Ксеро вс Ваве: Откривање најбољих за 2020. годину

Ксеро и Ваве су познати, услужни рачуноводствени програми засновани на облаку. Обе садрже основне књиговодствене функције, као што су фактурирање и плаћање рачуна, усклађивање банака и извештавање. У овом Ксеро-у против Ваве-а-хеад-то-хеад, видјет ћемо шта ће изаћи на врху.


Разлике се појављују ако упоредите додатне опције као што су основна средства и пројекти или месечне накнаде, а њихово испитивање ће вам помоћи да одаберете бољу услугу за своје пословање..  

За детаљнију анализу сваког програма прочитајте наш Ксеро преглед и Ваве преглед. Такође можете погледати наш најбољи рачуноводствени софтвер ради истакнутости о њима и њиховим конкурентима.

1

Фактурирање

Многа предузећа започињу истрагу рачуноводственог софтвера заснованог на облаку након што схвате да им је потребан бољи начин фактурисања и праћења плаћања од банкарског рачуна на мрежи. Иако сви рачуноводствени програми засновани на облаку омогућавају фактурирање купаца, њихове функције нису исте. Испод је графикон који упоређује Ксеро и Ваве и показује које укључују.

Услуге: КсероВаве
Слање понављајућих рачуна
Аутоматски додајте касне накнаде
Слање подсетника о плаћању
Интегрирајте се са инвентаром (укључено)
Рачун за радне сате (на највишем плану)
Прилагодите фактуре (слањем шаблона)

Ниједна од услуга нема стандардни образац фактуре са оквиром за изразе, на пример 1 проценат или нето 30. За разлику од Ваве-а, Ксеро-ови такође немају где да додају белешке за своје купце, тако да не можете ручно да наведете услове .. За неке компаније то неће бити велика ствар, али другима је потребна опција.

Многа предузећа радије имају стандардни изглед купаца у свим комуникацијама, укључујући рачуне.

Помоћу Ваве-а можете додати логотип, одабрати боје те додати или уклонити ступце.

Ксеро вам омогућује прилагођавање рачуна тако што ћете учитати Екцел образац, али линије на вашем шаблону морају бити пресликане у постојеће фактуре услуге. То је мање свестран и незграпнији начин да се то учини од Ваве методе.

Ако ваше пословање наплаћује исте производе или услуге сваког месеца, понављање наплате је добра функција за уштеду времена. Ксеро и Ваве га имају и олакшавају њихово постављање.

„Понављање фактуре“ ћете пронаћи у падајућем менију „продаја“ на главној контролној табли компаније Ксеро. Након уноса фактуре, можете одабрати колико често се понавља и датум завршетка.

Поновно фактурирање

У Ваве-у се понављајуће наплате такође налазе у главном менију у одељку „продаја“. Купци могу одабрати да задрже своју кредитну картицу и такође аутоматски плаћају текуће рачуне. Ако то ураде, Ваве им само шаље потврду.

Ксеро нуди праћење инвентара за до 4.000 артикала са додељеним СКУ-има и неограниченим неоткривеним предметима. Ако нешто продајете из свог инвентара, можете га одабрати из падајућег менија на фактури. Услуга ће ажурирати вашу количину и пратити вас.

Ваве нема уграђене опције инвентара. Ако желите да упоредите Ксеро с другим рачуноводственим програмом са инвентаром, предлажемо да прочитате нашу рецензију ФресхБоокс или, још боље, наш преглед ОнеУп.

Предузећа која наплаћују по сату или требају пребацити трошкове на клијенте, уважавају да се оба могу учинити са Ксером. То вам чак омогућава да тражите депозите на пројектима. Британски читаоци ће можда желети да провере и наш преглед ФрееАгент-а.

Ваве нема никакву функцију пројеката, па му рачуни не дозвољавају да наплаћујете за рад или трошкове по сату. Такође не укључује праћење времена.

Након што пошаљете фактуру, важно је да останете на врху колекције. Подсетници за аутоматско плаћање су непроцењиви и Ксеро и Ваве их имају.

Ксеро вам даје четири могућности када треба да пошаљете подсетник: седам, 14, 21 или прилагођени број дана који доспевају. Ваш избор мора бити извршен кроз мени „подешавања“ и односиће се на све купце.

Ваве има седам опција за подсетник о плаћању. Подсетници се могу подесити на картици фактуре и након што је фактура сачувана, што је интуитивније него што је то случај са Ксером.

Нажалост, не можете подесити фактуру да додате касне накнаде у било којем програму.

Чак и са подсетницима о плаћању, мораћете да пратите доспјела потраживања.

