СитеГроунд вс ГоДадди: СМБ фокусирана битка за 2020. годину

СитеГроунд и ГоДадди су две врло различите веб хостинг услуге. С једне стране имате СитеГроунд који своју услугу фокусира на сажету линију планова и директну подршку, а са друге имате ГоДадди, који нуди готово сваку услугу којој би мали посао могао затребати. Упркос томе, само један се уврстио у наш најбољи ужи веб хостинг.


Да бисте сазнали које, наставите читати поређење сајта СитеГроунд и ГоДадди. Бацићемо добављаче у ринг како бисмо га испразнили током више рунди. На крају, ко год освоји највећи број рунди биће победник. 

То је рекло, ако тек почињете, ово поређење не би требало бити једино што читате јер ћемо директно упоређивати провајдере. Неки аспекти се мењају у поређењу са читавим веб хостинг тржиштем, па прочитајте нашу рецензију СитеГроунд и ГоДадди преглед да бисте сазнали о свим услугама.

Постављање борбе: СитеГроунд вс. ГоДадди

Да бисмо осигурали да се сваки круг пондерира подједнако, успорили смо осам кругова који се обично налазе у нашим прегледи на пет: карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и сигурност. 

И даље ћемо покрити све оно што обично покривамо у нашим прегледима, али неки делови ће бити комбиновани са другима. То не само да чини поређење директнијим, већ и правичнијим. Уосталом, бод у хостингу врста не држи исту тежину као тачка у брзини. 

На почетку сваког круга поставићемо основна правила и одредити шта тражимо од сваког провајдера. Разговараћемо о сваком, размислити о томе како се пореде и доделити бод победнику. Ко год да сервис има три или више бодова, победиће у мечу. 

Као и у свим нашим поређењима, позивамо вас да прочитате сваки одељак, а не само скенирање победника. На пример, било је више рунди у нашем мечу за ХостГатор вс Блуехост који нису могли ни у једном случају. У таквим случајевима следимо најбољу просудбу, али то није увек исправно за све. 

1

Карактеристике

Прво ћемо погледати карактеристике. Иако се овај одељак може кретати од ЛитеСпеед сервера представљених у Хостингер-у до власничког контролног панела Кинста, постоји неколико спајалица које тражимо (прочитајте наш Хостингер преглед и Кинста преглед). Наиме, тражимо аутоматизоване дневне сигурносне копије, укључени градитељ веб страница и бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат.

СитеГроунд

СитеГроунд је тако јак веб домаћин, јер укључује толико много могућности бесплатно. За разлику од ХостГатор, укључује их и преко планова (прочитајте нашу рецензију ХостГатор). Основе се узимају у обзир, укључујући аутоматизоване дневне сигурносне копије, Цлоудфларе интеграцију и бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат. Постоји и градитељ веб страница и, на срећу, један је од најбољих.  

Који год план да одаберете, можете користити бесплатну верзију Веебли-а. Као што је речено у нашем Веебли прегледу, он је међу најбољим произвођачима веб локација које смо тестирали, уклапајући се у контролни панел који је једноставан за коришћење, сјајне интеграције са другим платформама и бројне функције. Добијате план повезивања, који је у основи бесплатни план за ваш домен, а ако вам требају додатне функције, можете надоградити. 

опције за блог

Ипак, СитеГроунд није једини веб домаћин који се интегрише с Веебли-ом (прочитајте наш Блуехост преглед да бисте сазнали о још једном који то чини). Оно што га издваја су његове ВордПресс карактеристике. Они укључују ВордПресс инсценацију, интерни додатак за кеширање који се зове СуперЦацхер и управљане ВордПресс надоградње.

СитеГроунд ипак није направио наш најбољи веб хостинг за ВордПресс водич само на полеђини тих функција. За разлику од Кинста, СитеГроунд нуди основне функције за ВордПресс за не више од стандардног дељеног плана.

ГоДадди

ГоДадди је један од највећих веб хостинга препун функција. Захваљујући њиховој чудној дистрибуцији, вероватно ће вам недостајати услуга. Уместо да се слојеви сегментирају на основу перформанси, ГоДадди их сегментира на функције, што резултира збуњујућом поставом која често кошта више новца за мање перформанси. 

