мондаи.цом вс Трелло: борба за Канбан за 2020. годину

Много је ствари које треба узети у обзир при одабиру алата за управљање пројектима. Употребљивост је једна од највећих, а ми ћемо гледати два најјача алата у тој области. У овом поређењу Трелло вс мондаи.цом, одлучићемо која је најбоља опција за оне који желе лаган живот.


Трелло је једноставан за употребу. То радимо овде на Цлоудвардс.нет. Остале компаније које га користе укључују Натионал Геограпхиц, Кицкстартер и Гоогле, тако да смо у доброј компанији. Набацио га је аустралијски софтверски гигант Атлассиан за хладних 425 милиона долара пре пар година, тако да је велики играч на тржишту. Више о томе прочитајте у нашој Трелло рецензији.

мондаи.цом је звезда у успону која има преко 50 000 тимова на својим књигама, што је велики скок откад смо је прегледали пре неколико месеци. Има клијенте као што су Пхилипс, Царлсберг и Дисцовери. Били смо импресионирани њиме у нашој ревизији мондаи.цом и поставили је прво место на нашој листи најбољих софтвера за управљање пројектима.

Оба алата су ветерани и појављују се у претходним главама. Трелло је победио у поређењу са Трелло против Јира, али изгубио је у нашем такмичењу Врике вс..

Постављање борбе: Трелло против мондаи.цом

Упоредити ћемо ове алате током четири рунде. Победи најбољи у сваком кругу и онај који победи од такмичара који је освојио највише узима такмичење. Ако је и даље везан на крају, размислићемо о томе који је алат убедљиво добио своје рунде.

Прво ћемо погледати спектар функција које пружа свака платформа. Размотрићемо основну структуру сваког алата, различите начине прегледа ваших пројеката и ствари као што су простор за складиштење, понуђене апликације и проширења.

У кругу цена видећемо који је најјефтинији, као и погледати планове и могућности плаћања. Флексибилност и дуга бесплатна суђења добро ће доћи до резултата. Разматрамо вредност, а не идемо само са најнижом ценом.

Једноставност употребе треба бити блиска, с тим да се оба алата сјајно налазе у тој области. Важно је да представите функције на приступачан начин и са јасним, интуитивним интерфејсом. Трелло и мондаи.цом то раде. Ко год да победи у овом колу, заслужио је.

Коначно ћемо погледати сигурност и приватност. Чување информација из погрешних руку никада није важније од коришћења облака, а ми ћемо видети који борац вас чува најбезбедније. Ако сте забринути за сигурност на мрежи, наш чланак о кибернетичким криминалима ће вам помоћи.

1

Карактеристике

Погледаћемо шта сваки алат ради. Оно што нуди одлучиће да ли је корисно за вас.

Постоји заједнички скуп функција које већина софтвера за управљање пројектима има, као што су задаци и различити начини за њихово прегледавање. Видећемо како се Трелло и мондаи.цом разликују нудећи више начина за организовање својих пројеката, интеграција са другим платформама и било чега другог необичног..

Трелло

Трелло је једноставан алат који се готово у потпуности заснива на свом канбанском погледу. Правите колоне и додајете им картице. Карте се повлаче из колоне у колону да би се приказао њихов статус или ко им је додељен. Ступци се могу назвати како желите. Типично постављање је „обавити“, „радити“ и „завршено“. Ако је то све што вам треба, онда је сјајно, али Трелло има више од тога.

трелло боард

На плоче можете да причврстите датотеке, са ограничењима величине од 10МБ до 250МБ, зависно од вашег плана. Преко ових граница можете прећи користећи екстерну услугу. Прочитајте наш најбољи чланак за складиштење у облаку за опције.

Карте се могу додијелити члановима тима, категоризирати их и дати рокове. Они могу укључивати подзадаче, али управљање зависностима није доступно подразумевано. Трелло такође укључује прилагођавања, попут налепница и емојија.

Има много „повер-упс-а“ који вам омогућавају да додате све врсте функција. Ограничени сте на један по плочи на бесплатном плану, али то вам омогућава да експериментишете и надоградите на плаћени план ако вам треба више.

Постоје све врсте додатака и омогућавају вам да додате приказе и функције које се налазе у другим алатима. Такође можете да користите податке на другим платформама путем додатних напајања. На пример, Запиер-ово напајање омогућава вам приступ подацима у преко 1500 апликација.

трелло-батлер

Додатак “батлер” омогућава вам аутоматизацију задатака, и упркос томе што је моћна функција, није је много теже користити од остатка Трелло-а. Помоћу ње можете да створите дугмад који извршавају више акција на картицама, омогућавајући вам брже обављање послова.

