тешко користити, али одабир плана јесте. Веб локација је добро осмишљена и лако се креће, али начин на који су планови планови отежава разумевање шта је шта. Ако идете без упутства о томе шта желите да купите, лако је спустити зечје рупу. 

инмотион-хостинг-рецензија-поређење

Једном када пронађете врсту хостинга који желите, поређење слојева је једноставно. ИнМотион хостинг пружа више техничких детаља о сваком нивоу, али их је и даље лако пробавити. Ако знате шта тражите, постоји и врло детаљна поређење слојева за прегледавање. 

Након што се одјавите, ИнМотион хостинг ће вам послати неколико порука е-поште са упутствима како да се пријавите. Иако на тај начин нисмо обожаваоци слања акредитива, поруке е-поште су биле брзе. Након што их набавите, можете се пријавити на плочу за управљање рачунима или, како то ИнМотион Хостинг назива, АМП. 

АМП је одличан. Постоје уобичајени алати за управљање налозима, укључујући везе за промену података о наплати, куповину додатних домена и додавање услуга у ваш план. Такође постоји много предмета са цПанела директно у АМП-у. То значи да можете брзо да користите софтвер за инсталирање апликације Софтацулоус или додате адресе е-поште без отварања цПанела. 

инмотион-хостинг-ревиев-цпанел

Иако је згодно имати око себе, нема разлога да избегавате цПанел. То је углавном изградња залиха у погледу изгледа. Схема боја и иконе дизајнирани су тако да одговарају естетици ИнМотион Хостинг-а, што доводи до кохезивног изгледа кроз две контролне табле. Поред тога, ИнМотион Хостинг додао је главни мени за прескакање на различите секције цПанела. 

Три округле мисли

Треће коло је још близу, али није тако близу као претходна два кола. СитеГроунд није тешко користити, али је датиран. Упркос томе што смо много пута рекли да управљачку плочу треба ажурирати, она је и даље тако јака као и пре година. С друге стране, ИнМотион Хостинг има одличан контролни панел који се интегрише са цПанелом. 

Коло: Лакоћа употребе за ИнМотион хостинг

СитеГроунд Лого
ИнМотион Хостинг Логотип

4

Спеед анд Уптиме

Четврти круг је можда најобјективнији део жреба. Веб странице тестирамо користећи два алата: Пингдом тест брзине и учитавање утицаја. Прво креирамо налог и купујемо најјефтинији дељени план. Затим инсталирамо празну копију ВордПресс-а и покрећемо тест веб локацију путем наших референтних вредности. 

У овом кругу ћемо упоређивати резултате које смо сакупили за ИнМотион хостинг и СитеГроунд. 

СитеГроунд

СитеГроунд се добро показао, у складу са тестом брзине Пингдом-а. Наш тестни сајт дао је 96 од 100, што је најбољи резултат који смо видели изван прецијењеног Пагели (прочитајте наш Пагели преглед). Као што видите на графикону испод, време учитавања било је дуго – 2,98 секунди, тачно. 

сите-преглед-тест-брзина

То је рекло, ако истражимо детаље, можемо видети да то није на плећима СитеГроунд-а. Већину времена су одузимали захтеви ДНС, што има смисла, сматрајући да нашим доменом није управљао СитеГроунд. Време чекања, које је најважније за процену веб домаћина, било је мало, вероватно захваљујући СуперЦацхер-у. 

Утицај оптерећења такође је дао сјајне резултате. Овај алат користимо за тестирање отпорности на стрес, за слање 50 виртуалних корисника на сервер у року од пет минута. СитеГроунд је имао малу количину недоследности, али у поређењу са ГреенГеекс-ом, био је солидан (прочитајте наш ГреенГеекс преглед). Сви наши захтеви такође су прошли, што је лепо видети. 

ситегроунд-преглед-лоадимпацт

Током тестирања имали смо 100 посто продужетка. Ипак, на срећу, не морате да прихватате нашу реч. СитеГроунд има 99,9-постотно продужење гаранције која је издашнија од већине. Ако ваша веб локација падне испод тог прага, добићете бесплатан месец хостинга. Уз то, за сваки пуни проценат испод 99 процената, добићете додатни месец бесплатног хостинга. 

ИнМотион хостинг

ИнМотион хостинг није био импресиван у нашем првом референтном критерију. Пингдом тест брзине дао му је 84 од 100, што је једна од најгорих представа које смо видели. Важно је запамтити да наша веб локација нема садржај на њој, тако да било шта испод 100 одсто значи да постоји сметња од веб домаћина. Потпуно учитана локација вероватно би била још спорија. 

тест брзине инмотион-хостинг-ревиев-ревиев

Има смисла да је резултат ипак низак. Као што видите на горњем графикону, време „чекања“ било је приближно двоструко дуже него СитеГроунд, што значи да је прегледач морао да чека толико дуго да би почео да прима податке. Вероватно је да су лоше перформансе захваљујући недостатку кеширања на страни сервера, што значи да ИнМотион Хостинг дохваћа податке на захтев уместо да их послужује из кеша. 

Утицај оптерећења имао је пристојне резултате. ИнМотион Хостинг био је доследнији од СитеГроунд-а и могао је да задовољи сваки захтев, чиме се не могу похвалити сви веб домаћини. Вријеме учитавања се повећавало према крају, али укупно није било лоше. 

