Најбоља похрана у облаку за тимове 2020: Групни рад на једноставан начин

Рад са другима на сложеном пројекту може бити захтеван, посебно ако треба да делите датотеке и сарађујете у реалном времену. Међутим, можете то учинити мање изазовно користећи једну од најбољих опција за складиштење у облаку за тимове. 


Одличан пример ове врсте услуга је Егните Цоннецт, али као што ћете видети у овом чланку, друге услуге онлајн складиштења у облаку за тимове су јој у најбољем реду. Још једна добра опција је Слацк и можете видети који сервиси га користе у нашем најбољем облаку за складиштење за Слацк преглед. 

У нашем чланку о облаку складиштења и сарадњи можете сазнати више о томе како најбоље складиште у облаку. Ако тражите најбољу облак за складиштење слика, погледајте наш чланак о најбољој мрежи за складиштење фотографија. 

За више пословних корисника на правом сте месту. Међутим, имајте на уму да се услуге на овој листи не могу сматрати најбољим бесплатним складиштем у облаку за екипе јер не нуде такве планове.

Уз то смо изабрали провајдере у овом прегледу са наше листе најбољих ЕФСС услуга и из наше најбоље поређења у облаку складиштења. Пре него што дођемо до листе – и победника, Егните Цоннецт – дефинисаћемо критеријуме које смо користили за рангирање услуга.

Најбоље складиште у облаку за тимове 2020

Шта је најбоље складиште у облаку за тимове

Имати тим људи скупо је, па ћемо се потрудити да не додате непотребне трошкове. Због тога ћемо погледати колико су скупи планови претплате, колико простора нуде – у идеалном случају, обезбеђујући одвојено складиште за сваког корисника – и колико планова. Што више планова имате већу шансу да пронађете онај који одговара вашим потребама.

Дељење датотека и мапа је важно када сарађујете у тимском окружењу. Услуге морају бити у могућности да брзо и лако деле датотеке и мапе. Поврх тога, неопходне су опције контроле садржаја – попут заштите лозинком, истека везе, онемогућавања преузимања и дозвола приликом дељења директоријума..

Пре него што делите своје датотеке, прво их морате пребацити у облак. Ту долази до синхронизације. Требало би бити лако пренијети ваше датотеке; брзо, тако да ваш рад не трпи; и у могућности су да користе напредне функције за синхронизацију, као што су селективна синхронизација и синхронизовање било које фасцикле. Колико ће брзо бити, зависиће од вашег провајдера интернетских услуга и колико сте близу сервера.

И на крају, његова безбедност у облаку требало би да буде довољно јака да било какав страх у вези са задржавањем података у облаку неоснованим. Да бисте то учинили, услуге би требале користити најмање енкрипцију, по могућности нула знања, заштиту у транзиту и двофакторну провјеру идентитета, који штити ваше вјеродајнице за пријаву. Поред тога, центре података који садрже ваше датотеке требало би да се ојачају.

Егните Цоннецт

Није велико изненађење што Егните Цоннецт заузима прво место на овој листи, јер је такође победник нашег најбољег ЕФСС круга и нашег избора као најбоље складиште у облаку за тимове. 

Ако имате једног до три корисника, мораћете да се претплатите на Егнитеов тимски план. То износи 10 УСД по кориснику месечно и обезбеђује 1ТБ простора за складиштење, што је сјајна понуда.

Егните-цоннецт0хомепаге-2019

Можете да се претплатите на Егните-ов Оффице план ако имате пет до 25 корисника. Омогућава 5ТБ мрежног складишта за 8 УСД по кориснику месечно. Ако вам треба више корисника, пословни план ће удовољити вашим потребама јер подржава 25 до 100 корисника. Осигурава 10ТБ простора за складиштење 20 УСД по кориснику месечно.

Ентерприсе план може имати више од 100 корисника и не ограничава вашу меморију. У ствари, вага за складиштење одговара вашим потребама. Међутим, за ову понуду, за понуду ћете се морати обратити Егните-у.

Да бисте делили фасциклу помоћу Егните-а, можете позвати друге и дати им једно од неколико дозвола: “власник”, “фулл”, “едитор” и “виевер”.

Такође можете да делите садржај генерисањем веза, које затим можете да ограничите на „било кога“, „свакога са лозинком“, своје кориснике или било кога коме ћете послати везу е-поштом. Осим тога, можете учинити да веза истиче на одређени датум, заштитите је лозинком, онемогућите преузимање и добијете обавештење када се кликне на везу.

Друга опција је генерисање везе за пренос како би други могли да спремају садржај у ваш облачни простор. Постоји и страница која приказује ваше дељене везе и линкове које су други поделили са вама.

