мондаи.цом вс Асана: Управљање током рада у 2020. години

Ако одаберете алатку за управљање пројектима, размажени сте за избор, а многе платформе зависе од ваше пажње док се људи слијевају у облак. У овом чланку ћемо упоредити два најбоља алата тамо као што погледамо мондаи.цом у поређењу с Асаном.


Обоје су популарни, с тим што Асана има изјаву са великим бројем високих клијената, укључујући НАСА и Нев Иорк Тимес. мондаи.цом такође ради добро, са преко 50 000 тимова који га користе, укључујући клијенте као што су Царлсберг, Пхилипс и Дисцовери Цханнел.

У нашем колу најбољег софтвера за управљање пројектима, мондаи.цом је изашао на врх, што га чини тешким фаворитом. О многим њеним добрим стварима говоримо у нашој рецензији мондаи.цом. Асана је такође јака конкуренција коју ипак на Цлоудвардс.нет-у високо оцењујемо. Више о томе прочитајте у нашој рецензији Асана.

Постављање борбе: мондаи.цом против Асана

мондаи.цом и Асана су корисни алати. Они су добро дизајнирани, са одличним интерфејсима који чине навигацију до цинцха и не стоје на путу да раде ствари..

Пребацићемо чешаљ са финим зубима да видимо како се пореде у неколико кључних области. Прво ћемо погледати функције да бисмо видели шта нуди највише у погледу функционалности. Затим ћемо погледати цену да видимо која ће вас коштати више.

Упоредићемо их по лакоћи употребе, што би требало да буде занимљиво јер је употребљивост кључна продајна тачка за обе платформе. И на крају, добићемо више техничког и видећемо како се они упоређују када је у питању заштита ваше приватности и чување података вашег предузећа.

Који победник освоји највише рунди, узима круну, осим ако није изједначено, у том случају мораће да буде одлука о бодовима.

Ако желите да видите како се Асана упоређује са алатом који је више фокусиран на пословање, прочитајте наше упоређивање Врике вс Асана.

1

Карактеристике

Прво на што ћете гледати када размишљате о новом алату су његове карактеристике, јер ће оне бити најважније када се буде сводило на њега. Желите да олакшате организовање задатака из реалног света и помогнете ефикаснијој комуникацији.

Можда ћете имати среће и схватите да се нешто дуготрајно и скупо може аутоматизовати. Ако је то случај, онда су на столу велике уштеде. мондаи.цом и Асана имају много тога за понудити, па ћемо морати пажљиво да размотримо да би требали изабрати.

мондаи.цом

Постоји неколико начина за преглед задатака на мондаи.цом, са канбан приказом и евиденцијом активности доступним на свим плановима. На вишим нивоима планова добијате временску траку, календар и приказе мапа. Ако вам је све потребно Канбан поглед, погледајте водич за почетнике Трелло-а да бисте сазнали о платформи која је фокусирана на то.

мондаи.цом организује ваше задатке на табли које садрже груписане ставке. Можете дефинисати групе, што вам омогућава да одаберете како је ваш пројекат структуриран.

понедељак

мондаи.цом је флексибилна платформа која вам омогућава да прилагодите сва њена поља и користите их за различите ствари. Можете да имате и више поља истог типа. То вам даје грађевинске блокове, а затим вам омогућава да радите шта желите са њима. Има довољно простора за креативност и изградњу система који одговара вашим потребама.

Добијате 5 ГБ простора за складиштење на његовом основном плану, 50 ГБ за стандардну понуду и неограничено складиштење на вишим слојевима. Погледајте чланак о најбољем интернетском складишту за екипе ако имате пуно датотека за дијељење на мрежи.

понедељак-интеграције

Добијате обиље интеграција са мондаи.цом, укључујући Слацк, Трелло, Дропбок и Запиер. Потоњи се могу користити за приступ подацима са многих апликација других произвођача и одличан је начин да делите своје податке између мрежних сервиса.

мондаи.цом нуди помоћ у подешавању прилагођених интеграција ако директно ступите у контакт с њом. Програмери могу да користе његов АПИ да би га проширили по потреби. Такође долази у мобилним укусима, што вам омогућава да га користите у покрету.

