Ксеро вс. Куицкбоокс Онлине – Ажурирано 2020

Ако имате тржиште рачуноводственог софтвера заснованог на облаку који ће вам помоћи да растуће пословање, може се чинити да постоји огроман број опција. Овде на Цлоудвардс.нет, желимо да вам помогнемо да одаберете прави рачуноводствени софтвер за ваше пословање. У овом чланку ћемо упоређивати Ксеро и КуицкБоокс Онлине да бисмо видели шта се издваја око два најбоља пружаоца у индустрији..


Ако сте прочитали наш појединачни Ксеро преглед и КуицкБоокс Онлине преглед, знајте да су они снажни кандидати и обоје су направили нашу листу најбољих програма рачуноводственог софтвера. Ксеро и КуицкБоокс Онлине обављају многе исте функције, укључујући фактурирање, плаћање рачуна и банковна измирења, тако да је разлика можда у томе колико лако чине ове задатке.

1

Фактурирање

Једна од првих области ове поређења Ксеро вс КуицкБоокс Онлине коју ћемо испитати је фактурирање. Уосталом, фактурирање купаца и прикупљање дуговања дугују вас у послу. Испод је графикон који упоређује опције издавања рачуна за Ксеро и КуицкБоокс Онлине.

СервицесКуицкБоокс Онлине: Ксеро:
Слање понављајућих рачунадада
Аутоматски додајте касне накнадеНеНе
Слање подсетника о плаћањудада
Интегрирајте се са инвентаромДа (трошкови додатно)Да (укључено)
Рачун за радне сатеДа (на највишем плану)Да (на највишем плану)
Прилагодите фактуреДа (унутар софтвера)Да (преношењем шаблона)

На површини, ови софтверски рачуноводствени програми засновани на облаку нуде сличне карактеристике својим корисницима. Међутим, када дубље уђете, пронаћи ћете кључне разлике између Ксеро-а и КуицкБоокс-а на мрежи.

Да бисте прилагодили фактуру у Ксеро-у, морате да пошаљете предложак преко менија „сеттингс“. Иако је то корисно ако у Екцелу већ имате образац фактуре који желите да наставите да користите, КуицкБоокс Онлине такође вам омогућава да прилагодите фактуре у његовом софтверу. Омогућује вам одабир боја, постављање логотипа и преуређивање изгледа фактуре.

Понекад ћете морати да додате белешке на фактуру која референцира посао, услове или само да кажете „хвала“. КуицкБоокс Онлине пружа оквире за ове белешке које се појављују када се фактура шаље е-поштом или штампа, док Ксеро никада не приказује. Ксеро такође нема место на стандардним фактурама за додавање услова. Ако ваше предузеће често нуди услове, то би могло бити прекид уговора и можда бисте желели да провјерите нашу рецензију ФресхБоокс.

Образац за нови рачун

И Ксеро и КуицкБоокс Онлине ће послати подсјетнике за аутоматско плаћање на рачунима који доспијевају на наплату. Међутим, у Ксеро-у се поставке подсетника односе на све купце. Сваком клијенту који није платио рачун биће послан подсетник у року од седам дана. У КуицкБоокс Онлине, подсетници за плаћање могу се одабрати и применити појединачно.

Иако се Ксеро и КуицкБоокс Онлине интегришу са вашим постојећим залихама – ажурирајући количине при руци када повлачите предмете у фактуре – само КуицкБоокс Онлине наплаћује додатне функције за своје залихе. Ксеро укључује праћење инвентара на сваком нивоу претплате (погледајте наш ОнеУп преглед за другу услугу која то такође ради).

Нису сви рачуноводствени софтвери направљени за предузећа која наплаћују купцима по сатници. Управљање пројектима у КуицкБоокс Онлине такође прати време, али то је поступак подешавања и додавања рачуна.

Да бисте пратили време са Ксеро-ом, мораћете да се пријавите за једну од неколико доступних апликација, али можете наплаћивати муштерије сатима на којима су обрађивали рачуне (прочитајте нашу рецензију ФрееАгент за услугу која заиста чини звјездани посао када је у питању ово ).

Није довољно да пошаљете фактуру, али морате и да прикупите уплату. КуицкБоокс Онлине у овом подручју лако побјеђује Ксеро. КуицкБоокс Онлине има везе за плаћање и обраду плаћања интегрисане у свој систем фактурирања. Купци једноставно морају да кликну и унесу податке о својим кредитним картицама, али ћете морати да плате накнаде за обраду трговца, ако то ураде.

За обраду плаћања са Ксеро-ом потребно је пријавити се за спољног провајдера, као што су Стрипе или ПаиПал. Иако вам то пружа више могућности и може вам уштедети новац на накнадама, купци нису тако лако платити. То је речено, плаћања путем тих апликација синкронизирају се с активношћу у Ксеро-у.

