СитеГроунд вс Блуехост: Одлазак на душеке 2020. године

У овом упоређивању СитеГроунд-а и Блуехоста, поставићемо ове две услуге снабдевања једни другима да видимо шта ће се догодити на врху. Током пет рунди покушаћемо да утврдимо да ли изврсна листа функција СитеГроунд може надмашити неуспоредиву употребљивост Блуехоста, тако да можете пронаћи најбољу услугу за вас. 


СитеГроунд је рангиран на нашој листи најбољих пружатеља услуга веб хостинга и то с добрим разлогом. Између цена без глупости, одличне брзине и многих функција, идеалан је избор за готово било који веб сајт. Међутим, Блуехост је замало избацио свађу у нашем најбољем веб хостингу за ВордПресс водич. 

Међутим, ово поређење се одвија у вакууму. Привући ћемо друге пружатеље током читавог дела, али фокусирани смо на то како се такмичари постављају једни против других. Ако желите да видите како функционишу у стварном свету, прочитајте нашу рецензију СитеГроунд и Блуехост рецензију. 

Постављање борбе: СитеГроунд вс. Блуехост

Упоређивање ће се одвијати у пет рунди: карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и продужење рада, сигурност и приватност. На почетку сваког круга навести ћемо шта тражимо, а затим наставимо да видимо колико добро сваки провајдер задовољава наше критеријуме. На крају ћемо изнети своја размишљања и прогласити победника. 

Који год сервис побиједи у три или више рунди, узеће вам круну у цјелини. То је речено, обично није тако једноставно, као што можете видети у нашој поређењу са ДреамХост-ом и Блуехостом. Иако се трудимо да пронађемо оптималан избор за већину ситуација, не можемо да пронађемо најбољу опцију за све ситуације. 

Услуга коју идете зависиће од потребе вашег вебсајта. Због тога вам препоручујемо да у потпуности прочитате сваки одељак да бисте разумели зашто смо прогласили победника. У неким је ручама бољи избор јасан, а у другима је више нијансиран.

1

Карактеристике

Карактеристике су камен темељац сваке добре веб хостинг услуге. Кад бирате између пружатеља услуга, често се своди на додате које добијате јер су разлике у цени и брзини минималне. Овај круг ће се односити на то које су функције укључене у ваш план, као и колико су корисне те функције за раст вашег вебсајта. 

СитеГроунд

Када су у питању доброте, ниједна услуга није баш као СитеГроунд. Док Хостингер то руши длаком, али скоро сви остали даваоци услуга су краћи (прочитајте нашу Хостингер рецензију). Без обзира који тип или ниво хостинга купујете, СитеГроунд осигурава да имате основно стање како би веб локација остала у функцији, додајући неколико додатака за одређену услугу коју користите. 

На пример, управљани ВордПресс планови имају дугу листу карактеристика специфичних за ВордПресс, укључујући инсценацију, Јетпацк, СуперЦацхер и управљана ажурирања. Иако ништа посебно за веб хост усмереног на ВордПресс, попут Кинста (прочитајте нашу рецензију Кинста), ниска цена сајта СитеГроунд чини да ВордПресс функције сјаје.

ситегроунд-рецензија-суперцацхер

Корисници који нису ВордПресс ипак нису остављени на хладноћи. СитеГроунд, као и многи веб домаћини, укључује и веб локацију за прављење веб страница, али то није осредњи додатак као што смо видели са 1&1 ИОНОС (прочитајте наш 1&1 ИОНОС преглед). Уместо тога, имате приступ Вееблиу, који је вероватно најбољи алат за прављење веб локација који можете да купите, као што можете прочитати у нашем Веебли прегледу. 

Поред алата за изградњу, рачунају се основни подаци, укључујући аутоматизоване дневне сигурносне копије, бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат, интеграцију Цлоудфларе-а и неограничене адресе е-поште на вашем домену. СитеГроунд укључује све, и то укључује у све планове. Иако су специфичне карактеристике присутне на одређеним слојевима, основе обухваћају распон.

