Интернет рачуноводство: зашто бисте 2020. требали водити своје књиге у облаку

Онлине рачуноводство је преузело тржиште рачуноводственог софтвера, са решењима која одговарају свакој индустрији и врсти пословања. Компаније су поједноставиле пријаву и увоз података из свог тренутног програма. Аутоматизирани процеси смањују се на време проведено у обављању рутинских књиговодствених послова и подсетника који вас држе изнад вашег пословања.


Постоји много увјерљивих разлога да своје књиге радите у облаку користећи било који од пружатеља услуга у нашем избору најбољег рачуноводственог софтвера. Ако вам треба убедљиво, ту смо да вам их разделимо.

Подаци у реалном времену

онлине рачуноводство

Ако своје књиге радите у облаку значи да никада нећете морати да чекате да књиговођа уђе у трансакције да бисте знали колико готовине имате у банци. Софтверски рачуноводствени програми засновани на облаку се синхронизују са банковним рачунима да би извршили трансакције. Након што поставите правила за усклађивање трансакција са врстом расхода, готовина која тече кроз вашу банку биће категорисана за вас.

Подаци у реалном времену омогућавају вам да останете на врху финансија вашег предузећа, чак и ако ваш књиговођа зове болесне.

Уграђене сигурносне копије

Поред снажне енкрипције и заштите података, добављачи рачуноводственог софтвера засновани на облаку нуде и бесплатну израду сигурносних копија. С више послужитеља за опоравак података, ССЛ енкрипцијом и плановима за опоравак од катастрофе они могу боље заштитити ваше податке него што бисте могли сами..

Међутим, ако мислите да је мудро да се пријавите за интернетску копију резервних сервиса, требало би да проверите наш најбољи водич за резервне копије за мрежне услуге за мала предузећа..

Увек доступни подаци

Приступачни подаци

Многи од већих играча на рачуноводственом тржишту заснованом на облаку, као што су КуицкБоокс Онлине и ФресхБоокс, уложили су у апликације. Након што преузмете апликацију на свој телефон и пријавите се, ваши подаци се могу ажурирати у реалном времену јер јој у било ком тренутку можете приступити било где.

Много је предности те приступачности. Ако сте на радном месту и клијент вас пита да ли су имали доспеле фактуре, можете да проверите апликацију уместо да позовете књиговођу у канцеларију. Неке апликације укључују уграђену обраду плаћања, тако да ако имају доспјелу фактуру, можете је прикупити тамо.

Запослени у пројектима заснованим на пројектима који користе програме са уграђеним функцијама пројеката, као што су ФресхБоокс или Ксеро, могу да означе задатак као довршен док су код клијента или прегледају важну датотеку. Прочитајте чланак ФресхБоокс вс. Ксеро за више информација о тим услугама.

Аутоматизирани процеси

Многи књиговође обављају исте задатке недељно или месечно. Плаћање станарине или струје, фактурирање клијената и усклађивање књига су примјери задатака који могу постати безумни и понављајући, што значи да могу бити и заборављени.

Без обзира колико добар био ваш књиговођа, требат ће им болеснички дани или се запослити неким важним пројектом и превидети слање рачуна. Већина рачуноводствених програма заснованих на облаку омогућава корисницима аутоматизацију ових плаћања у неколико корака. За више информација о програму који нуди бројне аутоматизоване функције, прочитајте нашу рецензију ФресхБоокс.

Рачуноводствени софтвер темељен на облаку ће такође слати понављајуће рачуне и аутоматски подсетнике за закашњело плаћање, као и доделити трансакције на банковним рачунима у складу са правилима која дефинишете. Аутоматизација процеса смањује грешке и заборавност корисника.

Штедети време

онлине рачуноводство

Рачуноводствене и књиговодствене функције су места трошкова јер не стварају приход за пословање. Смањивањем времена и ресурса који су им посвећени ослобађа се ресурсе за употребу на другим местима. Иако аутоматизирани процеси у већини рачуноводствених софтвера заснованих на облаку штеде вријеме, програми вам пружају много више.

Предузећа која наплаћују сат времена неће морати да прикупљају листове папира и ручно уносе податке ако се пријаве за пројектне функције ФресхБоокс-а. Праћење времена у софтверу, којем запослени могу приступити путем апликације, пушта се у фактуре.

Двојица такмичара, Саге и Ксеро, такође нуде функције пројеката. Ако желите да сазнате више о њима, прочитајте нашу Саге рецензију и Ксеро рецензију.

Постављање минималног поруџбине за важан артикал у Ксеровом софтверу осигурава да никада нећете потрошити и пропустити продају, плус нећете морати да трчите у складиште да бисте проверили количине. Извештаји о промету залиха и најпродаванији артикли такође узимају нагађања при одлучивању шта треба да се залиха.

Са уграђеним понављајућим процесима, подударање трансакција за банковне изводе и извештаје који се аутоматски генеришу из ваших података, радња књига у облаку може вам уштедјети пуно времена.