С његовом верзијом прегледача допуњеном мобилним и десктоп апликацијама, Трелло можете користити на готово било ком уређају.

мондаи.цом

мондаи.цом пројекти имају плоче направљене од „импулса“. Импулси су појединачни предмети, еквивалентни картицама у Трелло-у. Можете да прилагодите податке које садрже, додајући поља за текст, људе или датуме и можете да имате више верзија сваке врсте поља, што га чини свестраним алатом.

понедељак

мондаи.цом има много погледа, који се откључавају док крећете кроз његове планове. Ако вам треба само његов канбан приказ, можда бисте требали размотрити Трелло јер то морате платити помоћу мондаи.цом. Поред тога, мондаи.цом има шири избор погледа.

Поред приказа канбана, постоје прикази времена и приказа графикона, као и временска линија и календар. мондаи.цом омогућава вам да водите табеле о томе ко ради шта треба са евиденцијом активности, која вам показује шта је све променило.

Има пуно простора за датотеке, са 5 ГБ простора у облаку за складиштење које се користи на основном плану. Простор постаје неограничен на нивоу нивоа.

мондаи.цом има једноставну структуру, избегавајући подврсте и зависности по избору. Сматра их злим, што може звучати екстремно, али слажемо се да је могуће да се ствари забораве ако се направе унутар задатака које не гледате. Са мондаи.цом, нема шансе да се то догоди.

Ако се не слажете и желите зло од подметања и управљања зависности, окрените се мрачној страни у нашем прегледу Врикеа..

понедељак-интеграције

мондаи.цом се интегрише са многим сервисима. Можете да користите Дропбок, Слацк, па чак и Трелло. Као и код Трелло-а, Запиер-ова интеграција омогућава вам рад с подацима у многим апликацијама.

Постоје мобилне апликације за Андроид и иОС, али за разлику од Трелло-а, нема десктоп апликација.

Прве рунде мисли

мондаи.цом има много прегледа и прилагодљивих предмета који вам омогућавају да га прилагодите својим потребама. Трелло ствари чини много једноставнијим. Без напајања, претјерано је једноставно прећи линију од управљања задацима до управљања пројектима.

Обе платформе имају доста интеграција и проширења. Посебно нам се свиђа Треллоов систем „батлера“ за аутоматизацију. Трелло такође има апликације за десктоп.

Речено је да мондаи.цом овде побеђује. Омогућава вам да радите више и можете да прилагодите његове плоче. Трелло има много простора за проширење са својим повер-упсима, али шири спектар погледа и уграђене функције мондаи.цом стављају га испред.

Рунда: Карактеристике Поинт за мондаи.цом

Трелло Лого
мондаи.цом Лого

2

Цена

Затим ћемо упоредити конкуренте по цени. Јефтиније је боље, али алати такође морају понудити вредност за новац. Прилагодљиве су опције флексибилних опција, начина плаћања и бесплатних проба, као и попусти за наставнике и непрофитне организације.

Ако тражите другу јефтину платформу са бесплатним планом, погледајте нашу ЦлицкУп рецензију.

Трелло

Трелло има бесплатни слој који вам омогућава да га користите као једноставну канбанску плочу са једним укључивањем. Не можете победити бесплатно и то добро функционише. Неке бесплатне понуде покушавају да вас угурају у надоградњу, али Трелло је употребљив и многима ће одговарати као што је то.

Постоји много разлога за кориштење плаћених планова. Ограничење величине привитка се повећава са 10МБ на 250МБ и можете користити више појачања по плочи. Додатак “бутлер” такође се побољшава на плаћеном плану, а ограничења употребе се олакшавају и потпуно нестају на нивоу предузећа.

трелло налепнице

Корисници који плаћају добијају и додатне могућности прилагођавања, попут више налепница и емојија. Можете пренијети позадину на плаћене планове и на тај начин учинити да се плоче осећају као своје.

Поред тимских планова, појединци могу добити додатне функције уз Трелло Голд. Кошта 3,75 долара месечно, што је знатно мање од плана пословне класе.

Наплата се обично врши кредитном картицом, али можете затражити и друге методе ако плаћате више од 5000 УСД месечно.

Ниво: Цена по кориснику месечно:
бесплатнобесплатно
Бизнис класа$ 9,99
Ентерприсе20,83 УСД (али смањује се са бројем корисника)

мондаи.цом

Мондаи.цом плаћате по групи од пет корисника, што звучи чудно, али може вам уштедјети време када се нови људи придруже тиму, а цене су ионако јефтиније од многих алата. За разлику од Трелло-а, мондаи.цом не нуди бесплатан план. Најефтинија опција износи 25 долара месечно за групу од пет корисника, што је још увек добра вредност.