Добар рачуноводствени програм не шаље само рачуне. Такође вам помаже да пратите своја потраживања. Када се пријавите у Ксеро, на врху екрана приказује се „рачуни који вам дугују“. Под збројевима је графикон графа износа који вам дугују групирани према дужини дуговања.

КуицкБоокс Онлине приказује детаљне информације на екрану за фактурисање, при чему главна контролна табла представља само “приход”.

У своје извештаје такође садржи и „резиме старења потраживања“. Ксеро има „извештај о старачким потраживањима“.

Извештај о старосним потраживањима

Фактурирање није компликовано ни са једном рачуноводственом услугом, а и Ксеро и КуицкБоокс Онлине имају много напредних могућности. КуицкБоокс Онлине нуди више од Ксеро-а у прилагођавању вашег искуства и често вам омогућава да извршавате задатке у мање корака.

Рунда: Фактурирање за КуицкБоокс на мрежи

Ксеро Аццоунтинг Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

2

Рачуни

Прикупљање новца је много забавније од плаћања, али снажни рачуноводствени програм ће вам омогућити да обоје радите са лакоћом. Са већином рачуноводственог софтвера, плаћање рачуна је једноставније од фактурирања, али сматрамо да је Ксеро интуитивнији.

Плаћање новог рачуна је у Ксеро-у једноставније него у КуицкБоокс Онлине. Све што требате учинити је да се помакнете до „куповине“ у „рачуноводству“, одаберите „ново“, а затим кликните „рачун“. КуицкБоокс Онлине укључује још неколико корака.

Ксеро Ревиев

Оба обрасца за плаћање трошкова укључују стандардна поља, као што су прималац уплате и датум доспећа, и израчунавају укупно доспевање из количина и цене по јединици. Налози за куповину могу се претворити у рачуне након што су испуњени, што је добра функција за уштеду времена коју нуде два рачуноводствена провајдера.

Трошкови у Ксеро и КуицкБоокс Онлине могу се аутоматизовати, али то нуди само по свом вишем плану цена. Плаћање редовних трошкова – попут станарине, струје или интернета – путем понављајућих рачуна вам штеди време сваког месеца.

Постоји више начина за постављање понављајућих рачуна у Ксеро-у. У „рачунима“, „куповини“ и „новом“ наћи ћете „понављање рачуна“. Ксеро аутоматски спрема рачуне које уносите као понављајуће и омогућава вам да одаберете могућности понављања. Ако схватите да ће се рачун често понављати након што га унесете и сачувате, постоји оквир који ћете кликнути да би се поновио.

Постављање понављајућих рачуна у програму КуицкБоокс Онлине далеко је болније. То се врши кроз банкарски регистар, где можете да пронађете и кликнете на последњу уплату продавцу. Након што кликнете на „меморисе“, бирате колико често желите да платите исти рачун и колико уплата остаје.

Проблем је што сте вероватно већ платили рачун продавцу и он је морао да прође кроз регистар да бисте га поновили. Ако сте нови у софтверу, нећете моћи да аутоматизујете месечне уплате из покретања као што можете у Ксеро-у.

И на крају, важно је остати у току с дуговима који дугујете. На Ксеровој главној контролној табли налази се одељак „рачуни за плаћање“ са десне стране екрана. Када пређете на екран “рачуни”, укупни збројеви се појављују на врху у кутијама као и на шипкој таблици испод тога.

Ксеро-Дасхбоард

Надзорна плоча компаније КуицкБоокс Онлине не приказује надолазеће рачуне, само плаћене трошкове. Она има више историјску перспективу него ону која гледа у будућност.

Дасхбоард-Цаптуре

Ако ваше предузеће плаћа много истих трошкова месечно, Ксеро је можда најбољи избор. Једноставније је аутоматизовати плаћања, а контролна табла је једноставна за употребу и боље дизајнирана за останак на врху тренутних и надолазећих рачуна.

Коло: Рачун за Ксеро рачуноводство

Ксеро Аццоунтинг Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

3

Извештаји

Основни финансијски извештаји у Ксеро и КуицкБоокс Онлине – добитак и губитак, биланс стања и ток новца – представљају информације о различитим аспектима вашег пословања и они су прилагодљиви. Лако је додавати ступце, мењати груписање налога и приказати периоде једна поред друге.

За разлику од КуицкБоокс Онлине-а, Ксеро вам даје и извештај о капиталу, што је корисно ако ваше предузеће има неколико инвеститора. Приказује улагање власника и привлачење капитала, као и добит или губитак у пословању. Ако сте забринути да један власник можда превише узима из посла, то ће квантификовати те проблеме.

