Најбржи веб хостинг за 2020. годину: Бријање тих неколико секунди

Када прегледавамо услугу веб хостинга, узмемо у обзир много аспеката. То укључује колико функција је укључено, колико је услуга једноставна за употребу, колико провајдер поштује вашу приватност и још много тога. Међутим, када је у питању сирова успоредба, процјена брзине је најдиректнији начин проналажења најбољих пружатеља услуга веб хостинга. 


То је оно што ми овде радимо. Кроз сате и сате тестирања, пронашли смо најбрже веб хостинг услуге у околини. Иако брзина није једини фактор који би требало узети у обзир при избору веб домаћина, то је обично добар знак да купујете квалитетну услугу. Осветлићемо пет најбржих домаћина које смо пронашли, заједно са неколико часних спомена. 

Да бисмо осигурали да се наши резултати могу директно упоредити, имамо специфичан поступак тестирања. Пре него што стигнемо до избора, размотримо како смо тестирали сваку услугу.

Наш процес тестирања

За мерење перформанси веб хостинга користимо два мерила: Тест брзине Пингдом-а и Учитавање утицаја. Иако судимо о сервису на основу ове две метрике, имамо одређене услове како бисмо осигурали да су наши резултати што је могуће поузданији. 

Прво, региструјемо се за рачун без знања домаћина. На тај начин се осигурава да сервер на којем се налази наша веб локација није изабран од трешања (и на тај начин можемо проценити поступак одјаве). Поред тога, пријављујемо се са активним ВПН-ом – можете сазнати које преферирамо у нашем најбољем ВПН водичу – и личном емаил-у. 

Такође купујемо најјефтинији дељени план да бисмо могли да просудимо услугу по њеној основној изведби. Након подешавања инсталирамо празну копију ВордПресс-а са његовом стандардном темом.

Осим тога, не учитавамо ниједан други садржај на веб локацији. Поред тога, не бавимо се кеширањем или компресијом, чак и ако их домаћин нуди. Оно што нам се преда након уплате то је оно са чим тестирамо. 

Наш Пингдом тест намијењен је испитивању брзине учитавања сајта за једног корисника. Занемарујемо стварно време које је веб локација требало да се учита и размотримо укупну оцену перформанси коју Пингдом пружа. Пингдом нуди седам метрика за време учитавања веб страница, а нису све релевантне за самог хостова, због чега изгледамо као време учитавања прошлих страница. 

Разбићемо сваки податак који Пингдом пружа и зашто се фокусирамо на неке више од других.

  • ДНС (роза): колико времена треба да повежете домен са ИП адресом. Ово је релевантно за хост у неким сценаријима, зависно од тога ко управља серверима имена. 
  • ССЛ (љубичаста): колико времена треба да се изврши ССЛ / ТЛС руковање. Занемарујемо ову метрику. 
  • Повезивање (плава): колико времена треба да се веб претраживач повеже са сервером. Ово је у великој мјери ван контроле домаћина. 
  • Пошаљи (наранџасто): колико времена треба прегледачу да податке пошаље на сервер. Поново, ово је у великој мери ван контроле домаћина. 
  • Сачекајте (жуто): Колико времена треба да прегледач почне да прима податке са сервера. Ово је најважнија метрика за наше тестирање, јер показује колико времена серверу треба да пронађе податке и почне да их шаље назад. 
  • Примање (зелено): колико времена треба да прегледач у потпуности прими податке. Ова метрика се углавном заснива на прегледачу и умрежавању, тако да није толико важна као „чекање“ за брзину веб хостинга. 
  • Блокирано (сиво): Колико је захтева блокирано и колико је времена требало да прегледач објави да није спреман за слање података.

Пингдом је одличан за укопавање детаља, јер пружа леп преглед начина на који је решена једна веза. Међутим, то не описује у потпуности колико је домаћин домаћин. За то се окрећемо Лоад Импацт, који је алат за тестирање отпорности на стрес који виртуелним корисницима шаље сајт током одређеног временског периода..

За наше тестирање, то је 50 корисника у року од пет минута. Открили смо да та подешавања обично означавају прекид за јефтино дељено хостинг. У већини случајева, ако домаћин не успе, испада много, а ако успе, мало је проблема. 

