Ни Намецхеап ни ГоДадди нису се уврстили у наш најбољи водич за хостинг, али један је био много ближи другом. Како су се два домаћини регистратора окренули-веб-домаћини, само се чинило прикладним да се ова двојица супротставе једни другима у мечевима Намецхеап против ГоДадди. Иако ГоДадди има значајно већи удио на тржишту, то није нужно најбоља опција. 


ГоДадди нам није странац у поређењу, узимајући нека од највећих имена у индустрији у нашем СитеГроунд-у против ГоДадди-а и ХостГатор-а насупрот ГоДадди-у. С друге стране, Намецхеап је новост, ретко која глуми у нашим водичима. Без обзира на то, то је импресиван домаћин с обзиром на цену. 

Даћемо све од себе да вам пружимо јасну опцију до краја ове поређења, али требало би да се ипак обратите нашем прегледу ГоДадди и Намецхеап прегледу. Тамо ћете видети како ове две услуге прелазе на шире тржиште веб хостинга, а не само у изолацији.

Постављање борбе: Намецхеап вс. ГоДадди

Појединачне услуге процењујемо у осам одељка, а сваки је део онога што сматрамо виталним за веб домаћина. Међутим, поређења не могу приуштити да имају читавих осам одељка, јер би то чинило беспотребно дугачким и неправедним. Иако ћемо и даље покривати све што радимо у својим уобичајеним прегледима, овде смо одељке сажели у пет рунди. 

Ове рунде су: карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и сигурност. Свако коло почиње тако што ћемо поставити позорницу са оним што тражимо. Затим ћемо мало разговарати о свакој услузи и размотрити начине на који се слажу. На крају сваког круга прогласићемо победника и доделити бод.

Има укупно пет бодова, а сервис са највише бодова на крају биће окруњен шампионом. Иако користимо овај систем да бисмо лакше одредили коју услугу преферирамо, то није једино разматрање. Као што смо видели у више поређења раније (попут наших СитеГроунд вс ДреамХост и А2 Хостинг у односу на СитеГроунд поређења), не постоји увек јасни победник. 

Због тога предлажемо да прочитате сваки круг да бисте разумели зашто смо донели нашу одлуку. Неки кругови су резани и суви, али други имају мало више нијансе.

1

Карактеристике

Значајке постају све важније код услуга веб хостинга. На пример, неколико стотина долара рекламних кредита са иПаге-ом почиње да изгледа лошије у поређењу са ЛитеСпеед серверима Хостингера (прочитајте наш иПаге преглед и Хостингер преглед). У складу с тим, има много значајки које треба размотрити (прочитајте нашу рецензију А2 хостинга за пример тога), па уместо да се фокусирамо на специфичности, размотрит ћемо три општа подручја. 

Добра услуга хостинга требала би имати алате који вам помажу у изградњи, оптимизацији и сигурности ваше веб локације. Све што падне под те кишобране задовољава оно што тражимо у овом кругу.

Намецхеап

Назив карата, као што име имплицира, је јефтин. С обзиром на цену, листа карактеристика је импресивна, мада је тешко занемарити да недостаје неколико основа. Можете са сигурношћу добити пакет за мање од конкуренције, али можда ћете морати потражити неке друге услуге да бисте се осетили у потпуности. 

Срећом, Намецхеап покрива основе. Укључује рудиментарни градитељ веб страница с прегршт пристојних тема и опција за е-трговину. “Рудиментар” је најбољи начин да се то опише. Иако можете да направите веб локацију, она неће бити толико функционална или лепа као веб локација са једним од наших најбољих градитеља веб локација, као што је Вик (прочитајте нашу Вик рецензију).

намецхеап-ревиев-буилдер веб страница

Ако вам није стало до градитеља, увек можете користити Веебли или Стрикингли, а оба су доступна преко продавнице апликација (прочитајте наш Веебли преглед и Стрикингли преглед). Поред тога, Намецхеап нуди приватност домена, дневно прављење резервних копија, брод бесплатних ССЛ / ТЛС сертификата и интеграцију са Гоогле Аппс. 

Та листа карактеристика би учинила чак и СитеГроунд поносним (прочитајте нашу рецензију СитеГроунд). Међутим, Намецхеап има један необичан пропуст. Добијате бесплатан домен са својим планом, али то мора да буде домен „.вебсите“. Скоро сви домаћини нуде бесплатан домен “.цом”, па је чудно видјети како Намецхеап прескаче поред њега.