Капитал власника

Поред основних финансијских извештаја, основна потраживања и извештаји о старењу који се плаћају утврђују ко вам дугује и шта дугујете заједничким доспјелим каматама. КуицкБоокс Онлине дубље проматра потраживања од Ксеро-а.

КуицкБоокс Онлине нуди извештаје о добити и губицима од стране купца, поређење процена припремљених за купца у односу на продају том купцу и извештаја о наплатама. То је непроцењива информација за предузећа која имају значајан износ потраживања у својим књигама.

Извештава-ко је-коме припада

Иако КуицкБоокс Онлине интегрише обраду плата, он пружа само извештаје о укупним платама и порезима на платне спискове, надокнади радника и детаљима о запосленима. Ксеро има далеко више извештаја, и они имају уграђене функције за људске ресурсе, попут временских неисплатиша и захтева, накнада плата и више.

Једноставнија предузећа ће пронаћи све извештаје који су јој неопходни у Ксеро-у. Преферирамо да имамо могућност коришћења повлачења и испуштања да бисте модификовали извештаје помоћу услуге путем КуицкБоокс Онлине процеса који је више укључен. Тиме је КуицкБоокс Онлине победио у овој категорији због разноликости и корисности својих извештаја.

Коло: Извештавање за КуицкБоокс на мрежи

Ксеро Аццоунтинг Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

4

Цене

Уобичајене међу провајдерима софтвера, слојевите цене обично почињу нижим ценама за мање функција. На површини, КуицкБоокс Онлине и Ксеро прате тај модел. Међутим, копајте дубље и видећете да Ксеро ограничава трансакције на најнижем нивоу, док КуицкБоокс Онлине додаје приступ софтверским функцијама и корисницима како ваш посао расте..

По најнижој месечној накнади, постоји велика разлика између Ксеро-а и КуицкБоокс Онлине-а. Рани план компаније Ксеро износи 9 УСД месечно, док једноставни стартни план програма КуицкБоокс Онлине кошта 20 УСД месечно. Бивши строго ограничава приступ корисника рачуноводственом софтверу. Предузеће може послати само пет рачуна и цитата, унети пет рачуна и помирити 20 банковних трансакција.

За разлику од тога, план Једноставног старта укључује процене, фактурирање и праћење трошкова, основне извештаје и порез на промет. Иако само један запослени може приступити рачуноводственом софтверу, у поређењу са неограниченим корисницима на Ксеро-у, недостатак ограничења трансакција олакшава посао малим предузећима.

Средњорочни план компаније Ксеро, под називом Гровинг, кошта 30 долара месечно и уклања сва ограничења употребе без додавања функција. План Ессентиалс-а КуицкБоокс Онлине износи 30 УСД месечно. Поред свега на једноставном стартном плану, омогућава вам плаћање рачуна, праћење времена и повећава број корисника којима је дозвољен приступ тројици.

Успостављени план је Ксерова најскупља опција са 60 УСД месечно. Додаје више валута и могућност уноса или праћења трошкова. Потоњи је необичан пропуст у доњим слојевима. Ксерови планови су јасно структурирани са идејом да ће расти с вашим послом, али чак и најмањи посао мора да плати рачуне.

Ни КуицкБоокс Онлине, ни Ксеро не омогућавају вам да пратите време и трошкове повезане са пројектима док не платите њихов најскупљи план. Плус-ов план КуицкБоокс Онлине кошта исто као и највиши ниво компаније Ксеро, 60 УСД месечно, а додаје праћење залиха и до пет корисника.

Мала предузећа се често боре са обрадом платних спискова. Лакше је дати оутсоурцинг него сами израчунати и наплатити порез. Функције за обраду плата КуицкБоокс Онлине коштају додатних 19 УСД или 49 УСД месечно, у зависности од тога шта вам је потребно, плус 2 УСД по запосленом.

Ксеро нема уграђену обраду плата. Уместо тога, његов софтвер се интегрише са више апликација које пружају рачуноводствену услугу. Накнаде се разликују, али обично наплаћују месечну основицу и по запосленом након тога. Можда ћете требати низ избора за свој платни процесор, али потрошићете више времена упоређујући опције и накнаде.

Након плана са најнижим ценама, и Ксеро и КуицкБоокс Онлине имају упоредиве цене. Међутим, КуицкБоокс Онлине нуди обраду плата, што му даје незнатну предност.

Ако више волите једноставнији план цена, можда погледајте наш Саге преглед. Ако више не желите ништа да платите, наш преглед таласа је пут којим треба ићи.

Коло: Точка цена за КуицкБоокс на мрежи

Ксеро Аццоунтинг Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

5

Лакоћа

Поређење корисничке брзине КуицкБоокс Онлине и Ксеро-а некако је ситуација јабуке и наранџе.

