СитеГроунд вс ДреамХост: Размножавајућа битка за 2020. годину

СитеГроунд и ДреамХост су два од најбољих веб хостинг услуга на располагању. Обе нуде дугу листу карактеристика, конкурентне цене и фантастичну брзину, зарађујући свако место у нашем најбољем веб хостингу за мала предузећа и најбољем веб хостингу за ВордПресс водиче. Иако су оба одлична услуга, у овом СитеГроунд-у у односу на ДреамХост може бити само један победник.


Бацићемо добављаче у ринг како бисмо га испразнили током низа рунди. Међутим, за разлику од наших поређења са ДреамХост-ом против Блуехоста или СитеГроунд-а против ХостГатор-а, утакмица није одлучена пре него што је звоно зазвонило. Као две услуге на врху тржишта веб хостинга, и ова ће бити занимљива. 

Будући да ће бити тако близу, препоручујемо да прочитате наш одвојени преглед СитеГроунд и ДреамХост преглед уз овај водич. Привући ћемо друге услуге ради плитког поређења, али смо фокусирани углавном на наше конкуренте. Наше рецензије покривају више детаља о томе како се слажу са целокупним тржиштем веб хостинга. 

Постављање борбе: СитеГроунд вс. ДреамХост

Обично судимо провајдере преко осам рунди. Иако је то сјајно за увид у специфичности појединог сервиса, он успоставља неке проблеме када упоређујете две могућности. Поред тога што је дуготрајна рута, није поштена, јер врсте хостовања немају исту тежину као, рецимо, брзина за већину корисника. 

Због тога смо осам критеријума у ​​нашим прегледу сажели на пет. СитеГроунд и ДреамХост надметаће се у ових пет кругова: карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и сигурност. Свако коло вреди бод, а ко год има на крају три или више бодова биће наш победник. 

На почетку сваког круга разговараћемо мало о ономе што тражимо, а затим ћемо видети колико услуге задовољавају наша очекивања. Након тога ћемо дати неколико коначних мисли о томе како њих двоје упоређују и проглашавају победником. 

Важно је, међутим, прочитати сваки одељак, посебно када је меч тако јак. Иако ћемо дати све од себе да пронађемо најбољу услугу за већину људи, не можемо да нађемо најбољу услугу за све. СитеГроунд и ДреамХост су два изузетна провајдера, тако да ће онај са којим кренете увелико зависити од личних преференција.

1

Карактеристике

Функције могу направити или прекинути веб хост. Прошли су дани бацања неколико рекламних кредита и бесплатног домена и позивање на дан. Пакет функција требало би да побољша вашу веб локацију у целини – као услуге попут изложбе Хостингер-а (прочитајте нашу Хостингер рецензију). То значи да је сигурно, брзо и доступно.

СитеГроунд

СитеГроунд пружа управо оно што ми волимо да видимо у карактеристикама. Не само да укључује цео пакет, већ га СитеГроунд укључује у планове, много за разлику од Блуехост-а и ХостГатор-а (прочитајте нашу рецензију Блуехост-а и ХостГатор-ову рецензију). 

Без обзира да ли идете за наменским сервером од 250 УСД или заједничким планом од $ 4, имате приступ истим основним функцијама, укључујући бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат, дневне копије и једноставну Цлоудфларе интеграцију. 

Постоје неке карактеристике специфичне за план, али основе обухватају распон. На пример, ГровБиг планови и остали нивои изнад њих долазе са резервним копијама по захтеву поред аутоматизованих. 

Неке од најимпресивнијих карактеристика потичу из ВордПресс планова. Структура цена одражава заједничке планове, чинећи веће трошкове Кинста-а превише (прочитајте наш Кинста преглед). Корисници ВордПресса имају приступ ВордПресс инсценацији, управљаним ВордПресс ажурирањима и интерном додатку за кеширање који се зове СуперЦацхер. 

Ако не желите да користите ВордПресс, прекрили сте и СитеГроунд. То укључује верзију Вееблиа „цоннецт“ у ваш план. Као што можете прочитати у нашем Веебли прегледу, лако је један од најбољих градитеља веб локација у околини, уклапа се у низ лепих шаблона, интерфејса који је једноставан за употребу и интеграција трећих страна..

