Најбоља сигурносна копија за архивирање у 2020. години: Дугорочно складиштење

Обично се фокусирамо на прављење резервних копија података, али архивирање датотека правите резервну копију: архивирате датотеке које ретко требате да користите или мењате. Друга разлика је та што архивирањем датотека премештате у облак уместо да их копирате. То вам помаже да уштедите простор, па смо одлучили да направимо најбољу резервну копију за архивирање.


Још једна страна је да облачни сервиси који нуде архитектуру за резервно копирање и архивирање могу смањити трошкове складиштења ваше архиве, јер не морате често да јој приступате. Међутим, обнављање захтјева више времена. 

Ова врста складишта обично се назива “хладњача”, а неке од услуга на нашој листи имају планове који то нуде. Други пружају редовно „вруће“ складиштење, што је скупље.

Изабрали смо услуге на овој листи из нашег најбољег сигурносног копирања за мала предузећа, али и са најбољег резервног списка на мрежи. Ако сте овде грешком и потребна вам је помоћ око одабира услуге, погледајте алтернативне резервне рецензије за алтернативе.

Архивирање датотека у облак умањиће ризик од губитка датотека због квара на чврстом диску. За више информација о томе шта резервне услуге могу да ураде, посетите нашу мрежну библиотеку резервних копија.

Најбоља сигурносна копија за архивирање 2020

Шта чини интернетске сигурносне копије најбоље за хладно чување

Наш главни критеријум у овом прегледу је вредност јер је најбоље ако можете да архивирате много датотека по јефтиној цени. У идеалном случају услуга такође треба да има много планова, јер вам помаже да одаберете онај који је најприкладнији за ваше потребе. Поред тога, сјајно је ако провајдер понуди бесплатан план или пробну верзију, тако да можете тестирати услугу пре него што се одлучите на претплату.

Услуга треба да буде једноставна за употребу. То значи да ћете моћи да архивирате своје датотеке и заборавите на њих све док им не будете требали да приступите. Када се то догоди, требали бисте бити у могућности да то урадите на директан начин. Поред тога, услуга треба да ради на већини оперативних система и пружа приступ путем веба и мобилног.

Преношење датотека може вам дуго трајати, у зависности од вашег пропусног опсега, колико сте близу сервера и резервне услуге. Услуга са глобалном мрежом сервера обично ће бити најбржа. Такође волимо да видимо опцију да омогућимо пренос са више нити.

Сигурност у облаку резервне услуге треба да буде јака. То зависи од нивоа енкрипције датотека, као и од тога који протокол и енкрипција штите ваше датотеке у транзиту и још много тога.

Најбоља сигурносна копија за архивирање на мрежи: Ацронис Труе Имаге

Ацронис Труе Имаге је услуга кућне израде сигурносних копија која је близу врха наших најбољих резервних сервиса на мрежи. Пружа многе функције, укључујући алат за архивирање података, који ваше датотеке може преместити у облак и избрисати локалну копију.

Ацронис-Труе-Имаге-Бацкуп-Сетуп-Слидер1

Ацронис-Труе-Имаге-Дестинатион-Слидер2

Ацронис-Труе-Имаге-Ацтиве-Протецт-Слидер3

Ацронис-Труе-Имаге-Сеттингс-Слидер4

Ацронис-Труе-Имаге-Тоолс-Слидер5

Претходна

Следећи

Пре него што будете могли да га употребљавате, мораћете да се претплатите на његове „напредне“ или „премиум“ планове. „Напредни“ план обезбеђује 250 ГБ резервног простора за један рачунар за 49,99 УСД годишње. За додатних 20 УСД можете додати 250 ГБ простора или додати два рачунара, до највише пет.

„Премијским“ планом добијате 1ТБ за 99,99 УСД годишње. Не можете да направите резервну копију више рачунара него што је то могуће у „напредном“ плану, али сваки додан рачунар подиже цену за 50 долара. Такође можете повећати свој простор за 1ТБ за 40 УСД годишње, до максималних 5ТБ. 

