Намецхеап вс Блуехост: 2020. на корак до пете

Блуехост – у власништву Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ) – једно је од највећих имена у хостинг послу. Иако бренд није направио најбоље у нашем најбољем водичу за веб хостинг, ипак се добро борио у нашим СитеГроунд вс Блуехост и ДреамХост у односу на Блуехост поређења. 


Ређе смо приказали Намецхеап – до сада само у нашем мечу Намецхеап вс. ГоДадди. Међутим, у самој упоређивању Намецхеап је импресионирао, показујући да вам није потребно трошити много новца да бисте добили одличну услугу. У овом поређењу Намецхеап вс. Блуехост, видећемо која услуга је погодна за вас. 

Иако ћемо их упоредити прецизно, препоручујемо да прочитате нашу Намецхеап рецензију и Блуехост рецензију. Тамо ћете пронаћи детаљнију анализу сваке услуге, као и њихов начин на који они могу да се прегледају у поређењу са остатком тржишта.

Постављање борбе: Намецхеап вс. Блуехост

Наши се прегледи састоје од осам одељка, и мада је сваки важан за оцену услуге изоловано, нису све подједнако важне када упоређујемо две услуге. Уместо тога, сажмили смо неке одељке, не само да би поређење било краће, већ и да бисмо сваки одељак учинили поштенијим. 

Слетели смо у пет области: карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и сигурност. Упоредићемо Намецхеап и Блуехост у тим областима, додељујући бод услузи за коју мислимо да је боља. Заокружићемо сервис са највише бодова на крају као наш шампион. 

На почетку рунде изнећемо основна правила и утврдити шта тражимо од наших такмичара. Затим ћемо разговарати о свакој услузи и размотрити како их упоређују. На крају ћемо прогласити победника и доделити бод. 

Користимо бодовним системом да брзо покажемо који је добављач преферирао, али анализа се ту не почиње и не зауставља. Уместо тога, користимо бодове за усмеравање наших мисли, а у неким круговима то је важно знати. Препоручујемо вам да прочитате сваки одељак – посебно ону блиску – тако да имате идеју зашто смо донели нашу одлуку.

1

Карактеристике

Карактеристике су витални аспект избора услуге хостинга. Иако је лако скренути с пута бесплатним огласним понудама за кредит, на пример са Сите5 (прочитајте нашу рецензију Сите5), они не чине много за вашу веб локацију. Много су важније функције попут ЛитеСпеед серверског софтвера и кеширања, а обе су доступне уз Хостинг24 (прочитајте нашу рецензију Хостинг24). 

Добар домаћин треба да пружи листу функција која вам помаже да изградите, оптимизирате и осигурате своју веб локацију. Иако још увек могу бити карактеристике изван тих подручја, домаћин прво мора покрити те основе. 

Намецхеап

С обзиром на цену, Намецхеап има импресивну листу карактеристика, иако постоји један врстан пропуст. Скоро сви домаћини омогућавају вам да региструјете бесплатан домен приликом куповине претплате (прочитајте нашу рецензију „Мали наранџасти бар“ за само један пример). Намецхеап такође постоји, али постоје ограничења у ономе што можете да региструјете.

Нуди бесплатан домен „.вебсите“, али није бесплатан домен „.цом“. С обзиром на то да су „.цом“ домене углавном најпопуларније, прескакање Намецхеаа нема никаквог смисла. Видели смо и друге хостове са регистрацијом регистратора домена – као што је ГоДадди (прочитајте нашу рецензију ГоДадди) – нуде бесплатне домене „.цом“ са хостинг пакетом, тако да нема разлога да Намецхеап не може скочити на брод.  

Остале карактеристике су ипак одличне. На пример, Намецхеап укључује више градитеља веб локација. Стандардна опција, једноставно названа „градитељ веб локација“ у цПанелу, није импресивна, али Веебли или Стрикингли можете користити и преко продавнице апликација. Као што можете видети у нашем Веебли прегледу, то је један од најбољих произвођача веб локација на располагању. Ни завидно није лоше, али имали смо неколико проблема са бесплатним планом (прочитајте наш Изузетан преглед).

намецхеап-ревиев-буилдер веб страница

Поред тога, Намецхеап нуди и 50 бесплатних ПоситивеССЛ сертификата, дневно прављење сигурносних копија и приватност домена. Иако је недостатак бесплатне регистрације домена „.цом“ велики проблем, листа функција Намецхеап-а може да стоји са најбољим од њих, као што је СитеГроунд (прочитајте нашу рецензију СитеГроунд).

