Најбољи софтвер за рачуноводство: Чување властитих књига на мрежи до 2020. године

Рачуноводствени софтвер темељен на облаку омогућава малим предузећима и не-рачуновођама да лако управљају сопственим књигама. Можете уштедети новац – ако сами радите књиге значи да не морате да плаћате књиговођу или књиговођу – и да ваше податке ажурирате и буду доступни у покрету. Покривамо оне и друге разлоге да своје књиге радите у облаку у везаном чланку.


Након што одлучите да је то прави избор за ваше пословање, ипак ћете морати пронаћи најбољи рачуноводствени софтвер који ће задовољити ваше потребе. То ће зависити од ваше индустрије и начина на који желите да користите програм.

Услуга или предузеће засновано на пројектима морају да преносе трошкове на клијенте и наплаћују сатнице за пројекте. Ако ваше предузеће има пуно залиха, интегрисано праћење и управљање представља велики плус. Функцију која је потребна једној компанији никад не би могла додирнути друга.

Издвојили смо најчешће функције које корисници траже у рачуноводственом софтверу и изабрали смо најбољи програм за сваку функцију који ће вам помоћи да донесете информисану одлуку.

Након што одлучите о својим приоритетима, са наше листе можете одабрати најбољу опцију рачуноводственог софтвера. Желимо да поступак одабира буде лакши као и коришћење рачуноводственог софтвера заснованог на облаку.

Карактеристике

Значајке: КуицкБоокс ОнлинеФресхБооксВавеКсероЗохо БооксБесплатни агентСагеОнеУп
Понављајући се рачуни
Понављајући рачуни
Интегрисана обрада плаћања
Апликација за мобилне уређаје
Пројекти
Праћење времена
Зараде (Само за УК)
Инвентар
Основна средства

Најбољи софтвер за фактурирање

Једна од главних сврха рачуноводственог софтвера је фактурирање купаца. Слање фактура путем е-поште, са везом за плаћање штеди вам трошкове слања. Програм који прати фактуре вам помаже да останете изнад доспјелих потраживања и наплатите потраживања. Одабир правог за вас ће помоћи да ваше пословање остане профитабилно.

Добра фактура садржи поља као што су услови плаћања, рок плаћања, количина наплаћеног предмета или сати, попусти или порези и место за остављање белешки купцу. Не постоје све стандардне фактуре у главним рачуноводственим програмима.

Ксеро-ове фактуре не укључују појмове, као што су Нет 30 или опције попуста, Сагеови услови морају бити унети ручно и нема места где би клијенти могли да додају белешке на фактуре компаније Ваве. Ниједан од њих није посредник, али то би требало узети у обзир, посебно ако купцима често нудите услове.

Прилагођавање рачуна

Прилагођавање рачуна омогућава вам промену фонтова, боја и поља, као и додавање логотипа. Опције прилагођавања варирају. Неки програми, као што су ФресхБоокс и ФрееАгент, омогућавају вам одабир између предложака, а затим вас ограничавају на естетске промене. Други, као што су Зохо Боокс, додају вам образац фактуре и мапирају га на њихова поља.

Опције за прилагођене фактуре

КуицкБоокс Онлине захтева да предузмете неколико корака кроз мени поставки и „прилагођени стилови обрасца“ да бисте извршили једноставне измене, као што су промена боје или фонта (прочитајте више у нашој КуицкБоокс Онлине рецензији). Иако можете модификовати поља података, широки спектар опција може бити збуњујући кориснике који први пут користе рачуноводствени софтвер.

Попуњено-фактура

Видећете стандардна поља, као и опцију слања е-поште, на обрасцу за фактуре КуицкБоокс Онлине. И КуицкБоокс Онлине и ФресхБоокс омогућавају да фактуру директно пошаљете кориснику. Наше поређење ФресхБоокс насупрот КуицкБоокс-у пружа детаљни преглед сличности и разлика програма.

Ако желите да прикупљате депозите на пројектима, фактуре ФресхБоокс-а имају ту функцију.

ОнеУп вам даје стандардне услове плаћања, као што су Нет 10 или Нет 30, као и опцију за поделу плаћања на рате.