Ако мислите да би Ацронис Труе Имаге могла да се добро уклопи, можете да користите бесплатно 30-дневно пробно време како бисте били сигурни да добијате оно што вам је потребно.

Архивираћете своје датотеке помоћу десктоп клијента, који има модеран и интуитиван дизајн. То вам такође омогућава начин да брзо приступите архивираним датотекама из програма за истраживање датотека вашег оперативног система. Десктоп клијент је доступан за Виндовс и мацОС, али не и за Линук. Ако вам је потребна подршка за Линук, прочитајте нашу најбољу мрежну резервну копију за Линук преглед.

Други начин приступа вашем архивском простору је путем веб клијента, који је атрактиван и једноставан. Осим тога, апликације за паметне телефоне за Андроид и иОС су једноставне за коришћење и омогућавају вам приступ датотекама и резервним копијама док сте у покрету.

Остали разлози који нам се свиђају Ацронис Труе Имаге

Ацронис Труе Имаге користи АЕС 256-битну енкрипцију за осигурање датотека у мировању, а ТЛС / ССЛ протокол штити ваше податке при пријеносу (више о томе у нашој успоредби ССЛ-а и ТЛС-а). Поред тога, Ацронис Ацтиве Протецтион 2.0 штити вас од напада рансомвареа. Доступна је и приватна енкрипција. 

Међутим, нема двофакторну аутентификацију, што је велики пропуст. Због тога обавезно направите јаку лозинку.

Ацронис има власничку глобалну мрежу сервера, што нам је помогло да достигне велике брзине преноса на нашем тесту. Резултате можете видети у нашем прегледу Ацронис Труе Имаге. 

Ацронис смо поставили на врх захваљујући флексибилним плановима, брзом приступу вашој архиви, чврстом безбедношћу и великим брзинама преноса.

Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс

За разлику од претходног уноса, Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс је усмерен ка компанијама. Упркос томе, он омогућава архивирање без стрмих цена које уобичајено имају резервне пословне услуге.

Клијент Зоолз Хоме Десктоп

Зоолз Хоме Ауто Селецт

Распоред резервних копија Зоолз Хоме

Оптимизација домаћих ресурса Зоолз

Хоме интерфејс за Зоолз

Претходна

Следећи

То је зато што сви његови планови омогућавају складиштење у хладном. Најјефтинији план је план од 2 ТБ, који иде за 79,90 УСД годишње. Ако вам треба више, можете се претплатити на 5ТБ план за 199,90 УСД годишње. Скупљи планови омогућавају вам месечно плаћање. Ако вам је потребно топло складиште, можете га купити у корацима од 1 ТБ за 400 УСД, до 4ТБ годишње.

Ако нисте сигурни у Зоолз, обавезно употријебите 14-дневно бесплатно пробно раздобље које ће вам помоћи да се одлучите. Долази са 50 ГБ спремишта за топлу и хладну употребу.

Зоолзов десктоп клијент доступан је за Виндовс и мацОС. Његов главни прозор приказује све потребне информације о резервној копији, а тастери на дну омогућавају вам да одаберете податке за израду сигурносних копија, подешавате подешавања и покренете поступак враћања. Све у свему, десктоп клијент је израван и атрактиван.

Не постоје мобилне апликације, али можете да користите веб клијент да бисте приступили резервној копији. Показује пуно информација, а истовремено је јасно и није претерано. Више о свему томе прочитајте у нашој рецензији Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс.

Други разлози за које волимо Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс

Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс штити ваше податке пре него што напусти рачунар користећи 256-битну АЕС енкрипцију и сами можете управљати кључем за шифровање. Поред тога, Зоолз штити ваше датотеке у транзиту користећи ССЛ протокол. Међутим, Зоолз не пружа двофакторну аутентификацију. 

Зоолз користи Амазонову АВС инфраструктуру, али то није помогло да се постигну велике брзине преноса у нашим тестовима брзине. Међутим, постоји режим који сву расположиву ширину појаса посвећује Ацронис Труе Имаге и такође могућност укључивања вишеструких сигурносних копија. Обе методе ће убрзати ваш пренос.