Запажамо две области током теста оптерећења: време одзива за сваки ВУ и број грешака у захтеву. Време одзива је важно јер показује колико доследно домаћин ради док се саобраћај повећава. Међутим, испуњени захтјеви су подједнако важни. 

Кад год домаћин врати ХТТП грешке, то обично значи да нема довољно ресурса да се прилагоди брзини промета. Иако би то могло значити бунк сервер у неким случајевима, то је обично знак да је превише корисника хостирано на једном серверу са премало ресурса да би се делило између њих.

Избор најбржих веб хостинг услуга

Очигледно, избор најбржих веб хостинг провајдера своди се на наше брзе резултате, али то није све што смо узели у обзир приликом доношења наших одлука. Као што ћемо видети у одељку часног спомена, цена је играла велику улогу. Тестирамо најјефтинији дељени план, а када то или нешто слично није доступно, тешко је рећи да су две услуге у једнакој стопи. 

Успешност за новац утицала је на не само доношење одлука, већ и на начин на који смо наручили наше изборе. Као што ћемо видети, све доле наведене услуге имају врло сличне резултате Пингдом и Лоад Импацт, због чега је тешко препоручити једну преко друге, искључиво на основу брзине. 

Због тога смо размотрили и друге факторе – као што су цена, карактеристике и лакоћа коришћења – како би наручили нашу листу услуга. 

Срећом, нисмо пропустили брзе провајдере који су недостајали у другим областима. Брзина, према нашем тестирању, обично је добар показатељ солидне хостинг услуге. Због тога наши доленаведени избори нису само најбржи веб хостинг сервиси, већ су и међу најбољима.

Најбржи веб хостинг: хостинг и хостинг24

Хостингер и Хостинг24 су, мање-више, исте услуге, тако да су перформансе за обје приближно исте. Почевши са нашим Пингдом тестом, постигли су 96 од 100, што је одлично. Сајт је заправо трајао дуго времена – око две и по секунде – али већина тога је захваљујући ДНС резолуцији.  

хостинг24-тест-брзина-тест

Као што је поменуто, најважнија метрика из Пингдома је време „чекања“, а ни Хостингер ни Хостинг24 нису разочарани. Вријеме чекања било је врло мало, око 250 мс, вјероватно захваљујући ЛитеСпеед кешу који је имплементиран на вашој веб локацији. 

Утицај оптерећења био је једнако импресиван, јер су Хостингер и Хостинг24 одржавали доследно време одзива током читавог периода и враћали без грешака. Видели смо колико могу бити лоши јефтини дељени планови – прочитајте наш преглед ГреенГеекс-а за пример – тако да је овде доследан учинак дах свежег ваздуха. 

хостинг24-преглед-утицај оптерећења

Хостингер и Хостинг24 су у могућности да постигну такве резултате за тако мало новца захваљујући ЛитеСпеед сервер софтверу који користи. Видјели смо како се други домаћини приближавају јефтином крају ствари, али они никада нису успјели савладати Хостингер и Хостинг24 (прочитајте наш преглед Блуехост прегледа и Намецхеап рецензије за примјере).

ЛитеСпеед је Апацхе алтернатива која смањује режијске трошкове мреже. За разлику од Апацхе, ЛитеСпеед је софтвер са плаћеним сервером, што је вероватно и зато што се не приказује тако често колико би требало да буде. 

Нуди све предности Апацхеа, укључујући МодСецурити, без многих недостатака. Смањивањем мрежних режијских трошкова, више локација може користити исти сервер, а приступом ЛитеСпеед кешу могу се брже учитати.

Други разлози који волимо Хостингера

Хостингер је сам по себи довољно импресиван, али је још импресивнији с обзиром на цену. Нуди масовне вишегодишње попусте који иду и до 0,80 долара месечно ако се пријавите за четири године. У многим случајевима, попут одабира за тромесечни план уместо месечног, уштедећете новац на укупној цени. 

Поред тога, нисте кажњени што идете месечно, као што сте са Арвике-ом, о чему можете сазнати више у нашем прегледу Арвике-а. Добијате сулудо попуст када се пријављујете више година, али ни месечни износ није лоше. 