ГоДадди

ГоДадди је несумњиво један од најпопуларнијих провајдера веб хостинга око нас, али мораћете потрошити много да бисте приступили тим функцијама. ГоДадди као један од највећих домаћина нуди све, од пословних бројева до више градитеља веб страница, али већина тих функција долази а ла царте. 

То је приказано у заједничким плановима ГоДадди-а. Прве две, на пример, немају бесплатан ССЛ / ТЛС сертификат. Ниједан од заједничких планова такође нема дневну израду резервних копија или скенирање злонамјерног софтвера. Иако неки домаћини ове критичне карактеристике замењују блиставим (прочитајте на пример нашу веб страницу 5), ГоДадди не. 

Када купите хостинг пакет, добијате, па и хостинг пакет. То је у реду концепт, али ГоДадди вам даје минимални минимум и наплаћује више, што ћемо истражити у наредном кругу. Једини изузетак су ВордПресс планови који су препуни довољно функција да буду достојне најбољег веб хостинга за ВордПресс водич. 

Чак ни не добијате бесплатног градитеља веб локација, што је посебно неугодно с обзиром да ГоДадди има свој властити програмер (прочитајте нашу рецензију ГоДадди ГоЦентрал у вези са нашим размишљањима). Иза сваког угла, чини се да ГоДадди жели више новца. То пружа све, али другде можете добити пуно више функција за много мање новца. 

Прве рунде мисли

Именице и ГоДади недостају када су у питању функције. Међутим, једном очигледно недостаје више него другом. Намецхеап има неке чудне пропусте у својим заједничким плановима, али пакет функција је у целини солидан. ГоДадди, са друге стране, укључује готово ништа осим ако не купујете скупи ВордПресс план. Из тог разлога, доделит ћемо Намецхеап-у за овај круг.

Коло: Карактеристичне тачке за Намецхеап

Намецхеап Лого
ГоДадди Лого

2

Цена

Цијене су сложени круг за већину веб хостинга, а нажалост, то је случај овдје. Иако није тако варљив као Арвике (прочитајте нашу рецензију Арвике), један од наших конкурената има сложену и збуњујућу схему цена. У овом кругу ћемо погледати како јасно Намецхеап и ГоДадди преносе цену током процеса одјаве, као и саму цену..

Намецхеап

Име траке имена није само разговор. То је далеко једна од најјефтинијих услуга веб хостинга. Иако ће вам Хостинг24 понудити нижу уводну стопу (прочитајте нашу рецензију Хостинг24), Намецхеап је без премца у односу на остале услуге – укључујући врло јефтину 1&1 ИОНОС (прочитајте наш 1&1 ИОНОС рецензија).

Укратко, Намецхеап је епитет јефтиног веб хостинга, али више од тога, то је епитет јасног веб хостинга. Шема цена је једноставна за разумевање, а Намецхеап нуди све своје планове у трајању од једног месеца или једне године. Добићете попуст од 6-7 процената годишње, а ту цену можете проверити директно на свакој страници производа. 

Схаред и ВордПресс планови користе ту структуру, док ВПС и наменски корисници такође могу плаћати квартално. Планови препродавача, који су само снопиви прекинутих заједничких планова, могу трајати чак две године. Најимпресивнији дио су, међутим, сервери посвећени чишћењу. Иако су мање модерни од наменског сервера на ЛунарПагес (прочитајте наш преглед ЛунарПагес-а), сервери за уклањање Намецхеапа омогућит ће вам да будете посвећени хостингу за мање од 50 УСД месечно. 

Ако испробате услугу и одлучите да вам се не свиђа, имате 30 дана да добијете повраћај за све услуге осим ВПС-а, који одобрава само две недеље. Видели смо много дуже прозоре за повраћај новца (прочитајте нашу рецензију ИнМотион Хостинг за један од њих), али Намецхеап је у складу са већином тржишта са 30-дневном гаранцијом поврата новца..

ГоДадди

Као један од највећих доступних веб домаћина, требало би доћи мало изненађење што ГоДадди има изузетно густу листу планова. Сама количина може пронаћи план збуњујући, али ГоДадди не помаже ствар у својој збуњујућој схеми цена. 