опције за блог

Укључена верзија обично покреће 5 УСД месечно, што вам омогућава да користите бесплатну верзију Веебли-а са вашим доменом. Ако вам је потребна проширена медијска функционалност или додатне функције е-трговине, свој план можете надоградити било када.

ДреамХост

ДреамХост, као што је СитеГроунд, укључује већину функција у својим плановима. Међутим, на врху ствари су функције специјализованије. На примјер, намјенски сервери долазе с додатном ДДоС заштитом и приступом роот-у, док хостинг у облаку вам омогућује кориштење било којег ОС-а који желите. Ипак, већина ових карактеристика фокусирана је на развој. 

На заједничком крају ствари, на којем ће већина људи слетјети, ДреамХост се брине за то уместо вас. Ваш план укључује пуну ССД меморију, бесплатан ССЛ / ТЛС сертификат и дневне копије. Постоје и додатне безбедносне функције, којих ћемо се дотакнути у петом колу. 

Попут СитеГроунд-а, и ДреамХост има неке карактеристике специфичне за ВордПресс. Иако није тако специјализован као Пагели, ДреамХост га вреди више од просека (прочитајте наш Пагели преглед). 

То укључује ВордПресс инсценацију, неограничен ЦДН и плаћену верзију Јетпацка. Најскупљи управљани ВордПресс план такође долази са ДреамЦаре-ом, који вам даје посвећен тим ВордПресс стручњака који ће вам помоћи у напредном решавању проблема.

Корисници који нису ВордПресс, на срећу, имају алат за изградњу своје веб странице. ДреамХост у своје планове укључује Ремикер, интерни градитељ веб локација. Ремикер нема котлете да би се попео на врх, али то је добра понуда, поготово јер градитељи веб локација развијених од стране домаћина обично усисавају (прочитајте пример ГоДадди ГоЦентрал рецензије за пример).

дреамхост-ревиев-ремикер

Интерфејс је минималан, са стилом блока који подсећа на Вебноде (прочитајте нашу Вебноде рецензију) и избором тема који би чак и СкуареСпаце учинио поносним (прочитајте наш СкуареСпаце преглед). 

Иако је то све добро и добро, најимпресивнији део Ремикера је да веб локацију можете да извозите директно у ВордПресс. То значи да можете искористити одличне теме и једноставан интерфејс за изградњу веб странице, а истовремено употребљавате снагу ВордПресс-а да бисте управљали њиме.

Прве рунде мисли

Наш први круг није лаган, а ни наредни кругови неће бити лагани. СитеГроунд и ДреамХост су неке од најбоље заокружених услуга када су у питању функције, чинећи или један солидан избор.

Међутим, ми дајемо победу СитеГроунд-у јер укључује бољег састављача веб страница и уводи основне функције ВордПресс-а за мање новца. Упркос томе, овај круг би могао да се љуља у оба правца.

Рунда: Карактеристична тачка за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ДреамХост Лого

2

Цена

Цијене су тешка тема за веб домаћине. Као што можете видети у нашем прегледу Арвике, индустрија је добро упозната са уметношћу обмане и захтева једну цену током процеса одјаве док не дође време за уношење података о плаћању. Чини се као да неки домаћини намерно отежавају разумевање свог плана цена тако да вам то може дати низак ни трошак када дође време за одјаву. 

Немамо времена за те глупости и претпостављамо да немате ни њих. Овај круг се не фокусира само на стварну цену сваког домаћина, већ и на то колико јасно веб домаћини комуницирају о тој цени. Надаље, процијенит ћемо расположива трајања и гаранције поврата новца. 

СитеГроунд

СитеГроунд има веома јефтине заједничке планове. Ипак, цена се не разликује много од осталих веб хостова. На пример, 1&1 ИОНОС – што, као што можете прочитати у нашем 1&1 ИОНОС преглед, има неке од најјефтинијих цена око – покреће исту стопу као СитеГроунд. Међутим, листа значајки СитеГроунд-а је далеко импресивнија. 