ФресхБоокс, КуицкБоокс Онлине, Саге и Зохо Боокс омогућавају вам да радне сате на пројекту увучете у фактуру купца. Уз Зохо Боокс можете чак послати време клијенту на његово одобрење пре него што га фактурирате.

Додавање рачуна за фактуру

Ксеро је управо израдио пројекте, али не можете да наплаћујете сате. То неће бити превара за посао који се заснива на залихама, али могао би много значити за вас.

Понављајући се рачуни

Постављање понављајућих рачуна омогућава вам да аутоматизујете кориснике за наплату које редовно наплаћујете. Ваш рачуноводствени програм ће фактуру послати у одређеном интервалу. Многе услуге ће чак послати подсјетнике за аутоматско плаћање. Само је за неке компаније довољан разлог да своје књиге раде у облаку.

ФресхБоокс има једну од најбољих понављајућих функција наплате, о чему детаљно говоримо у нашој рецензији ФресхБоокс. Опција „поновити понављање“ појављује се на свакој фактури коју унесете и као екран по завршетку. Можете да одаберете фреквенцију и паузирате је ако, на пример, корисник привремено обустави услугу.

Маке-Рецурринг

Иако Ваве такође има значајку за наплату која се лако користи, он не додаје закашњеле накнаде аутоматски као ФресхБоокс. Морате поново да отворите фактуру и додате их као ставку. За потпуну поређење два програма прочитајте наш чланак ФресхБоокс вс Ваве.

КуицкБоокс Онлине вам омогућава да подесите понављајуће рачуне, али то је мукотрпан процес. Уместо да вам након уношења фактуре даје опције „направи понављање“, као што то ради ФресхБоокс, долази до навигације до банкарског регистра. Једном тамо, морате пронаћи трансакцију коју желите да поновите и изабрати „меморизе“.

Понављајуће се фактуре у ФресхБоокс и КуицкБоокс Онлине садрже линкове на које купци могу да кликну да би платили рачуне. ФресхБоокс такође омогућава купцима да одаберу кредитну картицу и аутоматски им се плати рачун.

Ксеро, Ваве и Бригхтбоок пружају корисницима могућност слања понављајућих рачуна, али нису тако једноставни за употребу као ФресхБоокс и имају мање опција. ОнеУп и Саге немају начина да постављају понављајуће рачуне, тако да ако је ваше предузеће структуирано на месечним услугама и фиксним накнадама, неће бити најбољи избор.

Наплата потраживања

Надгледање доспјелих потраживања утиче на ваш новчани ток. Надзорне плоче које представљају износ који клијенти дугују и колико је рок трајања одличан су алат за компаније које се боре са проблемима новчаног тока. Извештаји о старењу рачуна рашчлањују доспјеле износе дужине времена у којем вам је дуговао новац.

Сви главни софтверски рачуноводствени програми представљају неку верзију доспјелих потраживања вашег предузећа на главним контролним табли. Неки, као што су ФресхБоокс и КуицкБоокс Онлине, приказују траку која иде с лева на десно преко екрана и крећу се даље удесно јер вам треба више новца. Ваве такође има добре резултате са лепом и јасном командном таблом.

Таласна тачка таласа

Вал приказује закашњеле фактуре у укупном износу од долара у пољу на левој страни екрана, док Саге приказује број даље доље по екрану (прочитајте нашу Саге рецензију). Преферирамо контролну таблу која представља укупне доспеле износе као графичку и као бројчану цифру људима који информације примају на различите начине. КуицкБоокс Онлине то постиже.

ФресхБоокс, КуицкБоокс Онлине и Ваве послаће подсјетнике за аутоматско плаћање на доспјеле фактуре. Постоје различите опције за датум, од слања подсетника недељу до једног месеца, али само ФресхБоокс прилагођава подсетнике од стране купца. Ако одаберете „седам дана“ за подсетник у КуицкБоокс Онлине, сви купци ће бити подсећени да уплате у року од седам дана.

До овог тренутка ФресхБоокс је можда био победник у овој категорији. Нажалост, иако су њени дизајнери посветили велику пажњу поједностављивању и поједностављивању процеса фактурирања, недостају његови извештаји. Пружа један извештај везан за фактурирање: старење рачуна. Не може се прилагодити, нити се могу користити подаци. Извештаји о таласу су једнако једноставни.

