Најбољи алати за управљање пројектима Канбан-а за 2020. годину

Канбан плоче су једноставан начин за праћење рада током кретања кроз ваше пројекте. Постоји много алата за управљање пројектима који користе систем, па да бисмо вам помогли да одаберете, саставили смо овај водич за најбоље алате за управљање пројектима канбан.


Показаћемо вам шта је канбан плоча и шта можете урадити са њом. Затим ћемо погледати неке од најбољих алата који их укључују. Канбан плоче су одличан начин да пронађете свој пут у софтвер за управљање пројектима. Када се упознате са њима, можете почети да гледате остале погледе и функције.

Шта је плоча Канбан?

Канбан потиче из јапанских фабрика, где је коришћен да би направио ефикаснију производњу. Мицрософт је касније технику прилагодио развоју софтвера. Корисно је агилним тимовима који желе да визуализују своје токове рада.

Канбан плоче су направљене од стубова који садрже предмете. Премештате ставке из колоне у колону да бисте променили њихов статус. Ствари теку лево-десно, тако да можете видети колико је далеко и колико се дешава у свакој фази.

Најједноставније постављање је приступ у три колоне: „урадити“, „радити“ и „завршено“. То је само по себи разумљиво, али можете ићи много даље, са колонама које представљају све фазе вашег производног процеса или тимовима или појединцима. До тебе је.

Ако сте нови у техници, прочитајте наш чланак како да вам помогне да употребите чланак о канбан плочи. Затим се вратите и погледајте алате овде.

Шта можете учинити са Канбан алатом?

Канбан плоче су користан начин да задатке повезане са пројектом држите на једном месту. Они се могу користити на одређеним пројектима, као генералне канцеларијске листе обавеза или за праћење редовних радних токова. Такође раде добро као личне листе задатака.

Можете користити ставке као задатке у пројекту, али можете именовати картице и ступце шта год желите. То значи да их можете користити за планове седишта, јеловнике ресторана, регистрационе системе и многе друге ствари.

Ако је претходно нисте користили, лако је подесити их и вероватно можете смислити властите идеје о томе како се могу користити у вашим пројектима.

Многи од алата које ћемо размотрити укључују предлошке и примере. Трелло је добар пример тога и наш је омиљени алат за рад са канбаном, као што ћемо видети касније.

Канбан табла и систем канбана нису нужно иста ствар. Иако се канбан разликује од методологија као што је Сцрум, можете поставити и плочу за праћење задатака.

Најбољи алати за управљање пројектима Канбан 2020

  1. Трелло
  2. Асана
  3. мондаи.цом
  4. Врике
  5. ЦлицкУп

Канбан алати су брзи и једноставни, па волимо да видимо софтвер који је брз и једноставан за употребу. Могућност једноставног прилагођавања ставки и ступаца такође је плус.

Већина алата пружа друге плоче и функције, тако да је важно колико добро функционише плоча с канбанима. У неким случајевима, попут Врике-а, једноставна канбанска плоча добро делује као сложени алат за сложени алат.

Цена је велики фактор, а бесплатна је најбоља. Канбан алати су једноставни, па софтвер за управљање пројектима који има бесплатне и плаћене опције често укључује и Канбан бесплатно. Због тога је одличан начин испробавања различитих алата да бисте сазнали да ли вам се свиђају пре него што одлучите да ли да платите за њихове друге функције.

Од пет алата које овде гледамо, четири од њих омогућавају вам да бесплатно користите канбан. Упркос томе, она која то није, је понедељак, наша омиљена платформа за управљање пројектима.

Наш најбољи избор за рад са канбаном, конкретно, је Трелло, који је једноставан, бесплатан и усредсређен на канбан приступ.

Трелло

Ако желите да започнете са канбаном, Трелло је одлично место за то. Главна плоча платформе је њен канбан. Иако је основни, то је одличан пример система. Описали смо то у нашем прегледу Трелло, а водич за почетнике Трелло-а говори вам све што требате знати ако први пут погледате алат. То је једно од најлакших оруђа за почетнике.

