Најбољи софтвер за управљање пројектима за грађевинске компаније у 2020. години

Пројекти нису много већи од оних у грађевинарству. Без обзира да ли се бавите некретнинама или инфраструктуром, организација је кључна да исправите ствари.


Најбољи софтвер за управљање пројектима за грађевинске компаније може помоћи да се све изврши на време и минимизира изгубљено време на одлагања.

Прегледали смо наш избор најбољег софтвера за управљање пројектима да бисмо пронашли алате који ће вам највише помоћи ако сте у грађевинарству.

Најбољи софтвер за управљање пројектима за грађевинске компаније 2020

Шта софтвер за управљање пројектима чини повољним за грађевинске компаније

Грађевинске компаније можда праве планове у канцеларији, али оне које их спроводе често неће бити. Потражићемо алате који имају мобилне апликације и способности креирања извештаја, поред тога што добро раде у прегледачу. Могућност контроле обавештења такође ће вам помоћи да информишете људе без преоптерећења порукама.

Наш најсигурнији чланак прегледача показаће вам како да податке о пројекту сачувате приватним ако користите веб верзију софтвера за управљање пројектима.

Грађевински пројекти укључују много фаза које се ослањају на испоруку опреме на време и други радови се завршавају. Управљање зависношћу ће бити посебно важно. Поред тога што ће моћи да створе зависности, алатима ће бити потребан и капацитет да се прилагоде заказивању промена.

Грађевински пројекти су компликовани, али вјероватно ће бити пуно тога што се може пренијети са пројекта на пројекат. Компаније ће ценити софтвер који им омогућава да креирају и усавршавају шаблоне током времена, штедећи их када постављају посао када се појави нови пројекат.

Кашњења у грађевинској индустрији могу коштати огромне количине новца. Коришћење правих алата да се то спречи може бити одличан начин за побољшање вашег пословања. Погледајмо шта је доступно.

Специјализовани софтвер за грађевинске компаније

Овде на Цлоудвардс.нет-у редовно покривамо софтвер за управљање пројектима, али алати које гледамо углавном су за општу употребу. Постоји пуно наменског софтвера за грађевинску индустрију који нисмо гледали.

Већина онога што смо пронашли у специјализованој категорији скупља је од алата којим покривамо. Процоре, на пример, кошта 333 долара месечно за свој најјефтинији план. Буилдертренд кошта 299 долара месечно за само три корисника.

Неке од тог софтвера можемо гледати у будућности, али за сада ћемо погледати који су од наших уобичајених фаворита погодни за употребу у грађевинарству.

Ако имате новца за уштеду, постоји много специјализованих алата. Ако правите небодере, неколико стотина долара неће вас убити у панику, али мање компаније које први пут улазе у организациони софтвер могу имати користи од јефтинијег софтвера опште намене.

Погледајмо сада то, почевши од једне од наших омиљених платформи, Врике.

Врике

Врике је врхунски алат, богат функцијама, који вам омогућава лако креирање и додељивање задатака. Такође можете поставити трајање за сваки задатак и записати време проведено у њему.

Погледали смо Врикеа неколико пута. Прочитајте наше поређење мондаи.цом против Врике или Врике вс. Асана да бисте видели шта смо мислили.

врике-зависности

Врике-ово управљање зависности омогућава вам стварање односа између задатака и осигуравање да имате функционалан распоред, као и да се прилагодите променама и кашњењима. Интерфејс није лако схватити као неке алате, али након што га решите, он вам одлично помаже у организацији сложених пројеката.

Поред Ганттове карте која приказује како се ваши задаци међусобно уклапају, постоји табеларни приказ, записник времена, приказ плоче и аналитички приказ који вам приказује све врсте информација у вези са задацима, укључујући било какве конфликте у заказивању.

Врикеова табела о напретку рада показује вам како се ствари одвијају и његов основни систем омогућава вам да пратите пропусте како бисте лакше схватили зашто ствари крену по злу. То вам може помоћи да побољшате своје процесе из једног пројекта у други.

Врике има користан избор шаблона, омогућавајући вам да брзо започнете са пројектима. Постоји неколико, укључујући један за заказивање пројеката и други за сложене пројекте са више фаза. Можете и контактирати Врикеа ако желите помоћ око подешавања.

Омогућава вам креирање извештаја, омогућавајући вам да ажурирате људе изван софтвера. На пример, можете да кажете људима које задатке треба да ураде.