Други разлози који нам се свиђају Егните Цоннецт

Цлоуд услуге обично нуде директоријум за синхронизацију, али Егните Цоннецт користи фасциклу мрежног погона. То вам омогућава приступ вашем облачном садржају без заузимања простора на вашем тврдом диску, али то значи да морате да будете на мрежи да бисте приступили датотекама. 

Поред тога, можете означити датотеке за изванмрежну употребу ако идете ван мреже. Са друге стране, такође можете да користите селективну синхронизацију да означите само одређене датотеке у мапи за синхронизацију које желите да сместите у облак.

Користили смо мапу са 1 ГБ компримираном за тестирање брзине синхронизације Егнитеа, а пренос је трајао тачно време које смо очекивали. Међутим, Егните не користи алгоритам за синхронизацију на нивоу блока, који би убрзао преносе након почетног слањем само измењених делова датотека.

Егните користи ТЛС протокол како би заштитио ваше датотеке у транзиту и АЕС 256-битну енкрипцију да би их скенирао, а такође се класификује као услуга са нултим знањем захваљујући својој функцији Егните Кеи Манагемент. Такође можете да одредите минималну снагу и дужину лозинке, као и да прилагодите политику пријављивања. Поред тога, за заштиту ваших вјеродајница доступна је двофакторска провјера аутентичности.

Егнитеови податковни центри запошљавају 24-часовни надзор, контролу приступа и вишак, а они су отврднути од природних катастрофа, попут земљотреса и пожара. Ипак, Егните вам омогућава да чувате податке и на својим серверима, што значи да можете да уживате у предностима хибридног облака. На крају, али не најмање битно, Егните вам омогућава да одсечете уређаје из синхронизације и обришете са њих све податке из облака. 

Егните Цоннецт постављамо као наш најбољи избор захваљујући својој доброј вредности, великој сигурности, способној синхронизацији и богатим функцијама дељења. Ако желите да сазнате више о осталим функцијама компаније Егните, прочитајте наш преглед Егните Цоннецт.

ОнеДриве фор Бусинесс

ОнеДриве фор Бусинесс долази из Мицрософта и то је једно од најпопуларнијих решења на тржишту. То је у великој мери захваљујући великој вредности.

За разлику од многих других пословних услуга, ОнеДриве фор Бусинесс нуди засебан простор за складиштење за сваког корисника. Поред тога, има седам планова које можете изабрати, што пружа већу шансу да нађете утакмицу. Значајни планови укључују план један, план два и пословну премију.

ОнеДриве-за-посао-почетну страницу-2019

ОнеДриве фор Бусинесс План Оне износи 60 УСД годишње по кориснику и добија вам 1ТБ простора за сваког корисника. План два износи 120 УСД годишње по кориснику и пружа сваком кориснику неограничен простор за складиштење. Ако требате да користите Оффице 365 и друге Мицрософтове функције, можете да се претплатите на Оффице 365 Бусинесс Премиум, који износи 15 УСД месечно по кориснику, или 150 УСД ако плаћате годину дана.

ОнеДриве фор Бусинесс омогућава дељење садржаја са другима генерисањем везе или е-поште. Ако делите везу, можете је подесити да истекне након неколико дана, ограничити приступ одређеним корисницима и заштитити је лозинком. Такође можете онемогућити уређивање и ограничити везу тако да она функционише само са одређеним људима, људима у вашој организацији или онима са постојећим приступом.

Остали разлози зашто нам се свиђа ОнеДриве за посао

Испробали смо ОнеДриве синхронизацију помоћу наше 1ГБ компримиране мапе и успели смо да је отпремимо за око минуту више него што смо очекивали. ОнеДриве фор Бусинесс чак користи и синхронизацију на нивоу блока, иако само за Оффице датотеке. Међутим, то и даље превазилази услуге које уопште не користе.

Друга опција којом се ОнеДриве хвали, а други не, је могућност блокирања синхронизације одређених типова датотека. Мицрософтов тим је такође укључио селективну синхронизацију, што значи да помоћу обе функције можете да направите лепо подешавање синхронизације.

ОнеДриве такође користи енкрипцију за скенирање ваших података: БитЛоцкер на нивоу диска и АЕС 256-битну енкрипцију на нивоу датотеке. Да би заштитио своје датотеке у транзиту, ОнеДриве користи ТЛС протокол и преусмерава неовлашћене везе на ХТТПС. 

За запослене можете поставити политику лозинке, али једина могућа конфигурација је истицање лозинке. Поред тога, лозинке морају бити дугачке најмање осам знакова и испуњавати услове јачине, као што су број, симбол и велика и мала слова. Поред тога, за заштиту ваших вјеродајница доступна је двофакторска провјера аутентичности.

ОнеДриве фор Бусинесс одлична је услуга за тимове због своје одличне вредности, сигурности, јединствене функције синхронизације и синхронизације на нивоу блока. Није добар као Егните Цоннецт за дељење, због чега је на другом месту. Ако желите знати више о овој услузи, прочитајте наш преглед услуге ОнеДриве фор Бусинесс.