Страница за инспирацију компаније Трелло укључује много табли које су корисници поделили. Прегледајте их ако вам је потребна идеја шта можете урадити са канбан плочом. Такође се могу користити и са другим алатима осим Трелло-а, ако више желите.

Ваше Трелло картице могу се категорисати и доделити члановима тима. Можете додати прилоге до 250МБ. Ако је то премало, погледајте чланак о најбољем складишту у облаку за велике датотеке.

Трелло има репутацију једноставности, али систем „повер-упс“ омогућава вам да га проширите, тако да ако осећате као да изједначавате своје токове рада након што поставите основе, то вам омогућава. „Укључења“ вам омогућавају да додате многе функције које су подразумевано укључене на другим платформама.

Трелло Публиц Боардс

Поред тога што је користан за управљање пројектима, Трелло вам омогућава да јавне плоче учините јавним. Можете се креативно користити и делити јеловнике ресторана или планове за седење за догађаје. Прилагођене позадине омогућавају вам да прилагодите свој изглед вашем послу, што га чини одличним начином за размену информација са светом.

трелло-венчање

Трелло је такође одличан избор ако тражите бесплатан алат. Његов бесплатни план добро функционише и не захтева вас да га надограђујете сво време, али Трелло има лепе додатке ако одлучите за то.

трелло налепнице

Има широк избор прилагођених позадина, наљепница и емојиса, али можете уплоадати своје на плаћене планове како бисте се плоче осјећали као код куће. Не можете погријешити с Трелло-ом. То је најлакши алат за почетак овде и нуди обиље додатака кроз свој „повер-уп“ систем.

Асана

Асана је још једно корисно средство. Има мноштво забавних функција, попут прослава, које вас награђују разнобојним анимацијама за обележавање задатака. Више о томе прочитајте у нашој рецензији Асана. Ако вам је потребна помоћ да започнете с тим, водич за почетнике Асана је ту да вам помогне.

асана прослава

Његов интерфејс је атрактиван, једноставан за употребу и респонзиван. То га чини одличним избором за све нове софтвере за управљање пројектима. Угодно је радити, што ће бити велики плус ако морате да узбудите скептичне чланове тима око његовог коришћења.

Поред плоче са канбанима, Асана садржи календар и временску траку који вам омогућава управљање зависностима. Можете разбијати задатке у подврсте, остављати коментаре и додавати им датотеке. Ако морате да пређете ограничење величине датотеке од 100 МБ МБ, погледајте наш најбољи круг за складиштење у облаку.

Асана се добро интегрише са другим платформама, укључујући Запиер, што вам омогућава да делите податке са пуно апликација.

Асана Цост

Асанин бесплатни слој омогућава вам да направите колико год плоча желите и прилагодите своје ступце. Своје задатке можете разбити и на подврсте. Ако се пријавите за плаћени план, почевши од 9,99 УСД по кориснику месечно, моћи ћете да користите функције као што су његова временска веза и управљање зависностима.

Скупљи планови нуде више функција, попут побољшане сигурности и приоритетне корисничке подршке. Усаглашен је са Општом уредбом о заштити података и ЕУ-УСС. Оквир за заштиту приватности.

Можете да видите како се то упоређује са другим алаткама у нашим Трелло вс Асана и Асана вс. Асана је још један одличан избор за новопридошле кориснике, али бољи је од Трелла за кориснике који желе да користе више од канбанове плоче. Посебно ће одговарати тимовима који приоритет чине да радно место буде забавно место.

мондаи.цом

Велики смо обожаваоци мондаи.цом овде на Цлоудвардс.нет. Појавио се на врху у нашем најбољем програму за управљање пројектима. Више о томе шта нам се свиђа можете прочитати у нашем прегледу мондаи.цом.

Интуитиван и добро осмишљен, мондаи.цом вам омогућава да прилагодите информације које су сачуване у његовим ставкама. Они могу бити уобичајени основни типови података, али могу укључивати и ствари попут система за гласање, формула или бирача боје.

бест-канбан-понедјељак

мондаи.цом омогућава вам да генеришете више прегледа канбана на основу података у вашој главној табели. Подаци можете сортирати аутоматски одабиром једног од ступаца који ћете користити. Поглед на канбан није јој главни фокус, већ је део начина на који вам представља податке.