Иако је популаран, КуицкБоокс Онлине није познат по својој лакоћи употребе. Рачуноводствени софтвер постоји кривуља учења, али то је делимично зато што може толико учинити. Уз више могућности и опција, треба само дуже да се научи како да је користите.

Ксеро има кориснички интерфејс, са јасно означеним функцијама и једноставнијим током рада. Ако вам нису потребне напредније рачуноводствене функције КуицкБоокс Онлине-а, ми више волимо Ксеро-ове контролне табле и подузимамо мање корака за слање рачуна и плаћање рачуна.

Коло: Тачка прилагођавања корисницима за Ксеро рачуноводство

Ксеро Аццоунтинг Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

6

Напредне функције

Сада када смо покрили основне рачуноводствене карактеристике које су потребне сваком пословању, размотрићемо неколико напредних рачуноводствених функција које би вам могле помоћи да одаберете између Ксеро-а и КуицкБоокс Онлине-а.

Основна средства укључују земљиште, зграде или опрему коју поседује ваше предузеће. За нека предузећа могу представљати значајне инвестиције. Ако ваш рачуноводствени софтвер не прати амортизацију и пензионисање, мораћете да их водите у засебним табелама и уносима уноса у приручнику часописа..

С обзиром на то да можете да увезете постојећу прорачунску таблицу, Ксеро-ова функционалност основних средстава вам штеди време за њихово подешавање. Софтвер израчунава амортизацију и омогућава обраду отпада. Под њеним извештајима наћи ћете амортизацију и планове располагања, као и усклађивање основних средстава.

КуицкБоокс Онлине нема уграђене модуле за основна средства у свој рачуноводствени софтвер, тако да све мора да се рукује.

Извештаји са фиксном имовином

Ксеро је управо покренуо пројектни модул који је укључен у све планове цијена. Помоћу њега можете пратити понуде и тражити депозите на пројекту. Такође вам омогућава праћење утрошеног времена и новца и израчунавање профитабилности пројекта.

КуицкБоокс Онлине прати само пројекте на највишем плану цена. Ако плаћате за Плус план, моћи ћете да повежете трошкове, време и фактуре са неким пројектом. Извештаји израчунавају профитабилност, неискоришћено време и трошкове, тако да можете остати у току са здрављем пројекта.

Ксеро има малу предност на КуицкБоокс Онлине у управљању залихама. Инвентар у КуицкБоокс Онлине прати цене, слике и категорије. У оба рачуноводствена програма, количине које се налазе у руци ажурирају се када је инвентар одабран на рачуну. КуицкБоокс Онлине израчунава трошкове производа користећи ФИФО, док Ксеро користи метод просечне цене.

Ксеро нуди извештаје и за проналазак најпродаванијих и најпрофитабилнијих предмета. Поред тога, на сваком плану добијате до 4.000 праћених и неограничених неопажених предмета. Још једном, помоћу КуицкБоокс Онлине плаћате најскупљи план за добијање функција инвентара.

Коло: Точка напредних функција за Ксеро рачуноводство

Ксеро Аццоунтинг Лого
КуицкБоокс Интернет логотип

7

Пресуда

Ако сте нови у рачуноводственом софтверу заснованом на облаку, препоручујемо Ксеро. Са својим једноставним и једноставним интерфејсом моћи ћете да започнете за мање времена него што бисте то урадили са КуицкБоокс Онлине. Уз то, Ксеро контролна табла и почетни екрани за сваку функцију помажу предузећима која су усмерена на свакодневне операције да све несметано ради.

Све у свему, Ксеро је одличан избор за мање искусне књиговође и мала предузећа која не планирају расти превише.

Међутим, ако вам треба нешто са мало више оомпх, КуицкБоокс Онлине је бољи избор и опћенито бољи избор, што га чини победником овог чланка, иако само длаком. 

Ако вам треба обрада зарада и интегрисана обрада трговаца, КуицкБоокс Онлине дефинитивно ће боље одговарати потребама вашег предузећа. Купци више воле да могу да кликну везу на фактури и директно плаћају, али потрошићете више времена постављајући понављајуће фактуре. Предузећа која морају доносити одлуке о сталним односима са купцима цијенит ће његове детаљне извјештаје.

Победник: КуицкБоокс

На крају, ако будете присиљени да бирате између Ксеро-а и КуицкБоокс-а, препоручујемо Ксеро-у за мало предузеће тек на почетку, а КуицкБоокс Онлине за већи или ако га воде људи са мало више искуства са рачуноводственим софтвером.

Јесте ли покушали користити било који рачуноводствени сервис? Шта више волите? Јавите нам у коментарима испод. Хвала што сте прочитали овај Ксеро вс КуицкБоокс Онлине упоређивање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map