Подељени планови су пристојни, али највише се истичу ВордПресс планови. Они су исте цене као и стандардни дељени планови са истим слојевима, али долазе са ВордПресс карактеристикама, укључујући СуперЦацхер и постављање. Ове функције се обично налазе само на скупо управљаним ВордПресс домаћинима, а ДреамХост је један од њих. 

Транспарентност је такође присутна. Као и сви домаћини, СитеГроунд нуди уводну стопу која скаче по обнови. Иако није толико попуст од Хостинг24 (прочитајте наш преглед Хостинг24), то је отприлике оно што бисмо очекивали од већине домаћина. Срећом, то се јасно саопштило током процеса одјаве. Поред тога, СитеГроунд вам омогућава да месечно прођете без казне, што је ретко. 

Када се узме у обзир цена, гаранција поврата новца изгледа неуобичајено. СитеГроунд нуди стандардних 30 дана за дељене планове, што је у реду, али није импресивно у поређењу са ИнМотион Хостингом (прочитајте нашу рецензију ИнМотион Хостинг). Поред тога, СитеГроунд омогућава само 15 дана за хостинг у облаку, а наменски хостинг уопште нема период поврата новца.

ДреамХост

Не постоји домаћин који је транспарентнији од ДреамХоста када је у питању цена. Постоји једноставан преклопник на свакој страници производа који приказује месечне и годишње стопе, од којих се последња односи на три године. Цена се мења само ако идете месечно или не, поједностављујући то што знате шта плаћате.

Иако је то довољно импресивно, ДреамХост је јефтинији од већине других услуга. Узмимо, на пример, иПаге. Као што можете видети у нашој рецензији иПаге, она рекламира планове у износу од око 2 долара месечно. Међутим, тај износ добијате само ако купите три године хостинга, а он обнавља скок на 8 УСД месечно. 

У супротности са ДреамХост-ом, разлика је јасна. Уштедећете мало више новца ако одете са дугим трајањем, али месечна цена није лоше. Поред тога, трошите само 6 УСД месечно по обнављању. Иако у почетку можда не изгледа тако, ДреамХост је један од најјефтинијих пружатеља веб хостинга у околини. 

Ако испробате план и промените своје мишљење – иако сумњамо да хоћете – и ви сте покривени. ДреамХост нуди 97 дана за поврат новца, што оспорава само гаранција поврата новца А2 Хостинг (прочитајте нашу рецензију А2 хостинга). Штавише, прозор за повраћај новца односи се на било које време трајања. То значи да ако одлучите да идете месечно, још увек имате пуних 97 дана да вратите сав свој новац назад.

Два круга мисли

Још једном имамо блиски круг, али ни приближно тако близу првог. СитеГроунд је сигурно бољи од ФатЦов-а када је у питању цена, али у поређењу са ДреамХост-ом, он пада равно (прочитајте нашу ФатЦов рецензију). ДреамХост је јефтинији, даје већу флексибилност у трајању и долази са издашнијом гаранцијом поврата новца.

Рунда: Цена за ДреамХост

СитеГроунд Лого
ДреамХост Лого

3

Лакоћа коришћења

Неки домаћини су беспотребно тешки за употребу – прочитајте наш преглед ЛунарПагес-а за пример – што ову рунду чини веома важном. Тестирали смо СитеГроунд и ДреамХост од куповине до подешавања да бисмо проценили колико је лако купити план и покренути веб локацију..

СитеГроунд

Веб локација СитеГроунд је обмањујуће јасна. Постоји само неколико различитих производа – за разлику од ГоДадди (прочитајте нашу рецензију ГоДадди) – што олакшава проналазак врсте хостинга који требате да купите. Поред тога, лако је упоредити нивое на свакој страници производа. Уместо да вас утопи у техничким детаљима, СитеГроунд приказује количину складиштења која подржава сваки ниво, као и колико посетилаца може да прими.. 