Прва два дељена плана немају ССЛ / ТЛС сертификат, на пример, и ниједан од дељених планова не нуди аутоматизоване резервне копије. Можете додати те функције у свој план, али то је скупо. Сертификат кошта 7 УСД месечно, а аутоматско копирање је додатних 3 УСД. За поређење, можете купити заједнички план на СитеГроунду за мање новца од ССЛ / ТЛС сертификата код ГоДадди. 

Осим тога, алатка за прављење веб локација није укључена, упркос чињеници да ГоДадди има сопствени дизајн (прочитајте нашу рецензију ГоДадди ГоЦентрал за наша размишљања). Слично као што ХостГатор обрађује градитеља веб локације Гатор, ГоЦентрал је посебна услуга, што значи да немате приступ осим ако не купите наменски план за прављење веб локација (прочитајте наш Гатор преглед). 

Кроз веб страницу ГоДадди, јасно је да је више заинтересиран за маркетинг додатних услуга за вас него за изградњу солидног пакета изван капија, слично као Мидпхасе (прочитајте наш Мидпхасе преглед). То оставља планове да се осећају скупо, неспретно и неуредно. 

Срећом, постоји изузетак. ВордПресс планови су препуни функција, укључујући прилагођене теме, чаробњака за оптимизацију претраживача, дневне сигурносне копије и још много тога. То је рекло, ако је ВордПресс оно што тражите, сет функција усмјерених на перформансе МДДХостинг-а можда ће бити привлачнији (прочитајте нашу рецензију МДДХостинг).

Прве рунде мисли

ГоДадди би могао да сруши СитеГроунд у овом кругу с обзиром на то колико функција нуди малим предузећима, али све има приложену цену, чиме се основни пакет осећа као добро. СитеГроунд укључује све што вам је потребно да изађете на врата, што омогућава једноставније и јефтиније гостовање.

Рунда: Карактеристична тачка за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ГоДадди Лого

2

Цена

Нажалост, цене нису тако једноставне као упоређивање цена када је реч о веб хостингу. Тема варљивих цена је свеприсутна, упркос чињеници да СитеГроунд и ГоДадди нису тако нејасни као Арвике (прочитајте наш Арвике преглед). У овом одељку погледаћемо колико је сваки сервис јасан у погледу цена и упоредимо га са остатком тржишта веб хостинга. 

СитеГроунд

СитеГроунд није јасан као 1&1 ИОНОС о ценама, али и даље је бољи од Арвике-а (прочитајте наш 1&1 ИОНОС преглед). СитеГроунд има уводну цену коју ћете платити за почетни термин, а то је оно што се приказује на његовој веб локацији и у горњој табели. То каже, за разлику од већине домаћина, то не мења цене на основу трајања. 

За месечне налоге постоји 14,95 УСД накнада за подешавање, али чињеница да СитеГроунд нуди месечни план довољно је добра. Већина веб хостова са фокусом на почетнике, као што су иПаге и ФатЦов, скривају се иза јефтине цене само да би вас обавестили да морате да купите три године хостинга (прочитајте наш иПаге преглед и ФатЦов преглед). 

Што се тиче цене, СитеГроунд је солидан када су у питању дељени, ВордПресс и ВооЦоммерце планови, посебно у поређењу са прецењеним Пагели (прочитајте наш Пагели преглед). Изван тих, међутим, стопе су веће него што бисмо жељели. На пример, наменски планови почињу северно од 200 долара. Ако то желите, прочитајте нашу рецензију ВебХостингБузз-а. 

Ако испробате услугу и одлучите да вам се не свиђа, СитеГроунд вам даје 30 дана да вратите свој новац. Ипак, то је само за дељени хостинг. Добијате 15 дана за хостинг у облаку и нема периода поврата наменског хостинга. У поређењу са било којом гаранцијом поврата новца за А2 хостинг, понуда СитеГроунда је мања (прочитајте нашу рецензију А2 хостинга).

ГоДадди

Заблудне цене на страну, ГоДадди је прескупа и збуњујућа. Постоји око 25 врста хостинга, минус Виндовс варијације неких врста хостинга. Не чини се да такође постоји ред за хаос. Неки планови укључују функције које су скупље од куповине а ла царте и обрнуто. 