Профит и губитак

Извештаји КуицкБоокс на мрежи имају највише прилагодљивих опција. Поред промене датума, можете да промените груписање рачуна, приказе и детаљне податке. Корисницима омогућава седам извештаја везаних за фактуре: старење рачуна, наплате, дуговања по кориснику, листу рачуна и листу извода, отворене фактуре и фактуре и примљене уплате.

4синц-синц-фолдер

Ако имате купце који врше делимична плаћања, рачуни и примљени извештаји о уплатама биће од помоћи. Праћење биланса купца помаже у препознавању проблематичних купаца. Извештај о наплатама сумира успех ваших напора да наплатите на доспјеле износе.

Ксеро такође израчунава мноштво извештаја о фактурама и клијентима за кориснике и даје им пуно могућности прилагођавања. Прочитајте више у нашој Ксеро рецензији. КуицкБоокс Онлине готово да има превише могућности, што би могло бити неодољиво за мања предузећа која су нова у књизи. Ксеро би могао бити добра опција ако желите да пажљиво надгледате потраживања.

Образац за нови рачун

За функционисање и фактурирање, ФресхБоокс је победник. Ако се у анализу укључе извештаји, КуицкБоокс Онлине побеђује.

Најбоље за плаћање рачуна

Након провјере фактурисања и наплате дуговања, многи власници малих предузећа проматрају рачуноводствени софтвер заснован на облаку како би им помогли да управљају својим рачунима. Остати у добрим односима са добављачима и кредиторима важно је за дугорочни успех предузећа. Иако је мање опција приликом плаћања рачуна, постоје разлике између програма.

Тешко је пронаћи где уписати нови рачун у КуицкБоокс Онлине. Након навигације до екрана „трошкови“, наћи ћете је под „нове трансакције“. Софтвер за кориснике, посебно за новопридошле кориснике, недостаје.

Плаћање рачуна путем рачуноводственог софтвера

Након што упишете рачуне у КуицкБоокс Онлине, можете их штампати у пакету или их платити на мрежи у пакету. Плаћање више рачуна истовремено је добра функција за уштеду времена. Трошкови су приказани на табли са таблицама на главној табли поред прихода. Сваки пут када се пријавите, видећете запис о прошлим уплатама.

Плаћање путем ФресхБоокс рачуна омогућава вам да трошак означите као наплативи и додате марку, што је корисно за предузећа која често преносе трошкове купцима. Ако је потребно, можете приложити и потврду као доказ. Рачуни се приказују у табли са пите на главној командној табли и говоре о томе где трошите свој новац.

Командна табла

Ксеро-ова контролна табла приказује више информација, са надолазећим рачунима, рачунима који чекају одобрење, уплатама и доспјелим рачунима који се приказују када се пријавите. Волимо да имамо свеобухватан преглед активности плаћања рачуна. Поред тога, рачуни ће додати порезе и на различите рачуне можете кодирати више ставки ретка на једном рачуну.

Ксеро-Дасхбоард

Нажалост, Ксерови рачуни имају један значајан недостатак. Сва плаћања, било АЦХ, чековном или кредитном картицом, морају се ручно евидентирати. За разлику од КуицкБоокс Онлине, неће се аутоматски ускладити.

Зохо Боокс је један од ретких програма који вам омогућава да бележите километражу у трошковима. Након што му кажете да ли треба да се записује у километрима или километрима и наведете километражу, израчунаће збројеве који се дугују. Такође има могућност скупљања трошкова, што ће вам уштедјети време ако плаћате више рачуна истовремено.

Рекорд-километража

ОнеУп има стандардне опције плаћања рачуна и једну јединствену функцију. Ако ваше предузеће планира велики пројекат, за упоређивање можете да унесете више цитата добављача. Они ће бити приказани један поред другог, али не постоји начин да их филтрирате или сортирате.

Образац рачунара Саге не дозвољава да порез плаћате на посебну ставку ретка да бисте га пратили ради прецизног извештавања о трошковима. Рачуни се не могу платити путем њега, нити ће послати подсетник када треба да плати. Из тих разлога не можемо да га препоручимо за плаћање рачуна.