Кутија

Бок је услуга која је подједнако популарна и код малих и великих предузећа, што га чини погодним кандидатом за тимове.

Можете се претплатити на један од четири Бок плана, зависно од величине вашег тима: Бок Стартер, Бок Бусинесс, Бок Бусинесс Плус и Ентерприсе. Стартер план захтева најмање три корисника, а максимални максимум на 10. Сви остали планови почињу код пет корисника и немају горњу границу. Осим тога, сви дају попуст ако уплатите годину дана унапред.

бок-бусинесс-почетна страница

Стартер план добија вам само 100ГБ за 5,80 долара месечно по кориснику, али можда ће бити довољан и за неке мање тимове. Пословни план, међутим, предвиђа неограничено складиштење за 17,30 УСД месечно по кориснику.

Бусинесс Плус план такође обезбеђује неограничено складиштење, али нуди додатне функције за 28,70 УСД месечно по кориснику. Слично томе, Ентерприсе план додаје усаглашености и друге карактеристике, али за цену ћете морати да контактирате Бок.

Садржај можете делити позивањем других и давањем дозвола или генерисањем везе и слањем. Без обзира на методу, ако позовете људе, можете им дати дозволу за уређивање или прегледавање. 

Поред тога, када делите мапе, можете да изаберете да поставите један од пет додатних нивоа дозволе: „сувласник“, „прегледач прегледача“, „учитавач прегледа“, „прегледач“ или „учитавач“.

Када генеришете везу, можете је осигурати и лозинком, онемогућити преузимања, одредити прилагођени УРЛ и поставити везу да истиче на одређени датум. Међутим, не постоји ниједна страница која приказује ваше дељење.

Остали разлози зашто нам се свиђа кутија

Бок користи фасциклу за синхронизацију за слање датотека у облак и обрнуто. Ако мислите да би чување датотека из облака могло одузети превише вашег простора на тврдом диску, можете користити селективну синхронизацију да бисте то ублажили. Такође можете да одаберете уклањање датотека са вашег чврстог диска – чинећи их „само облаком“ – тако што ћете одабрати да их синхронизујете из мапе за синхронизацију.

Брзине синхронизације Бок-а биле су близу онога што смо очекивали и упоређују се са другим сервисима. Као и многе друге ЕФСС услуге, он не користи синкронизацију на нивоу блока.

Кутија штити ваше датотеке у транзиту користећи ТЛС протокол и користи АЕС 256-битну енкрипцију како би учинили ваше датотеке нечитљивим када се налазе у податковном центру. Поред тога, Бок вам омогућава да користите Бок КеиСафе да бисте управљали кључем за шифровање, што значи да можете уживати у приватном шифровању.

Да би спречио упада на рачун, Бок пружа двофакторску аутентификацију и прилагођене захтеве за лозинком.

Помоћу приблизавања уређаја Бок можете да изрезате украдене или изгубљене уређаје из синхронизације и спречите будуће синхронизације. Међутим, морат ћете користити функцију даљинског брисања да бисте очистили већ синхронизирани садржај. За то ћете, међутим, морати да контактирате Бок.

Планови кутије су у најмању руку скупи, а нема странице за ревизију деоница. Ипак, Бок има много преокрета, укључујући снажну сигурност, брзу синхронизацију и још много тога. Више детаља можете добити у нашем прегледу Бок.

Дропбок Бусинесс

Дропбок је име домаћинства у облаку складиштења, а његова пословна верзија се не разликује. Слично као Егните Цоннецт, он нуди само три плана: Стандардни, Адванцед и Ентерприсе. Сви захтевају најмање три корисника. Стандардни план предвиђа 3ТБ за 15 УСД месечно по кориснику или 12,50 УСД по кориснику ако плаћате за годину. 

Дропбок-Бусинесс-почетна страница-2019

За више простора за складиштење можете да се претплатите на Адванцед план који вам омогућава неограничену количину складиштења по цени од 25 УСД месечно по кориснику. Ако плаћате годину дана унапред, цена пада на 20 УСД по кориснику. Ентерприсе такође обезбеђује неограничено складиштење, као и додатне функције. Међутим, за цену ћете морати да контактирате Дропбок.

Дропбок вам нуди заједничку „тимску мапу“ од самог почетка. Сви ваши корисници имају приступ њему, али можете да креирате и друге фасцикле и позовете људе да им приступе. Након што им то учините, можете им дати или „могу уређивати“ или „прегледати“ дозволе.

Поред тога, можете да генеришете линкове за дељење за датотеке и мапе. Можете их ограничити на чланове тима, кориснике са лозинком или на било кога са везом. Поред тога, можете да онемогућите преузимање везе или да подесите да истиче на одређени датум. Ако желите да други деле са вама, Дропбок вам омогућава да генеришете везу за пренос. Да бисте пратили акције, постоји страница која приказује све њих.