Без обзира на то, цена је превисока. На пример, најјефтинији дељени план обнавља се са 8 УСД месечно, и мада је то у складу с многим основним дељеним плановима, ГоДадди се не приближава функцијама других веб хостова (прочитајте нашу рецензију Намецхеап за једног таквог веб домаћина ). ГоДаддијев план укључује само један домен и недостају му све функције наведене у првом кругу.

Исти овогодишњи шененигани које смо видели са ЈустХост-ом присутни су и овде (прочитајте нашу ЈустХост рецензију). Настављајући са најјефтинијим дељеним планом, он покреће 3 УСД месечно када се пријавите и 8 УСД месечно након обнављања. То је једино ако имате вишегодишњи уговор Ако кренете на тромесечни план, он ће скочити на 11 долара месечно. 

Плус, мање од годину дана представља проблеме око добијања поврата новца. Претплате на годину или више добијају стандардних 30 дана, али ако се одлучите за мање времена, можете само 48 сати да се предомислите. У поређењу са 90-дневним провизијем поврата новца ИнМотион Хостинг, гаранција за враћање новца ГоДадди је шала (прочитајте нашу рецензију ИнМотион Хостинг).

Два круга мисли

Ни СитеГроунд ни ГоДадди нису сјајни када је у питању цена. Када је речено, јасно је да једна чини много мање грешака од друге. СитеГроунд има неколико погрешних корака, али они су незнатни. ГоДадди, с друге стране, промашује марку на готово свим рачунима, посебно увредљивом политиком поврата новца.

Рунда: Цена за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ГоДадди Лого

3

Лакоћа коришћења

Почињемо просуђивати једноставност употребе када слећемо на веб локацију. То значи да је све, од куповине до постављања до управљања веб локација, фер игра. У овом одељку ћемо погледати како је лако одабрати и купити план од ГоДадди-а и СитеГроунд-а, као и колико је интуитиван сваки контролни панел.

СитеГроунд

СитеГроунд олакшава избор и куповина плана. Изглед веб странице је једноставан, са само неколико слојева за сваку врсту хостинга и кратак опис разлика међу њима. Ако сте упознати са техничким жаргоном, постоји и веза до детаљне поређења слојева. 

Проверавање је слично, с тим да вам СитеГроунд представља мало могућности и омогућава да подесите лозинку одмах по потврди плаћања. То је рекло, након што се пријавите, проблеми почињу да се крећу. 

Слетићете у контролни панел који вам омогућава да се бавите делом хостинга своје услуге. То значи да можете да измените податке о наплати, купите додатне услуге и контактирате подршку. Ипак је то датумска имплементација. Још је увијек функционална, али могла би употријебити лифтинг лица.

ситегроунд-ревиев-цпанел

Тешко је наћи и цПанел. За разлику од нашег најбољег веб хостинга са цПанел одабиром, који олакшавају приступ и употребу цПанела, СитеГроунд га сахрањује на контролној табли вашег налога. цПанел је такође дат. Иако је и даље кориснији од цПанела ХостПапа (прочитајте наш преглед ХостПапа), СитеГроунд није ажурирао изглед тако да одговара модерним веб домаћинима.

ГоДадди

Веб локација ГоДадди супротна је од СитеГроунд-а. СитеГроунд је миран, хладан и скупљен, док се ГоДадди чини као неко ко је упутио адреналин равно у врат. Постоји толико много врста хостинга, услуга и додатака да би се прошло кроз то што је веб локација ноћна мора. 

Као што је случај са ценама, не постоји метода за лудило. Неке врсте хостинга имају горње меније за повезивање са пододељцима, од којих су неки само картице на истој страници, а други различити одељци. Чини се да је сваки комад дизајниран изолирано и спојен након чињенице. 

годадди-ревиев-инструментна табла

Благајна није ништа боља, а ГоДадди вас моли да потврдите плаћање пре него што подесите који домен ћете користити. Након тога можете се пријавити, али нећете моћи много да учините са својим хостинг пакетом. Инструментална табла је једноставна, али јасно је да је ГоДадди више фокусиран на регистрацију домена него на хостинг.

Поред тога, цПанел је доступан и то је модерна имплементација. Набавка залиха цПанела олакшава проналажење поставки која су вам потребна за управљање налогом, промену поставки хостинга и надгледање ваше веб странице. Одабир плана треба озбиљно радити, али управљање рачуном је једноставно као што се то и догађа. 