Асана

Асана сређује задатке у списку листе или у Канбан приказу, оба су једноставна за употребу и омогућавају вам да организујете задатке повлачећи их и мењајући их по потреби.

Можете проширити задатке у подврсте и одредити односе између њих у зависности, што недостаје мондаи.цом.

асана прослава

Док откидате задатке, повремено добијате посластицу, са анимираним бићем који лети преко екрана. Сви воле ове прославе и можемо их видети како покрећу мало пријатељско канцеларијско надметање. Ако желите да се ваш тим бори да први види једнорог, Асана је алат за вас.

С неограниченим простором за складиштење не морате бринути да ли ће вам понестати, али постоји ограничење величине датотеке од 100 МБ. Попут мондаи.цом, Асана има мобилне апликације, тако да можете означавати задатке где год да се налазите. Такође нуди АПИ, ако желите да га проширите.

Прве рунде мисли

мондаи.цом користи приступ само за задатке, без подтачака или зависности. Тврди да је одсуство подскупа карактеристика зато што су лош дизајн, а ако нешто треба да буде подтапа, можда ће се створити и као задатак. То је занимљива филозофија и вероватно чини мондаи.цом више фокусираним алатом.

Асана има подврсте и управљање зависностима, као и неограничен простор за складиштење, што је сјајно за употребу, посебно на слободном нивоу.

асана зависности

Иако би се неки могли осјећати мање је више, мислимо да је Асана заузела ово коло. Уз управљање зависностима и неограничено складиштење, без обзира на план који користите, потребно је прво крви и шампион се играјући надоле.

Рунда: Карактеристика точка за Асану

мондаи.цом Лого
Асана Лого

2

Цена

Сви имамо буџет за рад и јефтине откуцаје скупе било који дан у седмици. Срећом, ниједан од ових алата неће сломити банку. Обоје имају бесплатна суђења, а Асана нуди бесплатни ниво.

Мало власника предузећа ће трошак одложити било који од ових алата, али ако се одлука не може донијети на основу других ствари, цена може бити одлучујући фактор. Погледајмо који нуди најбољу вредност за новац.

Ако тражите платформу која је више фокусирана на суштину него употребљивост, прочитајте нашу Мавенлинк рецензију. То је сјајно средство за вођење картица са финансијске стране ваших пројеката.

мондаи.цом

мондаи.цом је мешана торба по цени. Нема бесплатну понуду, али основни јој је план јефтин као чипс. Можете добити пет чланова тима који се пријављују за само 25 УСД месечно. Ако имате само једног или два од вас, то није тако добра вредност.

Његова двонедељна бесплатна пробна верзија омогућава вам да испробате већину функција, укључујући и много тога што је доступно на Про нивоу. За регистрацију вам није потребна ни картица.

Иако објављивање цијена у комадима за пет корисника чини скупо за врло мале тимове, мондаи.цом је уз то одлична вриједност.

Асана

Асана има слободан ниво и три нивоа изнад тога, који постају прогресивно скупљи. Његов бесплатни слој може користити до 15 корисника који нуди бројне функције и функционише као једноставна листа задатака. Такође је сјајно за планирање личних пројеката.

асана-регистрација

Јефтини Премиум ниво уводи већину његових главних карактеристика и уклања ограничење величине тима. Поред тога, његови скупљи слојеви пружају напредне функције администратора и сигурности. То није скупо оруђе, посебно ако имате у виду новац који вам штеди у смислу састанака и папирологије.

Два круга мисли

Можете испробати било који од њих бесплатно, али Асана има бесплатан ниво и мондаи.цом вас налаже да се пријавите за њено бесплатно пробно раздобље. Асана такође нуди пробу својих Премиум карактеристика. Није вам потребна ни кредитна картица, тако да не требате да бринете о отказивању, мада ћете можда морати да ловите Асана-ове обрасце за пријављивање да бисте пронашли опцију да не унесете картицу.

мондаи.цом може бити од велике вредности ако је ваш тим одговарајуће величине, али Асана ће бити јефтинија за мање тимове. Асанин слободан ниво је такође јасан плус овде.

мондаи.цом постаје јефтинији с успоном на скали цена, с тим што његов ниво предузећа изгледа посебно добро у поређењу с многим другим платформама, укључујући Асана, која не открива његове тачне цене, али је пословни ниво скоро толико скуп као Ентерприсе план компаније мондаи.цом.

