СитеГроунд вс ХостГатор: Грозни пораз 2020., али за кога?

Као део нашег сталног путовања да пронађемо најбољи веб хостинг тамо, упоређујемо два највећа имена у послу: СитеГроунд и ХостГатор. Обоје имају признања, а СитеГроунд је зарадио место у нашем најбољем веб хостингу за ВордПресс водич, а ХостГатор је преузео круну у нашем најбољем веб хостинг водичу за мала предузећа. 


Постоји само један начин да сазнате који је за вас најбољи, а то је да их копате једни против других у сховдовн-у СитеГроунд вс. ХостГатор. Упоредити ћемо два провајдера током низа рунди да видимо који је најбољи за ваш долар. Речено је да је ХостГатор сличан Блуехосту, па замислимо да ће изгледати као да је постигнут и наш СитеГроунд вс Блуехост. 

Наша поређење има за циљ да пронађемо најбољег пружатеља услуга веб хостинга од две могућности, а не најбоље уопште. Ако желите да видите како наши конкуренти делују у односу на целокупно тржиште хостинга, прочитајте нашу рецензију СитеГроунд и ХостГатор рецензију.

Постављање борбе: СитеГроунд вс ХостГатор

Обично оцењујемо пружатеље услуга веб хостинга у осам категорија. Иако је то сјајно за темељност током наших прегледа, то омогућава дуго и прилично досадно поређење. Уместо тога, своје смо критеријуме за преглед сажели у пет рунди, не само због сажетости, већ и зато је упоређивање подједнако пондерисано. 

Свако коло вреди бод, а онај који има највише бодова на крају осваја. Зарађивање бодова на типовима хостинга није толико драгоцено као освајање бода у брзини, тако да смо комбиновали рунде. 

Пет кругова у којима ћемо упоређивати ХостГатор и СитеГроунд су карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и сигурност. 

Једина категорија која недостаје је подршка која у овом случају није велика ствар. Неки пружаоци услуга, као што је Хостингер, пружају одличну подршку, док други, као што је ФатЦов, не (прочитајте нашу Хостингер рецензију и ФатЦов преглед). Срећом, СитеГроунд и ХостГатор подједнако се подударају у подршци.

1

Карактеристике

Прво су функције. Иако се израз може много дефинисати када је у питању веб хостинг, посебно тражимо неколико ствари. Једноставан начин за изградњу веб локације, било да је то ВордПресс или градитељ веб локација, је неопходан, као и дневне резервне копије и складиште ССД диска. Све друго ће учинити да се провајдер издвоји из пакета. 

СитеГроунд

СитеГроунд се издваја својим одличним списком функција. Основе су покривене кроз планове, укључујући дневне сигурносне копије, израду веб локација и ССД меморију, али и одређени планови имају специфичне карактеристике. За разлику од, рецимо, Блуехоста, СитеГроунд успоставља солидну основну карактеристику и надограђује се на скупљим плановима (прочитајте нашу рецензију Блуехост). 

Посебно се истиче програмер веб локације. Много веб хостова укључују програмере веб локација са својим плановима, али они су често осредњи размишљања уместо пуноправних алата (прочитајте пример ГоДадди ГоЦентрал за пример). Са СитеГроунд-ом добијате једног од најбољих произвођача веб локација у Вееблиу.

опције за блог

Као што можете видети у нашем Веебли прегледу, он вам даје алате потребне за изградњу лепог вебсајта. Бесплатна верзија је укључена, уз домен који сте регистровали, али можете надоградити на виши ниво ако вам треба више медија за похрану или проширене функције е-трговине.. 

Ако не желите да користите алатку за прављење веб локација, ВордПресс се нуди путем цПанела. СитеГроунд је најбољи начин за управљање ВордПресс хостингом по јефтиној цени јер укључује ВордПресс инсценацију, власнички додатак за кеширање и управљана ажурирања бесплатно. То је на врху аутоматизованих дневних сигурносних копија, интеграције у Цлоудфларе-у и бесплатног ССЛ / ТЛС сертификата.

ХостГатор

ХостГатор нуди исто толико функција као и СитеГроунд, ако не и више. Уз то, недостаје важан аспект поставе СитеГроунд-а. Иако су функције доступне, основно није укључено у планове. То оставља оне ситне новце са планом веб хостинга који нема основну функцију. 