На пример, најјефтинији дељени план почиње од око 3 УСД месечно и обнавља се од 8 УСД месечно. То је стандард за већину домаћина, али оно што ГоДадди не разјашњава је да ће то коштати 11 долара месечно ако се претплатите на мање од годину дана. За поређење, ДреамХост нуди заједнички план богатијих функција који само обнавља 6 УСД месечно, без обзира на трајање (прочитајте нашу рецензију Дреамхост). 

ГоДадди није најскупља услуга веб хостинга коју смо видели (прочитајте нашу страницу Пагели за то), али с тим колико мало добијате са сваким планом, тешко је уопште веровати у оглашену цену. Да бисте добили исте функције које добијате са ДреамХост-ом или СитеГроунд-ом, платићете дупло или троструко коришћењем ГоДадди-а. 

Ни гаранција за поврат новца не гарантује много. Имате стандардних 30 дана да вратите новац, али само ако сте купили хостинг или годину дана или више. Ако кренете са тромесечном опцијом – која је једини избор изван године или више – имате само 48 сати да се предомислите. 

Два круга мисли

ГоДадди је скуп, збуњујући и сложен, док Намецхеап јасно приказује цену коју ћете платити. Чак и ако услуге коштају исто, Намецхеап ће победити у овом кругу. Сматрамо импресивним да је Намецхеап тако јасан, а да цена буде тако ниска.

Рунда: Тачка цена за Намецхеап

Намецхеап Лого
ГоДадди Лого

3

Лакоћа коришћења

Много је ствари које треба да ураде у подешавању веб локације са веб хостом, од избора одговарајућег плана до пресељења датотека са веб локације до учења око контролне табле. Иако ово може бити тешко, видели смо неколико домаћина који чине процес атрактивним и узбудљивим, попут Кинста (прочитајте наш Кинста преглед). У овом кругу детаљно ћемо описати наша искуства са Намецхеап-ом и ГоДадди-ом. 

Намецхеап

Намецхеап има једноставан поступак одабира плана, али наплата траје дуже него што је потребно. Сваки корак има своју наменску страницу, што значи да ћете на једној страници отворити налог, на другој унети податке о плаћању, на следећој уписати своје податке за наплату и тако даље. Због тога се читав процес осећа непотребно дуго, посебно зато што би га Намецхеап могао сажети на страницу или две. 

Једна од страна је да можете одмах поставити лозинку, уместо да прелазите путем е-поште како бисте пронашли акредитиве за пријаву (прочитајте наш ХостГатор преглед за пример тога). На контролну таблу можете да се пријавите одмах након куповине плана.

намецхеап-ревиев-аццоунт-надзорна табла

Међутим, надзорна табла је разочаравајућа. То је очигледно реликт од тренутка када је Намецхеап био једноставно регистратор домена, а скоро сви табутери упућују вас на куповину хостинга за домене које сте регистровали. То отежава проналажење основних опција, попут цПанела, јер су оне закопане испод обруча. 

цПанел је у реду, зрцаливши све типове нашег најбољег хостинга са водичем за цПанел. То, међутим, не уклања Намецхеап. Уместо да је обновио услугу како би се такмичио са модерним веб домаћинима, Намецхеап је проширио своје услуге, остављајући иза себе контролни панел који није ни приближно тако функционалан колико би требао бити. 

ГоДадди

ГоДадди је сличан Намецхеап-у када је у питању једноставна употреба. Међутим, избор плана са ГоДадди-ом је много тежи. ГоДадди не само да има дужи списак планова, већ их приказује на недоследан начин. На пример, дељени хостинг има више подтипова, али неки од тих подтипова ће довести до потпуно другачије странице производа. 

Као што смо напоменули у нашем прегледу, чини се као да је ГоДадди све елементе свог вебсајта дизајнирао изоловано и саставио их након чињенице. Дизајн је естетски складан, али навигација је све само. Благајна је једноставна, на срећу, иако је ГоДадди унапријед одабрао неколико додатака. 

годадди-ревиев-инструментна табла

Намецхеап и ГоДадди постају много сличнији када је реч о контролној табли. Као и његов конкурент, ГоДадди се очигледно фокусира на регистрације домена. У складу са тим, контролна табла ГоДадди-а није толико претрпана као Намецхеап-ова. Иако је ограничен у функцији, ГоДадди олакшава проналазак цПанела. 