Лакоћа коришћења

Иако је ваша организација можда довољно велика да запосли тим за обављање рачуноводства, за многе мале фирме власник је трговац свим обртима и њихов скуп вештина можда не укључује књиговодство. Добра вест је да је већина рачуноводствених програма заснованих на облаку направљена за не-рачуновође и позната је по томе што је једноставна за употребу.

КуицкБоокс Онлине библиотека за помоћ садржи корак по корак упутства са снимкама заслона. ФресхБоокс уграђује савете у њега први пут када га користите, а Зохо Боокс омогућава да се саветима страница приступа кроз икону сијалице у софтверу. Зохо Боокс је мања услуга, али има одлична рјешења за издавање о којима је вредно прочитати у нашој рецензији Зохо Боокс.

Даваоци услуга засновани на облаку нуде савете и водиче како да вас брзо покренете и покренете. Уграђени линкови за чланке за помоћ и подршка за ћаскање осигуравају да не морате чак ни да кликнете од уноса података да бисте одговорили на питања. Ако на свом рачунару користите традиционални програм за излазак ван оквира, добијање помоћи биће много мање бешаван процес.

Праћење перформанси пословања

праћење успјешности пословања

Да би власник малог предузећа успео, мора да остане на врху текућих потраживања и обавеза и да живи у будућности, планирајући раст и приход да би покрили трошкове за месец или годину. Са рачуноводственим софтвером заснованим на облаку, можете учинити и једно и друго.

Пријавите се на било који од најбољих програма и пронаћи ћете контролну таблу са прегледом стања вашег предузећа. Доспјела потраживања, нето приходи или рачуни који доспевају биће приказани у графиконима или графиконима и осликавају јасну слику здравља вашег предузећа.

Финансијски извештаји продубљују се дубље, сакупљају трансакције и стављају их у извештаје који се могу анализирати како би се водиле будуће одлуке. Било да се ради о корисничком извештају који упоређује процене продаје или извештај о залихама најпродаванијих производа, они квантификују ваше пословање. Једном када их научите читати, постаће сјајни алати за доношење одлука.

Дубина понуђених извештаја знатно варира. Прилагођени извештаји у КуицкБоокс Онлине боље одражавају ваше пословање у односу на стандардне извештаје који се не могу мењати. ФресхБоокс има само девет стандардних извештаја, док Зохо Боокс има велику разноликост. За више информација прочитајте наш чланак ФресхБоокс вс. КуицкБоокс Онлине.

Рачуноводствени програми засновани на облаку чине више од праћења прилива и одлива новца. Они вам узимају податке и стварају алате за праћење перформанси вашег предузећа и планирање ваше будућности.

Прилагодљивост

Многе традиционалне софтверске компаније захтевају да компаније купују додатне лиценце за нове кориснике, што се сакупља брзо.

Планови одређивања цена компанија заснованих на облаку обично омогућавају одређеном броју корисника приступ софтверу и наплаћују накнаду по кориснику за додатне запослене. На пример, ФресхБоокс прихвата до 500 корисника у свом највишем нивоу. Како расте ваш рачуноводствени тим, биће много јефтиније довести нове кориснике на брод.

Растуће предузеће такође има више рачуноводствених потреба. Ако сте почели да продајете преко државних линија или у иностранству, можда ћете морати да прикупљате и подносите порез на промет у различитим јурисдикцијама или конвертујете трансакције између валута. Постоје рачуноводствени програми који нуде и једно и друго.

Ако одаберете прави рачуноводствени програм, он ће се прилагодити вама.

Јефтино

рачуноводство у облаку

Уобичајен за читаву индустрију, тростепенни месечни план цена такође ће расти са вама. Најнижи слојеви обично откључавају приступ само неколико функција, као што су фактурисање и трошење, а скупљи месечни планови додају више корисника, управљање залихама или пројектима.

Опције, као што су платне листе или обрада трговца, могу се додати за додатне месечне или трансакционе накнаде. На тржишту је довољна конкуренција да већина производа и услуга кошта слично.

С ценама које почињу од Лов-а за Ваве и дижу на 60 до 70 УСД, рачуноводствени програми засновани на облаку су и даље јефтинији од софтвера и накнада за лиценцирање. За више информација о Ваве-у, погледајте нашу Ваве рецензију.

Последње мисли

Ако сте мали и средњи посао, постоји много убедљивих разлога да размислите о томе да своје књиге радите у облаку. Уз разноликост и ширину опција на тржишту, моћи ћете да пронађете софтвер који ће одговарати вашим потребама.

Цијене су разумне и размјере с вашим растом, а сигурност и доступност података не могу се ускладити с рачунарским рачуноводственим софтвером.

Ако користите упаковани софтверски програм, зашто размишљате о преласку на књиге у облаку? Ако сте направили прелазак, шта сматрате предностима и недостацима? Јавите нам у коментарима испод. Хвала за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me