Три округле мисли

ГоДадди и СитеГроунд имају проблема, али тешко је рећи што је још горе. СитеГроунд има поједностављен поступак веб локације и одјаве, али контролној табли, иако функционална, треба ажурирање. ГоДадди, с друге стране, отежава избор плана, али управљање рачуном се осећа модерно и интуитивно. 

Ово је једна од оних рунди која би могла ићи у било којем смеру. Речено је да ће, с обзиром на модерни контролни панел ГоДадди-а, доћи до победе. Избор плана је тежак, али ако знате шта тражите или можете издржати 15-минутну главобољу, лудило се завршава. Са СитеГроунд је процес који је у току.

Коло: Лакоћа употребе за ГоДадди

СитеГроунд Лого
ГоДадди Лого

4

Спеед анд Уптиме

Можда је најважнији аспект било које услуге веб хостинга његова брзина. Наш процес тестирања је једноставан: покрећемо веб локацију користећи најјефтинији дељени план, инсталирамо празну копију ВордПресс-а и тестирамо домен помоћу Пингдом Спеед Тест-а и Лоад Импацт. Између њих двојице можемо добити тест у једној тачки и тест стреса. 

СитеГроунд

СитеГроунд је један од најбржих веб хостинг услуга које смо тестирали и изван Пагели. Пингдом Спеед тест на нашој је веб страници доделио 96 од 100, што одговара А2 хостингу и Кинста-у. У поређењу са Сите5, корист од перформанси је јасна (прочитајте нашу рецензију Сите5). 

сите-преглед-тест-брзина

Као што видите на горњем графикону, време учитавања је било дуго. Нажалост, то је било због дуготрајног ДНС захтева. Прелазећи то, метрика „чекања“, што је оно што нас највише занима, било је мало. То је вероватно захваљујући вишеструким слојевима кеширања СуперЦацхер понуде. 

Наш тест оптерећења није тестирао ниједну тачку попут Пингдом теста брзине. Уместо тога, послао је 50 виртуелних корисника на сервер у року од пет минута, мерећи број испуњених захтева и време одговора током. СитеГроунд је имао добре резултате, омогућавајући свим корисницима да остану и остану приближно исто време одзива, за разлику од ГреекГеекса (прочитајте наш ГреенГеекс преглед).

ситегроунд-преглед-лоадимпацт

Његова гаранција за продужење рада једна је од најбољих које смо такође видели. СитеГроунд гарантује да ће ваша веб локација бити активна 99,9 одсто времена. Ако икада падне испод тог прага, добићете бесплатно месец дана хостинга. То се, ипак, не зауставља. За сваки цео проценат ниже од тога, добићете додатни месец бесплатног хостинга. 

ГоДадди

ГоДадди се није показао добро у нашој процени брзине Пингдом тестова. Добили су нас 90 од 100, и мада то изгледа као мала разлика, није. Важно је запамтити да веб локација коју тестирамо нема на себи садржај, тако да свака тачка испод 100 значи да нешто ван наше контроле прелази на пут. 

годдди-преглед-брзина-тест

Постоји много разлога због којих се веб локација може спорије учитавати. Хостинг24 показује како ЛитеСпеед сервери могу смањити надземне трошкове сервера, па сумњамо да ГоДадди користи стандардни Апацхе (прочитајте нашу рецензију Хостинг24). Такође се вероватно не догађа мало кеширања.

Још више забрињавају наши резултати утицаја оптерећења. Користећи исти тест, ГоДадди је страшно наступио. Није било много недоследности, али то је зато што веб локација није учитана за већину корисника. Неки виртуелни корисници имали су време одзива 0 милисекунди и имали смо пуно ХТТП грешака, што сугерише да нема довољно ресурса за прихват скромног оптерећења.

годадди-преглед-утицај на оптерећење

Постоји гаранција за продужени рад која штити ваш план, али не гарантује много. Ако ваша веб локација падне испод 99,9 одсто продуженог рока, добићете 5 одсто месечне накнаде за хостинг. Међутим, станке времена одређује искључиво ГоДадди и не укључује одржавање (чак и ако је заказано), прекиде у ФТП-у или искључење путем е-поште..

Четврте четврте мисли

Иако је претходна рунда била нијансирана, ова је јасна. СитеГроунд не само да се боље понашао током наших тестова, већ нуди издашније и једноставније јамство за продужену верзију. ГоДадди, опет, чини се као да стеже новце. 