Блуехост

Блуехост је подједнако одличан када су у питању карактеристике. Изван домаћина мреже Ендуранце Интернатионал Гроуп, Блуехост је најбогатије функције, за разлику од рецимо иПаге-а (прочитајте нашу иПаге рецензију). Уз то, за те карактеристике често морате додатно платити, што Блуехосту даје мали недостатак за овај круг. 

Многе исте карактеристике су ипак присутне. Уз Блуехост, Веебли још увек можете бесплатно користити са својим доменом, а ВордПресс корисници и даље добијају инсценацију. Поред тога, контролна табла је направљена за ВордПресс, што олакшава управљање веб локацијама него икада до сада. 

гласно уредник

Доброте су једнаке, али основно није. Иако Блуехост нуди дневне сигурносне копије, приватност домена, ССЛ / ТЛС цертификат и спам превенцију, не нуди све те функције у плановима. Да бисте добили ЦодеГуард, који је алат за дневну израду сигурносних копија, приватност домена и СпамЕкпертс, мораћете да надоградите на најскупљи дељени план. 

Поред тога, многи основни садржаји су укључени преко нивоа, којима се већина ЕИГ-ових браће и сестара Блуехоста не може похвалити (прочитајте пример наше ФатЦов рецензије). Сви корисници свакодневно добијају сигурносне копије и бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат, што је више него довољно да нас задовољи за овај круг.

Прве рунде мисли

Овај круг је један од најближих у чланцима који упоређујемо, јер Блуехост и СитеГроунд одскакују због својих карактеристика. Блуехост поставља баријеру за неке функције, али оне нису кључне за покретање веб локације. Иако смо се трудили да то избегнемо, овај круг ће морати да буде изједначен.

Коло: Карактеристике Нема јасног победника, бодови за све

2

Цене

Веб хостинг је неуобичајен када су у питању цене. Иако, рецимо, у нашим ВПН рецензијама, гледамо само на цену, има више фактора који треба узети у обзир при веб хостингу, наиме транспарентност. Индустрија је ноторна по погрешном и варљивом одређивању цена, што значи да се овај круг неће састојати само од цене коју ћете платити, већ и колико је та цена јасна кроз наплату. 

СитеГроунд

СитеГроунд није тако транспарентан као, рецимо, ДреамХост када је у питању цена, али је бољи од већине (прочитајте наш ДреамХост преглед). Као што је случај са готово свим веб домаћинима, постоји уводна цена коју ћете платити за почетни термин, што значи да ће ваша месечна цена скочити када дође време за обнову.

Нажалост, тога нема, али СитеГроунд помаже у олакшању терета. За разлику од Арвике-а, ваша месечна цена се не мења у зависности од трајања (прочитајте нашу Арвике рецензију). То значи да без обзира да ли купите једну, две или три године дељеног хостинга, добијате исту снижену стопу за свој почетни мандат. 

Иако цене СитеГроунд-а нису тако ниске као Хостинг24 (прочитајте наш преглед Хостинг24), оне су у складу са оним што очекујемо. Поред тога, ВордПресс планови су иста цена као и уобичајени дељени планови док се њима управља, што чини СитеГроунд много привлачнијим од скупог управљаног ВордПресс веб домаћина, као што је Пагели (прочитајте наш Пагели преглед).

Ако испробате услугу и одлучите да није за вас, постоји 30-дневни прозор поврата новца, али односи се само на дељени хостинг и његове варијанте, као што су ВордПресс и ВооЦоммерце. Цлоуд планови добијају само 15-дневни прозор, а наменски хостинг не добија ниједан. Краћи период је прекид у односу на 90-дневно правило поврата ИнМотион Хостинг-а (прочитајте нашу рецензију ИнМотион Хостинг).

Блуехост

Прегледајући обе странице производа, опростићете се да мислите да ће Блуехост и СитеГроунд коштати исто. Иако се одређени планови слажу, Блуехостов погрешан модел цена значи да ћете често на крају плаћати више. Као и код СитеГроунд-а, постоји уводна стопа која ће вам уштедјети новац на почетном року, али та стопа није статична.

Што краће траје, то је виша цена. Оглашена стопа и горе наведена цена су само ако купите три године хостинга. Дељени пакети нуде се само у трајању од једне, две и три године, а месечној цени када одступите додате вам и долар. 