Подршка за Врике

Врикеу је потребно времена да схвати. Можете се изгубити у његовој навигацији, али има одличан тим за подршку који је брзо тестирао на сва наша питања приликом тестирања.

Има велику сигурност, с двофакторном аутентификацијом на располагању како би се спријечило угрожавање рачуна било кога. Добијате велику контролу над безбедносним подешавањима. Ако желите пооштрене контроле лозинки или ограничите приступ одређеним ИП адресама, то можете учинити са Врике-ом.

Има бесплатан план за до пет корисника, а његови плаћени планови почињу од 9,80 долара по кориснику месечно. Такође можете преговарати о плану доживотног плаћања ако се обратите његовом продајном тиму.

Чланови тима могу добијати дневне листе обавеза које им буду послане поштом. То га чини одличним за употребу изван канцеларије. Све у свему, Врике је одличан избор за грађевинске пројекте. Готово све ради добро. Више о томе прочитајте у нашој рецензији Врике.

Мавенлинк

Када је ријеч о управљању трошковима и рјешавању финансијске стране ваших пројеката, Мавенлинк је једно од најбољих алата тамо. Задаци и трошкови могу се подмирити заједно, што олакшава планирање.

мавенлинк-расходи

Сваком задатку можете доделити сатницу и можете пратити време проведено на сваком од њих. То значи да не можете само да управљате трошковима, већ и стално спроводите извештај о томе шта трошите. 

Можете аутоматски да креирате фактуре и примате плаћања путем Паипала. То може бити од велике помоћи при плаћању извођача или куповини залиха. Међутим, то је више пречица него стварно рачуноводствено решење; погледајте чланак о најбољем рачуноводственом софтверу за производе са мало више оомпх-а.

Мавенлинк укључује Гантт-ову карту, која вам омогућава да померате задатке према свом распореду, тако да ако грађевинама предуго траје чај, моћи ћете да израчунате утицај који има.

Мавенлинк има систем шаблона. Нема спремних подешавања, али омогућава вам да креирате сопствену за употребу са више пројеката. Ако имате пуно сличних задатака који се преносе из једног пројекта на други, то вам може уштедети огромну количину времена.

Добијате 10 ГБ простора за складиштење по Мавенлинк-овом најјефтинијем плану, што повећава на 1ТБ додатно на скали. То је великодушан износ, али ако вам треба више, прочитајте чланак о најбољем складишту у облаку за велике датотеке.

Постоји неколико опција прилагођавања које вам омогућавају да користите и свој логотип, икону и шему боја. На тај начин ваш тим се може осећати сигурним да су на правом месту када приступају вашем систему.

Мавенлинк Сецурити

Мавенлинк користи снажну енкрипцију и за податке у транзиту и складиштењу, има СОЦ1 и СОЦ2 цертификате и у складу је са ЕУ-УСС. и Свисс-У.С заштите приватности и Општу уредбу о заштити података о којој можете прочитати у нашем ГДПР чланку.

Што се тиче подршке, има пристојну базу знања, уз четовање уживо и контакт форму. Подршка нам је брзо одговорила, али било ју је неспретно користити.

Мавенлинк је јефтин у поређењу са специјалним софтвером за изградњу, почевши од само 19 УСД месечно за пет корисника. Апликације су доступне за Андроид и иОС и постоји верзија прегледача. Да бисте сазнали више о томе, погледајте нашу рецензију Мавенлинк-а.

Еаси Пројецтс

Еаси Пројецтс озбиљно штеди ваш новац и нуди калкулатор приноса улагања који ће вам помоћи да утврдите колико можете уштедети.

Управљање зависношћу је једноставно уз Гантт приказ Еаси Пројецтс-а. Задаци се аутоматски ажурирају тако да се међусобно уклапају, тако да можете да управљате својим распоредом динамичније него што можете помоћу алата који вас присиљавају да све радите ручно.

Зависности се такође могу додати из приказа задатака, а може се користити више типова. Ако желите да поставите однос између задатака, Еаси Пројецтс то не олакшава, већ вам пружа необично чврст ниво контроле над њима.

Праћење времена и трошкови се једноставно користе и уграђују у пројекте од самог почетка. Многе платформе које укључују те функције чине да се осећају као размишљања, али оне су у средишту Еаси Пројецтс-а.

Ту је и одличан генератор извештаја који вам омогућава да креирате графиконе и метрике свих врста. То је корисно за визуализацију како се ствари одвијају.