Те информације преносе на одлазак. То је безболан процес без икаквих досадних додатака или дуготрајних поступака подешавања (прочитајте наш преглед Намецхеап-а да бисте то видели на делу). СитеГроунд је једноставан за употребу током поступка одјаве, али обмана долази након што поставите своје вјеродајнице. Тада се ствари прилично мењају. 

Контролна табла рачуна, која управља вашим подацима о наплати и услугама, је прилично застарела. Иако им се естетика не чини тако важном, они су овде. Навигација пати јер СитеГроунд сакрива истакнута подешавања са небитним поставкама, што отежава проналажење онога што тражите.

ситегроунд-ревиев-цпанел

Требало је времена да нађемо чак и цПанел који је СитеГроунд одмах дисквалификовао из нашег најбољег веб хостинга са водичем цПанел. цПанел је сам по себи у реду, иако није тако леп као ЈустХост (прочитајте наш ЈустХост преглед). Попут надзорне плоче рачуна, цПанел је ограничен на средину екрана, носећи тоталну естетику.

ДреамХост

ДреамХост је једноставан за употребу од куповине до подешавања. Као што је споменуто у другом кругу, можете пребацити цене са странице производа, олакшавајући одабир плана и трајање без обавезе на процес одјаве. Једном када сте тамо, ДреамХост вам омогућава да кренете на пут што је брже могуће. 

Процес одјаве подијељен је на три корака, а сваки има само неколико опција. Постоје динамични елементи који се крећу преко екрана на сваком кораку, а иако то сам по себи не чини ДреамХост лакшим за употребу, свакако га чини лепшим. Јасно је да је ДреамХост стало, показујући ниво квалитета за који мало услуга може да иде у корак. 

Након потврђивања плаћања, ДреамХост вас директно пребацује на страницу за креирање лозинке, заобилазећи досадну и застарјелу праксу слања ваших вјеродајница е-поштом. 

дреамхост-ревиев-цонтрол-панел

Након што завршите, можете се пријавити. За разлику од СитеГроунд-а, цПанел није доступан. Уместо тога, ДреамХост користи власнички контролни панел који комбинује управљање налогом и веб страницама у једну област. То олакшава прескакање у различита подручја без потребе за отварањем неколико картица. 

То је речено, није без грешке. ДреамХост не само да комбинује управљање веб локацијама и налозима на једном подручју, већ комбинира и све остале услуге. То значи да на левој страни менија који се користи за навигацију има више уноса који су небитни, слично као Мидпхасе (прочитајте наш Мидпхасе преглед). Иза тих предмета стоје рекламе за куповину услуге. То не уништава искуство, али ипак је неугодно. 

Три округле мисли

Иако су СитеГроунд и ДреамХост неки од наших омиљених провајдера, они имају меке тачке и овај круг их је приказао. Оба су једноставна за коришћење путем карата, али имају неких проблема када је реч о управљању налогом. За СитеГроунд познат је, али застарјели приступ, док је за ДреамХост свеж, али не у потпуности осмишљен систем.

Близу је, и нажалост, затвара се из погрешних разлога. Међутим, имајући у виду да је ДреамХост модерно преузео управљање веб локацијама, он заслужује победу. Вањске могућности су неугодне, али их је лако занемарити када добијете земљу.

Коло: Лакоћа употребе за ДреамХост

СитеГроунд Лого
ДреамХост Лого

4

Спеед анд Уптиме

Четврти круг је најобјективнији који имамо. Уместо да упоређујемо шта смо волели, а шта није, можемо да упоредимо резултате. Сваку услугу тестирали смо покретањем веб локације са њеним најјефтинијим планом и инсталирањем празне копије ВордПресс-а. Након тога, сајт смо провели кроз Пингдом тест брзине и учитавање утицаја како бисмо прикупили резултате. 

СитеГроунд

СитеГроунд је један од најбржих веб хостова које смо тестирали. У нашем Пингдом тесту, који мери брзину једног корисника, постигао је 96 од 100 – победио их је само Пагели. Као што видите у наставку, наше време учитавања било је готово три секунде, што није оно што бисмо очекивали за веб локацију без садржаја. 