цПанел је у реду, иако није тако дубоко интегрисан као Блуехост (прочитајте наш Блуехост преглед). Састављање је онолико залиха колико их има, без додатних секција или апликација у интерфејсу. Речено је да долазак на цПанел није проблем, што је важније за овај круг.

Три округле мисли

ГоДадди и Намецхеап се снажно фокусирају на регистрације домена. Обоје такође нуде цПанел. Међутим, ГоДадди је наш победник због уједно организованог поступка одјаве и једноставније контролне табле. Намецхеап је испуњен превише нереда током одјављивања и управљања хостингом. 

Коло: Лакоћа употребе за ГоДадди

Намецхеап Лого
ГоДадди Лого

4

Спеед анд Уптиме

У овом кругу упоређујемо брзину и време продукције веб хостинга компаније Намецхеап и ГоДадди. Ми тестирамо перформансе веб хостинга тако што смо покренули веб страницу са најјефтинијим дељеним планом и на њу инсталирали празну копију ВордПресс-а. 

Након тога, сајт покрећемо кроз два мерила – Пингдом тест брзине и учитавање утицаја – како бисмо утврдили колико су добри. Све то радимо као нормални купац, што значи да немамо сервер трећи.

Намецхеап

Намецхеап се показао добро током нашег Пингдом теста, али видели смо и боље. Све у свему, сајт се учитао за мање од секунде. Упркос томе, Пингдом га је оценио само са 90 од 100. На основу онога што можемо видети на графикону испод, нижи резултат је вероватно био резултат слабог кеширања које се догађа на серверу.

намецхеап-преглед-брзина-тест

Прва два нивоа дељеног хостинга не укључују кеширање. Због тога, јер смо тестирали први ниво, нисмо имали кеширање на тестном месту. Уз опсег могућности хостинга, имаћете приступ еАццелератор и кЦацхе, што би требало да значајно побољша перформансе. 

Утицај оптерећења ипак је дао одличне резултате. Овим алатом смо послали 50 виртуелних корисника на веб локацију у року од пет минута да видимо колико добро може да управља налетом саобраћаја. Намецхеап је с лакоћом управљао теретом, одржавајући готово равну линију током цијелог теста. Ни грешака није било, за разлику од ГреенГеекса (прочитајте наш ГреенГеекс преглед).

намецхеап-ревиев-лоад-импацт

Ако ваша веб локација икад постане оффлине, Намецхеап као гаранција за продужење радног времена, која је стационирана или 99,9 или 100 одсто, зависно од вашег плана. За сваки сат када је ваша веб локација у паду, Намецхеап ће пружити услугу коју вреди дан.

ГоДадди

ГоДаддију је требало мање времена да се учита него Намецхеап, али је добио исти резултат од Пингдом-а. Као што видите на доњем графикону, ГоДадди је потрошио мање времена на метрику “чекања” него на Намецхеап. Упркос томе, имао је низ блокираних захтева, што је надувало количину података која је била потребна за пренос између сервера и корисника. 

годдди-преглед-брзина-тест

Међутим, имали смо неколико проблема током теста Лоад Импацт. Услови су били исти – 50 корисника у року од пет минута – али ГоДадди није могао да поднесе оптерећење. За време теста, време одзива било је дивно недоследно, и потонуло је нула милисекунди за неке виртуелне кориснике.

Када виртуелни корисник врати нула милисекунди одзивног времена, то значи да сервер није одговорио. У већини случајева, ово сугерише да превише корисника преоптерећује сервер, који не може да испуни никакве нове захтеве. 

годадди-преглед-утицај на оптерећење

Као да то није довољно лоше, гаранција за продужетак ГоДадди-а је апсурдна. ГоДадди вам обећава 99,9% продуженог времена, а ако ГоДадди не успе у томе, добићете кредит од 5% месечне накнаде. Међутим, подобност одређује искључиво ГоДадди и не укључује ФТП прекиде, искључење е-поште или одржавање. 

Четврте четврте мисли

Наши конкуренти се равномерно подударају када су у питању појединачна времена учитавања, али користили смо више алата за тестирање да бисмо прегледали све аспекте хостинг услуге. Кад уносимо Учитавање утицаја у једнаџбу, ГоДадди се не држи. Намецхеап је успео да поднесе налет саобраћаја без икаквих проблема, а долази и са бољом продужном гаранцијом – чинећи га победником овог круга.