инмотион-хостинг-ревиев-лоад-импацт

Што се тиче продуженог времена, ИнМотион Хостинг нуди 99,9% гаранције. Барем, тако пише на веб локацији. Укопавајући се у условима услуге, открили смо да она заправо пружа гаранцију за 99,999 одсто продуженог рада, што је значајна разлика. Као и код СитеГроунд-а, ако ваша веб локација падне испод тог прага, добићете бесплатно месец дана хостинга.

Четврте четврте мисли

ИнМотион Хостинг показао се добро у нашем тесту Лоад Импацт и испоручује се са издашном гаранцијом за продужење времена, али СитеГроунд има јасну предност. Бржи је био у Пингдом тесту брзине испитивања, конзистентнији у нашем тесту оптерећења и испоручује се са бољом гаранцијом за продужење рада.

Коло: Брзина и тачка трајања за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ИнМотион Хостинг Логотип

5

Сигурност и приватност

Наш последњи круг фокусиран је на безбедност и приватност, што више забрињава веб хостинг него што се чинило на почетку. Овај круг је фокусиран не само на очување ваше веб странице и њених посетилаца, већ и на ваше личне податке. 

СитеГроунд

Сигурносне карактеристике обилују СитеГроундом. Као и код листе стандардних функција, све је на располагању. Плус, доступно преко планова. За почетак, сваки дељени план сегментиран је у изоловани директоријум, што значи да ако се једна веб локација на серверу зарази, на њих други неће утицати. 

Поред тога, постоји сигурносни пакет који штити вашу веб локацију. СитеГроунд укључује фиревалл за веб апликацију, аутоматизоване дневне сигурносне копије, бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат и АИ-систем покретан против бота са сваким планом. Корисници на вишим нивоима дељеног или ВордПресс хостинга могу такође да праве резервне копије по захтеву. 

Ни приватност није лоша. СитеГроунд није тако добар као ДреамХост када је у питању приватност, али и даље му се јасно посвећује. Политика приватности каже да „неће ни на који начин продати, изнајмљивати, делити или на било који други начин открити личне податке у комерцијалне сврхе“. Укратко, ваши подаци су сигурни помоћу СитеГроунд-а. 

Уз то, приватност домена није понуђена бесплатно као што је Мидпхасе или ВестХост (прочитајте наш Мидпхасе преглед и ВестХост преглед). Добићете вам додатних 12 УСД годишње, што није најскупље што смо видели, али није ни најјефтиније. 

ИнМотион хостинг

ИнМотион хостинг укључује неопходне сигурносне функције за заштиту ваше веб странице. Као и код СитеГроунд-а, осигурани сте бесплатним ССЛ / ТЛС сертификатом, аутоматизованим дневним копирањем и једноставном Цлоудфларе интеграцијом. ИнМотион хостинг ипак иде корак даље, укључујући и заштиту од злонамјерног софтвера. 

Кроз планове, ИнМотион хостинг ће скенирати вашу веб локацију на рањивости и закрпити их свакодневно. Ако се пронађе злонамерни софтвер, он ће бити бесплатно под карантином. Ако узмемо у обзир да би таква услуга могла коштати више од 100 УСД годишње, рецимо, ХостМонстер, укључивање ИнМотион Хостинг-а је импресивно (прочитајте нашу рецензију ХостМонстер). 

Што се тиче приватности, ИнМотион хостинг једнако се подудара са СитеГроунд-ом. Приватност домена је услуга која се плаћа, нажалост, 13 долара годишње. Иако се не разликује много од СитеГроунд-а, било би лепо видети да се то нуди бесплатно. 

Међутим, политика приватности је солидна. ИнМотион Хостинг каже у одељку 4.6 ове политике, „не продајемо или изнајмљујемо адресе е-поште никоме ван компаније. Компанија такође неће делити е-маил адресе неповезаним трећим лицима или повезаним лицима. “ Што се тиче осталих личних података, политика приватности није јасна.

Пето коло мисли

Иако нису све ствари у овом колу једнаке, можда и буду. ИнМотион Хостинг има другачију формулацију у својој политици приватности и наплаћује још 1 УСД годишње за приватност домена, али у целини, веб хостови се равномерно подударају. Главна разлика је заштита од злонамерног софтвера ИнМотион Хостинг која недостаје СитеГроунд-у. То је довољно да ИнМотион Хостинг вратите на плочу. 

Рунда: Безбедносна и приватност за ИнМотион хостинг

СитеГроунд Лого
ИнМотион Хостинг Логотип

6

Последње мисли

Ово поређење, више него код других, било је блиско. ИнМотион хостинг и СитеГроунд су одличне услуге, али за могућности, цене и брзину, СитеГроунд је најбоља опција. 

Победник: СитеГроунд

Ипак, ИнМотион Хостинг је и даље одличан избор. Нуди дугу листу врста хостинга, одличну услугу за купце и солидну листу карактеристика за покретање. Упркос томе, ако сматрате да требате да прегледате више, погледајте нашу архиву веб хостинга. 

Мислите ли да је и СитеГроунд боља опција? Ако не, зашто вам се више свиђа ИнМотион Хостинг? Јавите нам своје мисли у коментарима испод и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map