Основни план даје вам Канбан приказ и 5 ГБ простора за складиштење. На стандардном нивоу откључавате временску линију, календар и приказе мапа и добијате 50 ГБ простора. Про план додаје праћење времена, графиконе и формуле, уз то омогућава вам неограничен простор за складиштење.

Сви корисници добијају двофакторну аутентификацију, али требаће вам Про план за коришћење Гоогле потврде идентитета. Подузетнички корисници добијају евиденцију ревизије, управљање сесијама и могућност прецизног подешавања корисничких дозвола. Такође добијају обуку један на један и посвећеног менаџера за успех купаца.

мондаи.цом нуди бесплатно 14-дневно пробно раздобље, тако да можете тестирати без обавезе.

План: Цена (месечно):
Основни$ 25
Стандардно$ 39
Про$ 59
Ентерприсе$ 118

Два круга мисли

Ако не желите да потрошите нешто, Трелло побеђује не само овај круг, већ и целокупно такмичење по дефаулту јер има слободан ниво и добар је. мондаи.цом захтева да отворите новчаник отворен, али он нуди много за ваш новац. Ни виши слојеви нису ни скупи, тако да можете добити његове напредне функције за пристојну цену.

Међутим, с обзиром да Трелло има добар ниво, то је победа у овом кругу. О другом алату са добрим бесплатним планом можете прочитати у нашој рецензији Фреедцамп.

Коло: Цен за Трелло

Трелло Лого
мондаи.цом Лого

3

Лакоћа коришћења

Овде гледамо једноставност коришћења и приступачност. Све функције на свету нису добре ако не можете да утврдите како их искористити. Снажан, читљив интерфејс са пуно упутстава и подршке биће добар.

Оба алата су снажна у овој области. Изузетно сучеље мондаи.цом је његова кључна снага, а лакоћа употребе Трелло-а је опет велики разлог да се користи. Ово коло биће једнако брутално надметање колико пријатељски, разнобојни алати могу да га сакупе.

Употребљивост Асане омогућава Трелло-у и мондаи.цом потрагу за њиховим новцем, а о томе можете прочитати у нашој рецензији Асана. Наш водич за почетнике Асана ће вам такође помоћи да започнете с тим.

Трелло

Основе Трелло-а описали смо у водичу за почетнике Трелло-а. То је сјајно место за почетак ако желите да видите шта може да учини за вас.

Не треба дуго да то схватимо, са јасним интерфејсом који приказује ступце напуњене картицама. Превлачите картице из колоне у колону и кликнете их да бисте ажурирали податке које садрже. То је једноставно и лако.

детаље са трелло-картицом

И напредније карактеристике су добро дизајниране. Чак је и алат за аутоматизацију „батлер“ једноставан као што је то могуће, са саморазјашњевајућим контролама које вам омогућавају да искористите његову моћну функционалност.

трелло-пречице

Постоји корисна листа пречица за бржи рад. Такође постоји много образаца и примера који се користе као полазиште ако не желите да кренемо испочетка.

Трелло вам пружа обиље подршке, са водичима и детаљном базом знања која објашњава како његове функције функционишу.

Ако желите да преселите свој тим у облак, али имате мање техничких чланова са резервацијама о њему, Трелло је једна од најбољих опција. То је једноставан и сјајан увод у алате засноване на облаку.

мондаи.цом

мондаи.цом има изглед који користи простор и боју, а истовремено добија много простора на екрану. Пријавити се једноставно и добити свој поддомена за свој тим.

мондаи.цом је компликованији алат од Трелло-а, али сучеље даје додатну миљу како би га олакшао за употребу. То је најбоље сучеље које смо видели у категорији управљања пројектима. Помаже вам на сваком кораку. Постоје суптилне анимације које вам показују шта даље чинити и шта ће се догодити ако кликнете на ствари.

понедељак-предложак

мондаи.цом укључује избор од преко 70 предложака који ће вам помоћи да започнете и даје вам смернице при одабиру онога што вам помаже да направите информисанији избор него што би то био случај са већином алата.

Такође поседује опсежну базу знања и брзу корисничку подршку која је одговорила на наш упит у само четири минута.

Прочитајте нашу рецензију Басецамп да бисте сазнали више о другом алату који је у двоструком року одговорио на наш упит о подршци.

Три округле мисли

Ово је тешко назвати. Трелло је вероватно најлакши за употребу у категорији управљања пројектима. мондаи.цом је тежи, али софистициранији. Његов интерфејс је изванредан, али одлично ради на томе што вам показује шта бисте требали учинити и шта ће утицати на ваше поступке.