сите-преглед-тест-брзина

Из графикона можемо закључити да је већи део времена био резултат ДНС резолуције, над којом СитеГроунд нема контролу. У овом конкретном тесту, ДНС захтеву је требало дуго да се испуни, што не би требало да буде проблем за већину људи. 

Важнија метрика је вријеме чекања – колико дуго је претраживач чекао да прими податке са сервера – што је било врло мало. То је вероватно захваљујући вишеструким слојевима кеширања СитеГроунд-а. 

Лоад Импацт показао је више перформанси СитеГроунд-а. Стрес смо тестирали на серверу слањем 50 виртуелних корисника у року од пет минута, а СитеГроунд је лако поднио притисак. Није било значајних промена у одговору и испунило је све захтеве. 

ситегроунд-преглед-лоадимпацт

За време нашег сервиса, нисмо приметили застоје. Ако доживите, ипак, СитеГроунд је покривао. Постоји 99,9-постотна гаранција продуженог времена да бисте заштитили веб локацију од било ког прекида рада. Ако ваша веб локација икад падне за више од 0,1 процената месечно, добићете бесплатан месец хостинга. Уз то, за сваки пуни проценат испод 99 процената добићете додатни месец. 

ДреамХост

ДреамХост је имао добре, мада не и импресивне резултате. Пингдом је био пристојан, ДреамХост се укључује у 90 од 100. Стварно време учитавања је било мало – мање од једне секунде – али то је зато што ДНС резолуција није дуго трајала. Већина времена учитавања била је посвећена времену чекања.

тест снова-брзина-брзина

Генерално, то значи да недостаје кеширање на страни сервера. Уместо тога, ДреамХост претражује садржај по директоријуму и служи га свежим, уместо да га служи из кеш меморије. Неки скупљи планови имају уграђен предмеморију, али ми тестирамо веб хостове на начин који су нам предали. Међутим, ДреамХост би могао бити знатно бољи ако следите кораке у нашем водичу за побољшање водича за време учитавања веб локација. 

Утицај оптерећења није био лош, али, још једном, видели смо боље. Иако није био толико недоследан као ГреенГеекс (прочитајте наш ГреенГеекс преглед), ДреамХост се борио да одржи доследност времена одговора као и СитеГроунд. Ипак, испунио је сваки захтев, сугеришући да на серверу постоји пуно ресурса за прихват скромног оптерећења. 

дреамхост-ревиев-лоад-импацт

Што се тиче продужења рада, ДреамХост има занимљиву политику. За разлику од уобичајене гаранције од 99,9 одсто, ДреамХост гарантује 100 одсто. Међутим, гаранција није тако издашна као СитеГроунд. За сваки сат услуге је у реду, добићете кредит за један дан хостинга. Међутим, постоји ограничење од 10 процената за ваш наредни период гостовања. То значи да ДреамХост не покрива станке након три сата месечно.

Четврте четврте мисли

Уз одговарајућу оптимизацију, ДреамХост би могао да ради као и СитеГроунд. Међутим, с обзиром на своје перформансе ван кутије, овај круг ће изгубити. СитеГроунд не само да је одмах бољи, већ доноси и издашнију гаранцију поврата новца.

Коло: Брзина и тачка трајања за СитеГроунд

СитеГроунд Лого
ДреамХост Лого

5

Сигурност и приватност

Наш последњи круг фокусиран је на безбедност и приватност, што је обично тема за наше ВПН прегледе. Иако се о веб хостингу не говори толико о могућностима и брзини, приватност и сигурност су овде једнако важни као и било где другде. У овом кругу погледаћемо колико добро СитеГроунд и ДреамХост штите ваше податке и веб локацију. 

СитеГроунд

СитеГроунд је оптерећен сигурносним функцијама, што је изненађујуће с обзиром на његове перформансе у првом кругу. СитеГроунд аутоматски штити вашу веб локацију изолирајући њен директориј, осигуравајући да заражена локација на вашем серверу неће упропастити пуно. Након тога, заштићени сте заштитним зидом веб апликација, аутоматизованим дневним копијама, бесплатним ССЛ / ТЛС сертификатом и АИ погоном анти-бот система. 