Остали разлози зашто волимо Дропбок посао

Дропбок је измислио уобичајени модел синхронизације, па је, с обзиром на то, у овој категорији супер. Међутим, Дропбок побољшава стандардни приступ користећи „паметну синхронизацију“. Омогућује вам одабир датотека које желите да чувате само у облаку, али и даље вам даје могућност приступа њима из апликације за радну површину.

Синхронизацији Дропбок-а требало је више времена него што смо очекивали да пошаљемо нашу пробну мапу од 1 ГБ, али то није било споро. Уз то, Дропбок испоручује истинску синхронизацију на нивоу блока, тако да ће отпремање након почетног бити много брже.

На предњој страни безбедности, Дропбок користи АЕС 256-битну енкрипцију за скенирање датотека у мировању и ТЛС протокол за заштиту датотека док су у транзиту до њених података. Свој налог можете да осигурате двофакторном аутентификацијом и подешавањем правила за пријаву, која вам омогућава да одредите услове за лозинку, захтевате ресетовање лозинке и још много тога.

Међутим, једна од мана је чињеница да Дропбок ваше метаподатке чува у обичном тексту. Имајте на уму да је ово уобичајена пракса, која се користи за индексирање и побољшање корисничког искуства. Поред тога, Дропбок вам омогућава даљинско брисање уређаја, чак и само коришћење мобилне апликације. За више информација о Дропбок Бусинесс-у прочитајте нашу ревизију Дропбок Бусинесс.

Тресорит

Тресорит је услуга која се фокусира на напредну сигурност, што у овом случају значи да није јефтино. Ипак, то је одличан избор за тимове који захтевају најбоље сигурносне функције.

Тресорит има само два плана која подржавају више корисника: Бусинесс анд Ентерприсе. Бизнис план захтева најмање два корисника и поставља максимално ограничење на само девет корисника. Добија вам 1ТБ простора за складиштење за 25 УСД месечно по кориснику, или 20 УСД месечно по кориснику ако плаћате годину дана унапред. 

Тресорит-почетна страница-2019

За више корисника можете се претплатити на Ентерприсе план који покрива до 100 корисника, али захтева најмање 10. Омогућава неограничен простор за складиштење за 30 УСД месечно по кориснику или 24 УСД месечно ако плаћате годину дана горе напред.

Тресорит омогућава дељење директоријума генерисањем везе или позивањем корисника путем е-поште. У случају е-поште, корисници ће се морати регистровати за Тресорит налог. Можете заобићи тај захтев тако што делите фасциклу као везу. Датотеке се могу делити само као везе. 

У оба случаја можете заштитити везе лозинком, поставити датум истека или поставити ограничење приступа. Када делите фасцикле, можете дати три нивоа дозвола: „измени“, „прочитај“ и „прочитај и измени“.

Тресорит пружа страницу која вам омогућава да пратите све дељење и други приказ који приказује све људе са којима сте поделили.

Други разлози који нам се свиђају Тресорит

Тресорит не користи једну фасциклу за синхронизацију, за разлику од других услуга складиштења у облаку. Уместо тога, од вас се тражи да направите појединачне фасцикле назване „тресорс“ за синхронизацију датотека. Тресорит вам омогућава да селективно синхронизујете одређене датотеке са својим тресорс. Уз то, преношење наше зип датотеке од 1 ГБ одузело је време које смо очекивали.

Главни међу Тресоритовим мерама безбедности је приватна АЕС 256-битна енкрипција коју Тресорит подразумевано пружа. Поред тога, ТЛС протокол штити ваше датотеке у транзиту.

Доступна је двофакторска аутентификација да бисте заштитили рачун од упада. Поред тога, Тресорит осигурава своје центре података 24/7 надзором и биометријским скенирањем, а такође се придржава најновијих ИСО стандарда. Ако желите да сазнате више о Тресоритовим широким безбедносним карактеристикама, прочитајте нашу рецензију Тресорита.

Последње мисли

Сви ови планови су погодни за тимове, али сматрамо да је Егните Цоннецт најбољи захваљујући својим безбедносним карактеристикама, способном дељењу, доброј вредности и богатим могућностима синхронизације. Међутим, ОнеДриве фор Бусинесс заостаје и може бити боља понуда, овисно о вашем случају. 

Исто можемо рећи и за Бок, осим што је скупљи, као што су Дропбок Бусинесс и Тресорит. Ако мислите да би вам ове услуге могле бити боље, позивамо вас да прочитате њихове засебне прегледе и искористите њихове бесплатне тестове да бисте их тестирали пре него што их почнете.

Која је услуга најбоља за вас? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map