Био је блиски позив између Ацронис Труе Имаге и Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс, али на крају смо одлучили да Зоолз Цлоуд Бацкуп ставимо на друго место јер недостају мобилне апликације и не могу да приступите вашој архиви са радне површине као што Ацронис може.

Јоттацлоуд

Јоттацлоуд је услуга складиштења и резервне копије у облаку из Норвешке која пружа мрежну архиву коју можете да користите за учитавање датотека.

Јоттацлоудов „лични“ план пружа неограничен резервни простор. То је 7,56 УСД месечно, али годишња снижена цена је 75,58 УСД, што је 6,30 УСД месечно. 

Јоттацлоуд-почетна страница-2019

Ако вам треба план за више корисника, можете користити „породичне“ или „пословне“ планове. Најјефтинији породични план добија вам 1ТБ за 6,46 УСД месечно или 64,60 УСД годишње. Иста количина простора за неограничене пословне кориснике износи 10,84 УСД месечно или 130,13 УСД годишње.

За архивирање датотека морате да користите веб клијент. То је зато што десктоп клијент не може да архивира ваше датотеке и зато је спретан. За веб клијент је, међутим, потребан само један клик да бисте приступили својој архиви и тада можете да отпремите своје датотеке и мапе у њега.

Јоттацлоуд-ове мобилне апликације су пријатне за употребу и омогућавају вам приступ архиви и прављење резервних копија фотографија. Осим тога, можете очистити телефон свих резервних фотографија. То значи да добијате и архивирање фотографија.

Други разлози које волимо Јоттацлоуд

Јоттацлоуд користи ТЛС / ССЛ протокол да заштити датотеке у транзиту са рачунара на сервер. Једном када на серверу АЕС 256-битна енкрипција скенира ваше датотеке у мировању. То ипак није приватно. Ипак, Јоттацлоуд има двофакторну аутентификацију која ће заштитити ваше акредитиве.

Центри података Јоттацлоуд налазе се у Норвешкој, тако да ће се ваша удаљеност од њега одражавати на вашу брзину преноса. Били смо релативно блиски, у Београду, у Србији, када смо тестирали Јоттацлоуд, али ако нисте, можете убрзати трансфере ако омогућите израду резервних копија са више нити..

Јоттацлоуд има планове за цене који нуде велику вредност, али недостаје приватно шифровање и захтева да користите веб клијент за архивирање датотека. Уз то, Јоттацлоуд има још више, као што можете прочитати у нашој рецензији Јоттацлоуд.

ИДриве фор Бусинесс

ИДриве је способан сервис за личне и пословне кориснике. Нуди истинско архивирање, што значи да никада нећете избрисати датотеке осим ако их изричито не избришете из облака. Захваљујући томе саставила је ову листу.

ИДриве може направити сигурносну копију неограничених уређаја, а сви планови пружају једнаку количину простора за синхронизацију као и резервни простор.

ИДриве-Цлиент-Бацкуп-Слидер1

ИДриве-Цлиент-Ресторе-Слидер2

ИДриве-Цлиент-Сцхедулер-Слидер3

ИДриве-Цлиент-Синц-Слидер4

ИДриве-клијент-диск-слика-клизач5

Претходна

Следећи

Најјефтинији пословни план вам доноси 250 ГБ за 74,62 долара годишње. За 500 ГБ, мораћете да потрошите 149,62 долара годишње. Следећи планови крећу се и до 12,5ТБ и омогућавају вам плаћање месечно.

Постоје и лични планови који осигуравају 2ТБ за 52,12 УСД годишње и 5ТБ за 74,62 УСД годишње. Ако нисте сигурни да је ИДриве прави избор, можете да користите његов бесплатни план од 5 ГБ да бисте га тестирали пре претплате.

Десктоп клијент ИДриве-а ради на Виндовс-у и мацОС-у, али не и на Линук-у. Није међу најатрактивнијим клијентима, али је директно. Такође можете да употребите веб апликацију за учитавање датотека у простор „синхронизације и складиштења у облаку“, што одлично функционише за архивирање датотека. 