Поред тога, више додатака је унапријед одабрано при одјави, што ваш хостинг пакет чини још скупљим. Коначна цена није јасна ни до одјаве. Кад се саставе, често плаћате много више од конкуренције, упркос оглашаваном месечном курсу који је сличан ономе који нуде други веб домаћини. 

Што се тиче прозора поврата новца, Блуехост вам нуди 30 дана попут СитеГроунд-а. Није импресивно у поређењу са ИнМотион хостингом или А2 хостингом (прочитајте нашу рецензију А2 хостинга), али тешко је да се жалите када СитеГроунд нуди исто време. 

Два круга мисли

Цене, прозори за повраћај новца и трајање рачуна равномерно се подударају за Блуехост и СитеГроунд. Разлика се своди на то колико је цена јасна. Блуехост се обавезује да ћете извршити одјаву пре него што разјасните да краћа трајања коштају више, док је СитеГроунд јасан током целог процеса, чинећи ово коло једноставним.

Рунда: Ценовно место за СитеГроунд

3

Лакоћа коришћења

Иако је потребно извршити конфигурацију, нећете свакодневно приступати управљачкој плочи веб хостинга. Често ради у позадини, и мада је то тачно, не оправдава лоше дизајниран интерфејс. У овом кругу погледаћемо како је лако управљати хостинг пакетом, као и колико је једноставно доћи до одјаве. 

СитеГроунд

Као што је већ поменуто, СитеГроунд је кроз благајну јасан о цени коју плаћате, што вам помаже у лаганој употреби. Одабир хостинг пакета је такође једноставан, уз упоређивање функција за сваки ниво хостинга. У складу са тим, датирана контролна табла поставља амортизер на иначе бешавно искуство. 

Процес одјаве је једноставан, за разлику од Намецхеап-овог, који вас подвргава мукотрпно дугој наплати (прочитајте рецензију Намецхеап). Након што завршите, можете да приступите контролној табли која вам омогућава да видите детаље налога, ажурирате податке о наплати и купите додатне услуге. 

Међутим, то је очајничка потреба за подизањем лица. Чак и буџетни веб домаћини, попут ВебХостингБузз, управљају интуитивним и привлачним интерфејсом, док се СитеГроунд само осећа глупим и неуобичајеним (прочитајте нашу рецензију ВебХостингБузз). Функционалност постоји, али лијепо лице не боли.

ситегроунд-ревиев-цпанел

Једном када пронађете цПанел – то је помало процес, као што можете прочитати у нашој рецензији – искуство се стеже, али само незнатно. цПанел је управо датиран иако је употребљив као и било која друга имплементација. Иста пресуда важи за њу: СитеГроунд не ограничава вашу функционалност, али више напора у дизајну би вам помогло.

Блуехост

Блуехост се више бори када је реч о одјави због погрешних цена и унапред изабраних додатака, али контролна табла је толико одлична да је напорни процес више него замишљен. Након плаћања за свој рачун, поставићете лозинку и прећи на контролну таблу. 

Ако користите једног од наших најбољих управљача лозинкама, имаћете проблема. ЛастПасс смо користили за генерисање сигурне лозинке, али копирање и лепљење неће радити (прочитајте наш ЛастПасс преглед). Чини се да на екрану за креирање лозинке можете да унесете само лозинку, што је смешно с обзиром на то колико су корисни и распрострањени менаџери лозинки. 

Срећом, ти проблеми се брзо заборављају када једном притиснете управљачку плочу. Блуехост користи модификовани цПанел за мешање вашег фактурисања и управљања хостингом у јединствен интерфејс, и то тако добро да је Блуехост зарадио место на нашем најбољем веб хостингу са водичем цПанел..

блуехост-преглед-контролна табла

Уз то ће ВордПресс корисници сматрати да је контролна табла најкориснија. Блуехост вам омогућава да управљате многим аспектима своје веб локације ВордПресс са контролне табле, укључујући додатке и теме. Поред тога, можете подесити инсценацију за ВордПресс веб локацију без пријављивања на ВордПресс позадину.