Таласна табла компаније Ваве приказује вам неизмирене и доспеле фактуре у горњем левом делу, подсећајући вас сваки пут када се пријавите да пратите клијенте. Такође има извештај о старењу потраживања који је раздељен од стране купца и дужину времена доспећа фактура.

Таласна тачка таласа

Ксеро-ова контролна табла представља исте информације на десној страни екрана за пријаву.

Ксеро-Дасхбоард

Све у свему, више волимо једноставнији поступак фактурирања у Ваве-у, тако да, осим ако вам није потребно праћење залиха, овај круг ће победити.

Рунда: Фактурирање за таласно рачуноводство

Ксеро Аццоунтинг Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

2

Рачуни

У Ксеро-у се наруџбине за куповину могу претворити у рачуне. Услуга израчунава и дода ставку пореза на промет у складу са стопом коју уносите приликом оснивања компаније.

Попуњени рачун са порезом на промет

Ваве једноставан образац за плаћање рачуна има стандардна поља и омогућава вам да доделите трошковни рачун како бисте га поставили. Ипак нема ставку ретка за порез на промет.

Ако ваше предузеће плаћа исте рачуне месечно, Ксеро вам даје могућност да потврдите потврдни оквир да бисте рачуне поновили након креирања. Ваве нема понављајућих опција плаћања рачуна, што значи да стално уносите рачуне који се понављају.

Рачуни се расподељују на главном Ксеровом екрану “рачуна” по статусу. То могу бити нацрти, који чекају одобрење, чекају плаћање или касне. Испод тога, они су представљени у графикону.

Рачуни-главни екран

Ксеро такође има две извештаје о враћању кредита. Један је сажети извештај груписан у заједничке канте прошлих времена, а други је детаљан извештај продавца. Извештај о плаћању доспјелих обавеза Ваве-а има сличан изглед и омогућава извештаје о куповини од стране добављача како би се пратиле ваше најбоље рачуне.

Извештај о старосној пасиви

Пошто има понављајућу функцију и порез на промет, Ксеро је победник у категорији рачуна. Ксеро је такође победио конкурента у овој категорији у нашем ФресхБоокс вс Ксеро чланку, јер је један од најбољих у индустрији.

Коло: Рачун за Ксеро рачуноводство

Ксеро Аццоунтинг Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

3

Извештаји

Извештаји и финансијски извештаји вас воде у доношењу пословних одлука на високом нивоу. Без њих ћете морати да извозите пуно података у Екцел ако желите да то схватите. И Ксеро и Ваве дају извештаје, али Ксеро вам даје више.

Ксеро уноси податке које уносите у прилагодљиве извештаје који вам пружају дубљи увид у различите аспекте вашег пословања. Поред пробног биланса и главне књиге, он прати податке о основној имовини у пет извештаја, платни списак у 12 извештаја и основне информације о продаји и пасивима. Извештаји о платним списковима такође служе неким функцијама људских ресурса.

Извештаји-главни екран

Опције прилагођавања укључују додавање или уклањање ступаца из извештаја, промену начина приказивања или груписања података и примену филтера.

Осим избора датума, таласни извештаји се не могу прилагодити. Његових 12 извештаја покривају потребе, од старења потраживања до прихода купца, али не дају дубоки увид. Мало би им предузеће добро служило, али растућем или великом послу би било потребно више.

Извештаји-Сцреен-Схот

Финансијски извештаји често тражени од банака или зајмодаваца представљају висок ниво вашег пословања. Извештај о добити и губицима израчунава ваш нето приход, биланс стања резимира вашу имовину и обавезе, а извештај о новчаном току приказује вашу готовину у току и ван ње. Ксеро и Ваве дају вам сва три, али први такође има изјаву о капиталу.

Извештај о капиталу се не користи често за анализу, али може бити користан ако желите да видите доприносе и повлачења власника из пословања. Ако делите власништво, плус је што је извештај укључен.

Када су у питању извјештаји, Ксеро побјеђује. Има више извештаја него Ваве, укључујући изјаву о капиталу и они су прилагодљиви.

Коло: Извештај за Ксеро рачуноводство

Ксеро Аццоунтинг Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

4

Цене

Ксеро слиједи индустријску конвенцију о понуди три плана цијена према потребама корисника. За основне функције, Ваве је бесплатан. Према његовој веб страници, компанија зарађује довољно од накнада за обрачун плата и обраде трговаца, како би корисницима могла да омогући бесплатан приступ свему осталом. Из тог разлога нећемо разговарати о Вавеу док не уђемо у функције за које се наплаћује.

Ксерови месечни планови цена почињу рано. Кошта 9 долара месечно, али ограничава кориснике на слање пет рачуна и цитата, уношење пет рачуна и усклађивање 20 банковних трансакција. Ксеро вам омогућава праћење инвентара без обзира на план у којем сте, али уколико вам то није потребно, Ваве је боља опција на овом нивоу.