Добијате много и за свој новац. Поред одличних перформанси које долазе са ЛитеСпеед сервера, Хостингер нуди и бесплатни ССЛ / ТЛС сертификат, власнички програм за прављење веб локација и свакодневно израду сигурносних копија. Прочитајте нашу рецензију Хостингер-а и Хостинг24 да бисте сазнали више или је испробајте сами са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

СитеГроунд

СитеГроунд је, попут Хостингера и Хостинг24, постигао 96 од 100 у Пингдом тесту, али време учитавања је било готово три секунде. Још једном, већину времена – у овом случају око две и по секунде – било је посвећено ДНС резолуцији. Вријеме чекања било је нешто дуже од 200 мс, што је врло импресивно.

сите-преглед-тест-брзина

Још је импресивније с обзиром на то да СитеГроунд користи НГИНКС сервере, што је много старији серверски софтвер од ЛитеСпеед-а. Много је разлика између Апацхе и НГИНКС, али Цхрис Леа то лепо сажима: „Апацхе је као Мицрософт Ворд. Има милион опција, али треба вам само шест. НГИНКС ради тих шест ствари, а чини их пет пута 50 пута брже од Апацхеа. “

Поред тога, СитеГроунд нуди потпуно солид-стате стораге, ХТТП / 2 и ПХП7, а све то би требало да побољша брзину. Највеће појачање, међутим, долази од СуперЦацхер, власничког алата за кеширање СитеГроунд-а који ради на НГИНКС. Послуживање садржаја из кеширања драстично смањује вријеме чекања. 

Све ове могућности оптимизације приказане су тестом оптерећења. СитеГроунд је остао еластичан – минус мали пад на почетку – како се оптерећење корисника повећавало. То такође није вратило ниједну грешку, што значи да има много ресурса за око. 

ситегроунд-преглед-лоадимпацт

Остали разлози које волимо СитеГроунд

Један од разлога зашто је СитеГроунд постао најбољи веб хостинг водич за мала предузећа је брзина. Међутим, то је и водич због одличног низа функција. Дељени планови хостинга за Веб, ВордПресс и ВооЦоммерце – који сви имају исту структуру цена – укључују све што вам је потребно за рад ваше веб странице, од ВордПресс фаза до аутоматизованог дневног копирања.. 

Ако не желите да користите ЦМС као што је ВордПресс, прекрили сте и СитеГроунд. Сви дељени корисници имају приступ једном од најбољих произвођача веб локација који су доступни, Вееблиу. 

Као што можете видети у нашем Веебли прегледу, он се истиче захваљујући интерфејсу без глупости, вишеструким интеграцијама трећих страна и поколим дизајнерским предлошцима. СитеГроунд нуди Вееблејев „план“ повезивања, који вам омогућава да користите бесплатну верзију Веебли-а са сопственим доменом. СитеГроунд је услуга најмоћнијег хостинга. Од функција до цене до брзине, он све ради одлично, са одличним системом подршке који га подржава. Можете сазнати више у нашем прегледу СитеГроунд или узмите га без ризика са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

Кинста

Кинста је заузела прво место на нашем најбољем веб хостингу за ВордПресс водич, и то је углавном била последица његове брзине. Као и Хостингер и Хостинг24, Кинста користи ЛитеСпеед сервер софтвер. Међутим, архитектура хостинга је другачија. Уместо да користи ЛитеСпеед на дељеним серверима, Кинста користи предност хостинга у облаку. 

Наш Пингдом тест дао је резултат од 96 од 100, са врло малим временом чекања. Већина перформанси настаје због ЛитеСпеед сервера, али Кинста такође има и друге перформансе. Сервери су опремљени са потпуним ССД меморијом, имате приступ између 5 ГБ и 1ТБ преноса података на КеиЦДН, а постоји и кеширање на страни сервера и на клијенту..

кинста-преглед-брзина-тест

Све мере оптимизације постоје како би се обезбедило да се ВордПресс учитава што је брже могуће. Ипак је то само за ВордПресс Кинста је искључиво управљани ВордПресс домаћин, односно ако вас занима друга платформа, немате среће. Уз то, ВордПресс обично захтева најбрже време учитавања, због чега Кинста-ове карактеристике набрајају природни фит. 