Међутим, није све укључено бесплатно. Као што можете видети у нашем поређењу СитеГроунд вс ИнМотион, заостајао је због недостатка скенирања злонамјерног софтвера. На располагању вам је алат – СГ Сите Сцаннер – који ће скенирати вашу веб локацију свакодневно због рањивости, али ће вам покренути и око 20 УСД годишње. 

Приватност је пристојна, али видели смо и боље. СитеГроунд не нуди приватност бесплатног домена (прочитајте нашу ВестХост рецензију за услугу која то чини) која би заштитила информације о регистрацији вашег домена од рудара података. 

С друге стране, политика приватности је одлична. СитеГроунд каже да “неће ни на који начин продати, изнајмљивати, делити или на било који други начин открити личне информације у комерцијалне сврхе”. То значи да сјеновите праксе брендова Ендуранце Интернатионал овдје не представљају никакву бригу (прочитајте наш примјер Сите5 за примјер тога). 

ДреамХост

ДреамХост је у својој лиги када је у питању безбедност и приватност. Уместо да тражи да купите додатну заштиту, ДреамХост укључује већину онога што вам је потребно бесплатно. То укључује дневне сигурносне копије, бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат и МодСецурити, који је заштитни зид веб апликација за Апацхе сервере. 

Међутим, недостаје скенирање злонамјерног софтвера. ДреамХост нуди у облику ДреамСхиелда, али то ће вам донети додатних 3 УСД месечно. За разлику од СитеГроунд-а, он скенира вашу страницу само недељно. То је речено, додатни трошак није заслужан. ДреамСхиелд ће очистити и сваки злонамерни софтвер који нађе, док ће СГ Сите Сцаннер једноставно обавестити о томе. 

Приватност доноси ДреамХост, који у нашој рецензији доноси савршен резултат. Приватност домена укључена је бесплатно са сваким доменом који региструјете. Политика приватности је непристојна, а ДреамХост зрцали став да неће продати ваше податке. Међутим, не морате да читате документ да бисте видели посвећеност компаније ДреамХост приватности. 

Године 2017. америчко Министарство правде (ДОЈ) затражило је да ДреамХост преда информације о веб локацији која је он домаћин: дисруптј20.орг. Уместо да то учини, ДреамХост се борио све до Врховног суда Васхингтон Д.Ц. ДОЈ је тражио податке о власницима и о 1.3 милиона или око ИП адреса које су посетиле локацију.

Док је ДреамХосту још увек наређено да преда неке информације, суд је признао да влада „нема право да копа по информацијама које се налазе на веб локацији ДреамХост“.

Пето коло мисли

Што се тиче сигурносних карактеристика, СитеГроунд и ДреамХост се равномерно подударају. Све укључује бесплатни алат за скенирање злонамјерног софтвера, па чак и то је само неколико долара месечно. 

Разлика у овом кругу се своди на приватност. СитеГроунд није лош када је у питању приватност, нарочито у поређењу са већином веб хостинга. Међутим, ДреамХост се заиста разликује по својој јасној посвећености заштити података корисника. 

Коло: Безбедносна и приватна тачка за ДреамХост

СитеГроунд Лого
ДреамХост Лого

6

Последње мисли

Као што смо раније рекли, сервис који заради три или више бодова биће наш победник. Овде је ипак мало неуредно. Три круга и једна, посебно, могла би ићи било којој служби, што би променило исход. Имајући у виду све, победник је ДреамХост, макар и по најнижим маржама. 

Победник: ДреамХост

Ако прегледате наше критике, видјет ћете да ми у стварности оцјењујемо ДреамХост испод СитеГроунд. То је ипак само најмањи износ. Изолирано верујемо да је ДреамХост најбоља опција. Међутим, насупрот остатку веб хостинг тржишта, СитеГроунд сјаји више. Без обзира коју услугу одаберете, нећете погријешити. 

Која је услуга по вашем мишљењу боља? Да ли ћете се држати ДреамХост-а или ићи са СитеГроунд? Јавите нам у коментарима испод. Као и увек, хвала на читању. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me