Почевши од добра, ипак приступате Вееблиу, без обзира који план одабрали. У ствари, ХостГатор укључује два градитеља веб локација са вашим планом. Можете надоградити на Веебли или ХостГатор’с Гатор. Препоручујемо, међутим, да одете с првом јер Гатор оставља много тога за пожељети (прочитајте нашу Гатор рецензију). 

хостгатор-ревиев-маркетплаце

Постоје и додатни производи, укључујући 200 УСД у огласним кредитима подељеним између Бинга и Гооглеа и 52 инсталатера једним кликом. Како ћемо стићи у треће коло, ови инсталатори пролазе МОЈО Маркетплаце, што нам је у прошлости изазивало проблеме (пример прочитајте у нашој ЈустХост рецензији). 

Међутим, те доброте заузимају кључне карактеристике, укључујући аутоматизоване дневне копије, ССД складиште и скенирање злонамјерног софтвера. Ових 200 долара рекламних кредита неће вас довести далеко, а ако будете досегли, брза веб локација са ССД складиштем ће привући више корисника. ХостГатор је фокусиран на све погрешне ствари, што води на раздвојену и неуравнотежену листу функција.

Прве рунде мисли

ХостГатор и СитеГроунд нуде импресивне карактеристике, али чини се да је ХостГатор у свом приступу погрешан. СитеГроунд вам даје основну основу свих планова и надограђује на скупљим слојевима. ХостГатор, са друге стране, сакрива функције као што су ССД складиште и дневне сигурносне копије иза платног зида, чинећи победника у овом кругу јасним. 

Рунда: Карактеристична тачка за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ХостГатор Лого

2

Цена

Цијене веб хостинга нису тако једноставне као што су то, рецимо, у нашим ВПН рецензијама. У јасном покушају да се чини као јефтин веб хостинг, провајдери оглашавају погрешне цене, што може довести до разорних последица када је време за одјаву (прочитајте пример наше Арвике рецензије). Ова рунда није само у вези са ценама веб домаћина, већ је и у томе колико је та цена јасна.

СитеГроунд

СитеГроунд има схему за одређивање цене без глупости због које можемо да заостанемо. Иако није тако јасно као ДреамХост – мало их је, као што можете видети у нашој ДреамХост рецензији – СитеГроунд не покушава преварити кориснике када дође време за одјаву. Још боље је чињеница да је СитеГроунд за почетак јефтино.

Када се пријавите, добићете почетни износ који је јефтинији од обнављања, што је стандардно за већину веб хостова. Међутим, та цена обнове се не мења на основу трајања. Већина веб хостова наплаћује већу месечну накнаду што краће траје, што, на срећу, СитеГроунд не ради. 

Такође добијате флексибилност да бирате трајање које је најбоље за вас. Нуди једну до три године гостовања, као и месечни план. Месечни план долази са накнадом за подешавање од 14,95 долара, што је неугодно, али цена је иста. СитеГроунд је један од ретких који нуди месечне цене за дељене планове, што је добро. 

Ако испробате услугу и одлучите да није за вас, на дељеном хостингу постоји 30-дневна гаранција поврата новца. Цлоуд хостинг има само 15 дана, што је разочаравајуће, а наменски хостинг нема гаранције. Упркос томе, 30-дневни прозор покрива већину линије СитеГроуда.

ХостГатор

Гледајући на веб локацију ХостГатор, биће вам опроштено што мислите да је јефтино. Међутим, то чини супротно ономе што волимо да видимо од веб хостова. Није јасно коју ћете цијену платити док не дође вријеме за одјаву. Често се планови за које се чини да су мањи од 3 УСД мјесечно додају више од 100 УСД. 

Цена коју видите на веб локацији је ако купите унапред три године хостинга. ХостГатор није сам у вишегодишњим попустима – прочитајте нашу рецензију Хостинг24 да бисте сазнали о услузи која то чини исправно – али сама је у повећању цене ако идете на краће време. Ако вас занима мање од годину дана, цена дељених планова износи више него дупло. 