Мобилна апликација је једноставна за употребу захваљујући минималном и интуитивном дизајну. Можете га користити за приступ временској траци резервних копија и фотографија, као и за прављење сигурносних копија података у телефону. Због тога је ИДриве направио наш најбољи бацкуп за мобилне прегледе на мрежи.

Остали разлози за које волимо да радимо за посао

ИДриве користи ТЛС / ССЛ протокол да би заштитио ваше датотеке у транзиту и 256-битну АЕС енкрипцију да би их скенирао у мировању. Такође можете да омогућите приватно шифровање када први пут подесите ИДриве.

Доступна је и двофакторна аутентификација, а можете и даљинско онемогућити синхронизацију за уређаје на вашем налогу. То помаже ако неко украде ваш уређај.

ИДриве није брз при почетним отпремањима, али можете користити курирску службу под називом ИДриве Екпресс да бисте направили резервне копије и опоравили датотеке. Ако желите да сазнате више о ИДриве-у, прочитајте нашу рецензију ИДриве-а.

БигМИНД Бусинесс

БигМИНД Бусинесс је још један производ компаније Зоолз (као што је БИГМинд Хоме). Опремљен је могућностима и омогућава вам архивирање датотека помоћу посебног плана претплате названог „паметна архива“, који обезбеђује 1ТБ хладне меморије за 40 УСД месечно. Поред тога, може да подржи до 50 сервера и 500 корисника. 

Ако вам треба више простора, можете додати 1ТБ за 40 УСД месечно, до 10ТБ. План такође омогућава АИ откривање фотографија, што је корисно ако радите са фотографијама.

БигМИНД Десктоп Дасхбоард

Опције повезивања БигМИНД

БигМИНД Смарт Селецтион

БигМИНД Бацкуп Сцхедуле

БигМИНД Онлине Екплоре Филес

Претходна

Следећи

БигМИНД-ов клијент за десктоп рачунаре, попут оног из Зоолз Цлоуд-а, ради на Виндовс-у и Мац-у и показује све што требате знати о резервној копији на први поглед. Све у свему, лако је и једноставно за употребу.

Главни приказ веб клијента је контролна табла, а такође приказује све релевантне информације о целокупној копији вашег предузећа. Јасно је, привлачно и директно за коришћење. 

Такође можете да користите и мобилни клијент за пренос података, укључујући евиденцију позива, контакте, фотографије, поруке, видео записе и друге врсте датотека. Поред тога, апликацији можете наручити да ваш телефон очисти од видео записа и слика које сте направили сигурносне копије.

Други разлози за које волимо БигМИНД посао

БигМИНД Бусинесс подразумевано управља вашим кључем за шифровање и не постоји начин да се омогући приватно шифровање. Речено је да је ниво шифровања АЕС 256-битни, а БигМИНД користи ССЛ протокол да заштити датотеке у транзиту. Поред тога, за заштиту ваших вјеродајница доступна је двофакторска провјера аутентичности.

Задовољни смо радом БигМИНД-а у нашим тестовима за учитавање, али брзина преузимања оставља много да се жели. Међутим, можете да укључите „преузимање са више навоја“ да бисте га убрзали, а можете пребацити на „турбо режим“ да доделите већу пропусну ширину БигМИНД-у. Ако желите да видите резултате испитивања брзине, прочитајте нашу рецензију БигМИНД Бусинесс.

Последње мисли

Све ове услуге могу архивирати ваше датотеке, али највећа разлика долази од цене, лакоће приступа вашој архиви и брзине преноса. Захваљујући великој брзини и доброј употреби, поставили смо Ацронис Труе Имаге на врх, иако његови планови нуде мању вредност од осталих услуга (искључујући БигМИНД Бусинесс).

Ако вам је основна пажња мање за више, остале услуге на овој листи су одличан избор ако можете живети са њиховим специфичним недостацима. Да ли више волите било кога другог од Ацронис Труе Имаге? Обавестите нас о томе у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map