Блуехост

Чак и више од осталих ЕИГ брендова, Блуехост има дугу листу карактеристика. Иако су неке функције Блуехоста доступне само за виши ниво хостинга, и даље имате много тога – за разлику од ХостГатор-а (прочитајте нашу рецензију ХостГатор). Од изградње до оптимизације до осигурања ваше веб странице Блуехост вас је покривао. 

Без обзира на план који одаберете, добићете бесплатан ССЛ / ТЛС сертификат и дневне копије за веб локацију. Ако успете да скочите до Блуехостовог Про-плана највишег нивоа, добићете и 200 УСД рекламних кредита, две лиценце за СпамЕкпертс, ЦодеГуард Басицс, наменску ИП адресу и приватност бесплатног домена. 

За изградњу веб локације Блуехост се интегрише са Веебли-ом и омогућава вам приступ Веебли-овом Цоннецт плану, који обично кошта 60 УСД годишње. Овај план, који укључује ваш сопствени домен, бесплатан је путем Блуехоста, али ако требате надоградити, Блуехост то олакшава. Виши слојеви Вееблиа укључују проширену похрану и више функционалности е-трговине. То је стандард за већину ЕИГ-ових домаћина. 

гласно уредник

Блуехост се истиче својом дубоком ВордПресс интеграцијом. Иако је Блуехост из разних других разлога пропустио наш најбољи веб хостинг за Водич за ВордПресс, контролна табла која је усмерена на ВордПресс је ствар снова. О томе ћемо више говорити у трећем колу. 

Прве рунде мисли

Намецхеап има импресивну листу карактеристика, посебно по цени. Међутим, не можемо занемарити недостатак бесплатног домена „.цом“. Блуехост покрива све што Намецхеап ради, али такође пружа један од најбољих контролних панела за ВордПресс који смо видели. То је довољно да се ово напредује у првом кругу. 

Рунда: Карактеристике Поинт за Блуехост

Намецхеап Лого
Блуехост Лого

2

Цена

Многи домаћини почињу да се распадају када је у питању цена (прочитајте нашу Арвике рецензију за пример). Неки домаћини стоје изнад осталих у погледу варљивих цена, али Блуехост није међу њима. Намецхеап је на срећу. Током овог круга оцењиваћемо листу услуга по њиховим ценама, али више од тога, ми ћемо пресудити колико јасно Намецхеап и Блуехост комуницирају о тој цени.

Намецхеап

Намецхеап нуди, јефтин веб хостинг. То је један од најјефтинијих домаћина чак и ривалских брендова за отпатке, попут 1&1 ИОНОС (прочитајте наш 1&1 ИОНОС преглед). Не очекујемо ништа мање од марке која у свом имену има “јефтино”, али Намецхеап иде још даље. Не само да планове чини јефтинима, већ и јасно саопштава те трошкове. 

Цена која се приказује на страници производа је цена коју ћете платити, што је ретко видети. То значи да упоређивање цена за Намецхеап са рецимо Хостингером не изгледа импресивно (прочитајте нашу Хостингер рецензију). Међутим, након обнављања, цена је јефтинија од Хостингера. Намецхеап нуди планове за месец или годину дана, при чему последњи добија попуст од 6 до 7 процената.

То вриједи за заједничке и ВордПресс планове. ВПС и наменски корисници могу плаћати квартално, а продавци могу да купују до две године. Без обзира на то, цена је ниска. То је додатно представљено са серверима намењеним за уклањање. Намецхеап замењује наменске сервере који су застарели, и иако неће радити тако добро као сервери на ЛунарПагес (прочитајте нашу ЛунарПагес рецензију), они су једини начин да се посвети хостингу за мање од 50 УСД месечно.

Имате 30 дана да се предомислите ако испробате услугу и одлучите да није за вас. Корисници ВПС-а имају сопствену гаранцију поврата новца, која омогућава само две недеље. Иако је месец стандардан за већину домаћина, видели смо дуже прозоре поврата новца, као што је 90-дневна гаранција ИнМотион-а (прочитајте нашу рецензију ИнМотион Хостинг).