На крају ћете платити више него што бисте добили од конкуренције. Најјефтинији дељени план, који се оглашава у износу од 2,75 УСД месечно, износи 11 УСД месечно ако одете са мање од годину дана. Упркос чињеници да се нуде један, три и шестомесечни планови, цена је иста између њих, што нема смисла. 

Ипак, ХостГатор је издашнији у свом прозору за повраћај новца. Добијате 45 дана да откажете свој план и примите поврат новца, што је боље од СитеГроунд-а, али није тако добро као ИнМотион хостинг. Као што можете прочитати у нашој рецензији ИнМотион Хостинг, та услуга вам даје 90 дана да затражите поврат новца. 

Два круга мисли

Изравнајте, ХостГатор је скупљи од СитеГроунд-а. И то игнорише проблеме са варљивим ценама. Иако ХостГатор има благу предност са дужим прозором поврата новца, СитеГроунд је доследнији и транспарентнији са својим ценама, обезбеђујући другу победу у овом мечу.

Рунда: Цена за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ХостГатор Лого

3

Лакоћа коришћења

Једноставност коришћења веб хостинга углавном је фокусирана на наплату и подешавање. Након покретања ваше веб локације, нећете се морати много бавити веб домаћином, стављајући већи нагласак на покретање и рад веб локације. У овом одељку ћемо погледати колико је лако доћи до одјаве, као и колико је снаге доступно за подешавање веб локације..

СитеГроунд

СитеГроунд има модерну и привлачну веб локацију. У горњем менију се налази само неколико врста хостинга, што олакшава проналажење онога што вам треба. Једном када пронађете врсту хостинга који желите, такође је одабир плана једноставан. СитеГроунд нуди најрелевантније разлике између слојева одмах, са свим мршавим детаљима сахрањеним у упоредној табели.  

Јасна цена такође помаже једноставности коришћења. Прелазак путем исплате је једноставан, као и постављање акредитива на вашем рачуну, али ствари почињу да се распадају након тога. СитеГроунд прелази са модерног и узбудљивог на датум и цртање када прођете екран за пријаву. 

Након што се пријавите, слетићете на контролну таблу вашег налога – не цПанел – која је датирана. Иако је употребљив, СитеГроунд би могао користити фацелифт када је у питању управљање вашом услугом. Много преферирамо поједностављену контролну таблу налога коју А2 хостинг нуди (прочитајте нашу рецензију А2 хостинга). 

ситегроунд-ревиев-цпанел

цПанел није много бољи, а доћи до њега је ноћна мора. Имплементација није тако увредљива као ХостПапа – мало је имплементација, као што можете прочитати у нашој рецензији ХостПапа – али то није модеран цПанел који смо упознали са другим веб домаћинима. СитеГроунд је употребљив, али делује више као посао него било шта друго. 

ХостГатор

ХостГатор је инверзија СитеГроунд-а. Његова контролна табла је одлична, али пријава је тешка. Постоји неколико разлога за то, укључујући варљиве цене и много планова, али највећи проблем је што постоје различита подручја за пријаву. Ако користите алатку за прављење веб локација, мораћете да одете у различите делове веб локације да бисте се пријавили на Гатор или своју редовну контролну таблу за хостинг. 

Имали смо још више проблема када смо покушали доћи. Након што се пријавите, ХостГатор вам шаље акредитиве вашег налога, укључујући случајно генерисану лозинку. Не бринемо о том приступу, не само зато што је нервозан, већ и зато што може садржавати ваше податке за пријаву (прочитајте наш преглед ЛунарПагес за више о томе). 

Поред тога, нисмо могли да користимо генерисану лозинку. Ми смо директно копирали лозинку и чували је на ЛастПасс-у (прочитајте нашу ЛастПасс рецензију), али није успело, чак ни након провере сачуване лозинке против е-поште. Ако нам ХостГатор није послао погрешне податке, нема разлога зашто лозинка не би функционисала. 

Срећом, заборавили смо многе проблеме након ресетовања лозинке. ХостГатор је зарадио место на нашем најбољем веб хостингу са водичем цПанел и то с добрим разлогом. Има модеран и интуитиван интерфејс који олакшава управљање веб страницом и куповину додатних услуга. 