То значи да ће одговарати људима који желе да интегришу канбан у своје токове рада, али није толико погодан за оне који желе у потпуности да раде на канбан плочи. Међутим, менаџери могу да га користе за лако прављење плоча за друге људе са којима раде.

Поред канбана, мондаи.цом има све врсте приказа и графикона који вам омогућавају да видите своје податке на различите начине. Укључују временску траку, календар, мапу и дневник активности.

Прочитајте водич за почетнике мондаи.цом за савете шта можете учинити са тим.

мондаи.цом Цост

Нема бесплатан ниво, али његов најјефтинији план омогућава пет корисника за 25 долара месечно, тако да није прескуп за мале тимове. Постоји бесплатна проба, тако да не морате да платите да бисте је испробали.

Поред тога што изгледа добро и добро ради, има и врхунску безбедност, са ТЛС в1.2 енкрипцијом која се користи за транзитне податке и АЕС 256-битним за чуване податке. Прочитајте наш опис чланка за шифрирање да бисте сазнали више о њима.

мондаи.цом се добро сналази у нашим чланцима за упоређивање. Прочитајте наша поређења мондаи.цом у поређењу с Јиром или мондаи.цом и Асана да бисте видели како се обликује у односу на друге платформе.

мондаи.цом нуди добар баланс између употребљивости и дубине. Његов одличан интерфејс олакшава употребу и омогућава вам да схватите његове напредније функције без налета на проблеме. Препоручујемо га.

Врике

Врике је снага центра за управљање пројектима, која има пуно могућности. Упркос свом тешком статусу, има бесплатан план који вам омогућава да га користите као канбан плочу, али мораћете да платите да бисте искористили све што нуди.

бест-канбан-врике

Може бити тежи за употребу од неких својих ривала, али поглед на канбан је једноставан и може се схватити за неколико минута. Помицање задатака из ступца у колону брзо је и једноставно, као и кликовање и прилагођавање задатака.

Врике-ова канбанска табла користи фиксни приступ са пет ступаца, са традиционалним подешавањем са три ступаца надопуњеним са „на чекању“ и „отказаним“ ступовима како би вам омогућило да жонглирате стварима по потреби.

Врике зависности

Врике садржи зависности и они су интегрисани у канбан плочу. Ако промените датуме задатка, добијате могућност да аутоматски прилагодите остале задатке који су у вези са њим. Због тога је Врике погодан за сложене пројекте са много тога што се догађа.

Задаци могу садржавати опис и на њих можете приложити датотеке. Можете их доделити већем броју људи и пратити њихов статус. Врике вам омогућава да филтрирате задатке на различите начине, као што су корисник или рок рока. То је корисно за веће пројекте, са многим задацима додељеним више људи.

Врике такође има сигурносне карактеристике врхунског квалитета, укључујући двофакторску аутентификацију и прилагодљиве контроле приступа. Ако желите да побољшате сопствену сигурност, прочитајте наш најбољи ВПН водич.

Лоша страна је да Врике-ова канбан плоча није тако флексибилна. На пример, не можете да прилагођавате имена колона као што је то случај са Трелло-ом. Што то ради, ипак добро ради.

Врике је софистицирано средство. Одбор канбана добро ради на томе да га учини доступним и нема разлога зашто га не бисте користили искључиво за управљање пројектима. Да бисте максимално искористили Врикеа, погледајте и остале његове погледе.

Има апликације за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС, тако да се може користити на већини уређаја.

Врике је платформа са пуним перформансама која ће одговарати менаџерима великих пројеката. Његова једноставна канбан плоча одличан је начин да се започне с њом. Више о томе прочитајте у нашој рецензији Врике. Наш чланак мондаи.цом и Врике ће вам такође дати идеју о томе како се обликује у односу на конкуренте.