Еаси Пројецтс укључује “ревизију”, тако да можете видети шта су сви урадили. То је сјајан начин да се осигура да су сви урадили све што су требали у правом тренутку, а омогућава вам да лакше уочите грешке и прецизно побољшате.

Коришћење једноставних пројеката

Почетак рада с Еаси Пројецтс је једноставан. Постоји корисни огледни пројекат са задацима који раде као водич и који вам показује многе његове карактеристике. То је ефикасан трик који користи неколико алата и далеко је ефикаснији увод у нову платформу од видеа.

лаган пројекат-активност-центар

Постоји пуно упутстава путем апликације, као што су савети и видео снимци који покривају већину платформе. Подршка за Еаси Пројецтс није реаговала када смо контактирали с њом, па ако желите да имате помоћ у току, то можда није платформа за вас.

Постоји мноштво сигурносних функција, као што су гео-сувишне резервне копије, избор података-центара за оне од вас који имају проблема са придржавањем правила и широк избор безбедносних поставки. Можете осигурати да, на пример, сви који имају приступ пројекту користе ефективну лозинку.

Еаси Пројецтс кошта 24 УСД по кориснику месечно на свом стандардном плану, али за цене цена у предузећу обратите се његовом продајном тиму. Постоји обавезан програм обуке од око 100 УСД по кориснику, што га чини скупљим, али осигурава да ће ваш тим моћи да га ефикасно користи. Прочитајте нашу рецензију Еаси Пројецтс за више.

ТеамГантт

Ганттови графикони омогућавају вам да створите однос између задатака и видите како све стане заједно. То је довољно варљиво када имате прегршт задатака, али када их имате на стотине, добијање помоћи од софтвера може бити непроцењиво. ТеамГантт је изграђен око тог погледа и чини га добро.

Ганттове карте су моћне, али оне нису најлакша функција да се заобиђете. Ако сте им нови, наш водич за употребу Ганттовог графикона довест ће вас до брзине.

Поред Ганттовог приказа, ТеамГантт има приказе листе и календара који ће вам помоћи да останете организовани. Омогућава вам да креирате прекретнице, који су средњи циљеви пројекта који можете користити за праћење напретка. Постоји и историјски приказ који можете да филтрирате. То вам омогућава да видите шта су сви урадили.

теам-гантт-пдф

ТеамГантт такође има основне карактеристике, тако да можете упоредити свој напредак са првобитним проценама и видети где долази до кашњења. Отклањање проблема пре него што се догоде је сјајно, али помоћу баселининг-а можете спречити да се проблеми више понављају.

ТеамГантт вам дозвољава да извозите у .пдф, тако да можете да креирате папирне брошуре за људе како бисте им показали шта треба да ураде.

ТеамГантт Сецурити

ТеамГантт нема много безбедносних функција. То не значи да је несигурно, али не даје много информација о томе шта ради под хаубом. Немате превише безбедносних опција да се играте.

Ипак, боље иде са подршком. Постоји шаблон пројекта који вам показује његове карактеристике, заједно са добрим избором видео записа и часовима уживо који можете похађати да бисте научили како користити софтвер.

Такође постоји телефонска подршка у њеним главним плановима, као и контакт образац који сви могу да користе. Одговорио је на наша питања у шест до осам сати, што и није лоше, али није тако добро као Врике или Басецамп, о чему можете прочитати у нашој Басецамп рецензији.

Међутим, не можете да победите ТеамГантт по цени, јер његов бесплатан план омогућава троје корисника да покрећу један пројекат. Његов стандардни план износи само 39,50 УСД месечно за пет особа, што га чини одличном вредношћу.

Има апликације за Андроид и иОС, тако да их можете користити у покрету. Више о томе прочитајте у нашем ТеамГантт прегледу.

ЛеанКит

ЛеанКит је алат базиран на канбану, али користи необичан приступ, чинећи га напреднијим него што то сугерира. Можете да поделите свој радни простор на више канбан плоча и доделите их свакој другој особи или тиму. 

Појединачни предмети на даскама имају властиту мини-канбанску таблу, која садржи подврсте. Зависности можете поставити постављањем родитеља и детета свакој картици.

леанкит-канбан

ЛеанКит неким људима омогућава да се усредсреде на пројекат у целини, док се други фокусирају на одређене области или само на извршавање задатака који су им додељени. То га чини добрим избором за мале и средње велике тимове где свако има своју ствар на коју ће се фокусирати, али може имати користи од чињенице да су свесни велике слике.