хостгатор-ревиев-цпанел

Све у управљању веб страницом је једноставно, што надокнађује многе проблеме које смо имали током регистрације. 

Три округле мисли

ХостГатор је имао проблема са подешавањем, док је СитеГроунд био једноставан. То је рекло, једном када је дошло време за управљање услугом, ХостГатор је имао предност. Иако је СитеГроунд и даље подједнако употребљив, није толико позиван или интуитиван као ХостГатор.

Коло: Лакоћа употребе за ХостГатор

СитеГроунд Лого
ХостГатор Лого

4

Спеед анд Уптиме

Док су други делови углавном мишљења, брзина је конкретна. Услуге тестирамо помоћу два алата: Тест брзине Пингдом-а и Учитавање утицаја. Наши тестови се изводе користећи најјефтинији дељени план са инсталираном празном верзијом ВордПресс-а, тако да можемо добити основно очитавање колико добро ради веб домаћин. 

СитеГроунд

СитеГроунд је један од најбољих извођача које смо видели међу веб домаћинима. Био је брз, према нашим резултатима Пингдом Тест теста, иако се то испрва није чинило тако. Било нам је потребно 2,98 секунди да учитамо нашу празну веб страницу ВордПресс, али на ДНС резолуцију је потрошено 2,4 секунде. Мјерни подаци о повезивању и чекању, који су важнији, имали су само 280 милисекунди.

сите-преглед-тест-брзина

На крају, Пингдом тест теста дао је празном веб месту 96 од 100, што је најбољи резултат који смо видели изван брзог, али прецењеног Пагели (прочитајте наш Пагели преглед).  

Веб страницу смо покренули и преко Лоад Импацт који је послао 50 виртуелних корисника на сервер у року од пет минута. Поред тестирања времена одговора за сваког виртуалног корисника, забиљежили смо и грешке које су се појавиле на том путу. У неким случајевима постоји време учитавања од 0 милисекунди, што значи да веб локација не реагује. 

ситегроунд-преглед-лоадимпацт

Срећом, то није био проблем са СитеГроунд-ом. Остао је досљедан током цијелог теста, минус прасак за почетак. Осим тога, постоји 99,9-постотна гаранција за продужење времена која осигурава да ће ваша веб локација остати активна. Ако ваша веб локација падне испод 99,9 одсто, СитеГроунд ће вам надокнадити бесплатни месец хостинга за сваки проценат бод.

ХостГатор

ХостГатор је постигао много лошије резултате у нашем тестирању брзине. Пингдом тест брзине доделио га је 83 од 100, а иако се Б не чини превише лошим, важно је упамтити да учитавамо празну верзију ВордПресс-а. Када смо укопали детаље, установили смо да су многи захтеви блокирани, што је довело до отеченог времена одговора.

хостгатор-преглед-брзина-тест

Обично се обраћамо нашем начину за побољшање водича за време учитавања веб страница за побољшање брзине, али то вас ХостГатор неће далеко догурати. Његово време чекања је већ одлично, што значи да кеширање и компресија вероватно неће много помоћи. Више се тиче времена повезивања и блокираних захтева, који су ван ваше контроле. 

Као што смо учинили са СитеГроундом, покренули смо ХостГатор кроз Лоад Импацт, користећи истих 50 виртуалних корисника током пет минута. Иако није тако недоследан као ГреенГеекс (прочитајте нашу рецензију ГреенГеекс), ХостГатор се борио да остане на једном месту током теста. Вероватно има много фактора који доприносе, али сумњамо да је недостатак ССД складишта главни кривац. 

Постоји и 99,9-постотна гаранција продуженог времена, што је слично као СитеГроунд-ова. Ако ваш дељени или продајни план падне испод тог прага, добићете бесплатан месец хостинга. Међутим, за разлику од СитеГроунд-а, ту се зауставља. Без обзира да ли имате 99,8 или 0 одсто продуженог времена, добићете само месец дана накнаде.

Четврте четврте мисли

ХостГатор није најгори извођач којег смо видели, али је далеко од најбољег. Са друге стране, СитеГроунд се налази на врху листе, са одличном брзином, сталним перформансама и чврстом гаранцијом продужења рада. Било која од тих области донела би јој победу у овом колу, али, на срећу, добит ћете сва три.