Не изненађујуће, Кинста се одлично снашао у нашем тесту оптерећења. Са лакоћом је управљао са скромним оптерећењем од 50 виртуелних корисника, одржавајући доследно време одзива. Укупно је Лоад Импацт послао више од 9.000 захтева, а Кинста је могао да обрађује те захтеве брзином од 31 у секунди без грешака.

кинста-преглед-утицај оптерећења

Други разлози које волимо Кинста

Кинста је направљен по мери за ВордПресс, што је или благослов или проклетство у зависности од тога како желите да изградите своју веб локацију. Корисници ВордПресс-а су ипак награђени за придржавање платформе. Поред свих предности перформанси које Кинста нуди, имате и приступ функцијама као што су ВордПресс инсценација и надзорној табли изграђеној посебно за ЦМС. 

Међутим, Кинста кошта више од осталих опција на овој листи. Цена је и даље изведива, са најосновнијим планом затварања од 30 УСД месечно за 20.000 посета, али та цена може скочити и до 600 УСД месечно, у зависности од обима саобраћаја и вашег броја ВордПресс инсталација.

Ипак, ВордПресс по својој цени није тако сличан Кинсти. Он нуди врхунске ВордПресс функције за управљање по повољној цени које могу да се повећају са вашим вебсајтом како расте. Можете сазнати више у нашем прегледу за Кинста или видети како вам се свиђа с 30-дневном гаранцијом поврата новца. 

МДДХостинг

Као што смо видели са СитеГроунд, Кинста и Хостингер, оптимизација је кључна, а МДДХостинг је добро упућен у то. То је искључиво услуга цлоуд хостинга која нуди све, од јефтиног дељеног хостинга облака до ВПС сервера у облаку који кошта неколико стотина долара месечно. 

Без обзира који план изабрали, добијате ЛитеСпеед веб сервер са више слојева кеширања. Пингдом је вратио резултат од 96 од 100, вероватно захваљујући ЛитеСпеед сервер софтверу и ЛитеСпеед Цацхе. 

Међутим, МДДХостинг такође има друге мере за оптимизацију. У ваш план је укључена и ЦлоудФларе Раилгун која компримира и кешира предмете који су претходно били заменљиви на сличан начин на који се компримирају видео снимци.. 

мддхостинг-преглед-тест брзине

Као што можете прочитати у нашем ЦлоудФларе водичу, то је мрежа за доставу садржаја која би требало да се користи на већини веб локација. Користећи мрежу, Раилгун је у стању да врло брзо испоручи компримоване предмете из кеш-а широм света. Раилгун обично захтева ЦлоудФларе пословни налог, који ради 200 долара месечно, али уз МДДХостинг, добијате га бесплатно. 

Наш тест оптерећења је бољи него што би се чинило, на основу снимка испод. Као што видите, време одзива било је прилично доследно, иако не тако добро као Кинста. Имали смо ограничење пропусности коју је открио Лоад Импацт. Упркос томе, од 2.410 ХТТП захтева, само једном је испуњена грешка.

мддхостинг-ревиев-лоад-импацт

Остали разлози који воле МДДХостинг

МДДХостинг као услуга посвећена гостовању у облаку пружа неке јединствене предности. Као што је горе поменуто, наш тест утицаја оптерећења открио је ограничење пропусности, што обично значи да требате надоградити на бољи сервер. 

Међутим, помоћу хостинг хостинга у облаку можете да додате додатне ресурсе на свој рачун без икаквих прекида рада, о чему можете сазнати више у квару наших врста хостинга. 

МДДХостинг нуди не само хостинг у облаку, већ нуди и јефтин хостинг у облаку. Основни план можете да купите за само неколико долара месечно без потребе за потписивањем вишегодишњег уговора. С обзиром на флексибилност хостинга у облаку, такође можете лако да купујете помоћу плана мале потрошње и надоградите у будућности. 