Блуехост

Када су у питању варљиве цене, нико то не воли попут Блуехоста. То је срамота, јер сама цена није најгоре што смо видели (прочитајте наш Пагели преглед). Проблем са Блуехост-ом није цена коју наплаћује, већ колико је збуњујућа пронаћи цијену коју ћете платити. 

Узмимо, на пример, заједничке планове. Страница производа приказује почетну стопу, као и стопу обнављања. То је стандард за већину домаћина, али оно што не комуницира је да можете купити само између једне и три године хостинга, и да се цена месечно повећава како се трајање повећава. 

Ниједна од ових пракси није лоша у изолацији. Чињеница је да Блуехост чека до одјаве како би вас обавестио о чему се ради (прочитајте нашу рецензију А2 хостинга за пример како домаћин треба да реализује ову схему цена). Поред тога, Блуехост је унапред одабрао више додатака при одјави, што је често једнако двоструко од ваше цене хостинга.

Што се тиче повратка новца, Блуехост нуди 30 дана. Међутим, у поређењу са Намецхеап-ом, због тога ћемо пристати Блуехост. Обоје нуде месец дана како би добили поврат, Блуехост вас у почетку присили на вишегодишњи план.

Два круга мисли

Блуехост отежава током процеса одјаве сазнати коју цену ћете плаћати. Стопе саме по себи нису лоше, али нису ни импресивне. С друге стране, Намецхеап је јасан за своје цене, а те цене су јефтиније од већине тржишта, гурајући га у предност у овом кругу. 

Рунда: Тачка цена за Намецхеап

Намецхеап Лого
Блуехост Лого

3

Лакоћа коришћења

Све од избора плана за његову куповину до постављања ваше веб странице представља једноставност употребе за веб хостинг. Искрено, покретање сајта је тешко, тако да је важно све што олакшава поступак. Као што смо видели код домаћина попут Кинста-а, искуство течења и подешавања течности може донети значајну разлику (прочитајте наш Кинста преглед). 

У овом кругу описат ћемо искуства која смо имали приликом постављања налога са Блуехост-ом и Намецхеап-ом. 

Намецхеап

Одабир плана „Намецхеап“ плана није тежак, посебно с обзиром на то колико јасно преноси цену. Благајна је другачија прича. Иако Намецхеап не захтева више информација од било ког другог домаћина, сваки корак поступка одјаве сегментира на одвојене странице. 

Због тога се оно што би требало да буде директан процес осећа непотребно дуготрајно. Отварање рачуна је једна страница, подаци за наплату друга, а потврда ваше наруџбе је још једна. Цео процес се може сажети на страницу или две. Срећом, лозинку сте поставили током одјављивања, тако да не морате да просијавате е-пошту након плаћања. 

Након тога, можете се пријавити. Из перспективе веб хостинга, управљачка плоча је разочаравајућа. Намецхеап се јасно фокусира на регистрацији домена свог пословања, користећи картице у менију са леве стране као начин за додатно рекламирање хостинга за ваше домене. Сличне проблеме видели смо и током нашег прегледа ВестХост-а.

намецхеап-ревиев-аццоунт-надзорна табла

Поред тога, бомбардовање реклама отежава проналажење цПанела, који је сахрањен у хијерархији опција са главне странице контролне табле. цПанел је у реду, али није ништа посебно. Изван „ексклузивног“ одељка апликација на врху екрана, имплементација је на залихама. 

Блуехост

Блуехост нам је створио неколико проблема током одласка, али сам процес није био тежак. Изван унапријед одабраних додатака, наплата иде глатко, а све је сегментирано на пар страница. Након што потврдите уплату, прећи ћете на екран за креирање лозинке, тамо смо имали проблема. 

Знајући опасности од цибер криминала, генерисали смо лозинку код једног од наших најбољих менаџера лозинки, ЛастПасс (прочитајте нашу ЛастПасс рецензију). Међутим, сваки пут када смо залепили лозинку, дошло је до грешке. На крају смо унели лозинку и она је функционисала, што наговештава да страница за креирање лозинке има нешто погрешно са њом приликом лепљења уноса. То је смешно, искрено, јер је менаџер лозинки основни материјал за већину модерних прегледача. 

Лако је све то занемарити чим размислите о контролној табли. Блуехост има дивно интуитивну и високо функционалну контролну таблу која вам омогућава управљање ВордПресс веб локацијама без икаквог пријављивања. Направили смо наш најбољи веб хостинг са цПанел водичем с разлогом. 