План цена за средњи ниво за Ксеро, узгој, кошта 30 долара месечно и уклања ограничења трансакција. Такође можете обрађивати платне листе за највише пет запослених.  

По цени од 60 УСД месечно, Ксероов премијум план, успостављен, само не делује на повећање цена. Додаје само обраду плата за додатних пет запослених, мулти валуте и пројекте.

Ограничена обрада плата у Ксеро-у ће добро служити потребама малог предузећа.

У Ваве-у корисници у пореским услугама плаћају 35 УСД месечно основну накнаду плус 4 УСД по запосленом за обраду плата. Основна накнада у тим државама укључује прикупљање и подношење државних и савезних пореза. Корисници у државама у којима та услуга није доступна плаћају основну накнаду од 20 УСД месечно.

Омогућавање клијентима да кликну на везу и плаћање рачуна путем интернета често помаже компанијама да буду брже плаћене. Ваве наплаћује 2,9 процената укупне трансакције с кредитном картицом, плус 30 центи по трансакцији. Услуга наплаћује 1 проценат трансакције за плаћања извршена директно са банковног рачуна. КуицкБоокс Онлине не наплаћује њихову обраду (прочитајте наш преглед КуицкБоокс Онлине).

Ксеро не нуди интегрисану обраду трговаца. Уместо тога, мораћете да користите добављача плаћања, попут ПаиПал-а или Стрипе-а. То значи да ћете морати да прођете због проблема са подешавањем посебног налога и бићете милосрдни у њиховим накнадама.

Победник у категорији цена је Ваве. Бесплатан је већим делом и услугама које наплаћује за интеграцију са њим.

Рунда: Тачка одређивања цена за таласно рачуноводство

Ксеро Аццоунтинг Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

5

Лакоћа

Мало је шта разликовати Ксеро и Ваве у пријатности за корисника. Обе функције имају јасно обележене меније, лаку навигацију и једноставно подешавање налога. Ни они немају телефонску подршку, али обе имају мрежне библиотеке чланака помоћи.

Чланци компаније Ваве не укључују видео снимке или снимке заслона, што визуелним ученицима отежава учење нових процеса. Ксеро има видео записе у одељку „Ксеро 101“ на својим веб локацијама и нуди честе вебинаре. Обојица нуде подршку за ћаскање и е-пошту.

Ништа се не разликује нити један програм од другог у овој категорији, мада погледајте како се Ксеро и КуицкБоокс Онлине упоређују да би стекли представу о положају земље.

Коло: Љубазност према корисницима Нема јасног победника, бодови и за једно и друго

Ксеро Аццоунтинг Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

6

Напредне функције

Ксеро је изградио свој софтвер за предузећа која носе залихе и основна средства. Ако сте пратили основна средства у прорачунској таблици, потребан је један корак да бисте их учитали у софтвер. Након додавања, Ксеро израчунава амортизацију и прати отплате за вас. Ваве нема могућности основних средстава.

Управљачка плоча са фиксном имовином

Ваве такође нема функцију пројеката. Ксеро укључује праћење времена, могућност да се обележи трошак који сте платили клијенту и омогућава вам да прикупљате депозите на пројектима. Ипак, ФресхБоокс вам пружа много више у модулу својих пројеката.

Пројекти-контролна табла

Ксеро победи Ваве у напредним функцијама, али вреди приметити да неће бити потребне ове опције сваком послу. Док креативан посао који производи пројекте и наплаћује по сату можда жели Ксеро, посао који послује другачије можда преферира Ваве бесплатну опцију.

Коло: Напредне функције Нема јасног победника, бодови за оба

Ксеро Аццоунтинг Лого
Ваве Аццоунтинг Логотип

7

Пресуда

Најпоузданији разлог да одаберете Ксеро овер Ваве је ако ваше предузеће носи и продаје залихе и треба да прати основна средства. Извештаји о залихама компаније Ксеро ће вас држати на врху продаје и наручивати редовне количине. Интегрисана основна средства елиминишу потребу за књижењем засебних ставки часописа ради амортизације.

Ксеро вам омогућава да наплаћујете радне сате, а инвентар се синхронизује са фактурама и укључује пројекте. Пошто Ваве нема те функције, мораћете да идете са Ксером ако су на вашој листи „муст-хаве-а“.

Ипак, ако их ваше предузеће не захтева, постоје само мање разлике између две услуге. Таласна цена – бесплатна – не може се победити. Чак и ако платите више за обраду плата, то би још могло бити јефтиније од Ксеро-а.

Да ли сте пробали Ксеро, Ваве или обоје? Које сте волели? Јавите нам своја искуства у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map