Ово је једноставна употреба, али не и интерфејс, па је предајемо Трелло-у. Ако не можете да схватите како користити Трелло, требало би да се држите оловке и папира. мондаи.цом вам такође помаже да вам помогне, тако да нема разлога да вас то одбаци због бриге о употребљивости.

Коло: Лакоћа употребе за Трелло

Трелло Лого
мондаи.цом Лого

4

Сигурност & Приватност

Затим ћемо процијенити сигурност и приватност да видимо да ли су мондаи.цом и Трелло једнако добри у заштити вас, као што чине себи приступ. Погледаћемо шифровање, потврде и опције које вам пружају да подесите ствари према вашим потребама.

Трелло

Трелло има изненађујућу количину безбедносних карактеристика, нудећи све стандардне ствари које очекујемо да видимо. Прочитајте наш чланак о безбедности на мрежи за више о овој теми.

Трелло користи снажну енкрипцију, са ТЛС 128-битним за пренос података и 256-битним АЕС-ом за складиштење података.

Нуди бунт обиља тако да добри момци могу да пронађу проблеме пре него их лоши момци примете. Такође поседује екстерну сертификацију са СОЦ2 Типе 1 и ПЦИ ДСС сертификатима. Трелло покрива ЕУ-у. и Свисс-У.С оквири заштите приватности такође.

Његове напредне опције укључују деактивацију налога и регистрацију ограничену на домену, тако да можете бити сигурни да је приступ ограничен само на људе који раде у вашој компанији. Можете контролисати дозволе и изабрати како се користе напајања и прилози.

понедељак-админ

Можете и затражити брисање података из пројекта, с тим што Трелло уклања ваше личне податке у року од 30 дана од затварања рачуна.

Трелло укључује двофакторну аутентификацију, као и САМЛ једнократно пријављивање и Гоогле ОАутх, тако да сте заштићени од нелегалних пријава.

мондаи.цом

мондаи.цом одговара Трелло на шифровању, са ТЛС в1.2 који се користи за пренос података и АЕС 256-битним за податке у мировању. Усаглашен је са ЕУ-САД. и швајцарску заштиту приватности Швајцарске, као и Општу уредбу о заштити података. Поседује СОЦ 2 Типе 2 сертификат и пар ИСО сертификата.

Такође има двофакторну аутентификацију о којој можете прочитати у нашем чланку о двофакторној аутентификацији.

Постоји више опција за Ентерприсе кориснике који могу прегледавати евиденције ревизија које приказују информације о корисницима који се пријављују на своје рачуне. Прочитајте нашу рецензију ПроВоркфлов-а за још један алат који добро обавља ревизију.

Такође добијате пријаве са ограниченом доменом и можете побољшати безбедност пријаве помоћу САМЛ и Гоогле провере идентитета. И ви можете контролисати своју политику лозинке.

Четврте четврте мисли

Оба алата овде нуде много, са снажном енкрипцијом, низом сертификата и опција за подешавање ваше безбедности. Омогућују дво-факторску аутентификацију свим корисницима, што је плус, али не помаже да их се одвоји. Преферирамо избор опција које мондаи.цом ипак има и ценимо колико је једноставно извршити промене. мондаи.цом узима ово шапатом.

Рунда: Безбедност & Тачка приватности за мондаи.цом

Трелло Лого
мондаи.цом Лого

5

Пресуда

мондаи.цом који траје у завршном кругу оставља ствари у два круга по комаду, што нам доноси тешку одлуку. мондаи.цом је јасно победио у карактеристикама, али напредовао у безбедности. Трелло је победио по цени и лакоћи коришћења. Једноставност употребе, ипак, није могла ићи у било ком смјеру. Трелло га је углавном освојио једноставнијим дизајном, а мондаи.цом је имао и јачи дизајн.

То је круг о коме смо размишљали најтеже, а то значи да свеукупно такмичење преносимо на мондаи.цом. Са својим широким сетом карактеристика и изузетном употребљивошћу, било би неправедно давати конкуренцију Трелло-у само зато што је једноставније.

Победник: мондаи.цом

Ипак, немојте да попустите нашем тркачу. Као једноставан, лаган алат, тешко је победити и бесплатан је ако вам не требају напредније функције.

Оба су алата једноставна за коришћење, добро оцењујући употребљивост. мондаи.цом нуди више функција и извршава сјајан посао чинећи их употребљивим, док је Трелло одличан избор за оне који ново раде на облаку.

Ако имате искуства са Трелло-ом и мондаи.цом, молимо вас да поделите своја мишљења о томе како се упоређују у коментарима. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map