Ако сте нови за канбан, погледајте како користити водич за канбан плочу и можда наш преглед Трелло за једноставан пример једног.

ЛеанКит вам омогућава да ограничите колико је додељено различитим деловима плоче и упозорава вас ако су та ограничења прекорачена. Постоји неколико интеграција које вам омогућавају да делите податке и са другим платформама.

Такође постоји неограничена количина складиштења, али уз ограничење величине датотеке од 75 МБ, можда бисте радије консултовали наш најбољи водич за складиштење у облаку.

ЛеанКит Сецурити

ЛеанКит користи ТЛС за шифрирање података при транзиту и шифрира похрањене податке корисника, осим прилога. Прочитајте наш опис шифрирања да бисте сазнали више о томе. Нема много сигурносних функција, али морате да контролишете шта корисници могу да раде и како приступају платформи. Можете променити поставке лозинке и политику закључавања налога и блокирати датотеке екстензијом.

Нуди подршку путем телефона и контакт форме. Вратили су нам се за пет сати када смо му поставили питање. Такође постоји и одлична бесплатна е-књига, коју је вредно погледати на њеној веб локацији. Постоји и ФАК, неколико туторијала и добро документовани АПИ такође.

Иако ЛеанКит нема мобилне апликације, нуди подршку за прегледач прилагођен мобилним уређајима, тако да га и даље можете користити у покрету.

Она креће од 19 УСД по кориснику месечно, што није најјефтиније доступно. Имате бесплатно пробно раздобље од 30 дана ако желите да га проверите. Одличан је избор за мале компаније које желе да се организују и све информишу.

Алтернативни софтвер за управљање пројектима за грађевинске компаније

Док су пет горе наших најбољих, ове три могу радити за неке компаније.

Смартсхеет

Смартсхеет је свестран алат са избором погледа који вам омогућавају да креирате зависности између задатака користећи своју Гантт-ову карту.

Задаће обично креирате помоћу приказа у облику прорачунске таблице, тако да ће ток рада бити познат већини људи. У почетку је изгледа застрашујуће, али то је једноставно радити.

смартсхеет-темплате

Постоји широк спектар образаца и можете лако да генеришете извештаје. Има јаку сигурност и активну заједницу која ће вам пружити помоћ ако се заглавите.

Смартсхеет има апликације за Андроид и иОС и стартује од 14 УСД месечно. Прочитајте нашу рецензију Смартсхеет-а за више.

ЦлицкУп

ЦлицкУп о коме можете прочитати у нашем ЦлицкУп прегледу даје вам детаљну контролу над задацима. Можете их доделити људима, дати им приоритете и створити односе зависности међу њима. Има Ганттов приказ и календар за лакше организовање.

задатак-кликање

Такође има користан приказ оквира који вам може помоћи да покажете ко шта ради. Извештава добро и нуди функције праћења времена. Интегрише се с многим платформама и укључује систем за биљешке. Ако то звучи корисно, али користите другу платформу, прочитајте наш чланак о најбољим апликацијама за биљежење.

ЦлицкУп је одличан избор ако га требате распоредити на више уређаја. Поред тога што користи Виндовс, Мац, Андроид и иОС, има и проширења за Гоогле Цхроме и Амазон Фире ТВ. Ако користите Цхроме, можда ћете желети да прегледате наш Цхроме преглед који указује на неколико проблема са приватношћу.

Пројецтплаце

Пројектно место је алат који је базиран на канбану, једноставно, али у њега се уклапају уредне карактеристике. Задатке можете поставити као да чекају друге, што вам омогућава да створите односе зависности.

постављање пројекта

Има тимске функције за ћаскање које вам омогућавају да комуницирате са свима. Људи се могу означити као удобни или под притиском, што је одличан начин да другима дате до знања да могу бити проблема са оним за шта су одговорни.

Са 29 УСД месечно није најјефтинија платформа, али има бесплатну двонедељну пробну верзију. Прочитајте више у нашој рецензији Пројецтплаце.

Последње мисли

Изградња је изазовна индустрија, а сваки софтвер који вам може дати предност вреди истражити. Срећом, постоји много алата који вам могу помоћи да одговорите на питања како настају.

Сви алати које смо овде погледали доносе нешто за сто, а сви имају бесплатно пробно време ако их желите да проверите.

Ако радите на грађевинарству, волели бисмо да чујемо ваше коментаре о нашим критеријумима и алаткама које смо изабрали. Молимо, поделите своја мишљења у коментарима. Хвала за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me