продајни рачуни-контролна табла

За бесплатан програм, Ваве добро ради у складу са функцијама које нуде конкуренти. Иако не можете да додате порезе на рачуне, филтрирање и сортирање прошлих трансакција како бисте анализирали одлив новца бољи је него што је то случај са КуицкБоокс Онлине. Такође ће повући трошкове са синхронизованих банковних рачуна. Прочитајте нашу рецензију Ваве за више информација.

Понављајући рачуни

Сваки књиговодствени програм на мрежи пружит ће вам могућност плаћања рачуна, али не укључују све текуће наплате. Понављајући рачун је онај који долази у утврђеном временском оквиру, обично месечно и увек је исти износ. Уобичајени примери су најамнина и комуналије.

То штеди вријеме за постављање текућих плаћања на тим рачунима. Понављање рачуна такође осигурава плаћање важних рачуна, чак и ако ваш књиговођа позове болесне или неко заборави да чек постави на пошту..

ОнеУп, Саге и Ваве не нуде понављајуће наплате.

У ФрееАгент-у постоји поступак постављања понављајућег рачуна, али могућ је само на крају уношења рачуна. Не можете да назначите да желите да се рачун понови на почетку, нити се можете вратити и направити претходно унешени рачун понављајући се након што је сачуван. То ћемо детаљније покрити у нашој рецензији ФрееАгент.

Рачуни-главни екран

Постављање понављајућих рачуна у КуицкБоокс Онлине слиједи сличне кораке за постављање понављајућих рачуна. Морате да одете у главни регистар, кликнете на претходну уплату добављачу и изаберете “меморисе”. Процес је мање него идеалан, углавном зато што је једини начин да поставите понављајући рачун ако сте већ уплатили некоме.

Процес Зохо Боокс-а је такође напоран. Након уноса трошкова можете да изаберете опцију „направи понављање“, али ако још увек нисте платили рачун том продавцу, мораћете да одете на „подешавања“ и подесите аутоматизовани ток рада. Из тих разлога ни КуицкБоокс Онлине, ни Зохо Боокс нису изашли на прво место у овој категорији.

Лако је пронаћи и поставити понављајући рачун у Ксеро-у. Под „ново“ на контролној табли видећете „понављајући рачун“. Такође је опција након што сте унели нови рачун. Цијенимо непосредност након неинтуитивног поступка КуицкБоокс Онлине.

Када почнете да уносите нови трошак у ФресхБоокс, „прави понављање“ се појављује десно. Наш ФресхБоокс вс. Ксеро преглед дубље је ушао у упоређивање два софтверска програма.

Све у свему, више волимо како је лако пронаћи и уносити понављајуће рачуне у Ксеро, као и његову способност праћења километраже и детаљније контролне табле.

Иако периодично наплаћивање вероватно неће бити одлучујући фактор у одабиру рачуноводствене услуге засноване на облаку за ваше предузеће ако вам је тешко да бирате између програма, то би вам могло дати предност у корист једног.

То је речено, ако инсистирате на могућности плаћања рачуна путем рачуноводственог софтвера, ФресхБоокс и КуицкБоокс Онлине се прво везују овде.

Најбоља интегрисана обрада плаћања

Што је купцима лакше платити ваш рачун, мање ћете потешкоћа имати са наплатом. Неколико добављача рачуноводственог софтвера заснованог на облаку има интегрисану обраду плаћања. То значи да купци могу кликнути на везу у вашој фактури и платити или задржати кредитну картицу и поставити аутоматско плаћање.

Предузећа која се такође боре са наплатом фактура требало би да размотре да купцима омогући што једноставније плаћање. Желите да процените трошкове накнада за обраду плаћања и процените како ће утицати на ваше пословање пре него што одаберете рачуноводствени програм.

КуицкБоокс Онлине и ФресхБоокс имају интегрисану обраду плаћања. Иако узимају проценат од сваке трансакције, плус накнаду по трансакцији, купци обично цене погодност плаћања преко уграђене везе у вашој фактури. ФресхБоокс наплаћује 2,9 посто плус 30 центи, а КуицкБоокс Онлине 2,4 или 2,9 посто плус 25 центи.

ФресхБоокс је једини програм који нуди могућност чувања кредитних картица клијента. Даје купцима могућност да се пријаве и за аутоматско наплаћивање. Ако ваше предузеће наплаћује редовне накнаде за своје услуге, то би била сјајна карактеристика.