блуехост-преглед-контролна табла

цПанел и сам функционише такође. Уместо да вас пошаље у засебно подручје, Блуехост интегрише цПанел у контролну таблу. Срећом, интеграција функционише за разлику од ХостПапа (прочитајте нашу рецензију ХостПапа). Од инструментне табле до цПанела, Блуехост је радост за употребу, посебно ако имате ВордПресс веб локацију.

Три округле мисли

Једна од најјачих тачака Блуехоста је једноставност употребе, а посебно сјаји у поређењу са Намецхеап-ом. Иако Намецхеап није тешко користити, недостаје му Блуехост пољски, што га гура даље иза овог круга.

Коло: Лакоћа употребе за Блуехост

Намецхеап Лого
Блуехост Лого

4

Спеед анд Уптиме

Брзину веб хостинга тестирамо покретањем веб локације са најјефтинијим дељеним планом и инсталирањем празне копије ВордПресс-а. Затим покрећемо ону тестну страницу – коју не испуњавамо било којим садржајем – кроз два референтна мерила: Учитавање утицаја и Тест брзине Пингдом-а. У овом кругу ћемо упоређивати резултате које смо сакупили за Блуехост и Намецхеап. 

Намецхеап

Намецхеап се показао добро током нашег Пингдом теста, иако смо видели боље. Наш тестни сајт је добио 90 од 100, што је пристојно, али није сјајно. Резултат бисте могли да побољшате пратећи кораке у нашем водичу за побољшање времена за учитавање веб локација. 

намецхеап-преглед-брзина-тест

Као што видите на горњем графикону, много је времена изгубљено док је прегледач чекао да прими податке. Компресија и кеширање обично могу решити овај проблем, који последњи Намецхеап не укључује у свој најјефтинији дељени план. Највиши ниво дељеног хостинга Намецхеап-а укључује еАццелератор и кЦацхе, који би требало да побољшају ваше време учитавања. 

Наш тест оптерећења, међутим, прошао је без проблема. Овим алатом шаљемо 50 виртуалних корисника на сервер у року од пет минута, што симулира скромно оптерећење. Намецхеап је могао издржати притисак без икаквих проблема, одржавајући доследно време реакције током теста и враћајући никакве грешке.

намецхеап-ревиев-лоад-импацт

Што се тиче продуженог времена, Намецхеап има 99,9-постотно јамство продуженог времена за препродаваче и ВПС планове те 100-постотну гаранцију за све остало. Ако дође до прекида рада ваше веб локације, Намецхеап ће вам пружити услугу у вредности од једног дана за сваки сат који није заказао.

Блуехост

Блуехост је један од најбржих веб хостинг провајдера које смо тестирали. У нашем Пингдом тесту било је 94 од 100 – победило их је само 96 од 100 које смо добили од СитеГроунд-а, А2 хостинга и хостинга24. Графикон у наставку сугерира да се догађа нешто кеширања изван оквира, због чега је Блуехост имао боље резултате од Намецхеап-а. 

блуехост-тест-брзина-тест

Међутим, утицај оптерећења довео је до мање од пожељних резултата. Наш тест је био исти: 50 корисника у року од пет минута. Међутим, Блуехост то није могао поднијети. Већина ВУ вратила је време одзива од нула милисекунди, што значи да се веб локација уопште није учитала. Поред тога, доживели смо више ХТТП грешака. 

То обично сугерише да има премало ресурса за број корисника на серверу. Уместо да чека да се учита веб локација, сервер постаје преоптерећен и враћа грешке захтеву. Вероватно је да Блуехост до краја пуни своје дељене сервере, што потенцијално чини вашу веб локацију недоступном док је под оптерећењем.

блуехост-ревиев-лоад-импацт

Блуехост такође не гарантује продужење радног времена. Као разлог за потенцијални прекид рада наводи „сложеност и природу заједничког веб хостинг окружења“, што је смешно. Дељено гостовање је сложено, али посао Блуехоста је да се носи са том сложеношћу. Ако други домаћини могу да дају гаранцију за продужење рада, и Блуехост може. 