Коло: Брзина и тачка трајања за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ХостГатор Лого

5

Сигурност и приватност

Наше последње коло фокусираће се на сигурност и приватност. Ми ћемо испитати које су безбедносне карактеристике присутне, укључујући скенирање злонамјерног софтвера, заштитни зид веб апликације, дневне копије и бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат, као и како веб домаћин обрађује ваше личне податке. 

СитеГроунд

Као и његове редовне функције, безбедносне карактеристике СитеГроунд-а су одличне. Постоји више слојева заштите, укључујући изоловане веб локације на дељеним серверима, заштитни зид веб апликација, анти-бот систем покретан АИ-ом и аутоматизоване дневне сигурносне копије. Поред тога, можете користити СпамЕкпертс да заштитите своју е-пошту. 

Ту је и бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат укључен у планове који заокружују безбедносни пакет. СитеГроунд укључује све оно што тражимо, па чак и иде даље, нудећи изврсно филтрирање нежељене поште за е-пошту и изоловани простор на серверу. Иако су сигурносне карактеристике одличне, приватност коју нуди СитеГроунд још је импресивнија. 

Није на нивоу рецимо Мидпхасе-а или ВестХоста када је у питању приватност, али посао се обавља (прочитајте наш Мидпхасе преглед и ВестХост преглед). Морате да плаћате приватност домена, која износи 1 УСД месечно, али то важи за већину веб хостова. Оно што се посебно истиче јесте политика приватности. 

СитеГроунд каже да “неће ни на који начин продати, изнајмљивати, делити или на било који други начин открити личне информације у комерцијалне сврхе”. Већина веб хостова не може то рећи, а у свету где услуге веб хостинга мало брину о вашој приватности, лепо је видети сајт СитеГроунд изнад осталог. 

ХостГатор

ХостГатор је део Ендуранце Интернатионал групе, што није добра ствар за приватност. Пре него што дођемо до тога, разговарајмо о позитивном стању. ХостГатор укључује пристојно ширење безбедносних функција са вашим планом, укључујући бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат. Прочитајте како инсталирати ССЛ сертификат у водичу за ВордПресс ако тамо почнете. 

Речено је да недостају аутоматизоване сигурносне копије и скенирање злонамјерног софтвера. СитеЛоцк је такође под окриљем ЕИГ-а, а укључује скенирање злонамјерног софтвера као и заштитни зид веб апликација. Иако нисмо могли да потврдимо да није укључен ВАФ, чини се да ХостГатор жели да сакрије те безбедносне карактеристике иза платног зида. 

Сигурност, међутим, није главна брига ХостГатора. Много више забрињава приватност коју нуди. Сви брендови ЕИГ-а имају исту страшну политику приватности која омогућава корпоративном челу да прикупља и продаје онолико података колико жели.

Поред „медија, посматрача у индустрији, маркетиншких и рекламних партнера, добављача, купаца, потенцијалних купаца или партнера“, ЕИГ има листу партнера трећих страна, која укључује ВПБегиннер, Гоогле Адс, Бинг, Амазон Веб Сервицес и још много тога. Комплетну листу можете пронаћи овде. 

Пето коло мисли

Мало је домаћина који се брину око ваше приватности, што значи да ће свака брига бити готово аутоматска побједа у овом кругу. СитеГроунд не само да показује јаснију посвећеност приватности, већ и снажнију листу сигурносних функција. 

Круг: Безбедносна и приватна тачка за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ХостГатор Лого

6

Последње мисли

Са четири победе у кругу, СитеГроунд је наш шампион у овом такмичењу, што би требало да буде мало изненађење. Сео је близу врха наших рејтинга и оборио Блуехост када смо упоредили ово двоје. Скоро на сваки начин, то је супериорни домаћин. 

Победник: СитеГроунд

ХостГатор има откупне квалитете, укључујући више произвођача веб сајтова, много врста хостинга и атрактивну контролну таблу. Нису нам та подручја ипак толико битна. Много су важније функције које су у ваш план бесплатне и колико сте добро сигурни ви и ваша веб локација. У том погледу, ХостГатор заостаје. 

Слажете ли се да је СитеГроунд боља опција? Зашто или зашто не? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map