Све у свему, ово коло морамо предати Асани. мондаи.цом може бити велика вредност, али Асана је добра вредност или бесплатна, тако да постаје испред.

Асана је победила у овом колу, а мондаи.цом је узео једнорог рогу у очи. То је за Асану двоје, али мондаи.цом делује више љуто него претучено. Следеће коло ће бити ремен.

Рунда: Цена за Асану

мондаи.цом Лого
Асана Лого

3

Лакоћа коришћења

Овде имамо праву борбу. мондаи.цом и Асана су две најдраже платформе около, али ствари не изгледају тако срдачно јер се у овом кругу свађају једна са другом..

Оба алата ће ово подручје посматрати као кључну снагу и ниједно од њих неће желети да изгуби. Свака оцена је добила највише оцене у овој категорији у нашим критикама. Раздвајање их неће бити лако, па погледајмо који је од њих најлакши за употребу.

мондаи.цом

мондаи.цом има одличан интерфејс са јасним, високо квалитетним дизајном. Као што смо рекли у ранијем прегледу, то је мајсторска класа употребљивости са свиме што ради како треба. Има таблет прилагођен таблету. Иако се многи слични дизајни осећају превише поједностављени, мондаи.цом прави баланс, нудећи пуно функционалности, а да се не осећа одбаченим.

Његов сет функција није једноставан, али мондаи.цом вам олакшава разумевање и помаже вам у сваком кораку, са изгледом који има смисла и контролама који вас позивају да се играте са функцијама и никада вас не кажњавају због тога.

понедељак-предложак

Постоји неколико образаца који ће вам помоћи да започнете. Такође вам даје мноштво упутстава које да одаберете, за разлику од многих платформи због којих погађате која је добра подлога.

Нуди пуно помоћи и са стварима попут вебинара који вам омогућавају да добијете савет од тима за подршку.

Асана

Асана је лепо видети, меких боја и доброг коришћења белог простора. Поред тога што је атрактиван, то је добар посао усмеравања вашег погледа према стварима које бисте требали да видите, чинећи га интуитивним за употребу. Његов интерфејс ретко вас питате шта даље. Дизајн ће се свидети многима, а коришћење је пријатно.

асана-предложак-пројекат

Попут мондаи.цом, Асана има неколико образаца који вам могу помоћи да брзо устанете и покренете. Гледање кроз њих може вам помоћи да схватите шта све, чак и ако планирате да покренете сопствени пројекат испочетка.

Асана вам олакшава добро осмишљену турнеју, која вам показује многе његове карактеристике и учи вас основе платформе. Још једно добро место које треба погледати када започнемо с тим је наш водич за почетнике Асана.

Ретко ћете се заглавити у Асани, али ако то учините, можете схватити шта даље радити уз помоћ њеног великог избора туторијала и страница помоћи.

Три округле мисли

мондаи.цом је тешко победити када је у питању употребљивост, али таква је и Асана. Пошто смо овде да делимо длаке, нешто се мора дати.

Оба су алата радо користити, а они су међу најбољим изборима ако бринете о мање техничким члановима вашег тима. Можете забити шимпанзу испред Асане и вероватно ћете моћи нешто да завршите.

мондаи.цом је виткији и софистициранији, али мислимо да би Симиан више волео Асана.

Иако је Асана лака за употребу, мондаи.цом је задовољство радити. Суптилни додири у његовом интерфејсу одлично вам помажу да га правилно користите. Дајемо кимање мондаи.цом јер не можете погријешити кад је у питању употребљивост и чини се да то чини бољи посао да вас води, а да не будете наметљиви.

То оставља Асану уско у вођству док пролазимо у завршни круг. Оба кандидата изгледају уморно, али може бити само један победник.

Рунда: Тачка једноставности коришћења за мондаи.цом

мондаи.цом Лого
Асана Лого

4

Сигурност & Приватност

Прелазимо на више техничког терена док крећемо у круг безбедности и приватности. Осим што је користан и употребљив, софтвер за управљање пројектима треба да чува ваше пословне податке приватним и безбедним.

Ако вас занима више информација о одржавању сигурности на мрежи, прочитајте наш чланак о цибер-криминалу за преглед опасности вани.