Четврте четврте мисли

Овај круг је тежак. Блуехост је технички бржи сервис, али уз све у обзир, Намецхеап је боља опција. Има гаранцију продужења рада и боље се понаша у нашем тесту оптерећења оптерећења. Што се брзине тиче, вероватно је можете побољшати кеширањем и компресијом, што није тешко учинити. 

Коло: Тачка брзине и скретања за надгледање имена

Намецхеап Лого
Блуехост Лого

5

Сигурност и приватност

Наше последње коло фокусирано је на сигурност и приватност, а нажалост, писање је већ на зиду. Као што смо раније споменули, Ендуранце Интернатионал Гроуп посједује Блуехост, а ако сте прочитали било који од наших ЕИГ прегледа – попут наше иПаге рецензије – ово знате лоше за сигурност и приватност. 

Намецхеап

Намецхеап вам даје све алате потребне за осигурање сигурности веб странице. Као што је већ поменуто, уз свој план добијате 50 бесплатних ССЛ / ТЛС сертификата, што значи да можете заштитити више домена и поддомена. Уз то, имате приступ дневним резервним копијама и скенирању злонамјерног софтвера. 

Последња ставка је најређа. Намецхеап омогућава скенирање вашег веб локације на малваре једном дневно коришћењем алата „вирус скенер“ у цПанелу. Само ће скенирати вашу веб локацију – не чистити је – што је неугодно. Међутим, с обзиром да већина домаћина наплаћује од 2 до 5 долара за сличан алат, ми смо у садржају.

Што се тиче приватности, Намецхеап је солидан. Укључује приватност домена са сваким доменом, што значи да замењује податке у вашем ВХОИС запису погрешним информацијама. Намецхеап чак укључује приватност домена код преноса домена – а што недостаје чак и домаћинима усмереним на приватност, попут Мидпхасе-а (прочитајте нашу Мидпхасе рецензију). 

Политика приватности је звучна, иако није тако звучна као ДреамХост-ова. Намецхеап прикупља личне податке, као и већина веб хостова, али их користи само у интерне сврхе. Једино што дели са партнерима за оглашавање су неке неособне информације. 

Блуехост

Приватност је најслабија тачка Блуехоста. Сви брендови ЕИГ-а деле се политици приватности која омогућава корпоративном глави да прикупља и дели онолико података колико жели. Још више забрињава његова листа партнера, која укључује Фацебоок, Твиттер, ВПБегиннер, Бинг, Веризон, Гоогле Адс и још много тога. 

Требало би да буде мало изненађење што Блуехост не укључује приватност бесплатног домена у планове. Међутим, неки планови јесу. Про дељени план, на пример, укључује приватност домена и наменску ИП адресу. 

Сигурносне карактеристике су пристојне, мада желимо да је у неке планове укључила и неку верзију СитеЛоцка. Добијате бесплатан ССЛ / ТЛС сертификат и аутоматске дневне копије са својим планом. Скенирање злонамјерног софтвера помоћу СитеЛоцка требало би да буде укључено бесплатно, али нажалост није.

Ни ми немамо појма како Блуехост штити своје сервере. Контактирали смо подршку за Блуехост да питамо о МодСецурити и БитНиња, које су стандардне безбедносне функције за Апацхе сервере. Представник није могао да нам помогне, једноставно нас је упутио на странице производа Цлоудфларе и СитеЛоцк уместо да одговори на наше питање.

Пето коло мисли

Као што је споменуто на почетку рунде, писање је било на зиду. Блуехост има ужасну приватност. Ни безбедносни пакет није импресиван, поготово зато што би интеграција СитеЛоцка била тако једноставна. Намецхеап не само да надмашује Блуехост када је у питању безбедност и приватност, већ надмашује већину домаћина. 

Коло: Безбедносна и приватна тачка за Намецхеап

Намецхеап Лого
Блуехост Лого

6

Последње мисли

Након три кола, Намецхеап је наш шампион, али само по мало. Ако погледате нашу архиву веб хостинга, видећете да име Намецхеап-а не долази много. Није да је Намецхеап лоша услуга – да Намецхеап није најбоља услуга. Преко плоче је нешто изнад просека. 

Победник: Намецхеап

Блуехост ћете видети много чешће, али само зато што има екстремне успоне и падове. Светли делови услуге чине је једном од најбољих у околини, али су њени проблеми превелики да би се игнорисали. 

Да ли се слажете да је Намецхеап боља опција? Зашто или зашто не? Јавите нам у коментарима испод. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me