Иако је МДДХостинг не импресиван када је у питању употребљивост, његове карактеристике, цена и брзина су вредни ваше пажње. Можете сазнати више у нашем прегледу МДДХостинг или погледајте како вам се свиђа с 30-дневном гаранцијом поврата новца. 

А2 хостинг

А2 Хостинг може ићи “то-то-тое” са било којом другом услугом на овој листи. Нуди ЛитеСпеед хостинг – који, као што смо видели, пружа одличне перформансе – као и потпуну ССД меморију и више слојева кеширања. Међутим, рангиран је на последњем месту због цене. А2 хостинг нуди само ЛитеСпеед хостинг на својим „турбо“ серверима, који имају 20 пута већу брзину. 

На основу нашег тестирања, то је помало наишло, али видећете налет перформанси у односу на стандардни А2 стандардни дељени хостинг. А2 хостинг је забележио 96 од 100 током нашег Пингдом теста, али време учитавања је било врло мало. 

Наш сајт се учитава на мање од 300мс, што је брже од било којег другог нашег одабира. То је зато што поред тога што нуди ЛитеСпеед сервере, А2 Хостинг се дешава и са сопственим кеширањем. 

а2-хостинг-ревиев-брзина-тест

Пакет за кеширање укључује три алата: Турбо цацхе, ОПцацхе и Мемцацхед. Турбо кеш чува сав ХТМЛ садржај ваше веб локације како би могао да се послужује без покретања ПХП-а. 

ОПцацхе смањује време одзива ПХП странице за све што још није ухваћено, а Мемцацхед чува уобичајене упите у МиСКЛ базу података у системској меморији тако да се могу догодити много брже. 

Лоад Импацт вратио је звјездане резултате. А2 хостинг је био у стању да не поднесе само саобраћајно оптерећење без икаквих грешака, то је учинио и са беспрекорном отпорношћу. Свака ВУ учитава се унутар 10 мс од оне око ње, што омогућава стално време реакције током теста. 

а2-хостинг-ревиев-лоад-импацт

Остали разлози који нам се свиђају А2 хостингом

Менталитет А2 хостинга са функцијама за оптимизацију преноси се на све остале аспекте услуге. На пример, ваша веб локација покривена је иницијативом за трајну безбедност А2 Хостинг-а, која под једним кровом комбинује многе безбедносне услуге веб локација.. 

Пакет укључује КернелЦаре који свакодневно ажурира сигурност кернела и ХацкСцан који штити вашу веб локацију од злонамјерног софтвера. Уз то, имате приступ двоструком фиревалл-у, заштитом од силовите силе и дистрибуираном заштитом за одбијање услуге. 

С обзиром на то колико је функција укључено, лако је претпоставити да је А2 хостинг скупо. Срећом, ипак није. А2 Хостинг не само да има приближно исту цену као и већина водећих веб домаћина, јасно је и коју цену ћете плаћати путем благајне. Поред тога, можете да купите само месец дана или чак три године, у зависности од буџета. 

Иако ћете морати да скочите на турбо планове да бисте видели праву снагу А2 Хостинг-а, благо поскупљење је вредно. А2 хостинг пакети су више од конкуренције, а остају по повољним ценама. Можете сазнати више у нашем прегледу А2 хостинга или га испробати без ризика, уз гаранцију поврата новца у било којем тренутку. 

Похвала 

Пет горе наведених услуга нису једине на које бисте требали обратити пажњу. Из различитих разлога имали смо неколико домаћина који нису направили рез, па их желимо истакнути. 

Пагели

На почетку чланка рекли смо да брзина није једини фактор који смо разматрали, и Пагели је разлог. То је најбржи веб домаћин који смо тестирали, а користи се Пингдом резултат од 99 од 100. Међутим, Пагели не нуди никакве планове који су упоредиви са остатком наше листе, па га је требало изоставити. 

провера брзине странице-прегледа

Као и Кинста, он нуди само ВордПресс хостинг у облаку који управља у облаку, а који у овом случају покреће Амазон Веб Сервицес. Међутим, планови почињу од 200 долара месечно. Иако бисте могли претпоставити да ћете добити неку врсту неограничене претплате, неће се десити. Чак и уз високу цену Пагели, она намеће ограничења ресурса. За сва звона и звиждаљке на најскупљем плану Пагелиа, приказиват ће вам 35.000 УСД мјесечно. 