ЦлицкУп

ЦлицкУп је још један алат са бесплатном понудом који укључује основну канбан плочу. Постоји ограничење привитка од 100 МБ за његову бесплатну верзију, али то нестаје на плаћеним плановима, који вам такође омогућавају да користите његове напредније функције, као што су Гантт карте. Прочитајте наш #линк док чекате како да користите водич Гантове карте да бисте сазнали више о њима.

мени за изборну таблу

Иако подразумевано има само два ступца, можете додати сопствени, тако да можете подесити колико год требате. Можете имати више плоча по пројекту. У горњем примеру смо га поставили за управљање поруџбинама у ресторану, са плочама за хладне и топле тањире.

мени за изборну таблу

Можете да прилагодите тај систем да ради са више тимова или имате табле за поједине чланове тима. Свестран је и моћан.

ЦлицкУп има оштар, прилагодљив интерфејс са којим је лако радити. Његов читљив интерфејс препун је опција и вреди се поиграти да бисте видели шта можете да учините са њим.

ЦлицкУп такође укључује управљање зависностима, тако да ако се ствари искомплицирају, можете уочити конфликте у заказивању пре него што проузрокују проблеме. Помоћу алата за управљање временом и евидентирање омогућава вам да пратите колико задатака кошта да бисте били готови, што је одлична функција коју менаџери имају.

ЦлицкУп Естиматес

Омогућава вам и да направите процене, које можете упоредити са касније евидентираним временом. То вам омогућава да побољшате своје планирање следећи пут када поставите пројекат. Ако вам је потребна помоћ са финансијске стране ваших пројеката, наш водич за најбољи рачуноводствени софтвер ће такође бити користан.

ЦлицкУп има много сигурносних функција које помажу да ваши подаци буду безбедни. Прочитајте наш мрежни водич за безбедност да бисте сазнали више о томе како остати заштићени.

Поред апликација за мацОС, Виндовс, Андроид, иОС и Амазон Фире ТВ, има Гоогле Цхроме додатак, што га чини једним од најпопуларнијих алата који се најприкладније користе. Да бисте сазнали више о томе, прочитајте нашу ЦлицкУп рецензију.

Функције евиденције времена и процене ЦлицкУпа чине га одличним избором за менаџере који желе да пажљиво прате трошкове. Његова једноставност употребе и свестраност чине га снажним избором и за све остале.

Похвала

Много је других добрих алата који укључују и поглед канбана који није баш био наш топ пет.

леанкит-канбан

ЛеанКит шарена табла са канбаном приказује вам више тимова одједном, окомито постављених по вашем екрану. То није најлепши приступ и изгледа препуно, али кад се навикнете, схватит ћете да вам нуди много информација без присиљавања да кликнете. Погледајте нашу ЛеанКит рецензију за више.

смартсхеет-картица

„Преглед карте“ Смартсхеет-а је табла са канбаном. Омогућава вам лако додавање подврсте. Смартсхеет такође садржи Ганттов приказ који ће вам помоћи да видите како се задаци зближавају. Реч је о безуспјешном производу, али о ефикасном, о чему можете прочитати у нашој рецензији Смартсхеет.

јира-канбан

Јира укључује канбан приказ са прилагодљивим колонама и биће изузетно користан за програмере софтвера који користе агилне методологије. Пун је функција прилагођених програмерима, као што је његов приказ Сцрум. Прочитајте о томе у нашој рецензији Јира.

Последње мисли

Као што смо видели, размажени сте због избора када је у питању софтвер канбан табле. Они користе много приступа и крећу се од једноставних до напредних.

Наш фаворит је Трелло. Бесплатан је, фокусиран на своју канбан плочу и тако једноставан да са њим не можете погрешити. Такође има изненађујућу количину простора за ширење. мондаи.цом такође заслужује спомињање као наш омиљени алат, али није слободан или фокусиран на канбан као Трелло.

За најбољу забаву погледајте Асана. ЦлицкУп је одличан за управљање финансијском страном ствари, а Врике је свеобухватни алат са пуно дубине.

Сви алати овде су бесплатни или имају бесплатну пробну верзију, тако да вас ништа не може спречити да их тестирате. Ако сте овде испробали неки од алата или имате друге препоруке, јавите нам се у коментарима. Хвала за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me