Коло: Тачка брзине и скретања за надгледање имена

Намецхеап Лого
ГоДадди Лого

5

Сигурност и приватност

Сигурност веб локација можда није прва ствар која вам падне на памет када купујете хостинг пакет, али то је пресудно. За овај последњи круг погледаћемо како добро Намецхеап и ГоДадди чувају вашу веб локацију заштићену и ваше податке заштићене.

Намецхеап

Намецхеап укључује читав низ сигурносних функција, укључујући 50 бесплатних ПоситивеССЛ цертификата, аутоматско дневно прављење сигурносних копија и скенирање злонамјерног софтвера. Последња карактеристика је највише изненађујућа, јер готово сви домаћини наплаћују заштиту од злонамјерног софтвера. 

Алат можете пронаћи под називом „вирус скенер“ у цПанелу. Иако можете да му приступите било када, ограничени сте на једно скенирање дневно. Вреди напоменути да ни алат неће очистити вашу веб локацију. Ако идентификујете злонамјерни софтвер, сами ћете пронаћи решење да бисте га се решили.

намецхеап-ревиев-вирус-сцаннинг

Што се тиче приватности, Намецхеап је једна од бољих опција. Сваки домен који региструјете помоћу Намецхеап-а добија приватност домена бесплатно, која замењује личне податке на које обично региструјете домен. Надаље, Намецхеап пружа приватност при преносу домена, какву никада нисмо видели. 

И политика приватности је солидна. Намецхеап прикупља неке податке о вама – као и сви други домаћини – али готово све податке чува само за интерну употребу. Намецхеап дели само неке личне информације са оглашивачима, али све остало је ван граница.

ГоДадди

ГоДадди има пуно сигурносних функција, али иста питања која су била присутна и у првом кругу су присутна и овде. Скоро све сигурносне функције доступне су само као додаци претплати, што значи да ћете платити дупло или више да бисте заштитили веб локацију. 

ССЛ / ТЛС сертификати, дневно прављење резервних копија, скенирање злонамјерног софтвера и уклањање злонамјерног софтвера доступни су – али по цени. Ни ове карактеристике нису сјајне у погледу цене. На пример, резервне копије веб локација почињу са само 5 ГБ простора за складиштење, што је шала у поређењу са резервном копијом са нашим најбољим мрежним сервисима за бацкуп.. 

Приватност је на сличан начин разочаравајућа. Не чуди што ГоДадди не укључује приватност бесплатног домена у ваш план (прочитајте нашу рецензију ВестХост или Мидпхасе рецензију ако то желите). Међутим, то није брига. Као и Ендуранце Интернатионал Гроуп, ГоДадди задржава право да прода ваше личне податке оглашивачима.

То је речено, ГоДадди је о томе врло отворен, што се не може рећи за већину домаћина. Постоји центар за приватност који детаљно говори о томе шта они прикупљају и за шта користе податке. Иако још увијек осуђујемо ГоДадди због продаје личних података, транспарентност је корак у правом смјеру.

Пето коло мисли

Помало разочаравајуће што ГоДадди није наступио у овом колу. Планови су скоро у потпуности лишени сигурносних карактеристика, а политика приватности даје ГоДаддију право да продаје ваше личне податке. Намецхеап, међутим, чува ваше податке, истовремено нудећи импресивно ширење сигурносних функција. Из тог разлога, Намецхеап побеђује у овом колу.

Коло: Безбедносна и приватна тачка за Намецхеап

Намецхеап Лого
ГоДадди Лого

6

Последње мисли

Намецхеап је у овом поређењу остварио четири победе, али лако је могао да однесе пет. Има неколико проблема када је реч о употребљивости, али та брига је свеукупна мала. С обзиром на то колико услуга може да понуди у погледу функција, цене и перформанси, тешко је уопште куцати на Намецхеап. 

Победник: Намецхеап

ГоДадди има неколико јаких тачака, укључујући густ распоред врста хостинга и подешену контролну таблу, али све остало у вези услуге је субпар. Иза сваког угла, чини се да ГоДадди тражи више новца, што доводи до недовољних значајки и прецијењених пакета за веб хостинг. 

Слажете ли се да је Намецхеап прави победник? Шта ти се свиђа код ГоДадди? Јавите нам у коментарима испод. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me