За обраду плаћања у Ксеро, ОнеУп, Саге и Зохо Боокс, морате се пријавити за трећу апликацију. Ваве ради са биллпаи.цом, који захтева купце да поставе други налог или оду на другу веб локацију да плате. Ако имате пуно клијената који воле да плаћају рачуне кредитном картицом, можда бисте желели да се држите програма који интегрише плаћање.

ФресхБоокс осваја у овој категорији ако требате редовно да наплаћујете рачуне и желите да задржите кредитне картице. Упркос томе, наплаћује много већи проценат за плаћање Америцан Екпресс-ом него КуицкБоокс Онлине. Ако вам није потребно да аутоматски наплаћујете рачуне, препоручујемо КуицкБоокс на мрежи.

Најбоље интегрисано управљање пројектима

Власници предузећа који траже рачуноводствени софтвер можда не знају да неки програми садрже могућности пројеката. Иако обично не нуде све функције најбољег софтвера за управљање пројектима, може помоћи да рачуноводство буде део пакета. Ако тражите програм за управљање задацима који има рачуноводствене функције, погледајте нашу Мавенлинк рецензију.

ФресхБоокс и ОнеУп имају две најбоље опције пројеката. ФресхБоокс ствара окружење за сарадњу у којем можете позвати запослене, спољне контакте и клијенте да допринесу и размене директоријуме. У оквиру пројекта можете управљати задацима, додељивати рокове доспијећа и обрачунавати различите сатнице за различите задатке.

У програму ОнеУп функција „пројекти“ је скривена у менију „продаја“, али када је пронађете, добит ћете многе исте функције као и у ФресхБоокс-у. Након креирања пројекта, можете доделити задатке са роковима доспећа, који рачун за рачун требате да наплатите и контакт са клијентом за питања. Рачуни и трошкови могу се повезати са пројектом ради бољег праћења.

пројектни задаци

ОнеУп такође има оно што назива „задатци за прилике“ за пројекат и дневник телефонских позива који су аутоматски категорисани као не наплативи. То је корисна функција ако не желите да се трудите да класификујете задатке који се могу наплатити или који нису наплативи након уноса. Прочитајте наш комплетан преглед за ОнеУп за детаље.

ФрееАгент се не разликује у својим пројектима од ФресхБоокс-а или ОнеУп-а. Активности и задаци у вези са рачуноводством могу се укључити у пројекат. Могуће је поставити пројекте као фиксну цену или наплату по сату. Такође можете додати опште белешке.

Као и обично са КуицкБоокс Онлине, омогућавање функције „пројекти“ захтева непотребне кораке кроз мени подешавања, а не само укључивање када се пријавите. Услуга је мање прилагођена корисницима него други, посебно за кориснике који су нови у мрежном рачуноводству.

За разлику од оних у ФресхБоокс-у и ОнеУп-у, пројекти КуицкБоокс Онлине омогућавају само праћење и додељивање ставки повезаних са рачуноводством. Не може да дели датотеке, позива друге кориснике да допринесу или поставе пројектне задатке, рокове доласка или прекретнице. Из тог разлога, не сматрамо да је имплементација КуицкБоокс Онлине права „пројект“ функција.

ФресхБоокс и ФрееАгент немају извештаје који се односе на пројекте, као што су профитабилност или наплативи часови. ОнеУп прати „тренутне задатке које треба обавити“ у извештају и чува ограничену листу текућих пројеката. У КуицкБоокс Онлине, извештаји у вези са пројектима израчунавају профитабилност пројекта и приказују време које није могуће наплатити и неискоришћено време и трошкове.

Иако КуицкБоокс Онлине даје боље извештаје о пројектима, нема онолико функција као и друге опције. ФресхБоокс и ОнеУп су слични, али ОнеУп има малу предност у својој способности да разликује задатке приликом постављања и неколико задатака који се тичу пројеката. Победник је у овој категорији.

Бест Тиме Трацкинг Апп

Предузећа која обављају послове засноване на пројекту, било да се ради о огласној кампањи или новом дизајну канцеларије, често требају њихови запослени да прате сате који су радили на пројектима. Сати се могу пренети клијенту. Чак и ако посао наплаћује паушалну накнаду, праћење сати помаже при израчунавању профитабилности.