Коло: Брзина и тачка трајања за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ГоДадди Лого

5

Сигурност и приватност

Коначно, имамо сигурност и приватност. Иако за веб хостинг можда није тако очигледан као што је то случај са нашим ВПН рецензијама, овај одељак игра виталну улогу у очувању вас и ваше веб локације. Погледаћемо колико добро СитеГроунд и ГоДадди поштују вашу веб локацију, њене кориснике и ваше личне податке.

СитеГроунд

Као и код стандардних функција, СитеГроунд је пун сигурносних функција. За почетак добијате бесплатан ССЛ / ТЛС сертификат и аутоматизоване дневне сигурносне копије, али СитеГроунд на томе надограђује. Ту је и заштитни зид веб апликација који штити ваш сервер, систем против ботова који се покреће АИ и резервне копије на захтев ако користите план ГровБиг или новију верзију. 

Постоје и интеграције са другим платформама. Цлоудфларе је лако подесити на вашој веб локацији, као што је и СпамЕкпертс на вашој е-пошти. Једина плаћена безбедносна функција је СГ Сите Сцаннер, који ће у датотекама ваше веб локације потражити злонамерни софтвер. То је 20 долара годишње, али с обзиром на то да сличне услуге коштају колико месечно, цена је вредна тога.

Што се тиче приватности, СитеГроунд није тако добар као ДреамХост, али мало их је (прочитајте наш ДреамХост преглед). Приватност домена није бесплатна, што је лудница, али покреће вам само 12 УСД годишње ако то желите. Срећом, политика приватности је солидна. 

СитеГроунд каже да “неће ни на који начин продати, изнајмљивати, делити или на било који други начин открити личне информације у комерцијалне сврхе”. За разлику од робних марки Ендуранце Интернатионал Гроуп, као што је ХостМонстер (прочитајте нашу рецензију ХостМонстер), јасно је да СитеГроунд поштује ваше личне податке.

ГоДадди

Постоји пуно сигурносних функција са ГоДадди-ом, много више него са СитеГроунд-ом или већином других домаћина. Речено је да ниједан од њих није бесплатан. Чак и основне сигурносне функције, као што су ССЛ / ТЛС сертификат и дневне сигурносне копије, наплатиће вам накнаду, као и основне функције сервера, попут заштитног зида веб апликација. 

Ипак, нешто од тога зависи од плана који купујете. Као што је већ поменуто, ВордПресс планови укључују импресиван број функција, али су много скупљи од СитеГроунд-а.

Речено је, приватност је пристојна. Не добијате приватност бесплатног домена као што је то случај са ВестХост-ом, али СитеГроунд га не нуди и бесплатно (прочитајте нашу рецензију ВестХост). Политика приватности није тако лоша као што је случај са брендовима ЕИГ, али могла би користити рад. 

ГоДадди, као и сви веб домаћини, прикупља ваше личне податке како би осигурао да се услуга и веб локација неометано одвијају. Међутим, према политици приватности ти се подаци продају оглашивачима. Срећом, то помало надокнађује чињеница да ГоДадди нуди центар за приватност који директно одговара на уобичајена питања.

Пето коло мисли

Иако није тако јасно као у претходном кругу, СитеГроунд и даље стоји изнад ГоДадди-а. Поред тога што нуди бесплатне безбедносне функције, СитеГроунд не продаје ваше личне податке, још више их гурајући у водећу позицију за овај финални круг. 

Круг: Безбедносна и приватна тачка за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ГоДадди Лого

6

Последње мисли

СитеГроунд је зарадио четири поена током ове поређења, али могао је зарадити и пет. Једноставност употребе меко је место за иначе звјездане услуге, али није нарушена ни на који начин. Ако можете да се бавите датираним интерфејсом, СитеГроунд је једна од најбољих веб хостинг услуга напољу.

Победник: СитеГроунд

ГоДади није лоше, али то отежава поступак него што би требао. ГоДадди је, чини се, у потрази за никањем и затамњењем, срж своје услуге, нудећи скупе пакете који су велики на налетима и лаганим карактеристикама. 

Слажете ли се да је СитеГроунд боља опција? Постоје ли разлози да више волите ГоДадди? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map