С обзиром на клијентелу Пагели-ја, цена има смисла. Као домаћин који овлашћује Диснеи, Виса, Цомцаст и још много тога, Пагели пружа све алате за пословне ВордПресс странице. Додуше, долази с ознаком цена предузећа, због чега смо је искључили са главне листе. Ако вам то звучи као нешто на чему можете замахнути, прочитајте нашу рецензију Пагели.

ДреамХост

ДреамХост је супротност Пагели. Уместо да испуни изнад очекивања и да превише кошта, показало се да су нешто испод очекивања и да коштају приближно исто као и остали типови. Међутим, о ДреамХосту је довољно да вам се свиди како бисте га вредновали. 

Резултати које смо прикупили нису били импресивни. ДреамХост је зарадио Пингдом резултат од 90 од 100 и пружио неколико гњаважа током нашег теста за оптерећење оптерећења. Међутим, то је било са заједничким планом. ДреамХост такође нуди управљане ВордПресс планове који користе виртуелни приватни сервер који нуде значајно боље перформансе. 

тест снова-брзина-брзина

ДреамПресс планови направљени су с обзиром на ВордПресс, комбинујући изоловане ресурсе ВПС-а са вишеструким оптимизацијама перформанси, укључујући неограничен ЦДН. Ако скочите за ДреамХост, можете очекивати перформансе сличне Кинстау за нешто мање новца. О детаљима можете прочитати у нашој целокупној ДреамХост рецензији.

Нечасна спомињања 

Приликом одабира услуга за ову листу било је неколико који су се истакли, али из свих погрешних разлога. Желимо да укажемо на домаћине који су постигли најгоре током нашег тестирања, тако да знате да их избегавате. 

ХостГатор

ХостГатор је најспорији домаћин који смо тестирали. Пингдом је вратио оцену од 83 од 100, упркос чињеници да је наше време чекања било прилично кратко. Постоји неколико разлога за смањену брзину, али један стоји изнад осталих. 

Послано је око двоструко више захтева, од којих су многи били на страници “ускоро долазимо” која се обично приказује на вашој веб локацији пре него што је ишта инсталирано.. 

хостгатор-преглед-брзина-тест

Изненађујуће су ти захтеви били блокирани, што је и надувало наше време одговора. Чини се да ХостГатор аутоматски чува датотеке које долазе ускоро, а не да их брише, што узрокује да прегледач затражи те датотеке приликом покушаја учитавања веб локације. Више о томе можете прочитати у нашој рецензији ХостГатор.

ВестХост и Мидпхасе

ВестХост и Мидпхасе су у основи исте услуге хостинга, на сличан начин као Хостингер и Хостинг24. Иако је већина аспеката услуге добра, брзина је неисправна. Пингдом је вратио оцену 84 од 100, са временом чекања дуже од једне секунде. Лоад Импацт такође је представио проблеме са више ХТТП грешака.

тест за брзину западног прегледа

На серверу нема довољно мера за оптимизацију да бисте учитали веб локацију што брже од горе наведених опција. Нажалост, ово је само случај с премало ресурса и недовољним кеширањем. У складу с тим, препоручујемо вам да прочитате нашу рецензију ВестХост-а и Мидпхасе-а да бисте видели разлоге који нам се свиђају код сваке услуге. Само упозорите да је брзина груба. 

Последње мисли

Проналажење брзе веб хостинг услуге лакше је него што се можда чини. Прошли смо процес тестирања и кроз то смо установили да су провајдери који то исправно постављају у свим осталим областима обично такође брзи..

За бескомпромисну ​​брзину, без обзира на цену, не постоји боља опција од Пагели. Међутим, многи домаћини се затварају за пуно мање новца. Делимично се односимо према Хостингеру и Хостинг24. Те услуге нуде све што желимо када је у питању брзина и то успевају по ниској цени. 

Да ли је брзина најважнији аспект приликом избора услуге хостинга? Шта још размишљате? Јавите нам у коментарима испод. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me