Саге и ОнеУп имају одличне функције пројеката у свом софтверу, али необично не укључују праћење времена нити имају уграђене штоперице. „Сати“ је опција на рачунарима Саге-а, али ваши запослени или извођачи радова морали би да прате своје сате другде. Ваве такође нема могућности праћења времена.

Иако можете да укључите праћење времена у подешавањима програма КуицкБоокс Онлине, уношење времена је дуг процес. Запослени морају да попуне недељни распоред рада ван мреже, а затим морате ручно да унесете као добављач и проследите купцу. Праћење времена на мрежи не подржава се уколико не преузмете и не платите за додатак.

Зохо Боокс има време праћења, које се може бележити свакодневно или недељно, и повезано са пројектом и задатком у пројекту. Воденик тајмера прати време ако га желите радити у позадини. Ако само желите да уговарач види њихов временски лист, лако је ограничити приступ модулу времена. Његова мобилна апликација такође подржава праћење времена.

ФресхБоокс нуди највише опција за праћење времена. Из главног менија можете одабрати „праћење времена“, одабрати клијента или пројекат и покренути штоперицу. Такође има Цхроме проширење које можете да инсталирате. Као и код Зохо Боокс, време се може пратити у апликацији, а сати су повезани са пруженим услугама, тако да клијент зна за шта их наплаћујете.

Праћење времена

Могућности праћења времена ФрееАгент-а сличне су онима ФресхБоокс-а и Зохо Боокс-а. Такође, има ручни унос или штоперицу. Сати се такође могу увући у фактуре. Једна од разлика је то што се извештајима о напретку и одрађеним сатима може слати клијентима. Његова апликација такође прати време.

ФресхБоокс корисницима није доступан извештај везан за праћење времена. Као што је примећено, извештаји озбиљно недостају. ФрееАгент такође нема. Зохо Боокс нема извештаје о пројектима ако га не интегришете са Зохо Пројектима, али тај програм је бесплатан за до пет корисника и два пројекта.

Једном када омогућите интеграцију, планирате у односу на извештаје о стварним сатима, извештаје о задацима и извештаје и извештаје о распореду времена. Уз мало другачијег разликовања услуга, довољно је да одаберемо Зохо Боокс као победника у категорији праћења времена. За више информација прочитајте нашу детаљну рецензију Зохо Боокс.

Најбоље управљање залихама

Инвентар који се интегрише са рачуноводственим софтвером пружа власницима малих предузећа више могућности за поједностављење њиховог пословања. Омогућава им да повлаче из количина при руци приликом креирања рачуна, одржавају тачне бројеве у својим системима и постављају минималне редове и упозорења.

КуицкБоокс Онлине нуди само управљање залихама и праћење по највишем нивоу цена, Плус. Слике можете додати ставкама инвентара у руци и аутоматски израчунати трошкове коришћењем ФИФО методе. Могуће је поставити и редослед минималних редоследа, али неће их наручити уместо вас.

КуицкБоокс Онлине нуди само управљање залихама и праћење по највишем нивоу цена, Плус. Слике можете додати ставкама инвентара у руци и аутоматски израчунати трошкове коришћењем ФИФО методе. Могуће је поставити и редослед минималних редоследа, али неће их наручити уместо вас.

У апликацији ОнеУп можете да промените редослед малих ставки инвентара. Једном када је наруџба постављена и генерирали сте листу паковања, инвентар се аутоматски ажурира. У Ксеро-у можете доделити шифре јединице да бисте пратили инвентар, али можете ићи још даље у ОнеУп-у и врсти јединице песме и физичкој локацији инвентара. Такође можете поставити минималне редоследе и исписати листове за бројање залиха.

Систем инвентара ФресхБоокс-а омогућава вам додавање предмета и њихово повлачење у фактуре, али сваку ставку морате додати ручно. Помоћу Ксеро и КуицкБоокс Онлине можете отпремати прорачунске таблице са залихама. Количине у руци се аутоматски ажурирају када се продају путем фактуре и лако је подесити минимум наруџбе.

Иако су Саге и Зохо Боокс друге опције за инвентар, сматрамо да су њихове карактеристике инфериорније од онога што нуди ОнеУп. Ако вас занима ово, можете прочитати више у нашем опсежном прегледу Саге.