Три округле мисли

Блуехост се спотакнуо приликом одласка, док је СитеГроунд чврст. Међутим, морат ћете издржати наплату само једном, а Блуехост има јасну предност након обраде плаћања. Иако СитеГроунд има исту функцију, Блуехост показује да модеран интерфејс може много да напредује у употребљивости.

Коло: Лакоћа употребе за Блуехост

4

Спеед анд Уптиме

Од свих области које гледамо код пружатеља услуга веб хостинга, брзина и продужење радног времена су можда најважније. Користимо два алата за процену брзине веб хостинга: Тест брзине Пингдом-а и Учитавање утицаја. Између њих можемо видети не само колико се брзо учитава веб страница, већ и колико је успешан када више корисника истовремено покушава да му приступи..

СитеГроунд

СитеГроунд је један од најбржих веб хостова које смо тестирали. Зарадио је 96 од 100 на Пингдом Спеед Тест-у, највише захваљујући СуперЦацхер-у. Тај интерни алат за кеширање значајно смањује време учитавања, што је посебно корисно за веб локације базиране на базама података, као што су оне које користе ВордПресс.

сите-преглед-тест-брзина

Као што видите на горњем графикону, СитеГроунд је имао дуго време учитавања, али већина је то била због ДНС резолуције, што само значи да је провајдер домена који смо користили – у овом случају ГоДадди (прочитајте нашу рецензију ГоДадди) – био спор . Метрика „чекање“, што је најважније, имала је мало времена. 

Крећући се даље, користили смо Лоад Импацт за слање 50 виртуелних корисника на сервер у току пет минута. Како се корисници гомилају, желимо да видимо како се веб домаћин враћа мало без ХТТП грешака и одржавамо доследно време одзива. Као што можете видети на графикону испод, СитеГроунд је испунио задатак. 

ситегроунд-преглед-лоадимпацт

СитеГроунд има и најискренију гаранцију за продужетак коју смо видели. Гарантовано вам је 99,9 одсто продуженог рада, до 99 одсто. Ако паднете у тај опсег, добићете месец дана бесплатног хостинга. Сваки проценат испод тога вам такође даје бесплатан месец гостовања, што је одлично.

Блуехост

Блуехост се такође добро показао у нашем тесту брзине, али не тако добро као СитеГроунд. Оценио је 94 од 100, са двоструко већим временом за метрику „чекање“. Иако није тако добар као СитеГроунд, Блуехост је бржи од већине пружатеља веб хостинга, што значи да можете постићи оптималне перформансе уз њега све док слиједите наше упуте за побољшање упутства за учитавање веб локација.. 

блуехост-тест-брзина-тест

Као и СитеГроунд, много се кеширања догађало, иако се чини да СуперЦацхер делује боље, макар и незнатно. Можете побољшати време учитавања на платформи као што је ВордПресс инсталирањем додатног додатка за кеширање (прочитајте водич за почетнике о коришћењу ВордПресс-а да бисте сазнали како). 

Извели смо исти тест Лоад Импацт на Блуехосту као и на СитеГроунд, али са много другачијим резултатима. Блуехост је имао велики број ХТТП грешака током, што сугерише да има превише корисника набијених на сервер. Већину времена наша веб локација имала је време одзива 0 милисекунди, што значи да корисник није могао да јој приступи.

блуехост-ревиев-лоад-импацт

То у комбинацији са гаранцијом продужетка, или недостатком исте, завршава ову рунду на малим нотама. Блуехост наводи “сложеност” дељеног хостинга као разлог да не гарантује продужење радног времена. Као што смо рекли у нашој рецензији, иако други веб домаћини могу да дају гаранцију за продужење рада, веб домаћин Блуехостовог калибра требало би да буде у могућности да.

Четврте четврте мисли

Иако се резултати Пингдом Спеед Тест за оба пружаоца равномерно подударају, СитеГроунд има јасну предност када је у питању гаранција за продужење рада и наш тест оптерећења. Можете да постигнете сличну брзину са Блуехост-ом, али вероватно ћете морати да надоградите на скупљи план да бисте видели слично руковање теретом као СитеГроунд.