мондаи.цом и Асана користе услуге Амазон Веб Сервицес, али постоји неколико разлика између њих када погледате детаље. Погледајмо прво мондаи.цом и видимо колико добро ради у заштити ваших података.

мондаи.цом

мондаи.цом нуди много када је у питању сигурност и приватност. Има СОЦ 2 и ИСО сертификате и у складу је са ЕУ-УСС. Штит приватности и Општа уредба о заштити података.

понедељак-админ

Корисницима пружа неколико корисних опција, као што су регистрација ограничена на домену, САМЛ и Гоогле потврда за аутентификацију и поставке лозинке. Такође има могућности ревизије на свом нивоу предузећа, што је прикладно, посебно ако сте у предузећу у којем све треба пратити.

Такође има двофакторну аутентификацију о којој можете више прочитати у нашем чланку о двофакторној аутентификацији.

Користи јаку енкрипцију, уз ТЛС в1.2 који штити податке у транзиту и АЕС 256-битну заштиту података у мировању. Подаци се сигурносно копирају на сат, па су сигурни и сигурни помоћу мондаи.цом.

Асана

Асана не ради много погрешно. Подаци у транзиту осигурани су ТЛС в1.1 енкрипцијом. Асана нуди бројне бугове, тако да заједница може да помогне у проналажењу рањивости, што значи да је њена сигурност увек тестирана..

Ако желите да побољшате своју свест о безбедности, прочитајте неке од наших чланака о безбедности на мрежи.

Асана покрива ЕУ-Сједињене Државе. Оквир за заштиту приватности и ГДПР. Такође нуди потпуно брисање података, мада ако сте ван ЕУ, морате бити клијент на нивоу предузећа да бисте користили ту функцију. Такође поседује СОЦ 2 сертификат.

Асана вам даје информације о продуженом времену и омогућава вам да знате о проблемима на својој статусној страници. Такође вам омогућава да извезите своје податке са платформе у било које време.

Корисницима је на располагању неколико корисних подешавања, као што су опције јачине лозинке, као и пријава путем Гоогле-а и САМЛ-а како бисте вашем налогу дали додатну заштиту. Ако желите да побољшате сигурност лозинке, погледајте чланак о најбољем управљачу лозинком за савете.

Овде је добар избор функција, али нисмо сигурни да се може подударати са мондаи.цом у овом подручју.

Четврте четврте мисли

мондаи.цом завршава добро и почиње да показује свој квалитет испод хаубе. Обе платформе имају изглед, харизму и стил, али мондаи.цом има јасну предност када ствари постану техничке.

Када мондаи.цом користи АЕС 256-битну енкрипцију за складиштење података и њен ТЛС в1.2 победи над Асановим ТЛС в1.1 за пренос података, он има јачу енкрипцију. Такође има двофакторну аутентификацију на свим плановима. И ми више волимо његове безбедносне опције.

Ако желите да сами подесите двофакторску аутентификацију, погледајте наш најбољи чланак о 2ФА апликацијама за најновији софтвер који вам може помоћи у томе..

Својим јачим избором сигурносних карактеристика, мондаи.цом завршава борбу бујицом удараца.

Рунда: Безбедност & Тачка приватности за мондаи.цом

мондаи.цом Лого
Асана Лого

5

Последње мисли

У два кола по комаду, овај меч се своди на пресуду са бодовима. Међутим, наша коначна одлука је лака. Асана је напредовала по карактеристикама и цени, али мондаи.цом није скуп и сет функција је савршен за оно што јесте. Нуди више сигурности и има осећај квалитета.

Мислимо да више показује свој квалитет преласком са лежерне на пословну употребу. Побеђује у такмичењу радећи више на томе да се истакне у својим победничким круговима.

Победник: мондаи.цом

Оба су алата једноставна за употребу и потпуно опремљена, па препоручујемо било коме ко жели да планира пројекте. Асана је лежернија, док мондаи.цом има више дубине.

Имају бесплатна испитивања ако их желите сами да проверите и упоредите. Асана такође има бесплатан ниво, што га чини добрим алатом за студенте или појединце који га желе користити као основни алат за планирање.

Ако сте узели било који алат за предење, радо ћемо чути ваша искуства. Јавите нам о њима у коментарима. Хвала за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map