Зачудо, с обзиром на све своје могућности инвентара, ОнеУп не укључује извештаје о инвентару. У супротном, можда је победила у овој категорији. ФресхБоокс их такође нема. Ксеро се истиче у извештајима уопште, а извештаји о инвентару нису различити. Они идентификују који производи у залихама се највише продају, резимирају активности и наводе све предмете у вашем инвентару. Ксеро је овде победник.

Најбоља апликација за обраду плата

Обрада обрачуна за плаће један је од најчешћих додатака рачуноводственом софтверу заснованом на облаку. Компаније обично наплаћују месечну накнаду поред својих редовних претплата. Многи наплаћују таксе по запосленом. Месечна накнада за обраду платних спискова варира у зависности од тога да ли вам је потребан порез на платне спискове и државни порез.

КуицкБоокс Онлине нуди обраду плата на свим нивоима уз фиксну месечну стопу плус накнаду по запосленом. Ваве наплаћује кориснике за платне сервисе и тврди да му приход који остварује омогућава да своје друге услуге нуди бесплатно. Ксеро корисницима даје обраду плата за највише пет запослених према средњем плану цена.

Ако користите ФресхБоокс, мораћете да се пријавите и платите за засебну апликацију да бисте добили функције за обраду плата. Зохо Боокс и ОнеУп не нуде обраду плата, а не постоје додаци или апликације које би се користиле са њима.

ФрееАгент укључује платне спискове, али само за компаније са седиштем у Великој Британији. Иако Саге нуди засебну услугу, детаљи и цене нису јасни.

Тешко је одабрати победника у овој категорији, јер ниједна од услуга не нуди бесплатно пробно време за обраду њихових плата. Оно што вам можемо рећи јесте да се накнаде сабирају брзо, посебно са КуицкБоокс Онлинеом, и било би паметно пажљиво израчунати месечне накнаде које ћете платити пре него што одаберете услугу.

Најбоље за праћење основних средстава

Основна средства су велика физичка средства, попут возила, опреме или зграда, која се могу носити у билансу стања. Предузећа која их имају требаће да обрачунају амортизацију и обрачунају отплате.

Списак програма без уграђених функција основних средстава дужи је од два с њима. КуицкБоокс Онлине, ФресхБоокс, Зохо Боокс, Ваве и Саге немају функционалност основних средстава. Ипак постоје заобилазна решења, као што су ручни уноси у часописе у КуицкБоокс Онлине или додаци за које ћете морати платити више новца.

С обзиром на то да се Ксеро снажно фокусирао на залихе, није изненађење да је такође снажан у основним средствима. Чини се да је његово циљно тржиште базирано на производима, а не на услугама. Основна средства у Ксеро-у могу се додати ручно или учитати скупно из табеле. Софтвер аутоматски обрачунава амортизацију.

Поставке са фиксном имовином-поновним успостављањем

Омогућава и извештаје о основној имовини. Распоред амортизације, распоред отплате и усклађивање основних средстава можете пронаћи у одељку са извештајима.

ОнеУп је други програм који нуди могућности основних средстава. Основна средства могу се додавати, једно по једно, кроз „нова основна средства“. Приказаће листу основних средстава у вашим књигама и израчунава амортизацију, али нема извештаја у вези са њима.

Ксеро је победник у категорији која не нуди много конкуренције.

Последње мисли

Побједник и компанија која покреће ваше пословање најбоље ће одговарати вашим индивидуалним потребама. Компаније не одговарају једној величини, нити је то софтвер за рачуноводство. Препоручујемо да направите листу својих најбољих захтева и одаберете програм који у тим категоријама побеђује највише. Ако сте и даље заглавили, прочитајте наше детаљне прегледе за сваки програм.

Новији корисници би требало да при доношењу одлуке ближе гледају љубазност према корисницима. Најопсежнији програм, КуицкБоокс Онлине, познат је и по томе што има тешке процесе и превише компликоване кораке за извршавање задатака. Новији корисници и мала предузећа били би много срећнији са програмом који има мање функција, али је лакши за употребу, попут Ксероа или ФресхБоокс-а.

Који од ових софтверских програма сте користили? Да ли сте пробали више од једног и ако јесте, да ли имате предност? Јавите нам у коментарима и хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me