Коло: Брзина и тачка трајања за СитеГроунд

5

Сигурност и приватност

Наш пети и последњи круг размотриће безбедносне карактеристике које укључују СитеГроунд и Блуехост, као и колико су забринути за заштиту ваше приватности. Између та два подручја можемо видјети колико добро сваки веб домаћин не само што штити вашу веб локацију од пријетњи, већ и како вас штити.

СитеГроунд

СитеГроунд има одличну листу безбедносних функција, посебно за дељене кориснике. Једна од брига код дељеног хостинга је да лоша јабука може заразити серију, а малваре се премешта на друге веб локације на серверу. СитеГроунд користи изоловане именике за сваку од својих веб локација, међутим, значи да једна заражена веб локација неће покварити остатак. 

Уз то је укључен и сјајан сигурносни пакет. Трифекта сигурносних функција је присутна, што значи да добијате дневне сигурносне копије, скенирање злонамјерног софтвера и бесплатни ССЛ / ТЛС цертификат. Постоји заштитни зид веб апликација, АИ-систем покретан против бота и СпамЕкпертс такође. 

Приватност није добра, али није ни лоша. Иако СитеГроунд не укључује приватност бесплатних домена попут Мидпхасе и ВестХост (прочитајте наш Мидпхасе преглед и ВестХост преглед), наплаћује вам само 1 УСД месечно. Нисмо забринути због плаћања приватности домена, али политика приватности је добра. 

СитеГроунд каже да неће „продати, изнајмљивати, делити или на било који други начин открити личне информације у комерцијалне сврхе ни на који начин“. Не постаје много јасније од тога. Иако СитеГроунд сакупља стандардне информације од вас, оне се не користе зарад добити, што многи веб домаћини не могу рећи (прочитајте нашу рецензију ХостГатор за више о томе).

Блуехост

Блуехост има солидну листу безбедносних карактеристика, за разлику од ЕИГ-ове браће и сестара. Укључује бесплатне дневне копије преко планова, као и ССЛ / ТЛС сертификат. Многе сигурносне карактеристике на страни сервера су нејасне, упркос нашим покушајима да разјаснимо. 

Неколико смо пута питали о заштитном зиду веб апликација, дистрибуцији превенције напада због одбијања услуге и заштити од малвера на страни сервера. Иако већина веб хостова укључује те функције, Блуехост је одбацио то питање. Желели бисмо да верујемо да су ове карактеристике присутне јер обично јесу, али не можемо то сигурно рећи. 

Ипак, приватност је много више забрињавајућа. Као што је споменуто, Блуехост је у власништву ЕИГ-а, што је лоше за приватност. Приватност домена кошта више, а ваши лични подаци се третирају као предност, а не као осетљиви подаци. 

ЕИГ може да дели информације са Гоогле-ом, Фацебоок-ом, Веризон-ом, ВП-ом почетником, Бинг-ом и другим, што је истакнуто у својој опсежној политици приватности. Има доста легалног жаргона, али ниједна количина дима и огледала не може маскирати да ЕИГ послује у продаји ваших података. Ако сте забринути за приватност, Блуехост, као и сви други ЕИГ брендови, требало би да вам буду последња пажња.

Пето коло мисли

СитеГроунд је бољи у погледу безбедности и приватности од Блуехоста, упркос Блуехосту који укључује више него ЕИГ браћа. Иако Блуехост није лош у већини позиција, његова приватност је грозна, гурајући СитеГроунд у победничку столицу у овом последњем колу.

Круг: Безбедносна и приватна тачка за СитеГроунд

6

Последње мисли

Са три победе и једним ремијем, СитеГроунд је наш шампион. У првих неколико рунди дошло је до блиске битке између њих двојице, али како се упоређивање наставило, постало је јасно да је СитеГроунд супериоран. Иако не скаче и омета се боље, има довољно незнатних предности да буде свеукупно бољи веб домаћин. 

Победник: СитеГроунд

Оно што је убило Блуехост, међутим, била је његова приватност. Сви брендови ЕИГ-а губе огромне поене за приватност, што је невоља са обзиром да је Блуехост иначе солидна опција. 

Слажете ли се да је СитеГроунд боља опција? Ако не, зашто волите Блуехост? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me